Új privát üzeneted érkezett!

Sziasztok

Kepzeljetek a hetvegen Alex nelkul vagyunk.Szerdan levittem anyuekhoz es tegnap jottem vissza este.Siman elbucsuzott es integett nekem,miutan elmagyaraztam hogy hetfoig a mamaeknal marad.Fodrasznal is voltam,miota rovidebb a hajam gyorsabban no,4 hetente vagni kell.
Tegnap este mar moziba voltunk: ))Ma takaritunk delelott es delutan megint csavargunk.Este a haz tetejerol nezzuk a tuzijatekot baratokkal: )
Holnap meg elutazunk 2 napra Szeghalomra a ferjem baratjaekhoz.Ezert is maradt Alex anyueknal mert nem akarom 3 orat utaztatani es ott meg nincs gyerek csak unatkozna.
Szoval most nagy a csend de egyfolytban emlegetjuk es hivogatom soxor,puszit kuld a telefonba es mondja: szia anya : ))
Tegnap este az Egomi tuzijatekon voltak es nagyon elvezte.

Rit
Erre gondoltal???

Hat en sem jarok buvarboltba,de majd megnezem.Amugy en nem uszni akarom megtanitani benne,hanem biztonsaggal elengedni a vizben.A karuszot nem szereti es az uszogumit sem,bemenne siman es mivel nem fel a viztol tobszori elmerules utan sem lehet kivenni annyira elvezi.Egyebkent ha kijon rogton leveszem rola a cuccot ugyhogy nem fazna meg benne: )Nem egy akaratos gyerek ugyhogy ha neki ez a mez jo es elviseli inkabb minta karuszot akkor ezt hasznaljuk.
Az uszooktato baratnom szerint sem jo a karuszo,sot o a piciket ugy tanitja hogy nem is latnak karuszot,mert az megzavarja oket kesobb. 2 evesen mar lehet hozza vinni gyerekeket a Komjadiba,mi is gondolkodunk a dolgon.
Egyebkent eleg ha kesobb tud majd uszni,csak elvezze a vizet es kesz,ennyi a celunk: ))

Indigo
Mi rizstejet adunk mert a tehentejtol.(hiaba volt tehentol jovo: )kiuteses lett a az arca.
Megkerdeztem a drnot es szerinte a rizstej is ugyanaz calcium es egyeb szempontjabol.Lenyeg hogy igyon tejet mert az fontos a csontoknak.

Parazita
Szep ajandek lesz a ferjednek a monitor meg a kisteso is: ))

Conti
Jobbulast Bettinek.Hat ha fozok akkor tenyleg jol jon.Nekem Ariston van es 55 fokon hasznaltam eddig.

Mano
Jo nyaralast!

Panda
Hat az oktadod ne nagy szam ha nincs tekintettel arra hogy lesz eleg dolgod ha mar dolgozol.
Egyebkent a barnazas lehet az idegessegtol is hogy hogy most megvaltozik az elet korulottetek.

Zsuzsa
Kislany!gratulalok!!!

Banyoci
Nagyon eltuntel,biztos keszulodsz az eskuvore: )

Forti
Te is eltuntel.Mi ujsag a sogornoddel???

Sasha
Tudjatok mar a teso nemet??

Pszi,Zsuzsa,Banyoci,
Boldog szulinapot a fiuknak!

Puszi es jo hetveget
Kataa
Kép

Kép
Kép
kataa

bocsi nem tudom miert ment 2x: )KépKép

Kép
Kép
kataa

Sziasztok

Gratula minden 2 évesnek KépKépKép

Drukkoljatok holnap, kb. 27-30-an jönnek egy egésznapos kerti szülinapi buliba. Ma is már egész nap készülődtünk, hulla vagyok.

Szilcsike, Szilvike és a 29 hetes pocaklakó
szilcsike

Sziasztok!

Lányok, aki szereti a kreatívkodást ezen az oldalon http://gportal.hu/portal/juborka bal oldalt a menüben van egy tengeres pályázat, nézzétek meg és szavazzatok! Nem árulom el melyi az enyém, mert az csalás lenne, szavazzatok a legjobbraKép KösziKép

Szilcsike, gratula hogy ezt felvállalod, én tíz ember vendéglátásától már hulla szoktam lenni.

Kataa, jó neked, hogy így elvan Alex. Szeptemberben én is elmegyek két napra a férjemmel, hát nem tudom hogy bírja majd a nagyival. Mondjuk szombat reggel még elbabusgatom, aztán csak vasárnap este jövünk, előre izgulok.

csics, a féltékenység természetes, tudom nehéz nyugodtan kezelni ezeket a helyzeteket. Imi baba is megy a bölcsibe?

Puszi, Conti

Conti :) :) Barbi 22éves Betti 9 éves
conti

Kataa
KépKép Nagyon édi Alex, mint valami 60-as évek beli jelmezbálban.. ott voltak ilyen fürdőrucik, még csíkos is!!

Hát majdnem ilyenre gondoltam. A különbség az, hogy rendes fürdőruci anyagból van, elasztikus és nem tartja úgy a vizet. A fenntartó vackok meg nem a hasánál vannak, hanem a vállánál mell és hátrészen. Szóval szerintem még jobb is. A kisfiúké olyan, mint egy rövidnacis úszódressz.

Tegnap voltunk a Lánchídnál este. Dodi halálra élvezte magát, végig tapsolta a repülős versenyt, mutogatott, ugrált ezerrel. A tüzijáték is nagyon tetszett, bár egy kicsit már fáradt volt, azért volt nagy "óóóóóóóóó" + "nézd mami!" és még taps is. Nem félt egyeltalán, de hazaúton kb az 5. percben beájult.

Rit

rit

Dodo 8 éves, Rege meg 4,5 :):)
anemona7

Sziasztok

Ferjecske megint elrepult a vilag masik felebe.KépDe most csak 1 hetre.

Kataa

Nagyon edi ALex ebben a szerelesben!
Kepzeld azt mondta a vallalkozo, hogy inkabb vilagos szint valasszunk a haznak, mert mivel van rajta hoszigeteles, az nyaron beszivja a meleget ha sotetre van festve es megrepedezhet a vakolat.Kép Hozott egy katalogust, amiben kb. 250 szin van, majd csak talalunk olyat, ami tetszik.Kép

Zsuzsa

Nalunk ugy minden 3. napon azert van alvas. De eleg kinszenvedes. Mar en sem idegesitem magam rajta, dehat ha nem alszik este irto idegesito a nyavogasa, mikor mar en is faradt vagyok.
Gratula a kicsi lanyhoz!Kép

Mosogatogep

En is aldom aki kitalalta, ma is 8-an ebedeltunk, most mentek el a batyamek a 3 gyerekkel es tok jo, hogy nem kell orakat mosogatnom.Mi is 3 az 1ben tablettat hasznalunk hozza.

Conti

Es hova mentek 2 napra?Kép

Szilcsike

Hat, le a kalappal, meg pocak nelkul is kivagyok 8-10 embertol, hat meg 30-tol!!!Kép

Nyuszi

KépKép
KépKép
nyuszika

Sziasztok!

Betti újabb rosszalkodása: a kulcsra zárt bejárati ajtót is ki tudja nyitniKép Szóval, ha biztonságba akarom tudni, akkor ki kell vennem a kulcsot.

Nyuszi, csak a párommal megyünk egy kis kiruccanásra a nyugati határhoz. Sokat volt elfoglalva magával mostanában és beígért egy kis vásárlást.Kép
Egyébként tényleg jobb a világosabb szín ebből a szempontból, nálunk sok új ház épült a környéken, de mind valami pasztell színű, bár vannak sötétebb árnyalatok.

Rit, én még nem mertem elvinni Bettit a tüzijátékra, emlékszem a Barbi három évesen is nagyon félt, el kellett jönni. A tv-ben meg abszolút nem kötötte le, majd jövőre kimegyünk.

Conti

conti

Hát lányok, kész vagyok teljesen.
Még itt vannak persze.............. És maradnak is valószínűleg hajnalig. A gyereket már kétszer ébresztették fel, pedig kint vannak az udvaron.
A másik, amin kiakadtam, hogy itt van vagy 10 lány, akik közül SENKI meg nem kérdezte volna, hogy mit segíthet. Anyósommal ketten ugráltunk eddig (ő most hazament, mert holnap jön segíteni rendet rakni). Nekem eszembe nem jutna végignézni, ahogy a házigazda körbeugrál 27 embert. Vagy én vagyok ennyire rossz passzban ma?
Vagy a mai fiatalság (én vagyok a legidősebb) ilyen? Ki vagyok akadva..............

Szilcsike
szilcsike

Kataa
Képzeld a sógornőmmel minden rendben a múlt héten volt uh-n és mind a két csöpség látszott. Két hét múlva ismét kell mennie uh-ra, akkor már biztosan többet is mondanak nekik. Amúgy jól van, de még nem meri beleélni magát semmibe. Kép A család tuti biztos benne (velem együtt), hogy március-áprilisban babázni fogunk.

Forti

Kép
Kép
forti

Szilcsike, sosem felejtem el, mikor az egyik karácsonyi családi összejövetel alkalmával elájultam (szó szerint) a kimerültségtől, pedig nem voltám már kiscsibe (4 éve volt). A vendégek között közeli női családtagokból volt 4 fő, egyik sem segített semmiben, szintén még csak meg sem kérdezték. Akkor még mosogatógépem sem volt, egyszóval nagyon megutáltam ezeket a másoknak buli, nekem rémálom típusú összejöveteleket. Mostanában azért javult a helyzet, a nagylányomat is bele lehet vonni a segítségbe, meg jól jön a mosogató is. Ma pihenj egész nap, nagyon rádfér!

Forti, további drukk a sógornődnekKép

Conti

conti

Sziasztok!

