Új privát üzeneted érkezett!

Huú, de jó "csak" 3 dl! Kép A receptet már ide adták, de még nem váltottam ki, mert csak 14-én megyek! Valahol olvastam, hogy kanalat is kell vinni?
Akkor tényleg lehet, hogy lesz hányás, de az nem baj?
nikcsi

Sziasztok!

Anyafej

Én egy kicsit ki vagyok nyúlva ettől az időtől. De a két éjszaka nem alvás után, tegnap kilenckor már aludtam, mint a bunda. Egyébként elég jól bírom, csak néha keményedik a pocakom, de ma úgyis megyek dokihoz, és majd utána kérdezek, hogy ez nem baj-e. És te, hogy bírod?

Nikcsi

Nem, nem úgy értettem, hogy győzd bent tartani, hogy nem mehetsz WC-re. Kép Hanem úgy, hogy éhesen lenyomni 75 g szőlőcukrot 3 dl vízzel...utána egy kicsit hányingere van az embernek. Kép Persze én vittem citromot. Tudod mi az érdekes, hogy az elején még elég jó limonádé íze volt...de csak a tetejének, ennyi cukrot nem lehet citrommal átitatni rendesen. Kép De tényleg ki lehet bírni. Utána kb. 1 1/2 órával vesznek vért, én pl. addig elmentem mászkálni, csak majd éhen haltam. Alig vártam, hogy ehessek.
Én is valamikor azon a héten megyek a kórházba, amikor te, lehet, hogy találkozunk. Kép...Most beszéltem velük, úgy néz ki, hogy én is akkor megyek. Meg is beszélhetjük, hogy hánykor találkozzunk ott, ha van kedved, kicsit dumcsizhatnánk. Kép

Az informálásról nekem is ua. a véleményem, mint nektek. Nehogy már ne mondjanak semmit. Főleg az elsőnél azt sem tudja az ember, hogy mit kérdezzen...azért én igyekszem. Kép Nekem is van egy "remek" történetem. Nekem, amikor pozitív lett a tesztem, elmentem az SZTK-ba, ahol kedvesen közölte a doki, hogy valóban baba, csináljam meg ezeket+ezeket a vizsgálatokat, és jöjjek vissza kb. a 12-13. héten, addig nincs mit csinálni...meg ugye addig még bármi történhet. Kép Hát ez egy kicsit elszomorított. Hogy, az ember örömét gyorsan el is veszik azzal, hogy "ne örüljön, úgy sem biztos, hogy megmarad." És ue-t megkaptam UH-on is. Na ekkor eldöntöttem, hogy OK, akkor megyek máshova, de sürgősen! Ettől a dokitól sem lehetett semmit kérdezni, mondván, hogy akkor kérdezzek, ha visszajöttem kb. 8-10 hét múlva. Hát ilyenek ezek. Nekem is volt rossz tapasztalatom, de a mostani dokimmal teljesen elégedett vagyok, mindig oda figyel rám, és nagyon kedves...és a Margit KH is tök jó.

Jók legyetek!

Zsófi
mzsx

Nikcsi,
amikor az adatfelveteled volt a terhesgondozoban, meg kellett, hogy kerdezzek, hogy van-e oroklodo betegseg a csaladotokban. Vagy amikor a vedono kiallitotta a kiskonyvedet. Ilyenkor kell "bevallani", hogy van cukros rokonod. Es elvileg Teged is "protekciosnak" kellett volna venniuk es neked is "jart" volna a cukros lotty mar a 12. heten...Kép (Zsombinal en is protekcios voltam, most azt mondtak, az elozo terhesegnel mert adatok miatt kihagyhatom a 12. hetit Kép)Amit a Terhesgondozoban kaptal tobb oldalas osszetuzott gepelt papirt, arra pontosan le van irva a vizsgalat menete, es hogy mit szabad es mit nem es mikor. Tenyleg erdemes azt a nehany oldalt alaposan vegigolvasni...Kép

Most, hogy Toy felemlegette, tenyleg erdemes ennek a topicnak a 2003. febr. archivjat vegigolvasni, sok sok tanulsagos szulestortenet lett ide leirva. Kép

Gombóc
gombóc

Az hasznos ha viszel kanalat, mert nagyon nehezen oldódik fel a cukor, és kanállal könnyebb szétnyomogatni. Egyébként szerintem senki nem szokta kihányni. Nekem borzalmasan égett minden alkalommal a gyomrom tőle, meg zúgott a fejem, de ennyi. Utána ettem egy szendvicset, és lassan rendbejöttem.
aranyhold

Nikcsi,
ha kihanyod a cukros lotyit, kezdheted ujra az egesz vizsgalatot legkozelebb. Kép Engem ez motivalt abban, hogy benttartsam...Kép

Zsofi,
pontosan a cukros lotyi megivasa utan 2 oraval veszik le a vert. Akkor ad csak pontos eredmenyt. A Terhesgondozoba be kell kopogni es szolni, hogy letelt a 2 ora. Es akkor soron kivul elore vesznek. Kép

Gombóc
gombóc

Sziasztok!

Zsófi
Annyira jó lenne, ha találkoznánk!!!!!! KépKépKép
Azt hiszem az éhség nem lesz probléma, mert nekem pont fordítva van. Akkor rossz, ha enni kell... De persze amikor tiltás van, nem így van Kép
Az idővel kapcsolatban: végre nem lesz olyan nagy meleg! Utálom a nyarat (téli gyerek vagyok), max. tengerparton bírom(nám) elviselni!
Te mikor beszélted le a dokiddal, hogy akkor őt választanád?

