Hűhahűha....forrósodik a helyzet. Délelőtt akartam írni, írtam is, de bekattant a gép. Jobb is. Most már aztán nagyon kiélezett a helyzet.
De azért én is:
Kiváncsi előzményeit nem nagyon ismerem, de teljesen azonosulni tudok vele, noha én csak egy gyereket hagytam itthon nem ötöt!! (le a kalappal
)
Nagyon nagyon fontos valóban egy szülő nönek, hogy a "hülye" kérdéseire is választ kapjon, és az abszolút valúszínűtlen félelmeit eloszlassák. Hogy támogassák, tényleg éreztesség, hogy igen, ma az ő babája fog a világra jönni, ami Neki életre szóló emlék lesz, és sosem feledi el. Nem kell sok csak egy kedves szó, egy simogatás, egy mosoly, pár bátorító mondat olyanoktól, akik nap mint nap ezt csinálják........
Pszchiológusra valóban szükség lenne. Nem kéne sok...de a PIC-es anyukáknak feltétlenül, nemszólva ha neadja Isten történik valami a babával.....azt feldolgozni......
A Klinikát én érdekes úton válaszottam.
Évekkel ezelőtt nagyon csúnyán benőtt a nagylábujjamon a köröm. Begyulladt, gennyedzett, már menni se tudtam. Na nem mesélem a kálváriát, sztk, fiatal dokikával, körülötte 4-5 nővérke, 2m-ről ránéz az ujjamra (halál komoly), krém...stb stb, na amikor már nem tudtam menni, szombat reggel egy barátnőm mondja: miért nem mész be a Klinikák sebészetére? Ott mindig fogadnak. Lényeg: Felhívom, idősebb doki (dr. Weltner János ) mondja, menjek nyugodtan. Kedves sok órás ügyelet után, ambulánsan megműt...visszarendel még 2x, szépen helyrerak
a műtét alatt viccelődik, kedves, udvarias...
És ami a ciki: nem adtam pénzt.....rég volt, 6 éve is megvan már...előtte semmi bajom nem volt, körzeti nőgyógyihoz jártam..... és mégis, nagyon nagyon rendes volt.
Utánna olvastam valahol , a SOTE-s dokikat külön képzik valami olyat írtak, hogy azt tanítják nekik, hogy első második és harmadik a beteg, a betegnek mindig igaza van, nem szabad úgy kezelni, hogy emberi méltóságában sérüljön, hogy alárendeltnek érezze magát....
Akkor fogadtam meg, csak itt szülöm meg a gyermekeimet.
Amikor megsejtettem várandós vagyok kérdezősködtem ajánljanak dokit az ismerősök a Sote2-n. (azért a 2-n, mert az a sebészeti tömb mellett van majdnem) A barátnőm huga a pajor dr-t ajánlotta, mert kedves, atyáskodó, türelmes. Bejelentkeztünk (egy másik barátnőm is jött) azt mondták egész nap mehetünk az ambulanciára. 8-ra odamentünk, mint kiderült 9-kor, 11-től rendelt...volt ott egy kislány (13-15 éves?) aki fürdőköppenyben pizsiben ült ott, rettenetesen be volt gazolva. Mondja éjjel vitték be xy kórház ügyeletére, mert nagyon fájt a hasa nem tudják mi baja, azért szállították át ide. Még sosem volt nőgyógyinál nagyon félt. Bement egy dokihoz, lelkesen jött ki, hogy nagyon aranyos. Na, pattantunk a pulthoz, kértük az aszisztenst, mi is Őhozzá szeretnénk. Bementem, megállapította a terhességemet. Nem volt atyáskodó,mézesmázos. Csak korrekt, tárgyilagos, udvarias. Ő lett mindkét gyermekem szülészorvosa. A Bánhidy dr.
A kisfiamal való terhességem alatt úgy éreztem jól választottam. korrektul, minden felesleges hercehurca nélkül kísérte végig a várandósságot, és a szülést. Sajnos császár lett, de nagyon precízen, ügyesen dolgozott. Én nagyon jól éltem meg a kórházi napokat. Igaz, nem szültem sajnos, nem volt gond velem és a babával, ezért ezt az oldalt nem ismerem. Azt hiszem, átlagos voltam.
A kislányommal való terhesség hírét is örömmel osztottam meg újra Vele és a szülésznőmmel. Úgy éreztem, az orvosom örül nekünk...kedves volt végig, kicsit valószínű az agyára is mentem, de ezt hallatlanul jól tolerálta.
Aztán volt egy kis félreértés a terhesség legvégén, és így látszott, bizony, Ő is emberből van. Mert megbántottam, Ő úgy érezte és érzi, jogosan. Hát és bizony, éreztette is, hogy neheztel. Nagyon rossz volt. Hogy akinek a kezében van az életünk, haragszik. Persze persze nem a bosszúra (dehogy) gondolok itt, hanem hogy ez biza neki nem örömünnep, hogy nekem megszületik a lányom, hanem talán nyűg, és bosszúság......
Aztán kiengesztelődött a kórházi napok végére, vagy legalábbis azt hiszem...
De a második gyerekem születése nekem nem kellemes emlék mint az első, hanem rossz. Akkor ot úgy éreztem a szülőszobán, aki körülöttem van mindenki tudja, mi van, és mindenki haragszik rám a műtősfiútól a takarító bácsiig........
Szóval nem is tudom.....
nem is tudom, mit akartam irni...talán csak azt: Kiváncsit megértem, és nagyon sajnálom.
De a Klinikának és a dolgozóinak köszönhetem a két gyerekemet. Ezért bizony hálásnak kell lennem, mert 100 évvel ezelőtt (de akár 50-el) bizony a második gyereket már nem szülhettem volna meg. Sőt az első se biztos hogy megmaradt volna.... Másodszorra bizony életveszélyben volunk. Az orvosom rohant, amikor meghallotta hogy 1 mm a sebem. Vasárnap dél volt...pikk pakk ott volt mindenki, és tették a dolgukat.
Az más kérdés, hogy igencsak fagyos volt körülöttem a levegő a műtéti előkészítés óráiban...
De a műtét vége felé a dokim a fejem felé gurult, és vigyorgott egyet.... - ami nagyon jó volt.
Maszat