A lányomon pöttyök jelentek meg. Lehet, hogy allergiás a tejre? A héten adtam Neki tejet. Most mitévő legyek?
Mi lesz, ha allergiás lesz rá? Mit adjak Neki helyette? A tápszer elég drága.
Segítsetek!
Indigo

Lilypie Kids Birthday tickers
Lilypie Kids Birthday tickers
Lilypie First Birthday tickers
indigo

Sziasztok,
Idilli állapot van jelenleg, Lili alszik, Apa pedig Olimpiát néz, így kedvemre irogathatokKép.
Képzeljétek tegnap itt voltak Apukámék és apu felesége észrevette, hogy egy elpusztult cica van a szomszéd kertben a kerítés mellett. Szóltunk is a szomszédnak, erre kiderült, hogy előző este 4 macsek bement hozzájuk a konyhába (gondolom nyitva hagyott valamit) és kicsit randalírozott ott. Ezt meglátván a pasi légpuskával nekikesett és pont a mi cicánkat találta elKép, valszeg a többi elmenekült. Innen nem nagyon tudtuk megállapítani, hogy a miénk lehet-e, mert elég nagy gazban feküdt ott, de mivel tegnapelőtt este óta nem láttuk és a két kiscicája (akiket még szoptatott) meg itt van, most már biztosak vagyunk benne, hogy ő volt. Annyira megrendítő ez a dolog, a párom is tökre ki van akadvaKép. Igaz, csak amolyan megörökölt cica volt a házzal együtt, de már úgy megszoktuk, hogy itt van mindig, meg etetgettük is, most kifejezetten hiányzik. Két kiscicája van, az egyik gyönyörűséges szürke kandúrcica, azt mondta a párom mindent elintéz vele (oltások, stb.)de azt meg akarja tartani. A másik kislány fekete, vele nem tudom mi lesz még, mindenesetre most adunk nekik kajcsit, aztán majd meglátjuk. Ha valaki esetleg befogadná, szívesen odaadjuk.
Most megpróbálok kicsit visszaolvasni.

Conti,
Szegény Betti, vajon mi okozhatja ezeket az éjszakai köhögéseket, esetleg nem száraz a levegő? Hova mentek allergia vizsgálatra?
Szavaztam, remélem a tiétekreKép.

Panda,
Lehet, hogy a stressz okozza ezt a barnás dolgot.

Rit,
Nagy gratula Dodinak a bilizéshez! Nagyon ügyesKép!
Ma reggel Lili is levette a pelusát és felhúzott egy bugyit, igaz csak addig volt rajta, míg reggeliztünk (utána mentünk el), de az alatt az idő alatt nem pisilt be. Ez csak azért nagy dolog, mert eddig ha megérezte, hogy nincs pelus, már jött is a pisi, akárhol. Kérdeztem tőle, hogy Lili mi lesz ha érzed, hogy pisilni kell, erre odahozta a bilijétKép.

Dió,
HatalmasKép!

Sasha,
Már a 20. hétben vagy? Hihetetlen, annyira szalad az időKép. Gabcsi hogy viszonyul a növekedő pocakhoz?

Rzsuzsa,
Gratula a kislányhoz, akkor nálatok is nagy az örömKép!

Nyuszi,
Hétfőtől már a 34. hétben leszek, hipp-hopp és már itt is lesz a picikeKép. Viszont most kicsit gázos a helyzet, mert kinyílt a méhszáj és napi 30 fetti keményedésre (fájó), felírt a doki napi 3000mg magnéziumot. Így most már 10 alatt van, de elég durvák tudnak még így is lenni. Néha nagyon elfog az aggodalom, de próbálok nem ezen rágódni mindig. Apa mindentől eltiltott, már lehajolnom is tilos, ha kell zöldség a kertből, ő szed. Sőt hétvégén az egész kertet rendbe rakta, most olyan szép. Szóval nagyon rendes, tegnap még a lábacskámat is bekrémezteKép.
Mosigép: Tényleg óriási segítség a konyhában, nálunk sincs nap, hogy ne használnánk.

Tűzijáték,
Hát Lilinél nem volt sikere, néztük a tv-ben és pár perc után annyira elkezdett félni, aztán sírni, hogy el kellett kapcsolni, mert teljesen kiakadt. Talán majd jövőre.

Szilcsike,
Hát az tényleg furi, hogy senki sem kérdezte meg, hogy ne segítsen-e. Nálunk múltkor voltak a párom barátai (csakKép) tizenx-en, és nem volt nehéz, csak az előkészítés (húsok bepácolása, saláták elkészítése). Vettünk műanyag poharakat, tányérokat, meg evőeszközöket, így a mosogatást, de még a bepakolást is megúsztam. Sőt, mivel pont aznap este elkezdett dörögni az ég, és Lili arra tud a legjobban kiakadni, be kellett jönnöm vele a házba, így egy másik lány vette át a sütögetést végig (ő ajánlotta fel). Szóval nem csodálom, hogy kivagy.

Forti,
De jó, hogy minden okés a sógornőddel, remélem tényleg úgy lesz, ahogy ti érzitekKép.

Indigo,
Én Sinlacot adtam Lilinek, míg nem kapott tejet, no meg rizstejet.

Lili felébredt, de azt még leírom, hogy a beszéd szépen alakul, napi 2-3 új szót mond és a másik új dolog, hogy fogmosás után szépen kiköpi a fogkrémetKép.

Gumicukor,
Jövő héten oda tudnád adni a mintákat a páromnak, mert vészesen fogy az idő és még meg kell alkotnom a babatáskátKép, meg mást is. Írj, hogy neked mikor lenne jó?
Puszi,
Ilke

KépKép
KépKép
ilke

Sziasztok!

Volt ma Bettitől két beszólás: 1. konyhaasztalon pakolászik, én többször rászólok, erre közli: Akkor szórakozok! (mert mindig mondom neki, hogy ne szórakozz!!)2. szintén rászólok(üvöltök) valamiért, erre visszabeszél nekem: Ne sikítozz anyu!

Ilke, tök jó, hogy a párod ennyire megértő és segít! Pihizz sokat, amennyit bírsz.
Betti köhögése csillapodott, viszont az esti fürdésnél észrevettem, hogy kiütéses a mellkasa, egész apró, amolyan meleg kiütés-szerű. Igen ám, csak ma nem is volt melegKép
Allergia vizsgálatra még nem megyünk, nem küldött a doki, de lehet hogy sor kerül rá.

Indigó, nekem még így 25 hónaposan is tápit iszik reggel a lányom, miért lenne ez rossz? 1600 ft két hétig elég a milumil3-as tápi. Mondjuk a mi családunk nem nagy tejivó, még az árakat sem tudom, de azt is másnaponta venni kéne frisset.
Manapság nem ritka a tejallergia, mindenképp mutasd meg a dokitoknak.

Conti

conti

Sziasztok

Ujra itthon vagyunk: )Penteken megint moziba voltunk meg a repulos paradet neztuk felig ott felig a teraszrol: )Jo hogy nem kellett kimenni a tuzijatekra mert azt a sok embert aki itt nyomult a kornyeken nem volt semmi.A gorog tuzet nem de a tobbit jol lehetett latni a tetorol: )
Alex is jol birta az esztergomit,azota is melegeti hogy bum-bumm.
Holnap mar jonnek delben,de mar nagyon hianyzik.Azota is jol elvan anyekkal,es a telefonban is csacsog nekem minden siras nelkul: )Ennek nagyon orulok,remelem ez mar jo jel a bolcsihez.
Mi az Alfoldon nagyon jol ereztuk magunkat,ettunk folyamatosan es beszelgettunk nagyokat.
Vettem szuper ruhakat fele aron mint itt, ugyhogy ebbol a szempontbol is eredmenyes volt az ut: )

Nem is irtam hogy levagtuk Alex hajat tusire,mar a fenti kepen is latszik: )Rogton sotetebb lett a haja,ugyhogy a nap szivja neki jocskan: )

Szilcsike
Tenyelg ugyi vagy,bar en ahelyedben szoltam volna ,hogy segitsenek mar egy ket dologban ha mar maguktol nem jut eszukbe es nem tunik fel a pocakod nekik: )
Nekem szombaton jonnek tizen,bar csak a szukos csalad haz avato felere,mar elore izgulok es tervezek hogy minden jo legyen.

Conti
Ne izgulj,megszokja majd ha jol lefoglaljak es gondolom a nagylanyod jelenlete is egyszerusiti a dolgot.En se makartam elhinni hogy nem sir,de valahogy ugy erzem kellett mar egy kis ido kettesben is apaval: ))
Igazabol a motivacio az volt hogy a batyamek mar tobbszor otthagytak Zalant,gondoltam nekem is jar mar egy kis pihi: ))
Na en mar alapbol kiveszem a kulcsot,mert kulonbe neltuntetene,kiveszi a zarbol es elpakolja valahova.
Rit
Inakbb a 20as evekben a pasik hordtak ilyen uszodresszt : ))Mindenki nevetett hogy milyen vices benne.Szoval akkor nem egeszen ilyen a cucc,engem csak ez erdekel ugyhogy akkor nincs buvarbolt: )))Ez is furdoruha anyagbol van,lehet hogy a kepen nem latszik,es csak azert nem mert nagy volt ra egy kicsit: ))

Nyuszi
250 szinbol talan meg nehezebb a valasztas: ))

Forti
Ez nagyon jo hir,remelem minden igy is marad a picurikkal: )))
Ti mikor is kezditek a bolcsit?

Zsuzsa
A hasamban Alex sem volt zajturo.Belekeveredtunk autoval a Budapest Parade nevu gagyi rendezvenybe es mire kiertunk mar rugdosott nagyon durvan,hogy neki ez nem jon be: )

Na megyek elvezzuk meg a nagy csendet-rendet egy kicsit: ))

Pusz
Kataa

Kép
Kép
kataa

Kataa
Nekünk eszünkbe sem jutott a tüzijátékra azt mondani, hogy bum-bum, így azt nem tudja. Többször kérdezte, hogy mi az, de túl bonyolultnak találta a szót, így nem mondja, végül mondtam neki angolul is, így most neki "fijeo". de ezt megjegyezte, azóta is emlegeti.
a fürdőrucit meg te tudod, de szerintem beszélj az úszásoktató ismerősöddel, mert elég veszélyes. Ha fejjel beleborul a vízbe, akkor nem feltétlenül sikerül visszaemelkednie, mert az csak a hasát emeli.
amúgy hogyhogy mehetnek 2 évesek a Komjádiba??? Ott klórozzák a vizet, legalábbis legutóbb, mikor ott jártunk még igen. Azóta változott??

