Új privát üzeneted érkezett!

Sziasztok,
Jónéhány napja nem jelentkeztem, de azért igyekeztem visszaolvasni mindent. Úgy látom, két nagyobb téma volt: h1n1 és a bébimozgások.

Részemről ma lezártam a h1n1-témát, és oltattam. Én is nagyon elleneztem, de a nőgyógyászom is ezt javasolta, és kicsit meg is ijedtem. Mindemellett én is repülök két hét múlva, ezért nem mindegy, hogy mennyire izguljak. Szóval én is be vagyok oltva.
(Egyébként szerintem nem kell egymást meggyőznünk, és vitázni sem érdemes. Én is biztos voltam benne, hogy nem fogok oltani, és senki és semmi nem tud eltériteni ettől. És mégis... Mindannyian a babánkért aggódunk, és a legjobbat akarjuk - akármi legyen is a döntés. Remélem, hogy mindenki simán megússza ezt a dolgot: akár oltatott, akár nem).

Bébimozgás: nekem is van már napi szinten kis torna odabenn. Pocaklakó többször jelentkezik szerencsére, és nagyon élvezem, mint ahogy mindannyian:):) Szerintem ezekért érdemes élni :)

Mindenkinek drukkolok, aki még eredményre vár:)

Vigyázzatok magatokra,

Mandula

Kép
mandula11

[quote]L írta:ányok ez a h1n1 dolog olyan, mint az össze többi, eltérőek a vélemények. Minek erőltetni? Koncentráljunk a babáinkra, egymás örömére, cseréljünk tapasztalatot, de hagyjuk már ezt... szét fog széledni a mi kis csapatunk. Nem vagyunk egyformák, minek érvelni?

Susy: Teljesen igazad van, nem tudom minek újra és újra kezdeni....

TImi: Attól függ, mekkora a kégli., mekkorák a távolságok. Mi egyszintes lakásban lakunk, itt felesleges. A légzésfigyelő jutott eszembe, az viszont jó dolog, mi használtuk kb. 1 évig. Nyugodtabban aludtam iccaka és nappal sem kellett bökdösni, hogy él e még a gyerek....

Linocs: Ó, te bátor... :lol: Én is így tervezem.
Nálunk asszem 1-2 nap alatt van eredmény afp-ről. Rékával meglepően hamar telefonálhattam, hogy mizu....
jaimee1

Sziasztok Kismamik! :D
Bocsánat,hogy így eltűntem,de 2 hétig beteg voltam,és a gép közelében sem voltam!Így sajnos lehetetlen mindent visszaolvasni! :oops:
Suzy:JOBBULÁST!!!!!!!Nekem is valami influenzám lehetett,de a doki nem mondta,hogy mi a baj,kaptam algopirynt,c-vitamint,és mézes teát ittam,meg egy csomó narancsot ettem!
3 napig voltam lázas,de most már "csak "köhögök!
Oltás:tegnap én is beoltattam magam,remélem nem lesz semmi baj!Ez volt a család óhaja,hogy fő a biztonság!
Mozgás:én még semmit nem érzek!! :cry:
Jövőhéten megyek afp-re!
A héten meglett a kombinált tesztem,telefonon tudtam érdeklődni,de csak annyit mondott a nőgyógyász,hogy negatív!
Semmi többet nem mondott!Gondolom az azért jó!
Na megyek,mert dolgozok!
Vigyázzatok magatokra!!!!!!!
MOncsi

Kép
kevemoncsi
Monor

suzy: nem Neked mondtàk h tejterméket ne egyél az AFP elotti nap? vagy az valaki màs volt? :?

amugy megnéztem, lesz HepB szurés is nekem, szoval azért van éhgyomorra

azért a sima influenza is csak a kevésbé rossz, de nagyon vigyàzz, Suzy, sok mézes cucc, pihenés, nem tudom mit kaptàl gyogyszernek. ugy segitenék, de ugy làtom nem éppen kozel élunk egymàshoz :(

Timi: én nem veszek elso korben babyort, csak ha a balatonii màr nincs meg amit egy baràtunk gyerekéhez vettunk tavaly. oda is csak azért mert a kertben jo kovetni h felébredt a gyerek. nekunk a szobàban lesz a gyerek, az àgya az àgyunk mellett.
légzésfigyelot sem tervezek venni, az nagy pànikokat tud àllitolag okozni, de ha olyan pànikos leszek mint egy ismerosom aki felébresztgette a gyerekét, mert félt, hogy meghal, igy a gyerek az elso évben gyakorlatilag alig aludt - na akkor veszunk egyet.
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára Vendég 2009.12.04 07:28-kor.
Vendég

Jo reggelt!

Jobbulast a betegeknek!

