Új privát üzeneted érkezett!

lehet a Quartier Latinban enni csak ne az elso utcàban ami a StMichelrol nyili, menjetek be az igazi Quartier Latinba ahol helyiek élnek nem turistàknak sok hulye étterem ami gusztustalan
amugy szendvicsek és brasserie-k, menu 1à-12 euroért és nem tudjàtok megenni ugysem ;) ha a felett van egy menu akkor az sok. szerintem Pàrizsban nem érdemes amerikai helyre menni, annyi màs van.
ja, Montmartre-on se egyetek, dràga, bàr rossznak nem rossz de semmi kulonos. a StLazarnàl van egy MarcoPolo nevu hely (asszem) ami viszont fenomenàlis. es a StGermain kornyéke is dràga kis adagokkal. amugy egyszeru a szabàly: ott kell enni ahol a helyiek. kivéve az amerikai gyorséttermeket és kocsmàkat, azok szerintem rémesek, meg azért nem kell odàig menni.
mindenesetre udvozlom Pàrizst, nagyon hiànyzik éss még egy évig nem jutunk vissza, ez tuti :( màr h én nem, a pàrom megy havonta, de az munka és o nem is szereti a helyet
Vendég

repulni én is szeretek de migrénem lesz, és az orvosnak csak igaza van, eddig még nem nyult mellé semmiben. és nem akarok migrént terhesség alatt, meg feszuléseket.
Vendég

Ann!
Nem értem miért kellene a máltaiba vinni a tesco-s ruhákat. :shock:
Azért mert tescóból van? :roll:
Nos elárulom,hogy nagyon jó minőségűek és vettem Én anno a Brendonba olyan ruhát Dominak ami két mosás után eldobandó volt.Persze méreg drága volt. :evil:

Drága ruhák,baba dolgok.
Nos,az a véleményem,hogy az első szülöttnél sokszor nem gondolkodik az ember,megveszi azt ami elsőre megtetszik függetlenül az ártól. :D Persze ez nem rossz.A második,harmadiknál már tudja melyik éri meg az árát,meddig tart,szükség van e rá valójában.Persze vannak olyanok is akik még ekkor is csak azt nézik drága legyen,elmondhassa,hogy melyik boltból vette,melyik országból vette(hallottam már olyat aki Amerikába jár ki ruhát venni :shock: :evil: ),nos ezek az emberek a szobok és nagyon sajnálom Őket. :lol: 8)

KépKép
Kép
mucus75

Picilulu,
igen, valóban sűrű a decemberi programom, de engem nem zavar, mert szívesen járok ilyen vizsgálatokra. Olyan gyorsan elrepül úgyis ez a pár visszamaradó hónap!

Hát, akkor drukkolok, hogy karácsony előtt feküdjön jól a baba, hogy láthassátok a nemét! Te mit érzel?
Vendég

Szobok=sznobok. :wink:

KépKép
Kép
mucus75

nem, én minden ruhàt a màltaiba viszek ha màr nincs rà szukségem, évente 2 zsàk rendszerint. ;)azért megy oda mert màs nem tud venni ruhàt, én màr nem hordom, nem kéri màs. ha pedig ugy adodna h lesz màsodik, neki sem fogok mindent megtartani. egy pottomnyi rugdalozo egy-két honapig jo egy ujszolottnek, aztàn mehet a csomagba, màsnak milyen sok haszna lesz belole.
és pont az ilyen apro dolgokat amik rovid idore kellenek igazibol mindegy honna veszi az ember, csak legyen pamut. alapvetoen azért a tesco nem a csucsminoség, de pont ennél a kornàl ugye 2 honapra nem is kell csucsminoség. én speciel imàdom a hasznàlt ruhaboltokat, nem vagyok sznob, de hosszutàvan a minoségre megyek (ezért is megyek sokszor hasznàlt ruhaboltba, az angol màrkàk amiket szeretek ott kaphatok és 10 évig jok)

azt én sem értem aki pl Pàrizsban a champs elyséere jàr babacuccot venni, csak mert nagy a neve ott egy puccos boltnak. sokan vesznek mindenféle màrkàs vackot arrafelé és a minoséguk sokszor csapnivalo
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára Vendég 2009.11.24 17:21-kor.
Vendég