Rit

rit

anemona7

Köszi a drukkot a sógornő nevében is! Tök jó, hogy velünk izgultok. Kép

Ilke
Nagyon vigyázz most már magatokra, már nincs sok hátra!

Kataa
Két hét múlva kezdjük a bölcsit.

Indigó
Levi is még tápszert iszik reggel és este tej helyett. Ő is lassan 25 hónapos lesz! Szerintem nem jön ki drágábban mintha tejet vennél.

Beszéd: Levi is nagyon szépen halad a beszéddel, már próbál mondatokat alkotni, igaz még nem nagyon ragoz, de a szavakat szépen egymás mögé teszi. Most már nem nagyon tudom írni az újakat, szinte minden szót megismétel amit mondunk! Nagyon kell figyelni ki mit mond, mert fogékony! Kép Kép
Augusztus elején anyuékkal Tasson volt 2 hétig (baromira hiányzott), nagyon jól érezte magát, viszont úgy jött haza, hogy azt kántálta, hogy "apat fatat"! Kép Anyu mondta hogy valamelyik felnőtt mondta mikor vendégség volt, hát elég volt egyszer hallania.

Ma viszont viszem le orvoshoz, már 1 hete hasmenése van, eddig azt hittem a fogától, de inkább megnézetem. Még lent kezdődött Tasson amikor anyu új doboz tápit vett neki. Szerintetek létezik hogy ettől van?

Forti

Kép
Kép
forti

Szilcsike

Szep kis baratok.Kép Nalunk is vagyunk neha 10-en,12-en, de a fele a baratnoim es mindig tobben segitenek. De ha a parom haverjait hivjuk meg akkor is van aki segit kozuluk.

Kataa

A 250 szinbol azert a fele sotet.Kép

Forti

Szurkolok a sogornodnek.Kép Csunya beszed.Kép En anyura szoktam raszolni neha, de szerencsere csak ritkan szalad ki a szajan valami csunya. A multkor en fordultam vissza a szobaajtobol mert elfelejtettem valamit, mondvan,"de hulye vagyok" Es meg hallom ahogy a lanyom mondja:"anya hulye"Kép Nagyon kell vigyazni.

Indigo

Mi is sokaig rizstejet ittunk, de mar ugy 20 honapos koratol rendes tejet iszunk, nincs vele semmi gond.
De a rizstejben ugye nincs allati tejfeherje, ugyhogy ezido alatt egy darabig szopizott ugye, utana meg a HA tapit kapta,amig nem alltunk ra a rendes tejre.(Azt is forraltuk, a 2.8%-ost)

Ilke

Ugyes Lili a beszeddel.Kép
A kemenyedesek eleg aggasztoak tudnak lenni. Allitolag a 30-36 het a legrazosabb idoszak, mert hirtelen nagyot nohet a baba. En a 36 hetig gyogyszereket szedtem, meg mikor hazamentem a korhazbol is, aztan esze agaban sem volt megszuletni, szepen kivarta a programozott csaszit a 39. het elejen.Kép

Conti

Betti beszolasaiKép
Emike mondta tegnap, mikor raszoltam, mert kilottyintette a tejet a pelyhes taljabol."Anya szomoru"
Meseltem neki a Kis Bencet kepeskonyvbol. Van benne ugye kemence, magyarazom neki hogy az micsoda. Kicsit kesobb hallom, hogy cerna hangon magyaraz:" A kenyejkek szepen besetajtak a kemencebe es ott sujnek"
Ja , es megerkezett az "Ez mi ez?" korszak.Kép

Lanyok

A kutyatol valo felelme ijeszto, nem lehet olbol letenni, ha a kutyi ki van engedve. Elbarikadoztuk a teraszt, hogy mikor ki van engedve se tudjon oda feljonni es Emike kint lehessen, de ha kozel jon a kutya mar sikit a gyerek. Sot eljutottunk odaig, hogy mostmar a macskaktol is fel.Kép Mit csinaljak?

Zsuzsa

Emike ugy 15.30-16.00 felere szokott eloszor az ajulas hataran lenni. De volt mar, hogy 17.00-kor aludt el. Ilyenkor csak egy orat hagyom aludni, de igy is kitolodott az esti lefekves 22.30-ra. Reggel viszont mostanaban tovabb alszik 8-9-ig. Elod mikor kel reggel?

Kerdes

A pici fiamnak csunya kelesszeru holyag lett a BCG oltas helyen. Kell vele valamit csinalni,ha kifakad? Kenegessem alkohollal?

Nyuszi

KépKép
KépKép
nyuszika

Nyuszi
Én úgy emlékszem hogy nem kell bántani, az jó ha kifakad. Csak fürdés után itasd le róla a vizet.

Forti

Kép
Kép
forti

Nyuszi!

Nálunk is van "Ez mi" korszak. De a legnyilvánvalóbb dolgokra is megkérdezi, olyanokra, amiket már régen ismer. Ilyenkor vagy megkérdezzük, hogy szerinted mi, és akkor megmondja, vagy mondunk rá valami nagy butaságot, és akkor azon kacag nagyokat.

Ja, amire rászokott, az a "hol vagy" kérdés. De ezt képes akkor is megkérdezni, mikor ott állok mellette.Kép

De képzeljétek, hétvégén elmentünk fagyizni, és megkérdezte Peti az apját: Apa, te milyen fagyit eszel? Így mondta, hibátlanul!

Valamelyik nap vettem új nyakbaakasztót a mobilomra, mert a másik eltört. Peti észreveszi, megkérdezi: Anya, másik kapaszkodó hol van?Kép

Szép napot mindenkinek!

Dió
szabotimi

Dio

Nagyon edes a dumaja Petinek! Emike meg az elobb mondta, mikor anyu kihivta a konyhaba:"Jovok, csak fejhuzom a szandimat!"Kép

Egyebkent nemsoka indulok Dkeszire a pici fiuval csipoUHra.

Nyuszi

KépKép
KépKép
nyuszika

Csak egy kis szösszenet még a buliról Kép tönkretették a kölcsön kapott sátrat, a most vett nagymedencét, és a gyerek egyik játékát. És mindezen egyesek jókat röhögtek. Így aztán SOHA többet nem lesz buli nálunk, és két emberrel megszakítjuk a kapcsolatot. Ja és fél 5-kor mentek el, gyerek pedig reggel 7-kor kelt. Egész nap rámoltam egyedül.

Bocsi, hogy másra nem reagálok, de kész vagyok teljesen, próbálom rendbe rakni a lakást meg a kertet, és kicsit pihizni is. Vasárnap hajnalra ugyanis már járni is alig tudtam.

Szilcsike
szilcsike

Sziasztok!

Megjöttünk anyukáméktól a vidéki nyaralásból. Ismét szuper időt fogtunk ki, csak tegnap esett, de akkor már pakoltunk össze és jöttünk haza.

Dani rengeteget homokozott, pancsolt, bringázott (kanyarodni teljesen jól tud és néha már tekeri is, bár azt még azért nehezebben). Voltunk vele fogorovosnál is, na nem kell megijedni, teljesen ok-k a fogai, csak a férjemnek mozdult el egy régi amalgám tömés és azt tömte át az ált. isk-i barátnőm, aki fogorvos. Viszont háramsban manetünk, mert szerették volna látni danit is. A barátnőm asszisztense pedig szintén egy ált. isk-i osztálytársnőm, úgyhogy nagy pletyka ment közben Kép
dani lifetezett a nagy fogászai székben, kapott ksitükröt és egy bazi nagy műanyag protkót és azt vizsgálta, nyitogatta a fogsort, beleszórt játékokat. Néha megnézte, mint csinálnak apuval. nagyon jól érezte magát. a végén ismét liftezett és ivott a köpőcsészés oldalon lávő pohárból ő is Kép a fogai szuperek neki.
a férjem mondta, hogy így sokkal jobb volt ott ülni a kezelésen, mint tök egyedül. bár aztán neki tényéeg jó fogai vannak, felül szinte az összes jó, csak a bal kettes gyökérkezelt, mert anno egy pogácsába harapás felsértette az ínyt és gyökérkezelés lett belőle. alul meg 3 foga van csak tömött, a többi mind teljesen egészséges. mondjuk ő is rendszeresen ápolja és jár fogászati ellenőrzésekre, nemcsak akkor amikor az emberek nagy többsége, amikor már nagyon muszáj.
szeptembertől én is cseréltetek pár tömést és kifehérítetem.

közben elkezdett egyre töbet dumálni, már nem csak 2 szavakban. mi nézzük az olimpiai közvetítéseket, így olimpiai szókincs is van jelenleg: kézi (kis szünetet tart) labda, vizi_labda, vívás (a vívó mozdulatokat teljesen jól utánozza, uaz a beállás, kéztartás és szúrás előre Kép), röp_labda, uszi stb.

A Zsip-zsup kenderzsup mondókát így adja elő :
"Lip-lup, kende lupsz, ha mé ázi, ki (szünet) dobju, lupsz (taps)" Kép Imádom, olyan édes, ahogy látszik, hogy koncentrál, gondolkozik mi jön.

