Új privát üzeneted érkezett!

amùgy a béta karotinnak miért kell vigyàzni?
Vendég

Susy:
[quote] írta:n napi 500 mg c vitamint szedek. A dokim tanácsára.

Én meg narancsot zabálok kétpofára. :lol: :lol: :lol:

Ann: Mi nem adatjuk be a gyeröknek....Még csak nem is tervezzük a dolgot.

Mi ma (azaz tegnap) befejeztük a karácsonyi ajándékok beszerzését, dejó!!!

A magnéziumot nem tudjátok túladagolni, a felesleg kiürül a szervezetből. Ez azért kb. biztos, mert fenyegető vetéléskor literszám nyomatják a kismamákba, hogy leállítsák ami megindult,, aztán megmarad mégis mind...

Nekem nem jött be annyira a Magne B, inkább a sima magnézium pezsgőtabletta. Keményedésre, apróbb görcsökre nagyon jó....Ja és ami legjobban bejött az a jó minőségű, finom vörösbor. Na az ellazított azonnal. 1-1,5 deci....

No nem kaptam melegítőalsót, bár a Brendonban volt 7-8 ezert....Decathlon nincs errefelé.
jaimee1

jaimee: nem tudom, tobb helyen is irnak "tuladaglàs jeleirol" meg a "tulzott magnéziumfogyasztàs veszélyeirol" ... tegnap legalàbB 2à helyen olvastam utàna.
és a pezsgotablettàk az uj kutatàsok szerint nem jok mert nem szivodnak fel a benne lévo anyagok a pezsgés miatt rendesen plusz veseko veszély, szoval ovatosan, plàne ha veseko-hajlamod van
amugy màs egy magnéiumhiànyos àllapot vagy amikor kell a szervezetnek mint amikor van benne elég és ràtesz az ember egy lapàttal, szerintem. a vetélésnél az izmok miatt nyomjàk, h ne huzodjanak hanem lazuljanak, amennyire én tudom

és amugy a gyumolcsok és a Cvitamin tartalom - voltak kutatàsok, amik megmutattàk hogy jelentosen, nagyon jelentosen csokkent a Cvitamin tartalma a zoldségeknek és gyumolcsoknek az utobbi idoben, plàne a termelés modja lehet asszem a ludas, narancsnàl és egyéb citrusoknàl meg a korai szedés, szàllitàs és tàrolàs (de ehhez nem kell egyetemi kutatàsokat olvasni, van egy rakàs info rola màshol is), igy potolni kell, de nem mindegy milyen mennyiségben. mindenhol 500-1000 korul ajànlanak napi potlàst, az exrém a 3000, az szerintem sok, nekem legalàbbis a màjam is utàl ilyeneket kapni és a vesém eddig jo volt, nem akarok benne tul sok kàrt tenni :) igy laikusként az 500-600 plusz gyumolcs, zoldség nyersen szerintem egész klassz, ami muszàj az benn van

melegito: valami klassz turkàlo nincs arrafelé? amugy a régi jo kis cicagatyàk, amiket most nemes egyszeruséggel csak leggingsnek hivnak? van abbol is terheseknek és kényelmesebb félék is vannak...
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára Vendég 2009.11.29 07:52-kor.
Vendég

Szép reggelt mindenkinek!

Ann
A bétakarotinnal azért kell vigyázni, mert besárgul az ember tőle. :)

Kristóf már jól van, semmi láz, orrfolyás is minimális.

Jaimee
Ügyesek vagytok ajándék ügyben, mi ma kaptunk kimenőt a nagyszülőktől, délután kicsit vásárolgatunk apával.

A vörösbort nekem is ajánlotta a doki, tényleg jót tesz.

Kép
Kép
susytunder

ja :lol: csak sàrgasàg :) mivel most a vitamin én nyomelemek tuladagolàsàrol olvasok, mert nincs hozzàjuk kedvem (màr a tuladagolàshoz, egyszer volt, tul sok vas, nem kivànom senkinek, szoval csak az szedjen akinek kell mert vashiànyos, szerintem), azt hittem màr a béta karoti is lehet valamitol tényleg rossz. a sàrgasàggal megkuzdok. amugy azért is érdekel mert mot éppen répafuggo vagyok, illetve kb minig, nagyon szeretem a sàrgarépàt, enném én mindenhogy 8)

hova mentek vàsàrolni? ha félsz, 50 forint egy eü maszk, vegyél fel egyet, nem éri meg a feszko meg a panik, nekem folyton feszult a hasma meg nyugtalan volt a gyerek a mult héten mikor el kellett mennem,és akkor még ezek az uj hirek nem is jottek meg... :?
Vendég

ja, és szuper h Kristofnak nincs màr baja

erre én is szàmitok holnap :roll:
Vendég

lányok, akit érdekel majd esetleg:
http://www.bohem-mama.hu/hogyan_hordozzuk

én megvarrok ilyet szívesen 2 000+anyagköltségért.
én nagyon szerettem és varrtam néhány barátnőnek is...
olcsó és a lehető legkönnyebb az "összeszerelése" az összes többivel ellentétben!!
Vendég

komolyan? mert konnyen lehet h szavadon foglak és rendelek ;) ràadàsul Németvolgy az nincs messze, jàrok oda hetente 2szer ;) (tok jo a kézugyességem de valahogy a varràs nem megy :cry: )
Vendég

Sziasztok!

