Na cső csajok!
Végül nem jutottam az összes végére..
Előszöris gratula Anya Macinak! Szuper!
Másodszor: kedden voltam uh-n. hát nem volt most túl jó, mert ezren voltak a dokimnál így kari után... mire én bejutottam láttam rajta h a töke ki van, így a fiú lány kérdést le is zárta egy "még korai" válasszal... de nem is nagyon firtattam, a fő a gerinc volt! + úgy gondoltam h elmegyünk együtt apával 4d-re és akkor együtt tudjuk meg mint anno... viszont van egy kis bibim: a méhlepény eléri a méhszájat... no sex... ÉN SZÜLNI AKAROK! AZ EGY K.NAGY FLASH! nem akarok csaszit! én nem akarok a műtét után mozdulatlan feküdni, hanem azonnal szopiztatni akarok!!! remélem idővel feljebb húzódik az a lepény!
na miket is akarok írni:
Geo: a cumisüveg kérdést én is úgy gondolom, mint Heni!!!!!!! de ezt a védőnő, és a doki is így fogja mondani! pont a leírt okok miatt. Egyénként hiába nyári babák lesznek, a szopi pont elég folyadék lesz neki + amúgy se tartjuk őket ezer fokba.
én a cumival és egyéb ehhez hasonlóval úgy vagyok, hogy ha gáz lesz és kell a tápszer, akkor úgy is menni kell a tápért, így akkor lehet venni üveget és ami kell.
szopi bezártság nélkül: sztem is nyugodtan szoptasson mindenki ahol kell a gyereknek! viszont nyugodtan lehet menni bárhova, mert azt garantálom, hogy legkényelmesebben a fekve szopi mellett a kocsi hátsó üllésén szoptattam!
Ami fontos és nem kelengye de FONTOS! első anyukák! olvassatok el mindent a szoptatásról, olvassátok a La Leche Liga oldalát!!! ők a szoptatás nagykövetei! (meg én is
, meg látom Luna és Heni is)
Én is a kizárólag 6 hónapig csak szopi párti vagyok (mellből)!
Ami fontos cucc még és ajánlott: vannak olyan állólámpák, ami nem feltétlen gyerek mintás, így nem kell kidobni ha már nagy a gyerek, ami sima egyszerű, de állítható fényszabályozósak (halogének, ált.) na ez ajánlott, hogy éjjel ne kapcsolj nagy villanyt, és ne verd ki az álmot senki szeméből egy peluscsere közben.
Folti sztem amiket írunk tanács és cuccként másold ki egy doc-ba és így készíthetsz saját listát, hogy el ne felejtsd.
Én is osztom Geo véleményét, de Tahtit is megértem! De én tuti hogy pont az utolsó két hónapban nem akarok semmit venni, mert akkor lesz elég gáz a mászka. Nekem már most sokszor akar szétszakadni a fanncsontom, mintha egy 3kilós gyerek nyomná beágyazódva.
hiába van itt a sok cuccunk, még így is kell egy csomó minden, én nem akarok semmit az utsó pillanatra hagyni, hogy nagy pocakkal jusson eszembe azt rohanhassak. Sajna Bibó sztem ha kapsz is ruhákat, meg ágyat..., a mellé még k. sok minden kell. viszont se nagy hassal, se újszülöttel rohanni nem akarok. + még a saját ruháinkat is átszanálom, nem hogy másét tenném. a rokonoktól kapott ruháink meg leginkább nem is voltak jók, mert nem ők tudják, hogy én mit tudok, adok szívesen a gyerekre.
A hasleszorító tényleg hasznos, már én is utána jártam csak nem tudom h m-es v l-est vegyek.
Én pont a héten vettem meg a hálóingeim, a kórházi pacskert (500ft, hogy ne az itthonit kelljen gyorsan bevágni a tatyóba) bugyikat (betétezhető mama bugyi, mert egy pár hétig mi is pelusosak leszünk, no tampon, no strand-pont nyáron, jól kifogtuk
) táska, ami jó nekem is, de a pelus cuccoknak is. (amúgy a pelus táskákhoz szoktak adni egy zipzáras nejlontatyót amibe bedobhatod a motyót) kell majd elöl kapcsos melltartó, nekem ez jött be a szopihoz, és lehet nyugodtan push-upos.
na van egy szoptatós hálóingem de a lyuk rohadtul nem ott van rajta ahol a cicim... így én nem biztos h akarok szopis felsőt próba nélkül. viszont most a nagy leárazásokba vettem egy csomó ruhát amik jók lesznek pocakosan és a kinyúlt hasamra is a nyáron. még jó hogy most divat a denevér új, meg a tunika szabás...
