Új privát üzeneted érkezett!

Sziasztok!

Inner nekem is majd januárban kell mennem terhelésre.
gtimi83
Győr

Gtimi!
Akkor lehet összefutunk, ha győrbe jössz...:D

Iner

Lilypie - Personal pictureLilypie Kids Birthday tickers
Lilypie - Personal pictureLilypie Second Birthday tickers
iner

na én ma lejàrtam a làbam és kicsit ilyenkor màr huz a pocak, meg iszonyuan fàj a talpam de szerencsére ebben a csizmàmban nem a derekam fàj, az kellemetlenebb lenne

a Karàcsonyra majdnem minden megvan csak normàlus, értelmes, paprikànak valo fuszertarto nincs sehol, marad a sima fémdoboz valami dekoruzletben

még a szalàmik és fatàl hiànyzik meg a polok és megvagyunk a Karàcsonnyal elso korben, huh

és még a Mikulàsgyàrba is bevàsàroltunk, leadjuk holnap valamelyik gyujtoponton.
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára Vendég 2009.12.13 16:58-kor.
Vendég

iner: a baj csak az ezzel a kérdéssel h olyan kérdezi aki gyàva volt szulni és megtartani egy gyereket és akinek nincs miden rendben a fejében. olyan mintha ràm akarnà vetiteni minden ilyen frusztràciojàt, mert én vagyok az egyetlen "gyerek", akinek még lehet csalàdja stb azon az oldalon. eddig az volt h essek teherbe és szuljek mert az kell (ugye nyilvàn o nem tette meg de màsnak kotelessége helyette is), most meg nekem rettegnem kell. nem kérdezte meg h "félsz?" hanem "na, rettegsz màr?", mintha a legevidensebb dolog lenne rendkivuli modon rettegni a szuléstol meg a gyerektol. de ha rettegnék nem estem volna teherbe...
mikor a baràtnoim megkérdezik h félek-e az teljesen màs, oket az érdekli h félek-e, nem eleve benne van az h gyakorlatilag kell félnem, ràmtort- e màr az érzés. meg nyilvàn oket érdekli, mert egyszer ok is szeretnének gyereket, van aki nem is sokàra, és szeretnék tudni màs min megy keresztul. na ez a nagynénémre nem jellemzo, o csak a sajàt maga lelkével torodik, màs magasrol le van pottyantva, sajnos, nem konnyu vele. az tuti h a gyerekem nem fog vele négyszemkozt maradni, nem akarom h azt higgye normàlis a buskomorsàg és az h ezzel valaki nem is akar semmit kezdeni, nem akarom h akaratgyenge emberek kozott sokat legyen.
Vendég

norci- nagyon édes a Kislányod, uétrahag árak az Istenhegyi Klinikán a 12, vagy a 18. heti ultrahang ára 14 ezer, a 4D ultrahang 12 ezer
mandula- gratulálok a Fiúhoz
charlott- üdv köztünk, nekem is elöl fekszik a méhszájam, ultrahanggal állapították meg, nekem a folyamatos görcsök miatt itthon kellett maradnom, feküdnöm kell, sok magnéziumot szedek és kéthetente nézik hüvelyi ultrahanggal a méhszájat, nehogy kinyíljon..
Holnap megyek délelőtt ultrahangra- nagyon kíváncsi vagyok, hogy Kisfiú-e vagy Kislány és hogy elvándorolt-e már a méhlepényem?
Apás szülés- évekkel ezelőtt a Kedvesem kijelentette, hogy Ő aztán nem menne be soha a szülésre. Pár évvel később már úgy gondolta, hogy mindenképp mellettem a helye, hogy vigyázzon rám. Amióta tudjuk, hogy jön a Baba, azóta be van sózva és nemcsak kötelességből szeretne velem lenni. Ez jól esik, bár most Valaki azt említette, hogy elöl fekvő méhlepénynél elég valószínű a császár.. ez olyan elkeserítő....de majd megkérdezem a Dokimat is, Ő nem említette még

Kép
mokimama?

és csàszàrral nem lehet benn a papa? nekem anno a két unokaocsém csàszàrral szuletett (nem tudom miért, de a lényeg h csàszàr volt) és az apjuk tudtommal benn volt, mert készitgette a fotokat meg ott lehetett mikor tették rendbe a gyereket. biztosan korhàzon is mulik, nem?

amugy valaki meg tudja mondni miért elég autoomatikus a csàszàr az elolfekvo méhlepénytol? nem vilàgos nekem, de biztosan van valami jo magyaràzat rà, ha egyszer bevett gyakorlat (na jo, ez nem mindig van igy de hàtha)
Vendég

Sziasztok!

Nem jelentkeztem ma még, mert egész nap takarítottam :D Karácsonyi nagytakarítás megtörtént, de hát 1 hét alatt adunk majd neki biztos. Most jön hazafelé a kedves férjem a munkából így gyors leszek,mert vacsit kell gyártani.

Vérnyomáscsökkentésre nem tudtok valami jót? Félek, hogy megint ki fogok kapni a védőnőnél. A héten a doki bent a melóhelyen 155-ös vérnyomást mért, de mondjuk eleve szétment a fejem sajnos.

Ma kicsit esett a hó. Úgy örültem neki, de sajnos semmi nyoma nem maradt :cry: Remélem azért fehér karácsonyunk lesz!
Én még nem intéztem el a karácsonyi bevásárlást. Kapkodás lesz a vége amit utálok.