Kriszta
schat

Bogme,
pedig lehet, hogy a tiéd is mozog, sőt biztos is, csak lehet, hogy egyáltalán nem figyelsz oda, vagy ha sokat mozogsz, akkor lehet, hogy azért nem érzed még te is. Hozzád hasonlóan a férjem is mondta, hogy milyen kis aktív lesz a picike... tegnap egész nap éreztem. MOst szerintem szunyókál, de csak idő kérdése, és nekiáll a gimnasztikának.

Lincso,
jól leírtad a szülésfelkészítő lényegét. Jövő héten megyek a védőnőhöz, rákérdezek majd, mert ilyen előadásokon én is szívesen részt vennék. Tavaly a barátnőmet kísértem el szülőszoba-látogatásra, és nekem nagyon tetszett. Gondolom, nekem még újdonság volt az egész, a többiek meg diplomatikus arccal vették tudomásul, hogy jól van, ez a szülőszoba. :D

H1N1
A férjem tegnap este beoltatta magát. Rákérdezett a terhes nőkre, ott az orvosnő azt mondta, hogy azonnal jelentkezzek ma reggel a házi orvosomnál. Nagyon fontos a kismamák oltása! :? De ahogyan mondtam, ma megyek a nőgyógyászomhoz, és amit ő mond, úgy fogok eljárni, s már nem csinálok belőle további kérdést.
Vendég

Kép

Suzy! remélem már jobban vagy...gyógyulj meg hamar...+++++

Nekem a védőnő azt mondta, hogy amikor éhgyomorra kell menni a laborba, azt külön hangsúlyozza majd, és az AFP-re nem kell éhgyomorra menni...

Linocs! a szülésfelkészítőre próbálom elcsalni apát, csak a munka beosztása miatt elég rizikós, hogy el tudna e jönni a legtöbb alkalomra...de jó lenne...
Nálunk 1,5 hét után volt AFP eredmény...

Mandula! többek között engem is a dokim győzött meg az oltásról, egyáltalán nem volt benne kétség afelől, hogy oltani kell....és azóta nyugodtabb vagyok... :wink:

Moncsi! örülök, hogy már jobban vagy...én kb 15,5 hetesen kezdtem érezni a pocaklakót....hidd el, tudni fogod, hogy mikor jelentkezik Ő, hogy bizony itt van... :lol:
Ha negativ a kombinált az szerintem mindenképp jó, mert ha nem lett volna jó, akkor azt mondta volna hogy be kellene menni..nem?
Biztos minden ok....

Ann! én is valahogy így vagyok a babyőrrel meg a légzésfigyelővel...attól félek csak jobban stresszelném magam, mert hallottam olyat, hogy nem volt rajt teljesen a baba és állandóan megszólalt, nálam egyszer szólal meg tuti rosszul egyből, hogy mi történt...de aztán lehet erről változik a véleményem, mint az oltásról... :wink:

Kriszta! Jó reggelt
:lol:

pussz mindenkinek!!!

Iner

Lilypie - Personal pictureLilypie Kids Birthday tickers
Lilypie - Personal pictureLilypie Second Birthday tickers
iner

Most ,hogy szo van a szules felkeszitorol,aki megy az mikortol tartja jonak ?
Mert itt a szomszed varosban a korhazban 3 hetente van....-Marciusra gondoltam ,de nem vagyok benne biztos!

Nekem sem mozog meg a baba,volt hogy azthittem az ,de megsem sajna! Remenykedek azert,hogy karacsony korul mar lessz jelzes,akkor leszek 20 hetes....

En szeretnek majd bebi ort,tapasztalatbol tudom ,hogy jo! Olyan esetekre ,ha vendeged van es a pici bent alszik vagy meg vasalsz a masik helysegben stb.... Az AngelCare-rol tudom ,hogy jo ,de meg boven van ido
eldonteni!

Szep napot!!!

Kriszta
schat

Linocs: Nekem másfél hét múlva lett AFP eredményem. Hol lehet utánanézni a Kútvölgyis szülésfelkészítőnek? Mikor érdemes elkezdeni? Az még korai nem?

Sellon: Biztos igazad van. Egész nap történik valami velem, talpon vagyok teszek-veszek-intézkedek. Este pihenek csak és lehet, hogy akkor ő már alszik, azért sem érzem :)

KépKépKép
bogme

én azt hiszem nem megyek szulésfelkészitore, vagy nem is tudom. majd meglàssuk. nem igen làtom egyelore olyan sok értelmét de majd biztosan szol a doki ha fontos. pasim tuti nem jon mert nem értene sok mindent belole, ajd a dulàt ha végre felhivom esetleg elviszem ha jonni gondol

a bébiorzo a mi lakàsunkba azért nem kell mert korbejàrhato 60 nm, ha nem ordit a zene, és a baba mellett nem fog, meg fogom hallani, ha sir. a balcsin természetes h lesz, ugyanaz lesz anyukàmnàl, ott van kert meg tobb szint balcsin.
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára Vendég 2009.12.04 08:44-kor.
Vendég

nekem azt mondta a védőnő, hogy nálunk elég sokan mennek, és ha most jelentkezek kb 2 hónap múlva kerülök be...de a szülésig mindenképp végzek vele... :wink:

Iner

iner

Jó reggelt Lányok!