A minőségi ruhákat én is szeretem, de ilyenkor nem a márkát, hanem a minőséget nézem. A ruha anyaga, szabása, varrása és hogy rajtam hogyan áll. Pici babáknak felesleges az ilyen dolgokat nézni, hiszen hamar kinövi, szóval nem éri meg sok pénzt kiadni a ruhákért.
De az biztos, hogy olyan jó nézegetni a ruhákat, elképzelem, hogy egy ember ilyen pici is tud lenni... 8)
Vendég

Mucus en is rendelek amerikabol sokszor! Aszerint ,hog milyen az arfolyam,mert fele annyiert veszem ,mint itt meg szeretem is a minoseget! A meret mindig jo es korrektek ,sokakat ismerek akik onnan rendelnek vagy kijarnak! Az eggyik itteni szomszed is kijar az unokainak karacsonyra vasarolni,meg szereti is! Nem mellekes ,hogy kulfoldi legitarsasagnal annyiert repulsz amiert a Malev-nal,csak negyed utat tehetned meg!

Bar biztosan sok a sznob is!

Tavaly mikor voltam a tescoban en is meglepodtem a jo minosegen ami a ruhakat illeti! Aranyosak voltak a babadolgok es igenyesnek is tuntek!

Ann ettunk mi az igazi qlatinban is,nem szeretjuk mi sem a turista helyeket,de sajnos nem jartunk jol!

Ami isteni volt az 1 hal etterem ami a Sacre queur kornyeken volt ,de annak a nevet meg nem tudom!
A Hard Rockba azert szoktunk menni,mert nem sok helyen van europaban es szeretjuk a Mexikoi eteleket,mert nagyresze az persze van boven hamburger is,de kozelebe nem lephet a gyors ettermes hamburger!

Nekem tavaly elott gyonyoruen kette vallt a cipom pont a Primtemps es a Gallerie LF kozott ....-annyira boldog voltam ...-24 euroert 1 egyszeru flipp-flopp! Azota kulfoldon mindig van biztonsagi cipo nallam! :x

Kriszta
schat

Jaimee:köszi a receptet!Ahogy nézem én nem várom meg a karácsonyt,előbb megcsinálom.Fincsinek tűnik. :wink:

Fanetta:örülök,hogy vége a kálváriátoknak.Most már rendben lesz minden.

Iner:biztos már túl vagy az amnion.Pihizz!

Susy:elég rosszul hangzik,ahogy ma kezdődött a napotok..Hogy van a kisfiad?

Babaruha:teljesen egyetértek azzal,hogy teljesen felesleges méregdrága holmikat összevásárolni.
Én az Auchanban,Corában néha az Aldiban szoktak gyerekruhát venni,elég jó áron.
Mucus:mi a Max-ból kaptunk 2 kisnadrágot és azt tudom mondani neked,hogy a minőség a kínaival versengett.Kimostam és a gyerek kb 3-szor belefért. :roll:

Ahogy ma nézegettem a babakelengyét, szinte semmit nem kell vennünk majd.Mivel nagyon valószínű,hogy kislány lesz megint.

Susy:látom,hogy nálatok is van egy-kis nézeteltérés a sógornőd közt,már ami a babadolgokat illeti.Nálunk az etetőszék volt a mumus.Nekünk egyszerű,Tescós fa etetőszék van,ami kis asztalkává alkítható.A lányom még ma is használja.Unokatesónak CAM márkájú van,50.000ft-os.
A sógornőm szerint, abban nem lesz gerincferdülése a gyereknek..... :roll: No komment.

Schat,Ann,Silva,Picilulu,többiek:nagy előnyük lesz a gyerkőknek,hogy pici koruktól kezdve 2 nyelven fognak beszélni.Irigy-irigy vagyok most. :wink: :lol:

Norci
Kép
Kép
norci2007

Sellon: Na nem úgy értettem a programodat :D hanem hogy de jó neked hogy ennyi minden történik. Itt összesen 2 UH van, egy a 12. hét környékén, a másik meg a 20. körül. Ezért megyünk magán UH-ra (ezek 100 fontnál kezdődnek), hogy lássuk a picinket. Két hete láttuk de már úgy hiányzik!

