Új privát üzeneted érkezett!

hné: Ez jó. :lol: Néha elfilózom, hogy tök vicces, hogy miközben mókás babaruhákat veszünk a gyereknek a saját kedvünkért, szegénynek gőze sincs róla, mit visel. :lol: Amúgy én Snoopy mániás vagyok (no nem nagyon), de ha látnék valami jó kis Snoopys rugdalózót... Hmm... :roll: (Mi még semmit sem vettünk a babónak, egy zoknit sem.)

silva: Értelek. Csak írtam, hogy nem bizti, hogy sokan ann miatt maradoznának el... Írta Linocs is: Épp iszonyatosan el van havazva, ezért nem írt... (Kicsit sok lett az ír szóból... :lol:) De mindegy, hagyjuk a témát, tényleg annyira nem izgi, csak fura volt, hogy most hirtelen mindenkinek baja lett egy emberrel. (Amúgy a gyesre visszakeresek, lehet: én 2 év párti vagyok, bár bizti meg tudnátok győzni a 3 évről is. Az tuti, hogy itt általában fél év után már mindenki dolgozik. :?)

klacc: Én is azt hittem, hogy nagy hasam van. :lol: Amúgy mostanság úgy viszket. :( Tudom, most fog kirepedni... :( :( Én kakaóvajas Palmers krémet használok (csak az volt itt kb), nem tudom, mennyire lesz hasznos, ha kenegetem.

hibernia

Silva: nincs hozzá mózes rész sajnos :?

Ma kaptunk egy nagy csomag cuccot anyóstól karácsonyra :) Postán küldte, mivel ők messze laknak, azt hiszem fel akar hizlalni, mert a fele csokikból áll :lol:

Kép
hné29

Hné!
Holnap teszek fel, mert ma nincs itthon a párom, hogy lefotózzon, és mostanában nem fényképeztünk! Tényleg! Holnap pótoljuk, és teszek fel!

Silva!
Az a baj, hogy állítólag az oltás ellenére is össze lehet szedni az influenzát! Viszont otthon is meg lehet fázni! Szerintem ne aggódj, de azért figyeld a hőmérsékleted!Köhögsz is, vagy van más tüneted is?

Kép
klaccc

Silva: Remélem nem leszel beteg!!! Mérd meg a lázadat, nehogy baj legyen.... :(

Hibernia: Én sem akartam semmit venni, min. januárig, de sajnos párom annyira keveset van itthon, hogy akkor szerezzük be a cuccokat, mikor ő is velem tud jönni (nem akarom kirekeszteni, mert olyan nagy élvezettel vásárolgat a gyereknek).
Sajnos nemsokára megint útnak indul és 3 hétig nem lesz itthon :(

Klacc akkor holnap is benézek és megkukkolom a pocid :)
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára hné29 2009.12.21 11:01-kor.

Kép
hné29

Hné: elárulod mennyi volt ez a kocsi? Mi tegnap nézegettünk az amazonon és 70-300 euróig minden van, gőzöm sincs, mit vegyünk majd. És ugye jól tudom, hogy kétféle kocsi kell - egy fekvős és egy ülős? Vagy az első felesleges?
30 deka? Nem semmi. Jól csinálod! Én 55-56-ról indultam, most stabil 57 vagyok ki tudja meddig.

silva: képet, képet! :lol: És mindenki más is!! Olyan jó így elnézegetni! Emlékszem, a 8-10. hét körül folyton a netet bújtam, mert semmi, de semmi nem látszott (még kb a 12. hétig :lol:) és olyan jól esett 1-2 terhesfotót találni... :roll:

hibernia

Hibernia!

Ha viszket az azt jelenti, hogy ki fog repedni?????????
Neeeeeeeeeeeeeeee :? :o :evil: :roll:
Én eddig semmivel sem kentem, max. néha mert nem száraz, és azt hittem az a jele, annak, ha repedni fog!!!
Húúú! Most nagyon beijedtem! Én is kerítek valami krémet rá! Eddig olyan szép bőröm volt (kopp-kopp), és úgy szerettem, hogy nem kellett semmivel kenni!

Kép
klaccc

Klacc: Nem akartak halálra rémiszteni, lehet, hülyeségeket beszélek!!! :roll: Csak gondolom, azért viszket, mert tágul a bőr rajta... Ez laikus elgondolás, lehet, baromság. :lol: Én sem kentem eddig rendszeresen semmivel, mert ennek a Palmersnek elég fura szaga van (mintha tejbegrízzel kenegetném magam), de most tegnap elhatároztam, hogy napi 1-2x bekenem, hátha segít. (Meg nekem olyan kellemetlen kenni a hasam, olyan fura érzés, nem tudom, miért, olyan rossz... :roll:) Ez a krém kifejezetten terhességi csíkok megelőzésére van, kíváncsi vagyok, ér-e vmit, 7 euro volt. :?

