Új privát üzeneted érkezett!

Sziasztok!!

Liv, szoritunk neked, de ha az egészségetek érdekében jobb akkor inkább maradjatok benn pár napig amig beállítják a vérnyomásod.Kitartást!!!

Jaj ez a Macccs, szegényke, pedig nagyon drukkolunk neki, s várunk s várunk, izgatottan.
Hát ünnepi babócának néz ki. Igaza van a babának ha már teheti akkor nem sima hétköznap jön a világra.

Lányok nagyon vigyázzatok magatokra, semmi sem fontosabb a picinél akit/akiket a méhünkben nevelgetünk.

Pár jó érzés, egyik este elmentem a Libribe babázós könyveket vásárolni, s majden lehidaltam, az olvasó rész mellé vannak telepítve nálunk a babás könyvek. Ülök az asztalnál s ha nagyon akarom fel sem kell állnom és levehetem a polcról a könyvet amibe szeretnék bele lapozni. Nagyon kedvesek, hogy gondoltak ránk pocakosokra, vettem is 2 könyvet.
Az egyik általános mindenféle, a másik a a babamasszázs, mind a kettő szuper.
S ma végre 1 év könyörgés után a párom kivisz Bécsbe zaccher tortát enni!!!!!
No persze ha már ott járunk azért pár üzletbe csak bekukkantok.

Mindenkinek kitartást, Maccsnak végre babázást kivánok, s tényleg nagyon vigyázzatok magatokra!!!

Márti
márti05

Csirkesz,
Hacsak a magzatmázt nem kereszteljük át nemespenésszé...Kép

HKata

Kép

Kép
anyamanya

Sziasztok!

Judy, Gabi!
Hű lehet, hogy megtellik október elején a Kútvölgyi!! Még Liv is jöhet! Tök szupi lenne! Az tuti, hogy ha bekerülök októberbe, akkor az lesz az első dolgom, hogy mindenkit végigkérdezek, hogy nem babanetezik-e egész véletlen?!

Magika!
Majd írjál, hogy mi volt a dokinál! Mi lehetett a barnázás?
Különben nekem is volt egyik nagy egy kicsi, halván barnás folyásom, de most nem látott semmi már a doki és azt mondta, hogy valószínű a méhösszehúzódásoktól volt!

Holnap megyünk a Mega Toysba és beszerezzük a még hiányzó dolgokat! Már nagyon várom!!!

Zsibbadás: Nekem is minden éjjel elzsibbad az oldalam, ezért egész éjjel forgolódok, de sehogy sem jó!

Szegény Macs, biztos azért le van hangolva, hogy császározni kell!!! Persze nem olyan szörnyű, de gondolom Ő sem így tervezte! Drukkolok neki, hogy ma már babázhasson!!

Liv! Itt is írok neked! Látod próbállak mindenhol megnyugtatni! Nem lesz semmi baj! Valószinűleg kapsz valami bogyót ami rendezi a vérnyomidat és ennyi. Talán bent tartanak 1-2 napra, de csak addig míg beállítják a vérnyomást!!! De aztán no para!!!

Puszi mindenkinek
Györesz 30+0

Kép
Kép
györesz

LivKép,

Szurkolok, hogy minden rendben legyenKép

Macsnak még mindig nagyon drukkKép

Nem alvós, zsibbadós PocakosokKép,

Én sem tudok aludniKép

Ráadásul úgy bedagadt a lábam, hogy ma kénytelen leszek strandpapucsban orvoshoz menniKép

Moncsi
minike

sziasztok
megszületett a kislányunk, 2700gr, 52cm
sajnos mütéttel jött a világra, de utolag kiderült, hogy a nyakára tekeredett a köldökzsinór, ezért nem akart magátol megszületni.

köszönjük a sok biztatást mindenkinek hasonlo jokat kivánunk

apuka
maccs

GRATULA!KépKépKép
Macsnak mielőbbi felépülést és sok tejcsit, kispapa meg vigyázzon rájuk.
Mindjárt írok sms-t is.
Noémi
fantikbaba

GRATULÁLOK MACSNAK!
Györesz

Kép
Kép
györesz

Sziasztok!!!

Eloszor is:

MACS!

GRATULA!!!