Ann: A melső fali méhlepénynél tényleg valószínű h. biztos császár lesz a vége? Ha igen remélem változik majd a helyzete a szülésig.

Téma volt a félelem a szüléstől. Én érdekes régebben rettegtem a szülés gondolatától is, de most valahogy nem, pedig kórház és orvos fóbiás vagyok mint már írtam. A környezetemben mindenki megszült, bár azért voltak nem kellemes történetek is, mint a keresztfiam születése. Abban azért bízok h. remélem nem császár lesz, mert bár a szülés hamar véget ér, de utána megkapja a kismama a tutit. Úgy vagyok vele, hogy mindenki megszül így vagy úgy.

Valaki tud valami véleményt a Sote II-ről? Jó lenne valamit hallani felőle. A terheléses cukor vizsgálatra hányadik héten kell menni?

Ma már nem biztos h. tudok jelentkezni. Szép estét mindenkinek!
caysee

ann9
én sem szánkozok csak a fiukat visszük szánkozni föl a hegyekbe ,max a párom szánkozik velük ,én majd a fotos leszek de a nagyhoba sétálni én is szeretek . :) .jó hogy emliteted a mikusgyárat lehet hogy a fiukal keresünk néhány már nem használt de jó álapotu játékot ,és elviszük a mikulásgyárba .
csics

csics: én is leviszek pàr pluss cuccot, vettunk sok csokit, olyat is amit lehet àgakra tenni, meg mososzert, tartos élelmiszert, anyu bedobja valahova a héten ahol beszedik oket. a pàrom meg még ciposdobozokat is akar vinni, mega màltaiaknak is lesz megint egy zsàk, de lehet h azt màr csak karàcsony utàn intézzuk, a ciposdobozt sem tuti h ossze tudom szedni, akkor azt is beadom a mikulàsgyàrba, azt ok csomagoljàk

caysee: nem tudom h mindenàron csàszàr-e, itt a lànyok mondjàk, én kérdezem miért az? nekem nem ott van elvileg, én miattatok kérdezem, és ugy fest elég sok lànynak van melso fali méhszàja ebben a topikban.
Vendég

Szerencsére tőlem még nem kérdezték, hogy félek-e már. De most komolyan, még olyan messze van, kinek jut eszébe ilyet kérdezni? :D Egyébként nekem régen volt olyan időszakom, hogy az is eszembe jutott, hogy sosem lesz babám, mert én rosszul voltam a szülés gondolatától is. Aztán találkoztam a férjemmel, s persze minden megváltozott. Most meg úgy vagyok, hogy majd 2 héttel a kiírt nap előtt elkezdek parázni, addig szerintem felesleges ezen aggódni.

Esik a hó?? :shock:

:D

Köszi iner, mára én is megbizonyosodtam, hogy tutira a manócskát éreztem. Tegnap este egy csomó ideig csikizett, aztán eszembe jutott, hogy letesztelem. A másik oldalon "benyomtam" a pocakom, hát nem átment oda a bizsergés? :lol: :lol: Úgy imádom!!!!

24-én (!) megyünk eskövőre, ma sikerült egy tök jó kismama rucit vennem az alkalomra :D

KépKép
picilulu

itt is esett egy kis ho, de nem maradt meg sajnos... mi is megyunk a hegyekbe egy hétre, nalunk mar mindenki siel, én most perssze nem fogok tudni, de igy is szivesen megyek

Ann, a szuléstol szerintem az "retteg" igazan, aki mar szult. Felkészulni az elso szulésre nem nagyon lehet, és barmi lesz is, amikor a hasadra teszik majd a babat, abban a pillanatban minden fajdalom elmulik.
A csaszaron bent lehet az apa, ha nem csinaljak teljes altatassal. de szerintem ez szulészettol fugg.

Tobben irtatok, az oxitocin automatikus adasat, amin kicsit meglepodtem. Allitolag sokkal jobban faj, ha provokaljak a szulést, mintha magatol menne.

Iner, majus 26ra vagyok kiirva, tehat a 16. héten jarok kb...

Orsi
s.orsi

engem is azért érdekel az oxitocin automatikus adàsa mert én nem szeretném ha gyorsitanàk a szulésst feleslegesen, csak ha nem tàgulnék. de azt hallottam, hogy szeretik alkalmazni azért h gyorsan lemenjen a szulés, tehàt ha kell ha nem nyomjàk egyes helyeken... nagy kàr

kezd elegem lenni abbol h egyedul vagyok, màr vàrom h hazajojjon a pàrom Franciaorszagbol (hogy aztan 3 napra ra visszamehessen, de akkor màr legalàbb én is ott leszek :) )
Vendég

Sziasztok, jó reggelt:)

Köszönöm szépen a gratulációkat, mi is nagyon boldogok vagyunk hogy Manó jól van és szépen az "előírásnak" megfelelően növöget.

Náluk itt a pilis lábánál ma reggelre gyönyörű hó esett és még most is esik nagy ducmák pelyhekben pihengetnek meg a fenyőágakon.

Örülök hogy mindenki jól van és minden okés.

Merre van Bogme? Rég láttam erre.... Tessék jelentkezni!!!

