Lilla!
Örülök, csak így tovább!
Bea!
A szokásos válaszom: látatlanban nagyon nehéz bármit is mondani.
A záró alapján ugye mindkét alsó végtagban-ez ugyebár a láb- extensios-vagyis 180 foknál túlnyújtottabb volt a tónusfokozódás. (no, ez jó magyartalan)Ez magyarázza, hogy miért ügyes a kezével-hiszen a felső végtagok nem érintettek a problémában. De még a szem-kéz koordinációja is jó!
A leírásod alapján pont arra gondoltam, hogy a lábában(lábaiban?) túlnyújtott=extensios tónusfok. van, vagyis nem szűnt meg, mint ahogy azt a neurológus állítja.
Hiszen, ha megszűnt volna, akkor nem lenne feszes a lába, nem állna az égnek a popsija, nem tartaná oldalra a lábát. Ezeket mind azért teszi, mert számára nem egyszerű a hajlítás.
De, hogy jót is mondjak: azt írod, hogy, ha v.mi érdekli, akkor feltérdel. Ez azt jelenti, hogy képes az önálló térdhajlításra, és ez nagyon jó.
Ami a lényeg: semmiképp sem hisztizel, még akkor sem mondanám ezt, ha a lányod mindent nagykönyv szerint csinálna. Ha v.ki aggódik, akkor az a legjobb, ha utánajár a dolognak.
Azt tippelem-mindamellett, hogy nem szeretem elbagatellizálni a dolgokat-, hogy nagyon nagy gáz nem lehet. Egyrészt, mert akkor szóltak volna a Dévénynél, másrészt a neur. is csak észrevette volna. Azt tudom elképzelni, hogy az orvos azért találta rendben- leszámítva azt, hogy esetleg fiygelmetlen volt-, mert nyugalmi helyzetben vizsgálta, te pedig azt írod, hogy ezek a tünetek akkor erősödnek, ha v.min nagyon ügyködik a lány.
Azt javaslom, hogy mindeképp mutasd meg a Petőben, itt u.is 3 dolog történhet: vagy azt mondják, hogy nincs semmi gond, és akkor nyugodtan hazamész, vagy azt mondják, hogy van eltérés, de otthoni feladatokkal-kontroll mellett fejleszthető, vagy azt mondják, hogy járnotok kell, míg el nem indul szépen-folyamatosan a gyerek. Ha ez történik, akkor sincs semmi gond, a Pető ingyen van, ártani nem tud, fájni nem fáj, viszont nem teszel magadnak szemrehányást utólag.
Úgyis akkor látszik a legjobban, hogy mennyire sikerült korrigálni a problémát, ha jár/fut a gyerek. Addig-mint látjuk- zsákbamacska. (Ezért írtam az agybajt.)
Úgyhogy szerintem szép higgadtan kérj időpontot, és addig, míg el nem juttok, nyugodj meg.
Aztán pedig számolj be a fejleményekről.