Új privát üzeneted érkezett!

luna6

Csak latinosan :D nem kell sietni :D

A szoptatós pólóról lehet valahol képet találni a neten?(esetleg mint nursing T-shirt... :roll: )
Vendég

Szia Luna, látom, te most is fent vagy! Nagyon tetszik ez a vonalzós dolog - hova kell beilleszteni a tickeremet? Az aláíráshoz? Oda tettem, de nem vagyok benne biztos, hogy helyesen cselekedtem!
Help!
Vendég

Heni, ezt tudtam én is, de Detti a 12. heti HCG-ről beszélt. Arra kérdeztem, hogy akkor mi a magas. De azért köszike.

Anya maci, óriási gratula! De jóóóó! És kislány!

Luna, gratula az oltáshoz. Hát megküzdöttél érte rendesen. :D

Detti, írtam még tegnap privit, légyszi tekintsd semmisnek, mert sógornőméknél sajnos elment a baba, angyalka lett belőle. :(

Kép

Kép
***csilla***

A Kismama c. lap "rendelje meg tőlünk" rovatában van egy szoptatós póló típus ... ilyenre gondoltál? (bescanneltem, lekicsinyítettem, remélem látszik)
Kép Szoptatós póló
Vendég

luna6

Megtaláltam a szoptatós pólókat :D
Megyek és nézegetem öket 8)

Jó éjt :D
Vendég

Köszi neked is Anya maci :D
Vendég

Anya maci,
Gratulálok a jó hírekhez, és külön gratulálok a kislányhoz.
Kényeztesd csak majd a kicsikédet, azt hiszem ha a mi babánk is egészséges ő lesz a család szeme fénye. Amin már keresztül megyünk miatta. :roll: :roll:
Még egyenlőre nem hívott a dr-nő hogy akkor mikor lesz az amnio, de én meg nem akartam ölbe tett kézzel itthon üldögélni, így beszéltem Győrrel is, nagyon kedvesek voltak, ma fogadnak egy konzira, aztán kedden csinálják az amniot. Nem tudtam csak itthon csücsülni és várni a csodára, muszáj volt még egy szálat elindítanom. Valahol most már kedden csak leveszik a a magzatvizet. :oops: :oops:

Kép
Kép
Kép
Kép
Kép
judy5
Székesfehérvár

JUDY5:
Drukkolok neked , hogy minden rendben legyen a babával.
Mikor lesz eredménye az amnionak?
Ne féljés vigyázz magatokra!!!!
Gyönyörűek a gyermekeid.
Nagyobb fotót tudsz feltenni róluk?

Kép
rozsa1979

jaj köszönjük a next-es elérhetőséget! én is akarok rendelni bár nekem nem világos hogy smint van ez!!! de van egy csomo édi bédi ruha! anya maci GRATULA GRATULA GRATULA éljen éljen éljen!

tegnapi esetem... szóval terhességem érdekes dolgokat produkáltat velem! szóval elmentem valamelyik nap kivinni a szennyest és a szemetet! a szennyest a szemetesbe dobtam a szemetet a szennyesbe ... aztán a párom kérdi délután miért dobtam ki a ruháit :-)???? mondom én??? aztán kiszedi és rohanok a fürdőbe :-) a szemétért a szennyestartóhoz!!!! na szóval elkezdődött nálam a terhességi feledékenység... !!!
aztán tegnap párom csinálni akart szendvicset nekem közli nincs kenyér mondom de van hisz vettem mondja nincs! na mondom megehettem volna???? na aztán másfél óra múlva kinyitja a hűtőt és közli - megvan a kenyér :-) kezdek veszélyes lenni!
jelentem a teljes hányásom a múltté! KICSERÉLTEK! és eszem eszem eszem!!! és híztam is már 1 kg-ot :-) ma megyek a védőnőhöz is! :-)
Vendég

LUNA6:Remélem nem bántottalak meg a tegnapi váleményemmel.
Azért írtam oda, hogy nekem (voltak) feleslegesek...
Bocsika.
A szoptatáshoz csak annyit, hogy én nagyon gátlásos vagyok-voltam, még a férjem előtt sem szerettem szoptatni Lilikét, nem tudom miért.
Már a kórházban is zavart a sok ki meg bemászkáló (nem enyém) rokonság, idegen.
Van nekem is szoptatós pólóm, de nem szerettem. XS-es méretű,rózsaszín, ha kell valakinek, szívesen odaadom.
Egyszer volt rajtam, kb.2 órát....
Úgyhogy kimozduláshoz nekem isteni volt a termosz -lefejt tejjel.

Kép
rozsa1979

NANAETTO:
Feledékenységet én úgy hívom :Terhességi Bambiság.Hiszen 1 ember gondolkodik 1 aggyal kettő helyett.
Természetes, hogy megterhelő, nem?
:wink: :lol: :lol:

Kép
rozsa1979

Nanetto, hát ez szuper hír. Most aztán akkor egyél és pótold az elmúlt heteket.

Judy, mennek a drukkok.

Hát a "terhességi bambiságról" én is tudnék mesélni. :D

Kép

Kép
***csilla***

Csilla, én ezt találtam anno a kombinált teszthez infót: ha a szabad-ß-hCG-értékek 1,35 MoM fölött, a PAPP-A-érték 0,6 MoM alatt, míg a tarkóredő vastagságának értéke 1,5 MoM fölött vannak, a Down-kór kockázatának emelkedését, míg az értékek ellentétes irányban való elhelyezkedése a kockázat csökkenését jelenti.

detti_10

Nanetto,

Az én férjem alapból ilyeneket csinál :D Néha a dolgainkat fura helyeken találom meg :D

Egyszer elöfordult, hogy magát jelentette be Nögyógyászhoz helyettem :lol: (a finneknek nem tünt fel...)

Sokat gondol a munkájára, így látom sokszor nincs is itt a valódi világban 8) de szeressûk :!:
Attól félek, egyszer a gyereket hadja ott valahol....már megtettük az óvinézkedéseket :D gyereken lesz egy GPS jellegü követö! Megmondtam neki ha el mered hagyni, elö ne merj kerülni mert nem éled túl.:evil: Mivel egy kis tudós az ember ezért szabadidejében kidolgozta ezt a megoldást...bár jobban örulnék ha emlékezne :!:
Vendég

sziasztok,

Megjártuk Győrt. Végtelenül kedvesen fogadtak, megnyugtattak, hogy az 1:70 nem olyan rossz arány és ettől még a baba egészséges.
Kedd reggel kell 7-kor jelentkeznem, 9-kor lesz a beavatkozás, majd utána egy kisebb kórterembe helyezik el az összes amnios anyukát és uh-al figyelik a babát. Ha minden ok, akkor délben hoznak ebédet és 2-kor jöhetünk is haza.

