Új privát üzeneted érkezett!

Rit
Alex is bemegy a vizbe es ki is maszik egyedul,az jobban tetszik neki mint a lepcso.Ismetelgeti ezerszer: )
En lattam ilyen szandit,de sajnos nem itthon,vettem is Zalannak,pont ugy nez ki mint egy scholl szandal parafa betettel,viszont azt mondjak jobban izzad benne a laba,persze csak zokni nelkul.
Anyuka mmeg mar elvezi hogy lehet kommunikalni Alexxal es nevetenek nagyokat ,mert egesz nap be nem all a szaja.Hat hiaba anyjatol orokolte: )

PArazita
Hat igen ,csak nekem a 400 nm-es iroda masik vegebe volt a wc,igy mire odaertem : ))Rajtad is hamar latszni fog mert vekony vagy: )))

Mano
Nekem az egyetlen amit nem szerttem hogy mindne nap mosogatin kellett,de hat igy utolag jo hogy renre szoktattak meg volt nekem is dolgom.En nem szeretnem Alexet eletem vegeig kiszolgalni,mint latom nehany barinomon hogy egyszeruen minden elvar az anyjatol meg felnott koraban is.UGyhogy nek iis meglesz fiu letere kesobb az hogy legalabb a szobajat tartsa rendben.
A noverem sokat enged a fiukna kes anyukam es en sem ertunk ezzel egyet.Persze 3 gyerknel lehet hogy en is hagynam had csinalja csak ne sirjon: )En viszont kovetkezetes vagyok igy nem szol bele semmibe.
Anyukam neha a lakasban megprobalja atrendezni a dolgokat ,de mostanaban mar csak ranezek es teszi is vissza,szoval belatja hogy ez az en lakasom: )
Naluk en csak hatter szemely vagyok Alexnak,csak oket huzza mindenhova ,Anya ul felkialtassal : )
MEgszokta hogy soxor elmegye par orara es mindig visszajovok talan ezert sem volt baj hogy ott maradt 3 ejszakara.

Judy
Ez tetszett a papa fenykepevel: )Alex is mindenkit felismert a kepekrol es puszilgatja oket: )
Igazd van fontos a nagyszulo.Es ki is alakul hogy ki a favorit naluk.Ami erdekes hogy a dedimama Alexnak mar azt is megengedi amit nekunk sem unokaknak.torolgethet a csipke teritovel: )De a veszelyes dolgoakt azert ok sem megha hiszti is van.

Forti
Mi is ilyen megfontolasbol adtuk 1-1 ejszkara Alexet tavasszal amikor pakoltunk a lakasban.Igazad van ha a lelkiismeretunkon mulna 20 eves korig nem is aludna mashol a gyerkoc: )
Azert ebbol nem csinalunk rendszert,nem ugy mint sogornom akinek az lenne a termeszetes hogy anyuek minden masodik hetvegen elvallaljak Zalankat.Megjegyzem a maradekon a masik nagyi vigyaz ra.En nem akarom leterhelni anyut ezzel ugyhogy tovabbra is csak ritkan lesz ilyen.Ma meg is jegyeztek a jatszon hogy milyen kipihent vagyok,pedig Alex nem egy faraszto gyerek: ))
Azert is jo ha megszokja es elvan a nagyszulonel,mert sosem lehet tudni mi jon kozbe es akkor nem lenne el senkivel.

Conti
Nagyon boldog szulinapot,neked van mentseged a korra,a nagylanyod: ))

Kataa

Kép
Kép
kataa

Conti
Akkor nem vagyunk egy évjárat.... Megnéztem a munkáidat, sőt Barbiét is, nagyon szépek. Én pont most nyárra álltam le ilyesmivel, előtte ugyanott alkottam a csajokkal, mint te. Majd szerintem jövök még, csak most épp gyöngyfűzök pár nyakláncot ajándékba.
Amúgy én is pont arra gondoltam, hogy jó lenne egy kistesó. Bár nálatok van nagytesó is Kép

Forti
Mesélj, mi újság a babákkal???

rit

Dodo 8 éves, Rege meg 4,5 :):)
anemona7

Zita,
Akkor szerintem fokozatosan szoktasd rá, hogy nem állva tartod, hanem ahogy már nem tudom ki írta, ülve. Én szépen elmagyaráztam, magyarázom neki, hogy anya pocijában ott a pici baba és már nem bírom el mind a kettőjüket, no meg megnyomjuk így a picit és az neki nem jó. Ezt tök jól elfogadta Lili, sőt olyannyira szereti a pocimat, hogy napjában nem is tudom hányszor ad rá jó hangos cuppanós puszikat, meg simogatjaKép.

Kataa,
Teszek fel egy pici képet arról amilyet mi vettünk, csak ez a fazon volt leértékelve, de volt még egyszínű sötétkékben is. Lilinek nagyon tetszik, és ami pedig nekem, hogy magas szárú.
Kép

Forti,
Ügyes Levi (meg Anyud) az alvássalKép.

Képzeljétek majdnem 3-ig aludtunk délután, amikor felébredtem jövök ki a nappaliba Lili meg szépen itt játszik az ágyon. Kicsit megijedtem, mert mindig felébredek arra ha ő kijön a szobájából, úgy látszik nagyon mélyen aludtam mostKép.
Pusz,
Ilke

KépKép
KépKép
ilke

Zsuzsa
Hát nálunk meg már lassan rendetlenségre kellene szoktatnom. Már néha azon gondolkodom, hogy ez kóros, amit csinál. Mindet elpakol. Ha játszik egy játékkal, utána visszateszi a helyére. Ruhát a szennyesbe, szemetet a kukába. Tegnap legózott, hazajött az apja kirohant köszönni, aztán be: pakolni. Az összes játékát elrakta és rohant a papához: papa menjünk repülni (ez a szimulátor)
ja, és még a játszótéren is mit csinál?: idegenek homokozójátékát pakolja vissza a zacsikba

rit

anemona7

Rit, Conti
Boldog szülinapot KépKép

A rendrakás nálunk is kóros. Tegnap egy ronggyal és az ablaktisztítóval rohangált a lakásban, mondogatta hogy "pisz-pisz" és törölgetett a drága. Aztán meg felkapta a játékporszívóját, és végigszántotta a lakást Kép Mikor hazaért az apja, akkor meg közölte vele, hogy "apa, kitakajítottam".
Most meg kitalálta, hogy palacsintát kér, és "anya ülök etetőbe, kéjek palacsintát". Úgyhoyg megvan az ebédkívánság Kép))

Tegnapi beszólás: fényképeket nézegettünk és az egyiken egy kismamával beszélgettem éppen, erre a gyerek: "Zsuzsika nézsi anya pocakjában Tomit"

Képzeljétek, férjecském most döbbent rá, hogy 2,5 hónap múlva szülünk. Azzal jött haza tegnap, hogy atyaisten......... Annyira gyorsan eltelt ez a terhesség, valahogy az első sokkal lassabban telt.

Szilcsike
szilcsike

Forti!

Ne is mondd, Emma olyan szemtelen anyósommal hogy csak na. Pl rászól llandóan hogy nem Mama, meg ütögeti, pedig már csomsószor rászóltunk emiatt.

nyuszi!

Sokat gondolkodtam a kutya-Emi dolgon, de bevallom nem sokra jutottam. a gyerek pszichológiában annyira nem merültem el. Viszonta kuyta oldaláról kicsit meg tudom közelíteni a dolgot, így én azt semmiképp sem javasolnám amit Kataa írt, hogy tartsátok bezárva. A bezárva tartott kutya antiszociális lesz, ami rosszabbe esetben agresszivitásban nyilvául meg. ha bezárva is van egy ekkora kuytát akinek ilyen mozgásigénye van napi 2 órát futtani, foglalkoztatni kell szabadon. Erre nem tudom vane időtök. nem elég csak kiengedni pár órára. Ilyenkor még ugri bugrik, izgágák, szerintem ezért fél Emi, de ha nem ismeri meg őta kutya akkor nem fogja sszetretni és később lezs több gondotok. Éna helytekben nem zárnám be a kuytát, vagyis nem egész napra, próbálnáma kuytát megfogva, hogy ne ugráljon megismertetni őket. Napról, napra lehetnének hosszabb időt együtt. Esetleg engedhetnéd hogy valami kis jutalomfalatot az Emi tegyen a kuty aelé, hátha örül hogy a kuty amegeszi. Ilyesmi. vagy pl dobjon el neki valami gumijátékot, hagy hozza vissza a kuyta. Közben persze vigyázzatok hogy ne ugorjon rá semmiképp. Ha rájön hogy a kuyta nagyon jó játszótárs szeretni fogja.
Mondjuk én könnyen beszélek, nálunk Emma belenőtta kuytába, így egy pillanatig sem félt tőle, bár anyósoméknál a német juhásztól azért igen, vele mi si úgy ismertettük meg, most már őt is rendszabályozza.Kép Néha persze nálunk is van sírás a kuyt amiatt, mikor akuty játszana, Emmának meg pl nincs kedve, meg fellöki, ilyesmi, de alapvetőennagyon szereti.

Ti olyna fajta kutyát választottatok, aki nagyon okos, mozgékony fajta. Őt nem lehet bezárva tartani, időt kell rá naponat szánni. ha valakinek nincs ideje akkor érdemesebb olyna fajtát választani, ami olyna szemlélődőbb típus.

