sziasztok,
Gondolkodtam, hogy leírjam-e vagy ne, amin most keresztül megyünk, de úgy döntöttem, hogy ki kell hogy írjam magamból.
Szóval, tegnap nem kaptam kódot a kombi teszthez ezért felhívtam őket még tegnap délután, ahol azt mondták, hogy azért nem küldtek és nem is fognak mert egyenesen a dokimnál fog landolni az eredmény hétfő reggel, ugyanis baromi szar lett a down arányszámon. (az edwards az ok).
Szóval 1:70-hez lett ami iszonyatosan rossz eredmény, persze az uh-on minden rendben volt. Tarkóredő 2,1 volt, de mivel nagyobb a baba és a redő is nő a babával együtt ez jó eredmény, főleg, hogy a határ 3, orrcsontja is ábrázolódott.
Mondanom sem kell, hogy végigbőgtem a tegnap egész délutánt és éjszakát, elolvastam mindent a neten. Beszéltem dokimmal is, aki hétfőn ad beutalót Pestre genetikai uh-ra, és megcsináltatom az amnio-t a 16. héten, ami 100% eredményt ad. Azért azt mondanom sem kell, hogy rengeteg olyan lányt olvastam akinek szar lett a kombi tesztje és az amnio nem igazolta a problémát.Egy bizonyos kor fölött már sokaknak pozitívra hozzák ki, befolyásolja a nagy súly és persze a többedik terhesség is az eredményt.
Tegnap délután még bepofátlankodtam a Genesisbe 4D-re, ma 3-ra kaptam időpontot, mert a szülésznőm mondta, hogy ilyen pocsék eredménynél kellene hogy látszódjon valami az uh-on. Nagyon rendik voltak, rögtön adtak időpontot (mondanom sem kell, hogy a fehérváriak elzargattak a kórházban hogy menjek vissza majd ha idősebb leszek, meg hogy az csak szórakoztatás céljára van)szívesen fogadtak és nyugtatgattak a telefonban is.
Ja és a szülésznőm mondta, hogy nem egy kismamája kapott ilyen pocsék eredményt és mégis a genetika jó lett. Ennyit a kombi tesztről, ha még egyszer kezdeném meg sem csináltatnám.
Szóval megjártuk ma Pestet ebben a szakadó hóban, azt hittem haza sem érünk.
45 perces alapos uh és többszöri mérés után azt mondta a szonográfus csaj, hogy semmilyen down kórra utaló jelet nem lát a babán. Megvolt a nózija, a tarkóredő is ok a korhoz képest, ujjpercek is rendben vannak. Ez jó, egy kicsit nyugodtabb vagyok, de ettől függetlenül mindenképpen el fogok menni genetikára és megcsináltatom az amniot, mert nagyon sok más rendellenesség van amit az uh nem mutat ki.
Amúgy babácskám nagyon jól érezte magát, először aludt, majd addig maceráltuk amíg felébredt és össze vissza forgolódott, az arcát meg állandóan eldugta a méhlepénybe. 11,2 cm hosszú fejtől talpig és 97 g a súlya.
És nagyon úgy néz ki, hogy kislány. 80%-ra mondta a nő. És én is láttam a 3 csíkocskát ami a szeméremajkakat mutatja.
Szóval hétfőn kérek időpontot genetikára, aztán majd meglátjuk, hogy a Jó Isten milyen sorsot szán a mi kislányunknak.
A lényeg hogy sikerült megnyugodnom ,nagyon pozitívan tekintek a jövőre, most úgy élek tovább, hogy a baba makk egészséges, aztán majd pár hét múlva okosabbak leszünk.
És kérlek titeket is, hogy ne sajnálkozzatok légyszi ha nem gond, mert most rengeteg pozitív energiára van szükségem.
Íme egy kép a mi kis csontkollekciónkról.