Új privát üzeneted érkezett!

Kriszti
Veled érzek, az én kis manóm is második hete kezdte a bölcsit, ahová az apukája szoktatta, ő ugyanis tanár, és csak mától kell bejárnia. Nálunk is az volt, hogy amikor a papával volt, haza sem akart jönni, de amikor először hagyta ott a férjem egy órára, végigsírta, és amint megérkezett, rögtön mondta, hogy haza akar menni!
A következő nap már nem volt vészes, a múlt hét csütörtök is jó volt, bár aludni nem akart, ezért haza kellett vinni. Sajnos a három napos kihagyás nem tett jót, úgyhogy ma nagy sírás-rívás közepedte hagyta ott a párom a gyereket, de most hívtam, hogy igaz nem túl gyorsan, de megvígasztalódott, nagyon jól evett, és láss csodát elaludt a többiekkel, igaz úgy, hogy a dadussal üldögéltek az ágyon, a gyerek mondogadta, hogy jön az apukája, aztán a daus valamiért kiment a szobából, és mire visszajött, az én kis manócskám elaludt. Hát nagyon bízom benne, hogy nem lesznek itt gondok a beszokással, és a mai sírás csak ennek a három nap kihagyásnak tudható be! Majd szorítok, hogy nálatok is rendben menjenek a dolgok!!!! Mindenesetre ne lássa rajtad a manócskád, hogy a szíved szakad meg amiért ott kell őt hagynod!!!!

Erka
szekera

ErkaKép
Úgy tűnik, hogy nekem az értelmesebb fajtából jutott. Nem egy nyomulós fajta, terhesség alatt ez lesz a harmadik találkám vele. Holnap segít összeállítani a listát, hogy mit vigyek a kórházba, mi kell itthonra a kezdetekben. Azt hiszem aznap is kijön, amikor hazahozzuk a babaát, és segít az első fürdetéskor, megmutatja a köldökápolást, stb. A dokinénivel pedig csütörtökön felíratja a gyógyszertári ápoló cuccokat. Azt is mondta, ha nem jön be nekem a mellszívó, akkor megtanít kézzel fejni (bár én bízom a mellszívóban).

Tényleg, Lányok! Ti mikor fertőtlenítitek a mellszívót, cumisüveget? Mert ugye lehet, hogy a kórházba is magammal vinném, de ha ma megcsinálom, oda a sterilitás...

LauKép
Még nem tudom mikor kell mennek a mkórházba ctg-re, mert csak szombaton mondja meg a dokim. De ha megtudom, megírom. Lehet, hogy ott újra randizunk???

Még valami. Tegnap este óta a gyerekem a szeméremcsontom mögött matat. Apja persze féltékeny, nekem meg fura érzs. Tutira nem a buksija, inkább a mancsaira gyanakszom. Nektek csinál ilyeneket a baba?

Csirkesz

Csirkesz

Kép

Kép

Kép
csirkesz

Liv, kívánom, hogy a vérnyomásod mielőbb rendbe jöjjön. Biztos nem lesz kellemes a kórházban, de a célért ugye mindent.

Lányok, úgy el vagyok keseredve.Kép Megjött a vércukor-eredményem. Az előző 7,8 volt, most egy hét 160 gr-os diéta után a zsemlés-tejes vérvétel eredménye 7,93 lett.Kép
Noémi, Pocó, Orsi, Gabi, meg tudnátok írni, hogy diétakor mi számít jó értéknek evés után? Az 5,8? Vagy még ez belefér?
Nagyon jó így, hogy a dokim már egy hónapja szabin van, nem tudok senkivel semmit megbeszélni. Szerdán már megyek hozzá. El bírom képzelni, hogy az egyik babám magzatvize most is kevesebb lesz, akkor be kell feküdnöm infúzióra állítólag.
Annyira rosszul viselem már lelkileg ezt a sok orvoshoz mászkálást, örökös aggódást. Eddig az egész terhességem alatt 3 nyugis hetem volt.
Legszivesebben átaludnám a szülésig hátralévő időt, mint egy medve.