Kép Kép Kép Kép Kép Kép Kép Kép Kép Kép Kép Kép Kép Kép Kép Kép Kép Kép Kép Kép Kép Kép Kép Kép Kép Kép Kép Kép Kép Kép Kép Kép Kép Kép Kép Kép Kép Kép Kép Kép Kép Kép Kép Kép Kép Kép Kép Kép Kép Kép Kép Kép Kép Kép Kép Kép Kép Kép Kép Kép Kép Kép Kép Kép Kép Kép Kép Kép Kép Kép Kép Kép Kép Kép Kép Kép Kép Kép Kép Kép Kép Kép Kép Kép Kép Kép Kép Kép Kép Kép Kép Kép Kép Kép Kép Kép Kép Kép Kép Kép Kép Kép Kép Kép Kép Kép Kép Kép Kép Kép Kép Kép Kép Kép Kép Kép Kép Kép Kép Kép Kép Kép Kép Kép Kép Kép Kép Kép Kép Kép Kép Kép Kép Kép Kép Kép Kép Kép Kép Kép Kép Kép Kép Kép Kép Kép Kép Kép Kép Kép Kép Kép Kép Kép Kép Kép Kép Kép Kép Kép Kép Kép Kép Kép Kép Kép Kép Kép Kép Kép Kép Kép Kép Kép
Vendég

Nos voltunk az orvosnal.

Megvizsgalt. A mehszaj teljesen zart es fent van meg.
Szoval meg egy darabig nem lesz baba.
Sot szerinte kicsit kesobb is lesz, amit en tudtam, hogy nem akkor fogant, mikor a korong mutatta.
Na mindegy.
UH nem volt, majd jovohet csutortokon, a barnazast nem tudja, hogy mitol volt, mert minden jo es epp es egeszseges.

CTG is volt, minden ok volt ott is.
Kép

Most mar nyugodtabb vagyok. Képű

Magi
Vendég

Magi!
NagyszerűKép A nyugodtság is nagyon fontos.
fantikbaba

Mielőtt visszaolvasnék, leírom, mi volt velem ma. Nem lesz egyszerű. Figyeljetek.
Miután tegnap este 144/80-as, majd 142/89-es vérnyomást mértem, ma reggel pedig először 137/92-t, utána 149/94-et, bementünk az ügyeletre.
Megmérték a vérnyomásom, 157, másodszor pedig - másfél óra múlva - 149/95. Nem tartottak benn, de hajszálon múlott. Elképzelhető, hogy azért, mert nem volt szabad hely. Mindegy, a lényeg, hogy hazaengedtek.
Felírt az ügyeletes orvos egy Corinfar nevű gyógyszert, hogy ezt szedjem, írjam a napi vérnyomást, folyadékbevitelt, -kiadást, súlyt, és szerdán menjek vissza laborra és uh-ra. Vizelet negatív. Szerintük toxémia lesz, mert mindkét lábon ödéma látható, plusz, ugye, a magas vérnyomás. Kiváltottuk a gyógyszert, többek között az áll benne: terhesség előtt tilos szedni, fejlődési rendellenességeket okozhat.
Felhívtam a saját orvosom (nem volt egyszerű elérni - szabadságon van -, de sikerült), mondtam neki, hogy én ezt a gyógyszert nem akarom beszedni. Azt mondta, ezt szokták felírni, de ha aggályaim vannak, akkor szedjem a Dopegyt nevű gyógyszert, írassam fel a körzeti orvossal, szedjem a hétvégén, aztán hétfőn menjek vissza egy másik orvoshoz, ne a mai ügyeleteshez, hanem az ő helyettesítőjéhez.
Irány az ügyeletes körzeti orvos. Ő mit mond? Corinfar: kifejezettesen tilos szedni terhesség alatt. Dopegyt: kicsit furcsán néztek rám. Most fogják kivonni a forgalomból, elavult, ráadásul nagyon erős (magasabb vérnyomás esetén indokolt), és ödémát okoz (!!!).
Patthelyzet. Most mit csináljak? Itthon délben 128/85 volt a vérnyomásom, utána az ügyeletes körzetinél 145/95. Teljesen tanácstalan vagyok. Szedjek gyógyszert, vagy ne? Mi számít magas vérnyomásnak? Valaki azt mondja, a 130 már magas, mások szerint a 140-142 még belefér. Merjem szedni ezeket a gyógyszereket? Egyáltalán szükség van rájuk? A három orvos közül melyiknek higgyek? (Vagy majd a negyediknek hétfőn.) Az egyik orvos szerint lehet, hogy be kell feküdnöm, a másik szerint nem.
Teljesen tanácstalan vagyok, fogalmam sincs, mit csináljak.
Liv

Kép

Kép
liv

Macsnak nagy-nagy gratula!KépKépKép Vigyázzatok Magatokra!Kép

MagiKép,
Örülök, hogy minden rendben Veled. Nem baj, ha bent marad még kicsit a PocaklakóKép

Moncsi
minike

Liv!