Silva: Jobbulást, mérd meg a hődet mindenképp!

hibernia

Hibernia: Persze elárulom, nem titok 20 ezer Ft volt a babakocsi Pierre Cardin. Fekvős és sport is egyben, ezzel szórakozott a párom, hogy hogyan tudja állítgatni :lol: Nem új a babakocsi, de csak a kerekein látszik, hogy icipicit használt. Néztünk mi is új kocsit, de ez mellett maradtunk, mert mindkettőnknek tetszett és annyira könnyűűűű, na meg 1 kattintással összecsukható, befér a kocsi csomagtartójába is :D
Az a 2 kiló az semmi, ami felment rád, de téged is vastag ruciban mért le a védőnő???

Klaccc: nekem is viszket néha, de nem reped! Nem kenem a pocakom, mert szinte az összes kenceficére allergiás vagyok :(

Kép
hné29

Klacc: Dehogy fog kirepedni a bőröd! Legalábbis ma még nem. :lol: De tényleg, nem fog, mostanában biztosan nem.
Első babával nekem is iszonyúan viszketett a pocak, komolyan, mint egy bolhás kutya, úgy vakaróztam, aztán elmúlt. ÉÉÉÉS nem is repedt ki a bőröm. Sztem az amúgy is később történik, ha történik...Sokszor a 38-39. héten egyik napról a másikra.

Silva: Jobbulást!! Azért egy kis oscillot bekapnék, biztos, ami zicher. És ha marad a hő vagy emelkedik, dokker.

Hibernia: Aszta micsoda lapos hasad VOLT! :lol: Csini poakod van nagyon!
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára jaimee1 2009.12.21 11:13-kor.
jaimee1

Sziasztok!

Boldog babavárást mindenkinek, elnézést, nem akarok itt "lábatlankodni", a 2009 szeptemberi topicból vagyok : ) Azért írok, mert ha valait érdekelne közületek, szeretném felajánlani angol márkás kismamaruháimat (Next, GAP, Dorothy Perkins, C&A) megvételre. Én 160 cm magas vagyok, de vannak hosszabb szárú nadrágok is, olyan, is ami címkés vadiúj, rám nem lett jó a mérete (Londonban élő barátnőmtől származnak nagyrészt ezek a ruhák :) ... vannak csini farmerek, vászonnacik, szoknyák (téli nyári mindenből) felsők, ruha, pulcsi stb ... első lánykámat májusban szültem én is :)

Továbbá 0-3 hós méretű, szintén angol márkás babaruháinkat é kiegészítőinket (pl: bölcső kókuszmatraccal, elfordulásgátló, téli és nyári hálózsák, bodyk, rugik, csuda szép babaholmik :) ... ja: 2 kislányom van, főleg lányos holmik, de vannak uniszex darabok is :)

Akit érdekel, kérem, keressen meg priviben;)

Minden jót Nektek !!!

ÜDv:
Bibiesbrumi

Kép

Kép
bibiesbrumi

Hné: Ahááá... Hát mi is megfontoljuk a használt kocsi vásárlását. 20 ezerrel szerintem jól jártatok., bár nem vagyok otthon a témában. Nekünk az a lényeg, hogy kell fekvő, ülő kocsi és kocsiba tehető ilyen baba- / gyerekülés, amiben egy 1-2 hónapos gyerkőc kibír 2500 km-t. Hm. Kicsit mission impossible a dolog, de nem ismerünk lehetetlent... :lol: A kilóimat én mértem, itthon. :) Fura mód terhesség előtt 56 kg voltam pizsiben, aztán a 8. héttől a 14. hétig visszaestem 55 kg-ra, aztán a 15. héten 55,5 voltam, most meg a 17. héten 57 (reggelente mérem egy szál pizsamában). (A védőnő eddig egyszer mért csak, a 16. héten, akkor 56,5 kg voltam, igaz, akkor mindenféle gönc volt rajtam...) Hát ezt kielemeztem. :lol:

Lépek viszont, megyek a városba karácsonyi ajándékot venni a férjemnek, hátha még nem taposnak halálra az utcán. :roll:

hibernia

Hibernia!

Mit veszel a férjednek?
Még én sem vettem a Drágámnak semmit! Pedig ilyenkor legalább már fogalmam szokott lenni róla, hogy mit! Valakinek még ötlete?

Jamiee!
Köszi, megnyugtattatok!;)

Kép
klaccc

Sziasztok!

Csak gyorsan bekukkantottam mert a munkahelyemről írok. Ma voltam uh-on és nődokinál, minden rendben, méretek megfelelőek, szép a babó és akit eddig kisfiúnak hittünk arról kiderült, hogy KISLÁNY! :lol: Tehát jó volt a legeslegelső megérzésem és így én is a lányos tábort erősítem. Bár a uh-s doki azt modnta, hogy az orvosok soha nem mondanak semmit 100%-ra, de többször is megnézte és csajszi.
Vendég

szöszmöszke: jobbulást! remélem már látott orvos, drukkolok, hogy ne legyen komoly baj

hné: ez aztán tekitélyes pocak. Nekünk is hasonló a babakocsi, csak egy kicsit régebbi fajta
Vendég

Kali!
Gratulálok a jó eredményekhez!

És először azt mondta, hogy kisfiú, és látta kukiját ( vagy valami olyasmit)?
Hűha! A párom már nagyon beleélte magát a fiú gondolatába, mert nekünk is azt mondták 4D-n, hogy fiú!
Mutatták is a kukiját, amit 100szor visszanéztünk dvd-n! Mi holnap megyünk a 18 hetes Uh-ra!