Bocs a panaszkodásért, tudom, már mindenkinek minden baja van, de ez most annyira bennem van.Kép

Amúgy nem tudom mi van ma, a pocimban akkora a jövés-menés, hogy csak na. A 31. héten már egy gyereknek is alig van hely, nem tudom, ezek hogy oldják meg ketten.Kép Az egyik fiam már lenn az összes női szervemet összebunyózta ma.
eszter28

Csirkesz,
Ugyanezt érzem én is, és rettentő kellemetlen, sőt, fáj is!!! Szerintem a feje nyom egy ideget, nem?
Andi
Vendég

EszterKép
Nyugi, és kitartás. Az értékekhez nincs lövésem sem, de ha bunyósaid egy percre sem adják fel, akkor nagy gond nem lehet. Szerda pedig már itt van a nyakunkon. Igyál sok folyadékot, folytasd a diétát, és csak nyugi!!!

Andi, EszterKép Női szervekhez úgy tűnik vonzódnak a gyermekeink. Csak nem leendő nőgyógyászokat hordunk a szívünk alatt?Kép Mindenesetre nekem tegnap este a fanszőrzetem is hullámzott, annyira lent matatott. Bár van még mit gyakorolnia, mert nem azt érte el vele, amit apukája keze szokott hasonló helyekenKépKépKép:

Csirkesz

Csirkesz

Kép

Kép

Kép
csirkesz

Csirkesz, te még látod a fanszőrzetedet???Kép
Én már hónapok óta csak sejtem, mi van ott...
Vendég

Csirkesz, az én egyik rosszcsontom mindig arrafelé matat.Kép (Ráadásul az a babám, amelyik 4D-kor a fütyijét fogdosta.Kép) Ma reggel is annyira aktív volt, hogy már ordítani tudtam volna.
Régebben a bal petefészkemmel szeretett játszadozni, ilyenkor begörcsölt. Meg is kérdeztem a dokimtól, hogy fájhat-e a pf-em a rúgásoktól, szerinte a baba rúgását a petefészkem nem érzi meg. El nem bírom képzelni, férfiként ő ezt honnan tudja ilyen tutira.
eszter28

AndiKép
Látom, de csak fürdés közben, mert a kád egyik sarkával szemben van a mosdókagyló, fölötte meg ugyebár a tükör. Azon szoktam gondolkodni, hogy ha hapsi lennék, akkor hányadik héttől kezdődően nem látnám a pöcörőmet a pocakomtólKépKép

EszterKép
A kiscsávó szerencsére békén hagyja a petefészkemet, de a hüvelybe-bokszolást egyre gyakrabban csinálja. Na az még egy érzés! Igazából nem bánnám, ha azt kihagyná, mert az tényleg kellemetlen.

Most elképzetem, hogy alaphelyzetben hogyan szokták ábrázolni a méhet, és a két petefészket. Majd eszembe jutott ugyanez az ábra egy terhes méhhel. Szerintem most úgy néz ki a méhem a két p.f-kel, mint egy nagy Maci-Laci fej az apró kis fülekkelKépKép

Csirkesz

Csirkesz

Kép

Kép

Kép
csirkesz

Én 170 grammon (annyit sosem eszek persze)vagyok, a cél hogy evés után egy órás érték 7.00 alatt legyen.Ma például rízs ettem nem is annyit amit lehet, kevesebbet és felment 7.4-re. Ha ez tartós lenne mehetnék inzulinra, de szerencsére havonta 1 szer fordul elő.Holnap megyek a diabetológushoz, meglátjuk.vérvételen mennyi volt a hba1C szinted?
És ez a 7 feletti 1 vagy 2 órás? Mégvalami és cukros lötyit ittam, nem zsemlét.
fantikbaba

Én se a lábamat(ez még hagyján) se közte nem tudom normálisan leborotválniKép Ez vanKép Majd a szülésznőt megkérem, ha eljön az ideje.
Viszont szinte 10 percenként keményedek egy percre kb.Málnalevél hatása vajon, vagy babó, vagy a méh, mindenesetre nem fáj semmim, dugó minden a helyén, méhszáj is zárt volt eddig.
Jó hogy holnap kell ctg-re mennem, ott majd kiderül mi ez.
fantikbaba