Hidd el megéri a befektetést, egy idő utána legjobb barátok lehetnek, d eha nem jól csináljátok akkor a legnagyobb ellenségek is (sajnos láttam ilyenre példát a családban,a hola kuyta utálta a gyereket, de a szülők rontották el). Ez persze csak az én személyes véleményem, gondolkodtam hogy leírjam e, mert tudom hyog ebben a témában én túlérzékeny vagyok. Kép

Kataa!

na az én anyukám is az a típus volt, aki semmit nem engedett hogy én csináljak, mert ugye csak hátráltatom, ő gyorsabban végez, most már bánjaKép A render szoktatást ő úgy csinálta hogy rendet tartott körülöttem, de ennek épp elenkező a hatása, aza jobb módszer ha ha hagyjuk hogy agyerek maga rakjon rendet, és kibírjuk ha emiatt nincs mindíg rendKép

Olimpia: emma sz úszást és a tornát szerti, d etegnap a súlyemelőket is utánozta. de ha bármi más megy közli hogy ezt nem, és mutatja hoyg kapcsoljunk el.

Manó

Manó

KépKép
KépKép alt="Lilypie Fourth Birthday tickers" />
manó

Ilke
Nálam vannak a keresztszemes mintáid a munkahelyen. holnap kocsival jövök és elugrom ebédszünetben a férjed munkahelyére. remélem még megvan a mailben a cím.

gumicukor

KépKép
KépKép
gumicukor

Sziasztok, köszi mindenkinek a szülinapi kívánságokat, képzeljétek kaptam egy digi fényképezőt! Ez most az egyetlen saját fényképezőnk a betörés óta, végre visszaadhatom a kölcsönkértet.

Nyuszi, nálunk eleve el volt zárva a kutya, még mielőtt Betti született. Elég nagy területe van, tud rohangálni és mi a teraszról rálátunk, így Betti bármikor nézheti, biztos távolból. Én sosem engedtem a közelébe, csak akkor mehet be a kutyához ha apjával van, mert nekünk egy megbízhatatlan szibériai huskynk van. Igaz nagyon jámbor, imádja a családot, de én mégis félek, nehogy pont akkor bolonduljon meg. Nem tudjátok ezt megoldani esetleg, hogy biztos távolból figyelhesse Emi a kutyust? Vagy nem is érdekli? Az is nagyon jó, amit Manó írt, hogy valami kaját adjon neki, azt minden gyerek imádja. Betti is szokta a kutya-macska szárazkaját egyenként ledobálni a kutyának.

Conti

Conti :) :) Barbi 22éves Betti 9 éves
conti

Hello,

Ma elmentunk az uj drnenihez Alexxal.Talaltam ismeros utjan egy homeost a Kiraly utca kozeleben.Idopontra mentunk igy nem kellett varni,a rendeloben volt tv mesefilmmel meg egy csomo jatek ha varni kene.
A dr neni 60-as es nagyon kedvesen fogadott minket.Megvizsgalta kikerdezett az eloeletunkrol: )A kuki temaban meg is dicsert: )
Felirt immunierositot a bolcsire es a fogara is mert mostanaban neha faj neki es nem nagyon sokat eszik ilyenkor.Felirt meg par jo ha otthon tartom homeos cuccokat ha folyna az orra vagy laz eseten.Amugy meg ha lazas hazhoz is jon es megadta az osszes elerhetoseget ejjel-nappalra.Ugyhogy remelem joban leszunk,amugy 2 havonta kell majd hozza menni.
Tegnap a vedononel is voltunk akihez ide korzetileg tarozunk.Alex most 11.70 es 89 cm korul van,persze izgett mozgott igy alig lehetett lemerni.
Volt ott egy kissebbsegi nagymama a kb 15 eves anyukaval es a par honapos babaval.Tapit akartak iratni hogy az anyuka aki egyebkent szoptat es van is eleg ( mert 500 gr*t hizott a baba 2 het alatt) el tudjon menni a segelyeket intezni.A doktorno meg a vedono is magyarazta szinte kiabalva nekik hogy hat fejje a tejet aztan adjak neki oda,de azt sem tudta mit hogyan kell.Az en vedonomet kertek meg hogy segitsen neki.Hat nagyon szanalmas volt: (

Conti
Igen de nalunk pl forditva van,mert nekik nem hisztizik semmiert,nekem meg hamarabb,bar gyorsan abba is hagyja.
Viszont mindenki kezet szepen fogja az utcan szokesi kiserlet nelkul(meg a 82 eves nagypapammal is),de velem azert probalkozik rendesen : )Pedig pont forditva lenne jo.
Jo hogy aposod ilyen segitokesz volt Barbinal es ki is jottek.Az en aposom uj felesege eleg boszi tipus ugyhogy a ferjem nem engedte hogy megfogja(csak egyszer talalkoztak) mert latszik rajta hogy csak hizeleg.

Ilke
Mi a sotetkeket vettuk meg: )Akkor megnyugodtam hogy nincs ujabb akcio.Viszont nektek a Raday utcai bolt is jo mert a nagyon lanyos kiscipo(csattos+viragos) van most learazva 3000-re.

Zsuzsa
Alex mar tudja hogy mielott elindulunk itthonrol visszapakolunk a szobajaba legalabb.Es par hete mar mondom hogy megyunk es magatol visz vissza mindent es bucsuzik toluk: )Pedig nem eroltetem es ez igy jo: )UGy elvezem hogy neki semmit sem kellett,mert nem biztos hogy az nekem menne ,mindent magatol tanult meg (eves-ivas,alvas).

Rit
Alex napkozben csak akkor pakol itthon ha megyunk meg este az apjaval furdes elott.Viszont jatszohazakban mindent a helyere tesz,pedig pont ott nem kene: )

Mano
Persze te kutya parti vagy: ) en is bar en szigoruan csak kertben: )Nyuszi irta hogy ha a kutyus Emi kozelebe megy mar sikit,szerintem ez mar eleg nagy foku felelem,nehez lenne rabirni hogy adjon neki enni ha meg a latvanyatol is fel.A jo megoldas amit Conti is isi rt hogy figyelje messzirol es tudja hogy a kutya nem johet a kozelebe,talan akkor megbekel vele idovel.Viszont vannak olyan gyerekek is akik felnek egesz vegig a kutyaktol.En is feltem sokaig hiaba volt otthon es az baratsagos volt, akkor is.
Pusz
Kataa

Kép
Kép
kataa

Kataa!

Én kutya párti vagyokKép, ez így van, de ez nem abban nyilvánul meg hogy mindneki tartson kutyát és mindneki szeresse őket, hanem épp ellenkezőleg, csak az tartson kutyát aki megfelelő körülményket tud biztosítani az adott fajta igényeihez mérten. És ebbe beletartozik a hely ahol tartja (lehet ez lakás vagy kenel vagy udvar, a fajtának megfelelő nagyságú és milyenségű hely), és az idő amit ráfordít. Sajnso Magyarországon még mindíg úgy vesznek az emberek kutyát hogy jaj d ecuki, beleszeretettem sé megveszi, anélkül hogy felmérné hogy meliyk fajtának milyen igénye van, és ez nem jó szerintem.
Ami a kertet illeti: az én kutyán pl nem is tartható kertben, ez is fajtafüggő. persze szereti a kertet, d etélen megfagyna kint.

Amit nagyon utálok amikro valaki egy 2*2 m-es kenelbe zárja vagy láncra kötia kuytát, és amikor megkérdezem hogy akkor ugyan minek neki, azt mondja hogy házat őrizni. na persze, a láncon nagyon tudja őrizni. Sajnso vidéken méga rokonság körében si ez a gyakori, ezért is haragszom erre a dologra. Amikro rokonaink egy kis kuvaszt vetteka lányuknak nem hitték el hogyha láncon tartják (de ők persze elengedik néha) akkor egy idegroncs lezs mire felnő. Az lett. Senki nem tudotta közelébe menni. elcserélték egy pincsire, a kuvasz ment egy tanyára (megjegyzem, od avaló)

Egyébként én is félek a kutyáktól, bármilyen furcsa, épp azért mint a mit Conti írta, hogy teljesen egyikben sem lehet megbízni, tehát idegen kutyával sosem haverkodom a gazdája megkérdezés enélkül és Emmának sem engedem.
De épp ezért fontos hogyha valaki nagyobb kuytát tart gyerek mellett, akkor összeszoktassa őket, mert sosem tudhatod mikro megy a gyerek a kutya közelébe. ha a kuty anem ismeri őt, akkor ez veszélyes is lehet. ha valaki úgy dönt, és tart kutyát, akkor ezt meg kell nevelni hogy a gyerek is a gazdája és elfogadja őt, de ha nem ismeri mert el vamn zárva tőle akkor neki a gyerek csak egy idegen. na ezt jól kifejtettem, bocsánat a hosszúságért attól akit nem érint a kutya-gyerek téma.

