Sziasztok!
tegnap késő értem haza, már nem volt erőm reagálni, ma meg az integrált teszt 2. vérvételével telt el az idő, és a Leyden-szűrésem eredményére vártam eddig....
Mindenkitől elnézést kérek, én sem akartam politizálni (nem is tudok), úgy éreztem, a téma valahogy mindenkinek időszerű lesz előbb-utóbb. Sokféle véleményünk van, volt, de ez így jó, többféle szempontot is megvilágítottatok, amit én egyedül lehet, nem veszek észre.
Kriszta,
a romákról azért írtam, mert ha hiszed, ha nem, ma kis hazánkban az oktatásban még mindig jelöljük a gyerekeket HH (hátrányos helyzetű) és HHH (halmozottan hátrányos helyzetű) mozaikszavakkal, és ebbe sajnos a romák is beletartoznak, ezt külön jelölni kell ebben a szép országban, ahol, mint tudjuk, nagy divat az esélyegyenlőségről beszélni (gyakorolni már nem). És az is fura, hogy ahol az iskolában az arányuk meghaladja a 40 vagy 45 %-ot (ezt nem tudom most pontosan), oda nem túl régóta ún. esélyegyenlőségi mentor-szaktanácsadót kell kihívni, és kőkemény pénzekkel kifizetni (kb. 10 ezer Ft/óra a díja), aki frankón megmondja, jól csinálja-e az iskola a beilleszkedést, vagy sem. Tehát ettől lett "problémás" az én osztályom, holott a gyakorlatban nekem a kis roma gyerekekkel alsó tagozatban nem volt több bajom, mint a többivel. A szüleikkel annál inkább. Pusztán ezért írtam le, mint tünetet. Bocsi, nem akartalak megbántani.
Suzy,
nem lesz semmi baj! Most azért van egy hullám felső légúti heveny fertőzésre is, sajnos, az időjárás kifejezetten ennek kedvez, és ehhez semmi köze - egyelőre - a H1N1-nek.
Lányok,
én sem tudom, mit csináljak oltás-ügyben. Ma megmutatott nekem egy asszisztens egy ampullát, nos, nincs rajta lejárati idő. Elvileg e nélkül tilos megjelentetni bármilyen gyógyszert (recept nélkülit is) Magyarországon. Megkérdeztem a háziorvost, azt mondta, valóban eltüntette "valaki" hosszú keze a lejárati dátumokat, ő pl. ezért sem adja be sem kismamáknak, sem 3 év alatti gyermekeknek.Engem zavar a higany-tartalom is. Ha felmentek a WHO vagy a Környezetvédelmi Minisztérium honlapjára (ha még nem tüntették el), akkor a napi, a szervezet számára elviselhető higanytartalom 1 egységnyi (etil-higanyra nincs megállapítva egészségügyi kockázati értékhatár). Az oltóanyagban min. 25 egységnyi van, de inkább 50... Jó, lebomlik, de mikorra???? A higanyról és vegyületeiről pedig asszem mindnyájan tudjuk, hogy ez méreg, ha tetszik, ha nem. Az élő szervezetben minden kémiai elem megtalálható, a higany is, jóval kevesebb, mint 1 egység. Tehát szükségünk van rá, kérdés, mennyire??? A higany egyébként leggyakrabban idegrendszeri, mozgáskoordinációs, keringési és vesezavarokat okozhat, ha túladagolják, súlyos esetben halált.
A fogorvosok ezért nem szeretnek pl. amalgám-tömésekhez hozzányúlni, mert ahogy szedik ki a fogból, illetve teszik bele a lyukas fogba, eközben higanygőz szabadul fel. A szakemberek azt mondják, mindannyian elszenvedünk kisebb-nagyobb higanymérgezéseket életünk során, elég egy-két amalgám-tömés, eltört zsebelem, barométer, hőmérő, élelmiszer... A vese egyébként nem tudja olyan gyorsan kiválasztani a higanyt, mint ahogy azt "reklámozzák" és ígérgetik, ezért a kajával viszonylag sok higany felhalmozódhat.
És egy idézet:
"A felelősség kérdését Falus Ferenc röviden megválaszolta. Az országos tiszti főorvos kijelentette: az oltással kapcsolatos esetleges problémákért a gyártót terheli a felelősség.
Amennyiben valóban így van, akkor is aggályos, hogy vajon egy eredetileg Cipruson bejegyzett, és nem ismert tulajdonosi háttérrel rendelkező cég illetékesét például tíz év múlva miként lehet bíróság elé idézni."
Merthogy a cég tulajdonosi körének adatait 10 évre titkosították...
Ennek ellenére tanácstalan vagyok, mert naponta győzködnek és ellengyőzködnek engem is.