Szia Eszter!
Olvastam a leveled a Dévais topikban.Vártam,hogy írsz,aztán azt gondoltam,hogy biztos nincs jó élményed onnan,ezért nem akarsz ismerkedni.Én is gratulálok a picurokhoz!KépRemélem nekem a második lány lesz.KépA friss kismamák topikban is van egy barátnőm aki Dévais.KépŐ is októberre van kiírva.Nem találkoztatok a klinikán??Puszi,Dia

Kép
Kép
lldicsi

CsajokKép
Nagy hírem van!!!!! Sms-t kaptam Babs-tól, idézem:
"Ma du. 12.27kor megszületett fiunk, Péter Johannes. 2750 gram, 54 cm magas, és gyönyörű. Kép Mindketten jól vagyunk. Babs

Hát ez szuper! Hatalmas, hatalmas Gratula Babsnak, és a kicsi Péternek! KépKépKépKépKépKépKépKépKépKépKépKépKépKépKépKépKépKépKépKépKépKépKépKépKépKépKépKépKépKépKépKépKépKépKépKépKépKépKépKépKépKépKépKépKépKép

Úgy tűnik, végérvényesen elkezdtünk szaporodniKép

Csirkesz

Csirkesz

Kép

Kép

Kép
csirkesz

Babsnak NAGYON NAGY GRATULÁLCIÓ!JÓ EGÉSZSÉGET!
GnéKriszti
gnékriszti

Babs!

ORIASI GRATULA!!!!!!!!4
Kép Kép Kép Kép Kép Kép Kép Kép Kép Kép Kép Kép Kép Kép Kép Kép Kép Kép Kép Kép Kép Kép Kép Kép Kép Kép Kép Kép Kép Kép Kép Kép Kép Kép Kép Kép Kép Kép Kép Kép Kép Kép Kép Kép Kép Kép Kép Kép Kép Kép Kép Kép Kép Kép Kép Kép Kép Kép Kép Kép Kép Kép Kép Kép Kép Kép Kép Kép Kép Kép Kép Kép Kép Kép Kép Kép Kép Kép Kép Kép Kép Kép Kép
Vendég

Lanyok!

En a heten mar semmit sem csinalok, fel sem kelek!

Ma belerugtam az agy lababa, jol bedagadt es bekekult az egesz labfejem. Papanak nagyon nem tetszik.

Megint elvagtam a kezem, a csuklom. az is eleg csunya.
Most a papa bedugott az agyba es nem engedi, hogy barmit is csinaljak.

Most is sutyiba vagyok itt, mert elment a patikaba gezlapert meg ragasztoert.

Magi
Vendég

Babsnak GRATULA!!!! Kép Kép

Szekera: mi a Könyves kálmán krt-on vesszük: babakocsidiszkont a felirat a rácsos bolton.
Könyves Kálmán krt. 64 tel: 06-1-210-0478 www.endo96.com
lengyel kocsik, mi beleszerettünk a ringathatóba: 40 000 ft, ez az egyik legdrágább volt.

Lányok segítsetek!
Ma voltam ctg-n, baba a múltkorinál is mozdulatlanabb volt, azaz 30 percet lapított, hiába rázta meg kétszer a nőci, hiába faltam be előtte fél tábla lila tehén terméket.
Azonnal küldött a nőci uh-ra (persze a dokim szabin Kép ), ott flow, minden ok, baba mozdulatlan persze, az a doki rámijesztett, hívom a sajátomat, nem érem el, bementem ahhoz, aki helyettesíti, szerdán újra ctg-re küldött.
Van hasonló tapasztalatotok?
Egyáltalán mi lehet a gond, az uh-s doki azt mondta, hogy lehet, h. be kell feküdnöm... ???

köszi:zsófi
papzso

TUUUUUDDDTAMMMKépÉREZTEM Kép
BABS:KépKépKépKépKépKépKépKépKép Gratula a kisfügyishezKép

Vajon kinél szült, egy a dokink, ő meg szabin van, én is úgy érzem hamarosan követem Babsot.Várom a dugótKép

Csirkesz meg tudod adni Babs számát?
noemipost@hotmail.com-raKépKép
fantikbaba

Fantikbaba!

Ki a dokitok????

En is a mav-ban fogok szulni!