A kaját meg először dobhatná neki messziről, szerintem nyusziéknál attól fél Emi hogy gey ilyen kiskutyus nagyon izgága, ugrál, harapdál, hegyes afoga, csikar stb. De ha valaki előre kifárasztja kuytust, pl játszik vele, labdát dobál neki, akkor utána a fáradt és így nyugisabb kutyussal már kezdhetne barátkozni.

manó

KépKép
manó

nálunk az "idenézzs" a sláger Kép))
imádom mikor mondja

KÉpzeljétek, az én rosszul alvó lányom alszik már vagy 2,5 órája, és nem is tudom ébreszteni. Közli velem, hogy "nem megyek pápá, alsom" és befordult aludni. Pont mikor apa siet haza, hogy menjünk cipőt venni a gyereknek.
És pocaklakónak már megvettünk mindent. Úgy örülök neki, hogy ő is kapott új cuccokat (igaz nem sok kellett), de pl. apa ragaszkodott hozzá, hogy kapjon Tomi is baldachint, ha már Szilcsinek volt. Hihetetlen, mennyire pici ruhák kellettek.

Szilcsike
szilcsike

Zsuzsa, Szilcsike!

Nálunk is "Ana, fidejj!" van, vagy a nyomaték kedvéért "Fidelni!"Kép

Dió
szabotimi

Nyuszi, nálunk így néz ki a kutyaudvar:
http://babanet.hu/album/main.php?own=1&album=819&page=4&image=70724

Conti

conti

Conti
Boldog születésnapot!
Azt én is észrevettem hogy Levi bepróbálkozik anyuéknál, viszont nekik vannak "nevelési elveik", ezért ők sokkal kevesebb mindent engednek meg neki, mint én. Levi mára ezt megtanulta, így már elég ritkán próbálkozik. Ha pl. én is ott vagyok, teljesen másképp viselkedik, mert tudja hogy nálam mások a határok.

Kataa
Neeem, rendszert én sem akarok belőle csinálni, ha anyu vele szeretne lenni akkor szól, és megoldjuk. Anyósra sem azért írtam hogy a másik unoka itt van két hetente, csak fura hogy az én gyerekem mennyire nem érdekli, holott azt hajtogatja hogy mennyire szereti.

Rit
Kataanak már írtam, hogy egyenlőre minden ok velük, látszik mind a két gyerkőc, igaz még nagyon picikék ha jól számolom úgy 6 hetesek lehetnek. Nemsokára megint megy a soginő uh-ra akkor többet tudok mondani.

Ilke
Meglepődtem hogy sikerült az alvást minden ordítás nélkül megtanítania anyunak. Amikor én próbáltam itthon, mindíg hányás lett a vége úgy felhúzta magát. Innen is látszik, hogy nálam mást enged meg magának Levi mint anyunál. Igaz neki is volt 2 átvirrasztott éjszakája, de se sírás se hányás nem volt, szépen hallgatott rá. Nekem most csak annyi volt a dolgom hogy ugyan azt csinálom mint anyu és Levi azóta gyönyörűen elalszik úgy hogy én közben a másik szobában vagyok. Néha szól, akkor válaszolok neki hogy itt vagyok kb 15-20 perc és már húzza is a lóbőrt.

Forti

Kép
Kép
forti

Hali!

Kutya
Nekünk van itt anyósoméknál a lakásban, és anyuéknál a kertben.
Nem is mondtam, hogy Dani mostanáan a kuytákat utánozza. Ha pl. vakarózik vmelyik a hátsó lábával, akkor leül mellé és ő is vakarózik a lábával Kép Anyumék kutyája szokott ugatni, amikor idegen kutya megy el ház előtt (egyébként nem nagyon), ilyenkor az utca összes többi kutyája rázendít. Na, hát Dani is odaállt a kutyánkmellé és ő is ugatott. tök röhögtek a szomszédok. Anyuák kutyája szereti szaglászni a mályvafa virágait Kép, hát Dani is odaállt és ő is szaglászta. A poén, hogy a kutyának a kertben van egy megszokott helye, oda szokott nagywc-zni. hát dani is, na nem pont oda, ha előttünk a hintánál leguggolt, lehúzta a bugyiját és a fűbe kakilt és elkaszálta a füvet is a lábával, ahogy a kutya Kép
annyira röhögtünk. én lakásban pl. csak rövidszőrű kutyát tartanék (bár szerintem én sosem fogok, mert nem tudnánk vele eleget foglalkozni). a mi kutyánk a pointer pl. minden nap fürdik este (Johnsons babafürdetővel Kép imádja nyalogatni a lábáról Kép) és nincs kutyaszag, meg nem mászkálja össze a lakást, így lett nevelve. attól megőrülnék, ha mindenről fel le ugrálna, mnt pl. a szomszédék dobbermannja. na, ott náluk ténlyeg mindig büdös kutyaszag van, ők nem nagyon fürdetik, csak amikor már nagyon koszos. állandóan megeszi a szart a ligetből, a miénk nem, mert sosem vot megengedve neki, tényleg jól nevelt kutyus.
A kenelt és sem értem miért jó, csak kutyamegőrjítő a lánc meg pláne. egyébként tök mindegy, hogy van-e kuya, aki akar úgyis bemegy a házba, sok módja van egy kutya elhallgattatásának, sajnos élnek is vele...
A kuvasz egyébként is olyan fajta, ha láncon van ha nem, hogy egy idő után meghülyül, nagyapáméknak a tanyájukon mindig szabadon voltak a kuvaszok, volt neki 4, gyönyörűek voltak, de amikor megöregedtek mindegyik tök buta lett, még az is, amelyik a legszelídebb volt közülük.

Kataa
Lehet most egy jólnevelt gyermeked van, aztán másodikra kapsz egy Égető Esztert Kép Alex úgy látszik mintagyerek.

Tegnap voltunk a ligetben az állatkertnél nyílt új játszón. tök jó mászókák vannak és biztoságos, viszont ezren voltak, és ami rossz benne, hogy nincs elkerítve, így szerintem egy idő után csupaa kaki lesz (bár arra ritkábban látni kutyásokat) vagy a csövesek fogják majd elrondítani.

Volt ott eg ykisfiú valszeg vmi bébiszitter vagy esetleg rokon nénivel lehetett, egy idősebb néni, de Éva nénizte a kicsfiú. a kisfiú kicsivel lehetett nagyobb, mint Dani. szegényt úgy sajnáltuk apósommal, mert nem csinálhatott semmit. a többi gyerek me közben ezerrel mászókázott csúszdázott, de ő azért nem mehetett, mert láttak egy kisfiút leesni és akkor ő is leesik. csak ült szegénykém a homokban, teljesen elnyomva. na én ezért nem bíznék bébiszitterben, lehet előttünk tök kedves és ari, közben meg a gyereknek nem lehet csinálni semmit.

Ugrálás
Nálunk már régóta megy, imád vetődni, direkt szokott elesni. Mondjuk nem bánom, hogy gyakorolja, mert ha tényleg esik, akkorra már lesz neki esési technikája. Az ágyunkon felugrik a levegőbe és az oldalára esve érkezik, majd hasra és ismét uez. közben tök röhög.

gumicukor

KépKép
KépKép
gumicukor

Manó
Szerintem tök igazad van kutya témában, teljesen egyetértek veled. + szerinetm minden későbbi viselkedéshibáért a gazdi okolható, hiszen az ő feladata, hogy nevelje meg.
Nálunk épp kutya vita van a házban. A 3.on egy nyanya új kutyát kapott (az előző meghalt) de már nem most, hanem tavasszal. Azóta is minden áldott hajnalban ugat a lelkem, felverve ezzel az egész házat. Már nem bírtam tovább: nehezményeztem. Erre nekem támadt, hogy csak kussoljak - azért ezt nem ezzel a "modern de udvariatlan" szóval, hanem a legalpáribban. - mindezt a gyerek előtt- hiszen az én gyerekem is van, hogy sír, azt meg ők hallják. Tökre kiakadtam. Naa, amennyit Dodi sír.... Azóta meg olyan bunkó, hogy nem köszön - ez mondjuk még nem zavar, hanem az, hogy Dodesznak sem. Most hogy magyarázzam el egy 23 hónaposnak, hogy egyes emberek ilyen sötétek... ráadásul a kutyával semmi bajom, csak a gazdájának kéne kissé nevelni. Más dolga sincs egész nap, egyedül él, itthon van, nyugdíjas és csak kutyasétálltatásra hagyja el a házat

gumicukor
nem lehet semmi Dani kutyabőrben. Nem videóztátok le??

Nálunk megy a semmi sem elég jó időszak - már nem bírom ezt a hidegfrontot, ilyenkor Dodesz ezerszer érzékenyebb

rit

anemona7

ja, azt akartam még kérdezni: nem szervezünk egy talit valamikor, míg jó idő van és lehetne szabadtéren??

rit

anemona7

Sziasztok!

Rég nem jártam erre, mert eleinte nem volt gépünk, aztán netünk. Most is csak egy átmeneti megoldással netezek, de remélem a héten már rendben lesz minden.

Még csak futólag sikerült visszaolvasnom, remélem sikerül bepótolnom a lemaradást.
Mindenkinek nagyon köszönjük a szülinapi köszöntőket, aranyosak vagytokKépKépKép.

Jócskán megkésve ugyan (de ezt nézzétek el nekünk a nethiány miatt), de mi is szeretnénk utólag is köszönteni az illetékeseket!

Zsani, Csics, Pszi és Zsuzsa!
Julinak, Petinek, Balázsnak és Elődnek nagyon boldog 2. szülinapot kivánunk!