Suzy, hogy vagy? Kaptál gyógyszert?

Én tegnap estétől kicsit furán érzem magam, olyan megfázottan. Fáj a torkom.:( Mit ajánlotok torokfájásra a mézen kívül? Akartunk szo-on moziba menni, igy nem fogunk.
Én hétfőn megyek nődokihoz, kiváncsi vagyok mit javasol oltás ügyben. Igaziból örülnék ha rábolintana és nem gyötörne tovább a bizonytalanság.

Kép
silva

silva: sos gargalizàlàs a nagypapa receptje, langyos vizzel, langyos vizes mézes citromos vagy narancsos a dokimé, én szoktam friss narancslét mézzel langyitani és meginni, minimum egy decit 2 orànként, hogy ne kusszon le a tudore és ne fàjjon, meg én még mindig eskuszom a bioparoxra napi 3sozr 2 befujàs, amiota engem 2 hete kihozott a hangszàlgyuszibol. utànanéztem, lehet terhesség alatt hasznàlni csak nem a rendes felnott adaggal, nem jut el a babàhoz. a cukrokkal vigyàzni kell, nekem a tantum verdét mondja minndig a dokim de az a gyanum h az nem ok terhesség alatt, bàrnem éztem meg. a zsàlya meg tilos terhesség alatt àllitolag, olyan cukrot se veszél. ja és a sipkebogyo termés hdeg vizben 8 oràt àztatva és aztàn méz bele, a legjobb cvitamin, aztàn meleg hàrsfa tea mézzel. (a méz az igazi)
Vendég

Bogme,
majd érezni fogod, hogy a picinek egészen más bioritmusa van, mint nekünk. Van, hogy este mozog, ficánkol, élénk, vagy éppen már hajnalban, amikor mi még aludnánk. Ő ilyenkor még valahogy teljesen máshogy működik. 8) De tényleg úgy van, ahogy iner mondja, hogy ezek a kis mozgások olyan egyértelműek lesznek, hiszen te is abban a korban vagy már.

Silva,
hát, én se tudom, mi lenne a jobb, ha mit mondana a nőgyógyászom... ha igent, akkor azért nyugodnék meg, mert már szinte az összes orvos ezt mondja, ha meg nemet mond, akkor azért, mert az én szívem is arra húz inkább, és akkor legalább nem lennék egyedül ezzel a véleményemmel. :shock:
Vendég

Ann a tantum verdét lehet kismamáknak is, nekünk az van, a betegtájékoztatón azt írják:
http://www.tantumverde.hu/01-oldat.htm

Sellon hányra mész dokihoz? már én is nagyon kíváncsi vagyok, hogy mit mond neked...

Iner

iner

Sziasztok!

Torokra jó a Tantum Verde, de az öblögetős fajta, nem a cukor. A Bioparox-ot is lehet használni, helyi (lokális) antibiotikum, de óvatosan, ne nyeljetek le belőle sokat, és max. 10 napig lehet használni.
Jó az összetört hagyma-fokhagyma-méz keveréke, elég érdekes íz, de hasznos, az tuti. (és ez lenyelhető.)
Ezzel párhuzamosan ajánlott a felforralt és lehűtött sós vízzel, fecskendővel végzett orrmosás, a sós víz nedvesen tartja az orrnyálkahártyát, a só védi, így kevésbé tud megtapadni a vírus, baci. Szóval a nyálkahártyákat kell védeni, kezet mosni, és elég sokat tesz az ember a védelem érdekében ezzel is mindenféle sok baj ellen.

Nekünk AngelCare légzésfigyelő volt, másfél évig használtuk, tökéletesen működött, egyszer sem volt téves riasztásunk. Minket megnyugtatott, hogy van, nyugodtabban elszenderedtem.

Lányok,
az integrált teszthez az első vérvétel maximális időpontja 12. héttől 13 hét +6 napig, a 2. vérvételé pedig optimálisan a 16. hét. Aki ezen gondolkodik, még idejében tegye, illetve a 2. vérvételből nézik az AFP-t is, nem kell külön menni rá.

Ki tervez apás szülést?

Kép

Kép

Kép
lyly

Sellon: Én is nagyon az oltás ellen voltam. Mégis megkönnyebbültem, amikor a doki hezitálás nélkül, egyértelműen mondta, hogy oltassak. Végülis abba is belegondoltam, hogy ha nem oltatok akkor márciusig ezen fogok parázni! Ezt nagyon nem akartam!
A nőgyógyászoknak a múlt héten volt valami konferenciájuk, ha jól tudom. Gondolom ott is felmerült a téma és talán végre tájékoztatták őket és ezért mondja a legtöbb, hogy oltassunk. Szerintem a tied is ezt fogja mondani, de ma kiderül.
Ha igent mond oltatsz?