Nagyon örülök, hogy elmentem, így legalább ez a szál már 100%, mert a dr-nő még nem telefonált Pestről. :oops: :oops:

Csilla,
Detti amit írt az felel meg a valóságnak, ha ettől eltérnek az értékek akkor növelik a kockázatot, mint nálam. :oops: :oops:
Rozsa,
Köszi a drukkokat, sajna ez amnio így az eredmény is 2-3 hét. :oops: :oops:
Dicséreteket is köszönöm. Akkor dobok pár képet.

3-an a kupi tetején kukoricáznak pizsiben este
Kép

Tv-zés Danival tátott szájjal
Kép

Tv-zés Bazsival
Kép

DJ Barbi
Kép

Kép
Kép
Kép
Kép
Kép
judy5
Székesfehérvár

Judy, drukkolok, hogy végére érj ennek az idegtépő időszaknak. Bölcs dolog volt, hogy nem vársz bambán, hogy majd csak lesz valahogy - mondom ezt akkor is, ha az Istenhegyi Klinika és Hajdú doktornő (Bátorfi dokival az élen) nálam színjelesre vizsgázott. De megértem, hogy minden eltelt nap kínok kínját állod ki és ennek a végére akarsz mielőbb járni!
Remélem hamarosan te is örömkönnyekben törsz ki!!!!!!!!

Tähti, te merre élsz? Él egy kedves barátnőm Finnországban, ő most szült novemberben :) Jó hír, mindennel elégedett volt :)
Vendég

Rozsa, dehogy bantottal meg!! :) Irtam mar maskor is, nem vagyok en olyan megbantodos tipus, pont azert irtam en meg le az 'ellenkezojet', hogy jol szemleltessuk, hogy ami az egyiknek total felesleges az meg a masiknak mekkora aldas tud lenni :) Sot, ez meg egy azon emberen belul is valtozik a kulonbozo gyerekeknel, mert mig az elso csajomat a leghagyomanyosabb modon kisingbe es reklibe csomagoltam (na az aztan a macera, a kisingeket vasalni, raoperalni a gyerekre arra a reklit... jahajjj) aztan a masodiknal mar tevedesbol sem volt rajta ilyen, hiaba voltak meg meg a keszleteim, ezerszer praktikusabb a badi. Az elso kettonel total felesleges kategoria volt a bebior is, na most meg valoszinu alap lesz a lakas merete es elrendezese miatt. Szoval meg en sajat hataskorben is valtoztatok ellenkezore :D

Nanetto, ez nagyon jo hir, hogy mar jobban vagy!!!! :)

Tähti, latom kozben megvan a polos info :) Nos a HMben lattam eloben is kaphatot, szoval van azert, csak keresni kell. (nalunk nemminden HMben van kismama reszleg, mi tobb van ahol gyerek sincsen, ugyhogy celiranyosan olyat kell keresni ahol arulnak.)

Delelott az agyban heveresztem. Faj a karom az oltastol, az majd elmulik, de olyan almos es faradt vagyok...de igazabol ugy, hogy aludni meg nem tudtam :) Lehet ez is mellekhatas de lehet, hogy csak nem aludtam eleget (illetve biztos, csak akkor meg valoszinu feltorlodott a dolog mara :))

Judy, nagyon hleyesek a sracok!!! :) Az amniohoz meg hajra-hajra, en leszek az utolso ha jol figyeltem, aki majd zarja a sort csutortokon. De en nem fexem be sehova, hogy maradni kell e valamennyit azt nem tudom, de ez a dokino rendeloje lesz, ugyhogy meginkabb elkepzelesem sincs rola. (lattam tegnapelott a teveben tok veletlenul egy amniot, hat nagyon megnyugtato volt, mar legalabbis a metodus ahogy csinaltak, meg hat anyamaci leiras is, ugyhogy nem lesz itt semmi gond nalad sem!!!)

luna6

Na cső csajok!

Végül nem jutottam az összes végére..

Előszöris gratula Anya Macinak! Szuper!

Másodszor: kedden voltam uh-n. hát nem volt most túl jó, mert ezren voltak a dokimnál így kari után... mire én bejutottam láttam rajta h a töke ki van, így a fiú lány kérdést le is zárta egy "még korai" válasszal... de nem is nagyon firtattam, a fő a gerinc volt! + úgy gondoltam h elmegyünk együtt apával 4d-re és akkor együtt tudjuk meg mint anno... viszont van egy kis bibim: a méhlepény eléri a méhszájat... no sex... ÉN SZÜLNI AKAROK! AZ EGY K.NAGY FLASH! nem akarok csaszit! én nem akarok a műtét után mozdulatlan feküdni, hanem azonnal szopiztatni akarok!!! remélem idővel feljebb húzódik az a lepény!

na miket is akarok írni:

Geo: a cumisüveg kérdést én is úgy gondolom, mint Heni!!!!!!! de ezt a védőnő, és a doki is így fogja mondani! pont a leírt okok miatt. Egyénként hiába nyári babák lesznek, a szopi pont elég folyadék lesz neki + amúgy se tartjuk őket ezer fokba.

én a cumival és egyéb ehhez hasonlóval úgy vagyok, hogy ha gáz lesz és kell a tápszer, akkor úgy is menni kell a tápért, így akkor lehet venni üveget és ami kell.

szopi bezártság nélkül: sztem is nyugodtan szoptasson mindenki ahol kell a gyereknek! viszont nyugodtan lehet menni bárhova, mert azt garantálom, hogy legkényelmesebben a fekve szopi mellett a kocsi hátsó üllésén szoptattam!

Ami fontos és nem kelengye de FONTOS! első anyukák! olvassatok el mindent a szoptatásról, olvassátok a La Leche Liga oldalát!!! ők a szoptatás nagykövetei! (meg én is :), meg látom Luna és Heni is)
Én is a kizárólag 6 hónapig csak szopi párti vagyok (mellből)!

Ami fontos cucc még és ajánlott: vannak olyan állólámpák, ami nem feltétlen gyerek mintás, így nem kell kidobni ha már nagy a gyerek, ami sima egyszerű, de állítható fényszabályozósak (halogének, ált.) na ez ajánlott, hogy éjjel ne kapcsolj nagy villanyt, és ne verd ki az álmot senki szeméből egy peluscsere közben.