Suzytündér??? Ha jól emlékszem hétvégén adventeztek bécsben, ma meg megy uh-ra. Tessék jelentkezni a hírekkel. Szorítok hogy megmutassa magát a picurka:)

Szép napot mindenkinek:)

Kép
kicsyke77

ANn, kuldtem neked privit
s.orsi

picilulu
én bizony félek ha rágondolok szülésre de tölem nem kérdeznek ilyesmit ,ezért tudatosan nem gondolok a szülésre ,meg minden .

s.orsi
igen aki szült már az tényleg fél egy kicsit ,én is félek ,de csak ha eszembe jut ,amugy nekem mind kétt szülésem ugyan ugy fájt pedig az egyik magátol indult ,másik inditoták ,de mikor megkapod a babát az tényleg nagyon jó érzés .

végre kaptam időpontot az uh csütörtök 9 ora 20 már nagyon várom ,már csak azt a fránya afp és hepatitiszes papirt kéne megszereznem csütörtökig.

hó itt is szálingozik de nem marad meg sajna viszont -1,2 fok van .
csics

Sziasztok

Iner: köszi az érdeklődést. Ma reggel megjártuk a gyerekorvost, Virágnak torokgyulladása van, úgyhogy idén már lőttek az ovinak. Ha felmegy a láza olyan kis szárnyaszegett madár, aztán amikor picit jobban lesz a lázcsillapítótól szinte le kell fogni, mert folyamatosan urgrabugrál meg rohangál. :lol:

De jó nektek, akik a hegyekbe mentek. Én nem tudok síelni de a havas hegyeket imádom. Fénykoromban megjártam a Mont Blanc-t is. Virág születése mellett az volt életem egyik legnagyobb élménye.

Én nem félek a szüléstől, de csak mert még olyan messze van. Áprilisban már biztos rettegni fogok :lol:
Vendég

Sziasztok!Én még csak most regisztráltam,de látom nagyon jó itt a társaság.17 hetes terhes vagyok,május végére várom az első babámat:)Látom jelenleg az apás szülés a téma,nálunk úgy néz ki hogy bent lesz a párom,de anyu is felajánlotta hogy ha párom mégis meggondolná magát akkor ő mindenképp bent lesz velem.Szerintem hatalmas élmény az apukának is.
csöpplány

Gratula a kiderült nemekhez és üdv az újaknak! :)

Ti milyen vastablettát szedtek? Nekem most vmi rágótablettát írt fel egy ismeretlen doki (a védőnő beutalóját alá kellett írnia egy dokinak és egyúttal írt fel vasat is) csak úgy... :roll:

Silva: Nem tudom hogy lesz a hajrá, ha én haza is utazom a 30. hét körül végleg, a párom valszeg marad, de a szülésen igyekszik ott lenni és ott is lesz, ahogy őt ismerem... 8) Szabi, fizetetlen szabi, nem tudom... Aztán az első pár hétben szintén ott lesz velünk és onnan alakul... Lehet megoldja, hogy Magyarországról dolgozhasson. Az biztos, hogy amint lehet, megyünk vissza, mert ez itt nekünk átmeneti élet. Azt beszéltük, lehet, hogy kocsival megyünk haza, de az meg ultra hosszú idő, de én sem szívesen repülnék 3 hó alatt... :shock:

iner: A Kertész kutyáját néztük, szerintem borzasztó volt. :lol: Szóval válasszatok mást. Mondjuk mókának megfelelt, de tényleg elég gyér darab.

cs-andi: Ha ilyen tábla-guru vagy, meg tudod mondani, hogyhogy nem tudom megnyitni a táblát? :? Azt írja unknown format, pedig van irfanview a gépen meg persze jpg-ket is nézegetünk. :( Köszi!!!!!!

Hú képzeljétek, kálváriám folytatódott / folytatódik: Tök nátha vagyok, folyik az orrom, bár inkább be van dugulva és szombat meg vasárnapra virradóra is úgy görcsölt a hasam, hogy azt hittem, elpusztulok. Péntek és szombat este is ittam egy kis Laevolac-ot, 5 ml-t kb, szóval tényleg nagyon keveset, lehet, az készített ki, mindenesetre halálomon voltam, az oldalamról nem tudtam a hátamra fordulni és viszont, mert akkor belenyilallt, de alapból, ha egy helyben voltam, akkor is durván görcsölt az alhasam, iszonyú volt. Ehhez jön a hátfájás a nagy cicik miatt (gondolom) meg hogy minden lépésnél beleszúr a hasamba valahol - hát azt sem tudom, hogy éltem túl a hétvégét. A tegnapi napot mondjuk végigaludtam. :lol: Ti is így kivagytok néha vagy csak én vagyok ilyen gyengus?

Apás szülés: Nincs az az isten, hogy nálam valaki benn legyen. :roll: Ez annyira egyénfüggő, kinek mi a jó... Én tudom, hogy engem zavarna benn a férjem, az anyukám vagy bárki más is... Hideg ráz a gondolattól. :lol: Hálistennek ezt a férjem is elfogadta már, azt mondja, az lesz, amit szeretnék.

Mozgás: Naponta párszor érzem még csak, de már "simán" megkülönböztetem, milyen, mikor mozog. Aranyos. Mindig elképzelem, hogy most ott rúgkapál, hát ez szerintem nagyon édes. :lol:

Amúgy csatlakozom a mellső falasokhoz, bár nem értem, miért nehezebb érezni a mozgást, ha ott tapad a dolog, hiszen elvileg így közelebb van a hasfalhoz, nem?