Silva! :lol: hát, gyorsan telnek a hetek...persze mikor eredményre vár az ember, akkor meg alig vánszorognak a napok... :roll:

Kriszta! kímélő életmódot mondott a doki, nem szabad emelni, tornázni ilyenek kb 2 hétig, meg 3-4 napig kellett feküdni, de azon már túl vagyunk...állítólag az első 12 óra rizikós, de azért még óvatos vagyok...lassan de biztosan csinálom a dolgokat...

Egy-két írás a C-vitaminról....én ezek alapján szedek 100 mg-mot...meg szerintem nem véletlenül volt a terhesvitaminomban is csak 125 mg (Gravida)...
De mindenki a saját belátása szerint dönt...
Egyébként azt nem tudom, hogy miért lehet esetleg káros, ha a felesleg amúgy is ürül a vizelettel...???

http://www.egeszsegkalauz.hu/gyogyszera ... etta-12091

http://www.cerbona.hu/Noi_magazin_Vitam ... tamin.html

http://www.hazipatika.com/topics/vitami ... min?vid=12

Iner

Lilypie - Personal pictureLilypie Kids Birthday tickers
Lilypie - Personal pictureLilypie Second Birthday tickers
iner

én csak azt tudom h kicsi korom ota tanitjak h a veset nagyon megterheli a sok Cvitamin es a maj sem szereti ha terhelik, az szuri meg a dolgokat, nem? amugy a vesekore hajlamosit a megadozis, ez persze asszem foleg a tablettàra vonatkozik

én simàn beirom a keresobe mindenféle nyelveken amit értek h "cvitamin" " tuladagolàs" stb és kijon sok sok eredmény, nyilvà meg kel itélni minek-kinek hisz az ember lànya :wink: de pl a hàzipatikànak van egy vitaminos oldala, mindnehez le van irva elég jol, bàr szerintem az nagyon alapinfo, nekem pl nem kielégito, de én nagyon kivàncsi vagyok és mindent elolvasok kb.
ja, és ugye segiti a ves felszivodàsàt de abbol sem szabad tul sokat bevinni, és ha sok szivodik fel az bizony nagy ciki, ezt tapasztalatbol tudom sajnos
ja és van egy baràtom aki pezsgotablettàktol meg a megadozisu Cvitamintol (ami ugye kifizetheto aru volt, nem a 3000 forintos) kapott vesekovet, szoval neki a doki azt mondta h akkor egy 500as Cvitaminhoz ugy 1 L viz, h ne rakodjon le a veséjében... :?

amugy ha màr itt tartunk azt ugye tudjàtok h a narancs meg citrom kozel sem a legjobb Cvitamin forràs és itthon is van sokkal jobb, olcsobb is talàn: csipkebogyo ;) hideg vizbe 8 ora àztatàs, mézzel nagyon finom. mondjuk a hidegen sajtolt csipkebogyo lekvàr sme rossz :P
Vendég

Ann: :lol: :lol: :lol: Nem azért "zabálom" a narancsot, mert nagyon tudatosan táplálkoznék (vagy szeretnék), hanem mert egyszerűen az tartja féken a folyamatos émelygést és a rókákat. És mert veszettül kívánom.

Magnézium pezsgőtabli: Nem tudom, felszívódik vagy nem, nekem az hatott.

Én nem szedek semmilyen vitamint:shock: :shock: , leszámítva néhány szem Elevitet/hét.

Andi: Én kérnék szépen ilyet!!!!!!!!!!!!!!!! Mindenképpen!! A méretezés hogy is van? Csak az anyuka termetétől függ? AMúgy egy méret jó pici kortól nagyobbacska korig?
jaimee1

én igy vagyok a mandarinnal meg grapefruittal mint te a naranccsal
bàr a ma reggeli 1 korte, 2 alma, 1 narancs gyuicentrifugàban is bevàlt, nem is lettem rosszul evés utàn mint rendesen (nekem a gyomrom a hirtelen kajàt nem szereti)
Vendég

jaimee1,
igen mer változik a baba pozíciója is!az oldalon érdemesjól körülnézni, mert a hordozási tipusok is jól vannak fotózva és a mérettábla is nagyon jó.egy dolog kavarhat be, ha tálen kabáton kívűl hordanád akkor nagyobb kell télre mint nyárra, de be is vehető egy varással.
én nagyon szerettem, mert amíg nem rakhattam kenguruba addig azért ezzel úgy tudtam hordozni, hogy nem ártottam neki vele.kenguru helyett is jó meg az azutáni időszakra is nagyon jó, bár ez tmost nemm tudom kiélvezni, de majd a következőnél :D
Vendég

mucus75
mi a kertvárosba hordtuk ,hordjuk a kicsit oviba .
csics

Silva: Köszi a tippet!

Jaime: Most voltam Decathlonban. Vettem egy melegítő alsót. Nem állítható, de nagyon kényelmes, a terhes gatyókhoz hasonlóan a hasra is ráhúzható, de az a rész le is hajtható. Nagyon csini és csak 3500 volt. Többféle is van.
De jó is neked, hogy már megvannak az ajándékok! Szerencsére nekem is már csak 2-3 maradt 
Most látom nincs Decathlon a közeledben, bocsi 

Mokimama: Jobbulást neked!

Ann: A Béres féle C-vitamin tájékoztatójában pl. az van, hogy napi 100 mg-nál több C vitamint a terhesek ne szedjenek. A vitaminon kívül is viszünk be a szervezetünkbe belőle.