Gombóc
A kiskönyvembe és a kartonra is rá van vezetve, hogy diab. Ennek ellenére csak 16. hetesen csinálják... Akkor elkések valamivel?
Köszi, akkor elolvasom előbb - csak megmondom öszintén kicsit félek tőle, mert amit Toy írt, hogy mik vannak... Kép Bár nem járok jobban, ha "befogom a fülem". Köszi
nikcsi

Nikcsi,
akkor ha a Terhesgondozoba felvettek a diabeteszt es nem mondtak, hogy menj a 12. heten, akkor biztos ugy iteltek meg, hogy olyan rokon vagy ilyesmi, hogy nem gond. Kép Akkor majd a 16. es a 26. heten kiprobalhatod, milyen is ez. Kép

Nikcsi,
az archivot ugy erdemes olvasni, hogy lelkileg keszulsz arra, hoyg mik fordulhatnak elo. Egyaltalan nem biztos, hogy nalad ilyen elofordul, de jobb felkeszulni, hogy akar ilyen is lehet...Kép es akkor kevesbe omlasz ossze az elso megprobaltatasnal...Kép. Es egy kis hatarozottsag es informaltsag se art a korhazba kerules elott. Kép
Es minden papirt, amit a korhazban adnak, erdemes a legaprobb betuig elolvasni es jol megjegyezni. Ez is sokat segithet. Kép

Anyafej,
Soakig gondolkodtam, hogy hozzaszoljak-e a vitatokhoz, de ugy gondoltam, most mar megteszem. Kép
mint mar irtam, en is bogve jottem (mit jottem, szinte menekultem) haza a korhazbol. Kép De masfel ev tavlatabol sok dolgot maskent latok, es bevallom, van par dolog, amit en is maskent csinalnek, es akkor biztosan nem lennenek olyan elmenyeim, mint voltak. Kép
Ahogy olvasom, hogy nalad mik tortentek (es a teljes szulestorteneted ismerete nelkul):
ha az orvos azt mondja, hogy nem lehet felkelni, akkor nekem eszembe se jut, hogy ezt megkerdojelezzem. Akar minden magyarazat nelkul is elfogadom, mert biztosan oka van ra. (Megjegyzem, en maximalisan megbizom az orvosomban, tudom, hogy nagyon alapos, nagy tudasu es nem nekem akar rosszat.)
Ha kivittek volna a fiamat es nem hozzak vissza, azonnal reklamaltam volna valakinel, hoyg hol a gyerekem es mikos kapom meg. Elolvastam korabban az itteni szulestorteneteket, a szulesznovel is vegigbeszeltem, hogy mikor viszik el a babakat, mi varhato stb., szoval ha elvittek volna, akkor nyilvanvalo lett volna, hogy gond van, es akkor emiatt kerdeztem volna ra, hogy mi van a gyerekkel.
Az EDA mellekhatasairol minden konyv beszamol, raadasul alairtal beadas elott egy papirt, amin szinten fel voltak tuntetve a mellekhatasok. (Bar en is csak homalyosan lattam a fajasok miatt, de erre azert emlekszem. Kép)
Nem azt akarom mondani, hogy nem hibaztak az orvosok, szuleszno, noverek, de nagyon ugy latom (es mint mar irtam, az informaciok teljessege nelkul), hogy neked egy olyan orvosod volt/van, akiben nem tudsz/tudtal megbizni, es a szulesznod sem volt a helyzet magaslatan.
Erre csak az a legkozelebbi lehetoseg marad, hoyhg keresel olyan orvost, akiben megbizol es valasztasz, felfogadsz legkozelebb egy olyan szulesznot, aki a te egyenisegedhez, elvarasaidhoz jobban passzol. Kép
Es drukkolok, hogy mihamarabb tedd tul magad a negativ elmenyeken es csak a szepre, jora emlekezz vissza es a babad felejtessen el Veled minden rosszat. KépKépKépKép

Gombóc
gombóc

Gombóc

Teljesen igazad van! Nem leszek strucc, csak felkészülők lelkileg és nekiállok elovasni!
Köszi

Nikcsi
nikcsi

Sziasztok

Gombóc

Nekem azt mondták, hogy 1 1/2 óra múlva menjek be. Sőt, most beszéltem velük kb. 1 órája, és most is azt mondták, hogy otthon igyam meg, aztán 1 1/2 óra múlva menjek be. Ez remek. Na, majd mondom is a dokimnak, mert így még lehetett volna alacsonyabb is a cukrom. Kép Na mindegy! Így sem volt rossz, csak jobb lenne, ha mindenkinek ua-t mérnék.

Nikcsi

Én tavaszi gyerek vagyok, és ezt a babázós időszakot leszámítva egész jól bírtam a meleget. De most nagyon nem megy...vagy csak öregszem. Kép
Ok, a talit megbeszélhetjük, még ma megyek a dokimhoz pontosítani, de szerintem én is akkor megyek. Kép Aztán majd legyen nálad rózsa, hogy megismerjelek. Kép Kép Kép Na jó, egy tábla is jó lesz a nyakadban! Kép Már várom, hogy dumcsizzunk egy kicsit. Kép
A füledet ne fogd be! Én is elég sok horrort hallottam már, és tuti még fogok is, de tanulságként megéri 1-2 dolgot elolvasni. Persze ki kell szűrni, de jó, ha tudsz egy csomó mindent. Kép Mondjuk az el kell, hogy mondjam, hogy a drága férjem néha már ki van, amikor mesélem a rémtörténeteket. Mindig mondja, hogy jó lenne, ha nem foglalkoznék ilyenekkel. Végülis igaza van, csak én úgy vagyok vele, hogy minden rosszban van valami "jó". Ha csak az, hogy az ember hall róla, már az is megéri. Én nekem pl. már van egy csomó kérdésem a dokimhoz. Még jó, hogy én vagyok az első. Kép

Ti mennyit híztatok eddig? Én a 23+5 hétre híztam négy kg. Kép Az sok, ugye? Úgy félek, hogy nagyon elhízom, pedig nagyon nem akarok. Na ne értsetek félre, soha nem voltam egy nádszál, kockás has meg minden...de olyan pont jó volt. Kép Kép Nem vagyok ám beképzelt! Kép És most annyi embertől hallottam, hogy hiába a kevés evés, kevés édesség, mégis hízott 20-22 kg. El sem tudom képzelni, hogy néznék úgy ki. Lehet, hogy már gurulva közlekednék. Ui. 160 cm vagyok. Kép
Írjatok légyszí.

Köszi,

Zsófi
mzsx

Zsofi,
igen, masfel oraval korabban kell bemenni a terhesgondozoba, de csak azert, hogy betedd a kiskonyvedet a helyere, es tudjak, hogy jon egy cukorivasos kismami. Kép A vert akkor is csak 2 ora leteltevel veszik le, amikor Te szolsz, hogy letelt a 2 ora. Kép

Gombóc
gombóc

Zsófi

Jó vagy! Kép Ez tetszett! A profilodban nincs e-mailcím, ha gondolod tudok küldeni képet magamról...
Ettől a hízás dologtól én is rettegek, én csak 154 "magas" vagyok.... De most még mínuszban vagyok Kép Nem szeretnék 10 kilónál többet hízni, de én is mindenkitől sokkal többet hallok! Kép

Figyeljetek mikor van az hogy otthon meg lehet inni? Én rákérdeztem és azt mondták nem lehet! Persze gondolom ez olyan, mint a tejcukor (laktóz) vizsgálat. Előtte és utána is vesznek vért. És a köv. ilyen vizsgálatnál ihatom meg otthon....

