Új privát üzeneted érkezett!

NoémiKép Drukk a ctg-hez. Kíváncsian várom a doki véleményét a jóslóidról.

BibiKép Első pocakos mamajelöltként nem tudom, hogy érzésre milyen, amikor leszáll a pocakunk. De nem olyannak képzelem, mint amilyennek leírtad. Szerintem az, hogy máshol érzed a babát mocorogni, az nem ezt jelenti. Azt várom a saját pockosomtól, hogy ne cici alól kezdődjön, hanem némileg végre helyet hagyva a tüdőmnek, valahonnan lejjebbről kezdjen gömbölyödni. A 33. hét egyébként is korai még a leszálláshoz, nem?
Ha oltári butaságokat írtam, akkor ezer bocs. De valószínűleg a kismanód kihasználja az utolsó heteket, amíg még van ideje helyet változtatniKép

Csajok! Ti vesztek valamilyen csecsemő ápolási, gondozási szakkönyvet? Olyat, amiből utána lehet nézni mindenféle nyavajának, étrendnek, stb. Ha igen, milyet/melyiket érdemes beszerezni? Vagy a neten hozzáfér mindenhez az ember aggódó lánya, és egyébként is forduljak orvoshoz, ha bizonytalan vagyok?

Csirkesz
(az éjszakám nekem sem volt egy leányálom, szemétláda allergia suttyomban, éjszaka lepett meg. Mostanra persze már jobb, de már nappal van.KépKépKép)

Csirkesz

Kép

Kép

Kép
csirkesz

Húúú nagyon parásra sikerült az előbbi hozzászólásom Kép Nem is tudtam, hogy ilyen rinyálós lettem. Kép Kép Kép Egyre valószínűbbnek érzem valóban, hogy csak fordult egyet az éjszaka a kis drága Kép Valóban máshol mozog, de ezen kívül nincsen változás. Ki fogok idegelni magam körül mindenkit mikor elérkezik az idő ha már most ilyen könnyen páikba esek. Kép
Egyébként ha majd tényleg leszáll a pocim az azt fogja jelenteni, hogy már nem sok idő van a szülésig, ugye? De ez napokat vagy heteket jelent majd?

Bibi
bibi

Sziasztok Csajok!

Látom beindult a babaeső!!! Hatalmas gratula Macsnak és Babsnak, most olvastam a hireket! Kép Kép Kép Lilli baba csodaszép!
Edit még nem jelentkezett? Mostanában már otthon kéne lenniük.
Hétvégén a Bakonyban voltunk pihizni, sétálgattunk nyugdijas tempóban. Kép Kisfiam sokat mocorog, időnként ugródeszkának használja a húgyhólyagom, lassan kezd nehézzé válni a cipőbekötés is, nektek nem?
Ma megyek dokihoz, kiváncsi vagyok mennyit nőtt a bébi. A héten még két napot dolgozom, aztán vége. Most, hogy igy beindult a babaeső, kezdem csak igazán érezni, hogy ez a szép álom valósággá lesz. Néha még olyan hihetetlen! Kép
Pelusból én úgy tervezem, hogy veszek egy csomag newborn-t és 1 csomag minit, aztán majd meglátom, hogy melyik milyen, az első napokra elég lesz ennyi, aztán majd kispapát küldöm beszerzésre. Kép
Szekera, nekem a Balogh doki az orvosom, Moszinak a dr. Fülöp. Te kihez jársz?
Csirkesz, nekem a dr. Spock féle könyv van meg és a barátnőm ajánlott még egyet, valami Babaápolás nagykönyve a cime és az Alexandra könyvesboltban lehet kapni. Szerintem 1 ilyen témájú könyv elég, atöbbi infót jobb a netről, ill. más kismamáktól, gyerekorvostól, védőnőtől beszerezni.

Macsek
33+0

Kép

Kép
macsek11

Sziasztok!!!

BABS: gratulálok Péterkéhez, minden minden jót kívánok nektek!!!!

Andi, tegnap én is filozófikus hangulatban voltam, az jutott az eszembe, milyen furcsa lesz szülés után, hogy nem érezzük a pocinkban a mocorgást. Hónapokon keresztül érezzük lekik bennünk valaki, izeg mozog, csuklik és egyszercsak vége, semmi kellemes belső érzés.
Utána arra gondoltam lehet fel sem fog tünni hiszen ott lesz a babóca és hirtelen annyi minden dolgunk lesz.

Könyv: én megvettem az " Új baba lexikon" c könyvet, egész jónak tünik így előzetesen a gyakorlatban kitudja még. Fontos dolgok elég részletesen le vannak írva. A Suttogó-t is megvettem nekem nagyon tetszik ráhangol a picire az ő világára, illetve egy baba masszázs könyvet is beszereztem.

Vajon ma születik babóca?