Kép
klaccc

Sziasztok Lányok!

Egy napig nem jövök és mi fogad... :cry:
Nagyon elkeseredtem, hogy itt mi történt...
Nem értem hogyan tarthat most itt ez a jó kis csapat, ami elindult...

Sajnálom a dolgot...
:cry: :cry: :cry:

Iner

Lilypie - Personal pictureLilypie Kids Birthday tickers
Lilypie - Personal pictureLilypie Second Birthday tickers
iner

Silva! örülök, hogy örömet okoztam ezzel a kis zenével nektek!
Ez volt a cél.... :)
Most nincs kedvem reagálni másnak a történtek után!
Ne haragudjatok.... :cry:

Iner

iner

klaccc: konkrétan az mondta, hogy lát valamit a lába között, én meg ezt úgy értlemeztem, hogy kukit lát. És így rá se kérdeztem, mert nekem ez egyértleműen fiút jelentett. Bár ha most belegondolok "valami" a lányoknak is van a lábuk között :lol: Meg akkor még csak 12 hetes volt, úgyhogy simán lehetett elnézni is szerintem

iner: ne szomorkodj, pont azért gyere, hogy visszatérjen a régi hangulat.

Na megyek dolgozni, már csak 1,5 óra és leléphetek.
Vendég

szisztok!
Köszönöm az aggódást és a drukkokat, nagyon jól esett mindenkitől!
Megjártam az orvost, a diagnózis hörghurut a durvább fajtából és Augmentint írt fel. Szerinte ha nem szedem be,a láz és a gyulladás, ill. a köhögés okozta méhösszehúzódások többet árthatnak a babának. Plusz három nap homeopátia és népi gyógymód mellett csak folyamatosan romlott az állapotom. Beszéltem a szülész dokimmal is, egyetértett a házidokival. Ezt követte némi pityergés itthon, hogy már ilyen pici korában elkezdem mérgezni a gyerekemet, de aztán utánaolvastam a neten, és nagyon sokan írták hogy beszedték, és makkegészséges a gyerekük azóta is. Úgyhogy mély levegőt vettem, és az első szemet már be is vettem.

Most ledőlök aludni, este majd alaposabban visszaolvasok és reagálok is!
Vigyázzatok magatokra!

szösz

Kép
szöszmöszke

Sziasztok!
Sajnos nincs időm visszaolvasni(elég sokat írtatok :twisted: )de azt leszűrtem,hogy vita van,volt a topikban.Csajok szerintem tök felesleges egymást bántani.Itt írtam még de inkább kitöröltem........... :roll:
Arra kérnélek Titeket,hogy holnap délelőtt szorítsatok mert megyek a genetikára!

Silva!
Írj privit mi volt ma az sztk-ban!!!!Nagyon kivi vagyok. :D

KépKép
Kép
mucus75

Klaccc: neked is fiú lesz?! Csúdajóó!
A szülés után megalapíthatjuk a fiús mamák klubját.
:-)

KépKép
charlott

Sziasztok lányok!

Ezer éve nem írtam, de ha valaki megosztja velem h. mi történt akkor köszi, mert sajnos nincs időm visszaolvasni. Most is meló van ezerrel. Ma hirtelen olyan rosszul lettem. Lappang bennem a megfázás de kitartok. Szo-n amikor jöttem nem volt fűtés a buszon- -8 fok volt és 40 perc az út. Na hát ez betett, illetve a du havazás. 1/2 4 után indultam és 1/2 7-re értem haza. Voltam pénteken a sote-n. Végre láttam a kislányunkat. Bár azért most elbizonytalanodtam kicsit h. sokan írtátok h. még bármi lehet :-). Bár az apja azt mondta h. a nunit ő nem ismerné fel :-) Minden rendben van vele. 3 órát dekkoltam ott. Olyan jó volt mert mellettem volt a szülőszoba és hát született akkor kis baba. Nem is egy. Tök jó volt látni. Ti mit ajánlotok arra, hogy valószínűleg a hideg miatt megfázhatott a derekam és valahogy ki kellenne kúrálnom magamat. Remélem nem fáztam fel, mert az nem hiányzik. Viszont a derekam leszakad sajnos. Valami jó ötlet rá?

köszi
caysee

Sziasztok!

Most értünk haza az uh-ról.
Méretek:
BPD:40mm
HC:144mm
AC:119mm
FL:25,8mm

Medencevégű fekvés,jó szívműködés,mellső falon tapad a lepény.Átlagos mennyiségű magzatvíz,ép gerinc,4 végtag.
Durva magzati malformatióra utaló jel nem látható.
És örömmel közlöm,hogy mi is kisfiút várunk :D Nagyon egyértelműen megmutatta magát,szinte odatolta a monitorra :lol:
De azért majd 2-3 hét múlva elmegyünk egy 4d-sre,szerintem ott már még tutibban meg tudják mondani(bár itt is egyértelmű jele volt :lol: ).

Láz: a krumplis módszert én is ismrem,nekünk is bevált a családba,de biztos ami biztos tényleg inkább orvos mint bármi baj legyen.