A 12. héten volt egy vérvétel, abból levettek mindent, legközelebb azt hiszem januárban lesz valami vérvétel és cukorterhelés. Szóval nem viszik túlzásba. Ja és AFP itt nincs.

Hogy mit érzek? Szerintem tuti kisfiú :D Nem tudom írtam-e már, de eleinte nagyon kislányt akartam, most meg annyira érzem hogy fiú lehet, hogy egy kicsit a kukis felé kezdtem hajlani. Na de legalább ezek után tényleg tök mindegy hogy mi lesz, a kisbaba az kisbaba :D Annyit vártunk rá, hogy legyen itt és olyan boldogak leszünk!!!!

Meglátjuk, de már alig bírom kivárni ezt a pár hetet... még visszaszámlálót is csináltam magamnak az aláíráshoz :lol:

KépKép
picilulu

ANN, kocsival iszonyat hosszú lenne, repülővel 3-3.5óra, kivéve mikor Prágában leszáll, akkor 5. :evil: 2nap lenne, ha nem több. Ilyen hosszú utat most télen nem mernék bevállalni, nekem az autóval való utazás sokkal több veszélyt rejt mint a repülős. A 2.trimeszterben nem káros(azt állitják legalábbis), csak ne lenne ez a szemét járvány. Majd viszek maszkot vagy nemtom, ettől az egytől tarok.
Ha viszont ki kell költöznünk akkor mivel mennénk? Passz, én nem tudom az életemet 20kg-ba összecsomagolni.

Mucus Szia! :) Amcsiban annyira olcsón lehet ruhát venni, h. szinte hihetetlen. AZok a pici nike, adidas baby cipőcskék kint negyed árban vannak. Állandóan vannak leértékelések,és olyan áruházak ahol márkás cuccok egész évben fele vagy negyed áron vannak. Kint nagyon kevés pénzből lehet nagyon jól öltözni. Pl. Tescos áron kint márkásat lehet venni. Amúgy nincs bajom a tescos baby holmikkal, csak az ár miatt példáztam vele. :)

Jó, h. mondjátok a szemorvost, nekem is el kell menni. Fogorvoshoz majd csak akkor ha öklendezés nélkül tudom majd nagyra nyitni a számat. :lol:

Kép
silva

norci: na a Maxx pont egy szar minoség sok pénzért, azt nem szabad, és GAPet sem. nyulnak, ésnem csak a gyerek cuccok.

silva: vigyél maszkot és van akkora fertotlenito amit fel lehet vonni. én lassan maszkot teszek majd a tàskàmba a busz miatt...
Vendég

Jó estét!

Lányok köszi a párizs tippeket,pont a latin negyedben fogunk lakni a nyüzsi, esti séták miatt a Notre D.-nál és a Pont Neuf-nél:)
Kaja: az egyetemtől nem messze van egy tradicionális kis francia étterem isteni a kaja árban is elfogadható és nem turistagyár.
Remélem még megvan....
De előtte holnap Uh és AFP stb. eredmények azok most sokkal fontosabbak:)
kicsyke77

Sziasztok! Aranyosak vagytok lányok, köszönöm az érdeklődést is, ma délután már motoroztunk, azt hiszem megkönnyebbülhetett neki, ahogy a genny kijött...
Puszi, gratuláció átadva, apának hagyta betadinnal lemosni, érdekes nekem nem hagy hozzá nyúlni. :roll:

Norci
Nincs különösebb bajom a sógornőmmel, csak ha itthon vannak( német o- ban élnek) nagyon okoskodik. Úgy gondolja, hogy minden úgy jó, ahogy ő csinálja, más alternatíva számára nem létezik. Volt már hogy tőlük hazafelé sírtam apának a kocsiban, nagyon sziven ütött párszor. Pl. D vitamint sem ad a gyereknek csak kb. fél éves koráig, azt mondta ő szereti a természetre bízni. Nem foghatja a gyereke a cumisüveget, nem állhat fel és nem ugrálhat az ágyon, nem ehet egyedül, mert maszatol, két éves elmúlt de még ráerőlteti hogy naponta 2x aludjon... de inkább nem is sorolom. Ja! és persze a drága dolgok! Szerintem kell a d vitamín, Kristóf még mindig kapja, főleg télen, egy hete már napot sem láttunk. Nálunk lehet ugrálni, maszatolhat az asztalnál, nem tanult a hasamban enni, ezért normális, ha lecsöppen, egyedül iszik, kis örök mozgó, az ő gyerekével ellentétben aki képes fél órát egy helyben állni és az emberre bámulni...
Na most kipanaszkodtam magam. :oops:

