[quote="beubaba"]S írta:beubabaziasztok!
Elnézést a betolakodásért! Végre egy Péterfys topic, ahol még van aktivitás.
36 hetes kismama vagyok, és nemrég tudtam meg, hogy a Szent Istvánban, ahová eddig szerettem volna menni szülni, nem fogadnak fogadott orvos nélkül. Eddig az volt a terv, hogy csak szülésznőt fogadok, mert sajnos nem engedhetjük meg magunknak a magándokit. Viszont szerencsémre a Péterfyben úgy néz ki fogadnak, mivel egész terhességem alatt a Zsirai dokihoz jártam a körzeti rendelőbe. (Amúgy területileg a Délpestibe tartozom, ahová nagyon nem szeretnék menni)
Sajnos azonban a Péterfyről semmit nem tudok. A kisfiammal is csalódnom kellett annak idején a választott kórházban, mert nem tájékozódtam előre megfelelően.
Ezért szeretném kérni, hogy osszatok meg velem jópár aktuális infót. Pár oldalnyit visszaolvastam, de sajnos nem derült ki számomra minden. A következők érdekelnének:
Milyenek a szülőszobák?
És a szülésznők?
Milyen alternatív lehetőségek vannak? Kád, szülőszék?
EDÁ-ra éjjel-nappal van lehetőség?
Megkaphatom egyből a babát, még mielőtt felöltöztetik?
Apa vághatja el a köldökzsinórt?
Gyermekágyas osztályon milyen körülmények vannak? (Azt olvastam, hogy a közös WC és fürdő elég gáz.)
Ha nagyon elviselhetetlen, az alapítványi szobák mennyire szoktak foglaltak lenni?
Velem lehet a baba végig?
Orvosi vizsgálatra elviszik 1-2 órára, vagy vele mehetek?
Fürdetés hogyan zajlik? Ki fürdeti? Ott lehetek egyáltalán?
Mennyire szoptatáspártiak? Adnak-e neki tápszert, cukros vizet?
Ha valamiért nem lehet velem (kék fény, vagy le kell adnom valami miatt éjszakára), akkor hozzák szopizni, vagy itt is tápszerezik inkább?
Mit kell vinni? (ruha, pelus, popsikrém, stb? )
Bocsi a sok kérdésért, lehet, hogy kicsit túlparázom
Előre is köszönöm a válaszaitokat.
Bea
szia!
Két és fél évvel ezelőtti infoim vannak a szülőszobákról: négy szülőszoba van (volt), ebből kettő icipici, rózsaszín az egyik, kék a másik, ez kb a függönyt és a falon lévő képet jelenti. én a kékben voltam, kis kuckó az egész. a harmadikat nem tudom, a negyedik pedig egy tipikus kórházi zöld csempés hodály, abból nyílik a műtő. Az első három ajtaján csak függöny van (szerencse, hogy csak egyedül szültem aznap, így senki nem hallott, csak a dolgozók...) szemben van egy zuhanyzó és két vécé. Kádat nem láttam, bordásfal talán van a legnagyobban, van bent magnó mindegyikben. A labdával vicces volt, a dokim (amúgy nem valami aleternatív) azt mondta, ezeket a marhaságokat ugyan tartják a divat miatt, de úgyse veszi senki semmi hasznát. Na meg is tudtam, hogy miért: kértem a labdát, behozták, kb bokáig süppedtem benne. Szeirntem soha nem volt még felfújva. Hát így naná, hogy mindneki visszaadja két perc után ... (pumpát vigyetek ))) a szülőszék alapból nem tudom, mi, itt egy vécé alakú műanyag majdnemkör volt, amire rá lehetett ülni, de én egy fájás után már dobtam hátra magam rajta, és nagyon nem esett jól. Kb ennyi.
Eda a legtöbb orvosnál bármikor kérhető, és ő maga adja be, ez a Péterfy erőssége. (nem kell anesztesre várni vagy előre szólni, hogy nem fogod bírni.) Persze mondhatja, hogy most már mindjárt megvan a gyerek, és már késő.
Ha az orvosom infoi valósak voltak (ezt már hónapokkal ezelőtt kérdeztem itt párszor, de sose válaszolt rá senki), akkor a kórházban rutin, hogy a lepény leválásához oxitocint adnak (akkro is, ha addig nem kaptál), eleve beraknak egy kanült a karba, hogy hátha majd kell, és a lepény után van műszeres kaparás mindig. (és alig várom, hogy végre valaki megcáfoljon már!!!!!
Szoptatás ügyben én az összes csecsemőst megkértem egyszer-kétszer, hogy segítsen, így gyakorlatilag mindig votl segítségem, és mégis véresre harapta a gyerek a mellem. Ezt nagy mázli kell, hogy elkerülje az anyuka. Vigyetek be bimbóvédőt. Akkor az volt a trend, hogy harmadik nap engednek haza, ami kegyetlenség, mert az átlagnak akkorra lövell be a teje. Dinnyényi mellekkel és teljesen belesimult mellbimbókkal küldtek haza, zokogtam, hogy ezt nem tudja agyerek bekapni. A védőnőnek köszönhetem, hogy nem lett rossz vége a történetnek (ami a szopit illeti), és ő javasolta a bimbóvédőt, ami valami bimbószerűt csinált legalább, míg annyira le nem szívta a gyerek, hogy már a mellbimbó is előkerült a lufiból.
Ami azt illeti, nem nagyon mondták el a rendszert, hogy mikor lehet ott a baba, ezt pontosan meg kell kérdezni. Én hajlnalban kerültem be a szobába, akkor nem volt velem a gyerek, reggel megkaptam, egész nap velem volt, kilenckor elvitték fürdetni este, elhelyezkedtem, hogy 48 óra után végre alszom, erre visszahozták, hogy akkor tizenegyig kint vannak a babák. Én meg nem értettem, hogy most mit akarnak tőlem, már magamnál se voltam a fáradtságtól. Aztán meg elvitték egész éjszakára, ha jól láttam, mindenkitől. De nem tudom, mert az utána lévő két éjszaka meg mindig velem volt éjjel., csak fürdetni vitték el.
Remélem, segítettem