KépKépKép
bogme

Sziasztok!

Már itthon is vagyok a vérvételről, 3- dik voltam.
Teljesen jól vagyok, mint ha kicseréltek volna.
Köszönöm a sok együttérzést és hogy segítenétek, aranyosak vagytok.

A sós víz tényleg jó gargarizálásra, de én úgy öklendeztem tőle, hogy 5 korty után abbahagytam, mert már hányás nélkül nem tudom, hogy megúsztam volna e. :)

A hársfa tes is nagyon jó, továbbá a homeopátiás stodal köhögésre. Megfázásos tünetekre oscillococcinum, én is azt szedtem, nem kaptam orvosságot, sok c vitamín mézes citromos tea. Ennyi.

Hétvége kinél hogy telik?

Sellon
Nem tudod véletlenül hogy kell tökmagot pirítani?

Kép
Kép
susytunder

igen volt egy szakmai konferencia november végén asszem és ott lettek tàjékoztatva, eloadàs is volt, asszem vita is, és akkor làtta àt mindenki a dolgot, én is innen gondolom azt, hogy mostmàr ennek fényében dontenek az orvosok. azt hgy hogyan az megint egy màsik tészta, de legalàbb volt infojuk, meg mindenféle szakhirlevélben gondolom kijon az egész és akkor aki akar igazàn tàjékozodni az fog is. azt hallottam a védonok is ott voltak, persze nem mind, de gondolom nekik is van hirleveluk meg ilyenek, ahol terjednek az infok
Vendég

Susytunder,
teljesen nyers tökmagra gondolsz? Mi régebben azt úgy csináltuk, hogy kiszedtük a tökből, jó alaposan letisztogattuk, és egy tálcán kiraktuk a párkányra száradni. Száraz tökmagot viszont nem tudom, hogyan kell pirítani. DE talán ilyen egyszerű serpenyős módszerrel, hogy beleteszed, és enyhe lángon, rázogatva megsütöd. Esetleg még a gugliba lehet beírni, hogy "tökmag pirítása." Hirtelen ennyi jutott az eszembe.

Suzytunder, akkor ha jól tudom, te most nem vagy beoltva, igaz? Most nem is oltanak téged, hogy kicsit beteg vagy? Te tervezed az oltást? Ha igen, mikor?
Hát, mi hétvégén megyünk a szüleimhez, de máshova talán annyira nem, mert most a héten jól rám ijesztettek ezzel a vírussal. És ha nem oltatom magam mégse, akkor nem is akarok nagyon közösségbe menni.

Más tervez valamit?
Vendég

na, susse meg a csalàd, kitalàltàk h én pànikoljak egész jovo héten is, és maradjak itthon, mert o szerintuk ez csak ugy megy az angol tanàrnàl, az ugye nem igazi munka :x jo h mindjàrt nem azt kérik h ne is tanitsak 2011ig... :x halàlosan elegem van ebbol, elég nekem aggodni és odafigyelni, de ok még azt is hiszik h én csak ugy pakolhatom a tanfolyamokat. igy sem tudom az egyiket hgy fogom befejezni pedig ott nem én mondom le folyton, a màsik meg fix idopontos. a nagyszuleim nagyon el vannak tévedve. én mindig megkapom h ez nem is munka. volt egy àllàsinterjum egyszer, amikor nem csak tanàri helyet kerestem, na ott detto, "maga még nem dolgozott rendes munkahelyen?", majdnem megkérdeztem a vezérigazgatot aki interjuztatott, hogy "maga magàtol tanult meg 3 nyelvet, vagy a nem rendes munkahelyen oktato, nem rendes munkàt végzo nyelvtanàroktol?" :evil:
az ok h a nagybàtyoék kerulnek mert gothosek folyton a két gyerekkel, meg a legtobb batàtom sem izélget h miért nem talizunk csak egy de az nem fogta az adàst, h a karantén az az hogy se ki se be ha nem muszàj és a trécselés az nem muszàj program.
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára Vendég 2009.12.04 09:25-kor.
Vendég

Ann,értem, mire gondolsz. Én is éreztem már ilyet. Ha valaki elméleti munkát végez, sokszor nem tekintik munkának, hiszen nincsen kézzel fogható, fizikai eredménye. Azt várják, hogy legyél egy helyen bejelentve, 8-4-ig dolgozz, mert a munka fogalmának valahogy ez felel meg. De arra gondolj, hogy ha befejezted a tanfolyamaidat, akkor végre foglalkozhatsz magaddal! Egyébként, nekem is vannak olyan családtagjaim, akiknek a véleményével nem mindig értek egyet. De ezzel nem foglalkozom.
Vendég

Torokra jó a méz, de a legjobb a hársfaméz. Nekem gyorsan elmúlasztotta, bár nem hagytam nagyon begyulladni. Ahogy éreztem, rögtön mézeztem :)

Susy: Szuper, hogy jobban vagy! :) A már száraz tökmagot én úgy szoktam pirítani, hogy kis zsiradékon, általában vajon egyszerűen pirítom.