Derék-és vesefájás:én egy textil vesevédőt hordok mindig és azóta nincs ilyen problémám,tudom ajánlani.Én a west-end-be vettem asszem még 2000 ft se volt.

Gratula másoknak is a jó eredményekhez!

Egyeseknek már mekkora pocakjuk van :shock: Rajtam szerintem azért nem látszik annyira mert elég széles csipőm van szerintem szépen befészkelte közé magát :lol:

Ti hogy tudtok ilyen ki méretű képet csinálni?Nekem az összes képem nagyobb mint amit itt engedne :? Légyszi segítsetek :?

Én a páromnak egy szupi nadrágot vettem amit régen kinézett magának csak drágálotta és nem vette meg,na én meg megvettem neki :D Majd még februárban bepótolok neki az új telójába mert a mostani elkezdett vacakolni :?

Babakocsi:Én olyat akarok nézni ami nem csak most jó,hanem elég lesz több mint egyéves koráig.Nekem azt mondták hogy a lényeg hogy olyat nézzek aminek állitható a fekvőfelülete,így lehet benne fektetni,de ha nagyobb a baba akkor már ültetni is.És akkor elég neki majd később egy sportbabakocsit venni.Én a bébihordozóról nem sok jót hallottam :? Lehet már olyan babakocsit kapni amire nem bébihordozó hanem mózeskosár csatlakoztatható,amit ha leszedsz a babakocsiról akkor kocsiba is beköthető,csak azt nem tudom hogy egy ilyen mózeskosár hány hónapos koráig jó a babának.

KépKép
Kép
csöpplány

Szia csöpplány!

Gratulálok az eredményekhez! Mi lesz a neve? Tudjátok már? Mindjárt végzek 1 perc múlva, így este írok majd. Megyek shoppingolni.

pusz
caysee

Szia Caysee :)

Úgy indult hogy Balázs Zoltán lesz,de most hogy tudjuk konkrétan hogy fiú,még inkább átgondoljuk pontosan :D Majd megírom ha dűlőre jutunk ez ügyben, a lánynév az annyira egyértelmű volt,de a fiúnevek valahogy nem tetszenek úgy.Most bújjuk az utónévkönyvet :lol:

KépKép
Kép
csöpplány

Szöszmöszke, örülök, h. elindultál a gyógyulás útján! Pihenj sokat!

Én továbbra is köhögök, már iszom a stodalt, vettem oscillo-t, tantum verdét, biztos ami biztos egy doboz algopyrint.
Szerencsére lázam, hőemelkedésem nincs, csak a mellkasom fáj köhögésnél. Apunak mandulagyulladása van, szerencsére nem influenza.

Csöpplány, Kali Gratula, és üdv a kisfius klubban! :)

Iner, gyere lécci!

Klacc, a mulkor nekem is viszketett kicsit a hasam, több krémet használok azóta és igy ok.

Hné, jó vétel volt a kocsi!

Hibernia, hosszú utra beköthető mozest ajánlanak pici babáknak, bár sokan simán hordozób teszik több órás útra is, pedig a gerincüknek nem tesz jót.

Kép
silva

Sziasztok!

Ejnye bejnye!Itt a kari nem kéne vitázni ám. :)

Én most az utóbbi 2 napban nem irtam mert nem nagyon volt kedvem pötyögni.

Nekem már nagyon megnőtt a hasam majd csinálok képet de várnom kell vele mert uj program van a gépen és még nem nagyon tudok rajta kiigazodni de majd a zoli felteszi és akkor feldobjuk ide is.

Már 3 féle sütit csináltam meg a töltött kápit is megfőztem karira.
gtimi83
Győr

klacc: Vettem egy karórát, egy sapit, egy parfümöt, egy infravörös rádió kontrollos kisautót meg egy zacsi teafüvet. :) És szurkolunk az uh-hoz! (mucus, neked is persze!)

kali: Gratula a kislányhoz! :)

caysee: vigyázz magadra!

csöpplány: Gratula, szép számok! Én úgy kicsinyítettem a képet, hogy megnyitottam és resize / resample - beírtam, hogy 900 pixel (a másik adatot megadta ő) és elmentettem másként, majd beillesztettem ide. Amúgy ez fura, mi épp a lánynevet nem találtuk még ki. (Fiúnevünk már van, ezer éve, úgyhogy tutira vesszük, hogy fiú lesz... :lol: Múltkor már erről is álmodtam. Aztán majd koppanunk talán és filózhatunk a lánynéven... :roll:)

Hú, ma sétáltam (caplattam) 4 órán át megállás nélkül és mire hazavánszorogtam, mozdulni alig bírtam, iszonyúan szúrt bal oldal lent... :( Nálatok van ilyen? Gondolom amiatt lehetett, hogy megállás / leülés nélkül csörtettem az utcákon órákon át, mert most már jobb, nem fáj semmim, de mikor megjöttem, ki sem tudtam egyenesedni, úgy szurkált a hasam. :? :? Hiába, nehéz feldolgozni, hogy nem vagyok a régi. :(

hibernia

szöszmöszke
doki mit mondott mit kaptál el ? .