Nem tudom, hogy mit mondjak.
Szerintem fejlodesi rendellenesseget mar nem nagyon tud okozni, csak az elso 12 hetben.
Ilyenkor mar csak inkabb lemarad a fejlodesben.
Hisz mar mindene kifejlodott.

Nos nem tudom, hogy mit is tennek a helyedben.

Bar most van nalam egy cd amin minden magyarorszagon forgalomban levo gyogyszer megtalalhato.
Mindjart megnezem mit ir a ket gyogyszerrol.

Magi
Vendég

Gratula Maccséknak! Mivel az egész délelőttömet a Kútvölgyiben töltöttem, csaknem őt és az ő családját, babáját láttam, amikor dél körül kihozták a műtőből, hogy megszületett??? (Mindenesetre reméltem, hogy nem akkor hívnak be az ismételt vérnyomásmérésre, mert bömböltem, látva a babát meg a családot.)

Kép

Kép
liv

Az előző hozzászólásomhoz egy pontosítás, elgépeltem: nem terhesség "előtt", hanem "alatt" tilos szedni.

Kép

Kép
liv

Én kardiológus keresnék meg.A befeküdés dolog, hát szerintem nem ártana, ott megnyugodnál és nyugodtam körülmények között tudnák mérni a vérnyomást.Mondjuk a mai hőségben nem is csoda hogy magas, meg ez a sok idegeskedés is.
Van egy növényi kapszula is mint vérnyomáscsökkentő (Bánó féle galagonya , fagyöngy+fokhagyma kapszula) napi 3 kúraszerűen, vagy addig amíg normális orvos nem néz meg.
Az ügyeletes orvos nem ajánlott semmit?
Egy ehhez kapcsolódó oldal:
http://www.medlist.com/HIPPOCRATES/I/1/61.htm
Itt pedig a corinfart írják. II-III. trimeszterben.
fantikbaba

Ja és a vérnyomásos topikban is sok infó van.
fantikbaba

Liv!

Kuldom!

Ez az OGYI altal engedelyezett hivatalos leirata a gyogyszereknek. Remelem tudtam segiteni. Kép

<!--attachment: 1-102752.doc*mime_msword.gif*application/msword*159.7**1%2edoc --><center><pre>
Kép
1.doc (159.7 k)</pre></center><!--/attachment-->

Magi
Vendég

Liv!

Meg ez is! Kép

<!--attachment: 2-102755.doc*mime_msword.gif*application/msword*171.0**2%2edoc --><center><pre>
Kép
2.doc (171.0 k)</pre></center><!--/attachment-->

Magi
Vendég

Nagyon köszönöm nektek!
Várom a további észrevételeket, ha valaki még hasznos infóval tud szolgálni!
Köszi!
Liv

Kép

Kép
liv

Én is gratulálok Maccsnak!!! Remélem, hogy jól vannak és hamar jönnek haza. De jó, hogy már vége!!!
Vendég

Maccs! Nagy gratula!KépKépKép

<pre>
ANYA NEVE SZÜLÉS IDEJE HÉT/NAP BABA NEVE BABA SÚLYA BABA HOSSZA
BELLANA 2004.08.11 40+6 GERGELY 4000gramm 57cm
R.EDIT 2004.08.18 36+4 BÁLINT 3150gramm 56cm
MACCS 2004.08.20 37+4 LILI 2700gramm 52cm</pre>