Mokimama: Elöl fekvő méhnél miért császároznak? (Eddig azt hittem, a mellső az, ami a hasnál van, asszem kicsit utánanézek még a dolognak. 8))

ann: De irigyellek, hogy nem rettegsz, én már igen. Nagyon fosós vagyok ilyen téren, szerintem én már 9 évesen kijelentettem itthon, hogy soha nem fogok szülni és most 20 év elteltével is felmerül bennem, hogy nem biztos, hogy képes leszek rá. Ami utána jön (gyereknevelés pl), attól abszolút nem parázom, nem zavar semmi más, csak ez a hülye szülés-dolog. :( Nekem olyan szűk mindenem ott lenn, nem hiszem el, hogy bármi kifér ott. :roll: Egy szóval: Borzasztóra félek és vessetek meg, de reménykedem a császárban, ami tudom, néha ezerszer jobban fáj, nehezebben gyógyul stb, de nekem valami miatt megnyugtatóbb, mert jobban tervezhető. (Jöhetnek a kövek... :cry:) (Ja és van "okom" a császárra sajnos, lehet, ezért is alakult ki ez a nagy para a hüvelyi szüléstől.)

hibernia

Én sem félek még a szüléstől,bár mivel első babám,nem tudom milyen lehet.Tőlem egy hete vették le az afp-t és most izgulok hogy mikor lesz eredmény,mert szeretnék még a két ünnep között elmenni ultrahangra.De sajna a karácsony és a szilveszter is bezavar,mert pont aznap használhatná csak a nőgyógyász az ultrahang gépet,ezért majd a Dél-pesti kórházba kell mennem és ráadásul még a védőnőm is most megy szabira és nem tudom mikor kapom meg azt az afp eredményt :? Remélem nincs semmi baj,de nem akarok kifutni az időből :?
csöpplány

Ja és a méhlepény tapadásárúl:

http://www.kismamablog.hu/terhesseg/pro ... /mehlepeny

hibernia

Hibernia,

nagyon aranyos, amit irtal. de szerintem a szulés ahhoz képest semmi, ami utana jon (pl gyermeknevelés) :) foleg, ha a kistestvér is gyorsan érkezik. Az oregek ezt mondjak: kis gyerek kis gond, nagy gyerek nagy gond. Nekem még csak kisiskolasok a fiaim, de erre a mondatra szinte minden nap visszagondolok. és ki tudja mi lesz, ha elérjuk a kamaszkort....

nem lehet konnyu eldonteni mikor utazz haza, de szerintem kocsival nagyon faraszto lenne. attol fugg, mekkora a hasad, dagad-e majd a labad, stb... és persze zart-e a mehszaj...

Orsi
s.orsi

Hibernia: vastabletta - semmilyet és oszintén remélem nem is fogok, nem volt rossza vasam, és legutobb mikor automatikusan adtàk annak baj lett a vége a màjam szempontjàbol, szoval ha rajtam mulik soha. csak akkor szabad szedni ha tényleg kell, ha rossz a vasad, nincs elég. labor nélkul én nem szednék, az biztos, egyszer kell megjàrnia az embernek a labor-nélkul-vas dolgot és màris elmegy tole a kedve, onkàbb évente csapoltatoom magam h tudjam kell-e vagy sem

amùgy nekem az anyosom az akinek szuk a szulocsayornàja, erre elso gyereknél ràmentek mindketten majdnem, mert az orvos nem volt a helyzet magaslatàn, de egy jo doki azt tudni fogja h ott kijon-e valami vagy sem. nem mindig lehet ezt pl egy csipo méretbol leszurni, làttam én màr széles csipoju lànyokat, akiken nem a hàj volt sok, és nem tudtak szulni huvelyi uton ok sem

orsi: irok majd, most kicsit rohanàsban vagyok :)

udv koztunk, nem tudom mindeninek koszotem-e màr, szoval mindnekinek akinek még nem. juhé, kezdunk tobben lenni a majus végére kiirtak kozott, eddig kb ketten voltunk

babamozgàs: én még mindig nem vagyok benne biztos, de asszem érzem én, csak rohanosak a napok, este meg màshol jàr a fejem. és nekem pocakom is alig van
afp-ért végul ugy fest bemegy nekem valaki, nem a kiskonyvet hanem egy orvosi papirt hagyok itt amire kiirtàk az UHt és AFPt, a SOTE Ien eddig ugyis tojtak a kiskonyvre. aztàn vagy odaadjàk vagy nem. mondjuk eddig senki nem nézte meg h én vagyok-e én... aztàn uh itthon 30àn
Vendég

Üdv csöpplány! :)

Kali: Virágnak jobbulást kívánok, remélem nagyon hamar meggyógyul.

Hibernia: Nem egészen értettem, hogy akkor most ott lesz a férjed a szülésnél vagy nem? Egy kis ellentmondást észleltem a hozzászólásod elején és végén de lehet hogy csak én vagyok nehéz fejű :)
Remélem hogy te is minél előbb meggyógyulsz. Sajnálom hogy ilyen rosszul vagy.