Hétvégém megint nagyon jó lesz. Csupa családlátogatás. Holnap a szüleimhez megyünk, a fiúk kolbászt készítenek, mi lányok aprósütiket sütünk. Vasárnap párom családjához megyünk, sok a gyerek, Mikulásozunk, névnapozunk. És közben jókat eszünk, megint meglódul majd a mérleg :)

KépKépKép
bogme

Bogme,
mérleg...ne is mondd! Minden napos programom része. Szerencsére még mindig 60 kiló. De olyan egyenesen mutat rá, hogy 60 kilóbb már nem is lehetne. :D
Vendég

engem csak az duhit h naponta 3 csalàdtagom ràmtelefonàl. anyàm oldalàn ez megy. nem azt nézik h szeretem amit csinàlok és persze lehetne szebb meg jobb meg tobb, de mikor nem, hanem azt nézik h ez meg mi a szosz és nojjek màr fel. jo persze a tàppénz az nem olyan szimpla, ha fix a tanfolyam idokerete akkor nem lehet csak ugy ràmolgatni az oràkat, de konyorgom, megoldom, és azért az h màsok pànikjukat meg frusztràciojukat màon vezetik le abbol teljesen elegem van. én vagyok a kakukktojàs a csalàdban, mindig megtalàlnak. jo persze, most jol jonne ha silla 8 oràsban kivennék 2 hetet vagy mittudom én, de én nagyon szeretem a munkàmat, nekem ez jo, igy vagyok boldog, majd nem szulok azonnal màsodikat és talàn sikerul majd màr 25-30 oràt szereznem vagy tobbet, de akkor sem hagynak majd békén. mert nem ulok 8-10 oràt egy rohadt irodàban egy székben (bocs, nem akarok bàntani vele senkit,, de én kb beleorulnék most).
egy hét alatt lesz azért akkora védettségem h egy alaposabb korultekintéssel (mint eddig, eddig sem kaptam el) ne szedjek ossze semmit. bacik meg virusok meg vannak a h1n1en kivul is, nem fogok maszkba tanitani meg rohangàlni mindig, max a tomegbuszokon, meg ha téyleg sok az ember.

kulonben meg egyàltalàn nem biztos h maradunk orokre itthon, és akkor meg majd az lesz ha nem kapok munkàt kulfoldon, hogy még ennél is haszontalanabb leszek mert a pàrom tart el. és az nàlunk a legnagyobb ciki. itt kérem katonàsan halàlra kell magàt dolgoznia az embernek ebben a csalàdban. hàt én tudatosan nem teszem ezt az életemmel, mert nem làtom h olyan nagyon boldog az a sok halàlra dolgozo. ikàbb megelégszem kevesebbel, és nekem teljesen normàlis az h a pàrom keres tobbet, o nem megy el szulni, stb, o a fix pont, egy tok jo szakmàval. nincsenek illuzioim, nem vagyok hulye. csak egy sima angoltanàr
Vendég

Lányok, köszi a tippeket torokfájás ügyben! :)
Megpróbálom a sós vizes öblögetést, bár öklendezős vagyok :?
Veszek valami normális mézet a piacon, csak bolti van itthon és ágyban maradok ma.

Suzy, jó hir, h. meggyógyultál!

A kezemen megjelent pár halvány barna folt, na és a combomon a hajszálerek. :?

SZülésfelkészitőre szeretnék majd járni, gátvédelmes szülést terveztem magamnak, mivel ehhez kellenek előkészületek lehet, h. nem lesz belőle semmi.:( (ha PT-ban szülök)

Kép
silva

a hétvégét meg elfelejtettem itt a nagy kirohanàsban. ne haragudjatok, csak egyfelol utàlom ezt a semmittevést, rendet meg nem birok tenni, tul nagy az asztalon a papirkupac, rémiszto, és a macskànak nem panaszkodhatok, bambàn néz és visszafekszik a radiàtorra :? :lol:

hétvégén itthon ulok és vagyok. nem megyek talàlkozni az olasz haverommal, aki nanà h most on, mert buliznak meg karàcsonyi vàsàr, bulizni nem tudok mert dohànyzos minden szar hely itthon, a vàsàr meg tomeges lesz hétvégén, kizàrt h odamenjek még egy hétig. szoval semmi :roll: dog unalom. amugy is mikulàs lesz de nem mehetek a nagyihoz mert az unokatesok még hoemelkedésesek, a màsik nagyinàl meg a nagynéném a korhàzbol jàr ki hétvégére, hozz minden nyavajàt, nem kell az nekem :(

de a pàrom tok cuki, ma elmegy a brandonba venni boztonsàgi ovnek terelot vagy mit meg uj cicifixet mert mostmàr aztàn ténymeg nem férek el egyben sem... nem mintha hordanàm oket csak ha esetleg lesz elotejem akkor jobb felkészulni arra h hordani kell és akkor biza nem baj ha kéznél is van :)

aztàn a hétvégén igyekszem ràvenni a baràtokat h ugyan vigyàzzanak màr a cicàra 1à napot vàltàsban, mert nem leszunk itthoné s nincs hova vinni, panzioba nem szivesen adnàm
Vendég