Majd beszamolot kerek! Kép

Magi
Vendég

ZsófiKép
Nem lehetséges, hogy csak jó alvókája van a babádnak? Van akinek az 30 perces 4D uh alatt sem sikerült felébreszteni - ha jól emlékszem. Egy újabb ctg pedig biztosan nem árt. A helyedben, ha kell, akár naponta is mennék, csak hogy én is, meg a dokik is megnyugodjanak. Egyébként ha a doki szerint komoly gond lenne, nem várna a következő ctg-vel szerdáig, nem? Mert ha gáz van, mindig azonnal kell beavatkozni, ugye? Gondolj erre, és dumcsizd meg a kismanóddal, hogy ne babráljon az idegeiddelKép
Azért drukkolok, hogy minden rendben legyen szerdán.

Újabb sms Babstól (a gratuláció után): KöszKép Majd írok otthonról, nálunk kispapa nem ismeri a babanetet. Puszi mindenkinek, Babs

Macstól is jött sms, miszerint náluk ma koradélután sikerült az első 10 gram szopiKép

Ügyesek ezek a Lányok.

Csirkesz

Csirkesz

Kép

Kép

Kép
csirkesz

Gratulálok én is Babs-nak Kép. Szépen gyarapodunk! Kép

Kép
Kép
timóca

Magika!
Harsányi, Babs ezek szerint a KHP-nél szült, remélem minden ok volt.
fantikbaba

NoémiKép
Mail ment

Csirkesz

Kép

Kép

Kép
csirkesz

Babs!

Gratulálok!KépKép

Csirkesz!

Ha nem gond, akkor elküldenéd Babs telefonszámát a mélcimemre (mint Noéminek), holnap megyek be CTG-re, megnézném őket, de előtte szeretném felhivni, mert zavarni nem akarok!

Noémi!

Én is épp ezen gondolkodtam, hogy akkor most vajon kinél szült?
Már csak egy hét a dokiig, várd már meg!KépKép

Zsófi!

De ugye azért otthon mozog napközben?
Lehet, hogy semmi gond, csak épp olyan időszakot kaptatok el mindkétszer, amikor épp nyugizott. Engem Beninél egyszer meg is lépcsőztettek, mert annyira nem akart mozogni, de azt többször is előfordult, hogy egy CTG helyett többet is csináltak, mert elsőre nem volt jó. Sőt úgy is jártam, hogy ilyen miatt két nap múlva újra CTG volt.
És mégis mindkét gyerek megszületett egészségesen.
Ezzel csak annyit akartam irni, hogy jó ha figyelnek rád, de amig nincs semmi kokrét gond, addig teljesen felesleges aggódni, sok babánál előfordul.
A csokin kivül probálj a CTG előtt valami megerőltetőbbet csinálni (óvatosan!!!!), pl. ha van emelet a kórházban, akkor 1-2 emeletet lépcsőzni és utána menni a CTG-re.

Beszti

KépKép
KépKépKép
beszti

HalihóKép

Megvagyunk mi is. szerencsére most panaszmentesenKép

MaccsKép
Nagyon szép a kislányotok, gratulaKép

BabsKép
Gratula a kisfiadhoz, Nektek is sok örömet és sok tejcsit kívánokKép

ZsófiKép
Az én Gergőm se produkálta már az utolsó hetekben a ctg-n, teljesen lapos volt, az én dokimnak se tetszett. Rázták nekem is a szülésznők a hasamat, meg a doki nézett flowt, de az jó volt. Végül 40. hétre született egészségesen, igaz elég kicsi volt, de ezt már sokszor írtam. Szóval ne aggódj, biztos oké lezs minden.

pusz
Judy

Judy

Kép
Kép
Kép
juti

BesztiKép
Mail ment

Csirkesz

Kép

Kép

Kép
csirkesz

Lányok, köszi a gyors vigasztalást, kezdek megnyugodni. Várom a szerdát, majd meglátjuk, hogy mi lesz.
Puszi mindenkinek, alszom egy kicsit Kép

ui:Lilinek sok-sok tejcsit Kép
papzso

Hatalmas gratula Babsnak! Nagyra nőjjön Péter!Kép

NoémiKép, köszi a választ. Nekem mindkétszer zsemlés vizsgálat volt, második vérvétel evés után egy órával. A cukros lötyinél több vagy kevesebb szokott lenni általában az eredmény?