Egyébként szerintem senki sem fog megkövezni a császáros nézeted miatt :D Én úgy vagyok vele, hogy mindenkinek magánügye. Persze én is hallottam már okoskodó beszólásokat, és mindig totál kiakadtam rajtuk. Egyik ismerősömet valamelyik rokona leszólta, mert hogy "nem szenvedett meg eléggé". Még sosem szültem, és így távolból is akkora bunkóságnak tartom az ilyet. Először is nem az a legfontosabb, hogy a baba egészségesen szülessen meg? Minden más mellékes, nem? Az olyan helyzetben pedig amikor orvosilag indokolt a császár, akkor meg még dühítőbb ez a hozzáállás. Szóval fel a fejjel :)

KépKép
picilulu

Vastablettát nekem sem írtak fel mert minden rendben van szerencsére a vérrel. Mondta a doki, hogy ha csak fáradt vagyok, s eddig is csak ennyi volt a bajom, akkor örüljek, hogy a kevés szerencsés egyike vagyok. Egy csomó ismerősöm mondta ezt a vastabit, de ezek szerint nem indokolt. Én elfogadom :)

KépKép
picilulu

Sziasztok!

ANN9! én is most akarok majd venni egy kényelmesebb csizmát, aminek nincs sarka, bundás és nem csúszik a talpa...mert reggel úgy totyogtam, mint egy kacsa a havas+jeges járdán..már nekünk is csak pár ajándék van hátra, de mi még nem tudjuk hogy azok mik lesznek... :? sajnálom...a rokonait sajnos nem válogathatja meg az ember...
Szerintem azért kell császár a méhszájon fekvő méhlepény esetén, mert először a baba szokott "kijönni" és utána a méhlepény és a többi...és gondolom, ha a méhszájon van a méhlepény, akkor az akadályozza, hogy a baba behelyezkedjen a szülőcsatornába, vagy a méhszájhoz...de nem biztos, hogy így van....

MOKIMAMA! mi volt az uh-n??? Várjuk a híreket!!!

CAYSEE! azért ne hajtsd túl magad! pihenj is néha..nekem sajnos pont alacsony a vérnyomásom...80/65...

PICILULU! győrben is esett a hó :)
hihetetlen érzés mikor jelt ad magáról a pocaklakó igaz? még nem is hallottam, hogy dec.24-én legyen valakinek esküvője???

ORSI! értem :D nem csinálsz egy vonalzót, hogy nyomon tudjuk követni hogy hol tartasz?

KALI! remélem hamar meggyógyul Virág! biztos rossz lehet, ha beteg a gyermek...

CSÖPPLÁNY! üdv. közöttünk.... az apás szüléssel mi is pont úgy állunk, mint Ti... :D

HIBERNIA! én Ferrocomp Forte-t szedek, nem rágótabletta, de így is szörnyű az íze, olyan, mintha rozsdát nyelnék... :?
Én csak úgy tudom megnyitni a táblát, hogy a szerkesztésre megyek, és akkor a paint megnyitja... :wink:
Remélem hamar jobban leszel...nekem is szokott estére fájni a pocak, de csak alul a növekedés miatt...

és egy kis hó MINDENKINEK!!!

Kép

Iner

iner

Sziasztok!

Először vagyok itt, ebben a topikban. Május 24-re vagyok kiírva...és a harmadik gyermekünket várjuk. Sajnos a kezdetekkor beleestem egy pánik - depresszióba és sikerült a sok munka okozta stressztől gyomorgyulladást kapjak, ami az alsó bélrendszerre is kiterjed, mert kb 5 hónapja fáj jobb oldalon lent a hasam :( szóval elég gáz volt az első trimeszter. Most jobb, de még mindig diétáznom kell és vannak rossz - jobb napjaim.

Tudtok valakit, aki ilyen tünetektől szenved?

Mazsi
mazsolita_

Egyébként nektek mit mondtak,az afp eredménye hány napon belül lesz meg?Mert nekem az orvos azt mondta hogy legjobb esetben 2 nap,legrosszabb esetben 2 hét.A védőnőm meg azt mondta,hogy hozzá még sose jött meg két héten belül :? Most akkor mi az igazság?Én sztk-s nőgyógyászhoz járok,de ezek semmit nem mondanak,maximum ha konkrétan rákérdezek.Mi még nem tudjuk a baba nemét,de remélem hogy a 18 hetinél már meg fogja magát mutatni :)
csöpplány

csöplàny: SOTE Ien 10 napot mondtak, nekem 1 hete lesz holnap h levették, szoval ezért megy be màs érte mert elutazom. de meg nem nagyon hallottam olyanrol h pontosan elkészult volna, pedig elvileg kéne az UHra, és ha valakinek ugy van h pont rà 2 hétre az szivhat egy nagyot emiatt

Mazsolita: szia! sajnàlom, nekem a bal oldalon fàj elég sokat de nekem nem lett ilyen bajom. nem is hallottam még bélgyuszirol, kellemetlen lehet. a lényeg h màr jobban vagy.
Vendég

MAZSI! üdv. közöttünk...sajnálom, hogy így teltek az első babavárós hónapjaid...remélem hamar rendbe jönnek a dolgok nálad....

CSÖPPLÁNY! nekem kb 1,5 hét volt az AFP eredmény...szerintem a védőnőnek lehet igaza, mert ha tényleg hozzá megy az eredmény, akkor tudja mikor...amúgy a magánrendelésen is sokszor rá kell kérdezni dolgokra, mert ami a dokinak egyértelmű az egy első gyermekes anyukánál nem mindig...(tapasztalat :) )

Iner

iner

Én nem tudom hogy a babát érzem-e mocorogni.Néha fura csiklandozó érzés odalent,de nem mindennap érzem(bár nem mindig figyelem).Nekem is elől tapadó lepényem van,lehet amiatt nem érzem mindig vagy lehet hogy nem is őt érzem?