<pre>
SZÜLÉS IDEJE NICK HETEK NAPOK BABA NEME NEVE SZÜLÉS HELYE
2004.08.23 Kormi 39 4 egy kisfiú Benedek/Domonkos Bajcsy kórház
2004.09.01 Babs 38 2 egy baba Péter Johannes, Anna Catherina Máv Kórház
2004.09.06 Betti 37 4 egy baba Toldi Ferenc kórház
2004.09.07 Pocó 5459 6 egy kislány Fanni Dél-Pesti kórház
2004.09.08 Noémi 37 2 egy baba Heléna/Alex Máv Kórház
2004.09.08 Ildikó 37 2 két kisfiú Kiskunhalas
2004.09.12 Patricia 36 5 egy baba
2004.09.13 Beszti 36 4 egy baba Hanna/Ruben Máv Kórház
2004.09.17 Zsófi 36 0 egy kislány Rozi Sote 2-es Klinika
2004.09.18 Brius 35 6 egy kisfiú Brandon USA Milwaukee
2004.09.18 Csengo 35 6 egy kisfiú Miklós Szt.Margit kórház
2004.09.18 Trompipi 35 6 egy kislány Lili Bajcsy kórház
2004.09.18 Orsoly 35 6 egy kisfiú Sote 2-es Klinika
2004.09.18 Alice 35 6 egy baba Kútvölgyi kórház
2004.09.21 Bea 35 3 egy baba Uzsóki Kórház
2004.09.22 Dino 35 2 egy kisfiú Bernát Schöpf-Mérei kórház
2004.09.24 Kata 35 0 egy kislány Dorka Máv Kórház
2004.09.24 Mágika 35 0 egy kisfiú Zoltán Tamás, Máv Kórház
2004.09.24 Moszi 35 0 egy kislány Viktoria Anasztázia, Szt.Imre Kórház
2004.09.25 Erka 34 6 egy kisfiú Máté Szt.Imre kórház
2004.09.25 Csirkesz 34 6 egy kisfiú Botond Uzsoki úti kórház
2004.09.26 Momo 34 5 egy kislány Emese Szt.István kóház
2004.09.26 Linato 34 5 egy kisfiú, egy kislány Ruben Márk, Lorena Liza Szt.István kóház
2004.09.28 Laura 34 3 egy kisfiú Balázs Krisztián, Uzsoki úti kórház
2004.09.30 G.-né Kriszti 34 1 egy kislány Mezőtúri kórház
2004.10.03 Zsuzsa 33 5 egy baba egy kislány Kistarcsa
2004.10.04 Krisztinke 33 4 egy baba Péterfy kórház
2004.10.05 Moncsi 33 3 egy kisfiú Gábriel Barcelona Institut Dexeus
2004.10.06 Persela 33 2 egy baba Uzsoki úti kórház
2004.10.10 Niki 32 5 egy kislány Petra Szt. Margit kórház
2004.10.12 Judy 32 3 egy kisfiú Kútvölgyi kórház
2004.10.12 Macsek 32 3 egy kisfiú Márk Szt.Imre Kórház
2004.10.14 Bibi 32 1 egy baba Zsófia/Zsolt Szt.István kóház
2004.10.16 Koczkapaczi 31 6 egy kislány Dorottya Uzsoki úti kórház
2004.10.18 Cateye 31 4 két kisfiú, Olivér, Sámuel Schöpf-Mérei kórház
2004.10.20 Liv 31 2 egy kisfiú Dávid Kútvölgyi kórház
2004.10.22 L.Bori 31 0 egy kislány Eszter Szt.Imre Kórház
2004.10.23 Motiot 30 6 egy kisfiú Ábel (Emese) Stuttgart/Németország
2004.10.23 Gabi 30 6 egy kisfiú Róbert/Dániel/ Domonkos Kútvölgyi kórház
2004.10.24 H.Kata 30 5 egy kisfiú Marcell Máv Kórház
2004.10.28 Eszter 30 1 két kisfiú Ferenc, Péter Sote 1-es Klinika
2004.10.28 Szila 30 1 egy kisfiú Péterfy kórház
2004.10.29 Györesz 30 0 egy kisfiú Norbi Kútvölgyi kórház
2004.10.31 Iboly 29 5 egy kisfiú Dániel Budai Honvéd Kórház
2004.11.09 Marica 28 3 egy kislány Mariann (Róbert) Szegedi Klinika
2004.11.10 Edina 28 2 egy baba Sote 2-es Klinika
2004.11.20 Márti 26 6 egy kislány Bajcsy kórház
2004.11.24 Orsi 26 2 két kisfiú Máté, Levente Sote 2-es Klinika
2004.11.25 Timi 26 1 egy kislány Olívia Kútvölgyi kórház
2004.12.15 Babóca 23 2 egy baba Schöpf-Mérei kórház
</pre>

Liv! Szerintem a magas vérnyomás többet árt a babának, mint a gyógyszer.
És minden orvosságra ráírják nagy általánosságban, hogy nem szabad szedni terhesen. Én claritint szedek az allergiámra, mert különben levegőt sem kapok. Pedig azt sem szabad elvileg. Persze az első 12 hétben én sem szedtem volna.
linato

Macs+Apuka,
Gratulálok Lilihez, sok-sok örömet kívánok NektekKép

HKata

Kép

Kép
anyamanya

Liv,
Találtam itt, a Babaneten egy topikot
(terhesség/várandósság/szülés - szülés - terhességi toxémia), szerintem érdemes elolvasnod. Ide egy orvos is szokott írni, válaszol a felmerülő kérdésekre.
Itt egy hozzászólás pl.:

"Már korábban írtam ide, azóta eltelt már több mint egy hónap. Szóval túl vagyok a 26. betöltött héten, és ma teljesen váratlanul (bár kissé ideges voltam, de ilyen máskor is volt), felugrott a vérnyomásom 140/93-ra, előtte mindig normális volt végig a terhesség alatt, úgy, hogy kezelt magasvérnyomásom van alapból. Dopegytet és Concort szedek.
Kérdés: nagyon ijedjek meg? Holnap hívjam a dokit?
Már így is állandóan riogat, hogy befektet hosszabb időre a kórházba (ti. fejlődési lemaradásban van a baba, kevesebb a magzatvizem, és terhességi cukorbetegségem van - mindehhez 33 éves múltam)."

Erre mondjuk már pont nem érkezett válasz, de ez az illető is Dopegytet szedett.
Vendég

Gratula Macsnak Lilibabához, jó egészséget és sok tejcsit NekikKép

Liv
Szerintem ha több doki is mondta a gyógyit, nem lehet baj, ha beveszed.
Van olyan készülék, ami 1 napon át méri a vérnyomást, sógornőmre ilyet tettek. Neked nem mondták? Inkább legyen pár nap kórház, pláne, ha toxémia-gyanú.
Drukk, hogy oké legyen minden, próbálj megnyugodni.

Judy

Judy

Kép
Kép
Kép
juti

Liv!
Lehet, hogy már elolvastad, ezt a rendelőbe találtam:
20 hetes terhes vagyok. A terhesgondozóban állandóan magas vérnyomást mérnek.(150/80) Én saját magamnak itthon is mérem , és teljesen normális vérnyomás értékeket kapok. A nőgyógyászom azonban jobbnak látta ha gyógyszeres kezelésben részesít, ezért Dopegytet írt fel. Voltam 24 órás vérnyomásmérésen is, ahol a diagnózis: emelkedett vérnyomás a hypertonia tünete nélkül. Itt a kardiológus doktornő az Isoptin szedését javasolta a Dopegyt helyett. Én azonban nagyon féltem a babámat, nem akarom hogy a gyógyszerektől bármi baja legyen. Nem tudom hogy átálljak-e az új gyógyszerre. Nagyon aggódom.
Kérdésem: Szedhetem-e az Isoptint vagy maradjak a Dopegytnél? Van-e valami más gyógyszer magas vérnyomásra amit terhesek már szedtek és egészséges babájuk született?
Válasz:
Kezdjük egy kis pontosítással. A magas vérnyomás maga a hipertónia, tehát "hipertónia" tünet magas vérnyomás nélkül nem létezik. Két eset lehetséges: vagy a 24 órás vérnyomásmérés nem igazolta a magasabb vérnyomást, vagy a megfogalmazás pontosabban úgy szólhatott, hogy 'egyéb' tünet nélkül (tehát például nincsenek keringési, vese, stb. elváltozások - ez lenne a rárakódásos vagy a szövődményes magas vérnyomás).
Az utóbbi esetben egyszerűbb, bár mindenképpen kezelést érdemlő terhességi magas vérnyomással állunk szemben. A 'kisördög' megint megmozdul bennem: az Isoptin semmivel sem újabb vagy jobb szer a Dopgytnél; előny viszont, hogy mindkettő adható terhes kismamáknak. A gyakorlatban első szerként a Dopegytet szoktuk adni, mivel a naponta többszöri szedéssel sokkal pontosabban testre szabható (a 2xfél tablettától akár 3x2-ig); nem egyszer kiegészítjük magnéziummal. Nem feltétlen a Magne-B6-ra gondolok, mi patikai készítésű, tablettánként 100 mg magnézium citricumot tartalmazó tablettát készíttetünk, ami napi 3x1 adagban megfelelő és az előzőhöz képest fillérekbe kerül.
Amennyiben a 24 órás vérnyomásmérés egyáltalán nem igazolt magas vérnyomást, akkor akár az un. "fehér köpeny" hipertóniáról is lehet szó. A rendelői és orvosi miliő is emelheti a vérnyomást, halványan de erre a stressz jellegű szituációra utal, hogy az első érték magasabb csak, az un. diasztolés normális.
Ezzel a diagnózissal azonban óvatosan kell bánni és csak úgymond kizárásos alapon lehet erre hivatkozni, mivel a terhességi magas vérnyomás súlyosabb terhességi betegség, a toxémia első jele is lehet.
Ötletem: vezessen naplót rendszeres vérnyomás méréséről, napjában többször mérve. Kontrolláltassa otthon és a tanácsadóban a védőnővel. Figyelje, hogy nincsenek-e vizesedésre utaló jelek (testsúlynövekedés mértéke) és rendszeresen ellenőrizzék a vizeletét (fehérje).
Dr. Nagy László