Vigyázzatok magatokra
Márti
márti05

Sziasztok Kép

Időm nincs, csak egy gyors képre, és nagyon köszönöm a drukkokat és gratulációkat.
Egyébként szuperül vagyunk, Bálint rengeteget szopizik és édes kis tünemény. Teljesen odáig vagyunk tőle.
Már szombaton hazapateroltak a kórházból, mert vele és velem is rendben volt minden és szerintem full ház volt, tele a gyermekágy és a vajúdó is.
Hulla fáradt vagyok, majd jelentkezem szülés sztorival, ha lesz erőm-időm.
Gratula a babuciknak és hajrá az anyuciknak Kép
Edit

Puszi, EditKép

Edit
Kép

Kép
reditke

EditKép
Jhajjjj, hát én mindjárt elolvadokKép Olyan szép ez a baba!

Azt hiszem, egyre biztosabb vagyok abban, hogy ezekért a csöppségekért tényleg érdemes élni.
Már várom, hogy a sajátomat is lássam, sokat morfondírozok, hogy milyen is lesz a pofija, de sehogy sem bírom elképzelni.

A könyves tippeket köszönöm. Majd benézek az Alexandrába.

Csirkesz

Csirkesz

Kép

Kép

Kép
csirkesz

Edit Kép
Itt olvadozom.... és várom az október végét, hogy nekünk is két ilyen kis manónk legyen.... úúúúúúúúúúúúúúúgy szeretném, ha már okt. 27 lenne.... Kép

Orsi + 2 Kismaczkó
26+6
(akik holnap kezdik a hetedik hónapot... haladunk, ugye???)

Orsi
KépKépKép
icsilya

Bibi
Első gyerkőcnél korábban van a leszállás/megkönnyebbedés, kb a 36. hét környékén, többediknél sajna később, vagy csak közvetlenül a szülés előtt. Biztos észre veszed, hogy végre kapsz levegőt és fér a gyomrodba is kajaKépKép Egyébként szemmel is látható, hogy lejjebb kerül a pocak.

Csirkesz
Parlagfűre vagy allergiás? Ennek mik a tünetei? Erős a gyanúm, hogy szegény Gergő is az. Kb 2 hete be van dugulva az orra és reggel a szeme is piros.
Könyv: Én kaptam tesómtól a Kismamák nagykönyvét, meg a Spockot, de én inkább a netre hagyatkoztam. Nekem a gyerekdoki is elég elavult tanácsokat adott ( 3 óránként 1 mellből etetés és társai). Itt a babaneten van szoptatás, hozzátáplálás, gyerekbetegésgek, stb témában topik, szerintem jók.

Judy

Judy

Kép
Kép
Kép
juti

EditKép

Nagyon édes a kisfiadKépKép GratulaKép

Pelus:
Nekem maradt Gergőtől még két-három csomag newborn. Neki kellett is a ropi kábaira, szerintem most sem lesz másképp.

Judy

Judy

Kép
Kép
Kép
juti

kábaira=lábairaKépKép

Judy

Kép
Kép
Kép
juti

JudyKép
Eddig úgy tudtam, hogy nem vagyok allergiás a parlagfűre, hanem csak egy penészgombára, ami a levegőben van, és nem lehet ellene mit tenniKép Viszont nálam ez ugyanolyan szénanáthás tüneteket tud okozni, mint másnak a parlagfű és egyéb nyalánkságok.
Gergő tünetei is olyanok, mintha allergia lenne. Nincs a szomszéd lakatlan telken egy csomó nagy gaz? Lehet, hogy onnan jön a pollen, bár ebben az időszakban mindenhonnan az szálldos.
Mivel babát várok, idén nem szedek semmit, és ha rosszul vagyok, elég az orrspray (sima, hagyományos gyógyszertári - az is nyugtatja annyira a nyálkahártyámat, hogy tünetileg tudom kezelni a kórt).
Azért érdemes utánajárni, mi is az, amitől prüszköl Gergő. Lehet, hogy egyszerűen kiküszöbölhető az ok. Hallottam olyanokról is, akiknek a homeós bogyeszok is sokat segítettek.
Osztálytalálkával mi legyen?????

Csirkesz

Csirkesz

Kép

Kép

Kép
csirkesz

Sziasztok Lányok!!!
Gratulálok Babsnak!!! Nagyon gyorsan megérkezett a pocaklakó, tegnapelőtt írta, hogy este elment a nyákdugó, tegnap meg már itt is volt a kis manó!!!
Sok-sok tejecskét nekik és egészségből is rengeteget!!!

Reditke!
Nagyon cuki a Bálint babád, pihenjetek sokat, és további jó szopizást!!

Linato!
Ezek aztán méretek!
Én tegnap voltam dokinál, igaz, hogy nem csinált ultrahangot, de a kitapogatás alapján szerinte már fejjel befordult és kb. 2 kg körüli, pedig egyedül van. Remélem azért összeszedi magát a szülésig és megfejeli a 3 kg-ot.