Olvasok, aztán próbálok jönni valamikor.

Puszi
Banyóci és Gyurci

KépKép
KépKép
banyóci

MAno
Teljesen igazad van csak szinte mindig azt latom hogy itt a belvarosban akkora kutyakat tartanak ami nem is lakasba valo.Egyebkent nem hiszem hogy barmelyik is oda valo,maximum a tarsadalom alakitotta igy: )Ja es az hogy nem szedik fel az uruleket,,mas meg lepjen bele.Tenyleg igazd van az tartson kutyust aki foglalkozni is tud vele,nem csak napjaban parszor nehany percre levinni pisilni porazon: (

Szilcsike
TE is mindjart babazol,en is igy tervezem hogy lesz majd a tesonak is uj dolga,plane ha netan lany lenne: )))
Nalunk anya nezd,felkialtas van,ha nem figyelek rogton egymas utan hadarja gyorsan: )

Gumicukor
Erdekes hogy uj jatszo es nincs elkeritve: (Lehet hogy szerencsem volt,bar szerintem hozzaallas es orokles is bejatszik.A ferjem nagyon nyugodt: ))
Viszont en bizom benne, hogy a masodik is ilyen lesz,latva Pocokekat ,a ket lany mindig tunder: ))Bar nincs is veluk kiabalva,gondolom ez oda vissza mukodik: )Hiszti azert neha nalunk is van,mert ha nem lenne mar az lennea baj,de nem vesz: )

Rit
Hat igen a Tompaban a a felettunk lakonak gyerek es kutya is volt.A gyerekert sosem szoltunk,de a kutyaert mar igen ,mert soxor otthagytak egyedul es az ajtonal ult sirva amig haza nem ertek.Teljesen normalisan megertettek hogy zavarja az egesz hazat es vittek utana minden hova.
Ne is torodj a nyanyaval,biztos nincs kivel veszekednie: )

Banyoci
Meselj hogy allsz az elokeszuletekkel??

Ma idol even az okmanyirodaban voltunk es vartunk egy csomot a lakcim bejelentkezesre.
Aztan meg egy baratnomne les a 6 hetes babajanal.PErsze Alex miutan mar szepen megismogatta a babat tobbszor es minden jatekkal jatszott, hozta a cipojes es mondja hogy menjunk.Csak olyan helyre szeret menni ahol van hasolo nagysagu gyerkoc: )

Pusz
Kataa

Kép
Kép
kataa

Rit
De levideóztuk Danit és fénykép is (éppen lábbal vakarózik a kutya mellett ülveKép) lesz majd, ha frissítjük a weboldalát.
Dodo oldala is szuper, tök jó a babanapló. Én is gondolkodtam rajta, hogy felteszem, de inkább meghagytam magunknak és majd Daninak, ha nagy lesz.

Nálunk pl. anyósomék mindenhová viszik a kutyát, szinte családtagnak számít. nincs vonyítás és ajtó előtt ugatás. viszont a szomszédunkban van egy nőnek egy lábtörő méretű kutyája, de az állandóan ugat a vézna hangján, elég idegesítő, de szerencsére nem a szobafronton van az ajtajuk, így max. ha az előszobában vagyunk, akkor halljuk.

Ilke
Köszi még1x a keresztszemes mintákat, ebédszünetben kiugrottam és elvittem a párodnak.
Jó bökdösést belőle, remélem nem vittem nagyon későn és tényleg belefér még a baba születése előtti idődbe!
Ha érdekel, akkor az én netről letöltött tömérdek leszámolható mintámat felírhatom cd-re és elküldhetem.

Kataa
Én is nyugodt gyereknek születtem, mintegy gyakorló gyerek voltamanyukáméknak, aztán jött a tesóm és felborult minden nevelési elv.
Érdekes Dani szereti a kisebbeket, pedig ritkábban van gyerektársaságban, mint Alex. Pedig szoktasd a kicsikhez is, nehogy ha majd tesója lesz, akkor ne fogadja szívesen. Bár emiatt nem aggódom, mert úgyis jól le tudod kezelni ezeket a dolgokat.

gumicukor

KépKép
KépKép
gumicukor

Sziasztok

Szulinaposoknak boldog szulinapot! Mamaknak es babaknak egyarant!Kép

Kataa

Akkor szoktuk kiengedni a kutyust, ha Emi alszik, vagy van aki cipelje a gyereket. Mert en hosszu idon at nem birom. Sajna meg mindig nem allt meg a fogyasom, most 48kgnal tartok.Kép Pedig szedem az Elevitet. Egyebkent mindig is felt a kutyaktol, mondtam is az apjanak, hogy nem kene meg kutya, majd ha nagyobb lesz, de o azt mondta, majd igy megszereti. Hat nem ugy nez ki.

Zita

Meg jo ,hogy kicsi vagyok, mert en meg be szoktam fekudni Emike melle az agyba es ugy eneklek/meselek neki,meg simizem a hatat ha keri. En is terhesen szoktam le az o olben altatasarol.Kép

Lanyok

Tudja valaki a Pancsolo kislany c. dal szoveget?

Afonya

Azt a hajmosos fejizet mit kerestem en gyerekboltokban! Hol lehet kapni?
Bar mostanaban van nemi javulas miota velem furdik.Kép

Ilke

Csak akkor jon Emike "kutyazni" ha o is szeretne, nem eroltetjuk. Bar neha ra kellett szoljak anyura, mert o duhos a gyerekre amiert fel.
Danika Uhjan azt mondtak van egy pici fejletlenseg a jobb csipojeben, terpeszpelust kell hordania egy darabig. De ez Eminel is volt es szepen megjavult.

Szulok

En maximalisan anyura mnerem bizni a gyerekeket, bar mostanaban hatarozottan latom hogy oregszik. Tobbszor ra kellett szolnom, hogy ne nevezze gyavanak a gyereket, mert fel a kutyatol.Kép Vagy a sirba visz azzal, hogy Emike miert nem szobatiszta 2 evesen.Igaz, hogy folyekonyan beszel es mindent megert mar honapok ota, probalom is propagalni a bugyit, meg a bilit, de eroltetni akkor sem fogom.

Conti

Leslagozas.Kép En azt vettem eszre, hogy Emike velem kozel nem olyan hisztis, vagyis sokkal inkabb szot fogad nekem mint anyunak. Talan azert, mert en szigorubb vagyok vele.Meg azt hiszem anyu nem is tudja kezelni a hisztit.Kép Megjegyzem az en gyerekem kozel nem olyan hisztis, mint amiket neha irnak a lanyok.(foldon fetrenges, orditas, csapkodas stb.)
En 35 leszek decemberben ,de meg szeretnek harmadikat, de csak 3 ev mulva. Persze addig meg sok viz folyhat le a Dunan. A korhazban egyutt fekudtem egy 36 eves csajjal, aki ikreket szult.Kép

Zsuzsa

Nalunk is van Olimpia nezes:
muugras "Most masik neni ugojjon!"
kajak-kenu "Hu de gyojsan megy a hajo!"

Szilcsike/Ilke

Ugye-ugye milyen gyorsan telik a masodik terhesseg? Persze nem erunk ra annyit foglalkozni vele, mert itt a nagyobb.Kép
Sajna Emike nem eszi meg a pajacsintat!Kép

Mano

Teljesen igazad van kutya ugyben, nehez eset. Minden nap kiengedjuk legalabb 3szor, hisz egyreszt o is gyerek meg (10 hetes), masreszt juhaszkutya, tehat nagy mozgasigenyu. Valamennyit a kis elkeritett helyen is tud szaladgalni de nem sokat. Az a baj, hogy mivel kolyok meg, most kene megtanitani egy csomo dologra, pl. ne ugraljon fel, meg ne ragja a ciponket stb. Emike mondja is:"Csopi ne nyajogassa Emike jabat" Csopi a Ropibol lett, amit regen Emike nem tudott kimondani. Szoval probalunk egyensulyozni a kutya tanitasa, meg Emike kutyahoz szoktatasa kozott. Dehat itt van a pici is, meg jo hogy ketten vagyunk anyuval, este meg jon a ferjem haza foglalkozni a kutyaval.Bar a gyerekekre sincs tul sok ideje. Most is egy hete kulfoldon van, holnap jon haza.

A kutyaudvar nalunk kb. 3*6meter es van betonos, meg fuves resze is, illetve egy vadiuj kutyahaz benne. Ez utobbi birtokba vetelere meg nem tudtuk ravenni a kutyat.Kép Tegnap ejjel szornyu vihar volt, csattogott, villamlott. Kimentem hajnali 2-kor ,mondom megnezem a kutyat, biztos halalra van remulve, meg szarra azik szegeny.Hat jol gondoltam, nem a hazikojaban hevert, hanem a hazikom,meg a fal kozti 15cmes resbe bujt bele. Dehat gyerek meg, biztos nagy a haz neki, nem erzi magat benne biztonsagban,nem?Kép Mikor beraktam a hazban es mondtam neki sit!(a parom miatt angolul "beszel" a kutya) csak nezett ram, nem jott ki, de mikor elindultam a kenel ajtaja fele ugetett utanam az esoben.Kép

most megyek mert felebredt a kisebbik haramia

nyuszi

KépKép
KépKép
nyuszika

Nyuszi,
majd megnezem a fejvedot, de most ott alszik a Mate es nem kockaztatok meg egy felebredestKép

Conti, Rit,
boldog szulinapot!