Györesz

Kép
Kép
györesz

Linato Kép
Megnyugtatásképp, mert épp most beszéltünk erről a mamimmal. A Claritint ugye eddig tiltották terhesség alatt, ahogy az összes antihisztamint. Mostanra elkészültek az esettanulmányok, azon esetek alapján, amikor adni kellett az allergiás reakció miatt, és ezek azt mutatják, hogy semmilyen betegséggel nem hozható kapcsolatba az antihisztamin szedése, tehát valószínűleg nem árt.

A gyógyszerekre azért írják rá, hogy terhesség alatt nem szedhető, mert terhesekre vonatkozóan sehol sem engedélyezettek a klinikai kísérlete, teljesen érthető okokból. Az állatkísérletek meg ilyen esetben nem alkalmazhatóak megbízhatóan.

Orsi

Orsi
KépKépKép
icsilya

Liv!

Találtam még valamit!

A terhesség alatti magas vérnyomás gyógyszeres kezelése:

1. lépcső:

methyldopa (Dopegyt) 3x125-250 mg/nap
metoprolol (Betaloc) 2-3x50 mg/nap Megj: a terhesség 16. hetéig
pindolol (Visken) 2-3x5-10 mg/nap

II-III. trimeszterben:

nifedipin (Corinfar) 4-5x20 mg
Nifedipin Retard 2x20 mg
verapamil (Verapamil) 4x20-80 mg

Hirtelen fellépő vérnyomásemelkedés:

10-20 mg Corinfar tbl. szétrágva vagy sublinguálisan

Remélem tudtam segíteni

Györesz

Kép
Kép
györesz

Judy, említette az ügyeletes azt a műszert, ami 24 órán keresztül méri a vérnyomást, de azt is hozzátette, hogy sajnos nekik nincs ilyen, így ez nem megoldható.
Úgy tűnik, enyhe toxémia, és ez számomra elég ijesztő, mert erre aztán végképp nem számítottam.

Györesz, köszi! Azt hiszem, a hétvégén szedni fogom a 2x1 Dopegytet, hétfőn pedig elmegyek az orvoshoz, aki az én orvosom helyettese, és majd meglátjuk, hogyan tovább. Remélem, nem kell befeküdnöm, de ami sokkal fontosabb, hogy minden rendben legyen a babával.

Liv

Kép

Kép
liv

Biztos minden rendben lesz!
Próbál egy kicsit megnyugodni!!!!

Györesz

Kép
Kép
györesz

Egy kicsit másról: nem tudjátok, hol lesznek ma este programok a tűzijátékon kívül (itt, Budapesten)?
Vendég

Sziasztok!

Hatalmas gratula Maccsnak, Maccspapának és Lilibabának!!!KépKép
Kérünk szépen majd fényképeket a babáról!Kép

Liv: Kép Sajnos ebben nincs tapasztalatom, csak aggódva olvasom, mi van veletek. Úgy látom viszont, a lányok azért már tájékoztattak, remélem, nem lesz semmi baj, mindenesetre érdekes, hogy ahány orvost kérdezel, mindegyik mást mond.
Főleg az ügyeletes orvosokkal kell azért csínján bánni, nem ismerik a beteget - esetükben kismamát - meg az előzményeket, így nemigen lehet jó gyógyszert javasolni.
A másik, hogy tényleg még a legenyhébb fájdalomcsillapítóra is azt írják, hogy terhesség alatt nem szedhető, mert tényleg nem tudnak ugye terheseken kísérletezni, ezért alapból tiltanak mindent.

Magika: örülök, hogy rendben van veletek is minden, nálunk is teljesen zárt a méhszáj és a doki szintén nemigen tudta így utólag megmondani, hogy miért lehetett vérezgetés meg barnázás.

Szép napot nektek!
Puszi
Lau
34+3
lau

Sziasztok!

Nagyon örülök, hogy Maccsnak megszületett a pici lánya, már gratuláltam neki sms-ben!Kép

Liv!
Szerintem amit Györesz idemásolt, az megnyugtató lehet, én a helyedben inkább szednék egy kis mennyiségű gyógyszert, mint hogy a magas vérnyomás miatt esetleg súlyos toxémiám legyen. De megkérdezhetsz még néhány orvost, talán a szoptatási ambulanciákon is tudnak ezügyben segíteni.