Macsek11
Az én dokim a legfiatalabb Bálint. Moszi nem nagyon írogat, pedig jó lenne, ha bennt véletlenül összefutnánk, akkor tudnánk egymásról. Én a jövő hétfőn megyek NST-re.

Csirkesz!
Ilyen védőnő mellett nem is kell nektek könyv, nem is tudod mekkora szerencséd van vele. Ha az enyém legalább fele ilyen rendes lenne, már örülnék. Azt, hogy hogyan kell fejni, még a kórházban sem mutatta meg senki, a Net-ről töltöttem le a La Leche Liga szoptatós füzeteit, és magamtól próbáltam rájönni. Egyébként olyan, hogy tejbelövellés, nálam egyáltalán nem volt, soha nem folyt a tejem, nem durrantak be a melleim, ennek ellenére azért 11 hónapos koráig szoptattam a manómat.
Ha mindenképpen szeretnél valamilyen könyvet, én a Kismamák Nagykönyvét ajánlom, a Magyar Könyvklubb üzleteiben megtalálod, de szerintem máshol is érdeklődhetsz. Abban a szülés előtti, alatti, utáni dolgokról, a gyerek fejlődéséről, betegségek tüneteiről, kezelésérő, és egyéb hasznos dologról is találsz olvasnivalót.

Erka
szekera

Orsoly:
Tegnap fél 11-re mentem, pont beestem az ajtón, szerintem nem találkozhattunk, szerdán is ilyenkor fogok próbálkozni.
Azt, h. lehet, h. be kell feküdni egy Újvári nevű doki bácsi mondta. A szülőszobán lehet, h. találkozunk, már ha a Picurok tartják magukat a kiírt időhöz Kép

Gabi:
A nevére nem emlékszem, teljesen legbelül voltak ezek a kocsik, bőrszíj felfüggesztésűek, attól ringatható.

Ma teljes nyugiba helyezem magam, beszélgetek babával, próbálom elmagyarázni, hogy miért lenne jó, ha kivételesen holnap abban a fél óában rúgna nagyokat Kép

Lányok köszi a sok vigasztalást, jó olvasni, hogy más csemetéje sem feltétlenül illik orvosi tankönyvbe Kép eZ azért jó hír, mert engem kicsit megrázott, amikor 16 évesen szóltak a gyakorlatozó orvostanhallgatónak, hogy nézze meg a szememet "Jöjjön kollegina, ilyen szépet a tankönyvben is alig látni..."

puszi mindenkinek, remélem Pocó jól van a kórházi körülmények ellenére

zsófi
papzso

Edit,

Még egyszer gratulálok a gyönyörű kisbabádhoz!!!

Könyv: nekem a Kismamák nagykönyve van meg, de nem sok újat írnak benne, mindent meg lehet találni a Kismama, Baba magazinokban is szerintem.

Asszem, rábeszéltetek engem is a newborn pelusra, majd megnézem, az meddig jó és veszek én is, ki ne maradjak már semmi jóból!

Tegnap nekem is "fészekrakás" volt, ma meg olyan intézkedhetnékem van, reggel óta intézem a felgyülemlett dolgaimat, úgy mint fősuli, kardiológushoz időpont (jó lenne még szülés előtt, sajnos a nyáron elblicceltem...), autó biztosítása, stb. Ráadásul ma várom a védőnőt is.
Legalább nem lesz uncsi a nap.

Közérzet: állandó hányinger. Gondolom, a tegnap óta elfogyasztott tömérdek mennyiségű ice tea miatt...

Szép napot mindenkinek!!! Na, ki lesz a következő, aki megy szülni???
Vendég

Csirkesz,

Nekem is a Spock-féle könyv van meg, abban elég sok jó dolog van, de érdekes módon inkább a férjem van rákattanva, aztán ha talál valamit, csak úgy ontja a jobbnál-jobb babanevelési tanácsokat (persze közben majd' kicsattan a büszkeségtől, hogy mondhat valami újat)Kép

Megvan még az "Aludj jól, gyermekem" c. könyv is, abban mindenféle ötlet van, hogyan lehet rászoktatni a csemetét, hogy átaludja az éjszakát.

A véleményem azonban az, hogy a legtöbb dologra saját magad is ösztönösen rá fogsz jönni, felesleges 1-2 könyvnél többet begyűjteni. Na meg ne is beszéljünk a mai netes világról, ahol aztán tényleg mindent megtalálszKép

Remélem tudtam segíteni.
HKata

Kép

Kép
anyamanya

Lányok!
Még egyszer köszönöm a könyves tippeket. Azt hiszem, nem fogok túl sokat venni. Max 2 db-ot, de tényleg igazatok van, itt van a net, millió oldalnyi tudással.