Gumicukor,
bar az ido miatt bizonytalan a Balatonozasunk, de azert megirnad a cimet/telefonszamot?

Dalszoveg:
Kovács Eszti : Pancsoló kislány

Ha végre itt a nyár, és meleg az idő,
Az ember strandra jár, mert azért van idő.
Míg anyu öltözik, az apu ideges,
Hogy olyan lassan készül el, hogy addigra este lesz.

Jaj, úgy élvezem én a strandot,
Ottan annyira szép és jó,
Annyi vicceset látok, hallok,
És még bambi is kapható.

A strandon az is jó, hogy van még sok gyerek,
És van homokozó, és labdázni lehet.
Csak azt nem értem én, sok néni mért sikít,
Ha véletlenül egy labda épp egy bácsira ráesik.

És még bambi is kapható.

De apukára is én azért ügyelek,
És mindig odavisz a lelkiismeret,
Ha fekszik a napon és izzad már szegény,
Kis vödrem vízzel megtöltöm és rálocsolom mind én.

És még bambi is kapható.

De este szomorú a hazafelé út,
Mert otthon az anyu a fürdőkádba dug.
Bár volt vele ezért már nagyon sok vitám,
Mert ki hallott még ilyen dolgot: fürdeni strand után?

Otthon nem szeretem a strandot,
Abban semmi se szép, se jó.
"Gyorsan mosdani!" - mást se hallok,
És még bambi se kapható.

Itt talaltam egyebkent:
http://www.zeneszoveg.hu/

-Afonya
afonya

kataa
jövő héten talizunk vmikor??

banyóci
de jó, hogy előkerültél!! már hiányoltalak!!
Gyurci bicajozik már?? Dodi még mindíg csak hátrafelé teker + max fél fordulatot előre. Már kértem apát, hogy nézze +, kiiktatható-e a racsni, de ez ugy még "csak" 2 hete téma.

gumicukor
köszi. Nálunk így jobb, mert a család/barátok annyira széjjel vannak, hogy így egyszerűbben nyomonkövethetik majd az eseményeket. Tudod pl. apósom is így látja az unokáját, mert a távoli Csillaghegyen lakik, személyesen vagy 3 hónapja taliztunk utoljára, ezt bezzeg sürgeti, hogy legyen kész.

off: van egy Hófehérke dvd-m, eladó (500,-), véletlenül duplán írtam fel, ha kéri vki szóljon.

rit

anemona7

Afonya

Nagyon koszi az infot, meg a dalszoveget. A dalnak csak az elso versszakat tudtam, meg a refrent, de Emike imadja, mindig keri a "BAmbit"

Gumicukor

Nagyon edi lehet a kutya-Dani.Kép
Emike is tekeri mar a bicajt pedallal, csak meg a kormanyzassal van nemi gond.Kép
A szulo temahoz csak annyit, hogy az en anyum meg, minden tiszteletem az ove meg tenyleg sokat segit, de neha meg van gyozodve arrol, hogy o mindent jol csinalt, illetve pontosabban hogy csak ugy lehet, ahogy o csinalta. Mindig hozzam es a batyamhoz hasonlitja a mi gyerekeinket, ami eleg kiborito. Hogy mi ekkor mar szobatisztak voltunk, meg nem voltunk hisztisek, megjegyzem Emike sem az...Kép, stb. Szerintem eleg keves az olyan nagyszulo aki vagy maximalisan hagyja a gyereket nevelni az unokakat az o elvei szerint, vagy mindenben egyetertenek. Szoval erted. Es azt veszem eszre, hogy egyre kevesebb turelme van nemcsak Emikehez, hanem a batyam gyerekeihez is. Most hogy vannak ugye kisebb unokai, elvarna a batyam 11 es 13 eves gyerekeitol, hogy azok mar felnott modjara gondolkodjanak/viselkedjenek.

kerdes

Mar fulladozunk a befottben es a lekvarban, Ugyhogy most gyumolcslevet keszitunk, de valahogy tartositani kene, mert ennyit nem birunk rovid ido alatt meginni. Ugyanazt a tartosito szert lehet hasznalni (pl. Na-benzoat)mint a befotteknel? Es fel kell fozni, mint a paradicsomlet?

Emike dumai:
Egy monolog ma reggelrol:
"Ez a csipesz el van töjve, biztosan beteg, mehet a doktojbacsihoz..."
Jatek kozben:
"Itt van hájom gomb ,hol a negyedik?"

Nyuszi

KépKép
KépKép
nyuszika

Sziasztok Anyucik!

Talán Ti tudtok segíteni néhány ötlettel.Már átnéztem az egész babanetet,de még mindíg nem találtam számomra kedvező játszóházat.
Azért jöttem most ide hozzátok,mert az én babám is 2003.ápr.20-án született és a gondom az,hogy a társaságot már igényelné,de nem találok az ő közel másfél évéhez igazodó játszóházat.ÉS ESIK AZ ESŐŐŐŐŐŐ!!! S.O.S! Én már nem vagyok elég Kicsifiamnak és lassan itt a tél is.Hová vigyem?

Ja és persze fő cél még,hogy ne legyen a város másik felén,mert mire oda érünk,jöhetünk haza aludni.(Kispesten lakunk)

Ha végig jártátok már ezt a kálváriát,légyszi segítsetek!

Köszi:Aja
aja

Ilke,
Hát, nem tudom, Solymi mennyire fogná/díjazná ezt a pici baba dolgot. Szegény, már alig tudok foglalkozni vele. Reggel (ha fent van már) megreggeliztetem, aztán megyek melózni. Este már hulla vagyok, és amúgy is csak pár óránk van együtt. Apa szokta fürdetni, és a fektetés volt az enyém...Kép Amióta babás vagyok, anyósomékhoz-tól is az apa hozza-viszi, bár azért majd megpróbálom megint én csinálni, amikor csak lehet.)

Zita
parazita

nyuszi!

Szerintem biztos nagy neki méga ház, meg nem lakta még be. tettetek be neki valami szivacsot, vagy rongyot, ahová befészkelheti magát?
Remélem azért megszokja, és megszereti. Az én kuytának eg yszivacs ágya van, és nála szerelem vot első látásraKépKépKép Elhiszem hogy 2 gygyerek mellett nincs időd még kutyát nevelni is, ha meg a férjed haazjön gondolom ő is a gyerekekkel szeretne foglalkozni, és ez érthető is. Csak később tényleg nehéz megnevelni, nehéz helyzet.

Kataa!

Azért ez nem igazán így van, mérmint hogy társadfalmilag alakult így hogy vannak lakásban tartható kuyták, ezeket ősidők óta lakásban tartják, pl a miénk shi-tzu, ez olyn minta palota pincsi, direkta kínai paoltákban tartották, sok olyna kuty ia van ami annak idején lábmelegítőnek lett tenyésztveKép Bár a shih-tzuról terjengenek olyna verziók is, hogy Tibetben a tibeti terrier mellett volt jelzőkutyaKép Ki tudja, szeret ugatni az biztosKép De ha leviszem télen sétálni 10 perc múlva remeg minta nyárfalevél, és ha hó van lesántul, nem győzzük kiolvasztgatnia lábát.

Mi ma elutazunk anyósomékhoz hétvégére, Emmáank kijut mostanábna az utazásból.

Aja!

Mi Kőbányán lakunk. Én Emmát szoktam vinni za Ikeába, nem a gyerekmegörzőbe, hanem fel a gyerekosztályra, ott ki lehet mindent próbá
lni, mindíg sok gyerek van, szereti. Ha több pénzem van és mozgalmasabbra vágym akkor Lurdy ház, ott nyílt egy új ugrálóváras, mászós, csúszdás gyerekjátszó, de kb 1 óra 900 Ft, te is bent lehetsz végig, kísérjheted, Emam imádja, csak én is jól kimerülök. Szerti még az Árkádot, ott nézegeti a szökőkutat, a kenguru goldban van egy jástzóvillamos, kengurú ami buborékot fúj, régen a C and A ben is volt egy csúszdás mászóka, de az most kb 2 hónapja rossz, nem tudom mikro csinálják meg. Ezen kívül mi szinte minden nap megyünka bölcsi játszócsoportjába, nálunk van egy itt az újhegyi zöld bölcsiben, meg van játszó a Szent lászló téri bölcsiben is, biztos vana ti környéketeken is, kérdezd meg a környező bölcsiket. Ezek enm olyna drágák, kb 150 Ft/ óra, plusz ha ebédet is késrze akkor nálunk 157 Ft az ebéd. Nem olyan szuper modern játékok, de a gyerekek szertik. van sok baba, autó, beülős lábbal hajtós autók, szobcsúszda, bordásfal, libikóka, sőt állítólag szeptembertől már az udvar is hazsnálható lezs a homokozóval, ezt még 1 hónapja füvesítették be. Szóval mi ilyesmiket csinálunk rossz időben.

Manó

KépKép
manó

Rit
Nekem kéne!

Forti

Kép
Kép
forti

Forti
okesz, tied, csak mondd, hogy juttassam el. Vagy a párod nem jár bent a városbaN??

rit

anemona7

Szia Manó!

