Sziasztok!
Először is elnézést, ha ismétlem önmagam, fogalmam sincs, hogy mit írtam már és mit nem...
Kora: sajnálom apud. Most mit csinálnak vele? Mennyire súlyos? Tudom ez hülye kérdés, de nem tudom most jobban megfogalmazni. Kiterjedésre értem...
Anyud is sajnálom. Anyu kb. 20 évig járt állandóan kaparásra, mert mindig elöntötte a vér... a végén teljesen kipakolták. Hát nem volt egyszerű. Kiderült már mi a baja anyudnak?
Én úgy tudom, hogy nem jár a gyed, mivel nekünk utólag kellett vinni munkáltatói igazolást, ergo
ha van munkád, nem jár a gyed, ha van munkád, akkor mehet a bölcsibe. A gyest viszont lehet igényelni 3 éves koráig. Érdemes az alacsonyabb jövedelműnek igényelni, vagy ha pont átmenne az adósávon, akkor a magasabb jövedelműnek már tök mindegy, ha annak amúgy is átmegy. Huh, remélem érted... Valahogy ma nem vagyok megfogalmazós kedvemben...
Sok minden miatt kell költöznünk, de ha már megyünk, akkor megpróbálunk anyóstól külön, jobb lesz így mindenkinek. Ebből kifolyólag sajnos muszáj olyan helyre költöznünk, ahol a munkahelytől (Nyugati) beérek az oviba 5-ig, így viszont igencsak leszűkül a kör és nem akarunk távfűtéses lakásba menni, hanem csak gázkonvektorosba, anyagilag az sem mindegy télen, viszont a panel általában tisztább, felszereltebb és jobb helyen van.
Szerintem én fogom a legrosszabbul viselni a változást, mert tudom, hogy Kopi hogy imádja a kertet, a medencét, a szomszédban az állatokat, stb. Most ez mind megszűnik. A másik fő indok, hogy valamiből ki kell fizetnünk a nyelvtanfolyamot, ami havi 40ezer kettőnknek, ha előrébb akarunk jutni az életben, mivel mint írtam, nekünk ez sosem adatott meg, így szinte mi arról a szintről indulunk 28 évesen, mint mások 18-20 évesen. Úgyhogy irány egy 1 szobás kis lyuk... A kutyával meg nem is tudom mi lesz...
Úgyhogy ha valakinek kell kismotor, kisquad, fa hinta, utánfutós traktor (Berger), medence, stb, mindent ahogy van időm, rakok fel Vaterára Csodaszarvas22 néven.
Tegnap felraktam a kiságyat, szerencsére már meg is vették, remélem ki is fizetik és minden más ugyanígy fog elmenni.
Azon is gondolkodtunk, hogy veszünk egy lakást Pesten. Aztán amikor sikerült kijutni külföldre, akkor kiadjuk és abból fizetjük a hitelt, vagy legalább egy részét. Vidéken is gondolkoztunk (pl. Veres v. Őrbottyán), csak nem tudom, hogy egy kertes házra mennyire van kereslet vidéken, mint egy lakásra Pesten. Na, ezt is szépen megfogalmaztam, remélem értitek.
Gabi: mikor költöztök? Sikerült a konyhabútort kiválasztani? Medencés házba mentek v. medence nélkülibe? Andor már fut?
Ildi: Fanni mit szól a kistesóhoz? Biztos várja.
Nincs olyan lehetőség, hogy valami szintfelmérőt íratnak Fannival és akkor az alapján sorolják be a csoportokba? Szerintem nem ártana egy ilyet létrehozni, mert tényleg, mint Fanni is, ha gondolkodásban előrébb van, akkor miért hátráltatják azzal, hogy a korának megfelelő csoportba rakják be... Lehet így hamarabb is megkezdhetné az iskolát. Vagy túl naiv lennék?
Reméljük elmúlik a hányinger nemsokára.
Anna: nem tudom gratuláltam-e már, de Neked is szívből gratulálok és Neked is tünetmentes, vagy legalább szinte tünetmentes terhességet kívánok!
Nálatok Emma mit szólt hozzá?
Panna: üdv. köztünk!
Én bölcsivel kapcsolatban sajnos nem tudok sokat segíteni. Az államiba várólista van. Magánba mi Őrbottyánba járattuk KOpit, mert nagyon-nagyon rendesek és olcsó is, ami kell a gyereknek az megtalálható, igaz nem csicsamicsa hely. Az Árnyasról is jókat hallottam, ám az kicsit drágább. Nézd meg a
www.veresiovisok.hu oldalon, hátha van több info.
http://www.veresiovisok.hu/csaladi-napkoezik.html
Esztó: nagyon szuper képeket tettél fel.
Otthon készültek v. műteremben?
Pocakosok??? Lehet, hogy már többen vagytok?
Na lépek, dolgozni sem ártana... Mindenkinek szép napot!
Ja, biztos tudjátok, de azért leírom, hogy a B6 vitamin állítólag nagyon jó hányingerre, de vannak homeos készítmények is. Én görcsoldót és tejserkentőt szedtem, mindkettő bevált.