és még kell új orrszívó, meg új mellszívó, meg újj pelenkázó lap a kiságyra, meg a mosógépre...
amúgy nekem elég volt egy pár darab textil pelus, mert az eddig semmire se használt mini törölközőket is pont arra használtam: szopi közben másik csöpögő cici alá tenni, büfizés, törölgetés, és leginkább a fiam pöcsét letakarni, miközben pelust cseréltem, hogy az elszabadult slag ne a szemébe, szemembe, kiságyba csöveljen
, mert fiús anyák! a kisfiúk míg picik mindig pisilnek peluscsere közben, mert a hirtelen jött kicsomagolás okozta hőkülönbség ezt váltja ki... így ajánlott letakarni a fegyvert, míg töröltök, kentek...
amúgy a tescoban tök jó kis mintás pelusokat kapni.
ja Geo én is vettem anno gumi lepedőt, de amikor betettem az ágyba a lepedője alá, bármivel takartam le..., úgy döntöttem nem teszem rá, mert tök kellemetlen volt... de szerencsém is volt, mert enyém gyerek nem nagyon folyatott és időre kakilt minden nap.
na az még a kemény- megtalálni a nem folyós pelust! mert egyéne válogatja. én kezdettől fogva altattam hason, és oldalt (most szép is a feje hátul és sose nyelte le a büfijét) de így a pampers pelus nem is jött be nekünk, mert annak nem gumis a dereka... így az kifolyt ha oldalra fektettem... nekünk bejött a rossmannos és most is azt használjuk, meg lidlis, de jó a libero is.
babaápolószerek: na ezzel nem kell törődni, legalábbis nálunk, mert sztem a best of a gyógyszertári csomag, amit a védőnő/doki ír fel a születésekor. az én véleményem, hogy fürdetőt, krémet ne is vegyetek semmit és ne is kapjatok se jonhnsont, se akármit, mert aztán ha kiütéses a gyerek vagy száraz a bőre csak találgattok h mitől.
ja Geo: cumisüveg kérdés: egyébként is ha a gyerek nem szopik vagy dolgod van vagy bármi, lehet h furán hangzik, de a doki is ezt fogja mondani: etesd a gyereket kanállal v pohárból... az újszülöttet! mert ennek semmi köze ahhoz h a szopó reflexe rosszul alakuljon ki.
aztán még egy javaslat: ha kevés a tej, vagy bármi baj van, azt a keveset is adjuk oda a gyereknek és csak utána egészítsük ki táppal!
mérleg: csak szoptató anyák szokták mérni az evéseket... felesleges! a gyerek és te is annyit eszel amennyi jól esik! ne stresszeljük magunkat a "jaj most alig szopizott" dologgal. ha marad a cicibe azt ki kell fejni, így lehet növelni a tej mennyiségét is, illetve én majd minden szopi után fejtem, így sose volt kevés + tettem el későbbre főzelékekhez.
szóval a lényeg: első 6 hét 2 hónap igény szerinti szopi, ha óránként akkor óránként! majd kialakul! első a gyerek és az egészsége, elégedettsége, nyugalma, biztonság érzete, bizalma.
a házimunka és apa csak a 2.
és mindenki egyen, igyon rendesen a szülés után, hogy legyen elég tej! az alakot intézzük a hasleszorítóval.
aztán: első szülők: az első pár szopi úgy fog fájni, hogy beszartok, mint egy mensi fájdalom: mert ezek a szopik húzzák össze a méhet... nyugi, pár alkalom és elmúlik, de legalább ez is segíti az alak visszanyerését.
na ez is: tejfagyasztás: vannak erre kapható zacskók, ami jó drága és annyit tud, mint bármi más. én javaslom inkább a sima egyszerű, műanyag dobozkákat fedővel.
a mikro hullámú is kiválóan fertőtlenít! (próba: tegyél be pár szem babot- az soha az életbe nem fog kicsírázni...) (mikoró próba, hogy sugároz e: tedd be a mobilod és próbáld felhívni... ha jó a mikró, akkor nem lesz bent térerő)
nekem is jött kézzel a tej, így csomóm se volt, mert a kézi fejés kimasszírozta... jó ha a kórházba is visztek be fejőt meg poharat, mert ha nincs veletek a baba éjjel, hát 2. nap tudtok arra ébredni, hogy szét akar durrani... és mire hozzák a babát lehet hogy késő... a felmelegedett, gyulladt mellet, tejet nem fogadja szívesen a baba és kezdődik a szopi gáz kálvária. inkább fejjetek ott is éjjel már!
ja melltartó betét! mert sokszor egy babasírástól úgy tud folyni mint a niagara...
na elküldöm a kommentem, mert lehet már be se férek...