Folti sztem amiket írunk tanács és cuccként másold ki egy doc-ba és így készíthetsz saját listát, hogy el ne felejtsd.

Én is osztom Geo véleményét, de Tahtit is megértem! De én tuti hogy pont az utolsó két hónapban nem akarok semmit venni, mert akkor lesz elég gáz a mászka. Nekem már most sokszor akar szétszakadni a fanncsontom, mintha egy 3kilós gyerek nyomná beágyazódva.
hiába van itt a sok cuccunk, még így is kell egy csomó minden, én nem akarok semmit az utsó pillanatra hagyni, hogy nagy pocakkal jusson eszembe azt rohanhassak. Sajna Bibó sztem ha kapsz is ruhákat, meg ágyat..., a mellé még k. sok minden kell. viszont se nagy hassal, se újszülöttel rohanni nem akarok. + még a saját ruháinkat is átszanálom, nem hogy másét tenném. a rokonoktól kapott ruháink meg leginkább nem is voltak jók, mert nem ők tudják, hogy én mit tudok, adok szívesen a gyerekre.

A hasleszorító tényleg hasznos, már én is utána jártam csak nem tudom h m-es v l-est vegyek.
Én pont a héten vettem meg a hálóingeim, a kórházi pacskert (500ft, hogy ne az itthonit kelljen gyorsan bevágni a tatyóba) bugyikat (betétezhető mama bugyi, mert egy pár hétig mi is pelusosak leszünk, no tampon, no strand-pont nyáron, jól kifogtuk :)) táska, ami jó nekem is, de a pelus cuccoknak is. (amúgy a pelus táskákhoz szoktak adni egy zipzáras nejlontatyót amibe bedobhatod a motyót) kell majd elöl kapcsos melltartó, nekem ez jött be a szopihoz, és lehet nyugodtan push-upos.
na van egy szoptatós hálóingem de a lyuk rohadtul nem ott van rajta ahol a cicim... így én nem biztos h akarok szopis felsőt próba nélkül. viszont most a nagy leárazásokba vettem egy csomó ruhát amik jók lesznek pocakosan és a kinyúlt hasamra is a nyáron. még jó hogy most divat a denevér új, meg a tunika szabás...
és még kell új orrszívó, meg új mellszívó, meg újj pelenkázó lap a kiságyra, meg a mosógépre...
amúgy nekem elég volt egy pár darab textil pelus, mert az eddig semmire se használt mini törölközőket is pont arra használtam: szopi közben másik csöpögő cici alá tenni, büfizés, törölgetés, és leginkább a fiam pöcsét letakarni, miközben pelust cseréltem, hogy az elszabadult slag ne a szemébe, szemembe, kiságyba csöveljen :), mert fiús anyák! a kisfiúk míg picik mindig pisilnek peluscsere közben, mert a hirtelen jött kicsomagolás okozta hőkülönbség ezt váltja ki... így ajánlott letakarni a fegyvert, míg töröltök, kentek...
amúgy a tescoban tök jó kis mintás pelusokat kapni.
ja Geo én is vettem anno gumi lepedőt, de amikor betettem az ágyba a lepedője alá, bármivel takartam le..., úgy döntöttem nem teszem rá, mert tök kellemetlen volt... de szerencsém is volt, mert enyém gyerek nem nagyon folyatott és időre kakilt minden nap.

na az még a kemény- megtalálni a nem folyós pelust! mert egyéne válogatja. én kezdettől fogva altattam hason, és oldalt (most szép is a feje hátul és sose nyelte le a büfijét) de így a pampers pelus nem is jött be nekünk, mert annak nem gumis a dereka... így az kifolyt ha oldalra fektettem... nekünk bejött a rossmannos és most is azt használjuk, meg lidlis, de jó a libero is.

babaápolószerek: na ezzel nem kell törődni, legalábbis nálunk, mert sztem a best of a gyógyszertári csomag, amit a védőnő/doki ír fel a születésekor. az én véleményem, hogy fürdetőt, krémet ne is vegyetek semmit és ne is kapjatok se jonhnsont, se akármit, mert aztán ha kiütéses a gyerek vagy száraz a bőre csak találgattok h mitől.

ja Geo: cumisüveg kérdés: egyébként is ha a gyerek nem szopik vagy dolgod van vagy bármi, lehet h furán hangzik, de a doki is ezt fogja mondani: etesd a gyereket kanállal v pohárból... az újszülöttet! mert ennek semmi köze ahhoz h a szopó reflexe rosszul alakuljon ki.

aztán még egy javaslat: ha kevés a tej, vagy bármi baj van, azt a keveset is adjuk oda a gyereknek és csak utána egészítsük ki táppal!

mérleg: csak szoptató anyák szokták mérni az evéseket... felesleges! a gyerek és te is annyit eszel amennyi jól esik! ne stresszeljük magunkat a "jaj most alig szopizott" dologgal. ha marad a cicibe azt ki kell fejni, így lehet növelni a tej mennyiségét is, illetve én majd minden szopi után fejtem, így sose volt kevés + tettem el későbbre főzelékekhez.
szóval a lényeg: első 6 hét 2 hónap igény szerinti szopi, ha óránként akkor óránként! majd kialakul! első a gyerek és az egészsége, elégedettsége, nyugalma, biztonság érzete, bizalma.
a házimunka és apa csak a 2.
és mindenki egyen, igyon rendesen a szülés után, hogy legyen elég tej! az alakot intézzük a hasleszorítóval.

aztán: első szülők: az első pár szopi úgy fog fájni, hogy beszartok, mint egy mensi fájdalom: mert ezek a szopik húzzák össze a méhet... nyugi, pár alkalom és elmúlik, de legalább ez is segíti az alak visszanyerését.

na ez is: tejfagyasztás: vannak erre kapható zacskók, ami jó drága és annyit tud, mint bármi más. én javaslom inkább a sima egyszerű, műanyag dobozkákat fedővel.
a mikro hullámú is kiválóan fertőtlenít! (próba: tegyél be pár szem babot- az soha az életbe nem fog kicsírázni...) (mikoró próba, hogy sugároz e: tedd be a mobilod és próbáld felhívni... ha jó a mikró, akkor nem lesz bent térerő)

nekem is jött kézzel a tej, így csomóm se volt, mert a kézi fejés kimasszírozta... jó ha a kórházba is visztek be fejőt meg poharat, mert ha nincs veletek a baba éjjel, hát 2. nap tudtok arra ébredni, hogy szét akar durrani... és mire hozzák a babát lehet hogy késő... a felmelegedett, gyulladt mellet, tejet nem fogadja szívesen a baba és kezdődik a szopi gáz kálvária. inkább fejjetek ott is éjjel már!

ja melltartó betét! mert sokszor egy babasírástól úgy tud folyni mint a niagara...

na elküldöm a kommentem, mert lehet már be se férek...

