Sziasztok!
Pele, ha jársz még errefelé....
Igazából, mi már nem szopizunk, de nem akaródzott új topikot nyitnom csak azért mert van egy kérdésem, illetve nem is tudom mim
Szóval, fiam októberben lesz 2 éves. Világ életében cicifüggő volt, és bár már nem szopizik (és ha be is kapja a cicit akkor is fintorog), DE elaludni csak úgy tud, ha birizgálhatja, vagy legalább simogathatja, de végső esetben is legalább a melkasomon kell lennie a kezének. 22 hetes pocaklakóm van és a mellbimbóm hiperérzékeny. Ezért nem engedem neki, max a mellkast...
A kérdésem hogy miért csinálhatja ezt? A szopik bensőséges hangulatát idézné vissza ezzel a simivel? Nem értem és nagyon ingerel, ha hozzáér. Főleg, hogy legalább 10x el kell neki mondani, hogy ne mert fáj és még akkor se érti meg és csak matat. Mondtam már szépen, csúnyán, halkan, hangosan, hosszan, röviden, már nyakig begombolkoztam, próbáltam hogy a kezemet fogja, én simiztem, vagy puszilgattam, de azt meg játéknak fogja fel...
Nagyon jó lenne ha nem kéne minden este harcolni vele, mert napközben még (valamiért) megérti, de este...
Zsuzsa!
Érdekes a téma
Fogalmam sincs meddig kéne szopiznia egy 1 hónaposnak, én csak annyit tudok, hogy volt amikor 5! órán keresztül csináltuk amit ti. Szopi-belavás. Sokan írták, hogy ne aggódjak egyszer majd elmúlnak ezek a "maratoni" szopik, de akkor, abban a helyzetben nem tudtam elhinni. Alig töltötte be a 3 hónapos kort mikor feltünt, hogy alig 1 óra alatt végez a szopival és volt, hogy 40 perc alatt bekajált. Kivételt képzett az esti szopi, de azt már ki lehetett birni
És ez hétről hétre csak jobb lett innentől. Később meg azt vettem észre, hogy fiam 3-5 perc alatt végez én meg csodálkoztam, hogy most mi van?!
Pedig milyen jó is volt még lustálkodni reggelente az ágyban vagy fél órát
Szerintem hagyd, hogy a babád a maga ütemében szopizzon, sürgetni úgyse tudod és ezek az idők se fognak visszatérni soha. Majd, ha elég erős és ügyes lesz, sokkal gyorsabban fog végezni a szopival.
Virág!
Gabival mi csináltuk ezt a 20 perc jobb, 20 perc bal cici. Felmerül bennem a gyanú, hogy a sok elsőtejtől volt olyan borzasztóan hasfájós a fiam. A laktózban gazdagtól, mivel a zsírosabb hátsótejből kevesebbet evett, hiába szopizott sokáig. Szerinted lehetséges?
puszi
sasha