Kedves Doktor úr!
A múlt héten voltam nőgyógyásznál, mert babát szeretnénk, de magas a prolaktinszintem. (Márciusban választottam el a kislányomat.)Míg a rákszűrést végezte, azt mondta, hogy a méhszáj állapotából ítélve pár napon belül várható, hogy peteérésem lesz, mert a méhszáj kissé nyitott, ha jól értettem. Amilyen majom vagyok, nem kérdeztem rá, csak itthon jutott eszembe ezen filózni. Hogy is van ez? Peteéréskor a méhszáj ki is nyílik, nem csak a méhnyálkahártya kezd megvastagodni? Vagy félreértettem vmit? Azért is aggódom, mert a kislányommal a 28. héttől kezdve 1 ujjnyira nyitva volt a méhszájam,(szerencsére azért kihúztuk a 37. hét végéig). Lehet, hogy hülyeséget kérdezek, de ugye nincs olyan, hogy nyitva marad szülés után a méhszáj, és nem lehet kihordani a következő babát?!
Lányok! Az ultrahangról írt véleményetekhez sajnos csak csatlakozni tudok: 10 éve, amikor a kisfiamat vártam, nekem is csináltak a Dél-pestiben ultrahangot (az orvosom elköltözött, 14 hetes lehettem, ez volt a 3. ultrahangos vizsgálat). Hüvelyi ultrahangot csináltak, ami önmagában még nem lett volna probléma, ha előtte szólnak. Az előző 2 vizsgálat hasi uh. volt, eszembe sem jutott, hogy ez más lesz, az orvos meg "elfelejtett" szólni. Egyébként egyetértek azzal, aki azt írta, hogy ez nem kórház-, hanem orvosfüggő.Én is jártam oylan dokinál, aki a monitort sem kapcsolta be nekem, de olyannál is, aki rá is kérdezett, hogy a kispapa vajon nem óhajt- e bejönni.
Egyébként szülni is lehet közönség előtt, nem csak uh. vizsgálaton részt venni. A Baross utcában egy egész csapat eü. szakközepes kislány izgulta végig a kitolási szakaszt, amikor a fiam született. Igaz, ez akkor pont nem érdekelt, sőt nagyon aranyosak voltak (első napjuk volt a szülészeten, Balázs volt az első baba, akit megszületni láttak), csak utólag merült fel bennem, hogy akár meg is kérdezhették volna, mit szólok hozzá...
Ha Dr. Fekete Károlyról valakinek van infója, az engem is érdekelne. Vantal! Én most keresem a nyolcadikat, igaz, van 8 év előnyöm
.
Tünde