Kinek hogy telt a hétvégéje?
Én mára már teljesen beleéltem magam a karácsonyba. Tegnap anyuval adventi koszorút és ajtódíszeket gyártottunk, nagyon jó móka volt  A fára is beszereztem, elkészítettem minden díszt, átbeszéltük a menüt és, hogy ki mit süt. Várom már nagyon, hogy itt legyen ez a karácsony, kár hogy jó sokáig dolgozom 

KépKépKép
bogme

nem tudom Ti hogy vaytok vele de nekem azért màr nagyon tele a hocipom azzal h mindenki mindenrol màst mond, még az olyan szimpla dolgokrol is mint a hulye Cvitamin... és még csak terhesenek sem kell lenni ahhoz h ez igy legyen

amugy utànanéztem mindenféle nemzetkozi ajànlàsnak, és a 45mg a legalacsonyabb amit talàltam, 3000 a legmagasabb, aztàn mindenki legyen okas :x

bogme: szerintem azt a fajta gatyàt vetted amilyen nekem is van, szintén nem terhesgatya de ugyan ez a tipus, és mennyeien kényelmes.
Vendég

[quote]C írta:-vitamin [szerkesztés]

Aszkorbinsav
Aszkorbinsav: a hexuronsav laktonja. Vízben jól oldódó, erősen redukáló vegyület. Képlete: C6H8O6. Teljesen eloxidált formájában elveszti vitaminhatását. Az aszkorbinsav a sejtek biokémiai folyamataiban mint hidrogéndonor vesz részt, ez adja meg elsőrendű biológiai jelentőségét. 85%-a szívódik fel. Elősegíti a vas felszívódását a bélrendszerből. Az aszkorbinsavat számos állatfaj szintetizálja, ugyanakkor az ember és néhány állatfaj nem képes erre.
A környezeti stresszhatások, a dohányzás, egyes gyógyszerek, (például orális fogamzásgátlók), lázas állapot, műtéti beavatkozások növelik a szükséges adag mértékét. A C-vitaminnal jól ellátott anya tejének aszkorbinsav-tartalma 30…55 ml/l.
Szent-Györgyi Albert biokémikus az 1930-as években izolálta a C-vitamint, munkásságát 1937-ben orvosi és élettani Nobel-díjjal ismerték el.
A hivatalos álláspont szerint egészséges ember napi C-vitamin szükségletét a helyesen összeállított és jó konyhatechnikával elkészített ételekkel még a tél végi és tavaszi hónapokban is fedezni lehet.
Aszkorbinsavban gazdag zöldségfélék: a zöldpaprika, paradicsom, burgonya, fejes saláta, és a káposztafélék: (káposzta, brokkoli, kelbimbó), friss gyümölcsök, (elsősorban áfonya, ribizli, a vadrózsa termése, a csipkebogyó, narancs, citrom, grapefruit), télen ezek, vagy az ezekből úgynevezett „hideg” eljárással készült teák, szörpök, gyümölcsborok fogyasztását kell szorgalmazni. A zöldségféléket lehetőleg nyersen, salátának elkészítve, vagy pároltan célszerű fogyasztani. A hosszú áztatás, főzés, párolás, fagyasztás, kiolvasztás vagy a főzővíz kiöntése jelentős aszkorbinsav veszteséget okoz, de kerülni kell a fémedények (vas, réz) használatát és az ételek ismételt felmelegítését is.
Az C-vitamin (aszkorbinsav formában) jellemző mennyisége 100 g élelmiszerben:
gabonafélék, hüvelyesek és őrleményeik, kenyerek, péksütemények, száraztészták: 0–1 mg
zöldség, gyümölcs: 5-400 mg
vaj, margarinféleségek, zsír, olaj, szalonna: 0 mg
húsok, húsipari termékek, máj, szív, vese: 0–30 mg
halak: 0 mg
tej: 0–5 mg
tojás: 0 mg
A napi szükséglet minimuma 45–80 mg/nap körül van.[1] Ajánlott mennyisége hivatalosan 60–90 mg, de erről viták a mai napig folynak. Több orvos szerint is érdemes túllépni az ajánlott bevitelt, akár 750 mg-ig, azonban efölött megnő a vesekő vagy a magas húgysavszint kialakulásának kockázata. Bár gyakran javallott (részben Linnus Pauling munkáinak eredményeként) megfázás esetén nagyobb adagok bevétele és anekdoták igen gyors gyógyulásról számolnak be, a megbízható kutatások[2] azt mutatják, hogy a megemelt dózisok hatása teljesen bizonytalan, és gyakran nincs több hatásuk, mint a placebonak.
Egyes vélemények szerint a túladagolás (bár a felesleg a vizelettel távozik) elsavanyítja a vizeletet, illetve megnövelheti a húgykő, vesekő kialakulásának esélyét és hasmenést is okozhat. A fölösleges C-vitamin oxálsav formájában ürül ki a szervezetből, ami alkotóeleme a vese- és húgykőnek.[1]
Nagy mennyiségű adagja a B-12 vitamin felszívódását megnehezíti.
A C-vitamin hiánya
Ilyen esetben fellépő betegség a skorbut. Jellemzője a kiszáradt bőr, emésztési zavarok, fogínysorvadás (fogínyvérzés), következtében meglazult fogak.
Hosszabb időn, (éveken, évtizedeken) keresztül fennálló C-vitamin-hiány esetén rendkívüli mértékben megemelkednek a szív- és érrendszeri kockázatok vagy a rák kialakulásának veszélyei. Például az érelmeszesedés és a szívroham kialakulásának közvetlen visszavezethető oka ennek a vitaminnak a hiánya.