Úszni nem nagyon tudtunk menni a jó idő ellenére, mert én hétfőtől egészen péntekig csupa takony voltam, először azt hittem parlagfű-allergia, de nem. most kezd már jobb lenni.

ezt a hurkás mellényt én is láttam már több helyen, vagyis van Mo-on, de nekem sem tetszik, pont amiatt, ami Rit is megfogalmazott, a másik, hogy csak ellustul benne a gyerek és nem ösztönzi semmi arra, hogy fenntartsa magát.
A margitszigeti Hajós Alfrédba sem engednek be 4 évnél kisebb gyereket még szülői felügyelettel is. És ott szülővel együtt oktatnak úszást? a komjádiban tényléeg nagyon klóros a víz, én régebben jártam oda, biztos nem vinném danit oda jó darabig.
egyébként meg jó a karúszó, pont az egyensúly megtartására ösztönöz és a fej kiemelésére a vízből, borulni sem lehet vele, nincs dugóhúzó effektus.

Daninak egyébként a 2 hete írt láz óta kutya baja. már aznap délután nem volt láza, ahogy az orvostól hazajöttünk. Természetesen az antib-t nem adtam be neki (Summetrolim oldat). még csak köhögni sem köhögött azóta.

Nagyon jókat evett az 1 hét alatt, a dinnye és a szőlő a sztár, minden nap evett uzsira. ebédre levest és másodikat, aztán 2,5-3 órákat aludt mindenféle alatatási ceremónia nélkül. Estére is beájult az ágyba, éjjel sem ébredt egyszer sem.
jó kis barna lett.
azt is mondja tüzi_ játék , ő is nézte a tv-ben, de nem sokáig kötötte le, egyébként nálunk itt a ligetnél mindig van nyáron tüzijáték, neki mér nem újdonság.

Conti
Jobbulást Bettinek és nézd meg ezt az oldalt:
http://home.tvnet.hu/~a3807/fazas.htm
Gumicukor Kép ejnye-bejnye

Áfonya
Mi Balatonfenyvesen voltunk, ott, ahol Sasháék is. minden van, amit leírtál. akár mág most is lehet szállást foglalni, ha érdekel megadom az elérhetőségeket.

Parazita
Mit olvasok! Gratulálok a kistesóhoz!!! Vigyázz magatokra. A melóhelyen mit fognak szólni, hogy ilyen hamar ismét elmész?

Indigo
Tej:
Én egyszer egymás mellé tettem 3féle tejet (sima dobozos, biotej, zab/rizstej) és belekevertem kakaóport. legjobban a zabtejben, majd a biotejben oldódott fel teljesen, viszont a dobozos tartósban darabos maradt sokadik keverésre is. mellesleg ízben is érezni a különbséget. a gyerekdokink többször járt már élelmiszeripari közegekben is, mi hogyan készül és a mai napig nem ajánlja a gyereknek a tehéntejet. Annyit mondott, amíg tejpor van, addig tej is van.
Rizs és zsbatejet kapsz DM-ben, Kaiser-ben (itt drágábbak, de van diszkont is, ahol olcsóbb, nem 700 ft-os áron, hanem 500 körül), de már a nagyobb hiperekben is, biotejet (200-300 ft között/l) utóbbiakban. de van gyerekeknek gyerektej is telenyomva mindenféle cuccal (Parmalat, elég sok botránya volt, talán nem a legalkalmasabbak a termékeik a fogyasztásra)

Kukipiszkálás
Az én fiam pisikor még direkt rányom és ő is piszkálja és ugye ilyenkor feláll neki.
Hétvégén azt mondta nekem: "Anyu, kuki feláll!" Széttárta a kezét: "Mindig!" Kép

Zsuzsa Elődnek boldog 2. szülinapot!
Banyóci Gyurcijának is nagyon boldog 2. szülinapot!

Kataa
Jó neked, hogy anyukádra mered bízni a gyereket. Én bavallom , nem merem még igazság szerint. Főleg nem úgy, hogy ott is alszik. Anyukám egész más nevelési elveket vall, mint én, és sokszor nem az van, amit a gyerek akar, hanem az ő akarata. Emiatt sokszor nem egyezünk. Most is voltak veszekedések hétvégén emiatt és más miatt is. folyton a negatív doglokat látják a szüleim mindenben, állandóan sírnak, és megy az irigykedés másokra, akinek vmiben kicsit más vagy jobb valamiben. pedig tényleg megvan mindenük, csak éppen egymás mellett nem tudnak élni. pontosabban csak egymás mellett élnek és nem együtt, elég szomorú ezt látni. komolyabb dologról beszélni velük pedig képtelenség, mert egyből üvöltözés és vízfelkapás megy. néha mág szégyellem is. sokszor anyukám olyan doglokat kimond, amibe bele sem gondol, hogy a másikat megbántja vele és még bocsánatot sem kér, csak egyből másra tereli a szót Pl: ugye milyen klasszz az új mosogatógép? apukámmal még azon is veszekedtek ki tolja a babakocsit az utcán, tisztára mint a gyerekek. ha vmi miatt sír a dani, akkor már egyből úristen, mi baja, megy a sápítozás. a hétvégén apukám olyan hangnemben szólt a danira, hogy a hátamon is felállt a szőr, tisztára a gyerekkori traumáim jöttek elő. rossz napja volt és így jött ki. de könyörgöm, ne egy 2 éves gyereken. pl. nyitva volt a szivattyús akna az udvaron. mondtuk a daninak nem szabad közel menni. erre apukám megfogta, hogy kicsit belógatja, hogy ne menjen oda többet, hadd féljen. hát én erre nagyon kiborultam, miért kell megfélemlíteni a gyereket (velem sokszor volt ez gyerekkoromban, tudom, milyen szar érzés, még most is). szóval nem akarok idegeskedni, hogy éppen mi történik vele, amíg nem vagyok ott. amitől szintén meg tudo őrülni, "Danika, most olyan jól viselkedik", erre azt kérdezem, miért teganp hogy viselkedett? Válasz: "Uígy, de most olyan jól viselkedik" ...
egyzserűen azt látom, nem tudják kezelni danit, ha vmi nem az elképzeléseik szerint alakul. kézikönyvet meg nem adhatok mellé, mert mindig máésképp reagál dolgokra.
amint látható, azért jó volt a nyaralás, de ezek a dolgok rohadtul rá tudják nyomni a bélyeget a kedélyemre.

Szilcsike
Az én barátaim eddig indig segítettek, ha vmi nagyobb buli volt, szó nélkül.
ezek nem is barátok, akikről írtál Kép

eldugulok
gumicukor

KépKép
KépKép
gumicukor

Az a baj, hogy a srácok a régi haverok, a csajok meg (igaz van már régi darab is köztük 2) de többségében újak. És ahogy elnéztem, nem is lesznek sokáig............... Ezért gáz, hogy a baráti körben csak mi vagyunk családosak. Pedig az én férjem a legifjabb a maga 30 évével és 5 napjával. És a többiek még nem is tervezik se a nősülést, se a gyereket (még azok sem akik már 10 éve vannak együtt).

Szilcsiék
szilcsike

Gumicukor!

MindigKép

Mi is nézzük az olimpiát, Petinek a súlyemelés tetszett nagyon, ha nem bírták felemelni, mindig mondta: szegény...Kép Az úszás is tetszik neki, esténként bemutatózik a fürdőkádban.Kép
Egyébként a tüzijáték a tévében őt sem kötötte le, előtte való nap láttunk igazit, de az nagyon durrogott, szerintem kicsit félt, és rövidesen közölte: nem érdekelKép.
Anyukámra nekem is többször rá kell szólnom, mert olyasmit mond Petinek, amit én nem helyeslek. De ilyenkor szépen megkérem, hogy ezt ne mondja, mert én sem szoktam, és nincs sértődés. Pl. valamelyik nap Petinek volt valami bűne, anyu mondta, hogy ne csinálja, mert akkor nem szeretjük. Na, ezt nem szeretem, ez nagy butaság. Meg akkor szólok, amikor azt mondja, hogy ...mert akkor megverlek. Na, ezért is harapok. Meg akkor szóltam, amikor rászólt, hogy ne piszkálja a kukiját. Ekkor is finoman kértem, hogy ne szóljon, bár tudom, hogy anyu nagyon prűd nevelést kapott, szerintem egy csomó görcs is lehetett benne fiatal korában, na hát én éppen ezt szeretném elkerülni a gyerekemmel. De mondom, szerencsére nem sértődik meg.

Dolgozós mamák: nektek is vannak olyan napok, amikor a gyereketek annyira de annyira hiányzik? Én már tépnék haza hozzá ezerrel, most nagyon hiányzik, biztos azért, mert három napig együtt voltunk. De még két óra munkavégzésig, és még haza is kell érni...

Szilcsike!
És kinek volt a szülinapja? Ez nagyon gáz, hogy hagyták, hogy pocisan robotolj. És a párod, ő tudott segíteni?

Dió
szabotimi

Gumicukor
Hát az én anyum sem lenne megfelelő bébiszitter, pont azért, mint nálad. Sőt mostanában azt vettem észre, hogy kérdezi a gyerkőcöt - de már nem várja meg, hogy válaszoljon. Gondolom azt hiszi nem fog válaszolni Kép Pedig hetente telefonál neki (Dodi megőrül a telefonálásért) de nem is hallgatja miket mesél neki, inkább ő meséli mi van nála Kép pedig már olyan jól tud telefonálni! Tényleg egyfolytában telcsizik és magyaráz. Azt mondta az apja, hogy ha így haladunk, jövőre saját mobilt vehetünk neki Kép

Akkor már én is írok néhány morzsát:
Dodi énekel: "boci boci faaka", "csipp-csipp-hess-hess-hess" " a kododi csücsül a faaka" KépKépKép

Anyósom ismét. Kérdezte, mit vegyen ajándékba - holnap lesz a szülinapom- mondtam, hogy nekem semmit, inkább a gyereket lepje meg, hogy egy kicsit játszik vele, esetleg elviszi valahova, hiszen Kristófot is mindíg viszik. Erre: hogy ez nem kérés tárgy, ő nagyon szeretné, alig várja, hogy vihesse, csak hát mi mindíg utazunk. .. aug 9 óta ki sem mozdultunk a városból, ezt tudja is. ez a beszélgetés több, mint 2 hete zajlott, azóta is semmi. Még 7 végén sem.