Silva: Gátvédelem engem is érdekel. Ha jól tudom a 26. héttől kell elkezdeni, vagy a 32. től? Már nem tudom, de még ráér :) Hajszálerek nekem is vannak :( Sajnos hajlamos vagyok rá amúgy is! Mit lehet vele csinálni?

KépKépKép
bogme

Ann,
nálunk is úgy van, hogy a férjem dolgozik, ő keres (egyébként egy családi vállalkozás keretében), és én is éreztem még régebben, hogy hát úristen,mi lesz velem, mikor fogok tudni én boldogulni, stb. Pedig én takarékoskodó vagyunk, azért jól megélünk, futja, amire kell, mindenünk megvan, most akkor az számít, hogy 8 órában csináljon az ember valamit? Akármit, csak csinálja, mert akkor az a munka? Arról már nem is beszélve, hogy próbáltam elhelyezkdeni, de ez itt egy olyan kis közösség (számos más tényezőt is figyelembe véve), hogy nem tudtam. Egyébként ez régebben volt, 23-24 éves korom körül, most már nincs. Viszont bármennyire is fura, megosztani bizonyos gondolataimat nem minden családtagommal szeretem, és igenis, szelektálok, hogy kit fogadok a bizalmamba. Másnak, akármilyen közeli rokonom is, nincs köze a dolgaimhoz, mert a sértegetéseit megtarthatja másnak.
Vendég

Sziasztok,

Tegnap este megérkeztem végre, de jóanyám beszervezett ma 8-ra egy védőnői látogatást... :shoch: Tulképp örülök, mert beprotezsált, hogy felvegyenek és legyen kiskönyvem, mert a 12. héten voltam az állandó lakcímem szerinti nőnél és enyhén szólva elküldött a fenébe... Most felvettek a szüleim lakhelyén ha-ha. Erről vélemény? :roll: (Úgy értem, hogy elküldött az illetékes védőnő...)

A másik: AFP. Azt, hogy mennyi idősek vagytok miszerint számoljátok? Az utcsó menses alapján vagy a tényleges fogamzás szerint? Csak azért kérdezem, hogy a vizsgálatokat az utolsó menses szerint számoljátok ki vagy a valós adatok alapján? Nekem most adott afp beutalót a védőnő december 14-re, ami a számított szerint 16+3, a valós szerint meg 16+5. Nem későn van ez egy kicsit szerintetek? Beszélek majd a dokimmal is, csak még friss az élmény... :D

hibernia

Köszi a tökmagos tippet, kipróbálom.

Sellon
Nekem a gyerekdoki is a nőgyógyász is javasolta az oltást, nem kaphatom meg most, hétfőn viszont megyek. Nekem nagyon sok kismama ismerősöm van aki beoltatta magát. van egy gyógyszerész ismerősöm, aki tuti nem akar rosszat nekem ő is azt mondta, szigorúan oltatni, amint lehet.

Nagyon jól teszed, hogy nem akárkit engedsz magadhoz közel, nagyon meg kell válogatnia az embernek, hogy kit avat be bizalmas dolgokba. Sajna! :?

Mi hétvégén a házat díszítjük kívülről, vasárnap hozzánk is jön a télapó, csak még apának kicsit mutálnia kellene hogy ne ismerje meg Kristóf a hangját. :lol:

Kép
Kép
susytunder

hm, nekem nem kell veluk megosztanom semmit, eleve feltételezések vannak velem szemben, apàmnak koszonheto, mert az o lànya vagyok . imàdom mikor a nagyapàm bejelenti h én nem hasznàlom a francia nyelvet (ez még a pàrom elott volt), amire o fizette a tanfolyamot. persze ezt ugy mondta h nem làtjuk egymàst csak pl 2 havonta, és nem tudhatja, mert nem tette fel a kérdést h "figyelj csak, hasznàlod te ezt a nyelvet". mindenzt ugy h màr éltem elott ekinn, és nem tud rolam semmit amugy. remek, odavagyok a csalàdomért, kerulom is oket boszen, ebbol a szempontbol kapora jott a jàrvàny :roll: pedig éb csalàdkozpontu ember vagyok :?

hajszàlerek nekem sehol de hulyére szàrad a borom, no a mellem is de ma sincs egy plusz dek sem rajtam én ezt nem értem, de amig nem szolnak ràm h ez nem ok addig nem ràgom ezen nagyon magam. visszerekto félek, az nekem a tànc miatt van 14 éves korom ota, nem szeretnék sok ujat és csunyàkat :(

a gargalizàlàzstol én is oklendezek rendesen, 3ig birtam :?
Vendég

Nekem nincsenek hajszálereim, de a visszerekre úgy tudom, hogy terhesség során nem jó a túlságosan magas sarkú cipő. Én csak egy kis sarkú csizmát hordok, mert az kényelmes.