Kép
Kép
susytunder

Közben végre eszembejutott megírni hogy én is pcos-sel szenvedek. Nekem is metet írtak fel de 1 hét szedés után pozitívat teszteltem :D Nem csoda hogy olyan sokáig tartott a próbálkozás :(

Susy: Én is jobbulást kívánok a kisfiadnak.

KépKép
picilulu

játékok
nálam alap hogy kinai játékot nem veszek ,inkább legyen drágább de hasznos és jó ,és ne gagyi .

kisruhák
ha igazán szépet akarok venni akor ide megyek http://frenda.mindenkilapja.hu/
ebe a boltba tényleg tiszta pamut kisruhát lehet kapni és álom szépek és puhák .és nem csak kisbabáknak .

ann9
de megéri én se a legdrágábat veszem meg gyerekülésböl .ha az ember keresgél a neten ,biztos talál olcsobatt ,mert nem csak drága dolgokat árulnak ,és nem is kötelező megveni legdrágábatt.

szilvancs
nagyon szép neveitek vanak és szerintem nincs is olyan sok belöle manapság.

mucus75
egyetértek veled sokan ezért veszik meg a drága babakocsit hogy felvákhasanak.

ann9
én is van .volt hogy a vöröskeresztbe vitem 2-3 zsák gyerek ruhát ,vagy bevitem egy iteni használt ruha boltosnak és ő eladta helyetem igy pénzt csináltam belőle .

susy
csak nyugi senkinek nincs tökéletes családja ilyen családtag mindenhol akad,sajna :)
csics

susy: na, màr én is felkészultem lelkire a nagyobb csalàd hasonlo akcioira, plàna majd ha màr meglesz a baboca. egyelore még nem talàlkozom a nagynénémmel, volt egy vitànk igy nem torekszunk rà, meg még nem gyogyultak meg a h1n1bol, szoval el lehet kerulni, de a Karàcsony utàni csalàdi hepajtol màr félek... meg majd a franciàktol, remélem tulàradoan orulnek az elso unokànak ahhoz, hogy engem szekàljanak majd. csak ott ugye nem szokàs màsok dolgaiba beleszolni, ami azt is jelenti h ha én kikotom mondjuk h a gyerek nem akarom h a TVben barmit megnézzen (nem is akarom h tévézzen, hanem DVDket veszek majd neki, olyan jo rajzfilmek vannak), akkor egyàltalàn nem biztos h mikor otthagyom majd nyàron akkor nem teszik le a TV elé. a pàrom legkisebb occse, aki késoi gyerek is TVt néz ugy h kozben a szàmitogép mellett ul, mert rà màr nem volt energiàjuk...
kicsit eloreszaladok, de ettol félek igazibol egyedul a szulés utàni részbol. vannak dolgok amikbol szivesen kihagynàm amennyire lehet a gyereket, ilyen a Tv és a szàmitogépes jàtékok...

amugy ezt marhàra nem értem, hogy valaki megveszi mindenbol az àllitolagosan legjobbat de a természetre bizza a vitaminokat, viszont azt h a gyerek elsajàtitson alapmozdulatsorokat, mint evés, azt màr nem bizza a természetre? ez mero ellentmondàs. de gondolom sajnàlod azt a szegény gyereket, el is hiszem :(
Vendég

kiszyke: asszem tudom melyik étteremrol beszélsz. melyik szàllodàba mentek? arra ismerek egy pàrat. és az màr az igazi quartier latin. imàdom. a pantheon mogott elveszni a legjobb. meg a kedvenc kàvézom is fenn van a luxembourg mellett egy utcàban, a pantheon felé de feljebb, sosincs egy turista sem benne. meg ott a cluny muzeum, odavagyok azért a vàrosért