Nikcsi
nikcsi

Nikcsi,
A 16. heten nem lehet otthon meginni, mert leveszik az AFP-t, utana megitatjak Veled a lottyot, es 2 ora mulva ujra vervetel.
A 26. heten ihatod meg otthon, es akkor masfel ora mulva kell bemenned a Terhesgondozoba, hogy a 2 ora leteltevel vert vegyenek.
(De csak nagyon halkan, szinte suttogva jegyzem meg Kép, ez is le van irva a Terhesgondozoban kapott papirra. Kép )
Gombóc
gombóc

Sziasztok!

Gombóc

Értem, én értem. Tudom mi az a két óra. Kép De, amikor én először voltam, határozottan azt mondta a vérvevős csajszi, hogy 1 1/2 óra múlva jöjjek vissza, és akkor kopogás nélkül menjek be, hogy levegyék a 2. vért. Több kismamával is beszéltem akkor, és nekik is ezt mondták.

Nikcsi

Nekem ez a második cukornál van. Az elsőnél vettek iszogatás előtt is. Most is kérdezték, hogy rendben volt-e az előző cukrom, ha nem lett volna, akkor biztos most is kétszer kéne menem.
Előző levelemben elfelejtettem mondani, hogy én kb. a 6-8. héten jelentkeztem be a dokinál (ajánlás alapján)
e-mail:zsmatrahazi@godollo.actaris.com
Küldjed, küldjed. De lehetőleg ne valami csecsemő korból valót. Kép Majd én is nézek valami remekbe szabott fotót magamról. Kép
Te is elég mély növésű vagy akkor! Kép Én is mindig azt szoktam mondani, amikor kérdezik, hogy milyen magas vagyok, hogy 160 cm alacsony. Kép

Zsófi
mzsx

Zsófi,
komolyan? Nekem mindig 2 orat mondtak eddig...Kép A masfel orat nekem azert mondta, mert adatrogzites vagy mi a szosz miatt ott kell lenni fel oraval korabban. De akkor is csak olyankor vettek le a vert, mikor letelt a 2 ora. Ez azert eleg hulyen hangzik...marmint hogy Nektek miert mondtak mast. Kép (Ujra eloszedtem a papirkaimat is, ott is 2 ora szerepel.)
Gombóc
gombóc

Gombóc

Ígérem, hogy kiolvasok mindent....!Kép

Zsófi
Nagyon bírom ezt a stílust! Annyira jókat kacagok, a kollégák csak néznek rám!Kép

Nikcsi
nikcsi

Biztosan azért kell a 1,5 óra, hogy tutira produkálják az elegendő mennyiségű terhességi cukrost a terhespatológia számáraKép
thira

Sziasztok!

Toy,
bár már lehet, hogy rátaláltál a dokidra, én is bátran ajánlom az enyémet, esetleg másnak is jól jöhet, ő Dr. Tűzkő Nándor.
Endokrinológus is, így hormonális probléma esetén ő is tud segíteni.
Nagyon alapos, lelkiismeretes, korrektül tájékoztat, és türelemmel válaszol a "butácskább" kérdésekre is. Nekem fontos az is, hogy a szaktudása mellett nagyon empatikus, emberi.
Én is elköltöztem a III. kerből, de nála maradtam, pont azért, mert megbízok benne.

Zsófi,
Nekem is 1,5 órát mondtak, de csak az odaérkezésre, hogy esetleges késés esetén se csússzak ki a 2 órából. 5 perccel a 2 ó letelte előtt sikerült beesnem, de így is kedvesek voltak, pedig nem lehetett kellemes mindent félbehagyni, hogy nekem értékelhető legyen az eredményem. A 4 kg szerintem nem sok. Az, hogy ki mennyit hízik, alkatfüggő is. Aki 20-22 kg-t, már valami problémája lehet. Ha a 2003/4 tavasz kiadású Várandós mamák könyve van még forgalomban, (amit a védőnőtől kapsz)akkor abban
a Hogyan változik a leendő anya teste c. fejezetben (52. old.) találsz egy grafikont a súlygyarapodás alakulásáról a hetekkel egybevetve.

Orsi
norsi

Na végigolvastam a 2003 februári archívot. Asszem régebben már olvastam, de jó volt felfrissíteni. Tényleg néha összekutyulnak mindent. Az volt vicces, hogy amikor bent voltam, éppen azon a héten volt aktuális a 26. heti cukros vérvételem. Megbeszéltem a vizitnél a dokikkal, hogy megcsinálják, amíg bent fekszem. Az éjszakás nővérkével megbeszéltem előző este, hogy mikor kezdjem el inni, azt mondta neki mindegy. Mivel 5-kor van ébresztés, én 6-kor nekifogtam, és megittam. Erre jön fél hétkor, hogy vegyük le az éhgyomori vércukorhoz a vért. Mondtam, hogy már megittam a löttyöt, meg hogy a terhesgondozóban nem szoktak előtte is venni a 26. héten, csak utána. Erre kiakadt, hogy miért lenne ott máshogy, rosszul tudom. 7-kor jött a váltás, és a nappalis nővérke is letolt amikor levette 2 óra elteltével a vért, hogy miért nem mentem éhgyomori vérvételre, meg tuti meg kell majd ismételni. Persze vizitig legalább 5-ször átolvastam a tájékoztatót, és meggyőződtem, hogy nekem van igazam. Szerencsére a viziten megnyugtatott a doki, hogy teljesen jól csináltam. Szóval tiszta mizéria ez a terheléses cukor.

Ha esetleg valaki szereti a női nődokikat, annak ajánlanám bármelyiket a kettő közül a kórházból. Én az egyikhez járok, de amikor bent voltam a másik vizitelt minden nap, és pontos, alapos munkát végzett, és sokszor kérdés nélkül is tájékoztatta az embert.
aranyhold

Aranyhold
Mivel nincs e-mail megjelölve ide írok. A barátnőmet nagyon érdekelné a nő nődoki, mert most a világ végére jár Pilisborosjenőről.... Szóval a két név kellene! Köszi Nikcsi
nikcsi

Nikcsi!

