Cicák: nekem volt cicám, még Bence születése előtt. gyerek korom óta vannak cicáink.
azt mondták, hogy vszínű átestem a fertőzésen amit okozhatnak. vérvétel nem volt.
azt mondták, hiába mutatja ki hogy negatív v. pozitív... ha már elkaptad vmikor, akkor pozitív. de nem jelenti azt hogy épp akkor vagy "beteg". hanem ha pozitív, akkor inkább az a biztos, hogy már védett vagy ellene. bármikor megfertőződhettél, de nem jelenti azt hogy most vagy beteg és akkor "kell kezelni"...
végül a cica maradt. mig haza nem mentünk a kórházból
nem akartam akkor sem kitenni, mert ő alapjáraton félt minden kisgyerektől. igy azt hittem nem fogja a kisfiam érdekelni... hát tévedtem.
az első és egyetlen közös éjszaka nekem azzal telt hogy egy szemet sem aludtam. a cica egyfolytában ott dekkolt az ágya mellett. nagyon féltem, hogy nehogy bemenjen hozzá. elzárni nem tudtam, mert akkor még abban a szobában aludtunk amin nem volt ajtó.
másnap összepakoltam és kivittük vidékre szüleimhez. azóta is ott él, kinti cica lett belőle, ő az ur a háznál. a kutyát ugy helyre rakja
szülésznő, dr:
nekem volt mind kettő fogadott. most is igy lesz. el sem tudnám képzelni máshogy.
a dr tuti másik lesz, mint aki volt. hozzá is volt már szerencsém, mert amikor a fogadott dokim szabadságon volt (nyári szabadságolás, 2 hét) addig hozzá jártam.
mivel ő nyugdíjba ment, igy egyértelmű hogy most ehhez az "ujhoz' megyek, aki akkor is helyettesítette az akkori fogadottamat.
rettenetesen megvoltam vele elégedve, akkor is nyugodt voltam, hogy akár nála is szülhetek.
a szülésznőm is egy tündér volt. remélem most is ő lesz. ha nem, akkor van másik, tartalékban
mindkettőt ismerem, megbízom bennük.
homeopátia:
én a vajúdás alatt szedtem, nem bántam meg. most is fogom szerintem, ha ott lesz az ideje.
jah és ittam a 36. héttől a teát is (málnalevél). most is fogom.
gátmasszázst is kipróbáltuk, egyszer... hát nem jött be... most neki se kezdünk
azt viszont remélem hogy ha most lesz uh, akkor még lesz a 12. hét előtt másik is... ki fogom harcolni. nem bírnám ki ha csak a terhesség "megállapító" uh és a 12. heti, kötelező lenne. igy is aggódni fogok, nem még ha nem lesz közte uh...
vitamint nem szedtem az előző terhesség alatt, most sem tervezem.
Bencével a 38. héttől kellett csak vasat szednem, mert addigra lett kicsit rossz az érték. (41. héten szültem)
persze b6-ot, vasat szedek, ha kell, de vitamint nem.
szerencsére pont ugy esik a terhesség, hogy mindig lesz nagyon sok idénygyümölcs és zöldség. az előzővel is nagyon jó volt ez a módszer.