Kép
csöpplány

CSÖPPLÁNY! szerintem már simán érezheted a babát a pocakodban...:lol: bár az elején még van amikor nem sokat érzed...nekem is volt, hogy fél napig nem is éreztem, de most már néha fel is tudom kelteni, ha simizem a hasam...visszaválaszol...

Iner

iner

Sziasztok! Köszönöm a kedves fogadtatást :)

Süsü vagyok, nekem is a bal oldalon fáj :( Amúgy voltam gyomortükrüzésen 3 hete, ott derült ki a gyomorgyulladás. Aműgy már augusztusban megjelent....csak a terhesség alatt semmi gyógyszer és szinte semmi vizsgálat...

AFP: Múlt csütörtökön vették le a vért és 29-én a dokinál kell felvenni az eredményt. Remélem rendben lesz...Nem is emlékszem a korábbi terhességeimnél mikor kellett menni az eredméynért...

Kép
Kép
mazsolita_

a csàszàrral én ugy vagyok h nem gondolom h mindenàron kell a csàszàr és nem jo h sok helyen gyakorlat, meg kulfoldon is sokan csàszàrral szulnek indoklàs nélkul, elvileg a prenatàlis pszichologia szerint tudtommal a gyereknek jobb a huvelyi szulés, ha sima, komplikàcio mentes; ennek ellenére nem kovezem meg azt aki csàszrral szul, bàr én az vagyok aki koszoni de nem kér belole csak ha valoban indokolt. de én hajlando vagyok szenvedni, ezt ne vàrom él màstol, az meg kifejezetten duhit amikor azt mondja valaki h "bezzeg te nem szenvedtél meg eléggé", ezt egyik nagyanyàm szokta mondani a hàboruval kapcsolatban, mintha muszàj lenne mindenkinek szenvednie h ember lehessen. szo sincs rola. de amugy ez fejben is eldol, ha te azt szeretnéd, valoszinuleg csàszàrod is lesz

van koztetek olyan aki akar jonni majd elsosegély tanfolyamra meg szoptatàs felkészitore? a dula ajànlott pàr helyet, ha meglesznek a kontaktok és valaki jonne, szivesen àtkuldom majd a linkeket. nekem azt ajànlotta h januàr-fenruàrban kedjek el ilyeneket.
Vendég

Csöpplány! Én néha észre sem veszem a nagy rohanásban, mikor mocorog. Néha azért már rúgdos egy kicsit :) Ne aggódj, ez hétről hétre erősödni fog. Persze a kis huncut lapít, amikor szeretnéd, hogy mozogjon :)

Mazsi

Kép
Kép
mazsolita_

Köszönöm a válaszokat! :) Az a baj h a védőnőm szabadságra megy és majd csak január 5.-én tudna fogadni,viszont akkorra már 20 hetes leszek.Felhívtam és azt mondta hogy maximum otthagyja egy kolléganőjének az eredményt és akkor telefonon egyeztetünk mikor mehetek érte.A legnagyobb probléma azonban az hogy nálunk csak csütörtökön lehet menni ultrahangra és az idei két utolsó csütörtök karácsonyra illetve szilveszterre esik,és ezért máshova kell mennem ultrahangra.De mivel azt se tudom hogy mikor lesz meg az eredmény, nem tudom mikor tudok menni uh-ra :cry: És nem szeretném kihúzni a 20 hét utánig ,mert így is csak a 12. héten láttam utoljára.Asszem az elkövetkező 2-3 hét tiszta őrültek háza lesz,és még a karácsonyi vacsorát is én készítem.Szurkoljatok hogy minél előbb megkapjam azt a fránya papírt!

Kép
csöpplány

én amikor fixàltam az uh idopontot nekem nem mondtak h fontos ujévig mennem, csak h jo lenne, akkor nem lesz tumultus. elvileg 20. héten is mehetsz. tudtommal hivatalosan 18-20. heti uhnak hivjàk. szoval emiatt szerintem nem kell aggodni
Vendég

Én 29-én megyek, akkor leszek a 20. hétben...

Kép
Kép
mazsolita_

akkor most melso fali, elolfekvo meg méhszàjra nyulo vagy milyen méhlepény kozul melyik szinonimàja melyiknak? elvesztettem a fonalat :( és melyiktol van a csàszàr? gondolom attol h pl a méh hasfalam felé eso oldalàn tapad a méhlepény még nem csàszàroznak meg, csak ha a méhszàjon van, de akkor pihenni is kell meg tobbet vizsgàlnak, nem?
nekem eddig ugy fest egyik sem de csak onnan sejtem h nem mondott senki semmit...

na, ebéd, rakott karfiol, jo étvàgyat mindenkinek aki mostansàg eszik
Vendég

Anyu is folyton azt mondja hogy túlaggódom a dolgot, de hát én mindig is ilyen voltam,és mivel első babám szerintem valamilyen szinten érthető :) Túlságosan félek hogy mi van akkor ha valami nem stimmel a picivel :( Remélem ha ezeken túl leszek és kiderül hogy minden rendben van a babámmal akkor kicsit nyugodtabb leszek :) Kép
csöpplány

oh, ezt ismerem, nekem anyukàm azzal jon h ne figyeljek annyit magamra, kozben igazibol a gyerekre figyelek. nekem is elso, én is tulgondolkodok pàr dolgot de inkàbb ez mint a figyelmetlenség és egyebek ;)
Vendég

Szerintem első gyereknél ez teljesen természetes! Nekem már szinte nem is jut időm a harmadikra, aki a pocakomban van. Használjátok ki!!! Foglalkozzatok vele naggyon sokat! Ez az idő még egyszer nem jön vissza!