Irtam neked mailt a nődokikról.
aranyhold

Aranyhold
Köszönöm szépen megkaptam, sőt oda válaszolam is. És továbbítottam!

Tényleg akartam már kérdezni, hogy amikor a terhes gondozóba mentek kértek előre időpontot, vagy a fél napot ott töltitek?

Nikcsi
nikcsi

Nikcsi!

A 16. hetit előre megmondják, amikor először mész. Ez rajta van azon a tájékoztatón és beleírák a kiskönyvedbe is, mert ez nagyon fontos, hogy a megfelelő időben legyen levéve. A 26. hetit te választhatod H-Cs bármelyik nap reggel. Szerintem a 36. heti is így van. Egyébként a vizsgálatok között is el kell nézni hozzájuk 3-4 hetente, különben letolnak, hogy miért nem mentél.

Aranyhold
aranyhold

Aranyhold
Ezt nem teljesen értem!
Hova kell 3-4 hetente mennem? Mert a terhesgondozóba vérvétel, UH-ra járok.
Én nődokinál még nem is voltam, csak az 5. héten az baj lehet?

Nikcsi
nikcsi

Nikcsi,
a terhesgondozoba a vervetelekre, es UH-ra a megadott hetekben kell menni.
Vedonohoz elvileg havonta, de min. 4x. Nőgyogyászhoz pedig a 24. hetig 4 hetente, 24-36. het kozott 3 hetente, a 36. hettol pedig hetente kell jarni.
CTG a Terhesgondozoban van, a 36. hettol hetente, a betoltott 40. hettol pedig 2 naponta.
Gombóc
gombóc

AnyafejKép
Kérlek ne haragudj...annyira röstellem, de csak most vettem észre, hogy irtál nekem korábban, de nem néztem vissza a hozzászólásokat...elnézést kérek... Kép
Szivesen leirom a történetünket csak lehet, hogy sokan talán unják már akik ide-oda benéznek... Bocsi aki már ismeri az itt ugorjon egy nagyot:

Szóval 11 éve amikor összeházasodtunk a Párommal vérzési zavaraim voltak és kiderült, hogy jóindulatú méhpolipjaim vannak amit sikeresen műtöttek. Ezután teherbe estem de a 14.héten elhalt a terhességem ill. a 14.héten vettük észre egy UH-on. Befejezték a terhességet aztán a szövettani vizsgálat kideritette, hogy mérgezést kaptam a babától igy újra műtöttek. Ezután méhszájseben lett és újra műtöttek. Nos ezután néhány év szünet következett majd úgy döntöttünk nekivágunk a bab-project-nek. Nem jött össze hosszú ideig igy a nőgyógyászomhoz fordultam és teljes kiviszgálást csináltak. Az eredmény:endometriosis (jóindulatú elváltozás amely azonban hegesedéseket, összenövéseket és igy meddőséget okozhat),policisztás petefészkek és jobb oldali elzáródott petevezető. Volt szövetmintavétel az endoból altatásban aztán HSG aztán laparoscópia altatásban. Az endometriosis olyan alattomos betegség amely észrevétlen marad hosszú ideig. Mivel a menstruációval táplálkozik és vérzik ill. ez idő alatt okozza a fájdalmas görcsöket én nem gyanakodtam csak már utólag tudom, hogy megváltozott a mensim összetétele, szine ill. a görcsök is de kissé későn kapcsoltam... Lényeg, hogy az a betegség a menstruációból táplálkozik és igy hónapról hónapra kapja az utánpótlást amitól óriásira tud dagadni. Az enyém több helyen támadta meg a méhemet meg a petevezetőimet és a lapar során nagy részüket megpróbálták leégetni, de sajnos egy nagy és makacs endo annyira beágyazódott a méhem ill.a végbelem falába, hogy nem mertek hozzányúlni mivel félő volt, hogy átszakithatja a belemet ami ugye azt jelentette volna, hogy ki kell vezetni a hasfalamra...mindezt 30 évesen. A több évig tartó próbálkozás ideje alatt kaptam egy "klimax" kezelést a Klinikán ami azt jelenti, hogy fél éves időtartamra leállitották innyekcióval a menzimet, hogy az endot visszavonulásra késztessék de sajnos nem reagált a várt módon...Két sebészeti tükrözés után - melyre a nőgyógyászom küldött, hogy meggyőződjünk a belem állapotáról is - végül a sebész orvos biztatott, hogy ha szeretnénk babát (persze, hogy szerettünk volna) akkor ne húzzuk tovább az időt mielöbb teherbe kéne esnem mert ez a betegség nem javul és nincs rá garancia sem orvosi jóslat, hogy mikor fog átszakadni ha átszakad... Ő úgy vélte neki kell futni a terhességnek persze kérdéses, hogy kibirja-e a méhem, de ha kibirja lesz gyermekünk ha nem birja ki akkor pedig megoldódik a sebészeti kérdés vagyis elkerülhetetlen lesz a műtét...de legalább megpróbáltuk...
Nos, eközben a Párom úgy gondolta, nem rendelhetjük alá az egész életünket a baba-project-nek új életet kell kezdenünk. Elfogadott egy külföldi kiküldetést és én is beadtam a derekam mert úgy gondoltam idegen környezetben nyelvet tanulok, leadom a feles kilóimat, lazitok pihenek aztán majd nekifutunk a babának újra...Kép Ez 2002 novemberében történt. Párom igent mondott a munkára engem pedig a nőgyógyászom 2003 januárjában átirányitott a Kaáli intézetben. Persze megijedtem kicsit, nem tudtam mit tegyek? Neki merjek vágni egyedül úgy hogy a Párom külföldön van? Ráadásul mivel a munkahelyemen őszintén megmondtam, hogy mi elött állok fel akartak mondani... Nos, végül úgy döntöttünk megcsinálom az első lombikot, ez többnyire még csak puhatolózás hogy miként reagál a szervezetem a hormonokra aztán majd ha úgy érzem nekifutok újra és valamikor sikerülni fog KépKép
Márciusban megtörtén a peteleszivás, 10 petesejtből 8 megtermékenyült és 3-at visszaültettek.KépA terhességem boldog volt de elég zaklatott. Az első UH szerint egy élő, egy halott magzatot regisztráltak a második UH-on két élő magzatot láttak de egyikük oly pici volt, hogy azt mondták ne számitsunk Rá, egy babánk lesz. Nos, én ezt akkor már nem hittem... A 12. heti UH-on két élő magzatot láttak de egyikük annyira kicsi volt, hogy úgy gondolták fel fog szivódni ill.genetikai rendellenességre gyanakodtak. Nos ekkor elmentem egy 4D-s UH-ra ahol látták a különbséget, de nem találták kórosnak. Ez a cirkusz húzódott végig a terhességemen. Az AFP eredmény katasztrófális lett, az ismétlés mégkatasztrófálisabb. Lillus (B magzat)folyamatosan lemaradt és a különbség köztük egyre nagyobb lett. A 24. héten magzatviz vizsgálatot javasoltak a SOTE-n de én akkor már nem engedtem mivel túlságosan előrehaladott volt a terhességem és féltem a vetéléstől, nem akartam két babát vesziteni egy esetleges "gyanú" miatt. Aztán a 27. hét +3 napon ismételt genetikai UH-on voltam a SOTE-n mikor kiderült, hogy Lilluska haldoklik. Behivatott a genetikus és közölte, döntsem el, hogy kivegyék-e mindkét magzatot élve, vagy hagyják a B magzatot meghalni méhen belül és ha nem reped meg a burok az A magzat esetleg tovább fejlődhet még... Megfordult velem a világ. Én teljesen jól voltam mert ennek sajna nincs előjele... Csak annyit tudtam kinyögni, hogy a nagyobb túlélés felé mozduljunk. Ekkor befektettek és 10 napig a SOTE-n voltam, rengeteg infúzióval sikerült Lillus keringését átmenetileg visszahozni. 10 nap után kiengedtek és a saját orvosomhoz átjöttem ide a Margitba aki befektetett a korházba ahol szigoruan ellenőrizték a flowmetriát (keringést) és a peteleszivástól számitott 31.hét +0 napján sajnos Lillus keringése újra blokkolódott, félő volt, hogy méhen belül meghalhat igy a pici súlyú koraszülöttekre való tekintettel rohammentővel átszállitottak a SOTE I-re ahol császármetszéssel befejezték a terhességemet. A férjem sajnos 1000 km-re tőlünk távol volt és lekéste a születésüket... Gergő (A magzat)1700 g-al 43cm-el, Lillus (B magzat)1150 g-al 40-cm-el született meg. Két hónap intenziv osztályon való tartózkodás után, lélegeztető gépek, inkubátor, cukorbetegség, légzési nehézség, emésztési és táplási gondok, tüdőgyulladás, 3-3 tranzfúzió után végül hazavihettük a babákat.Én ahol már engedték bent feküdtem a babákkal a korházban, etettem vagy csak simogattam őket az inkubátorban, énekeltem, meséltem,beszéltem hozzájuk és lám-lám... néha az orvostudomány is tévedhet. A profilomban látszik ez a két kis HŐS (mert nekem kétségtelenül azok) Lilluska aki nem halt meg, nem szivódott fel és nem lett genetikai rendellenességes ahogy azt sejteni engedték...KépGergő aki pedig remekül érezte bent magát a pocakban sokkot kapott a megszületéstől mert nem számitott rá szegénykém...