Köszönöm az ötleteket!
A Lurdy-ban nagyon bíztam, amikor mondták,meg is néztük,de akkor úgy ítéltem meg,hogy Máté még nem nem mászik fel elég biztosan abba a mászóba,aminek csúszda a vége,én meg oda nem tudok utána menni.A többi meg az ugrálóvár,az ugye kilőve.De lehet,hogy megpróbálom,aztán nem megyünk többet,ha nem jön be.Beszéltük is az ottani hölgyel,hogy hát igen,ez még korai és ennek a korosztálynak szinte semmi lehetőség nem adott.

Mi a Szent László tér mögött laktunk,csak akkor még nem volt Máté,de a Nővérem hordta oda anno a lányát.Viszont Ő azt mesélte,hogy hetente talán 2x lehetett menni és előre be kellett jelentkezni.Egyről beszélünk?
Egyébként ezek szerint ez általános dolog!?Na akkor bekopogok a környék bölcsijeibe!

Aja
aja

Sziasztok

Gumicukor
Alex is imadja a babakat,rajongva simogatta is meg tologatta a babakocsiban,csak ez neki mar nem tarsasag.Meg jatek sem sok volt ugyhogy 1 ora utan mar megunta: )Azert is mentunk mert esett az eso es nem tudtunk jatszozni.
Egyebkent a baratnom a Mavban szult es bar a szulese nagyon jo volt a csecsemosokkel volt eleg baja.Sajnos at tudtam erezni a helyzetet.
Szerintem ha lesz majd tesoja tuti feltekeny lesz,de ez termeszetes.Mondtak is a tobbgyerekes babatnoim hogy attol hogy valaki imadja a babakat a tesojaban azert az elejen vetelytarsat lat.

Nyuszi
Na akkor megint nem elsz problemad a fogyokuraval: )Bizti a szopitol van,es vasat szedsz kulon?En mar visszahiztam a verseny 50kgra: ))
Talan ezert erzed ugy mert mar anyukad sem fiatal es sok neki egesz nap a gyerekekkel.Kevesebb a turelme idovel es ez ertheto is.Bar szerintem azert is erzed igy mert sokat vagytok egyutt.En imadom anyut de 1 het folyamatos egyuttlet utan mar ossze birunk azert veszni: )))Persze ez csak 5 percig tart de megis: )A nagyim mondaj mindig hogy mi mar masfel evesen szobatisztak voltunk,de gyorsan hozza is teszi hogy nem ilyen pelusok voltak.Sot a multkor a szomszednenije aki egyebkent rokon is valahogy,mondta hogy kezdjuk mar a szobatisztasagot.Erre anyuakem es a nagymamam korusban maondta ,hogy raerunk maeg,ez mar manapsag maskepp van: ))Ugy nevettem hogy igy haladnak a korral: )

Aja
Mi mostanaban a Recsei Bevasarlokp-ba jarunk jatszohazba.Ott nincs ugralovar,tipikusan 1-6 eves gyerekekre epit.700/ora es ott is lehet hagyni elvan egyedul.Tele van jatekkal es kedvesek az alkalmazottak.

Rit
Megbeszelhetjuk,legyen a Dunaparti jatszo???Mondjuk csutortok???ugyis kell mennem valamiert a Bakats terre onnan meg mar kozel van.

Mano
Jo utazast!

Ja igen a es a tegnapi nap hire, hogy maradok otthon,nem megyek dolgozni.En nem vallaltam a 8 orat,nekik meg nem jo a 4,plane hogy mondtam csak 1 evrol van szo.
Orulok is neki meg nem is, a money jol jonne az biztos.Viszont dilemma az maradt boven.Mi legyen a bolcsivel.
A jatszoteren kb 20anyuka,akik mindig oda jarunk szerveznenk valami teli helyet ahova lehet menni rossz idoben,de meg nincs meg a tuti megoldas.Viszont Alex tudjatok hogy igenyli a nyuzsgest,jatekokat igy sokan talanacsoltak hogy vigyem bolcsibe 9-12 kozott.Tudom hogy itt a nagytobbseg ellenzi ezt,sot valahogy en sem vagyok oda tole.Viszont itt a masik oldal hogy telen be leszunk zarva,es tavaly megcsak elvolt velem meg neha a latogatokkal de miota naponta jatszozunk meg esoben is sirva konyorog hogy menjunk mar valahova;)))
Tud valaki jo megoldast az en sozott popoju gyerkocomre???

Jaj,mennem kell,mert nagy takaritasban vagyok, holnap jon a tagabb csalad lakasavatora.Mar csinaltam tiramisut,holnap hozom el az Eszterhazi tortat a Nandoribol : )Ja es holnap meg fozom az ebedet.
Mindenkinek jo hetveget!
kataa

Kép
Kép
kataa

Sziasztok!

Megvagyok!
Gyermetegem alszik. Mostanában csak Lucifernek hívom, gondolom ez sokmindent elárulKép Tegnap volt életében először büntetésben a fiam! Hazajött anyósom és a fiam megint (mástól is) meggajdult. Fel-le rohangált a lakásban dobált mindent, csapkodott, tört-zúzott, mindezt persze hangosan kacagva, csak ne lőne túl a célon. Ezért 5 kemény perc kanapéfogságra ítéltük. Csakhogy lehüljön a feje.Kép Utána jobban lettKép Ma is volt büntiben, még dél előtt. Addig addig piszkálta anyós hamutartóját az erkélyen (csak ott lehet dohányolni), pedig hányszor szóltam rá, míg leverte és eltörött. Na megint kanapéfogság, mellettem. Jött, bújt, a maga kis kifejezőképességével bocsánatot kért, majd megzabáltam, de álltam az ostromotKép Ő meg jól tűrte a büntit. Egy szava sem volt, sőt, mintha nagyon is jól tudná, hogy jogosan nem engedem onnan el. Voltunk védőnőnél, igaz a pocakosság miatt, de ha már ott voltunk hát megmérettem Lucifert is. 90 cm és 16 kg. Nem is csoda, ha néha megszakadok mire felemelemKép
Apropó emelés!

Valaki kérdeze ki mit csinál amikor altatja a gyerkőcöt... ZITA? Én is ringatom a gyerkőcöt, csak törökülésben. Már mikor 6 kg-os lett már akkor sem igazán bírtam vele gyalogolni, úgyhogy gyorsan leszoktattam rólaKép Igaz, volt, hogy éjszakákat átsasszéztam vele a hasfájóssága miatt és lehet az tett be nem az a pár kilóKép Ülve is nagyon jól el lehet ringatni. Ahogy kényelmesebb... törökülés, vagy ha az ágyról lelóg a lábad. Ütemesen lehet mozogni ülve is, mint akinek valami rohama vanKép De jobb mint megszakadni, ráadásul később a nagy pocakoddal hogy fog menni? Vagy ha kettőt kell ringatva cipelni.... Mondjuk ez ránk is igaz, 2 gyerek nekem se fér el az ölemben... ajaj.KépKépKép

Uh-n is voltam Kedden. Pocaklakó kb 28-30 cm, 22 hetes (már 23), 53 mm a BPd és 40 az FL. Szóval igazi óriásKép Ja és 543 dkg. Szerdán meg a terhesgondozóban és képzeljétek idáig csak 2 kg-ot híztam ami szerintem szuper, lévén, a Gáborral több mint 20-atKép Csütörtökön a védőnő is megmért. érdekes módon 1 nap alatt még 2 kg-ot híztam.Kép Persze ez nem igaz, csak hát a mérlegek közötti külömbségek... Azért a 4 kg plusz se rossz, de jobban örültem volna ha stagnál a súlyom. Szerdán még úgy volt, hogy ebben a hónapban semmit sem híztam. Igaz a védőnőnél utoljára 10 hete voltam.

Aja!
Szia! Most merrefelé laktok Kispesten? Mi is idevalósiak vagyunk. Sajnos játszóház és egyéb apróság kérdésében nem tudok segíteni, nekünk a játszóház drága mulatság. Bár néha már megfordult a fejemben, hogy "Lucifert" bölcsibe adom, de mindig meggondoltam magam, így sajna azt se tudom ezen intézmények merrefelé találhatóakKépPocsolyás időben gumicsizma és tócsaugrás a program. Ha meg esik, de nem szakad akkor meg esőkabátozunk. Bár fiam már 23 hónapos, de a másfél éves korszaka pont januárra esett... az se volt jobbKép

puszi
sasha

Kép
sasha

Aja!

Hát a szent László térit nem ismerem annyira, itt nálunk nem kell bejelentkezni és mindne nap van. Ha ebédet ois akarsz akkor kell 10-ig szólni,s zemélyesen avgy telfonon, de ha nem kell ebéd akkor nem kell szólni.Amikor jó idő van kevesebben járnak, de télen elég sokan voltunk.

Kataa!

Hol az a Récsei bevásárló központ?

Emma is sózott fenekű, de azért ha nem dolgoznék akkor nem adnám be bölcsibe. valószínűleg így mint most járnánka játszócsoportba, ez bölcsi ismeg enm is , mivel ott vagyok vele.
De ha délig beadod az se fog neki ártani szerintem, ha így szereti a közösséget. próbáld meg szerintem, és még mindíg kiveheted ha nem szereti vagy sokat betegskedik. 8-12-ig az szint esemmi, beviszed, reggeli, udvar, tízórai, udvar , ebéd és már ott is vagy. Sózott fenekűeknek szerintem ideális, nyugisabb, anyásabb gyerekkenek lehet csak gond, akiket nem lehet otthagyni. De Alex nem ilyen ahogy írod.