Vasalgatom a gyerekszerkókat. Tök aranyosak, meg kedvesek, de egy-két darabot azért forgatgatok, hogy vajon képes leszek-e ráadni a babára. Szerintem az első öltöztetés roppant sokáig fog tartani. Ráadásul látom magam, amint a szoba közepén szerencsétlenkedem, és nyitogatok mindenféle szekrényajtókat, hogy a megfelelő ruhadarabra rátaláljakKépKép Pedig most biztosan nagggyon logikus helyre fogom elrakni a kisfickóm szerelésitKép
Tegnap a bútor lemosása után beköltöztettem a szobába a játékokat. Ez a legfontosabb, nem?Kép

Csirkesz

Csirkesz

Kép

Kép

Kép
csirkesz

Sziasztok!

Edit: tünemény a kis Bálint, gratulálok hozzá mégegyszer, és ha lesz időd és energiád, várjuk a születéstörténetet is KépKép

Könyvek: Kismamák nagykönyve, ill. a Kismamák és Kisbabák egészségkönyve van meg nekünk, ezekben minden nagyon jól le van írva. Meg szoktam venni az Anyák Lapját meg a Kismamát is, abban is mindig van valami babákról, szoptatásról, ilyesmikről.
A La Leche Liga honlapja tényleg nagyon jó, nézegettem is, le is fogom tölteni.
www.lll.hu
És tényleg mindent meg lehet találni a neten, szóval infoáradat az vanKép

Csirkesz: jövő hét szerdán megyek 10-re NST-re.
Neked mikor kell menned?

Majd még írok, pusz
Lau
35+0
lau

Mindenki olyan ügyes, és már készülnek a babaszobák. Én meg még elő sem vettem a nagymanóm által kinőtt holmikat, hogy megnézzem mi van és mi az, amit be kell szereznem! Mindenesetre vasárnap vettem három bodyt a babónak, mivel a férjem egyik unokatestvérének fél éve kölcsönadtam egy adag babaruhát, többek között bodykat, és most, amikor kértem, hogy adja vissza, közölte, hogy hát ő továbbadta egy barátnőjének és szégyelli visszakérni. (Jó mi?)

Egyébként nem tervezem, hogy egy-két új dolognál többet vásárolok a babának. Bár textilpelenkákat biztosan veszek még a büfiztetéshez, meg cumisüveg is kell egy, hátha gondok merülnek fel a szopizással. Még nem döntöttem el adok-e neki cumit, a nagy négy hónapos korában kiköpte és többet nem vette a szájába. Viszont mellszívót vennem kell, mert a Medelám tönkre ment, elkopott a gumi a dugattyújában, és miért is lehetne kicserélni? Azt mondták, sajnos újat kell vennem.

Szeptember 6.-ig dolgozom, úgyhogy terveim szerint csak ezután kezdek mindent összeszedni. Bár látva, hogy mindenkinél felgyorsultak az események, lehet, hogy hétvégén már előveszem a rucis dobozokat.

Mindenki a Tena Ladyt vásárolja, pedig nekem a vastagabb típusú Allways is bevált, az extra méretűt vettem.
Erka
szekera

Erka: ilyet!! Kölcsönadsz dolgokat, és utána meg még neked kell utánajárkálni!! Igenis kérje vissza, elvégre a tiéd és most szükség lesz rá. Előtted nem szégyelli, hogy továbbadta?? Bocs, csak kicsit kiakadtam most ezen.

Én is csak kapkodtam a fejem, mikor láttam, hogy minenki készülődik pl. egy hónappal ezelőtt is, nálunk meg még most is csak alakulnak a dolgok, de valószínű, jövő hétre már minden kész lesz.
Olyan jó nézni a babasarkot, ahogy alakulKép

Csirkesz: hja, a játékok a legfontosabbakKép Amig a baba nem tud velük játszani, addig apuka meg anyuka használják őketKép

Lau
lau

Játékról jut eszembe, még nem vettem olyan kiságyra rakható forgó-zenélőt. Olyan drágák, 10ezer ft-ért láttam a szebbeket. Nem, mintha sajnálnám a kicsitől, de hátha kapunk ajcsibaKép
Azért ha valaki látott szépet olcsóbban, szóljon!!!
Vendég

Sziasztok!

Na, megvolt a CTG. Elsőre nem lett jó, kellett még egy, viszont ennek kapcsán sok új dolgot megtudtam (így harmadik gyereknélKépKép). Szóval: a "rossz" CTG oka nem feltétlenül a nem mozgás, mert alapból akkor is jónak kellene lennie, ha alszik. Ha mégsem lesz jó, akkor annak több oka is lehet, pl. jelezheti, hogy méhlepény már nem látja el tökéletesen a babát, de lehet egyszerűen az az ok, hogy a mama nem ivott eleget és ezért rosszabb egy kicsit a keringés.
Szóval a jó CTG-hez jó egy kis csoki vagy ilyesmi, de megfelelő folyadékbevitel is segíthet. (Én ma reggel a CTG előtt nem ettem és nem ittam (siettünk reggel, nem volt rá időm, de el is felejtettem), viszont miután a büfében ittam, ettem két falatot utána jó lett a CTG.)