6 hónapos korukig maradtam otthon velük, jártunk és járunk Dévény tornára az oxigénhiányos állapot miatt ill. a koraszülöttség miatti izomproblémák javitása céljából. Áprilisban mi is kiutaztunk Svájcba, hogy végre együtt lehessen a család és kb.3 havonata járunk haza kontrolokra. Nos ennyi a mi történetünk, mindenkinek ilyen boldog véget és persze kevesebb megpróbáltatást kivánokKépKép
Ez alatt a néhány hónapos korházi tartózkodás alatt az értékrendem átértékelődött, amit korábban fontosnak véltem arról kiderült, mégsem olyan fontos...Kép A lényeg most már, hogy itt vannak, egészségesek,boldogok és mi is azok vagyunkKépKép A "pofonokat" melyeket az emberi hozzáállás során kaptunk (és nem a Margit kh-ban) mostanra kihevertük és tényleg nagyon őszintén irom, hogy a Margit kh személyzete kiemelkedően emberséges, segitőkész volt. Nem érdemes sokat rágódni az elszenvedett sérelmeken, bár tény, hogy nehéz túlépni rajtuk... Magam részéről a koraszülés "rémét" nem sikerült még ledolgoznom... Egyvalamit tényleg hiányolok. Miért nincs egy pszichológiai háttér ezeknek az intézményeknek a keretein belül akihez az ember adott esetben fordulhatna...??? Én az első néhány napban nagyon elesett voltam, talán jól jött volna egy kis segitségKép Nem akartalak ám untatni a leirásommal csak több kérdést is feltettél és igy teljes a válaszKép Nem kell magad elszégyelni, teljesen normális, hogy a magunk baja a legnagyobbKépKép Sajnos itt a fórumon is akadnak nálam sokkal nagyobb fájdalmakat elszenvedett emberek...bár ne lennének. Szerintem nyugodtan nevezhetjük az én esetemet egy igazi kis sikertörténetnek ami a mi számunkra maga a CSODAKépKépKép

Bocsánat a regényértKép

Puszi:Doris
doris

Sziasztok!

Doris
Nem régóta vagyok ezen az oldalon, tehát annyira nem "ismerlek" (már amennyire itt meg lehet a másikat ismerni....). Olvasom, olvasom, tiszta szörnyű, de aztán megnéztem a profilod és kicsit megnyugodtam, hogy jó a vége, mert babyk vannak a fotón!
A gyomroddal mi lett? És most már minden rendben van nőgyógyászatilag?
Azon csodálkozom, hogy az elejétől fogva miért nem mentél Te is Svájcba és próbálod ki ott az orvosokat? Bár ezt leírni ilyen könnyű, de sok minden áll emögött...
Jó egészséget kívánok nektek! Kép

Nikcsi
Ui.: ha gondolod privátban válaszolj...
nikcsi

Sziasztok!

Gombóc, Norsi

Tegnap voltam dokinál, és rá is kérdeztem erre a 2 óra ügyletre. Azt mondta, hogy most próbálkoznak a 1 1/2 órával, mert állítólag akkor még csúcson van a cukor, de 2 óránál már elindul lefelé. Kísérleti malac lettem többed magammal együtt...úgy tűnik. Kép De, ha így is jó, akkor nekem mindegy.