DiaKép, csak dinka voltam, nem elégedetlen. Ha Gigire gondolsz, vele találkoztam kétszer is, egy napon volt a transzferünk.Kép Neki is írnom kéne már...
eszter28

Hatalmas gratuláció Babsnak!!! Nem tegnap írta, hogy elment a nyákdugó?
Vendég

Eszter!
Hát a lötyi 75 gramm Ch-t jelent, egy zsemle 30 CH+2 dl tej kb 10 Ch, ezek szerint a lötyis több CH bevitelt jelent.

Most hívott MacsKép jól vannak, és kérdezte fennt van e Babs gólyahíre (megnyugtattam).
Tanácsa. Készüljünk fel a szopikálásnál erős méhösszehúzódásokraKép éljen az anyatejciKép
fantikbaba

Eszter!Kép
Gigire gondoltam.KépA múlt héten megismerkedtem egy csajjal a kórházban ő is Dévais és októberre van kiírva.KépAnitának hívják és ikreket vár fiú/lány.Hosszú szőke haja van,nem ismered??Puszi,Dia

Kép
Kép
lldicsi

Helló!

Babs: KépKépKépKépKépKép Éljen!! Nagy nagy gratuláció mindkettőtöknekKép Kezd nagyon izgalmas lenni, kezdenek potyogni a babók!KépKép

Akkorát aludtam ma délután, hogy valami hihetetlenKép

Intim helyek: lemondtam a borotválásról, vettem inkább krémet, mert nem akartam tükörrel szemben állva kaszabolni magamKép Múltkor sikerült kicsit, szóval most inkább vigyázokKép Kispapa nem vállalja, és abból tuti malackodás lenneKép

Lau
lau

BABS NAGYON NAGY GRATULA A KIS PETIKÉHEZ!!!!

Györesz

Kép
Kép
györesz

Utánanéztem, tegnap este 9 körül még írta Babs, hogy fáradt, keményedik a pocak és elment a nyákdugó. Jó hamar lerendezte!!! Nagyon ügyi volt!
Bárcsak már én is ott tartanék!
Vendég

Olyan fura, hogy most még arról a babuszról beszélünk, aki a pocakunkban lakik, aztán egyszer csak elindul valami visszafordíthatatlan, valaki megírja, hogy xy-nak is megvan a babája, és onnantól arról írunk, melyik bébi mennyit eszik/alszik/kakil... És vége lesz annak a 9 hónapnak, ami semmihez nem fogható. Bocs, de most ilyen filozofikus hangulatban vagyokKép
Vendég

Szia Trompipi!
Szerintem nem csak téged hoz ilyen hangulatba ez az egész! Bár nekem még van egy pár hetem, de mióta beindultak a kisbabák, azóta érzem egyre valóságosabbnak, hogy egyszer velem is megtörténik! Eddig annyira távolinak tünt, most meg hirtelen minden annyira közeli!!!

Kérdeznék valamit! Ti vesztek Newborn pelust, vagy egyből a minit veszitek (3-6kg). Eddig akit megkérdeztem kisbabásokat mind azt mondta, hogy Ő egyből a minit vette!

Györesz 30+3

Kép
Kép
györesz

Sziasztok!