Noémi!

Babs üzeni, hogy bírjuk ki még a hetet a doki visszaéréséig.KépKép Tidrencelnél szült, de nem volt elégedett...
A babája nagyon aranyos, épp aludt. És ő is nagyon jól nézett kiKépKép, meg nem mondtam volna, hogy tegnap szült.

Beszti

KépKép
KépKépKép
beszti

Hali!

Edit, Bálint baba gyönyörűűűűűű! Kép Kép Nagyon kiváncsi vagyok a szüléstörténetedre és az összes kórházi tapasztalatodra, hogy mire készüljek! Kép
Lányok, én legszivesebben most rohannék szülni! Kép Tudom, hogy a babának még növekednie kell bent, de igy, hogy megvannak az első csöppségek kezdek nagyon türelmetlen lenni. Kép

Szekera, a jövő héten kell hivnom a szülésznőmet, még nem tudom mikor kezdjük az NST-t. Ha úgy jön ki, majd összehangolhatunk egy talit a kórházban.

Kicsit off. Ti mit csinálnátok, ha a barátnőtök (?) 5 hónapja fel se hivott volna titeket, hogy éltek-e még egyáltalán és most jelentkezik. Nekem valahogy nincs kedvem beszélni vele, ha eddig tojt rám, akkor most mi lett ilyen fontos? Azóta, hogy bejelentettem neki a terhességemet soha meg se kérdezte minden rendben van-e? Vagy én vagyok túl érzékeny? Kép

Kép

Kép
macsek11

LauKép
Még nem tudom az időpontomat, szombaton derül majd ki. A játékokkal más most is játszadozunk, csak a gyakorlás kedvéért. A víziló pedig még velem alszik. Csak tudjak majd lemindani rólaKépKép

AndiKép
Ezek a forgókák tényleg aranyosak, és tényleg drágák. Én vettem üvegfestésre alkalmas kis figurákat (kislány, kisautó, maci, oroszlán, egyszarvú) és szép színesre kikentem őket. Ha átmegy rajtuk a fény, valami mesések (fújj, én kis öndícsérőKép). Most már csak valami úton-módon forgókává kell alakítanom őket. Lehet, hogy a szélcsengők alapján csinálom majd meg, és a szekény fogantyújáról fog a babó fölé lógni. De lehet, hogy más megoldást keresek.
Kaptam viszont elefánt alakú tányéralátét szettet a gyerkőcnek (azért a szopis időszakot nem hagyom kiKép), ebből egy elefánit biztosan felteszek a falra, mert olyan édi.

Csirkesz

Csirkesz

Kép

Kép

Kép
csirkesz

Edit!
Nagyon édes a babucitok!

Kép
Kép
györesz

Macsek!
Valszeg Te vagy túl érzékeny, bár nekem is rosszul esne az ilyen viselkedés. Én most pont azt játszom a saját "barátaimmal", hogy nem hívom fel őket. Mindig én voltam, aki melóhelyről ugyan, de emelgette a telefonkagylót. Sajna azt kell leszűrnöm, hogy nem nagyon hív engem senki sem. Ez legalább olyan rossz, mint amit Te élsz át. Viszont kezdem meggyőzni magam, hogy ez a struccpolitika nem vezet sehova. Ha szeretném velük a kapcsolatot áploni (és nem egyedül maradni), akkor nekem kell felvenni a kesztyűt, és hívni őket, írni nekik. Rá kellett jönnöm, hogy szeretnek ők engem, de nem azok a megkeresős fajták a barátaim. Lehet, hogy én kényeztettem el őket?
Ne légy ilyen haragos, nem iszem, hogy ezek az érzések téged pozitív energiához juttatnának. Sokkal jobb jóban lenni valakivel, mint haragudni rá.
Ne duzzogj, hagyd, hogy érdeklődjön. Idővel csak kiderül, mi volt a hoszzú hallgatása oka.
KépKépKépKépKépKépKépKépKépKépKép

Csirkesz

Csirkesz

Kép

Kép

Kép
csirkesz

Zsofi: en 10-kor vegeztem, aztan a szulesznotol pont fel 11-kor jottem el, de persze igy nem emlekszemKép Egyszer majdcsak osszefutunkKép

Beszti: akkor nem tom Lackonal mi lehetett, de nekem kaja-pia, sot lepcsozes utan, sot a szules elott 2 oraval is rossz lett a ctgKép a flow meg mindig jo...Kép

orsoly
orsoly

Sziasztok!

Olyan erős keményedéseim vannak, de nem fájnak, csak épp néha levegőt nem kapok, még ki kell bírnom 14-ig akkor lesz CTG.Ha fekszem se jobb, ég a hasam és a mellem is.Nem tudom mi ez.