Rit

rit

anemona7

Dió
Nekem egyfolytában hiányzik Dani, pedig már 1 éve, hogy dolgozom Kép ezt szerintem nem lehet megszokni.

KépKép
KépKép
gumicukor

Rit
Az én anyósom is hasonló. Pedig mi együtt lakunk (mármint egy telken), de a másik unokája többet van vele mint a Levi. Mindíg azt hajtogatja hogy ő úgy lenne vele, de hát ez van meg az van. A másik gyerek most nyáron is itt volt 2 hetet és utána pedig legalább 2 hetente itt alszik hétvégén. Levit mióta itt lakunk talán ha 3x tudtam ráhagyni amíg dolgom volt. Mindíg az a kifogás hogy most pont nem jó. Kép

Képzeljétek ma elsétálunk a bölcsihez, hogy ismerkedjünk a környékkel, az udvarral, beszéltünk a "Tata" nénivel Kép is (ő a gondozónő). Katica lesz Levi jele, ő választotta a sok szépség közül. 12-en lesznek egy csoportban. Ma nyitott újra a szünet utána a bölcsi most csak 5 gyerek volt bent, ők már mennek majd oviba, a jövő héten jön az új csoport és kezdődik nekik is a beszoktatás.

Forti

Kép
Kép
forti

Sziasztok!

Mi is megjártuk a bölcsit. Igaz, ma még csak egy órát voltunk ott, de Ádámnak nagyon tetszett. Holnap már 2 órát maradunk, abból egyre megpróbálok eljönni, de ha nem megy, hát nem. Nagyon aranyos gondozónénijei lesznek, az egyik pont az a szimpatikus bölcsivezető-helyettes, akivel eddig is mindig beszéltem a beiratkozás miatt, a másik meg egy idősebb néni. De látszik, hogy törődnek a gyerekekkel, az egyik kisfiú most "gyakorolja" a szobatisztaságot, őt az egy óra alatt vagy ötször megkérdezték, hogy kell-e pisilnie. Mindig tudják, melyik gyerek hol van, nemcsak leülnek és egymással trécselnek. Szóval, jó benyomásaim vannak, csak az a baj, hogy 15-16-an vannak egy csoportban, és elég kicsik a csoportszobák.

Szilcsike!
Ez a buli tényleg elég kiábrándító Kép. Hozzánk is jönnek néha többen, de azért ilyen még sosem fordult elő.

Azt hiszem, nekem nagyon jó, mert én anyósomra és anyukámra is bármikor rá merem bízni a gyerekeket. Szívesen vigyáznak rájuk, még sosem volt ebből semmi gond.

Ja, és a nagy hír... Ma délelőtt fél 11-kor telefonált az oktatóm, hogy akkor holnap lenne a forgalom vizsgám. Én egyből dobtam egy hátast, mert az előző vizsga óta egyáltalán nem vezettem, és már nem is lett volna rá lehetőségem a vizsga előtt. De ez egyáltalán nem az ő hibája, mert nem ő rendezi ezt az egészet, hanem a suli vezetője. Ő csak megmondja, kinek kell vizsgázni, aztán a sulivezető közli, mikor van a vizsga. És tegnap este 9-kor telefonált az oktatómnak, hogy mi a helyzet Kép. Szegény nagyon szabadkozott a telefonba, azt mondta, ha nem megyek át, ő kifizeti helyettem a vizsgadíjat, meg ne haragudjak, tényleg nem tehet róla. PEdig mintha éreztem volna, én is többször próbáltam hívni a sulivezetőt a hétvégén, de ki volt kapcsolva állandóan a telefonja Kép. Most az van, hogy nem megyek holnap vizsgázni, mert egyszerűen nem merek így autóba ülni, mert össz-vissz vezettem 13 órát, azt is már 3 hete. Pedig tök jó lett volna, ha hamarabb tudom, mert ha sikerül, akkor 2 hét múlva a kezemben lett volna a jogsim, de így nem merem megpróbálni. Kicsit kezd elegem lenni ebből az egészből Kép. Most azt beszéltük meg a férjemmel, hogy mindegy mikor lesz a következő vizsgám, hetente minimum 2-3 órát fogok vezetni járni, nehogy mégegyszer ilyen helyzetbe kerüljek. Mert most úgy bezséltük meg az oktatómmal, hogy csak akkor megyek vezetni, ha tudjuk, mikor van a vizsga, mert azt úgyis kiderül előtte 1-2 héttel, és akkor belehúzunk, és legalább friss lesz a tudományom. Hát nem így lett, de mégegyszer nem hagytam magam bepalizni, főleg, hogy a maradék kifizetett 7 órám természetesen megint elúszott volna...

Na, nem mérgelődöm tovább, megyek Ádámozni Kép.

Panda

panda
Halásztelek

Sziasztok!

megjöttünk mi is a nyaralásból, 1 nappal előbb mint akartunk, "ma" hajnali 1/2 1-kor, ugyanis vasárnap reggel telefonált a szomszéd néni aki a kuytámra vigyázott, hogy a kutya nem eszik, nem iszik, nem rgál semmire, remeg. Úgyhogy a vasárnapunke l volt szúrva, telefona férjemnek Horvátországba, este 1/2 6-kor tudott értünk indulni (így szegénynek ugrott az egy nap tanegrpart, munka után indult egyből haza), d ehát lépésben lehetett jönni végig. 10-re ért a baltonra, hajnalban értünk haza, ahola kuytám a nyakmba ugrott, és bár még egy ideig remegtt, d eevtt, ivott, egyszerűen depressziós letts zegéyn hogy itthagytuk. nem gondoltam volan hogy ilyen kis bolond. Jól megijesztett mindenkit. Amúgy a péntek, szombat jó volt, Emmának tetszett a vonatozás és a pancsi is.

Szilcsike!

Én kb 7-es voltam mikro utoljára ilyen nagy bulit rendeztem, kiöntöttek egy váza vizet, én nem vettem észre és szétázott a koloniál szekrényünk. na azóta nem tartok bulitKép

Kataa!

Érdekes, Emam rögtön szerette a karúszót, semmi gondja nincs vele. Tudja hogy ha mélyvízbe megyünk fel kell venni és egész jól egyensúlyoz is vele. Ez a hasnál felfújt dolog nekem sem tűnik annyiar biztonságosnak, d ehát gondolom hogy úgyse egyedül van, úgyhoyg ha borul tudtok segíteni neki,s zóval ha neki ez tetszik, akkor miért ne. Amúgy cuki benne.

Ilke!

CicaKép na az ilyen szomszéddal én nagyon komoly összetűzésbe keverednék az tuti. Aza minimum hogy jól megmondanán neki a magamét hogy tudja már hol lövöldözzön, amikor gyerek is van a közelben. gyűlölöm a légpuskát.

Rit, forti!

Hát most mit mondja anyós, anyuka témában. Én most hogy a kutyámmal baj volt kértem anyukámat hogy én hazaszaldok az első vonattal, este jövök vissza , addig vigyázzon Emmára 8szabad napja volt épp), mire közölte hogy na nehogy már emiatt most mindneki programja boruljon, ha hazamegyek akkor vigyem haza az Emmát is, meg ő különben is dolgozik másnap, meg az Emma amúgy is olyna anyás és így meg úgy...rosszul esett, bevallom, mert ő eddig nem ilyen volt. Úgy tűnik nekem hoygamígy csak annyi volt vele afeladat hogy etetni meg ellátnia ddig szívesen vigyázott rá, most hogy már nagyobb és vinni kell, meg ugye saját akarata van,azóta nem. Mondja is hogy ő nem bírja idegekkel az Emmát. Más gyerekét azt igen, napi 10 órában is akár, mert az olyan jó gyerk aki cska ül a babakocsiban (9 hónaposan). Megjegyzem, így hogy hazajöttünka férjemmel módosult a férjem, az én az Emma programja, míg ha ő vigyáz Emmára egy délutánt akkor egyedül az én programom módosult volna, de hát úgymeglepődtem hogy csípőből elutasatotta hogy nem is mentem ebbe bele.
nagyon úgy érzem hogy muzsáj lezs ősszel lépnünk lakás kérdésben, mert most 3 nap alatt is kijüött hogy anuykáme gyáltalán nem tudja hosszú távon elviselni Emmát. Imádja, de idegesíti ha pár óránál tovább látja a kis dolgait.

Ez mi? kérdés: na, nálunk is napi 100x hangzik el, pedig Emam még nem is beszél, cska szavakat mond.

manó

KépKép
KépKép alt="Lilypie Fourth Birthday tickers" />
manó

Gumicukor,
megkoszonnem, ha irnal valami cimet, elerhetoseget a szallasrol. Meg hogy mit tudKép

Csajok,
nem tudom, aktualis-e még valakinek, de egy Brendon vs. MegaToys-os katalogusban lattam ilyen hajmoso-segedletet, arcvedoszerut. Ha esetleg erdekel valakit, kikeresem a cikkszamat, arat...

-Afonya
afonya

Rit, boldog szülinapotKép Képzeld nekem is ma vanKép

Anya téma: nekem bármikor rendelkezésemre áll anyukám, bár nekünk osztozni kell rajta a tesómmal, és miután vele laknak, így sokkal többet van velük. Bizony a beszéddel nálunk is gond van. Sajnos idős korban már nem fog nekem leszokni a csúnya beszédről, úgyhogy időnként kiszalad a száján. Mit tudok csinálni? Gyorsan mondok valami mást, elterelem a gyerek fogyelmét, ne ismételje meg. Hát, nem mindig vagyok ott..

Nyuszi, Betti is így mondja: ez mi ez? Lassan elkezdődik majd a miért? korszak, szerintem az strapásabb lesz számunkraKép

Puszi, Conti

conti

Sziasztok

Nálunk is megvolt ma reggel az első beszólás Levitől! Ébredés után odabújt mellém a nagy ágyba, jól betakaróztunk, majd pár perc után éreztem hogy a takaró alól jó büdi szag száll fel. Kép
Mondom neki: - fúú de büdös vagy, bekakáltál?
Erre a gyerek: - ana is büdös!