hibernia
én is sokat beszélek ,de még senki nem küldőt el ezért sehova , nem a sok beszédel volt a baj hanem hogy miröl és hogyan ,ja és szerintem mindenkinek van vesszőparipája nekem is .de nem hangoztatom uton utfélen . :)

hné
jol látom hogy ez egy pier cardin babakocsi ? és mennyiért vetétek hordozoval együt vetétek vagy nem ? .

hibernia
helyes kispocakod van :)

klacc
nem tudom meg itélni van e akora pocakom ,az biztos nagyobb pocakom van mint hiberniának :D .

hibernia
amugy babák nem értékelik még az ilyen dolgot ,de a 2-3 vagy még idősebb gyerek igen nálunk egy polcnyi plüs játék van és mindegyik a gyerekeim kedvence ,bár a nagyfiam abszolut kedvence egy vele egyidős háloruhás ,hálosapkás macko :D
csics

Sziasztok,

Én viszonylag riták írok, mert reggel 7-től este fél 6-6-ig dolgozom, és 7 után érek haza, ezért már erre nem nagyon van energiám, de azért igyekszem olvasni Benneteket. Igazán nem értem, hogy miért kell vitázni. Egyetértek Csöpplány, Hibernia és Linocs véleményével: mindenki különböző és az a jó, ha mindenkinek saját véleménye van. Csak az a lényeg, hogy erőszakosan ne akarjuk senkire ráerőltetni a saját nézeteinket. Szerintem ennyi az egész. Elküldeni nem kellene senkit, hiszen mindannyian ugyanazért csatlakoztunk ide: BABÁT VÁRUNK MÁJUSRA:) Azt gondolom, ennek örülni kell:)

Linocs, a látási viszonyaid nekem is tetszettek:) én nem vagyok egy vékony alkat, de azért látszott, hogy kisfiú van odabenn.

Szöszmöszke, és mindenki, aki kicsit küszköd a náthával, megfázással, remélem, hamarosan mindenki meggyógyul. Én eddig - kop-kop-kop - megúsztam, igyekszem vigyázni magunkra, bár tudom, nem csak ezen múlik.

Vásárlás, mi csak nézegetünk egyenlőre, egyrészt mert márciusra terveztük a bevásárlást, másrészt pont a napokban jelezték páran, hogy néhány dologra számíthatunk tőlük. Ennek köszönhetően még csak el sem csábulunk, bár nagyon nehéz megállni, amikor annyira édes dolgok vannak:)

Pocak, Hné, igazán szép a pocakod:) Az enyém még nem ekkora, bár azért már látható és tapintható:) Nagyon élvezem:) most lehet :)

Egyébként Ti hogyan álltok azzal, hogy kívülről is érezhető a mozgás? Nekem már ilyenek is vannak:) Még persze inkább belül érzem, de már vannak kívülről is érezhető kis mozgások:)

No, ritkán jövök, de akkor többet is írok:) most az ünnepek alatt lehet, hogy többször hozzá tudok majd szólni:)

Mindenki vigyázzon a Babájára és magára:)

Jó pihenést:

Mandula

Kép
mandula11

Sziasztok!

silva! remélem hamar meggyógyulsz...pihizz sokat és igyál mézes citromos teát...

hné29!
szuper a babakocsi, nagyon jól jártatok vele... :)

kali!
gratulálok aksilányhoz!

szösz!
te is gyógyulj meg hamar, éés ha a dokid azt mondta nem lesz baj a gyógyszertől, akkor szedd be, mert ha felmegy a lázad, az nagyobb baj sztem...

mucus75! nagyon szorítok neked holnap délelőtt és várlak nagyon a hírekkel! nyugi, minden rendben lesz!!!

caysee! hát pontosan én sem tudom, mert vasárnap nem voltam, ma reggel meg erre jöttem...a viták miatt sokan nem jönnek már Sellon edig végleg kilépett! sajnálom nagyon a történteket, pedig Sellon már kezdettől itt volt velünk...szinte az elsők között jött a pozi teszttel a nyáron...:cry:
Remélem nem fáztál meg, de a derekad nem csak attól fájhat...nekem is fáj estére elég rendesen...sajnos... :?

csöpplány! gratula az eredményekhez...miért nem jó a bébihordozó? mit hallottál róla? pedig én pont olyan babakocsit akarok, amihez van bébihordozó, amit autósülésnek lehet használni... :roll:

gtimi83!
ennyi mindent sütni...nagyon ügyi vagy... :D

pussz

Iner

iner

hibernia
a sport babakocsi nekem is volt olyan esernyö méretüre összehajthato ,de mikor már nagyobak voltak a fiuk ,pontosaban mikor a kisebbik már kinöte teljesen a nagybabakocsit ,ezért elsőre ha csak nem olyat veszel ami sport babakocsivá is átváltoztathato akor elég egy nagy fekvös babakocsi ,azokat is lehet teljesen ülü helyzetbe hozni csak elég nagy helyet elfoglalnak még összecsukva is .

klacc
én ruhát vetem neki ,és pizsamát .

kali
gratula a kislányhoz :)

szöszmösz
ne szomorkodj inkább az augmentin mint a csunya köhögés és a láz . 5-6 nap mulva már nem is kell szedned .

csöpplány
neked meg a fiuhoz gratula :) és a jó eredményhez .
csics

Iner!