Nikcsi

Örülök, hogy iyen humorosnak találsz, már nagyon aggódtam, hogy mi lesz, ha nem így lesz. Kép Egyébként tényleg elég agyament tudok lenni, bár most a babóc óta egy kicsit visszafogott lettem. Kép Egyébként férjem detto ugyan ilyen, eléggé ki tudjuk párban akasztani a környezetünket. Kép Egyébként tegnap voltam dokinál, én voltam az első, és bent voltam vagy fél órát...csak úgy bombáztam a kérdéseimmel, még a vetkőző fülkéből is kérdeztem. Kép Pl. van néha, hogy feszül a hasam, meg egy kicsit fáj, de megnyugtatott, hogy ez természetes, és, hogy nem kell aggódnom, mert minden rendben van. Akkor megtudtam, hogy érdemes-e szülésznőt választani...érdemes (már nevet is kaptam). Kaptam beutalót terhes tornára is...stb. Tovább is van, mondjam még? Meghallgattuk a szívhangot is, minden rendben van.
Te azt most komolyan mondtad, hogy 5 hetes korod óta nem voltál dokinál? Azért nem ártana, ha járnál valakihez rendszeresen. Irgum-burgum!

Zsófi
mzsx

NikcsiKép
Svájcba alig több mint egy éve jöttünk és váratlan dolog volt. Angolon kivül más nyelvet nem beszélek. Megértenek de mégsem anyanyelvi szinten mint otthonKép Másrészről én nagyon régóta járok a Nőgyógyászomhoz akit szeretek, tisztelek, nagyra becsülök és pozitiv tapasztalataim vannak a Margit kh-al kapcsolatban. A lombikot itthon csináltuk és eszembe sem jutott terhesen megválni az orvosomtól mikor ilyen előzményei voltak a dolognak és én maximálisan megbizom Benne. Belekostolhattam más korházi intézmények ellátásába is, igy bátran irom le, a Margit kh nagyon-nagyon-nagyon "jó" hely persze az emberi hozzáállás nem egyforma de azt vagy le kell nyelni - ha tudja az ember - vagy azonnal szóvá kell tenni mert egyébként nem remélhetjük, hogy valami is alakulni fog.Kép Köszi, jól vagyok, az endom is megvan, ahogy érzem a menzik idején de ennyi fájdalmat bőven el lehet viselniKép
Van választott orvosod? Csak azért kérdem mert irtad, hogy a terhesgondozóba jársz UH-ra is.
Kellemes babavárást kivánok MindenkinekKép

doris

Mzsx:

Ezt melyik orvos mondta? Hogy erre át akarnak térni, és ez így jó? Szerintem keresd meg ismét a terhességi cukros topikban Csákány Gyurit.

Ekkora sületlenséget még nem hallottam, az egy dolog, hogy ab ovo rosszul csinálják az egész mérést, az itt elért eredmények annyira hivatalosak, mint a hasraütés, de még ez a dilettantizmus hozzá. Nem véletlenül találták ki a 2 órás határértéket.
thira

Sziasztok

Thira

Most nem nevezném nevén a dokimat, de nem hiszem, hogy dilettantizmus lenne, mert nem ő csinálja ezeket a vizsgálatokat, hanem a Margit terh.gondozója. Tehát nem a dokim próbálkozik, hanem valszeg a kórház (vagy a nővérke) Kép. Lehet, hogy ő végez titkon kutatásokat, hogy letegye a doktoriját. A dokimban pedig maximálisan megbízom. De semmi gond. 3 hét múlva 2 óra múlva fogok betoppanni, megoldom én. Kép Azért lehet, hogy megkérdezem a Gyurit megint. Egyébként kérdeztem már a Gyurit, hogy a 6-os érték jó-e (mert nekem ennyi lett), és ő azt mondta, hogy teljesen. Így megnyugtat, mert nekem ezt a legmagasabb ponton vették le, fél óra múlva még kevesebb lett volna. Kép De azért ne mérgelődjél! Kép

Zsófi
mzsx

Sziasztok!

Zsófi
Na és végül mit beszéltél meg, akkor Te is 14-én mész???? És találkozunk?!
Az én férjem is állandóan viccelődik, de eddig kicsit rosszabbul vettem, viszont 3 hónapja én "a babóc óta egy kicsit visszafogott lettem" pont az ellenkezője lettem! Kép
Igen, járhat az irgum-burgum! De már annyira kellemetlen, hétfőn a védőnőhöz mentem a munkaidőmban, ma meg a nődokihoz... Tiszta gyomoridegem van! Kihez is jársz?

Doris
Még nincs választott orvosom és evvel nagyon bajban is vagyok! Neked ki a dokid?

Nikcsi
nikcsi

NikcsiKép
Dr.Pálffy Imre főorvosKép Olvasd vissza az archivot, ott találhatsz hozzászólásokat az orvosokról, esetleg könnyebb lenne eldöntened kit keresnél fel szivesenKépAztán ha nem szimpatikus elsőre akkor lehet tovább kutakodni.

doris

mzsx:

Nézd, mély levegőt és megpróbálok lehiggadni, de... A cukorbetegség diagnosztizálásának van egy protokollja. Amit nem lehet csak úgy áthágni.
A 75 grammos glükózterhelést ab ovo a következőképpenkellene elvégezni. 10-12 órás koplalást követően (ezt megelőzően 3 napig normál étkezési rend - nem diéta stb) elsőként éhgyomri cukrot mérnek, utána páciens megissza a löttyöt, és innetnől kezdve félóránként nézik a vér szérum vércukor szintjét 2 órával az ivás utánig. Ha az összes érték közül 2! azaz kettő eltér a normálistól akkor lehet diagnosztizálni bármit is. A vércukorszint ez alatt a két óra alatt egy harang alakú görbét ír le. A 2 órás határérték ugyebár a 7,8 mmol/l. (az egy órás pedig 11,1.)Ha tőled 1,5 órával a lötty megivása után veszik le a vért, akkor ez az érték logikusan lehet ennél magasabb is. Ha nálad ez alapján megállapítják a terhességi cukorbetegséget, akkor téged kőkeményen félrediagnosztizálnak. Amivel nem használnak neked és a babádnak, hanem éppenséggel ártanak.
thira

Szia Nikcsi!