Panda
Tök jó hogy Ádámnak tetszett a bölcsi! Csak így tovább!

Forti

Kép
Kép
forti

Sziasztok!

Megint a munkahelyen...Kép

Tegnap volt egy jó kis sztorink. Peti a játszótéren felváltva ugrált a csúszda aljáról a homokba a szomszéd kisfiúval, Gergővel. De mivel Gergő talpraesettebb, egy idő után nem engedte Petit ugrani, hanem ő ugrált. Erre mondja Gergő anyukája Petinek: menj oda Gergőhöz, mond meg neki, hogy most te jössz. Erre az én gyerekem: Gergő, most te jössz!Kép

Egyébként anya/anyós ügyben én is szerencsés vagyok, sőt apa/após ügyben is, mindannyian nagyon szívesen elvállalják Petit. Ha meg valami nem tetszik, azt megmondjuk nekik, mondjuk mindig úgy intézzük, hogy mindenki a saját szülőjének jelzi, ha valami nem okés, az ember a saját gyerekétől könnyebben fogadja a kritikát, mint menytől/vőtől. Persze nekünk annyiból könnyebb dolgunk van, hogy Peti az egyetlen unoka egyelőre.

Dió
szabotimi

Megerkezett az en nagy fiam: )annyira megnott 4 nap alatt,hihetelen : )))Szep barna lett es erosodott a kis laba: )Nagyon orult nekem,olelegetett puszilgatott: )
Azota mar jatszott ezerrel a jatekaival es nagyokat vihog ha valami ismeroset talalt: )
Apanak is borzasztoan orult,olyan jo hogy igy szeret minket: )

Rit
Alex magatol mondta hogy bum-bumm a tuzijatekra: )Anyuek is nevettek hogy ezt hogy talalta ki: )A nezd is nagyon ment: )
Hat persze mindig ott vagyunk mellett meg a mezben is,nekem semmi sem bizotnsagos,aggodos letemre.
Nem tudom hogy mennyire klorozzak,de Alex mar volt medenceben nalunk a balatonon es meg is kerdeztem hogy ez klorral tisztitjak-e.De nem valami massal es nem is lett tole baja.Meg nem tudom hogy mikor kezdjuk az uszast,de a barinom csak kulon foglalkozik majd vele,bar kis csoportok is vannak.Ha dolgozni fogok nem kezdjuk meg osszel sem.
Bar szerinte nem a klorozas a rossz a vizben hanem hogy koszosek,es mindenhol sajnos pesten: (
Meg a babauszo helyen sem ok,mert ha mar bemegy egy csomo anyuka az mar fertozesveszely ,plane a kislanyoknak.

Forti
Ha nem volt lejart a tapi nem lehet tole baja.Talan mastol.
Legalabb kipihented magad a melo elott amig Levi nyaralt: )Tenyelg hogy birta?gondolom jol ha nem irtal rola: )

Nyuszi
Talan nem kene eroltetni a kutyat Eminek.Persze gondolom a kutya sem szeret mindig bezarva lenni,de ha Emi alszik delutan akkor el tudnad engedni.Mindig is felt toluk vagy csak ettol?Pedig egy hazban jo ha van hazorzo az idegenek ellen: )
Szerintem sem kell bantani csak tegyel gezt ra a ruha ala ha kifakadna.

Szilcsike
Szegeny Te.Pihis napokat: )

Gumicukor
Szerintem Te a felfujhato mellenyre gondoltal,azt nem is probaltuk mert tul merevnek tunt.Atto nem felek holgy ellustulna barmiben mert meg sem all a vizben egy percre sem: )
Nem a szulok csak nezik,jart hozza ismerosom gyereke is es csak dicsertek es koszongettek hogy ot ajanlottam.
Szomoru ezt olvasni ahogy viselkedne ka szuleid Danival,plane meg veled regen: (Talan nem votlak felkeszulve az unokara?
Anyuek mar regota ragtak mindharmunk fulet mire 3 ev alatt megszuletett mind az 5 fiu: )
Mivel a 3 messze van es Alex sokat van ott velem,igy o a kedvenc.De meg is erdemli hiszen anyosom meghalt aposom meg messze igy csak rajuk szamithatunk es boldog vagyok hogy Alex imadja oket es ok is: )Anyukam minden megkerdezett az elejen,de ugyanigy csinalja mint en.Semmi veres,megfelemlites,szepen elmagyarazza ha rosszat csinal.Tanitja minden felere es elvezi a vele toltott idot,kikapcsoldik es pihen is egyben: )
A nagyszuelimet meg megfiatalitja kicsit a nyuzsgesevel es a szeretetevel.Soxor rohan hozzajuk es oleli a labukat kiabalva hogy mama-papa: ))

Szilcsike
Ismerosek az ilyen csajok,meg ok neznek sajnalva hogy neked mar gyereked van.Sajnos ez a trendi hogy nem kell gyerek,ez folyik a csapbol meg tv-bol is: (

Rit
En azt hittem hogy anyukaddal csak az a bibi hogy messze van.Pedig neki Te vagy az egyetlen unokaforras: ))Anyosod meg csak magat adja.Boldog szulinapot neked!!!

Panda
Hajra bolcsi Adamnak,neked meg eredmenyes orakat az autoban: )

Pusz
Kataa

Kép
Kép
kataa

Szilcsike,
Nálunk is volt buli a hétvégén, de szerencsére kevesebben voltak, és igyekeztem mindent a lehető legegyszerűbbre venni. (Bolti franciasali, tepsibe becsapott csirkecomb, kenyér, kuk.rizs). Nem irigyellek!

Panda,
Jó kis autósiskolát fogtál ki, szegény...

Pocakosok,
Ti hogy bírtátok/bírjátok? Majdnem mindig én szoktam lefektetni Solymit - ez azt jelenti, hogy kb 10-15 percig kell állva tartogatni. Miután kb 15-16 kiló, egyszerűen alig bírom már tartani, és a hasamat is eléggé nyomja. Ha meg egy kicsit is virgoncabb a kelleténél, teljesen kész vagyok... Van úgy, hogy idő előtt lecsapom az ágyba, mert egyszerűen nem megy már tovább. Pedig még nem is vagyok nagypocakos...

Zita
parazita

Zita

Gergő is vagy 14 kiló ruhástul, én sem tudom tartogatni hosszasan, elég berakni az ágyába, etetőszékbe, felvinni a lépcsőn, ha elaludt....
Én berakom az ágyba és simizem a hátát, meg dúdolok neki. Mondjuk ezt is inkább a magam kedvére, ő könnyen elalszik.
Szerintem ne tartogasd, vagy ha muszáj, akkor ülj le, úgy nem árt a pocaknak. Persze, ha hagyjaKépKép

Judy

Judy

Kép
Kép
Kép
juti

Tegnap jó sokáig voltam bent a megszokotthoz képest, 1/2 7kor tudtam elszabadulni. most gőzerővel (amint látjátok Kép) kell egy doksit gyártani és minden nap végén átbeszéljük, ki mit írt. aztán olyan sokára jött a troli, hogy már tiszta ideg voltam. Dani várt az ajtó előtt és szaladt a kis lábaival a lépcsőházba elém. ilyenkor mindig azt mondja : "Anyu, hozzá, hozzá" Odabújt, ölelgetett, aztán meg bementem és lehúzta a bugyipelusát és lazán ráült a bilire, ment bele pisi is kaki is. Hát csuda boldog volt. Pedig már úgy voltam vele, hogy idén nem, mert az elmúlt hét sem hozott a bugyizásban eredményt. reggel is uezt eljátszotta Kép viszont azt vettem észre, hogy néha direkt is akar még kakilni, mert tetszik neki, hogy belepotyog.
Este apa altatta én meg tornáztam dvd-re és olyan jól esett.

Ma reggel boltosat játszottunk, újabban a szobainas a boltosnéni. "Kéle, citom fagyi, ki_ fizet, köszi" és hozza nekem a fagyit. Közben nagyokat röhögcsél.

Kataa
Nem a mellényre gondoltam, azt még szörnyűbbnek tartom, akkor már inkább ez, ami Alexon is volt. A babauszin láttam már uilyet, mint ami nektek van.
A babausziban a víz mindig 30 fok alatt van és speckó fertőtlenítővel kezelik, ami bababarát. Tényleg nem érezni uszás után,hogy a bőr viszketne, húzódna. A rendes usziba járhatnak idős nénikék is, akik köztudott sokkal több bacit be tudnak vinni ilyen helyre. A babausziba nem járnak mamókák úszni. Mi 2 éve járunk és még soha semmilyen panaszunk nem volt, igaz dani kisfiú, de én nagyon fogékony vagyok az ilyen nyavalyákra, ha usziba megyek. rendes usziban szinte mindig elkapok valamit, míg itt eddig sosem.