Nekem azt mondták hogy azért nem túl jó a bébihordozó,mivel kicsit "kifli" alakú a belseje és így terheli a baba gerincét,mivel görnyedten ül benne,főleg hogy ha túl sokat van benne a baba.Én úgy tudom hogy a mózeskosár annyival jobb hogy sima fekvőfelületet biztosít és megfelelően alátámasztja a gerincét és a fejét is.Valamint állítólag könnyebb cipelni is,praktikusabb,olyan mintha egy utazótáskával utaznál(lehet kicsit furán hangzott ez így :lol: ).Anyumnak is az volt és azt mondta hogy ő is csak ajánlani tudja.Azt mondta hogy nem csak a hordozás volt könnyebb vele és a közlekedés(főleg buszos közlekedés),hanem pl szoptatni is tudott benne minket.Olvastam,sőt ma néztem olyan babakocsit is amihez ugye nem bébihordozó volt hanem mózeskosár,ami rácsatlakoztatható(ugyanúgy mint a hordozó),és a kocsiba is beköthető,mint a hordozó.Igazából csak azt nem tudom hogy a bébihordozóba és a mózeskosárba lehet tovább hordozni a babát,mármint hány hónapig használhatóak.Szerintem érdemes átgondolni,én hajlok a mózeskosár felé.Mást nem nagyon hallottam a bébihordozóról csak ezt a gerincterhelés dolgot,meg kézbe nagyon nehéz cipelni.Ha valakinek vannak érvei és ellenérvei azt szívesen meghallgatom,hátha könnyebbé teszi a döntést.Van itt olyan aki használt már mózeskosarat?

KépKép
Kép
csöpplány

Kali és Juci: gratulálok a kislányhoz!
Csöpplány! Neked pedig a kisfiúhoz!
Hné, hibernia: szép pocakok!

Silva! Nagyon vigyázz magadra! MÉrd a hőd rendszeresen! Először nekem is csak kisebb köhécselés volt, a második napon lettem lázas. Azt hittem fekvéssel, teával, stb ki tudok jönni belőle, de most már úgy érzem, későn kezdtem el szedni a gyógyszert. Szerintem úgy érzem most magam, mint aki beadatta a H1N1 oltást, megnyugodtam, mert megteszem amit kell, beszedem az augmantint.

Mucus! Megy a drukk holnapra!!!

És egy csütörtöki pocakfotó: :D

Kép

szösz

Kép
szöszmöszke

csics, köszi a dicséretet meg a tippet is! Még nem tudom, mit veszünk... :?

hibernia

Csöpplány!
köszi...hét nem tudom, akkor másfajta kocsit kell néznünk...
de nagyon ritka már a mózeskosara, legalábbis nem nagyon láttam...
Olyan nehéz jó döntést hozni ezekben a dolgokban... :roll:

Iner

iner

Jaimee: Neked is köszi, különösen a lapos hasad VOLT tetszett... :lol:

szöszmöszke: Napra egyidősek vagyunk, tök jó! És a hasunk is kb ugyanakkora! (Meg persze csini is. :lol:)

hibernia

Kali, én kicsit elnéztem, ne haragudj! Javitok: Gratulálok a kislányhoz! :)

[b]Csöpplány
, én is hasonlókat hallottam a mózesről és bébihordozóról mint Te! kb. 5hónapos korig mózes, ha hosszú út akkor kocsiban is. Rövidtávon jó a hordozó is, valaki pl. nem használná ki a mózest, mert nem viszi hosszú sétákra/ autóutra a babát, arra jó a hordozó is. Szóval ilyet is hallottam. [/b]

Kép
silva

Boccs, hogy igy a juniusibol atesek ide, csak csopplany kerdezted a hordozot es a mozest :)

Hat a hordozot minimum egy eves koraig tudod hasznalni (nem feltetlenul hordozasra van az kitalalva, hanem a biztonsagos utaztatasara a gyereknek, szoval a cipeles csak plusz funkcio...) a mozesben ha fel evesig megmarad a gyerek fekve es bekotve, mar szerencsed volt. Utana mindenkeppen at kell allnod hordozora ha van autotok, mert ugye kotelezo a babaules. (ugy tudom, de erre nem fogadnek, hogy a hordozoknak sokkal jobb a baleseti eredmenye mint a bekotozott mozesnek). A mely vagyis mozese babakocsiknak is ez a nagy hatranya, a gyerek nagyon hamar kinovi, vagy ha megsem, esetleg annyira megelenkul, hogy nem akar majd benne hanyattfekve ebren kocsikazni, nem lat ki belole, marha unalmas lehet mikor otthon mar az ingerekhez szokott.
Es lenyeges meg itt az is, hogy vannak a travellsistemek, a babakocsik amikere hordozok kattinthatoak... ovatosan ezekkel! Jobb illetve biztonsagosabb a gombhoz a kabatot megvenni, venni egy jo toresteszttel rendelkezo babaulest (neten vannak fenn statisztikak, a babi comfort a romer, ezek pl jo eredmenyuek de van meg par... a nonamek amik csak ugy jonnek a babakocsival sokszor elegtelenek) es ahoz olyan babakocsit nezni amivel kompatibilis. De vegulis nem feltetlenul letkerdes (bar tagadhatatlanul praktikus) a babaulesnek passzolni a babakocsihoz... egyiket az meber a kocsiban hasznalja csak a masikat setalashoz. Alairom, hogy alvo babanal egy ideig praktikus csak atemelni... de ha a biztosag a tet akkor egyes esetekben ez a kenyelem szerintem bealdozhato, de ez itt sajat meglatas volt termeszetesen :)

