Sziasztok!
Piros, elég jól hangzik ez a munka! Nem is tudtam, hogy HR-es vagy. Én is közgazdász vagyok, csak éppen marketinggel foglalkozom. Azt is alkalmazottként, ami azért nem annyira jó. Kacsingattam én is a HR felé, de aztán így alakult. De őszintén megmondva úgy érzem, hogy az itthon töltött lassan 4 év alatt a szaktudásom egyenlő a nullával. Azért remélem még sincs így, és felturbózom magam elég hamar. Az élmény ajándék karácsonyra nagyon jól hangzik. Mi szüli- és névnapra ajándékozzuk meg egymást ilyesmivel. Sajnos az élményt nehéz a fa alá tenni, és azt hiszem nálunk a törpék még kicsik hogy megértsék, kapnak valamit, csak később. De a jövőben nálunk is ez a cél
Niki, örülök hogy egy véleményen vagyunk a bárányhimlővel kapcsolatosan
Bár nálunk még nem esett át rajta egyik csaj sem eddig. Örülök hogy jól vagytok az oltás óta!
Zsu, Ti hogy vagytok??? És a többiek?
Képzeljétek mi történt nálunk! Dorka már jól van, nincs láza és hasmenése sem, de a hasát még mindig fájlalja. A múltkori széklettenyésztés eredménye már jött meg: Campylo bacter fertőzés
Paff, azt hittem leszédülök a székről. Ez áltaban csirkehús- fertőzés. Ami azért érdekes, mert úgy alakult az életünk, hogy kb. 3 hete nem is ettünk csirkét. Ameddig kimutatható a szervezetében, addig nem kezdhetjük el a bölcsibe szoktatást, amit persze ma kezdtünk volna. 5 napos antibiotikum kúra, utána 2 nap várakozás, majd újabb széklettenyésztés, de ez már Veszprémben. 2 egymást követő negatív tenyésztési eredménnyel kezdhetjük a bölcsit. Ez alaphangon 2 hét csúszást jelent. A legrosszabb az egészben az, hogy nagyjából 2 hét beszoktatás után kezdődik a téli szünet, ami ugyebár kihagyást jelent újra. És januárban már élesben megy, mert akkor már dolgozom. Kevésbé lesz kíméletes a dolog, mint terveztük. Abba meg bele sem gondolok, hogy mi van ha 2 hét alatt nem ürül ki Dorcsa szervezetéből a baktérium....
Aztán Dió kutyusunk pedig megint babeozist kapott egy fertőzött kullancstól. Tomi jár vele vadászni, mert ugye ő vadászkutya. És sajnos fertőzött kullancs sok helyen van, gyakorlatilag kivédhetetlen. Fél éven belül már 2x volt neki, ami azt jelenti hogy annyira károsodott a veséje, hogy 2 évvel megrövidült az élete ettől
Mostantól havonta fogjuk injekcióztatni kullancsfertőzés ellen... Szegényke...
Na szóval most két hétig nuku bölcsi, Anit is vizsgálni fogjuk, de neki egyenlőre semmi baja. Remélem így is marad!
A jó hírem pedig az, hogy jön ma a húgom, és majdnem 2 napot marad nálunk! Már alig várjuk!
Puszi mindenkinek!
Eszti