Mazsi

Kép
Kép
mazsolita_

Amúgy hogyan lehet még egy képet berakni az aláírásba? Zsófi lányom nem fért oda, mert "túl hosszú aláírás" lett belőle :(

Kép
Kép
mazsolita_

s. orsi: Tudom, a már gyerekesek ezt mondják sokszor, de én csak a szülésen lennék túl, a többi sétagalopp. :lol: A hazakocsizást már augusztusra értem, gyerkőccel. Én mindenképp repülök, a 30. hét körül, remélem nem lesz gond, de gyerekkel nem szeretnék 1-2 hónapos korában gépre ülni.

ann: Nekem határértékes volt a vas, ezelőtt pedig két "normál" laboron is az jött ki, hogy elég kevés a vasam. (Terhesség előtt is szedtem már vastabit, igaz, csak egy hónapig.) A méhlepényt illetően: Én úgy értelmezem, hogy csak az a gázos, ha a méhszájon ("mélyen") fekszik a méhlepény, az valószínűsíti a császárt. A elöl fekvő meg szerintem a mellső.

picilulu: Nem, nem, nem, én semmiképp sem akarom, hogy benn legyen a férjem vagy bárki a dokin kívül. Azt sem bírom, ha beteg vagyok és körbeugrálnak.

iner: Köszi a tippet a táblát illetően. :roll:

mazsolita: Nekem a 6. héttől kezdve van olyan érzésem, hogy bal alul van vmi furcsaság, de általában csak akkor szúr keményen, ha sokat gyalogolok vagy kifáradok nagyon. Ettől függetlenül volt a napokban az, hogy bal oldalt, jobb oldalt és középen is görcsölt a hasam alul, de iszonyúan, ezt írtam az előbb. Sajna még gőzöm sincs, mi ez, mikor 6 hetesen voltam egy ír körzetinél, ő azt mondta, hogy "biztos felfáztam", de ő ezt a bal alsó fájásra értette, a durva görcsök csak most jöttek elő.... :?

Császár: Mindig is voltak gondjaim "altájon", ezért vagyok teljesen kétségbeesve, mi vár rám...

:lol:

hibernia

Sziasztok!

Üdv minden új kismaminak!

Nagyon szupi volt Bécsben, lejártuk a lábunkat, apával egymás ellen jajjgattunk este az ágyban :lol:

Dokinál minden rendben, jó lett az afp- m is, de a neme továbbra is titok. :) Mint ha egy pillanatra rám nézett volna, aztán vágott egy hátast és elfordult. Így jártam. :)
Legközelebb jan. 4- én megyek genetikai uh- ra, reménykedem akkor hátha.

Kicsyke
Köszönöm a hiányolást.

Csöpplány
Látom itt laksz a szomszédban. :)

Oxitocinnal kapcsolatban: Nem adják azt rögtön, legalább is az én tapasztalataim szerint nem. Csak, ha valaki fájás gyenge, akkor meg higyjétek el kell az, de valakinek az sem segít, olyankor jön a császár.

Az első szüléstől nagyon féltem. Én nem bírom a fájdalmat, sokat agyaltam rajta, mikor éjjelente nem tudtam aludni. Szinte rettegtem. Nekem sem voltak erősek a fájásaim a szülésznő szerint, én meg már azt hittem attól rosszabb nem lehet. :shock:
Nem érdemes agyalni rajta, úgy is akkor és ott dől el minden. Nem szabad úgy menni, hogy én ezt, vagy azt kapásból elutasítom, mert a fájások úgy is mást diktálnak, főleg a kialakult helyzet, amit előre nem tudni, hogy mi lesz. Úgy sem szabad menni, hogy edat tuti nem kér valaki, sok kismamával találkoztam már aki így indult aztán végül mégis kért, és bizony ő kérte. Szóval félni nem érdemes, sok van még előttünk, ne olvassatok "rémtörténeteket" :)

Kép
Kép
susytunder

hibernia: nekem is ilyesmi van lb a 10. hét ota bal oldalt, néha, foleg ha kifàradtam meg este, gorcs nem igazàn és a nodokim azt mondta h nem érdekes, méhnyulàs lehet, izuletek kornyéke, talàn a petefészek ami meg van nagyobbodva àllitolag ilyenkor, és az uhn megnézik ilyenkor elvileg a hasureget is és nemlàttak semmit, ez még a leleten is rajta van (ami a SOTE Ien elég szukszavu)
most is fàjdogàl de rohantam, feszko is van, ulok is régen, és ilyenkor nekem lemegy a csipoizulet felé bal oldalon, ami nekem gerinc ugyben a rosszabb oldalam, mindig a bal làbam volt a szarabb a gerincferdulés miatt, oda sugàrzik be minden. szoval nem tudom mi lehet a gorcs de a sima apro fàjdalmak elviileg nem jelentenek bajt

az is lehet h no a pocid nem? és a szalagok nyulnak ami tud ilyen gorcsos dolgokat csinàlni.
a kismamblog.hu-n ezek az ahasi panaszok elég jol le vannak irva emlékeim szerint, nekem az segitett

a felfàzàsnàl szerintem a vese felé is fàj, nem? nekem mindig azt mondjàk, ha fàj a vesém korul h felfàzàs, de nem volt nekem soha, az nàlam a hàtfàjàs ami kisugàrzik vagy gyomor
Vendég

Hibernia
Nehogy azt hidd, hogy a többi sétagalopp. :)
Mit értesz az alatt, hogy vannak gondjaid altájon?