luna6

[quote="silva"][ írta:silvab]Kali, én kicsit elnéztem, ne haragudj! Javitok: Gratulálok a kislányhoz! :)

[b]Csöpplány
, én is hasonlókat hallottam a mózesről és bébihordozóról mint Te! kb. 5hónapos korig mózes, ha hosszú út akkor kocsiban is. Rövidtávon jó a hordozó is, valaki pl. nem használná ki a mózest, mert nem viszi hosszú sétákra/ autóutra a babát, arra jó a hordozó is. Szóval ilyet is hallottam. [/b]

hosszui tavon (ide pl, de ezt lehet meg sem reszkiroznam autoval) tagadhatatlanok a mozes elonyei :) (nekem a nagyobbikom kb 2-3 honapig birta a mozeses babakocsit :( addig viszont mindenkeppen jobb, mint 'kagyloban' setaltatni, de ha a babakocsi dontheto akkor ez athidalhato)

luna6

Szia luna,

Mit javasolsz, ha 1-2 hónaposan 2500 km-t utaztatnánk a babát? :? Miben vigyük? Egy hétig utaznánk kb, hogy ne kelljen napi 12 órát autózni... Én nagyon nem szeretnék vele repülni, ezért inkább kocsival jönnénk haza, de nem tudom még, MIBEN?

hibernia

(en tudom te ki vagy, az segit ha azt mondom en Quilla? :D)

En bebivel meg nem probaltam, az enyem 8 eves, roppant mod ruhellte nyaron a 3 nap alatt 3000 km-et, de birta csak unta.
Ugyhogy nalam kicsukva, hogy ugy vigyuk haza a bebit, marpedig menni elvileg kotelezo nekem is, hat nyar vege - osz lesz belole. Szoval en a mienket be nem valallnam bebivel autoval. Repulo lesz egyertelmuen.
Ha te nem akarsz repulni, szerintem ha talaltok biztosra jol bekotheto mozest amiben benne a gyerek is be van kotve, az tuti jobb lenne neki, kenyelmesebb. Legalabbis en igy gondolom. De utana kene jarni a mozesek tesztjenek... ha van ilyen egyaltalan. Az uleseket lattam, azt tudom hol keressem... mozesekrol nem tudok semmit. Ha nagyon gaz lehet minden kenyelmetlenseg ellenere marad az ules.

Amugy az emlitett autosules torestesztek itt olvashatoak pl :
http://www1.adac.de/Tests/kindersicheru ... .asp?TL=2#
van egy piros i betu a szoveg alatt es az, hogy alle kindersitze...stb. na ott vannak a teszteredmenyek. Illetve lefele is lsitazva csak az i alatt tablazatban..
meg meg egy csomo-csomo info a temaban az oldalon, hat sajna ez nemet...

ja igen, meg egy tipp: az indexen az SZMK-ban van egy olyan topik, hogy milyen gyerekulest vegyek. erdemes lenne ott rakerdezned esetleg, mert pl VKOrsi nagyon kepben van toresi tesztek es autosulesek teren, az aktualis markakat is eleg jol ismeri reszletesen, ahogy lattam. Talan o tudd erdemlegeset mondani mozesrol is.

luna6

A Quilla név nekem kéne mondjon valamit? Hmm... Töröm az agyam... :)

Köszi a tippet, megnézegetem az oldalt. Nálunk az unalom nem játszik szerintem, hát nem mindegy szegénynek, hogy otthon fekszik-e vagy egy kocsiban? 8) 8) (A férjem nagyon jól vezet, voltunk már pár helyen, keresztül-kasul jártuk Európát kocsival, eddig sem volt gond, ezután sem lesz, bízunk benne.) Engem a repcsi 30 éves dobhártyával is megvisel, el sem tudom képzelni, mit művel egy babával, ezért hajlunk a kocsi felé. :roll:

hibernia

Mózes kontra babahordozó/ülés: nekünk mindkettő volt. Utazáshoz viszont szigorúan csak a babahordozót, ülést használtuk. És nem csak azért, mert a mózest nem tudtuk bekötni, hanem azért is, mert a babahordozóban sokkal-sokkal biztonságosabban lehet utaztatni a babát. Gondoljatok bele, ha van egy nagyobb fékezés, ne adj isten, egy nagyobb koccanás, és a mózesben csak fekszik a baba, és nincs bekötve, ugyan a mózes igen, akkor a babát mi biztosítja? Viszont! Én úgy emlékszem, hogy másfél, két óránál többet nem ajánlanak utazni babaülésben, mert nagyon megterheli a babák gerincét. (az más kérdés, hogy azért nálunk is előfordult egyszer-egyszer, hogy többet volt benne..., sőt olyan is, hogy a hordozóban elaludt a kocsiban, és akkor felvittük azzal együtt, és otthon abban aludt tovább)
Fruzska szerette a mózest, majd hét hónapos koráig abban volt, és nem nagyon zaklatta, hogy fekszik, pedig igazán örökmozgó lányka, és már bőven tudott ülni addigra egyedül, de valahogy mégis így éreztük jónak, hogy minél jobban kíméljük a gerincét.

