Sziasztok!
Dóri: mi újság veletek?? fiúk jól vannak??
Nitacska: remélem már jobban van Barni..
Anhel: de jó, hogy jöttél..
örülök, hogy meggyógyult Dóri..
Eszty: hogy sikerült Orsi műsora??
Etelka: annyira izgi várni veled a nagy napot..
kíváncsi vagyok, mi lesz holnap a ctg-n..
sztori..
de vaaaan..
volt nálunk a Télapó szombat este..
Matyi hatalmas kíváncsisággal és izgalommal várta..
amikor megérkezett és apa kiment beengedni, izgalmában össze vissza rohangált a lakásban és mondogatta, hogy "elbújok, mert nem láttam még télapót"..
aztán, mikor bejött, annyira zavarban volt, hogy hátra szaladt a hálószobába és ott kérdezte tőlem, hogy mikor adja oda az ajándékot..
mondtam, neki, hogy ahhoz előbb ki kellene menni hozzá..
a végén már énekelt is neki, úgyhogy nagy barátunk lett a Mikulás..
Ákos mikor meglátta, egy picit megijedt és a mamához menekült, de a végére ő is feloldódott, és búcsúzásnál kezet is fogott vele..
még aznap este, Matyi Télapóvá változott, és hatalmas lelkesedéssel az összes játékával "megajándékozta" a mamát meg a papát..
Ákos is folyamatosan mutogat az ajtóra, meg a polcra, ahol az ajándékok vannak, és lelkesen "magyarázza", hogy itt volt a télapó és hozott nekik ajándékot..
nagy örömükre másnap reggel pedig tele lettek a csizmácskák csokival..
miközben éppen egy fehér csokit ettek, Matyi egyszer csak megszólal: "anya, ez majonézes csoki.. fehér.."
egy picit megreformáltam az elalvásukat, mert kezdett egyre hosszadalmasabbá és bonyolultabbá válni..
most úgy néz ki, hogy összebújunk mesélni, énekelni, mondókázni, míg Ákos cicizik, aztán mikor már alvásra kerül a sor, mindenkit külön megölelgetek, megpuszilgatok és leülök a Matyi ágya végére még pár percre, aztán mikor Ákos elalszik kijövök..
teljesen jól működik, azóta nincs nyafogás, meg alkudozás mióta így alszanak el..
de előfordul, hogy hamarabb ki kell szaladnom pár pillanatra, még mielőtt elaludnának, és ilyenkor mikor megyek vissza, hallom, hogy ott hallgatóznak az ajtóban, és mikor észre veszik, hogy közeledek, mindenki rohan vissza a helyére és úgy tesznek, mintha mélyen aludnának..
akkora kópék..
valamelyik nap, meg még mindketten ébren voltak mikor kijöttem és nem mentem el az ajtóból azonnal, hanem hallgatóztam egy kicsit..
egyszer csak hallom, hogy Matyi suttog: Ákos... cupp-cupp.. és dobálta neki a puszikat..
Ákos meg Süsü rajongó lett, folyamatosan keresi Süsüt, este pedig dobálja neki a puszikat mielőtt elalszik..
ha meg berakom neki dvd-n annyira boldog..
kap is karácsonyra egy plüss Süsüt..
nagy lesz az öröm..
ja, valamelyik nap reggeliztek a fiúk, és Ákos szokásához híven dobálózott a kajával evés helyett, mire Matyi szigorúan: "miért nem eszel?? egyél!! na, ügyes vagy"..
na, most elárasztalak benneteket képekkel is:
Matyi mézeskalácsot készít a Télapónak..
a Télapóval..
a zsákmány..
jééé, hát itt meg mi történt??
nyamiiii..
fincsi ez a majonézes csoki..
a két zsivány..
amúgy olyan rendes gyerkőcök, mert két napi csokizabálás után mondtam nekik, hogy most egy kicsit szüneteltetjük a csokievést, mert nem tudnak tőle sem enni, sem aludni, és azóta sem követelik, pedig ott van előttük folyamatosan..
ma este kérdezte Matyi, hogy "anya szabad enni, most csokit?"
naná, hogy szabad volt..
puszi mindenkinek..