Szia Melisch! Üdv. köztünk, nagyon jó kis történetet írtál, Gratulálok a Kisbabához!
Fiamnak hörghurutja van, szombat estétől én is köhögök mint állat - nagyon fáj már tőle a hasam -, láz nincs, sajnos gyereknek volt. Bivaly erős gyógyszert kapott, egy kanál per nap, ami állítólag 3nap alatt rendbe teszi, ha nem, akkor még marad az üvegben...
Ma ismét csináltam egy tesztet - természetesen -, már több nem lesz szerintem, mert "elértem" a kívánt színmélységet, ami a tesztcsíkkal egyezik
:):) Meg lehetne nyugodni, de majd a doki után. Bár lövésem sincs, hogy mit fog látni a petezsákon kívül, de legalább legyen jó helyen!
Eda
Én császáros voltam mindkétszer, első gyereknél Eda, majd másodiknál Spinál volt a szüléseknél. Előbbit szokták ugye adni hüvelyi szülésnél is, annál nem kell feküdnöd, mint egy darab fa
Sokszor időhiány miatt marad el ezen fájdalomcsillapítás, mivel közel a szülés és x idővel előtte kell beadni, hogy minden klappoljon. Ebben nem vagyok otthon. Soten aneszteziológus csinálta, első kórházban pedig a szülész. Ezen részét nagyon utáltam, ott ülsz ruha nélkül, kiszolgáltatottan, szülésznő nyomja le a fejed, nem moccanhatsz, talpaddal a földön szál egyenesen és érzed, hogy matatnak az idegeknél (szerintem idegeknél), miközben a műtőben ki-be rohangálnak a maszkos emberkék, rendezkednek---áááá ----, az nagyon rossz volt... mintha egy örökkévalóságig tartana.
Első gyereknél próbáltam málnalevél teát, de az első két csomag, amit vettem, molyos volt... durva. Persze csak a terhesség nagyon végétől szabad inni, gőzöm sincs már, hogy mekkortól, mert tényleg beindíthatja a szülést - ezt hallottam.
Ricsinknek első tulajdona egy felhúzhatós plüss szamár volt, amivel a munkahelyemen játszottam
Azt olvastam, hogy megismeri majd a dallamot és ha megszületik, majd jól megnyugtatja... nálunk ez egyáltalán nem így volt, borzasztóan sírt tőle. 3 hós korától szerette meg, a forgókája is (micsoda malőr) ugyanezt a dallamot játszotta
:):)
Nagyon szép állatkáitok vannak. Férjem szeretne egy kiskutyust gyerekeknek, ha esetleg valamikor kertesházunk lenne... én meg nem. Nem akarok kutyakakit takarítani..., de általában engedni szoktam páromnak... majd idővel, egyelőre még nincs közel a dolog.
Én szülés előtt kivettem az egész éves szabimat, külön engedéllyel, jó volt, már tök korán otthon tengtem-lengtem. Babonából a gyereknek cirka a 29. hetemtől kezdtem vásárolni, ma már okosabb lennék. "Jópofa" dolog volt hatalmas batyukkal BKV-zni, ahol át sem adják a helyet - mikor megszületett baba, akkor viszont minden alkalommal többen is.
Jut eszembe, vezetéshez a Be Safe övlehúzó nagyon király, én vezettem az utolsó előtti napig vele, tényleg szuper. Persze azt mondják, hogy kb. 6. hónaptól ne ülj volán mögé, de nálunk ezt nem lehet megoldani.
Egyébként felénk is kihalt a család, már csak anyukám él és sajnos nem igazán tudunk rá számítani. Nagyra vigyáz 1-2 órát, ha éppen ráér, mondjuk 2-3 hetente, vagy nálunk mindkettőre, de kaját nem kapnak a gyerekek. Kicsit necc. Ez van, végülis nem neki szülök, de másra számítottam nagyitól. Talán ha lenne vetélytársa (anyósomék), akkor jobban működött volna.
Homeó:
Urtica urens tejserkentésre nagyon bejött szülés után a belövellést követően, továbbá köhögésre jelenleg a Homeogene 9 szintén tuti, nomeg a Stodal szirup. Mikor kihúzták a bölcsességfogam és szoptattam, akkor is jó homeós készítményt vettünk - van telefonos homeós tanácsadás.
Wow, annyi mindent fogok majd írni, ha babacuccokról lesz szó, mikor eljutunk odáig.
Még jövök, pussz