Ann,
31 évesen már egyáltalán nem tartozol a családod felé magyarázattal.

A kilókon ne aggódj. A negyedik hónap után kezd el látványosabban a has is nőni, mert addigra lesz olyan mérete a méhnek.

Nemsokára újra teszek fel pocakos képet, nekem most már jobban látszódik, mint a két héttel ezelőtti. Ha másnak is van kedve, nyugodtan tegyen fel, én szívesen elnézegetném!
Vendég

Sellon: Ezen a héten elfelejtettem képet csinálni :( pedig nagyot nőttünk :) Kedden van mindig hétfordulóm, akkor csinálok!

Én is kiváncsi vagyok a képeitekre! :) Most már csináljon mindneki!

KépKépKép
bogme

Bogme, gátizomtornát akár már most el lehet kezdeni, jógán volt egy kevés. A tényleges felkészülés sztem csak harmincvalahanyadik héttől.Homeopátiás bogyókkal, teával, és olajos masszirozás. Van egy kismamajóga könyvem, azt irja, h. 34-36.hétben kell elkezdeni a gátmasszázst. Ez jó kis könyv, Toldy Csilla: Kismamjóga. Teszveszen vettem 825 forinért és vadi új. :)Ajánlom!:)
Hajszálerekkel, passz. Lehet, h. hideg-meleg vizes tusolás és valami spec krém.

Hibernia, ha tudod a fogamzás napját, akkor az a pontosabb. Az utolsó mens. első napjától azért, mert valamiből számitani kell.
Engem az Sztk-s dobott ki majdnem tegnap, már semmin nem lepődöm meg...

Ántsz-t felhivni képtelenség, foglalt.

Kép
silva

Köszi Silva, igen, már ki akartam fejezni sajnálatomat, de elmaradt... :( Olvastam a sztorit, hihetetlen bunkók tudnak lenni az orvosok néha, ezért döntöttem úgy, hogy sok ismerősöm tanácsa ellenére mégsem sztk-zom, megyek magánklinikára.

A védőnő amúgy most azt mondta, tök mindegy, mikor fogant (napra pontosan tudom, nem sok esélye volt :D), a számított idő számít. :S Nem szeretném, ha emiatt lenne ócska az AFP eredményem, mert későn nézik az afp-t. Ja és 3 hét, mire lesz eredmény! :roll:

hibernia

Ja és a hajszálereket illetően: nekem elég ronda visszereim vannak, főleg a térdhajlatomnál, de teli vannak a combjaim is és állítólag ez genetika (mondjuk ez igaz, anyukám lába iszonyúan néz ki), tenni nem sokat lehet ellene. Anno én kenegettem mindenféle visszérkrémmel, de semmi. (Mondjuk megvan az az előnyöm, hogy a kari vénám mindig megvan és minden vérvételt végző néni dicséri, milyen szép. :))

hibernia

Hibernia,
nekem meg olyan vékonyka az erem, hogy alig tudnak venni vért. Szó szerint fizikai fájdalmat érzek az egész karomban néhány másodperces vérvételtől. Ezért is vallottam szinte mindig kudarcot a véradással, ahova már egy ideje egyáltalán nem járok.

Bogme,
nekem is növöget a hasam, de valahogy úgy egyenletesen, tehát én hirtelen nem vettem észre a változást. Biztosan azért van így, mert a saját testem látványához hozzászoktam. De ha a férjem lefényképezi, akkor a képen biztosan látszódni fog a különbség. Nekem elvileg csütörtökönként van fordulóm.
Vendég

Hát ez szomorú a hajszálerekkel kapcsolatban :(
Hibernia: Az, hogy mikor voltatok együtt és, hogy a baba mikorra ágyazódott be nem azonos időpont! Ott simán lehet 2-3 nap különbség. Ha UH szerint megállapítottak terhességi kort, akkor az jó lesz. A 16+5 in jó egyébként az AFP-nek, úgyhogy ezen ne izgulj :) Kombinált teszten voltál?

KépKépKép
bogme

Ann az en szakmam sem szakma a csalad szemeben! Foleg aposnal,de szerencses ilyenkor az 1000 km tavolsag! Az meg ,hogy van rendes foglalkozasom az sem jelent semmit neki,sot egyszer kitalalta ,hogy hamisitottak a nyelvizsgaim is! Orvost vagy ilyesmit akart a fianak,de nem jott ossze neki!
A macseszt szivesen elvalallnam! :wink:

En sem dolgozom meg 1 ideig nem is fogok...-szerencse ,hogy paromnak jo allasa van ,igy nem problema ,de a svajciaknak ez is furcsa szerintem neha! :?