Szülők
Sajno sők észere sem veszik, hogy ahogy viselkednek az nem jó a gyereknek, ők így látják természetesnek. Sokszor most döbbenek rá, mik történtek velem anno. És ezt a gyerekemmel nem akarom. Tudom, hogy a gyerekek sok mindent hoznak a szüleiktől, így az én szüleim is, de változni mindig lehet, akármilyen idős az ember, csaka változás nem külső nyomásra fog érkezni, hanem mindenkinek saját magába kelle belelátnia, és meglátni azt, ami nem jó. és ez tényleg nehéz. sokszor én is veszek észre magamon dolgokat, amit tisztára úgy csinálok, mint a szüleim, de próbálok javulni. de ilyen megfélelmlítés, nemszeretlek, mert rossz voltál, nem kapsz ebédet stb., módszereket nem alakalmazok, mert kiskoromban utáltam.
anyukám anyósomat is úgy lehordta előttem, hogy azt hittem nem hiszek a fülemnek. az ő szemében mindenki rossz, aki nem gürizik napi 10 órát egy munkahelyen. az más kérdés, hogy anyósomnak már évek óta nincs munkája, és feketén dolgoziuk otthon. sokkal kevesebb pénzből gazdálkodnak és mégsem sírnak állandóan, mint anyukám, hogy akinek pénze van annak ideje is. ilyenkor mindig mondom, hogy ők válaszottták ezt a bazi nagy kertet, most meg sírnak, hogy nem bírják. hát lehetne rajta változatni, de marad a mártiromság és a más fejéhez vagdalkozás.
az meg végképp szíven ütött, amikor azt mondta csak úgy, hogy "Azért olyan jó, hogy már ketten vagyunk apáddal, sokkal több pénz jut mindenre" vagy amikor ilyeneket hallok "Minek több gyerek, állandóan a pénzt viszik, mert etetni kell, ruházni, tanítattni" ebből nekem az jöt le, hogy a gyerek csak anyagi csőd. ez nagyon el tud szomorítani, és az meg főleg, hogy nem is gondol bele mit mond, és ezzel mennyire megbánt. mindezt úgy mondja, mintha vmi ismerősnek mondaná.
sajnos nálunk így alakult, remélem fog változni jó irányba a dolog.

Unokára nem voltak felkészülve, mivel mi is 1 évvel későbbre gondoltuk, de nem volt kérdés, amikor a pocimba került dani, hogy megtartjuk. erre anyukám annyit mondott, hogy ő nem így tervezte.

bocs, hogy ilyenekkel terhelem a topicot, de úgy érzem le kell írnom. természetesen van kivel megbeszélnem ezeket a dolgokat, mert ott a hugom és a férejem is, akik maximálisan mellettem állnak érzelmileg és mindent megbeszélünk.

gumicukor

KépKép
KépKép
gumicukor

Judy,
Majd csak kialakul valahogy...

Gumicukor,
Tényleg eléggé lelombozó lehet, hogy ilyenek a szüleid. Jó, hogy ha tudatosan el tudsz szakadni az ő mintáiktól, és nem felejted el, hogy annakidején mi hogyan hatott rád.
Nekem nagy szerencsém van, mert anyu is, anyósomék is nagyon családcentrikusak. Persze anyósoméknak más a stílusuk, akadnak dolgok, amikkel nem értek egyet, de ebbe bele kell nyugodni, és a jó szándékban igazán nincs hiba.

Zita
parazita

Gumicukor,
Csütörtökön ebédszünetben össze tudnátok futni a párommal a minták miatt? Nagyon szükségem lenne rájuk!

Conti,
A kiütésekkel tényleg nehéz a helyzet, mert az ember csak találgatni tud. Lilinek szerencsére a jó idő ahogy beköszöntött el is múltak a hátáról a foltok (pedig milyen csúnyák voltak). Azóta sem volt egy pici sem, remélem a hideg nem hozza megint elő őket.

Forti,
Ne is mond, ha belegondolok, hogy már csak 6 hét, elfog a pánik, meg az a furcsa érzés, hogy hamarosan láthatom, viszont olyan hamar eltelt ez a terhességKép.

Nyuszi,
Emi beszédeKép.
A kutyust szerintem el kellene valahogy zárni amennyire lehet, hogy ne is lássa Emi és hagyni, hogy ő legyen kíváncsi rá majd. Előbb utóbb biztosan megbarátkozik majd vele. Egyébként Lili is nagyon fél a kutyáktól, mi nem is tervezünk kutyust egy pár évig még. Csak majd ha a pici is nagyobb lesz kicsit.
UH-on minden okés volt?

Szilcsike,
Hát ilyen barátokkal én többet szóban nem állnék az tutiKép.

Panda,
Hát jól kifogtad ezt a sulitKép.

Manó,
Nekem is az volt az első gondolatom, hogy mi van ha akkor mi is kint vagyunk a kertben? De aztán kiderült, hogy a konyhájában lövöldözött. Szerencsére nem én beszéltem vele, egyébként ők csak egy albérlők itt a szomszédban.

Rit, Conti,
Nagyon boldog szülinapot kívánok!Kép

Zita,
Én már jó rég óta nem emelgethetem Lilit. Mivel rendes ágyban alszik már, így oda sem kell beemelni, az etetőszékébe pedig ügyesen bemászik, csak le kell emelni, mert lejönni még nem mer, de az nem vészes. Az autósülésbe is apa rakja mindig be, de nem is bírnám már, pedig ő még csak 12 kiló körül vanKép. Szerintem ha érzed, hogy nem jó, akkor semmiképp ne erőltesd, én azt szoktam csinálni, hogy leguggolok hozzá ha fel akarna jönni az ölembe. Az altatást nem tudja a párod átvenni? Nálunk szerencsére nincs ilyen, Lili napközben magától elalszik, este pedig apa fekszik az ágya mellé 5 percre és már durmol isKép.

Képzeljétek hajnalban 4-től nem aludtunk, Lili sírva ébredt, gondolom rosszat álmodott, aztán pedig sehogyan sem tudott visszaaludni. Ráadásul pont ma reggelre terveztük, hogy elvisz minket apa a Dr.Leo boltba Lilinek őszi cipőt venni (köszi Kataa, hogy szóltál!Kép), végül elindultunk tiszta álomkórosan. Mivel oda-vissza nekem már nagyon gázos lett volna, ezért apa oda elvitt, meg haza is egy darabig így csak kicsit kellett tömegközlekedni. Szerencsére találtunk ott egy nagyon aranyos színes zárt cipőt és csak 2500.-volt. Most viszont magától beslattyogott a szobájába, hasravágódott és bealudtKép. Mit mondjak nem csodálom, lehet én is megyek pihizni kicsit. Aztán majd du ebédelünkKép.

Puszi,
Ilke

KépKép
KépKép
ilke

Ilke,
Csak az esti altatásnál kell tartogatni, amíg el nem nyugszik, napközben nem (meg akkor amúgy se vagyok otthon). A végén úgyis az lesz, hogy az apa fogja fektetni, de ilyenkor este mindig az van, hogy "anya, anya", meg éjszaka is csak én vagyok neki jó, ha felriad...
Amúgy lehetőleg én se nagyon emelgetem.

Zita
parazita

Mano
Nem semmi a kutyad: )Remelem hamar megoldodoik nalatok ez a lakas ugy es akkor talan ha ritkabban latja anyukad Emmat jobban turi majd.Bara mivel bolcsis lesz ugysem lesz mindig otthon: )Kezdem azt hinni tenyelg nem egyszeru az egyutt lakas ,ahogy te is soxor mondtad,megha mindig van is aki segit sem jo.Teny hogy mostmar sokat kell veluk foglalkozni mert attol okosodnak.Nem lehet csak ugy leulni es jatszon el maga.Persze olyan is van neha,de en azert orulok hogy Alex pl a jatszon nem a labamba kapaszkodik egesz delelott hanem jol eljatszik a tobbiekkel.Persze en megyek utana hogy idoben elerjem: )
En a karuszoval sem hagynam egyedul ugyhogy lenyeg hogy ezt elviseli,bar amennyit mi vizben vagyunk ,szinte csak nyaron.Telen nagyon uncsi a balaton,bar van belso medence is de az nagyon mely azt ugysem elvezne ugy mint a kinti gyerek pancsolot: )

Parazita
Tenyleg jo ha meg idoben valtoztatsz ezen mertkesobb nehezebb lesz a pocid is: )Vagy mindig kicsit kevesebbet tarts des igy konnyebben megszokja.
Hanyinger???Nem kell neha rohannod az irodaban?nehez ezt titkolni ilyenkor,emlekszem: ))

Gumicukor
Ezt a babauszasrol egy orvos mondta a multkor a tv-ben hogy persze nagyon jo csak a kilanyok csomo fertozest kapnak el azota es pontaz anyukaktol.PErsze ez sem altalanos.Meg jo hogy nekunk fiu van: ))

Anyukadek talan ezert ilyenek ,akkor raereztem hogy nem igazan vartak/vagytak meg unokara.Sajnos hallottam mar olyat hogy valaki tragediakent eli meg hogy nagymama lesz,mert az az oregseg jele es ki is mutatja a gyerek fele.Mivel nem laktok kozel,ami szerencses is ,nem lesznek nagy hatassal Danira .Viszont kesobb ha nagyobb lesz majd O akar videkre menni nyaralni az biztos.
Probalj meg nem torodni veluk,en igy vagyok aposommal.Eleinte zavart hogy meg sem kerdezni mi van velem a ferjemtol telefonba,aztan hogy Alex megszuletett egyszer kuldott ajandekba neki ruhakat es reszerol le van tudva.
Bar o a sogornom 3 gyerekevel sem foglalkozik nagyon pedig ok is Kanadaben laknak.
Anyu is dolgozik egesz nap,sot eestig,de mar reg nem a penzert o ilyen tipus,elvezi a munkajat.Jo neki mert en hiaba azt hiszem mar nem fogom annyira ,Alex lesz majd tobbet a fejemben.

Ilke
Es fiu cipobol mi volt learazva??Mert a mikor mi voltunk csak egy fajta fiu volt.A Raday utcai boltban meg tegnap neztem es ott meg egy csini bordo-vajszinu lany felig zart volt csak akcios.

Ma Marikaval voltunk a jatszon es kepzeljetek maminak hivja.Nem tudom hol hallotta mert anyukam mama es a nagyim meg dedi mama neki.Ugy latszik,igy akarta oket megkulonboztetni.Nagyon jo dolgom volt mindenkivel tudtam trecselni amig o figyelte es jatszott Alexxal: )

Pusz
Kataa

Kép
Kép
kataa

Conti
De jó!! Boldog szülinapot!!!! Melyik évben születtél????