Noémi
fantikbaba

Csirkesz, te nagyon rendes csajszi vagy! Kép

Noémi, jobbulást kivánok, tarts ki!

Kép

Kép
macsek11

Csirkesz, tegnap én is kreatívkodtam, igaz, nem a babának, hanem a barátnőmnek csináltam egy varródobozt decoupage technikával, meg magamnak varrtam 4 db fehér-kék kockás tányéralátétet. Ja, meg varrtam egy dízspárnahuzatot. Nagyon meg voltam indulva!

Most ment el egyébként a védőnő, mindent rendben talált, bár szeretett volna arról meggyőzni, hogy a kiságynak pont az ágyunk mellett jobb helye lenne, mert ha nyűgös a pici, és beteszem a kezem, attól már megnyugszik...
Vendég

Noémi, nekem is elég erősek a keményedések, pont most említettem őket a védőnőnek, aki nem örült neki, mert azt mondta, ilyenkor nem igazán jó a baba oxigénellátása. Meg kérdezte, hogy mit mondott rá az orvosom. Mondtam neki, utoljára hó elején voltam nála és elsején kell visszamennem, és nem nagyon reagált arra, hogy keményedéseim vannak. Azt hiszem, a dokimat semmiven nem lehet kizökkenteni a nyugalmából...
Pihizz sokat, ha lehet, feküdj!!! Olvasgass, próbálj meg lazítani, míg nem indulsz a CTG-re.
Vendég

CsirkeszKép
Hát elég rossz lehet még a szénanáthától is szenvedni, pláne éjjelKép És nem pocakosan szoktál rá szedni valamit?
Eltaláltad, a szomszéd kertje parlagon hever, de sosincs itt, azt sem tudjuk ki az, már mondtam a Gézának, hogy ha más nem lesz kiirtom én a parlagfüvetKépKép Persze ezt nem engedi, majd őKép
Ha bedurvulna, biztos, hogy a homeos dokihoz viszem el, a kruppnál is ő segített.
Egyelőre mi is az orrsprét használjuk, ami nagyon jó csak utálja szegénykémKép
Osztálytali: nem tudom, még egy esküvői meghívás is beugrott aznapra, amire tuti nem megyünk, mivel Géza egyetemi bulira utazik azon a hétvégén. Így viszont nem tud levinni Kőszegre, egyedül meg már húzós lenne. Te mégy?
Ügyi vagy a kreativkodássalKépKép Babaszobáról nincs fotó?

NoémiKép
Ez a cickóégés nálam is megvan egy ideje, olyan furcsa, Gergővel nem volt ilyen, nem tudom mi okozza. És mindig ebéd után tör ráKépKép Most is itt ülök egy szál rövidgatyóban, mert felül nem bírok elviselni semmilyen ruhadarabot.
KeményedésKép Várjuk a híreket a ctgrőlKép

Judy

Judy

Kép
Kép
Kép
juti

Lányok!
Én tegnap voltam a dokimnál, és a haskeményedésekre (nekem is vannak rendesen) azt mondta: " Nem baj, készülődik, ne aggódjak!" A nagy manómmal is sokat keményedtem!

Macsek
Én hétfőn 11:30-ra megyek legközelebb pedig szept. 7-én laborra+Uh-ra.

Lau
A baj az, hogy a rokon külföldön él, és nem nagyon tudok utánnamenni! Azért felhívtam, és már mondtam neki, hogy ha tudta, hogy szeptember végén szülök, akkor hogyan adhatta kölcsön azt, amit már ő is csak kölcsönbe kapott? Hidd el, én is nagyon kiakadtam, de néha le kell nyelni a békát, inkább, mint stresszeljem emiatt magam, azzal csak a babócámnak ártanék! Ő legyen egészséges, nekem az a legfontosabb!! Azért gondolhatod, milyen mérges vagyok!

Andi
Menj el egy KGST, vagy kínai piacra, ha van a közeledben, és ott sokkal olcsóbban ugyanolyan szép forgókához juthatsz, mint a méregdrága boltiak. Egyébként én a BrumiMaci boltot (Mester utca Tinódi utca sarkán, 4-6-os villamosokkal a Mester utcáig, onnan gyalog). www.bumi-maci.hu

Erka
szekera

szekera

Forgókákkal kapcsolatban ha adhatok egy tanácsot:
Olyan forgót vegyetek, amelyiknél a kis figurák arca lefele van, tehát a baba azokat látja. Láttunk mi is méregdrága Micimackós forgókát (rajta Füles, Malacka, Tigris, Micimackó), de mindegyik a fejénél fogva volt felfüggesztve. A párom jól behajolt a kiságyba, hogy megnézze mit látna onnan a babó, hát nem túl sokat. Leginkább csak a figurák talpait.
Annyiban maradtunk, hogy főleg a rokonoknak jó, hogy legyen mit mutogatni, lássák, milyen tutti-frutti kis forgója van a gyereknek.