Ezt találtam C vitamin ügyben, sztem minden kételyre megoldást ad.

Bogme: Én lenni gatya miatt nagyon irigy.... :lol: :lol:
jaimee1

Szép jó estét!

Hát nekünk a mai napunk nagyon jóra sikeredett. Reggel kimentünk a zöldséges piacra, ilyenkor szoktam egész hétre bevásárolni zöldségből, gyümölcsből. Aztán vittük anyósomhoz Kristófot, elmentünk apának vásárolni pár ruhát, d ebből 2 órás próbálgatás után mindössze egy nadrág lett. :) Mondtam neki, hogy a menyasszonyi ruhámat hamarább megtaláltam. Vettünk nekem is egy nagyon szép kismama felsőt a kedvenc szinemben, voltunk ikeában, vettünk extra meleg paplant, ma este le is teszteljük. :)

Ma megérkezett hozzánk a jézuska is, sajnos már egy ideje már vacakol a fényképezőnk, és szerettünk volna egy újat. Most nagyon jó akció volt az Auchanba, hát apa győzött, megvettük, elég drága volt, de nem lesz más karácsonyra, nekünk ezt hozta a jézuska.

Ja! És a C&A- ban vettem kettő 56- os mini bodyt a picikémnek, és erről jut eszembe, hogy ma hajnalban úgy lerúgott, hogy csak pislogtam.
Mondtam is apának, hogy fiúnak érzem, mert ugyanúgy mozog, mint Kristóf. Ugyanott, ugyan úgy éreztem először mint Manócit, ha balra fordulok az nem tetszik, és hajnalban aktív. De majd meglátjuk.

Bogme
De jó lehetett neked, én csak holnap csinálom meg az adventi koszorút csak ma kaptam gyertyát. Az ablakokat már feldíszítettem, az szép let nagyon, hétvégén feldíszítjük majd a házat is kívül belül.

Kép
Kép
susytunder

ugy szeretnék vàsàrolni én is :( de megfogadtam h nem veszek uj dolgokat decemberig és amig az az egy jo meleg gatyàm jo ràm csak majd karàcsony elott, az utazàsra, h kényelmes legyen a kocsiban :wink:
Vendég

Jó reggelt Lányok!

Ann, én is szeretnék, sőt nagyon kellene vennem pár dolgot, de várok egy kicsit, hátha lesz leértékelés.

Kép
silva

na, arra is vàrok, ha a baba normàlis utemben no akkor talàn ki is tudom vàrni

megkaptam a két oltàst, fàj rendesen az uj féle, nagyobb az adag. mint kiderult azért a dokink szintén nem az aki vàllalja ezeket, de az asszisztens azt mondta h ot nem érdekli, tudja h jot tesz, a doki is benne van csak ne neki kelljen neki beadni. én frankon nem értem h minden szar oltàst beadat mindenki magànak, gyerekének, de ezt senki nem akarja addig amig nincs korulotte valaki bajban. és ez az égesz a hulye kommunikàcio miatt...

én csak abban reménykedem h nem lesz nekem most meg a karfàjàson kivul egyik mellékhatàs sem. mondjuk ha ujra belobban a torkom az nnem zavar, kb 9 honapon àt van garatgyulladàsom mert érzékeny vagyok a porra, szmogra és a beszédtol is be van mindig gyulladva kicsit, ugye tanitok, szoval az nem baj, csak ne legyen làz.

és megtalàltam a CDC ajànlàsàt magyarul (ez a Jàrvànyugyi Kozpont): http://www.antsz.hu/portal/down/kulso/a ... glalas.pdf
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára Vendég 2009.11.30 09:32-kor.
Vendég

Nekem nem lesz oltás ma sem, nagyon fáj a torkom megint. :(

Kép
Kép
susytunder

:( nekem is ez volt 3 hétig, ahogy eldontottuk h marad az oltàs itthon, mert kint nem adjàk be ha nem ott vagyunk bejelentve :( szoval csuszott és csuszott... van egy torokgyuszi baci most, nekem a hangszàlamra ment, de a bioparox napi 3szor 2 bejujàssal hatott és azt lehet ilyenkor, ilyen kicsi mennyiségben, max 1hétig kb, én semmi màst nem hasznàltam és 4 nap utàn semmi tunet ;)
most egy hete azt lestem h ne fàjjon se a torkom se az orrom ne fojjon jobban mint a portol szokott h végre szurjanak màr meg... ... :roll:
Vendég

szoptatos pàrna ugy megoldva, anyukàm szerzett tonkoly hengerpàrnàt, és az pont elég lesz majd szopiztatàshoz is megtàmasztani meg odafektetni, és ugyis lehetetlen pozokban ulok majd, màr làtom elore, szoval a sima ulés egyenesen nem fog menni, jo lesz nekem ez a pàrna is :)
Vendég

Ann
Én most sós vízzel gargalizálok, és mézet nyalogatok. :roll:

Kép
Kép
susytunder

szoktàl felmelegiteni mézet narancs vagy citromfacsarmànnyal? nekem az is bevàlt, a dokim azt is mondta h ebbe a sos izébe (ami gyulladàscsokkento asszem) is lehet mézet tenni, kicsit meglangyositani és uzsgyi

nekem a langyos hàrsfa mézzel meg a hideg vizbe 8 orà àzott csipketermés futotesten felmelegitve mézzel az is bejott, ezzel tettem rà a bioparoxra h ne kelljen tobbet befujni. de akkor a tunetek elmulàsàtol 1 hét az oltàsig :? az én dokim extra paràs, o 2-3 hetet mond de én inkàbb vàllalom az uj torokgyuszit mint h ne tudjak elutazni a pàrommal és besértodjon a csalàd vagy h ne tudjak dolgozni egyàltalàn mert be kell zàrkoznom. én ugyan nem akarok intenzivre kerulni...

sajnos a hulye torokgylladàssal 15 éve kuzdok, ezért sem mehettem énekelni tanulni rendesen, tartok egy 3 oràs oràt és kohogok a kaparàs miatt azonnal :? mondjuk jobb mint az akkut bronchitis ami egy csoporttàrsamnak volt...
Vendég

csütörtökön lesz 2hete, hogy beoltódtam.délután kaptam és kb 1órán át volt este hőemelkedésem.másnap iszonyú gyenge voltam és fájt az oltás helye még napokig de egyre enyhülöbben.ezenkívűl semmi egyébb tünet és köszönjük jól vagyunk, ez is kibírható volt!!a férjem korábban kapta, de neki még a helye sem fájt!!
Vendég

Sziasztok!

Ann én is szoktam mézet melegiteni citrommal köhögésre meg torokfájásra nagyon jó.Én is szeretem ezeket a házi gyógymódokat. :D

C vitamin:Azt mondják hogy egy narancs vagy egy kivi bőven fedezi az ember napi c vitamin szükségletét.Mi nagyon sok narancsot mandarint eszünk és én szeretem a citromot is csak ugy magában megenni.

Terhesgatyót én győrben vettem 4500 forint volt és szerintem elég lesz végig.Mostmár csak azt tudnám hogy hol vegyek majd téli kabit a nagy hasamra.Valakinek van ötlete?
Lassan kinövöm a mostani kabimat az sajna szókitett fazon.

Susy:
Én ugyanott vettem egy nagyon ari cérnasapkát 790 ért és egy vékony rugit 1490 ért. :)
gtimi83
Győr

cs-andi: én is kicsit beszédultem de hat ez egy lorugàs, az intenzives dokiismeros is szolt. de neztem es semmi hoemelkedes. a fejem is faj de az nekem lehet akarmitol, nekem az olyan mint a garatgyulladas - kb az a fura ha em faj (bar a vernyomasom a baba ota egesz klassz, egy normalis nem terhes no vernyomàsa ) )

timi: en meg szerencsere elfelejtek minden bogyot, meg nagyi kuldott tobb kilo almat ( ok mindig leszedik osszel es egesz telen eszi a csalad, az legalabb nem szupermarketben erlelt, vegyszeres izetlen vacak, a padlason kivaloan elall, mi meg kitesszuk az erkelyre egy ladaba :) ) ugyhogy ma asszem nem dobom be a vitaminokat, hanem teletomom magam zoldseggel meg gyumivel, az legalabb finom.

es szerencsere lemondta a csoportom a delutani oramat igy leguszom a 33as buszt es a sok krakogo embert :) a baj csak az h gozom nincs h fejezem be a tanfolyamot veluk, folyton elmaradnak orak, igy csak remelni merem h olyan lesz a terhessegem mint anyamé, és a kiirt napon szulok, addig meg vigan jarkalok.

most a hatfajas kicsit zavar, de ulni is rosszul ulok meg aludni is nehezen tudok, nem talalom a jo poziciot, haton szeretek aludni ujabban de az nem tul jo a hatamnak asszem ........

felmerult bennem egy kerdes, amolyan szokasos (tul sokat gondolkodom, nem gyozok ezert Toletek elnezest kerni): ti mit gondoltok a szivhangfigyelorol? tok lassz lehet de en amilyen paras tudok lenni tuti mindenrol azt hinnem h rossz jel es a panik nem jo.

ja, telikabi: en H&Mben meg Tatuumban talaltam jot es meleget. a baj az h vacakok a tobbi helyen mert nem melegitenek egy kicsit sem, en meg nem akarok 6 reteget viselni, igy is 4 reteg van mindig rajtam mert belso terekben megsulok - kb 1 fokkal vagyok melegebb mint szoktam a nap folyaman. szoval nekem azok tetszettek de en meg varok egyelore amig nincs nagy hideg birom az atmenetivel
Vendég

Sziasztok!
Csak jelenteni jöttem,hogy beadattam a szurit,most már e miatt legalább nem aggódom többet.Ha hazahoztam Domit majd jövök. :wink:

Kép
Kép
lldicsi

Ann:
[quote] írta:n frankon nem értem h minden szar oltàst beadat mindenki magànak, gyerekének, de ezt senki nem akarja addig amig nincs korulotte valaki bajban. és ez az égesz a hulye kommunikàcio miatt...

Hát egyrészt a "minden szar oltások" egy kicsit nagyobb múlttal rendelkeznek, mint ez....másrészt nem tudom, milyen "hülye kommunikációra" gondolsz, mert mást sem hallani, csak hogy védőoltás, védőoltás, védőoltás MINDENKINEK, BÁRKINEK....