A visszafogott azért nem azt jelenti, hogy megsavanyodtam, csak most többek számára lettem elviselhető. Kép Ui. nem mindenki érti mindig a poénjaimat, de mostanában valahogy, vagy fölfejlődtek hozzám, vagy én lettem szolidabb viccelődő. Kép
Figyu, attól ne legyen gyomorideged, hogy ide-oda jársz. Én is csomó helyre megyek, és baromira élvezem. Főnökömnek még az elején bejelentettem, hogy így lesz, és mindig szó nélkül elenged. Ha eddig nem szóltál volna, akkor tedd azt, de azt biztos tudod, hogy ilyenkor el kell, hogy engedjen, és le sem kell dolgoznod. Ehhez jogunk van, szóval ne idegeskedjél! Én a Horváth Ernőhöz járok, és nagyon meg vagyok vele elégedve, eddig mindenkitől csak jót hallottam róla. Nagyon jó szakembernek is tartják, és szerintem nagyon emberi. Még soha nem volt olyan, hogy úgy éreztem volna le akar rázni, mindig kimerítően válaszol a kérdéseimre, és ő is csomószor mesél minden félét. Minden alkalommal megvizsgál, és nagyon alapos. Szóval csak jót tudok róla mondani. Van egy pár ismerősöm, aki nála szült, és mindenki csak dicséri!
A 14-e az OK! Akkor most már elküldheted a fényképet. Gondolom a válaszomra vártál, hogy most megyek, vagy nem. Mi? Kép

Zsófi
mzsx

Doris
Írtam priviben, bár azt még elfelejtettem, megkérdezni, hogy az nem ciki, ha még nincs lefixálva az orvos (de a kiskönyvembe már be van írva) és járok többhöz is?

Köszi
Nikcsi
nikcsi

Mzsx:

A te dokid csúcsszuper:-))))))szerintem akkor máshonnan fúj a szél cukorügyben.
thira

Szia Thira!

Csak nem ismered te is?

Zsófi
mzsx

Írsz egy mailcímet? És akkor írok neked:-)vagy írhatsz a profilomban lévőre.
thira

Sziasztok !
Már olvasom egy ideje , ezt a topikot, de csak most regisztráltam magam .
Én is a Margitban szeretnék szülni, február 2.-a a szülés várható időpontja az utolsó UH szerint.
Dr. Sárvári Jánoshoz járok 1-2 éve rákszűrésre, azt hiszem, hogy Ő lesz a választott orvosom , de szeretnék előtte Tőletek infókat kérni vele kapcsolatban . Aki ismeri, légyszi ossza meg a tapasztalatait velem . Ha valaki privátban szertne írni az e-mail címem : abuga@raiffeisen.hu . Nagyon várom a válaszotokat .

Köszi!
Adri

Batáné sz.Adrienn
adri30
Hatvan

Sziasztok!

Thira

e-mail: zsmatrahazi@godollo.actaris.com

Várom leveled! Nagyon! :-)

Köszi,

Zsófi
mzsx

Írtam.
thira

Nikcsi,
mail ment...Kép

MZSX,
a kiserleti nyul KépKépKép

Gombóc
gombóc

Sziasztok!

Adri30
Azért nem priviben írok, mert a dokidról nem tudok semmit (de én is a Margitba járok!), viszont tök jó, hogy egy újabb várandós itt!!!! Kép Mi febr. végére várjuk a babát! Már voltál az első vizsgálatokon, UH-n?

MZSX
Már annyiszor megadtad (csak vissza kell nézni) a @ címed, hogy szerintem a profilodba is beírhatnád Kép

Gombóc
Köszi megkaptam, válaszoltam is...
Mire írtad, hogy kísérleti nyúl? Talán amire én is gondolok?

Nikcsi
nikcsi

Sziasztok!

Nikcsi

Megadtam az e-mail címem, legalábbis asssem. Kép Korábban sem azért nem akartam megadni, mert titok, csak annyira nem szeretem ezeket a regisztrációkat, hogy igazából soha nem olvasom végig, és így csak a szükséges infok kerülnek be. Kép

Egyébként ti tudtatok aludni az éjjel ebben a nagy viharban. Én nem nagyon. A két kutyám közül az egyik nagyon félt, és hisztizett össze-vissza, mi meg már teljesen ki voltunk. A kisebbik bezzeg aludt, mint a bunda. A nagyobb már a fürdőkádba is beleült, már úgy félt. Kép Szegény!

Zsófi
mzsx

Zsófi
Attól még most is beírhatod, ha gondolod. Én szükségesnek tartom az e-mailcímet! Kép

Ekkora vihar volt? Én csak azt hallottam, amikor kezdődött aztán végre elaludtam, persze a takaró alatt, mert én is be vagyok tojva - jó példát lát majd a Pocaklakó Kép
Április óta nincs a 13 éves kutyánk, de ő is iszonyatosan félt, a kis Ginánk (1,5 éves) szerencsére stram lány és nem fél. Bár a való világ mellett (sok tűzijáték) nőt fel, lehet, hogy ettől lett ilyen edzett.

Nikcsi
nikcsi

Nikcsi

A "megadtam-ot" úgy értem, hogy már beírtam a profilomba is...ha minden igaz. Kép
Szegény kuttyotok, nekünk az esküvő napján halt meg a 11 éves tacsim (ő anyuéknál lakott), így a fodrászhoz is, és a kozmetikushoz is bőgve érkeztem. A Sára kutya (nagyobb) ő az utcán lakott egy ideig, amíg be nem fogadtam, de ez nem látszik rajta, csak abban, hogy kukázik, meg mindent föleszik, amit csak talál. Kép Kép A kicsi (Liló) nem tudom, hogy mitől ilyen edzett, de nagyon bátor.
Bence is elég hevesen rúgkapált, biztos ő is hallotta már a vihart. Kép
mzsx

Zsófi
Igen ott van! Tiszta jó! Én örülök! Kép
Na és a 13 éves kutyu előtt pont egy hónappal ment el a tengerimalackánk is. Iszonyú volt az az időszak! Elég sűrűn emlegetjük is őket!
Tényleg? De irigyellek, hogy már ilyen jelzései vannak Bencének! Várom is a mozgást, de mindennek eljön a maga ideje - tudom! Dehát... Kép

Nikcsi

Ui.: megint írtam regényt!
nikcsi

Nikcsi!