Először is hatalmas gartula Babsnak! Sok boldogságot és tejecskét Péterkének.Kép

<pre>
ANYA NEVE SZÜLÉS IDEJE HÉT/NAP BABA NEVE BABA SÚLYA BABA HOSSZA
BELLANA 2004.08.11 40+6 GERGELY 4000gramm 57cm
R.EDIT 2004.08.18 36+4 BÁLINT 3150gramm 56cm
MACCS 2004.08.20 37+4 LILI 2700gramm 52cm
BABS 2004.08.23 38+5 PÉTER JOHANNES 2750gramm 54cm</pre>
<pre>
SZÜLÉS IDEJE NICK HETEK NAPOK BABA NEME NEVE SZÜLÉS HELYE
2004.08.23 Kormi 40 0 egy kisfiú Benedek/Domonkos Bajcsy kórház
2004.09.06 Betti 5460 2 egy baba Toldi Ferenc kórház
2004.09.07 Pocó 37 6 egy kislány Fanni Dél-Pesti kórház
2004.09.08 Noémi 37 5 egy baba Heléna/Alex Máv Kórház
2004.09.08 Ildikó 37 5 két kisfiú Kiskunhalas
2004.09.12 Patricia 37 1 egy baba
2004.09.13 Beszti 37 0 egy baba Hanna/Ruben Máv Kórház
2004.09.17 Zsófi 36 3 egy kislány Rozi Sote 2-es Klinika
2004.09.18 Brius 36 2 egy kisfiú Brandon USA Milwaukee
2004.09.18 Csengo 36 2 egy kisfiú Miklós Szt.Margit kórház
2004.09.18 Trompipi 36 2 egy kislány Lili Bajcsy kórház
2004.09.18 Orsoly 36 2 egy kisfiú Sote 2-es Klinika
2004.09.18 Alice 36 2 egy baba Kútvölgyi kórház
2004.09.21 Bea 35 6 egy baba Uzsóki Kórház
2004.09.22 Dino 35 5 egy kisfiú Bernát Schöpf-Mérei kórház
2004.09.24 Kata 35 3 egy kislány Dorka Máv Kórház
2004.09.24 Mágika 35 3 egy kisfiú Zoltán Tamás, Máv Kórház
2004.09.24 Moszi 35 3 egy kislány Viktoria Anasztázia, Szt.Imre Kórház
2004.09.25 Erka 35 2 egy kisfiú Máté Szt.Imre kórház
2004.09.25 Csirkesz 35 2 egy kisfiú Botond Uzsoki úti kórház
2004.09.26 Momo 35 1 egy kislány Emese Szt.István kóház
2004.09.26 Linato 35 1 egy kisfiú, egy kislány Ruben Márk, Lorena Liza Szt.István kóház
2004.09.28 Laura 34 6 egy kisfiú Balázs Krisztián, Uzsoki úti kórház
2004.09.30 G.-né Kriszti 34 4 egy kislány Mezőtúri kórház
2004.10.03 Zsuzsa 34 1 egy baba egy kislány Kistarcsa
2004.10.04 Krisztinke 34 0 egy baba Péterfy kórház
2004.10.05 Moncsi 33 6 egy kisfiú Gábriel Barcelona Institut Dexeus
2004.10.06 Persela 33 5 egy baba Uzsoki úti kórház
2004.10.10 Niki 33 1 egy kislány Petra Szt. Margit kórház
2004.10.12 Judy 32 6 egy kisfiú Kútvölgyi kórház
2004.10.12 Macsek 32 6 egy kisfiú Márk Szt.Imre Kórház
2004.10.14 Bibi 32 4 egy baba Zsófia/Zsolt Szt.István kóház
2004.10.16 Koczkapaczi 32 2 egy kislány Dorottya Uzsoki úti kórház
2004.10.18 Cateye 32 0 két kisfiú, Olivér, Sámuel Schöpf-Mérei kórház
2004.10.20 Liv 31 5 egy kisfiú Dávid Kútvölgyi kórház
2004.10.22 L.Bori 31 3 egy kislány Eszter Szt.Imre Kórház
2004.10.23 Motiot 31 2 egy kisfiú Ábel (Emese) Stuttgart/Németország
2004.10.23 Gabi 31 2 egy kisfiú Róbert/Dániel/ Domonkos Kútvölgyi kórház
2004.10.24 H.Kata 31 1 egy kisfiú Marcell Máv Kórház
2004.10.28 Eszter 30 4 két kisfiú Ferenc, Péter Sote 1-es Klinika
2004.10.28 Szila 30 4 egy kisfiú Péterfy kórház
2004.10.29 Györesz 30 3 egy kisfiú Norbi Kútvölgyi kórház
2004.10.31 Iboly 30 1 egy kisfiú Dániel Budai Honvéd Kórház
2004.11.09 Marica 28 6 egy kislány Mariann (Róbert) Szegedi Klinika
2004.11.10 Edina 28 5 egy baba Sote 2-es Klinika
2004.11.20 Márti 27 2 egy kislány Bajcsy kórház
2004.11.24 Orsi 26 5 két kisfiú Máté, Levente Sote 2-es Klinika
2004.11.25 Timi 26 4 egy kislány Olívia Kútvölgyi kórház
2004.12.15 Babóca 23 5 egy baba Schöpf-Mérei kórház</pre>

Megjöttünk a dokitól.
Kisfiam farosból átfordult harántba. Így mind a ketten haránt fekszenekKép
Ruben: BPD:92mm, HC:316mm, AC:313mm, FL:69mm 2700gramm a becsült súlyaKép
Lorena: BPD:91mm, HC:323mm, AC:301mm, FL:70mm
2680gramm a becsült súlyaKép
linato

Babs,
Nagyon-nagyon sok boldogságot, örömet kívánok Nektek!