Susy: Jobbulást! ++++
jaimee1

Sziasztok

Megtaláltam a koraszülést okozó hassimogatás cikket a Feminán. Hát nem tudom mennyi igazságalapja lehet a dolognak... sztem a terhes nők évezredek óta simogatják a hasukat és nem hinném, hogy ez koraszüléshez vezet, de ki tudja- ime a link
http://www.femina.hu/baba/koraszules_leggyakoribb_okai

kabát- amikor még járkáltam az volt az első, hogy beszereztem egy kellően nagy kabátot, a Tschibo-ban... nagyon klassz, jó hosszú és feltehetően belefér majd a hasam. A dolognak csak az a szépséghibája, hogy ágyhoz vagyok kötve..... :?
de mintha a C&A- ban is láttam volna jó kabátokat viszonylag normál áron.

Nincs ötletetek hol lehetne beszerezni terhespizsamát normál áron?
mokimama?

az zavar a kommunikàcioban h nem ad infot és nem ad eleget, precizen. hajtogatni h kell az oltàs nem elég, és igenis értem azt aki ebbol azt vonja le h érdekei vannak ebben egyeseknek, és nem a mi egészségunk az az érdek. nekem sem elég h ezt hajtogatjàk, nem tudom kinek az. én ezért olvastam el mindent, tegnap màr az osszes influenza jàrvànyrol es tipusrol elolvastam amit talàltam, nem is olyan érthetetlen, mondjuk engem ez mindig érdekelt, szoval lehet h elonnyel indultam.

azt én téljesen értem h avalaki allergiàs, nem adja be egyik oltàst sem, betegség van, de teljesen egészségeseknél elvileg az oltàsnak semmi kovetkezménye nem lehet. az sem baj ha valaki nem adatja be és nem igazàn veszélyes szàmàra, bàr akik osszeesnek az utcàn csak ugy huszonévesen ettol a virustol biztos megbànnàk ha tehetnék, de màr késo. én nem vagyok alapjàraton oltàspàrti, de amiota elso-màsodkézbol hallok nem szép eseteket terheseken és gyerekeken, és amiota elolvastam h hogyan is mukodik ez a virus én ugy vagyok vele h inkàbb ez mint a betegség...
mivel ezt pont ugyanugy àllitjàk elo mint az osszes tobbi oltàst, amik kb akkora multu mint a bàrànyhimlo oltàs, ami màr egyes helyeken szinte rutin, meg sem fontoljàk sokan, hanem adjàk, a rota ellen is sokan adatjàk, pedig az esem egy osrégi dolog. ebben az ltàsban az a màs h màs a virustorzs, de ettol még minden az benne mint a szezonàlisokban... szoval multja van. amugy sok cég a szezonàlisokat is kicsit feltunningolja szerintem az éppen uj vizustorzsekkel, pl a fluarix tavalyi oltàsa meg az idei is bevette a 2007es nagy déli féltekei virusokat, nem ugyanaz mint 3 évvel ezelott... a vivoanyag vagy mi meg a nagymultu oltàsokban is rendszerint pontosan ugyanaz.

amugy amikor azt mondtam h magunknak kell donteni az azért van mert 50-50%ban vannak ellene és mellette a dokik, és a legtobb a felelosségtol fél szerintem, maguk sem tudjàk mi lenne a végeredmény, mi sem tudhatjuk. de 50-50% nem egyetértésnél nincs màs hàtra mint magunknak donteni

én pl egyàltalàn nem bizti h a kotelezokon kivul beoltatom a gyereket majd extràkkal, hacsak nem lesz ilyen féle jàrvàny mint ez.

de hangsulyozom h én is csak az olvasottak és az utànakérdezések alapjàn formàlom a féleményemet, semmi tobb. csak frusztràl a helyzet mert tokre értem azokat akik nem akarodznak, meg ugye az orvos az mégiscsak egy autoriter ember kellene h legyen, de ilyen pro és kontra arànyoknàl borul minden sajnos. és kozben én dontottem, 2 honapos utànajàràs utàn. szoval na, frusztràl a helyzet.
A hozzászólást 2 alkalommal szerkesztették, utoljára Vendég 2009.11.30 12:53-kor.
Vendég

moki: pizsi ugyben én nem hiszem h veszek majd vagy majd melegitogatyot, amim most is van csak nagyobbat a dechatlongan, de ha muszàj szerontem kismamaboltokban van
Vendég

Mokimama,
pizsamából szerintem nem kell külön terhes fazont venni, mert az egyébként is egy vagyonba kerül. Sima pamutpizsama, amit pl. lehet kapni bármely kínai üzletben, simán megteszi. Max. veszel 1-2 számmal nagyobbat, hogy a hasad is elférjen benne. Szerintem az ilyen dolgokra nem érdemes nagyon adni. Majd májusban lesz szükségünk néhány elől gombolós hálóingre a szoptatáshoz. Ilyeneket már láttam is a C&A-ban, nem olcsón, de szépek és jó minőségűek, sokáig kitartanak majd.

lányok,
szerintetek az nagy baj, hogy én nem nézegetem a béta-karotint, a D-vitamint, a C-vitamin adagolását, meg az összes létező előírást, hanem egyszerűen csak eszem, ami jól esik, és élvezem a terhességemet? Hát iszonyat egyszerűen ez az információmennyiség, ami körülveszi az embert meg egy egyszerű lélegzetvétel előtt is. :!:
Vendég

Sziasztok!