Györesz!
Akkor megkönnyítem a dolgod, készítek egy nagy babanetes táblát, és az ágyamra fogom akasztani.Kép(Vagy a nyakamba, ha már tudok járni!Kép)

Linato!
Nahát, még az allergiában is hasonló helyzetben vagyunk!KépKép

Gabi
efgabi

Maccs!
Gratulálok a kisbabához!Jó egészséget és minél hamarabb menjetek haza!Nagyon várjuk a beszámolódat!
Magi!Örülök,hogy minden rendben van!Jó volt,hogy az utóbbi pár napban pihentél.Szerintem a sok munka miatt lehetett.
További kellemes hosszú hétvégét!
GnéKriszti
gnékriszti

Lanyok!

Koszonom, hogy aggodtatok ertem es az aggodalmam megoszthattam veletek. Kép
Ez annyira jo.

Nos en mar csak uyg birok ki egy napot, ha delelott is alszom egy orat meg delutan is kettot.
Kép

Emiatt ejjel eleg rosszul alszom. Bar nem biztos, hogy emiatt, lehet mas miatt is, zsibbadas stb...

Magi
Vendég

Macs,
Én is szeretnék gartulálni Lilihez és minden, minden jót kívánok.

Szépen lassan növekszik a kissebbik táblázat! Kép

Bibi
bibi

Liv,
Sajna semmi okosságot nem tudok magas vérnyomival kapcsolatban, én a másik oldalhoz tartozom, iszonyat alacsony a vérnyomásom (átlag 90/60), úgyhogy Magihoz vagyok hasonló, alig bírom nyitva tartani a szemeimet, állandóan aludnék.

Györesz,
A méhszáj topikot olvasgattam, ott szóba került az autózással összefüggő keményedés. 2 napja vettem egy hastartó pántot, gondoltam egy próbát megér. Ma aztán fel is avattam. Nem gondoltam volna, de a kb. 1/4 órás út alatt egyáltalán nem keményedett a hasam. Korábban már 5 perc autózás is elég volt ahhoz, hogy folyamatosan érezzem az összehúzódásokat, úgyhogy csak akkor voltam hajlandó autóba ülni, ha nagyon muszály volt. Szóval ez nekem most frenetikus élmény voltKép
Csak ajánlani tudom (persze nem kizárólag autózáshoz).

HKata

Kép

Kép
anyamanya

Holnap elkezdem szedni a Dopegytet, szombaton és vasárnap is 2x1-et, aztán hétfőn meglátjuk, mit mond az orvos.
Idézem, mit ír a másik tájékoztatója, ami számomra volt annyira ijesztő, hogy azt mondtam az orvosomnak, ezt nem szívesen szedném be: "A Corinfar a terhesség ideje alatt nem szedhető, mivel kísérleti vizsgálatok embryotoxicitást (fejlődési rendellenességeket) mutattak. Humán terhességre vonatkozó elegendő adat nem áll rendelkezésre."
Szóval, biztos, ami biztos, inkább szedem a másikat, ami a tájékoztató szerint nem tilos a terhesség alatt.
Köszi mindenkinek az eddigi válaszokat. Kép
Próbálok megnyugodni.
A baba akkorákat rugdos, mint még soha. Kép Biztos, hogy azt akarja mondani: nyugi, mami, minden rendben van! Kép
Ugyanez volt akkor is, amikor az Afp miatt idegeskedtem. Hatalmas mocorgásokkal jelezte nekem (ebben biztos vagyok), hogy minden rendben van. Kép
Liv

Kép

Kép
liv

Sziasztok!

Vagyok, még egyben, itthon, de most gyorsan visszaolvasok, aztán majd írok!!!

Pocó

Kép
Kép
pocó

Sziasztok!
HKata!
Érdekelne ez a hastartó pánt! Hol lehet venni és mennyibe kerül?

Györesz 30+0

Kép
Kép
györesz

Ne haragudjatok, hogy ezzel terhellek titeket, de az előbb olvasgattam itt a neten a toxémiáról, és rettentő ijesztő dolgokat írnak. Nagyon félek.
Liv

Kép

Kép
liv

Liv Kép
A toxémia, ha odafigyelnek, és időben észreveszik, akkor elég jól kezelhető. Persze nem lehet "kigyógyulni" belőle, de odafigyeléssel nem rosszabbodik a helyzet. Ne olvasgass a neten, mert attól csak rosszabb lesz. A vérnyomásodra már odafigyeltek, figyelj a sóbevitelre, és a kellő mennyiségű folyadékra. Nem lesz semmi gond!!!!
Vizeletellenőrzés volt nálad mostanában? (bocs, ha volt szó róla, de nem emlékszem)

Mikor én a koraszülésen aggódtam, akkor elolvastam minden ezzel kapcsolatos topikot... na nem kellett volna, mert a helyzet ettől csak rosszabb lett. Így 3 hete kerülök minden koraszüléssel kapcsolatos írást, cikket, topikot.

