sziasztok!
a fogacskák bármikor jöhetnek, én mindig abból indulok ki, hogy van, aki foggal születik
Anyum elmesélése alapján nekem viszont csak egy éves korom után bújt elő a fogam :-/ Az én Lilimmel már hetek óta azt hiszem, hogy na, majd most hátha, aztán mégsem ...
fogzásra - és egyéb lázzal vagy láz nélkül járó nyűgösségre - állítólag csodaszer a Viburcol kúp. Homeopátiás, vagyis ártani nem lehet vele, és nekem sok barátnőm esküszik rá! Én még nem használtam, de már megvettem és már csak bevetésre vár a titkos fegyver
Fogzásra jó még a Chamomilla Vulgaris Ch15 vagy 30 (a kettő helyettesíthető egymással, ezt a gyógyszertárban mondták nekem) Az adagolását érdemes a neten megnézni, mert én többfélét találtam, van aki kúraszerűen ajánlja, de akár negyedóránként 5 golyó is adható akut esetben! (szintén a gyógyszerész mondta) Hogy segített-e, nem tudom, mert nem tudom, mi lett volna, ha nem adom, de tény, hogy kevésbé volt nyügi a kislányom, mikor adagoltam neki
Piciknek vízben kell oldani, nagyobbacskák pedig szépen egyesével el tudják szopogatni.
ami a napirendet illeti, az én Lilim is mintababa volt ilyen szempontból, mert akár órát is lehetett volna igazítani hozzá: háromóránként evett, és mindig ugyanakkor! Éjszaka is csak enni kelt fel, ami teljesen kibírható, mert sajnos a mai napig is csak ritkán alussza át az éjszakát :-/ Szóval ezt is gyereke válogatja!
Én olvastam anno, hogy még a legjobb gyerek is "elromlik" 4-5 hónapos korára, vagyis kisebb-nagyobb alvászavarok léphetnek fel, mert ekkor már sokminden érdekli a csöppségeket, és sokkal éberebben alszanak. Akármilyen zajos környezethez szoktatja az ember, ami korábban meg sem kottyant neki, az ebben a korban elkezdi zavarni (pl beszéd, tv, autó stb. ) Ez nálunk is pont így volt, de ez persze nem jelenti azt, hogy rossz vagy kezelhetetlen lesz a gyerek... Szerintem minden babánál vannak rosszabb és jobb időszakok, és ahogy azt hiszem már valaki írta is, a napközbeni viselkedése is ezer dologtól függhet: front, eső, szél, hó, fogacska, lappangó betegség, nátha stb. Szóval egy-egy rosszabb naptól még ugyanolyan kisangyal a kisangyal
Edina