Ann eggyet ertek veled az oltas orulettel kapcs! Nem elek otthon ,de amit a rokonoktol,magyar mediabol stb...-hallok azok alapjan orulet ami otthon van az oltas korul!
Itt is voltak kerdesek stb...,de messe nem olyan orulet ,mint otthon ahol szinte azon versenyeznek hogy zavarjak ossze az emberek annyira amennyire ,csak lehet!

Nagyobb multo oltasokba meg sajnos halt mar bele gyerek nem is 1 foleg a 80-90-es evekben ,csak ugy e okosan el lettek tusolva! Nem voltak meg olyan szinten kifejlesztve ,mint ma! Sajnos ilyen esetet gyerekkoromban tapasztaltam a szomszedunk esete peldajan!

Ann en nem akarok szivhang figyelot ,mert az elozmenyek miatt,csak megorulnek az aggodastol! Szerintem sokszor ,csak tobb aggodalmat okoz,de akinek mindig minden rendben ment annak biztosan nem rossz!

Terhes pizsamat nem igazan lattam ,csak netes oldalokon ,de a c&a-s pizsamak eleg bonek tunnek nekem hasban,vagy meg boleros pizsamat lattam itt nem tudom van e ott,de biztosan!
Az meg jo megoldasnak tunik!

Itt szakad a ho es ez a front holnap ,mar ott jar! :)

Kriszta
schat

Sellon. Az. Baj. Hatalmas. :lol: :lol: :lol: Dehogy baj, én is így vagyok vele. Akkor kell egy kicsit jobban odafigyelni, ha vitamint szed az emberlánya.

Moki: Pizsipárti vagy? Én simán kihúztam a hálóingjeimben, azok amúgy is jó lengék.
jaimee1

sellon: asszem én i sezt mondtam, h kiakaszt h sok az info és eltéro, képtelenek megegyezni valami irànyelvben. (az oltàs ugy rosszabb mondjuk, ahhoz képest szinte gyerekjàték a vitaminugy)
én amugy ugy eszem ahogy kivànom, nem nézem abban milyen vitamin van, csak nekem hajtogatja a doki h egyek még pluszban, tablettànak. és ugye az elég vilàgossà vàlhatott h csak mert azt mondja egy doki akiben amugy bizok persze, attol én nem rohantam a patikàba 1000 mgos Cvitalinért meg magnéziumért cinkért és omega-3ért. ma még olvasom az angol meg francia ajànlàsokat, who, cdc, anyàmkinja, azt ezt is jol eldontom. de pl a cinket nem fogom beszedni ectràn, a magnéziumot max beteszem a kis patimàmba h ha gorcs lenne legyen itthon, aztànn voilà :P max reménykedhetek ebben is h jol dontottem, màs nincs hàtra :roll:
Vendég

Schat:
[quote]N írta:em voltak meg olyan szinten kifejlesztve ,mint ma!

Hát azért ezt a H1N1 védőoltásról abszolút nem lehet elmondani.... :roll:
jaimee1

Jaime, Ann,
ott a pont.
:D
Vendég

schat: lesz ho???? de jo, én 2 napra szavazok h ideér, Lyonbol 3 nap szokott lenni de meglàtjuk :lol: na arra csak a torott làbujjam reagàl, àlt 24 oràval elore, még nem érzem :wink:

mondjuk a legjobb h a virologia az nem egy sima orvoslàs, és a protokolok és ajànlàsok kb 10 évente borulnak, szoval ha az alapjàn adnàk a gyogyszereket mnt mondjuk a 80as években bàrkinek, meg az oltàsokat, akkor mostani ember kiakadna... az én védonom sem azt mondta h NE, hanem h az a rossz kommunikàcio része feléjuk, hogy nem tartanak elég nagy konferenciàt, tovàbbképzést h elmondjàk szakmailag miért ajànljàk az ltàst most pl terheseknek ha eddig nem ajànlottàk a terhesek oltàsàt màs oltàsokkal. mert vàltoznak a dolgok, persze, meg javul a technologia, de egy szakmabeli sem tàjékozott eléggé és nem biztos h a sajàt hibàja...

az asszisztense a dokimnak meg azt mondta h o is azt àrja h egyfelol a kozkommunikàcio egy szar mert ismétlik magukat de nem magyaràznka, màsfelol a dokik egyszeruen sokszor nem ellenzik csak reszketnek attol a szotol h felelosség. én kértem a papirt h alàirom de a no mondta h ugyan, màskor nem fél a doki, màsfelol meg hulye az aki az orvost pereli, nem az àllitja elo az oltoanyagot

Franciaorszàgban is hiszti van, ott is a kormàny ugy kommunikàlt ahogy neki kellett a politikàhoz, de késve kezdtek oltani és érdemben tàjékoztatni, aminek elég szar kovetkezményei vannak, most pl ugy megugrott a pànik h mindenki oltatna d enincs rà elég orvos, most ezért akadnak ki az emberek. a fiatalok meg azt hiszik h egyàltalàn nem veszélyes a virus. meg az én gyerekeim kinn azon vidulnak h mikor csukjàk màr be a sulijukat a betegek miatt, miorben most szuletett kistestvéruk tegnap ...
Vendég

Jaime!

Eza virus torzs mar megjelent 1950-vagy 60-as evekben nem emlekszem pontosan,de ugyan ez a torzs volt,ami mara mutalodott,de nem nagy mertekben!
Ezert is tudtak aranylag hamar oltast elo allitani ,mert nem volt idegen ez a virus torzs!