Lányok a császártól nem kell félni, nem olyan borzasztó az.

Kép
Kép
susytunder

én nem félek tole, màr a csàszàrtol, de nem szeretnék csàszàrral szulni, pusztàn mert ha nem szukséges minek?

amugy szopiztatàssal kapcsolatban aki csàszàros az probàlja meg elérni h fektessék rà a babàt!! az jo, és van olyan korhàz ahol természetes, van ahol meg szinte undorral néznek ràd ha ilyet akarsz, de érdemes apro dolgokért harcolni, ez nem orvosi kérdés a legtobb esetben hanem valami beidegzodés még régrol
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára Vendég 2009.12.14 15:20-kor.
Vendég

Hibernia,

mi az elsovel utaztunk 2 honaposan 1500 km-t haza. Odafelé szuper volt, éjjel mentunk, aludt, a szokasos idoben felkelt egyszer szopizni. viszont, akkor ajanlom az olyan babakocsit, aminek a mozeskosar részét be lehet a hatso ulésekre csatolni, ebbe van becsatolva a gyerek és igy 100% fekve utazik. Mert a gyerekulés ilyen korban ilyen hosszu uton elég faraszto a babanak.

és annak idején, foleg az elso fiamnal, a babakocsi fekvo részét hasznaltuk bolcsonek. nem aludt a kisagyban, mig ki nem notte a babakocsit. igy nem volt vele gond az utazas, mert egyutt utazott vele az agya (ez muris igy ékezet nélkul)

Teljesen egyetértek Mazsival. Elvezzétek az elso terhességet! utana mar lelkiismeretfurdalasa van az embernek, hogy néha eszébe sem jut, hogy gyereket var. tényleg nem lesz ilyen tobbé.

A csaszarral kapcsolatban nekem az a véleményem, hogy mint minden mutétnek, ennek is oriasi a rizikoja. Ha a szulés nem is faj, de utana viszont szazszor rosszabb. én is ugy vagyok vele, hogy embere vallogatja, de én inkabb ezt kihagyom, ha lehet.
ezért sem olyan jo szerintem a fogadott orvos rendszer, mert ha az orvos siet, akkor hipp hopp csaszar lehet belole. igy jart az unokatestvérem egy vasarnap hajnalban indulo szuléssel, ahol 11.45kor megcsaszaroztak.... ilyankor hasznos, ha van ott egy talpraesett férj vagy valaki!
Persze, ha orvosilag indokolt, akkor nincs mit tenni...

Vas: én semmit nem szedek és egyik terhességemnél sem szedtem. semmilyen mas vitamint sem szedek, viszont ugyelek, hogy valasztékosan egyek.

Alvas: ti jol alszotok? nekem orakig olyan érzésem van, hogy félalomban vagyok. Nagyon rossz. nem tudom kipihenni magam. Viszont egy ebéd utan, teljesen elpilledek...

Orsi
s.orsi

Hibernia nekem Maltofert vaskészitményt irtak fel, csokiizű rágótabletta, soha nem tudtam szétrágni, csak lenyeltem. Egy darabig szedtem, de nagyon hányingerem volt tőle igy abbahagytam. Vettem homeosat az elfogyott, jöv. héten kapom meg a labor eredményt, ha még mindig kelleni fog akkor kiprobálok egy harmadikat.

Csöpplány,Mazsolita Üdv! Mi egyidősek vagyunk! :)

Úgy érzem, h a méhlepény elhelyezkedése körül itt egy kis kavar alakult ki. A méhszájra rálógó vagy azon elhelyezkedő a gáz, nem?
Nekem a mellső falon van, de magasan a méhszáj felett.
Ez a terhesség alatt változik is gondolom.

Kép
silva

ann9: igen, ezt a szalagos dolgot én is hallottam, csak nekem az a furi, hogyhogy csak egy oldalon nyúlik? 1-2x szurkált már jobb oldalon is, az igaz, de ahhoz képest, hogy a 6. hét óta folyton a bal oldal piszkálódik, az semmi szerintem. Mindenesetre tök kibírható, szóval ez még csak hagyján, nem is igazán zavar, jobban zavar a reggeli hipererős görcs (az ujjamat rágtam, komolyan borzasztó volt, moccani sem tudtam), de azt hiszem, ez az esti Laevolac hatása volt, most olvastam, hogy reggel kéne bevenni, én meg este szürcsölgettem, lehet ez számított, ezért szívtam meg. Khm. :oops: :oops:

(Amúgy a felfázás teória nekem is furcsa, mert akkor pisilnem kéne sűrűn. Például.)

susy: Inkább írok privit. :roll:

hibernia

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?