Manó

KépKép
manó

na, ez most jól olyna let mintha ellent mondtam volna magamnakKép Szóval én azért nem adnám be ha nem mennék dolgozni, mert nekünk itt a játszó csoport, ami végülis uyganolyan csak én is ott vagyok, és ez így jó nki. De ha nem lenne játszócsoporta közelben,a kkor tutira beadnám fél napra, mert már nem tudok annyi programot kitalálni hogy jó legyen neki. És egyre jobban eljátszika játszóban is, azt veszem észre. van hogy hétvégén is húz be abölcsibe. nekem a bölcsivel inkábbaz egész anpos ottlét, hogy alig találkozunk és az ottalvás a bajom, nem a többi, egy délelötött tuti vidáman eltöltene ott, abból kb 1 óra ráadásul evés.

manó

KépKép
manó

Halihó

kataa
Recsei??Ezt még nem is hallottam.Merre van?

sasha
Most az Udvarhely utcában lakunk a Méta utcához közel.(Anyuék meg a Honvéd pályánál.)Ez jóval kíjjebb van,légvonalban a Havannával,de a kertes ház részen,az Auchan felé.Ismerős?Ti merre?
Én is ezt mondtam pont tegnap Anyunak,hogy ideje beszerezni a gumicsizmát és esőkabátot,aztán irány az utca.(Van egyáltalán 19-es gumicsizma??)Csakhát még ugye nem tudjuk mi az,hogy Aja mellett menni,kézenfogva meg hót uncsi. A sétáink is úgy tellnek,hogy ha kiveszem a babakocsiból,egyik kezemmel vonszolom a kocsit utána,másikkal próbálom terelgetni,míg biztos helyre nem érünk.

Aja
aja

Kataa!

Pontosan ezért töröm néha a fejem a bölcsin én is. A játszón annyira elvan, hogy nemigaz. Megy az összes gyerekhez, csak arra kell figyelni (többször is a kelleténél), hogy ne lógjon meg és ne menjen a csúzdához. Fel tud mászni egyedül (de inkább mindig ott vagyok), és egy időben le is csúszott, de kb 2 hónapja az a hobbija, hogy ha felér akkor onnan a nyakamba veti magát. Ezért most megtiltottam neki a csúzdát "csak az mászhat fel aki le is csúszik" jelszóval. De itthon mint a kisördög. Már nincs számára akadály, egy ajtó nem jelent gondot, sőt még a tolóreteszes rács a konyhán se. Egyik kezével húzza a reteszt a másikkal lök egyet a rácson és már ben tis van. Ott csavargatja a gázt (szigorúan tilos -szt.) nyitogatja a hútőt és kirámolja (szt), kukázik (szt) Aztán berobog a papa szobájába és szétrámolja az ágyát és a komódját, de mire ezt rendberakom, már hallom, hogy a fürdőben az elöltőltős mosógép gumibordái közt megrekedt vizet issza... (szt). ezután kis hiszti, hogy miért nem szabad, megkapja az innivalóját, addig leül valahová, de amint csillapította szomját elkezd locsolkodni az éppen aktuális innivalójával amiből pillanatok alatt koszos maszat lesz a fehér kövön. Aztán megy a nagyszobába és a létező összes újságot a földre rántja és kipakolja 1 mozdulattal a törölközőket. Sajnálatos módon az alsó két szekrény nem zárható és még csak össze se tudom kötni a két fülét az ajtóknak mert azt már korábban letörte. Után fut a mi szobánkba ahol 1 mozdulattal járhatatlanná teszi a 9nm-ből fenmaradt 2-öt a sok játékkal, és nézegeti kb addig míg sikerül elpakolnom amit kipakolt, de mire odaérek már megint a konyhában van...
Na ezért gondolkodom a bölcsinKép

psuz
sasha

Kép
sasha

Manó!
Na én pont erre a 3-4 órára gondoltamKép De nem valószinű, hogy beadnám, de azért álmodozni szabadKép

Aja!
Hunyadi-Ady kereszteződésénél egy nagy panelban. Akkor nem is vagy olyan messzeKép

sasha

Kép
sasha

igaz én dolgozom és a nagyi vigyáz Danira, de ők teljesen jól megvannak, nincs uncsi, ők is mindennap mennek. ha én sem dolgoznék, akkor tuti nem adnám bölcsibe, egyrészt utálnám magam, hogy egyedül elvagyok otthon a gyerek meg máshol.
kataa, 6 órásba nem tudnak felvenni, vagy 4-et ott 4-et otthonról? távmunka sem jöhet szóba? mondjuk ez attól is függ, milyen jellegű a munkád és egyáltalán biztosít-e a cégetek otthonról hozzáférést, egyáltalán ki van-e építve ez a rendszer.

sasha
nálunk a dvd-s uvegajtajú szekrény nem zárható, csak kis mágnesklipszek vannak rajta, na de ez egy gyereknek nem akadály. én egyszerűen átkötöttem zsineggel és kész, azt még én is nehezen tudom átbújtatni az üvegajtó és a szekrény rése között. igaz ez csak dvds szekrény, amit azért zártam el, mert eléggé szereti rendezni a lemezeket, és félek esetleg megsérülnek. így azt nem szabad, de mást nem zártamel előle.
ez a mosógépvíz szürcsölés nem semmi Kép

gumicukor

KépKép
KépKép
gumicukor

Sasha
Szuper hogy novoget a teso is rendesen.Kiderult mar a neme???
Gabi is jo sulyban van,Alex meg 12 sincs aztan van kemeny 1 nap koztuk: )))

Aja
A Recsei a Nepstadion mellett an a Thokoli es a Dozsa Gy ut sarkanal.Nemreg nyilt alaig van ember,a jatszohaz az 1.emeleten van kozepen.
Mi tavaly a Mikkamakkaba jartunk a Nyugatinal,ott is 700/ora es sok a jatek bar a gondozok itt nem tul lelkesek mar: )

Mano
Hat ez az, hogy itt nincs ilyen a bolcsiben,mert nekem is az a jobb ha vele vagyok.Tavaly meg a Marcibanyin volt heti 1* a baba-mama klub,talan iden is indul de nem tudtak biztosra,ez az mar nekem eleg messze esik innen.Aztan volt 2 olyan barinom akikkel minden heten volt tuti gyerekes randi.Na azok a gazok most mindketten kulfoldre tavoztak/nak jo idore : (
Ha itt nem fog beindulni ez a klub a jatszos anyakkal akkor kenytelen leszek bevinni a bolcsibe.Tenyleg nem sok az a 3 ora,addig szinte semmit nem tudok csinalni.Mert gondoltam akkor legalabb jarnek suliba,de ahhoz meg keves az ido.Valahogy a konyhamuveszet kiteljesitesehez meg nincs kedvem amig o elvan: )
Alex annyira nem anyas,persze jo ezerszer es olelget,puszilgat anya felkilatassal,de nem sir utanam ha nem lat vagy mas vigyaz ra.A jatszon ha en nem rohanok utana eszre sem venne hogy ott vagyok: )
Ti minden nap jartatok jatszocsoportba?
A drno,vedono,anyukam,rokonok es csomo ismeros mondja hogy ne aggodjak ezen mert jol ellesz ott : )En csak azt nem akarom hogy ugy tunjon,lepasszolom a gyereket en meg itthon pihizek.
Gondolkodtam mar a teson is,de az meg meg korai,nagy pocakkal nekem nehezebb lenne utana menni : (

Sasha
Jo leirtad Gabit: )Egesz nap lehet utanuk ramolni: )Hat nalunk is van hasonlo ha telefonon probalok csevegni amikor o ebren van: ))

Kataa

Kép
Kép
kataa

Rit
Fel tudod adni postán utánvéttel? Ha igen, küldöm a címem emilben!
A párom hétközben bent dolgozik a 13-ban, közel az árpád-hídhoz, de ha nem muszáj nem mozdul ki az irodából. Kép Kép

Forti

Kép
Kép
forti

Gumicukor!

Pontosan ezért nem is adom bölcsibe. Pedig néha már ott tartok, hogy na holnap felhívom az egyiketKép Aztán kialszom magam (a kötelező pisitúrák és az éjszakai nyűglődés mellett) és nem hívom fel. Én is utálnám magam, meg mihez is kezdenék délelőtt magammal???

Kataa!
És hány cm Alex? Gabin egyébként nem látszik az a 16 kg. Van egy kiscsaj aki 15,5 (nov. 9-én született) kg és nagyon látszik rajta. Pufók arc, óriás hurkák a lábán, tömzsi kar, kézfej és ujjak, hatalmas pocak.Kép Nagyon cuki, de gabi a 16 kg-jával vékonynak mondható mellette és kb egyforma magasak is, egymáshoz mértük őket és max 1-2 cm az eltérés, de azt is csak azért hagytuk rá, mert egyfolytában izegtek-mozogtakKép

Gumicukor!
Nálunk ami még vészes, az a számítógép. Előszeretettel utánozza az apját, csakhát a mobile rach helyére dugdosna mindent és hiába tudja, hogy nem szabad folyton kikapcsolja. Amit nem tudom hogy csinál, mert 10ms "türelmi"idő van a gombbnál.