Pusz,
HKata

Kép

Kép
anyamanya

HKata: igen, én is láttam édes Disneys forgókákat, abból tényleg nem sokat lát a kicsiKép

Erka: persze, nem is kell idegeskedni, majd lesz valahogy!!

Képzeljétek, megvan az utolsó nyári baba is!!KépKép most olvastam, hogy Soraya megszült tegnap este, és ezzel mindenkinek megvan a babájaKép Nagy gratula nekikKép

Lau
lau

Erka!

Tőled szeretnék kérdezni.

Itt kíváncsiskodtam és, ha jól olvastam, akkor Te a Bálint Balázshoz jársz. Meg tudnád írni nekem, a magánrendelőjének a számát és azt, hogy mikor rendel.
Az e-mail címem: majcsi@hotmail.com

Amúgy gratulálok mindenkinek, akinek már megszületett a babája, a többieknek meg további boldog babavárást!

Majcsi

Majcsi
majcsi

Lau,
Akkor már tényleg és végérvényesen rajtunk a sorKép

HKata

Kép

Kép
anyamanya

Helló Lányok!
Védőnéni most ment el. Hagyott itt pár receptet, már csak a lázcsillapító kúp, és popsikenőcs receptet kell a dokinénitől beszerezni. Csináltunk listát, megbeszéltük, hogy milyen szerkóban hozzuk haza a picit, és első nap, ha szeretnénk kijön, és segít a fürdetés - köldökápolás témában tájékozódni. Meghívott szeptember 10-re a náluk (Családsegítő szolgálat) tartandó Anyatejes nap partira. Lesz előadás, zsúr, traccsparti, majd rá pár napra találkoznánk utoljára a szülés előtt, és megbeszélnénk mindent a szopizásról.

JudyKép
Nem pocakosan szedek rá gyógyszert tavasztól őszig, napi egyszer. Kibírható, és azzal aztán semmi bajom.
Babaszobáról nincs fotó, mert a gép és a hozzá való software, amit a net előfizetéshez kaptunk oly gagyi, hogy említeni sem érdemes ezeket. Majd apóséktól kölcsönkérjük az ő gépüket, és akkor majd teszek fel képeket. Vagy a jövő héten valamelyik nap el is ugorhatnátok hozzánk, és akkor láthatnátok élőben.
Esküvőből nekünk is kijut, szombaton is, meg jövő héten is megyünk. Egyszer Csopakra, egyszer Pécsre. Kőszegen még gondolkodom.

Csirkesz

Csirkesz

Kép

Kép

Kép
csirkesz

Nos itt vagyok, az első CTG elég lapos volt, a kemény pocim ellenére (ezek szerint babót nem izgatja a keményedésemKép).A főorvos nézte meg a papirost, mivel dokim nem volt. Azt mondta irány a büfé gyalog hideg vizecskét igyak, ehetek is, és sétáljak, 25 percet nehezemre esett de megtettem.
második CTG: szép kis görbék, nagy összehúzódásokkal, ez már tetszett az orvosnak, azt mondta tuti lány a babó mert "hisztis" alakú a görbeKép
Keményedés: Szép erős intenzív jóslófájásaim vannak, most már van elképzelésem mi lesz szüléskor.Pihizgetnem kell, sok folyadék.A front környékén erősödnek az izomösszehúzódások, ugye front jön.
Szóval várok/(remélem babó is így akarja) legalább jövő hétig, akkor már doki is lesz, addig tűrök, és sziszegek, jó nagy levegőt veszek.

Csirkesz az én vedőnénim is ilyen lelkiismeretes, megvannak a receptek itt is 11 dbKép Megírtam már őket, csak a babó Keresztneve nincs rajta. És ha hazajövünk eljön a doktornénivel megnézni és tanácsot adni.
Bár eddig olyanokat mondott amit itt a neten már rég tudokKép De azért meghallgatom jó kismama révén.

Játékok: Lehet hogy egyedül én nem vettem semmit ilyesmit, de hátha kapunk (a remény hal meg utoljára)
Amúgy az IKEA ban láttam aranyos méhecskés forgót, puha textilből, műanyagot semmiképpen sem akarnék.

hosszú voltam megint
Pihengetek.......

Noémi
38+2?
fantikbaba

Trompipi!
Én teherbeesésem óta áhítozom egy zenélő, forgós játékra, de apa közölte, hogy nem veszünk, mert annyit hallgatnám, hogy tönkremenne mire a baba is élvezné a látványt. Tudom, hogy igaza van, de akkor is.... Meggyőződésem, hogy a cuccok nagy része a szülőknek kell és nem is a babának Kép

azért elcsábítom apát a brumi maci boltocskába Kép

Beszti!
Köszi az ötletet, holnap iszom is Kép
A gyerek egyébként egész nap mozgott, aztán lefeküdtem aludni, alig találtam olyan pózt, hogy ne mocorgott volna, persze most is mozgolódik gépelés közben, de hogy holnap mit produkál ?! Kép
papzso

Noémi,

a doki mondta, hogy a méhösszehúzódások már jóslók? Mert nekem a védőnő azt mondta, a kettőnek semmi köze egymáshoz... Úgyhogy most kétséegek között leledzem, és leküldök egy kis szőlőt Lilinek...