de a repuléshez Te is vigyél maszkot. én ugye 12 oràt kéne utazzak repulovel is, szoval kocsival megyunk, és igy legalàbb a virust annyira kerulom ahogy tudom, de a repulo gyakorlatilag a legcikibb most. én is tartok attol h hulyének néznek majd a buszont a maszkommal, amit ma szerzek, de inkàbb annak nézzenek mint a betegség...
nem tudom Ti hogy vagytok vele, de most h végigment a csalàdom felén a dolog én jobban félek, ha ez lehetséges...szoval odafigyelek, bàr mindenki a csalàdban arra akar ràvenni h maradjak itthon :roll:
Vendég

lànok: mondtàtok h szoptatos pàrnàt vesztek az alvàshoz hamarosan - elmondjàtok nekem miért, hogyan, stb? (rajtam a sor a buta kérdésekben)

amugy a karàcsonyi menu megint vàltozott: a fatàlon a felvàgottak ajàndék lesz, kalocsai hàzi paprikàval. anyu meg megcsinàlja a vilàgbajnok gyulyàsàt, én meg a gundel palacsintàmat. ezzel el is lesznek, meg meg is fogjàk enni a rokonok. a paprikàbol jut mindenkinek, szoval lehet h készitek egy francia receptkonyvet paprikàs ételekkel amik olyanok mint az o ételeik csak kmagyarosan, lesz konyv a nagyszuloknek amiben tori van meg sok szép kép, és pàlinkàt meg egy rekesz bort is viszunk, és lerendezve a karàcsony.
egy 14 éves gyereknek ti mit adnàtok Karàcsonra amugy? mondjuk nem beszél idegen nyelvet...
Vendég

Jó reggelt:)

Ann: Mi a Pantheon mellett leszünk ca 500 m-re egy Best Western szállodában Serotel Lutece a neve, nem egy fényűző luxus hotel de nem is kell annak lennie párizsban. Imádjuk a várost:)

Remélem nem fogja kis manót megviselni az utazás, de vigyázni fogunk rá, pl reptérre online check in lesz így nem kell 2 órával előbb odamenni csak max 40 perccel felszállás előtt.

Maszkot nem bírom elviselni, próbáltam, hányingerem van tőle:( De majd sálat rakok az arcom elé azt bírom..

Iner: mi újság? Hogy vagy?

Suzy: sógornőm hasonló kategória, legdrágább babakocsi stb... de érdekes magával szemben nem ilyen csak a gyerek hozta ezt ki belőle. Ne mérgelődj rajt nincs sok értelme...

Lányok: nektek milyen sűrűn kell mennetek Uh-ra illetve fogadott dokihoz?
kicsyke77

kicsyke: nekem UH csak az eloirtak, mert a doki sem egy fràszos és én ugye màr mondtam h nem akarom zavarni a babucit (pedig én is szivesen nézném), dokihoz mostantol havonta kontrollra, csak h minden ok-e, vinni a védonoi leleteket ilyenek

pàrizs: ott is sàl, kesztyu, a fertotlenito vacak mert azért messze nem egy higénikus nép a vàrosi francia és ott dul a jàrvàny. nem paràztatni akarlak, ne haragudj, de jobb odafigyelni, anyos - aki amugy higénia pàrti és oltàs ellenes, szoval nem egy paranoid fajta- minden héten mondja hogy àllnak és ekég szarul. a metroval jàrok kozott akiket ismerek màr elég sokan megkaptàk . mondjuk szerencsére benn lesztek a vàrosban, igy nem kell metrozni, az jo. én màr itthon egy honapja nem szàllok metrora.

a szàllo meg szuper, én 2 csillagosokba kuldok mindenkit ott, azok a legjobbak, meg ezek a làncok is jok, nem kell jobb, nem éri meg ugyanis.
Vendég

Ann: nem fogjuk tudni elkerülni a metrót, pl a reptérről is be kell jutnunk a szállásra és azért nem közelíthető meg minden gyalogosan.
Sál, sapka, kesztyű és meleg ruha lesz + vitamin és homeós bogyó.