Köszi mindenkienk a szülinapi jókívánságokat, reggel már jött Dodi köszönteni (papa betanította) olyan édik voltak!!! Persze most a kis papagályunk mindent ismétel, így könnyű volt, de azért ezt még nem tudja mondani, csak akkor 1x KépKépKép

Kataa
Én pont azért szeretem a karúszót, mert ő meg már olyan önálló, hogy egyedül is bemegy v. beugrik a vízbe, abban a másik cuccban ezt nem merném hagyni.
Anya amúgy tényleg oké lenne, rengeteg mesét és dalocskát tud, szóval kész gyerekparadicsom lenne - csak azért ez gáz, hogy nem jött rá, hogy azért már rendesen lehet Dodival kommunikálni. Amúgy is kissé az a fajta, aki más beszédébe is lazán beleszól mert épp eszébe jutott valami.

Mi viszont szandit keresünk a bölcsibe. Nekem nem kell harántemelt, viszont olyasmi talpbélés érdekelne, mint a sholl papucsoké. az a parafa-féle. Láttatok valahol esetleg akcióban??

ja, papa elkezdte csinlni Dodi weblapját, még csak az első pár hónap van kész, de megnézhetitek: www.doranhanga.fw.hu

Rit

rit

anemona7

Kataa,
Szerencsére hányinger csak párszor jött rám itt bent, és akkor gyorsan kirontottam a mosdóba... Inkább csak émelygek, de azt állandóan.
Inkább azon fogok lebukni, hogy mekkora a hasam - pedig ez még nem is baba, csak a rossz emésztés.

Zita
parazita

Gumicukor!

Én is tudok mondani olyna dolgokat gyerekkoromból amiket nem szerettem és én is igyekszem elkerülni őket. De néha én is azon veszem észre magam, hogy olyan vagyok mint anyukám prá dologban, akkor ha nem jó, tudatosan leállítom magam.Emma nagyon úgy néz ki hogy az én természetem örökölte, és ahogy engem neveltek az nem jött be ehhez a természethez, ezt még anyukám is belátja, hogy túlságosan betört, lehetne nagyobb önbizalmam, és ma már nem így csinálná.

Kataa!

Én csak mélyvízben adok Emmára karúszót, ahol leér a lába ott semmit sem kap.

Szerintem az együtt lakás nagyon sokmindet kihoz, amikről nem is tudnánk ha nem leknánk együtt. Anyukám féreértés ne essék imádja Emmát, várta is az unokát, de nincs türelme már hozz. ha úgy készül, hogy ő most Emmárafog vigyázni, ezt tudja előtte egy két nappal, akkor ok, akkor csak vele foglalkozik és elvannak, de nem túl rugalmas ember, már nem szerti változtatni amit eltervezett, és így nem úgy működik hogy együtt lakunk, és én akármikor elmehetek ő vigyáz Emmára.

Gumicukor!

Méga zt akartam írni hogy mártírkodás is ismerősKép Vagy inkábbKép Sajnos én is hallottam már anyukámtól olyat hogy akinek egy csöpp esze van nem szül gyereket erre a világra. Hát ez van. És benne ez tök ellentéként dúl, hogy valahol ezt gondolja, közben meg imádja, és hol ez hol az jön ki belőle. Egyébként annak idején ő gyereket sem akart egyáltalán, aztán ahogy ő fogalmaz 29 évesen győztek a hormonjai és rájött hogyneki kell gyerek. De utánam azt mondtahogy soha többé. na, hát ezek a dolgok neme snek jól az embernek, főleg hogy még ezt rendszeresen el is meséli.

Manó

KépKép
manó

HalihóKép

Conti, Rit
BOLDOG SZÜLINAPOTKépKép

Nagyik:
Szerintem viszont természetes, hogy ők másképp gondolkoznak, és nem is lehet elvárás, hogy mindent ugyanúgy csináljanak a gyerekünkkel mint mi. Ettől függetlenül tök fontos a gyereknek a nagyszülő, sajnos mi is ritkán tudunk menni hozzájuk, de Gergő imádja őket, mind2 részről, pedig tök más tipusú emberek. állandóan emlegeti őket és a fényképalbumban nézegeti őket, sőt újabban csak úgy alszik el, ha berakom az ágyba a Gyulapapa fényképét.
nekem is szigorúak voltak a nagyszüleim, mégis jószívvel emlékszem az ott töltött nyarakra.
az életben sem fog mindenki úgy viszonyulni a gyerekeinkhez, mint mi, és az sokkal rosszabb lesz nekik, mert azok már idegenek lesznek nekik is.
De lehet, hogy csak azért ilyen nagy a szám, mert 200 km-re lakunkKépKép

pusz
Judy

Judy

Kép
Kép
Kép
juti

Judy!

Épp ezt akartam írniKép Márminta 200 km-t. Pl nekem anyósomék is tök másképp gondolkodnak a gyereknevelésről, sőt,a lapjában a hozzáálásuk sokkal kevésbé tetszik mint anyukámé, aki azért még így is rengeteget segít, mégis sokkal kevesebba konfliktus anyósomékkal, mert hát 1 hónapban 1x sok mindet elvisel az ember. és tényleg nem gond ha ők másképp csinálnak dolgokat, kivéve ha azok durvák , szóval én bármelyik nagyira rábíznám azért Emmát pár napra, de együtt élni hát legszívesebben már egyikkel semKép

Manó

KépKép
manó

Nagyszülők:
Én is úgy gondolom, hogy "ésszerű keretek között" hagyni kell, hogy a nagyszülők olyanok legyenek amilyenek, a gyerek így azt tanulja meg, azt szokja meg. Így különbséget tud tenni, hogy anya és apa ilyen, a nagyik pedig másképp reagálnak le dolgokat. Én rábízom Levire a döntést, ha nagyobb lesz úgy is oda fog szívesen menni, ahol jól érzi magát. Már most is tudja hogy van amit csak itthon szabad mert anya megengedi, de pl. a papáéknál nem, mert ők azt nem engedik.
Természetesen megalázást, megfélemlítést én sem engedek, azért harapok! Kép

Kataa
Levi nagyon jól érezte magát anyuékkal, ezért is maradt 2 hetet. Először 1 hétről volt szó. Nekem nagyon hiányzott, főleg az első pár napban, aztán a házban kellett még csinálni ezt-azt, lefoglaltam magam, vállalati dokit is elintéztem stb. Sokat beszéltem anyuval telefonon, Levi mindíg kavart valamerre és "nem ért rá" velem beszélni! Kép
A második héten már azt hittem megpusztulok nélküle. Még sírtam is, amikor anyu mondta a telefonba, hogy Levi ha hall egy autót mondja: ana jön autó!
Viszont egy nagy előnye volt, hogy lent volt, hogy megtanult egyedül elaludni. Anyu szépen finoman rávezette, hogy jó dolog a kiságyban alvás, és a 2 hét alatt szépen meg is szokta.
Itthon, mikor hazahoztam, először rácsodálkozott hogy elkerült az ágya a miénk mellől, de mikor kérdeztem hol fogsz aludni, már mászott is az ágyába és mondta hogy ott.

Forti

Kép
Kép
forti

Forti,
Jó, hogy ilyen jól sikerült megoldani az "önállósodást". Nekem az apa folyton rágja a fülemet, hogy menjünk el egy hétvégére kettesben valahová, de én még nem tudnám éjszakára is otthagyni Solymeszt - biztos a lelkiismeretfurdalás teszi, amiért úgyis olyan keveset vagyok vele...

Zita
parazita

Zita
Nem hiszem hogy a lelkiismeretfurdalás teszi, először én is szarul éreztem magam. Szerintem ez alapból benne van az emberben(anyában).Mondjuk Levi nem most aludt először a mamánál, télen volt 1-2 hétvége, főleg a házfelújítás alatt amikor vigyázott a gyerekre és mondta hogy had aludjon ott, így reggel korán kezdhetjük a tapétázást stb. a párommal. Na akkor nekem nagyon rossz volt, Levi elvolt mint a befőtt.
Én úgy érzem, ha arra vártam volna, hogy mikor érzem úgy hogy otthagynám éjszakára a mamával, akkor még soha nem aludt volna ott. Kép De mivel kényszerhelyzetben voltunk télen, így ez is megoldódott.

Ilke
Az a hat hét pikk-pakk elillan, és nemsokára láthatod a második manócskádat! Tök izgi Kép

Forti

Kép
Kép
forti

Sziasztok!

Rit, ma lettem 36, szörnyű öreg vagyok!!! Így aztán ma megint elmerengtem, milyen jó is lenne még egy gyermekKép

Egy kis off-ot engedjetek meg a szülinapom kedvéért, aki kedveli a decoupage dolgokat nézze meg az oldalamat, mikkel vagyok mostanság elfoglalva a tanulás helyett:
http://gportal.hu/portal/kelly68

Ez a nagyszülő téma nagyon izgalmas. Nálunk igazából mint már írtam többször, az én anyum akire igazán számíthatok. Nekem elváltak a szüleim és mindkettő újraházasodott. Anyum férje már meghalt, apám felesége viszont 3 lépés távolságot tart mindkét unokától. Ez nagyon fura (neki nincs saját gyereke és ez mindent megmagyaráz) és nem is szívesen megyünk így apámhoz, két-három havonta találkozunk csak a családi ünnepek kapcsán, de "csak úgy" sosem jönnek és mi sem megyünk. A férjem anyukája még 15 éve meghalt, úgyhogy anyós nélkül vagyok, viszont apósom nagyon jóban van a lányokkal, imádják. Pont belegondoltam a napokban, hogy Barbinál még a két éves szülinapja előtt visszamentem dolgozni és a nagypapival volt fél évig, aztán bölcsi. Tök jól elvoltak, rengeteget játszottak, az öreg jó partnere volt.

És azt észrevettétek, hogy a gyerkőcök mást engednek meg maguknak a nagyival és mást az anyuval szemben? Épp most történt, hogy anyám a kertben szedte a rossz füvet (mániája) a Betti meg hátulról leslagozta a hátát. Hát velem ezt sose mernéKép

Na eldugulok, puszi
Conti

conti

Vissza: Gyermekek / magzatok kor szerint

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?