Hibernia: húúúú, hát nem tudom, hogy ajánlott egy majdani háromhónapost utaztatni. Mert soknak tűnik a kilométer. Szerintem kérj tanácsot legközelebb a dokidtól, vagy ha találkozol valami védőnő félével, akkor attól. Mert hát muszáj utaznotok, szóval nincs mese...
linocs

nezz korul az indexen akkor... mondjuk az 2010 elso felevesben... azert a koraterhesben is :D

Mit tesz a dobhartyaval, vagy ugyanazt vagy semmit :) Gyereke valogatja, ahogy a felotteknel sem ugyanaz. Neked nyelni vagy inni kene, ha pattog vagy faj vagy egyeb tuenetk vannak, dugulas. Nekik is ugyanez. Cumit a szajaba (ha uvegezik akkor lehet itatni cumisuvegbol is) es esetleg szoptatas le es felszallaskor :) Sok baba hang nelkul atalussza az egeszet, de teny, hogy en is utaztam mar bombolossel :) Azert ok is jellemzoen a le es felszalast nem csipik, fenn meg bekesen szunyalnak :) (nem radumalas ez, csak a tapasztalat, es nem is sajat gyerekkel, csak eleg sokat repkedunk - duplan, atszallassal - es amit ebbol szurtem le az evek alatt)

luna6

Mucus! Rám is számíthatsz szorításban holnapra, és várom az eredményeket! Én is holnap megyek a 18 hetes Uh-ra!

Hibernia, Csics! Köszi a karáconyi ajándék tippeket!
Hibernia! Ha sokat erőlködök nekem is szúr néha!

Jók a tippek babakocsi, hordozó vs. mózes terén!
Nem tudom még én sem mit választunk! Tetszenek ezek a többfunkciós babakocsik, csak sajnos drágábbak, mintha külön-külön vennénk meg őket!

Arik a pocik! Jó volt, hogy küldtetek képet! Holnap, mint ígértem én is megpróbálok!

Kép
klaccc

linocs: Hát ez az, az a baj, hogy a férjemet ideköti a munka, én viszont nem akarok egyedülálló anyuka lenni - a szüleim kisszobájában. :? :? Kénytelenek vagyunk amint lehet visszajönni ide és persze beszélek a dokival, van-e tippje, de egyszerűen vissza kell jönnünk Írországba, ha minden okés a babával, már július végén-augusztus elején.

hibernia

Olá Luna! :)

Húúú eszemben sincs kocsival menni a babával Portugáliába! Nem tudom a mi babánk mennyire birja majd a mózest, eddig 2példa van előttem azok a bébik 5-6 hóig benne voltak. Ezért eddig eszembe sem jutott, h valaki nem szereti. :) Mózes részt azt mindenképpen akarok, h. beköthetőt e az még nem dőlt el. Illetve egyszer már eldöntöttem, h. mózes és később hordozó a gerinc miatt, aztán volt aki a biztonság miatt hordozót ajánlott. Majd meglássuk! :)

Kép
silva

Szöszmöszke, ne aggódj a gyógyszer miatt, ha ettől leszel jobban, az a babának is jó lesz! Remélem már pihensz és kicsit jobban érzed magad.

Kali, gratula a kislányhoz, Csöpplánynak pedig a kukacoshoz.

Képzeljétek én ma hogy jártam. 18 hetes UH, gondoltam a szombati 4D után már nem tudnak újat mondani, nem is izgultam. Dnő nézegeti bébikét, milyen szép, minden ok. Majd kis hümmögés után, mondták magának, hogy ketten vannak?!?!? Na kicsit kiborultam, bár nem gondoltam hogy Hajdú Krisztina nem vette volna észre, de azért volt egy enyhe szívrohamom, elküldtek vedelni és vissza kellett mennem teli hólyaggal, persze csak egy kislányom lesz :lol: :lol: :lol: Doki sűrűn kérte az elnézést, zavarában két képet is adott :wink:

Nekünk nem volt mózesünk, mert a kettő nem fért volna el a kocsiban és az ikerkocsira is csak egyet lehet rápattintani + egy hordozót, v. két hordozót. Mondjuk mi az elején nem sokat autóztunk velük, viszont sétához is a hordozót használtuk, semmi baja a gerincüknek.

Csinik a pocik, majd én is kérem Atit, hogy fotózzon egyet. Lányokkal minden héten volt, de most nincs időm rá.

Na megyek csomagolni, mert holnap éjszakára a bon-bon gyártás marad.

Szép estét!

Judit

jucicuki

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?