Reni, szerintem emlékezz vissza arra, hogy mitől féltél az első gyerek születése előtt. Kb. mindentől. Aztán mégis elboldogulsz, megteszel mindent, mert muszáj, ugye, és mégis bírod - jut eszembe,
erről most van egy tök jó kis cikk is a főoldalon.
Szóval, no para. A gyereknek van apja is, és semmi baja sem lesz, ha apával kell esetleg egy bizonyos időt töltenie. Sőt, az apa-gyerek kapcsolatnak kifejezetten jót fog tenni, és neked is könnyebb lesz az életed, ha egy kicsit le tud szakadni rólad a gyerek. Egy 20 hónapos gyerek már egyáltalán nem olyan kicsi, viszont rugalmas, már ki tudja fejezni általában, hogy mit akar, szóval nem lesz gond. (A kórházban töltött időt pedig meg lehet beszélni a dokival, nyilván figyelembe fogja venni szükség esetén, hogy van már egy gyereked. És nyilván kicsit sem biztos, hogy ez alkalommal is veszélyeztetett terhes leszel.)
És nyilván az sem lesz számára hátrány, ha megtapasztalja, hogy a világ nemcsak körülötte forog, hogy nem minden figyelem az övé. Ha máskor nem, erre az oviban rá fog jönni, de szerintem jobb, ha a családban érti ezt meg, könnyebben túljut majd rajta.
Szerintem a félelmeid miatt eszedbe ne jusson megválni ettől a babától. Itt elsősorban te nem vagy kész még erre a gyerekre, úgy tűnik, de van rá kilenc hónapod, már egyébként is anya vagy, igazából nincs mitől tartanod. Rá fogsz erre jönni magad is, és ha csak emiatt válsz meg a babától, lehet, hogy soha a büdös életben nem fogod tudni megbocsátani magadnak. Mert a félelmeid azért vannak, hogy legyőzd őket, ezek a mi megmérettetéseink, és igazából a mostani félelmed nem nagyon jól megalapozott. (Ha pl. arról volna szó, hogy elhagy a férjed a baba miatt, és egyedül maradsz két kicsivel, az már azért más lenne...)
Szóval, hajrá. Eddig babáztál a fiaddal, most nőjj fel úgy igazán! Dominik nem sokáig marad már a te kis babád, és lássuk be, ez nem is lenne túl egészséges. Viszont ott van benned az a második kis gyerek, aki valójában semmivel sem nagyobb kihívás, mint a mostani fiad, ellenben ugyanolyan szerelemmel szereted majd, mint őt. És no para, az ember mindig megoldja valahogy a legnehezebb helyzeteket is. Arról nem is beszélve, hogy inkább arra gondolj: mi maradna ki a Ti és Dominik életéből, ha nem születne meg a kistestvére?
Ezzel a babával persze jár majd lemondás - a Ti részetekről és a bátyja részéről is -, meg fáradtság és sok egyéb "kellemetlenség", áldozat is, de jár majd vele sok öröm, boldogság is, arról nem is beszélve, hogy Dominiknak örök életre szövetségese lehet.
Köztem és az öcsém között csak 13 hónap volt, anyuék mégis megoldották valahogy, és nagyon jó volt, hogy van tesóm. Persze, voltak pillanatok, amikor kértem, hogy vigyék vissza, de ez tökéletesen normális, később viszont a világ minden kincséért sem adtam volna...