Edina, Henci
Úgy kezdődött az egész, hogy olvasgattam a babás topikokat és sokan írogatták, hogy ekkor meg akkor voltak dokinál, minden rendben, vagy ez meg az tenyészett ki belőlük, kaptak rá gyógyszert, stb. Kérdezgettem tőlük, hogy milyen gyakran vizsgálgatják őket, volt aki azt mondta, hogy havonta, és nemegyszer előfordult már, hogy tüneteik se voltak, mégis kitenyészett valami baci és jöhetett a gyógyi. Volt aki azt írta, hogy csak akkor vizsgálják őket, ha panaszuk van, de ez nem nyugtatott meg.
Ekkor eltöprengtem, engem utoljára a 6.héten vizsgáltak meg, akkor is volt egy jó kis gombám, azóta csak UH volt, ráadásul a a 18.heti UH-ot nem is a dokim fogja csinálja (mert itt az a szokás legalább egy másik orvos is lássa a babát), tehát megbeszéltük, hogy legközelebb a 24.héten találkozunk.
Mindezek tudatában én már beképzeltem, hogy kicsit csíp, kicsit ég (mondjuk elég komolytalan tünetek voltak, csak akkor éreztem, ha érezni akartam
).
Mindenesetre sokalltam azt, hogy a 6. és a 24.hét között nem vizsgálódnak bennem, felhívtam a dokit, mentünk is másnap hozzá. (apuci mondta is, már megint kitaláltam valamit, pedig 3 napja voltunk itt UH-on, akkor még semmi bajom nem volt) Megvizsgált a doki, nem látott semmi különöset, kicsit bővebb a folyás, azért felírt egy kúpot, meg a biztonság kedvéért levett egy kenetet. Persze megnyugodtam és azóta se éreztem égő, csípő érzést. És ez lett belőle.
Azóta utánaolvastam, iszonyú dolgokat tud művelni ez a Streptococcus, ha bejut a babához, megfertőzi a magzatvizet, majd a babát, egyik fő oka a koraszülésnak, idő előtti burokrepedésnek, magzati elhalásnak, és még hasonló szörnyű dolgoknak.
Hálát adok az égnek, hogy kiderült, bele se merek gondolni, hogy mi történt volna, ha ez a baci még további 2,5 hónapig bent élősködik.
De ezután se nyugszom, kiharcolok még egy tenyésztést a gyógyszer után, mert csak akkor nyugszom meg (egy kicsit), ha tudom, hogy kiírtottuk ezt a fránya bacit teljesen.
Kisbabámmal este vagy 15 percig beszélgettem, elmondtam neki mindent erről a csúnya baciról és gyógyszerről, megbeszéltük, hogy az ajtókat nagyon bezárja, még a biztonsági reteszeket is
, ha a baci kopogtat, elzavarja onnan, merthogy idegenekkel nem állunk szóba, ha pedig anyuci véréből gyógyszerek jutnának el hozzá, akkor odafigyel nagyon, és valahogy kiszűri ezeket, és nem engedi be magához.
Nyugi, normális vagyok még
Móni