Györesz Kép
Úgy emlékszem, hogy az Anita kismamfehérneműk között van ilyen. Én is gondolkozom már rajta, mert a 2 manó kezd elég megterhelő lenni. Ha van valami infóm, akkor megírom Neked.

Orsi

Orsi
KépKépKép
icsilya

Macsnak szívbol gratulalok Kép

Liv, ne a neten olvasgass mindenfélét, az semmit nem segít! Ha nagyon izgulsz, menj be a kórházba!! Akkor a lelkiismereted is megnyugszik és állandóan szem elott leszel. Sajnos a toxémia tényleg nem vicc. Fel a fejjel, minden rendben lesz!

Soraya a nyáriból
soraya

Sziasztok!!

Én is csatlakozom a gratulálók táborához, és hatalmas GRATULA maccséknak Kép

Liv: Én az első babámmal toxemiás lettem, ha gondolod, írj egy mailt és szívesen válaszolok neked ha érdekel vmi!! Egyébként tényleg ne aggódj!

Sziasztok: Niki
lani

Orsi, az, hogy "nem lehet kigyógyulni" belőle, azt jelenti, hogy végig szedni kell gyógyszert, vagy ha beáll a normál vérnyomás, akkor már nem?

A neten való olvasgatás tényleg nem jó, ezentúl nem teszem, mert nagyon rám ijesztenek ezek a cikkek.

Vizelet-ellenőrzés ma is volt, hála Istennek, negatív.

Kép

Kép
liv

Niki, köszönöm! Mail ment!
Liv

Kép

Kép
liv

Szia Györesz,
"Anita" márkájú, én speciel a Brendonban vettem (Váci út), de a Mega Toys-ban + a Kékgolyó u-i Anita üzletben is lehet kapni (több helyet hirtelen nem tudok).

Kicsit szívtam a fogam az ára miatt: 7,500 Ft volt, de most, 1x-i használat után is már úgy érzem, nagyon megérte és örülök, hogy megvettem. A másik pedig, hogy én már eddig is annyit kínlódtam a hasammal, ezzel legalább valamit enyhítek a pocakfájáson. Nagyon jól alátámasztja a hasat és a gerincet.

Különböző méretben lehet kapni (S,M,stb.), úgyhogy ha rászánod Magad a vásárlásra, mindenképp próbáld fel. Megpróbálok képet feltenni róla.

Pusz,
HKata
Kép

Ui.: A bugyi nem tartozik hozzá, a pánthoz van hozzávarrva a hasat takaró rész, ami rugalmas anyagból van, tehát folyamatosan igazodik a has nagyságához.

Kép

Kép
anyamanya

HKata!

Köszi az infót, de azt hiszem, hogy 7500-ért ezt most kihagyom! Még elég sok mindent kell venni a kismanónak és nem állunk valami fényesen! Majd ezután is alátámasztom a kezemmel autókázás közben! Azért köszi, hogy gondoltál rám!

Puszi
Györesz

Kép
Kép
györesz

Györesz,
Igen, abszolut megértelek, szerintem is aranyáron mérikKép, nekünk annyi előnyünk most van, hogy Hanna után szinte csak a fogyóeszközöket kellett ismét megvenni.

Pusz,
HKata

Kép

Kép
anyamanya

Lanyok!

en is mindent ugy vettem, hogy a kovetkezo kettot meg kibirja es minden fele szinut, hogy kesobb lanynak is jo legyen.

Igy nem is fogom tovabb adni, amiket vettunk, mert harom gyerek le fogja amortizalni ugy is.
Nem volt olyan olcso, hogy megint megvegyem.

A dobozokat is elraktam, minden dolognak, hogy majd vissza tudja bele tenni es elrakni a tetoterbe a kovetkezonek.

Kiveve a plusstakarot egy kicsi cipot es hozza egy kicsi zoknit.

Na meg az elso rucit amit vettem.

Az csak az ove lesz.
Azt majd a kovetkezo ketto is kap kulon. Kép

Igy lehet majd takarekoskodni. Kép

Magi
Vendég

Vissza: Gyermekek / magzatok kor szerint

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?