Sziasztok, szívesen csatlakoznék én is hozzátok!
Én külföldön élek, 27 éves leszek februárban. Más topikokban írogatok lassan 1 éve de szeretnék olyan helyen is írni ahol hasonló korú kismamák vannak, így nem kell régi oldalakat visszakeressem tünetek miatt
(Bettikével már ismerjük egymást)
Mi 2007 decemberében kezdtük a babaprojektet. Akkor hagytam abba a fogyigátlót. Augusztusban egy uh során a doki azt mondta, valószinű nincs ovulációm, vegyek LH tesztet 12-14-ik napi tesztek negatívak voltak. Persze a teszteket ő 3 hónapig ajánlotta és ha nem lesz baba irány a szegedi kaáli. Én nagyon magam alá kerültem és nem akartam elhinni, hogy velem gond van. És többet nem teszteltem. Decemberig rágtam magam, akkor kitörtem és el akartam költözni otthonról mondván a férjemnek, hogy nem vagyok teljes nő, adok neki időt döntsön, hogy akar-e velem élni. Reakciója, hogy én dilis vagyok, hogy gondolok ilyesmire ő így is szeretni fog. Januárban elhatároztam elindulok Szegedre.
Akkor csatlakoztam a babanethez, újra vettem teszteket, mert mit is mondjak az orvosnak mi a bajom. Erre olyan + LH tesztem lett, hogy csak ámultam. (Akkor rájöttem, hogy az augusztusi tesztjeim azért voltak negatívak, mert éppen akkor volt 32 napos ciklusom - azóta sem volt ilyen hosszú). Sírtam örömömben azonban hiába voltunk jókor együtt baba nem volt és már 2009 január vége volt. Ekkor végre rászánta magát a párom is és elment ő is vizsgálatra. Könnyes szemmel jött haza, hogy oligoastenozosperia a diagnózis (kevés spremium szám és lassú mozgásúak). Elment urológushoz de nem kaptunk okot ami kiválthatja. A kezelés amit kapott nem ért semmit és amint láttam nem igazán kezelhető ez a probléma. Ekkor ő zuhant magába és hibáztatta saját magát.
Végül alapos beszélgetés után augusztusban időpontot kértem a szegedi kaálitól...október elejére kaptuk. Végül 2 konzultáción voltunk (az általános elsőn és utána uh + bakterológia és spermiumvizsgálat). Kicsit nem voltam biztos, hogyan fog lezajlani a lombik és mennyi időre kell Szegeden szállást keresnem, ezért úgy döntöttem majd január végén, vagy február végén indítok csak. Addig még elmegyünk és megkérdezem pontosan, hogyan is fog történni az egész.
Erre december 4.-én nem jön meg az amúgy elég pontos havim, nem is sejtettem, hogy oka lehet. Bár mindig titkon reméltem, hogy egyszer megtörténik. Este azonban volt egy barnázás (előtte való este keksz után is barnás volt a kifolyó akármi). Emiatt én már 4.-én reggel szépen betettem a betétet, amin lett este egy barna nagyon kicsi folt. Másnap a betét száraz maradt, ugyanúgy mint harmadik nap is. Ekkor kezdtem reménykedni. Ciciim kemények voltak, fájtak és este nem tudtam ráfeküdni az amúgy sem nagy ciciimre.
A tesztet nem mertem elővenni, megvártam a 32. napot is és 33. napon reggel remegő kézzel csepegtettem a pipimet a tesztre, ami azonnal 2 csíkos lett. Nagy lett az öröm itthol, azonban nagyon hitetlen voltam. (Vizsgálatok során a TSH 3,5 és 4,21 is volt ezért endokrinológus segítségét kértem, hogy 2 köré vigyük le a lombik miatt - amúgy az anti TPO-m és Tg-m magasabb mint kellene) A TSH-m miatt azon a héten vv-re kellett mennem egy magán laborba igy kértem a HCG-t is. DPO.19-én 2.482 mUI/ml lett, tehát terhesség bizonyított.
Nálunk leginkább csak magán rendelés van így még nem mentem dokihoz, mert csak a pénzt kérné el látni úgysem látna semmit. Az elmult 2 évben úgyis olyan sokat sírtam és szomorkodtam, hogy most azon a véleményen vagyok ha jönni akart csak igy magától akkor elég erős kell legyen ahhoz, hogy meg is szülessen.
Szülni ha sikerülne szülővárosomban szeretnék, mert anyukám ott a szülészeten ápolónő. Ő már beszélt is a főnőkével aki azt mondta az ünnepek előtt vár uh-ra addig úgysem sokat látnak.
Titeket olvasva megnyugodtam, nagyon aggasztót a gyenge hasfájásom, látom másnak is van
amúgy semmi más tünetem nincs. Ez életem első terhessége és kész csoda, hiszen orvosilag a spontán babára való esélyünk nagyon kicsi volt a férjem problémái miatt.
Amint látjátok "bőbeszédű" vagyok és szeretnék aktívabb tagja lenni jelenlegi topikotoknak ezért megpróbáltam az eddig felhozott témákról alkotott véleményem, tapasztalatom megosztani.
a H1N1-ről itt is sokat beszélnek és itt sem tudják a kismamákkal mit kezdjenek
És ime az én tesztem én nem teszteltem többet, mert a vv-ben levő HCG szerintem megnyugtató értéket mutatott