Kép
Kép
Kép
konkri

Fú Rózsa: én ezért nem értem meg azokat a kórházakat ahova bemehetnek látogatók a szülészetre... szerintem nem lenne szabad! azt az 5 napot ki lehet bírni üvegen keresztül, illetve nálunk én kimehetek a találkozásra, de a gyereket nem lehet csak üvegen keresztül mutatni. jó persze apa bejött egy pillanatra + a szülésen is ott volt ugye...

na ez is: nálunk kell a hozzátartozónak a szülésre vinni műtös szerkót.. ami sztem szintén jó. így apának is volt egy szülős táskája :) persze ha nincs adnak egy köpenyt, de jobb ha steril cuccban van és úgy ölelgeti a még törékeny babánkat.

na aztán már írtam hogy én viszek be mindent a babának, én azonnal levettem a kórházi cuccát + a rooming -en örülnek is ha nem csinálok nekik gondot. így én fogok még kistakarót is bevinni, mert ha nagyon sírós a baba, ami tuti megnyugtatja, ha borítékolom egy puha, meleg takaróba és úgy ringatom. (és nem a gumicumi azonnal)
a babák akkor bújnak ki egy szoros meleg helyről, így van aki sokat sír az elején, mire megszokja a tág, rideg környezetet...

na majd lehet írok még, ha kíváncsi rá valaki, de most lecsapom magam... :)

ja még egy: apát hétfőn lejelentettük hogy gyest is kapjon, én meg keddtől veszem ki a szabijaim (36 nap), majd betegácsi és tgyás... így több a lóvé jóval... :) zsír!

Kép
Kép
Kép
konkri

ja és itt a liga honlapja: (jó bonyolult :)
http://www.lll.hu/

érdemes olvasgatni!

Kép
Kép
Kép
konkri

Kép

az új cuccaim táska, hálóing, pólók, hosszú és rövidújjú, papucs, ja az új lila sport csukám nincs is a képen és bugyik(egy része... mert mindenből több színben vettem :) )

Kép
Kép
Kép
konkri

még egy, bár ez picit korai lehet: a bonprix oldalkán van egy csomó és olcsó tankini... ez is jó pocakosan és szülés után is, mert azért a nagyobbik miatt mi tuti megyünk strandra... meg vessetek meg, de én lehet hogy itthon a kertbe is ezt venném fel, hogy apa azért szépnek lásson :)

Kép
Kép
Kép
konkri

Konkri, a UFO ezennel jelentkezik. Tankini? :D:D:D:D Iden tavasszal azert kellett vegyek egy furdoruhat (uszodressz) mert a mutetem utan hidroterapiara kellett jarnom, akkor szamoltam utana, hogy talan 16 eve volt utoljara rajtam (meg egyaltalan tulajdonomban) furdoruha :D:D:D Es en ugye tenger mellett lakom (oke, ez ocean, de nagyviz... bar a homerseklet miatt nem mindegy melyik nagyviz)

luna6

Sziasztok.

Én ma voltam AFP-s vérvételen. Nem szeretem a vérvételt, mióta gyerekkoromban szétszúrták mindkét vénámat, de itt a klinikán szépen eltalálták és csak 2 ampula kellett. Most én is várom az eredményt, bár 2 hét múlva megyek UH-ra, addigra meg lesz. Reméljük minden rendben lesz. :)

ANYA MACINAK NAGYON-NAGYON GRATULÁLOK. Most már gondmentes babavárást kívánok.

CSILLA: sajnálom a sógórnőd, majd a következő biztos összejön nekik. :(

Na most megyek, mert rengeteg dogát kell kijavítanom - félévzárás, juhé. :)

D.

Kép
bhdetti

Szia Konkri,
én nem nagyon értek ehhez a méhlepényes dologhoz, de valaki biztos mond vmi okosat majd, és remélem hogy tényleg odébb kúszik onnan. de ha ott marad, akkor császárod lesz? :shock:

amúgy ha itt tartunk, akkor már megkérdezem: a papíromon az van, hogy "méhlepény a mellső falon". ez jónak számít? :roll:

jó sokat írtál, de király volt olvasni :P

ez qva jó!!! hogy a babasírástól Niagaraként folyik :D eddig még csak olvastam ezt, nade így egy "élő" embertől olvasva, mosolyogtam picit :)

Most készült el a húslevesem, meg a majonézes krumplisalim, és olyan jók lettek, hogy ide nyáladzok a billentyűzetre :wink: majd később még megcsinálom a fasírtgolyókat is, mielőtt megérkezik a kedves hímtársam, de addig tanulok. :evil:
Vendég

persze egy kis bűbájos boszorkák még belefér :lol:
Vendég

hát igen egy tapasztal anyuka tanácsai mindig jól jönnek...vagyis tapasztalt anyukák tanácsai hiszen nem is egy van köztünk :D :D
igazad van konkri nem lehet mindent az uccsó pillanatra halasztani nem is fogjuk.viszont még úgy gondolom nem is kell vele sietnem.
azok a baba holmik amiket majd kapunk gyönyörű szépek és alig volt egyszer kétszer a babákon hiszen úgy tudnak nőni mint a gombák :D :D én szivesen fogadom őket amellé amiket majd venni fogunk..a kiságy betét pedig ki lesz cserélve és új huzatot kap majd..szerintem tökéletes lesz.
ettől függetlenül marad sok minden amit meg kell venni de én örülök hogy lesz amit már nem és több pénzem jut másra.
bibócska

Persze Bibó, nem is mondtam h rohanjál, és mindenki maga dönti el h mit hogy csinál, viszont én júniusban már csak pihenni akarok, mert lesz mire rá pihizni :)

A ruhákról jutott még eszembe, hogy az is fontos hogy mikori babától kapja az ember, mert pl itt vagyok én, a fiam januári és így jó sok cuccot kell vennem a picinek majd ami kimondott évszakos dolog, mert neki ugye nem volt nyári ruhája, a téli cuccai meg pont nem lesznek jók a picire...