Na megyek is mert párom bejelentette kell neki a gép. Dolgoznia kell, de legalább már itthon is van.Kép

sasha + gabi(23) + babi23Kép

Kép
sasha

Sasha
Most pont egy idősek! Kép Kép

Forti

Kép
Kép
forti

Forti!

TudomKép, azért nem is írtam oda hogy hónap, hétKépKépKép Véletlenek mindig vannakKép

sasha

Kép
sasha

Sziasztok!

Betti megint beteg, újabb torokgyusziKép Dec8, gondoltam többször is Rátok, most nálunk van betegségdömping. Most éppen az apjától kapta el, ebben a doki néni is megerősített, jó kis vírusos.

Sasha, jót derültem LuciferenKép Nagyon jól tartod a súlyod, figyelj is oda. Nemsokára jön a vércukis vizsgálat, remélem jó lesz az eredményed. A védőnőnk egy jó kis példát állított elém annó, egy ikres kismama, aki száz kiló fölött lett terhes, összesen egy!!! kilót hízott az ikrekkel, szülés után meg jóval karcsúbb lett mint előtte. Mondjuk ez nekem nem sikerült, 13 kilót híztam.

Képzeljétek megvolt az első bilis kaksinkKép Az előbb lefekvés előtt szólt a Betti, hogy "kaki man" (a v-t nem nagyon tudja kimondani) de nem volt a pelusban semmi, gyorsan ráültettem a bilire és otthagytam, mert egyedül szeret lenni, máskor is elbújuk, vagy ébredés után termel, mikor egyedül van. Hát, félig lett a bili, igaz 2 napja nem volt semmi.

Conti

conti

Sziasztok
Aja
nem tudom kispest melyik részén laksz de én tudok neked mondani egy játszoházas bölcsit ha érdekel ?

Conti
igen imike is megy bölcsibe mert én meg megyek dolgozni szept6-7 töl kb 60000ft havonta reggel 7-16 oráig igy apja szoktatja be öket .

Lányok
megvolt a héten a szülöi ugynézki rendes gondozonénikhez kerültek a fiuk nincsen exra kivánságaik mi bölcsinkbe tisztasági csomagot kell vinni havonta viszont egéséges ételeket kapnak reggelire nassolás nincs a bölcsibe elég sok játék van és egyelöre 9 lesznek egy csoportba állitolag ott gyorsan meghiznak és hamar megtanulnak pohárbol inni ,és méltányolták azon kérésemet hogy tejet ne adjanak petikének minden másféle tejtermék megvan engedve .Voltunk fogászaton és azt mondta a doktornéni hogy szép egéséges fogai vanak bár kisé csámpásan vanak fele az én örökségem felerészben meg az esések és szájbeverések következménye azt mondta még a fogorvos hogy cukor ,nyaloka tilos mondom azt idáig sem kapot max sütiket és néha csokit és hogy fogbarát dolgokat egyen ,sokat rágjon ezel mincs gond mert imádja az almát,dinyét,szőlőt minden gyümölcsöt Kép .

Remélem mindenki jol van

Puszi Csics és a fiuk
csics

Sziasztok

Csics!
Nem kérdés!!!!!
Írtam feljebb,hogy a Méta utcához közel lakunk,eléggé Kispest szélén,a kertvárosban.De nem érdekes,biztos elérhetőbb távolság az az ovi,mint akár a Lurdy.

Aja
aja

Sziasztok!
Nem voltam egy pár napig itthon, mert anyunál voltunk, hogy ne kelljen naponta HÉV-ezni, buszozni a bölcsibe.

Hát, ha hiszitek, ha nem, eddig semmi gond nem volt a bölcsivel. A második nap sírt egy kicsit Ádám, mikor felfogta, hogy tényleg nem vagyok ott. Előtte mondtam neki, hogy el fogok menni, akkor nem is volt probléma, csak mikor rájött, hogy tényleg. Mikor mentem vissza, ott állt a kerítésnél, gyűrögette a pólóját, és mondogatta, hogy "anya, anya". Annyira sajnáltam, majdnem én is sírtam Kép. Olyan rossz volt, láttam a kis arcán, hogy fél, mert nem tudja, hol vagyok. Nagyon tartottam a következő naptól, úgyhogy már délután hazafelé, meg egész este, másnap reggel egyfolytában mondtam neki, hogy el fogok menni megint, de visszamegyek érte, ugyanúgy, mint kedden. Nem is volt semmi baj, mikor odaértünk, felült egy motorra és otthagyott, mint a pinty. Csütörtökön már 8-ra mentünk, és ott is ebédelt, pénteken meg ott is aludt, de nem volt semmi baj. Igaz, mindig mondom neki, hogy elmegyek, de visszajövök, ne féljen stb.
Viszont az teljesen igaz, hogy az ilyen idős gyerekek még nem tudnak együtt játszeni rendesen. Van ott sok 3-4 éves kisgyerek, akik most szept.-től már mennek oviba, hát ők remekül elvannak együtt, de a kicsik szinte mindannyian egymagukban játszanak. Én sokat figyeltem Ádámot anyutól (50 m-re lakik a nbölcsitől a 4. emeleten, szóval jól lehet látni a bölcsi udvarát), nagyon féltem, nem fog-e megint sírni, de nem. Mondtam a gondozónőnek, hogy azonnal hívjon, ha valami baj van, mert 2 perc alatt ott vagyok anyutól. Állandóan a telefont bűvöltem, hogy mikor fog megszólalni Kép. Csak az nem tudom, meddig fog ez így maradni, mert ha rájön, hogy a bölcsi bizony mindennapos program lesz, lehet, hogy nem fog neki ennyire tetszeni...

Már alig várom, hogy meglegyen a jogsim, mert irtó nehéz lesz állandóan tömegközlekedni a két gyerekkel. Most is azért maradtunk anyunál, hogy ne kelljen rángatnom Ádámot. De az még min. egy hónap Kép.

Sasha!
Jó súlyban van Gabi! Nálunk Noémi picit több, mint a Te fiad, ő 16,5 kg, bár olyan sovány, mint egy kis giliszta Kép.

További jó hétvégét,

Panda

panda
Halásztelek

Kataa,
Szerintem nyugodtan add be a bölcsibe Alexet. 4 óra az annyi, mint egy kiadós játszóház, és ha tényleg szereti a társaságot, akkor jót fog tenni neki. (Egészen más dolog az, ha a gyerek 10-12 órákat, gyakorlatilag egy egész napot kénytelen eltölteni a bölcsiben.)
Sajnálom, hogy nem sikerült megegyezni a munkaadóddal, de sajnos ma Magyarországon nem létezik olyan, hogy 4 órás munka Kép. Leginkább azt szeretik, ha valaki 1,5-2 ember helyett dolgozik.

Panda,
Sok sikert a bölcsihez! A bőgés sajnos nem biztos, hogy el fog múlni: Solymi a mai napig kiabál, amikor megyek el, vagy otthagyom a nagyiéknál Kép, pedig már fél éve dolgozom, és pontosan tudja, hogy délután megyek érte...

Sasha,
Akkor te is sorstársam vagy Kép. Solymesz is 15-16 kiló. (Nem tudom pontosan, mert az otthoni mérleg nem ér semmit...)

Egyelőre változatlanul rosszul vagyok, és nagyon fáradtan...Kép. Ha szerencsém van, még 2 hét (a 12. hétig), és lassan elmúlik.

Zita
parazita

Kataa!

és hogy lehet abba játszóba menni? A népstadion metró állomástól messze van gyalog? Vagy mivel érdemes menni? Ha holnap bejön amit mondnanak és rossz idő lesz lehet hogy megnézzük. Nincs valakinek kedve jönni?

Mi a bölcsibe általában 5-ből 4 nap megyünk. Közel van, szerti Emma, jó délelötti program. és a játszótérből bőven elég délután.
Sajnos most a héten nincs játszó, bajban is vagyokKép

Panda!

Érdekes mennyire más egy egy bölcsi, nálunka míg a nagyok el nem mennek nem lehet új gyereket vinni, a másik pedig hogy a 2 hétben végig ott kell elnni a bölcsi épületében, kb csütörtökön fognak először kiküldeni kis időre, de nem mehetek el, mondták hogykészüljek könnyvel, újsággal, hogy teljen az idő. Nálunk nagyn adnak erre a fokozatosságra, oly annyira hogy szerdáig kb ugyanolyan lesz minta játszó, hiába mondtuk hogy az nekünk már jól megy, mégsincs kivétel.

Conti!

Gratula a bilibe kakihoz. Emma ost méga pisiről is leállt. BetegségKép Érdekes hogy épp nyáron, dec 8-éknál azért közrejátszotta bölcsibe kerülés, érdekes hogy nálatok szó sincs ilyneről mégis ennyiszer beteg, nem mond erre valamit az orvos?

manó

KépKép
manó

Manó,
Nálunk is az van, mint nálatok: Solymesz inkább visszafejlődik a bilikézéssel, mintsem előre...

A Récsei játszó inkább a Keletihez van közel, de onnan is lehet még 1-2 megállót menni a 7-es busszal. (A Thököly és a Dózsa Gy. út kereszteződésénél van.)

Zita
parazita

Vissza: Gyermekek / magzatok kor szerint

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?