Györesz,
Én Hanna születésekor is vettem newborn-t (Liberot), és most is. Most Pampers-t. A newborn pelus is 5 kg-ig jó, és nekem Hannán is még a newborn is olyan nagynak tűnt. Pedig nagy baba volt: 3,75 kg és 59 cm. Teljesen meg voltam vele elégedve. Aztán persze mindenki saját maga eldönti, olyan nagy különbség a kettő között nincs.

Kata
31+1

Kép

Kép
anyamanya

Györesz Kép
Nekem minden ismerősöm vett newborn pelust is. Mi is fogunk venni (bár nálunk azért kicsit más a helyzet az ikrek miatt).

Babsnak hatalmas gratula!!!

Orsi + 2 Kismaczkó
26+5

Orsi
KépKépKép
icsilya

Györesz, én minit vettem, egy jóóóó nagy csomaggal.
Andi
Vendég

Én pampers newbornt vettemKép És már a szülőszobára vinni kellKép

Noémi
fantikbaba

Sziasztok!

Babsnak tőlem is gratulációhegyek!!!!!

(Meg irígykedés) Voltunk ma a kórházban, még mindig semmi jele, hogy valaha is szülni fogok. A fiam az eddigi 4 db NST-t (CTG-t) végiglustizta, pedig általában nagyon aktív. Volt, hogy a szülésznőm irgalmatlanul megrázta a pocimat, de semmi reakció. Általában olyan lapos a görbe, amit a dokik nem nagyon szeretnek, de igazából nem aggódnak. Szerdán megyek vissza, akkor UH is lesz, áramlásvizsgálat.
Mellesleg megtapasztaltam, mi a különbség aközött, hogy az ember maga próbál UH időpontot szerezni (ha 2 héten belülre kapsz, az lassan már jó eredmény), vagy ha a főorvos úr hívja fel őket (szerda 10 óra, szorítsák be, de nem lehet ellenvetés...)

Andi!
A szülésznőm szerint elvileg mindent adnak a babához, csak akkor kell ruci, ha nem tetszik, amit ott adnak rá. Pelenkát persze keveset adnak ki, s ahogy ma a szülőszoba előtt várakozva hallottam a csecsemősöket, így hónap végére jól kifogytak mindenből.
Elvileg adnak kórházi hálóinget és még Tenna betétet is, de ezt is csak a készlet erejéig.
Az NST-ért nem kell fizetni. Ha nincs szülésznőd, akkor be kell jelentkezni a laborral foglalkozó szülésznőhöz, és ott, ahol a vérvételeket is csinálja, megcsinálja az NST-t is. Ha van szülésznőd, akkor ő csinálja meg a vajudóban, vagy ahol van szabad gép.

Kormi

Kormi

Lilypie - Personal pictureLilypie Kids Birthday tickers

Lilypie - Personal pictureLilypie First Birthday tickers
kormi

Babs,

Nagyon nagy Gratula Peti babához!Kép

Magi,

Vigyázz Magadra nagyon!

Linato,

Szép nagy babáid vannak.Kép Gratula hozzájuk!

Moncsi
minike

Mi még nem vettünk pelust, de azzal ráérünk még úgyis akkor is, mikor épp a kórházban leszünk, apa megveszi.

Kormi: most nézem, hogy a következő elvileg már Te lesz a sorban, lassan már tőled is jön a hír, hogy itt a babóKép

Én már nagyon várom a szerdai uh-t, kíváncsi vagyok, mekkorára saccolják BalázstKép

Szép estét!
Lau

Linato: édesek lehetnek a babókKép
lau

Sziasztok!
Pelusból azt hiszem, hogy new born-t fogok venni. Mondtam is ma kispapámnak a bolt közepén, hogy a gyereknek még nincs mibe pottyantania és csurrantania - mire ő röhögve azt mondta, hogy akár tetszik, akár nem, bármit teszek is a sejhaja alá, úgyis végrehajtja a fenti akcióit. De persze most nem volt kedve felmérni a pelenka helyzetet. Majd hétvégén valamelyik nagy hiperben megnézzük. Azt nem tudom, hogy egy, vagy két csomaggal vegyünk? Ti mennyit vettetek előre?