a niagaráról pedig az jut eszembe, hogy sokszor sajnáltam, hogy míg a gyerek szopik az egyikből én nem tartok a másik alá egy bögrét gyűjteni... sokszor szegénykém szemébe spriccelt a cucc csak úgy magától.
viszont azt is el kell mondjam, hogy indult az egész dolog:
én anno nem gondoltam, honnan is gondolhattam volna, hogy milyen rejtett problémák adódhatnak :) pl nem jön a kaki, nem akar aludni az 1 hetes babám, ezer féle tanács... stb... majd a felismerés, hogy én és gyerek szoros köteléket alkotunk és úgy éreztem be vagyok zárva... mind emellé még társult az is, hogy rossz anyának éreztem magam, mert mindenki (úgy tűnt) hogy imádja a gyereket, de én az eszemen kívül nem éreztem szeretet- tudtam, hogy szeretem, de mikor magamhoz öleltem nem volt az a bizsergés... ez bántott, hogy miért nem érzem, mert akartam nagyon... és ott volt a nyakamon a nagy teher, hogy a huszonakárhány fős család vég nélkül jött és jött és nem volt egy ember mentes napunk... anyósomék itt ültek esténként több órát, ők fogták a gyereket... ha napközben beugrottak, mert miért ne... akkor após azonnal berohant a szobába, a gyerek felébredt, mert éber volt én meg szoptathattam óránként... komoly mondom, hogy az első fél évben nem sokszor volt, hogy 3 órát aludt volna a gyerek és ezen a kiegészítő kaja sem segített- nem jött be nálunk hogy nagy evés után nagy alvás. ja a szopit meg leste anyósom, meg sógornőm, ott álltak fölöttem... (nekik nagy mellük van, az enyém 70/75ös, még szopisan is, majd ők szóltak, hogy fogjam két újam közé a kisújhegynyi mellbimbóm és úgy irányítsam... hát az én mellem fogás nélkül könnyebb irányítani, mert ha megfogom nem lehet már bekapni és különben sincs önálló útja, mint egy nagyobb lógósabb mellnek)
szóval nyomasztott a rokonság, nyomasztott a sokként ért váratlan dolgok, nyomasztott, hogy úgy éreztem, hogy nekem már nem is kell férfi, elég a gyerek (ehhez hozzá tartozik, hogy én sokszor élvezek el álmomban, csak úgy magától, mert olyat álmodok, még a szülés utáni alvásomkor is így volt, de utána 2 hónapig utáltam a szex gondolatát is, pedig előtte ... :oops: ) aztán nyomasztott, hogy úgy éreztem nekem jobb lenne ha a gyerek tápos lenne, mert akkor mégse lennék így megkötve, lepasszolhatnám bárkinek... így volt hogy kevés is volt a tejem, de a doktor nénink egy szóval se mondta hogy ír fel tápot, azt mondta majd lesz tej, csak nyugi... megnyugodtam... és lett... és rájöttem, hogy olyan szabad vagyok mint a madár, mert ha velem van a gyerek akkor nem félek, ha dugó van a 0-áson, nem kell sietnem haza, megszoptatom a kocsiba és minden frankó, nincs para a cumiban lévő baciktól, nem kell kórosan mosogatni, fertőtleníteni, melegíteni, hűteni, és nem mellékes, hogy milyen olcsó!!! és közben az én picikém kezdett személyiséget ölteni, ami tetszett és jött a bizsergés, nem csak a tudatos szeretet... és jöttek a tavaszodó időben a séták, amik megnyugtattak, hogy nem csak a házunk a világ, és már én főztem magunknak (emlékszem, borsó főzi volt) és zabáltam a krémeseket, mert azt kívántam és hogy még édesebb legyen a tej, és ettem a tejserkentő bogyókat, és nyugodt voltam és kezdtem boldog lenni! de nehéz volt az eleje! viszont most is mindent úgy csinálnék ahogy anno és nekem volt igazam minden megérzésemben. két dolog fog változni most: hogy 2 hétig kitiltok mindenkit az életünkből és a szopi csak a saját kis családom illeti meg, csak a két gyerek és még apa lehet ott - a nagyot nem csukhatom ki, sőt közben mesélni, beszélni fogunk, remélem a picit nem zavarja majd- bár hiszem azt, hogy minden gyerek azt bírja amihez szoktatják (hőmérséklet, időjárás, hangok, életvitel, emberek...) (én ezért se hiszek a túl nagy higiéniában, ez alatt a fertőtlenítések mértékét stb értem... tudjátok a mondás- első gyereknél újra főzzük a leesett cumit, másodiknál már csak lemossuk, a harmadiknál meg bekapjuk és lenyaljuk mi...)
szóval írhatnék még sokat a depimről meg az okokról hasonló, de remélem, hogy most már sikerül elkerülni, ha tudom az okokat... bár meg kell mondjam, hogy a hormon okozta nihil érzésre nem lehet felkészülni, de remélem, hogy a két gyerek szempár segít majd! a férjem sokat hajtogatja a mai világ, meg így szar úgy szar dolgokat, de én ilyenkor mérges vagyok, mert az én boldogságom és bánatom, nem a világ és az ország dolgain múlik, hanem azon, ami örömet látok a gyermekemen... tényleg igaz, hogy akinek nincs az nem tudja, én sem gondoltam volna ezeket...

amit már rég el akartam mesélni, mert amúgy senkinek se tudom, csak nektek: én simogatom a hasam, de csak ritkán ált. este, amúgy a családom nem, se a férjem se tesóim, se anyu, se apu, pedig mi még most is van, hogy odabújunk apuhoz, beülünk anyu ölébe viccből, egy kupacba bújunk tesóimmal, de ők még se tapizzák a hasam, de anyósom, sógornőm tök váratlan pillanatokban, nem is figyelek és már tapiznak is... ez kiborít.

na jól van mek, mert vasalnom kéne... jippijé!

Kép
Kép
Kép
konkri

Sziasztok!

Majd igyekszem visszaolvasni is, egyelőre csak bejelentkezem. Ezidáig végig igen gyatrán voltam, még a gépet sem vettem elő. Nem részletezem, a lényeg hogy most már minden rendben van velem, már nem dolgozom, úgyhogy igyekszem majd szaporítani a hozzászólásokat, feltéve, hogy még vissza tudok csatlakozni. De most lesz időm, úgyhogy rajta leszek a dolgon.
Igaz most gőzerővel festek, ha Lili az oviban van, mert márciusban lesz kiállításom, de új nagyméretű képek kellenek, amik még nincsenek, tehát alkotnom kell. De azért pihenés képpen írok majd naponta pár száz oldalt :lol:

Jövő héten pénteken megyek UH-ra, már nagyon várom hogy lássam, remélem arrébb vándorolt a méhlepényem és engedi látni, hogy kisfiú, vagy kislány dudorodik-e odabent.