Szegény malacka! Azok is olyan édik! Nekem volt egy görénykém, de sajnos három évesen vissza kellett, hogy adjam a tenyésztőnek, mert uo. vad volt, mint, amikor hozzám került. Gondolhatod, ha két kutyát sakkban tartott 10 órán keresztül. Kész terror volt. Azzal együtt imádtam, de baba mellett sajnos így nem maradhatott.
Türelem mozgást terem! Kép Kép

Zsófi

Ui.: Én is írtam!
mzsx

Milyen fejfedőt viselnek az újszülöttek?
- Cumi süveget! Kép
nikcsi

Sziasztok!

Megint neközelbe kerültem:-) Üdv az újaknak!

Nikcsi,
A férjed családjának genetikai kódjai téged nem érintenek, nem terjednek levegőben vagy szájon át a cukorbetegségre való hajlamot örökítő anyagok:-))) A férjed családjában előforduló betegségek csak a babádat érintik, Téged nem:-) Ezért nem kellett a 12. héten is cukros lötyit innod:-)

Zsófi,
Neked most írok egy regényt:-))))
Teljesen igazad van, azt a cukros löttyöt leküldeni éhgyomorra nagy tűrőképességet igényel. De muszály, abból a sok ingerből, ami minket ér, valahogyan ki kell kapcsolni a hányingert:-)))
De utána 2 órával vesznek vért. Azért kell másfél órával előtte bemenni, hogy véletlenül se késs le a 2 órás vérvételről. Mert rászámolnak még fél órát, hátha dugóba kerülsz kórházba menet, vagy ott várni kell kicsit, amig sorra kerülsz a vérvételhez.
Na, most olvasom, ezt már többen is megírták, bocs:-))

A hízásról: szerintem alkati/hormonális dolog, ki mennyit hízik, feltéve, ha nem eszik meg naponta egy fél disznajt meg egy raklapnyi édességet a terhesség örömére:-)) Én is "normál" alkatú vagyok (159cm, 52kg általában), de kicsit hajlamos a hízásra, ha többet eszem a szokott mennyiségemnél. Eddig mind3 terhességemnél már az első hetekben! elkezdtem derékra, cickókra a zsírpakolást ás a 20. hétre +4 kg-nál tartottam. Úgy, hogy addig hányingerem volt, étvágyam az nem. Most meg már csak a baba és a kellékek:-) hízását követi a súlynövekedés üteme. A 36. héten 59kg körül mutat a mérleg.
Zsófi, biztos nem sok az a 4 kg plusszod.

Poénokról: én is lököttnek számítok a környezetemben, de nemtom, mit bénázok virtuálisan, mert a neten sokszor balul sül el, amit poénnak szánok:-) Meg őszinte ember is vagyok, minden ártó-bántó szándék nélkül írok véleményt/tapasztalatot, na de azt határozottan sértőnek és kiosztónak találják más fórumon. Ki érti ezt, mer' én nem:-))

Ja, és az informálásról. Lehet, hogy uannál a "kedves" a dokinál jártunk? :-) Nem nevezném meg (csak kérésre:-) mivel szerepel itt a fogadott orvosok kö, aki nekem a következőket mondta, mikor az első babámmal jelentkeztem nála vizsgálaton:
-Terhes? Majd meglátjuk, még nem biztos.- Majd megvizsgált és folytatta:
-Télleg terhes. Na, és megtartja? Ezt a tömörséget fapofával,közönyösen. Aztán még bunkó stílusban végszavazott nekem:
- Jó, ha megtartja, akkor most rákszűrést kell végezni, de ettől majd lehet, hogy elvetél.
Erre kicsit megdöbbentem, hogy valóban nőgyógyász orvos "embernél" járok-e, de azért nyeltem egyet és megkérdeztem, hogy mi a teendő a következőkben. Hitetlenkedve a kérdésemre: - Hát járjon védőnőhöz! A viszontlátásra! Na, engem legközelebb csak a patológián látott 9 hónapos terhesen, és akkor is hozta a stílust, mikor egy viziten kérdeztem tőle (kénytelen voltam, mert nem volt ott a dokim): - Azt csinál, amit akar, kérdezze a saját orvosát.
A 2. babámnál is volt hozzá "szerencsém" szülés után egy vizit erejéig, ahol a kérdésére csúnyán a képébe mosolyogtam és szépen kikerültem a normális válaszadást. Na, erre a folyosón kibökött magának, odasietett hozzám a nagyvizites csapatból és odasúgta fülig érő mosollyal:-Haza menne holnap? Háát, ez még nem biztos:-) Én meg egy anyázó mosolyt engedtem el és ebben maradtunk :-))

Doris,
Továbbiakra csupa örömet, egészséget kívánok a gyermekeidhez és valami !

Nikcsi,
Asszem, Te érdeklődtél a témában Doristól, de a külföldi kezelések meg nem minden esetben királyabbak ám, mint itthon. Igaz anyagilag elég szarul állnak a kórházak, de legtöbb esetben a hazai dokik szakértelme tesz csodát a betegekkel. Sajna, a kisfiam is rendellenességgel született (aztán a kislányom is egy "kisebbel":-(, de szerencsére nagyon hamar felismerték a Margitban a problémát és a kardiológiai intézetben a külföldön is elismert magyar dokik profin megtettek mindent, hogy Marci pár hónap elteltével gyógyultnak számítson. Olyan esetekkel, babákkal találkoztam abban a kórházban, akikkel tényleg csodákat tettek azok a dokik. Valszeg más kórházban is hasonló szakértelmű orvosok dolgozok. Legyünk nagon büszkék rájuk!

Rólam annyit, hogy jövő héten pénteken kezdem a ctg-zést, hurrá! Úgy örülök, hogy már nincs messze a finis,mert nagyon megijedtem a 28. heti görcsölés után.Remélem nagyon, hogy a kiírást már meg fogom közelíteni. 2 hét múlva leszek igazán megkönnyebbülve, ha addig minden okés lesz. Aztán csak vigyorgok itt Nektek is és úgy várom ezt a babát:-)

Na, elég látásromboló munkát végeztem, lépek is a netről:-D

Kitartást és minden jót a pocaklakóknak és anyukájuknak!

Viki
ccviki

Vissza: Szülészetek, kórházak

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?