LinatoKép
Szép szabályos méretűek a gyerkőceid. Nem is gondoltam volna, hogy végig ilyen egyformák maradnak az ikrek.Kép

Csirkesz

Csirkesz

Kép

Kép

Kép
csirkesz

Most nézem a táblát, már megint zizi számot írt, de most Bettihez. 38+0 a valóság.Kép
linato

Csirkesz,
Én newborn-ból 4 csomaggal vettem (1 csomiban 44 db van), szerintem az nagyon hamar elfogy, ha azzal számolunk, hogy naponta kb. 6-7x kell cserélgetni. Ha jól számolom, ez durván az első hónapra lesz elég, de elképzelhető, hogy még ez is kevéske. A MÁV-ba már a szülőszobára is vinni kell, így az első csomag már "ugrik is".

HKata

Kép

Kép
anyamanya

Sziasztok lanyok!

Babsnak hatalmas gratula, es asszem el vagyok maradva, igy nagy grat maccsnak isKép

zsofi: te 2-es klinikas vagy, ugye? ki mondta hogy lehet be kene fekudnod? Nekem Lackoval gyakorlatilag minden ctg-m ilyen lett, en is mentem allandoan flowra, de az mindig jo lett es vegulis az a lenyeg, mert ugye ott azt nezik hogy meg ok az ellatasa a babanak. En is hetente 2x jartam ctg-re emiatt, de sosem mondtak hogy talan be kene fekudnom. Szal nyugi, Lacko is megszuletett szepen, egeszsegesen, csak o mindig ugy dontott, hogy marpedig ctg alatt nem es nem mozogKép Botond mar joval egyuttmukodobb, eddig 2 ctg jo lettKép Jut eszembe, hanykor voltal ma? en 9-kor, lehet hogy talalkoztunk?Kép

orsoly
orsoly

Sziasztok!

Babsnak én is gratulálok, igazán gyors volt!Kép

Linato!
Szép nagyra növesztetted a csöppségeket, csak így tovább!KépKép Nem csodálom, hogy olyan nagy a pocód. Megmértem én is, nekem csak 105 cm, de az ikrekkel is "csak" 120 cm volt szülés előtt.KépKép

Eszti!
Úgy látom, Noémi már leírt mindent, ő egyébként is jobban informált, mint én!Kép De ha végig kell is diétáznod a hátralévő időt, azt is ki lehet bírni. Ne ijedj meg, gondolj a két picurra, értük minden áldozatot érdemes meghozni!KépKép

Zsófi!
Megnéztem a lengyel babakocsikat, nagyon szépek. Te konkrétan melyik típust választottad?

Gabi
efgabi

Sziasztok!

Rettenetes éjszakám volt, nem aludtam semmit a jósló fájások miatt, melyek nem is fájtak, csak jó erős összehúzódásokat produkáltak, a mai CTG-én majd elmondom a dokinak aki épp bennt lesz.Méhnyakdugó még a helyén.Kép

Én egy csomag newborn vettem, tudom hogy nem sokáig elég, de majd veszek még.

Noémi
fantikbaba

Először is én is GRATULÁLOK Babsnak szép nagy fiukhoz és minden jót kívánok nekik!

Másodszor lenne egy kérdésem a rutinosokhoz: milyen érzés amikor leszáll az ember pocija. Az én babukám már 29. héten befordult és azóta mindig ugyanott érzem a kezét, lábát, popsiját. Viszont ma reggelre máshol kezdett el mozgolódni ott ahol eddig a kis feneke volt most ott mozog vagy a keze vagy a lába, lehet, hogy csak fordulte egyet, és most keresztben fekszik de mi van ha lejjebb költözött és azért érzem máshol a mozgolódást? Még csak ma kezdem a 33. hetet!

Bibi
bibi

Vissza: Gyermekek / magzatok kor szerint

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?