Olyan szerencsés vagyok, képzeljétek tegnap észrevettem, hogy vasárnap lejár a Pandám műszakija, és ma sikerült elintéznem a vizsgát. Úgy féltem, hogy nem kapok időpontot, vagy lesz vele valami gond stb. Kicsit későn nézegettem a forgalmit. De most már megnyugodtam, hogy 2 évig nyugim lesz.

Ráadásul elkezdtem olvasni egy könyvet, lehet most sokan hülyének néztek. A Titok a címe, biztos sokan ismeritek. Elég szkeptikus vagyok, de gondoltam veszíteni valóm nincs. Ma több dologgal is próbálkoztam ami szerepel benne és mind sikerült. Valahogy az egész napom úgy volt kerek eddig, ahogy kell. És még nincs vége! Aki nem ismeri annak most nem mondtam semmit, de nem hiszem, hogy le tudnám írni a könyv lényegét, úgyhogy meg sem próbálom.

Kicsit összevissza vagyok még magamnak is :roll:

Na megyek is és összeszedem a gondolataimat. Aztán próbálok csinálni pocakfotót is, bár már nincs Karácsony, de jobb későn, mint soha.

Ha visszaolvastam akkor reagálok is, bár lehet hogy a mostani agyammal nem kéne? :shock:

Kép
Kép
hari

ja igen Geo: az jó, ha a méhlepény hátsó falon tapad! mivel annak kell később kijönni, nagyjából egyben v nagyobb darabokban, ezért nem jó az én méhszájra húzódos méhlepényem...

Kép
Kép
Kép
konkri

ó Hari pont a fürdőkádban jutottál eszembe, de gondoltam h a csaj szüneten így biztos vele vagy...
mit festesz???

Kép
Kép
Kép
konkri

Konkri, te is pont most mész vasalni, mikor megjövök? :(

Fénykép nuku, mert nincs elem a gépben és nem találok sehol. De majd holnap. Hátha addigra még nől a pocim. Mostanában nem nagyon akar nőni, bár nem is nagyon ettem. De végül is én már az első 3 hónapban híztam 10 kilót, úgyhogy nem aggódom, hogy most kicsit megálltam. Valahogy elfogyott az étvágyam. De majd csak visszajön. Persze ha Geo főzne rám, akkor biztos többet ennék, de hát kettőnk főztjét össze sem lehet hasonlítani. Úgyhogy szülés után aki fogyózni akar, jöhet hozzám kajálni :lol:

Kép
Kép
hari

Konkri, gyönyörű szép kortárs absztrakt képeket festek! Persze egy icipicit lehet hogy elfogult vagyok, hisz magamról van szó :lol: De nekem tetszenek, hiszen különben nem ilyet festenék ugyebár. Majd ha lesz a kiállítás, akkor írok pontos infókat, hátha valakit érdekel. Biztos lesz kaja, meg pia is :lol: Na meg persze én is ott leszek.

Kép
Kép
hari

Geo, nekem is a mellső falon van a méhlepény, én nézegettem a neten, hogy mit írnak, de nem lettem sokkal okosabb. Összességében úgy láttam, az nem baj. Úgyhogy ne aggódj. Ráadásul nekem azt mondta a doki, hogy ahogy nő a méhem, a méhlepény még odébbvándorolhat.

Kép
Kép
hari

Anya Maci,

Espoo a hely ahol élek a mini tajgán :D Eddig én is mindennel meg voltam elégedve, na de majd Júniusban látom meg igazán :!: Az egészségügyi dolgozók egytöl eggyig lelkiismeretesek és kolegáknak se voltak utólsók :D

Ma is majdnem egész nap esett a hó már majdnem akkora hófalak vannak az út mellett, mint én :D (közép magas vagyok)
Mondom is a férjemnek: Jéé ez majdnem olyan mint Rovaniemiben. Erre ö ; Igen, de ott csak síeltünk és nem élünk :lol:
Kaptam én is külön hótakarító kefét, így én is serényen takarítom az autót :D

Konkri,

Nagyon érdekesek a tapasztalatok, de fel tudnál rakni egy listát arról, hogy mi kell egy babához szerinted babaágytól a kis ollóig ...minden érdekel a tapasztalatod alapján :D

Geo,

Szerintem a melsö falon tapadó méhlepény az jó. Gratula a vacsidhoz
:D

luna6,
Tudnál valamit írni a baba vs. cica kapcsolatról? Ezt értem úgy, hogy hygénia, hogyan ne kapjon a baba és a felszerelése cicaszört? Meg minden ami eszedbe jut....
Mivel anyóséknak van egy cicájuk lakásban és kb. 6 hónapos babával ha kimennénk hozzájuk, akkor mire kell felkészülnöm, mire kell figyelnem? Anyósom mondta hogy ahol baba lesz ott nem lesz cica, de azért.......mond ö néha sokmindent, meg nem is lát jól......(takarítás szempontjából, mondjuk hívat takarítót de van amikor nekilát ö is, de abban nem nagyon bízok...)
Szóval kicsit aggódok....
köszi :D
Vendég

Itt vagyok... pont ugy erzzem magam mint aki marha beteg lesz :D de ugye nem leszek, pont ez a lenyeg :)

Nos macsk... a macskak imadjak a meleget, foleg ami sugaroz, es az emberi test sugaroz ugye, ezert ulnek a macskak (no nem mind) szivesen az olunkbe. Na d emi tudunk ez ellen vedekezni, egy bebi nem... ugyhogy arra nagyon kell vigyazni (mar dolgozom en is a gyerekszoba elzarasanak modjan) hogy a macskanak ne legyen lehetosege beugrani a baba melle es odafekudnmi, mert kepes rafekudni am es ez okozhat ugye mindenflet :(
Mondjuk a lakast szerintem keptelenseg 'acskatlanitani' szoval ahol a gyerek mar csuszik maszik majd, ott tuti talalkozik a macska nyomaival (szorre gondolok pl) de arra nem art figyelni, hogy az alomtalca a gyereknek elerhetetlen helyen legyen, vagy zart alma legyen a macsnak (na nalunk meg ez is megoldasra var). Allitolag a macskak nem nagyon csipik a bebiket, fura a szaguk meg a hangjuk meginkabb, feltekenyek lehetnek rajuk... szal jo oket tavoltartani. Ha meg csondben van a bebi es a macs eleg kivancsi, nos akkor johet z agyaba bemaszas es rafekves...
Szoval a legfontosabb, hogy a bebi ne aludjon ugy egyedul sehol, ahol a macs odajuthat hozza, valamint az alomtalca legyen biztonsagos. Hat a macskaszor... szerintem - bar lehet macskafuggo is, a kicsinknek 'roszabb' a szore takaritasi szempontbol - eltakarithatatlan 100%-os tisztasagra.

luna6

Konkri, talán emlékszel, írtam, hogy nekem eddig az volt a "diagnózis", hogy a méhlepény eléri a belső méhszájat is, ezért is volt valószínű a sok barnázás.
És jelentem, kedden kaptam a jó hírt, hogy feljebb kúszott, úgy ahogy remélték is a dokik és már nagyon szépen alakulunk.