Lanyok a legtobb vitamin egyebkent a homoktovis termeseben van es finom szerintem,nem tudom otthon mennyire van elterjedve! Mi lekvarkent hasznaljuk... A meznel meg vigyazni kell ,hogy forron soha ne rakjuk a teaba ,mert az ertekes reszei tonkre mennek igy,mindig 60 fok alatt!
Similasan van otthon? Homeos bogyo,nekem nagyon jo!

Kriszta
schat

Sellon: Szegény, akkor még az előnyöket sem élvezheted... :?

Bogme: Aha, voltam, egész jó lett, a Down asszem 1:8400-hoz, bár a nyaki redő elég béna volt 2,3, de az még belefér.

hibernia

Hibernia, milyen előnyöket?
Vendég

Úgy értem, ezt a szép vénás dolgot. :)
De bocs, rájöttem, elnéztem, azt hittem, Te vagy az, aki bajlódik a visszerekkel, hajszálerekkel...

hibernia

schat: jo fej a cica csak néha ràmàszik a hasamra, bàr nem egy sulyos àllatka, van vagy 4 kio szoval kb olyan mint mikor a doki megnyomogatja a pocit. de minden àron minimum a pocihoz bujna, tegnap meg is szagolgatta, meg akarta cicapuszilni de az kis harapàs és nem voltam tole lelkes.

neked pontosan mi a szakmàd?
nekem anyosék nem a beleszolos félék, pàron egyik pàr nagyszuleje az akik azért nem lelkesek mert nem Svàjcba ment hulyére keresni magàt a kis kedvenc unokàjuk, hanem messze, és nem otthon lakik Elzàszban és onnan ingàzik. azt nem engedik meg maguknak h hozzàtegyék h én meg nem vagyok neki elég jo, de azt hiszem ez max csak azért bàntja oket, mert azt gondoljàk ezért nem maradt ott. de nem is maradt volna, nem én miattam jott el abbol az orszàgbol szoval ezt fujhattàk volna igy is ugy is

homoktovis van itthon, minden féle formàban, a bio helyeken lehet kapni, talàn drogériàban is
Vendég

isteni desszertet csinàltam, nem is mondtam: turo, joghurt, fagyasztott gyumik - imàdom a fagyasztott gyumolcsoket és azt hallottam h jobb a vitamintartalmuk mint egyes szupermarketes, régen szàllitàs alatt lévo és àllo, utànérlelt stb gyuminek, ràadàsul ez baromi finom :) nyam :P
Vendég

Schat, homoktövis nekem rémlik, de itthon szerintem nem annyira köztudott vagy népszerű. Talán valami italporban volt.
Amit irtál homeos bogyót mo-on nincs, vagy nem ezen a néven fut. Mire való? Jó fej lehet az apósod. :?

Kép
silva

Hibernia, a Praxisban kinél voltál?
A vérvétel tényleg nem nagy gond nálam sem, de utálom. Főleg éhgyomorra!

Kép
silva

Sminkes es maszkmester meg van idegenforgalmim is. Tolmacskodtam is anno olaszoknak,de tulsagosan "pofatlanok voltak es sokszor azt hittek ,hogy minden magyar no pillango" -na aztan ebbol nekem elegem volt,nem is csinaltam sokaig!
A parom meg ,mint a tied szinten mernok ....-elektro mernok,azon belul is valami nagyon specialis teruleten. A tied milyen?
Aposnal is ez volt illetve ilyesmi svajci not akart,de nem jot ossze neki! :)
Sajna nekem nincs macseszom,de imadom oket,legyen kicsi vagy nagy! :D Nagyon jol erzik a dolgokat,szerintem os is tudja mar ,hogy van ott bent valaki!

Irigy vagyok en is a jo venakra,nekem mindig a harmadik szuras sikerul! Elotte innom kell sokat meg meleg viz ala tartani a karomat!

Kriszta
schat

Silva: Kombináltat a hepinetnél csináltattam, a Péterfy utcában. A Praxisba most megyek először, Győrfi lesz ott. (Sok jót olvastam róluk, ezért választottam őket.)

hibernia

enyém anyag meg gépész, de most kereskedik :)

a cicus egy sziàmi, nagy gazember, azt hiszi h gyerek o is, beszél folyton és jelenleg a dackorszakàt éli, de a frontokat is megérzi, tegnap pl hisztizett egész nap, akkor ilyen ha front van és fàjhat valamiye vagy zavarja, nem tudom.

a smink és maszkmesterség engem is érdekelt, de mire eljutottam volna megtaulni mindig kozbejott valami. most fotozni akarok tanulni januàrtol, érdekes lesz a pocakkal, majd meglàtom hogy alakul de màr nagyon csinàlnàm
Vendég

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?