Orvosi szakkonyvbol es orvos rokontol + 1 biokemikustol tudom ezeket!
A neten is van sok info errol!

Nem akarok vitatkozni!Mindenki azt gondol es hisz amit akar! Itt reszemrol le is zarom ezt a temat!

Kriszta
schat

jaimee; azt érted ez alatt h nincs letesztelve eléggé? mert a technologia ugyanaz mint a sima influ oltàs. az igaz h a tesztelés rovid volt, de terheseken amugy sem tesztelnek tudtommal, szoval ezt a részét lohetjuk :?
Vendég

és alugy én is lezàrom, csak be szerettem volna szàmolni h megkaptam és semmi bajom egyelore, szoval a mellékhatàsok VS én 0:1 eddig.

amugy a spanyol nàtha volt az elso, volt 63ban is talàn egy màsik, 76ban egy bàzison, és amugy ha megnézitek a fluarix leiràsàt akkor kiderul h a 2007es dolog lenn délen is valami variàcio volt. csak a virus mint legéletképesebb élolény a foldon elég voltozékony, ezért a fluarix nem véd a h1n1/09 (vagy mi a mostaninak a neve ellen, bocs nem magyarul olvastam, nem tuti h vili amit irok )

mostmàr csak ismételni tudom magam, és felesleges, mindenki maga kell h eldontse, sokan attol féltek h làzasak lesznek, hàt én nem lettem, ezt akartam elmondani. meg h milyen rémtorténetek vannak, amik sajnos igazak és egy oltàs megmenthetne embereket :? mellékhatàsok meg halàlozàs mindig van de egyelore ettol az oltàstol még nem halt meg senki a vilàgon, vagy nem derult ki h etol lenne.

és akkor szeritnem tényleg zàrjuk le. bàr engem érdekel h ha valaki beadatta lett-e tunete va làza, mert van màs kismama is akit érdekelne màs tapasztalata, oltatna de még vàr :?
Vendég

Én nem merültem bele a témába annyira mélyen, mert - ahogy azt már korábban írtam - én nem értek ehhez, nem látok a dolgok mögé (mert sajnos itt azt is kell) De van két ember (orvos és kutató), akinek a tanácsára hallgatok, ők ellene vannak határozottan.

A saját ösztönömre hallgatva inkább félek a vírustól, mint hogy bevállaljam a védőoltást. Lehet, hogy emiatt elítéltek, de én nem is akarok senkit meggyőzni arról, hogy ez így helyes és így jó, követendő....csak ezt gondolom én (azaz mi). Aki beadatja a védőoltást, beadatja, aki nem, nem...Ennyi.
jaimee1

Nekem rugdos a picim, most is...olyan jó érezni. Persze, olyan gyengéden érzem még csak.

Oltás:
Én nem vagyok könnyen befolyásolható, sem könnyen meggyőzhető. Nem adattam be magamnak az oltást, s nem is fogom.
Vendég

moki, tényleg dràgàk ezek a kismama holmik, hatalmas biznisz, de az aranypokban is szuper pamutpizsik vannak pl, ha gumisat veszel ami jo nagy azt be lehet huzni es ereszted ahogy no a pocak, és nem lesz horror àra csak mert azt irtàk rà h kismama pizsi

én amugy hàloingezek majd, abba belefér a babo is meg én is majd veszek egy nagyobbat tavaszra
Vendég

Sellon:
Dehogy baj, hogy nem nézegeted a vitaminbeviteleket!!! Szerintem nagyon is jól csinálod, hogy azt eszel, amire vágysz és kész. Gondoljunk csak bele, hogy olyan helyeken is egészséges gyerekek születnek, ahol igencsak alultápláltság van és esetleg olyanról még nem is hallottak, hogy vitamin, azt esznek,a mi van. Mi már alapból előnnyel indulunk ezen a téren. Élvezd csak a babavárást számolgatás nélkül :) Ahogy jólesik!

KépKépKép
bogme

Moki: Pizsamával kapcsolatban. Nekem a gumis pizsi már hordhatatlan! Nagyon nyomja a hasamat. Egy gatyóm van, ami kötős, az nem szorít. Ezt C&A-ban vettem még évekkel ezelőtt. A sima pólóimat, vagy hálóinget hordom leginkább.

KépKépKép
bogme

én is inkàbb megérteni akartam azt aki nem adatja be, hiszen azt màr nem tagadhatja le senki h mekkora veszély ez a picikre meg rànk. tàvol àlljon tolem h àbeszéjek valakit olyanra, amiben én is csak magamra hagyatkozhattam, h dontsek, nem vagyok én orvos.
csak van amit nem értek, és nagyon szeretem megérteni azokat akik nem azon a véleményen (ez esetben dontésen) vannak mint én, erre pedig nagyon egyszeru a magyaràzt: érdekelnek az emberek :)
ha ellentétes benyomàst keltettem volna akkor ezer bocs, nem ez a cél, csak ha valami frusztràl vagy izgat akkor indulatosabban irok és nem nézem vissza, ennyi.

amùgy én nem tudnék ezzel most oltàs nélkul egyutt élni mért ugye nem tudom elkerulni szoval én maximàlisan tartozom a rizikocsoportba :? szoval azt is mondhatjuk h nem nagyon volt màs vàlasztàsom :(
Vendég

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?