Nekem nagyon jól jön, hogy leírjátok itt a testi-lelki-gyakorlati tapasztalatokat. Szóval ne tartsatok magatokban semmit!

Luna, képzeld, ma megrendeltem a mosható pelusokat. Első körben 15 db-ot. Aztán majd a többit meglátjuk a főpróbák után.

Tahti, hűűű, akkor jó nagy hó lehet nálatok.

Detti, ó, köszi az infót.

Geo, hogy Te miket főzöl mindig.

Hari, de jó, hogy újra jöttél. Nem raknál fel képet a képeidről?

Ha már ennyi szó esett a mai napon a szoptatásról, megírom, hogy én 99%, hogy nem fogok tudni szoptatni. Az az 1% is inkább csak a magam megnyugtatására van.
4,5 éve volt egy igencsak ajánlatos mellkisebbítésem, ahol ugye agyon tördelték a tejcsatornákat, így én szülés után ellentermelő anyagot fogok kapni, hogy nehogy meginduljon a termelés, mert akkor jól megnézhetem magam.
Ezt a döntést akkor meghoztam, tudtam, hogy ez lesz a következménye, vállaltam még így is, mert Lányok én csak egy tőgyből álltam már kb. 15-16 éves korom óta és ezt senki nem tudja megérteni, csak az, aki hasonló paraméterekkel rendelkezik. Fájt a hátam, gombásodott a bőröm, ahol összeért a mellem a mellkasommal, kis híján lelógott a köldökömig, nem tudtam emberi méretű ruhát venni, melltartóról és bikiniről meg ne is beszéljünk, de mindez semmi a rengeteg pszichés következményhez képest. TB finanszírozott volt ennek megfelelően a beavatkozás, szóval nem csak kitaláció és holmi divathóbort miatt vágtam ebbe bele. Amióta az eszemet tudom, erre készültem és soha, de soha nem fogom megbánni, mert a műtét után változott meg az életem.
Hát ennyit szerettem volna erről mondani, gondoltam, jobb, ha Nektek is megírom.

Kép

Kép
***csilla***

Csilla, bar aterezni nem tudom amimiatt ebbe belevagtal, en ugy erzem megertem teljesen, es jobban nem is donthettel volna. A gyerek ugyanugy fel fog noni mint a tobbi (enyim elso is tapos csirke volt, szeeep nagyra nott azota :D). Nekem ugyan nincsen kulso szemlelo altal itelve naaaagy mellem, de ilyenkor terhesen meg szoptatosan meg ez is sok ami van, faj, feszit, mar nem tart ugy, zavar engem is... pedig ez tenyleg meg boven a normalisnak tartott mereten belul van (normal allapotaban lehet 75B... ilyenkor azert persze nooo par szamot, de nekem ez is sok, es volt osztalytarsam aki altalanosban mar naaagyon szenvedett az akkor mar nagyobbal, mint ami nekem van). Szerintem nagyon jo dontest hoztal!! :)

luna6

Luna, köszi, jólesnek a szavaid. Hát nekem még így lefaragva is C kosaras és persze nekem is nőőőő...
És hiszem, cumisüveggel is át tudom majd adni azt az érzést, mint cicivel tettem volna, mert ugyanúgy magamhoz ölelem, kézbe veszem a kis tündérkét minden egyes etetésnél.

Ja, még annyi, hogy anyukámnak is hatalmas mellei voltak és húgomat pl. egy hónapig tudta szoptatni, szóval ha esetleg én is így jártam volna, akkor meg pláne semmi pénzért nem adnám ezt a döntést.

Kép

Kép
***csilla***

fuh micsoda storyk örülök hogy igy összejöttünk napról napra!én ma voltam a védőnőnél kiderült tud adni heti 500 forintért mérleget és csak 5 hétre kell utána elég ha beviszem a gyerköcöt!közölte hogy jobb lenne ha nem dolgoznék és hagyjam abba a melót!hát én abbahagynám de az a baj hogy sajnos az én keresetem nagyon jó!(ami tök jó) viszont minimálbéren vagyok és ha elmegyek táppénzre akkor sem céges autóm nem lesz sem telóm sem juttatás és kb. 60 eből kéne megélnem ami nem lenne baj ha nem most újitottunk volna fel csontra mint Geo!sajnos mi túlléptük jócskán a keretet és hát most törlesztjük az adósságot!plusz gyereknek is akarok sok szépet venni!szóval úgy gondoltam amig bírom és jól érzem magam (ahogy jelenleg) addig ugye melózok! közölte azt is hogy a gyereknek milyen ártalmas és hogy már most kell a kapcsolat stb.! nem értette meg hogy most jelenleg kell a fizum! na mind1!
Figyeljetek! nekem is kéne a lista A-tól Z-ig mert nekem is első babu és hát mi is most vadászunk erre-arra hogy komplett legyen a szoba a későbbiekbe - hátha akkor nem mozdulok ki ennyit vagy már nem lesz autónk vagy ki tudja!!! persze ha valakinek van ideje kedve összeírni! amúgy ma túrófánk volt vacsira! és most megyek valami excsajom szelleme című filmet nézni :-)
puszi mindenkinek!
Vendég

Hú, jókora volt a mai termés. :o

Judy, nagyon édesek a gyerekeid. :wink:

Konkri, hát a szövegeiden kész vagyok. 8) :wink: Írogatom a beszerzendő dolgokat, és Rózsa, köszi a felesleges listát is, ezeket most én is így látom. Már egy A4-es oldal megtelt a cuccokkal. :shock:
foltivspicur

luna6,

Köszi a tippeket nagyon jók :D
Anyósék cicája hosszú szörü, de meg nem mondom milyen fajta csak azt tudom, hogy sok kép van róla és nagyon szeretik :roll: :D
Vendég

Konkri,
sztem nagyon hasznos dolgokat írsz :roll:

Hari,
várom a pocakfotót 8)
kíváncsi lennék a képeidre is :wink:

Tahti,
a hótakarító keférő jut eszembe, habár én nem méteres hó alól bányászom elő a kocsit, de nekem is van ilyen kefém, zöld :) ilyenkor mindig melegítem a kocsit, meg ablakfűtést kapcsolok, és a múltkor vettem észre, h ablakfűtés mellett elmegy a rádió :shock: :P

Luna,
ez csak az oltás miatt van, hamaosan sztem elmúlik. :wink:

Csilla,
sztem jól döntöttél a műtéttel kapcsolatban :)

jajj Nanetto ne is mondd, én is félek, hogy túllépjü majd a felújításra (nem)tervezett pénzt... :evil:
és akkor mit szeretnél? meddig fogsz dolgozni?

nekem van egy bőséges listám, holnap megpróbálom felrakni, aztán majd jöhetnek a vélemények h mi felesleges és mi nem, de jelzem, ez a nyers lista, amiben kb még a gyerek is benne van, szóval értitek.. :D :D

na most alszom, reggel AFP vérvétel, aztán médiajog vizsga. és jelentem ebből UV lesz, ugyanis nem tanultam semmit... neteztem, főztem, pakolásztam, meg ilyenek. höhö nem is izgulok, mert nincs miért :? :)
Vendég

ja és megkaptuk a kivitelezőtől az ütemezésu tervet, és képzeljétek, elvileg ápr.16-án adják át :D :D :D
olyan happy vagyok!!! :lol: csak győzzük fizetni :?
Vendég

Jo reggelt, jo szurkolast!! :)

Mara asszem kihevertem magambol mindent, bar a karacsony utan ramtoro natha nyomai azota sem hagytak el teljesen. Ma dokinal vizit, mondjuk itt en csak szivhangot fogok hallani, de azt remelem igen :)
Joooo hideg van errefele, mar persze itteni leptekkel merve.

Tähti, az en Lujza'lanyomrol' sem tudni biztosan, hogy milyen fajta... rosszfajta az biztos, szal kicsit buta meg kicsit vaddiszno, de irto makja van, hogy ilyen kulsobe szuletett bele mert ugy nez ki mint egy szeretgetnivalo plusscica :) Nagyon perzsanak tunik, de mivel az utcan talaltak sebesen, bolhasan, koszosan, ezert nincs rola bizonyossag.

Ha mar igy szoba kerultek a mellmeretek... en nem emlekszem az ember lanya melltartoban szokott aludni mikor mar 'eltehenesedik' teljesen? :) Jo oke, rajtam kivul biztosan vannak vekony es alakjukat vegig orzo mamik, nekem mar most kenyelmetlen a nagy mell es hol vagyok ugye meg a vegkifejlettol... csak nem emelekszem (ez mar tuti korral jar) hogy melltartoban aludtam e kesobb vagy sem. Tegnap a parom latott csupaszon felul (ez azert nagy attrakcio, mert gye az eghajlat miatt nalunk sokkal hidegebbek vannak a lakasban benn, ezert itt teljesseggel kicsukva a puceron alvas, oltozni is hosugarzoval a furdoben szoktam, mert az birhato) es ledobbent, hogy joooeg mekkora. Mondom neki nyugodjon meg, lesz ez meg ketszer ekkora is :D:D:D

luna6

Jahh Csilla, akartam kerdezni de aztan lemaradt valahogy: milyen markaju es milyen verzioju pelust vettel vegulis elso kiprobalasra? En meg nem talaltam ki mik is lesznek a kiprobalandok :)

luna6

Sziasztok!

Én is júniusra várom az első babámat, jelenleg a 18. hétben járunk, mostanában kezdtem érezni, hogy mocorog, és nagyon várom a január 19-ét, mert akkor lesz genetikai uh, és talán (remélem) kiderül, hogy kisfiú, vagy kislány. Persze mindegy, csak szeretném tudni.
Nekem csináltak integrált tesztet, meg túl vagyunk az AFP-n is, eddig minden rendben van.

Ha már a mellekről volt szó, én is megjegyezném, hogy a 80C, amiről indultam az sem volt kicsi, de már a 2. hónapban kellett vennem eggyel nagyobbat, úgyhogy sanszos, hogy a 95D-ig nem állok meg. Apa legnagyobb örömére!! :D
pkklau

Luna, én pl. az első pillanatoktól, már szinte a pozitív teszt előtt is melltartóban (nem merevítős) aludtam, mert annyira elkezdtek fájni, nőni, dagadni, érzékenyek lenni a melleim, hogy így jó. Próbáltam, hogy leveszem, de úgy annyira nem jó érzés, úgyhogy be vagyok szorítva a nap 24 órájában. :D
Mondjuk én ebből a szempontból meg extra eset vagyok...

Geo, akkor ez az április közepe nagyon jól hangzik, még ha csúsznak két hetet, az is tűrhető.
Megvolt a vérvétel?
Vizsga hogy ment?

Nanetto, szerintem ha Te úgy érzed, hogy bírod fizikailag és lelkileg is a munkát, akkor nincs semmi gond. Nyilván májusban, júniusban már Te sem fogsz dolgozni.

Kép

Kép
***csilla***

luna6.

Elvileg nem árt valami melltartóban aludni azt mondják... :roll:
Alváshoz ruha itt is kell, mert a -20 nem nagyon meztelenkedös hömérséklet még ágyban se :D Sokszor nem tudom eldönteni a férjem fekszik mellettem vagy egy eszkimó :lol:

Az elején mondtam apósomnak a sok kellemetlen terhességi tünet mellett 1 jó is van benne: a melleim úgy állnak mintha plasztikáztattam volna :lol: No de lesz ez még kipukkant tejeszacskó jellegü is :cry: :lol:

Geo,

Nekem kék színü kefém van :D
Vendég

Szerintem en is melltartoban aludtam anno, de nem biiirok ra visszaemlekezni, es mostmar kellene mert mar zavar :)
Jahh, az en melltartoim sem merevitosek, valamikor karacsony utan sikerult ilyenre szert tennem a HMben (mar szoptatos verziok). Hat nem egy csabitos csoda egyik sem, de keeeenyelmesek :)

Tähti, az elso gyereknel meg udvozito volt a novekedes es az allag, es nem is igen volt jo darabig komoly tarto funkcioja a melltartonak (csak megelozo inkabb) de ez a mult ami mar a tavolba vesz :) Mondjuk az osszes allapot kozul talan a legroszabb a belovellt tej altal letrehozott koszikla...

luna6

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?