Andi

Az Ikea-s forgót én is láttam és tetszik, csak sajna nincs mire felakasztani.
Vendég

Zsófi,
Egy zenélős kis elefántunk már hónapok óta van, néha beüzemelem és a pocimra teszem, de ez nem forog, nem lehet felakasztani. Valahol olvastam, hogy ha a terhesség alatt hozzászokik a baba egy dallamra, akkor születése után megnyugszik majd, ha hallja. Ezt majd leteszteljük!Kép
De mégiscsak kellene egy olyan is, amit nézegetni tud majd. Ne mindig a szülei képét kelljen néznieKép
Vendég

Edit,

Bálint nagyon édiKép Sok boldogságot hozzáKép

Macsek,

Csirkesznek igaza van a barátokkal kapcsolatban. Idövel rájöttem, hogy vannak hívó és fogadó felek. Én is a hívó fél kategóriába tartozom. Szerintem el is veszíteném a barátaim 80%-át, ha én nem jelentkeznék, de persze ez nem azt jelenti, hogy nem szeretnek. De persze azért én is kiakadok néha, hogy ez így igazságtalanKép

Moncsi
minike

A főorvos mondta, nekem a a hüvelyből indul az összehúzódás egészen a méh felső peremééig, és kb. 10 mp-es,(mint egy orgazmus csak annak jobban örülnék)Kép A babót is rendesen összehúzza, nem gondoltam hogy ilyen erős a méh izomzata aztán utánna újra puha a pocak.
Most jön a front, már nem olyan gyakori, de tegnap persze aludni se tudtam miatta.

Látom Beszti is ismételtKép Hát igen inni és enni kell ctg előtt.

Én a baldahin vasra fel tudnám akasztani.Lehet venni kellene mégis?

Nézegetni kb 4-6 hetes kora után fog, addigra jól fog látni is.
fantikbaba

Gyakorló Mamik Kép
Érdekelne a véleményetek a Kenguru Goldos babadolgokkal kapcsolatban. Kép Egy törzsvásárlókártyát már sikerült összeszednem, és onnan venném meg a fiúk cuccait.
Szóval, milyen a minőségük? (mert a téli kollekció fazonja tüneményes Kép Kép) Jónak tűnik a bodyk anyaga, mert nem a legvékonyabb pamut.
(Ami még mellettük szól, hogy a sarkon van a mintaboltjuk Kép)

Orsi + 2 Kismaczkó
26+6

Orsi
KépKépKép
icsilya

Orsi @ Kismaczkók, én elég sok KG cuccot vettem, ki is mostam őket, nem nyúltak ki ezidáig (persze használatban nem voltak még)Kép Nem hiszem, hogy rossz lenne a minőségük, érdemes az akcióikat kihasználni szerintem. Fini, puha az anyaguk és nem is néznek ki rosszul.
Andi
Vendég

@ helyett &, bocs!
Vendég

Sziasztok!

Nos tegnap mar nem tudtam jonni, mert papa nem hagyott felkelni!

Viszont most dolgozik igy itt vagyok.

Edit!

Gyonyoru a babad!
Jaj de jo lenne mar ott tartani! Kép

Beszti!

Babs miert nem volt megelegedve???
En is Tidrenczelnel fogok szulni.
Most elkezdtem parazni.

A labam mar javulgat, csak kicsit van bedagadva, de meg nagyon kek.
A csuklom is jobban van, bar begyulladt, de befujtam es mar jobb.
Az ujjam is jobban van, mar bumszli kotessel tudok jol irni.

Ma befejeztem a csiszolast, mire hazajon a papa jol meg fog lepodni es remelem orulni fog neki.

Mostmar johet penteken az asztalos. Kép
Szombatra teljesen kesz lesz a gyerekszoba. Kép

Magi
Vendég

Magi Kép
Mit csinál a Te kispapid, hogy éjszaka sosincs otthon???

Orsi

Orsi
KépKépKép
icsilya

Orsi!

ejjel itthon van.
Kiveve penteken. akkor alando ugyeletes.

De felvaltva dolgozik, hol delelott hol delutan.
8-14-ig
14-20-ig
45 perc az ut kocsival.

Egyebkent fogorvos.

Ja es vasarnap is allando ugyeletes, de mar csak a heten, mert szeptembertol mar nem. Kép

Olyan boldog vagyok, hogy leadta.

Magi
Vendég

Vissza: Gyermekek / magzatok kor szerint

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?