Egész évben próbálunk egészségesen élni sok zöldséget és vitamint enni, erősíteni az immunrendszerünket. Saját "bió" csirkét, borjút, disznót és mindenféle zöldséget, gyümölcsöt eszünk a vidék kertből. Ha ezek ellenére elkapjuk az influenzát akkor ennél többet nem tudok tenni:( Ismerőseim közül is többen túlestek már rajta van aki 1 hétig feküdt vele, de van aki 2 nap enyhe lázzal és pihivel megúszta.
Azt hiszem mindenkit annyira dönt le a lábáról ez a "járvány" amennyire gyenge a szervezete....
Vigyázunk mindketten magunkra, de pénteken elmentünk az arénába koncertre, vasárnap is elmentünk színházba, most is el fogunk utazni pénteken stb... az éltem megy tovább, zajlik!
Dolgozni is el kell mennem minden nap és közértbe is ahol szintén emberekkel érintkezem. Sőt múlt héten a korházba is elküldtek vérvételre és körzeti orvoshoz is el kellett mennem ahol még extrán előfordulnak beteg emberek:(
kicsyke77

én a korzetinél mult héten bekaptam a hangszàlgyuszit :(
persze, az élet megy tovàbb, nekem nem szuper a léguti dolgokkal szemben a szervezetem amiota élek, szoval akàrmit sinàlok, max gyengébben kapok el dolgokat. pàrizs csak azért ciki mert orrot nem tudnak fujni a gyerekek 5 évesen, kohogni egy 30 éves is ràkohog a kajàra, szoval érdemes a homeobogyokkal felszerelkezni, megha placebo is egy részuk. a fejben is sok dol el, az tuti :) én mindenesetre most orulok h Elzàszba megyunk és az autoval ugyanannyi mmint kocsival kb, igy nem kell repulnom majd :)
Vendég

Ann: A szoptatós párnáról mindnet megtudhatsz itt: www.szopiparna.hu
Én azért szeretnék, mert rosszul alszom. Nem tudok hogy feküdni, hogy kényelmes legyen, sokat forgolódok. Azt mondták erre is nagyon jó, de szoptatásnál is biztos hasznát veszem majd.

Kicsyke: Általánosságban havonta egyszer nődoki, védőnő. UH 4-szer lesz a terhesség alatt. Plusz a vérvételek, egyebek.

Tegnap voltam dokinál. Kell mégegyszer mennem karácsony előtt :( Ráadásul a sok fejfájás miatt, biztos ami biztos elküldött kivizsgálni. Oda is kell mennem. A magyar egészségügytől még mindig kivagyok. AFP+hepatitis miatt voltam vérvételen, vizeletvizsgálaton, azzal nem is volt baj, de hogy mindhárom lelet össze-vissza lesz kész és ki tudja, hogy meddig őrzik!!! És persze a leletért is csak munkaidőben lehet menni! Tiszta gáz!
Szóval nekem is nagyon sűrű lesz a karácsony előtti időszak :( Ebből egyedül az UH-t várom :)

KépKépKép
bogme

nem tudsz valakit bekuldeni a leletekért? a hepB ok, de az AFP szàmomra még mindig felesleges vérvételt jelent :?

na igen, megnézem, engem az érdekel alvàsnàl hogy segit, azt értettem h ahhoz veszitek. nekem még ok, de mikor huzodik a hasam akkor nehezebben alszom, azért érdeklodtem
Vendég

Sziasztok!
Húú Én ma nagyon szarul vagyok.Szédülök,hányingerem van,fáj a fejem,105/61 a vérnyomim. Nincs itthon csak koffeinmentes kávé :evil: colát pedig nem merek inni mert tegnap megittam 1 litert :oops: pedig nem is szeretem. :wink:

Silva!
na jó,nincs bajom azzal ha valaki Amerikából rendel ruhát vagy ha kint van Pl.meló,rokon látogatás stb,hogy vásárol.De csak azért kiutazni,hogy gyerekruhákat vegyen.... :roll: :shock:

Picululu!
Én is PCO-s voltam Domival ezért is fogant a Dévainál.
Aztán mára elmúlt pedig azt hittem ezzel élem már le az életem. :roll: :wink:

Babakocsi:mi anno a nővéreméktől kaptunk egy hiper,szuper kocsit egy baj volt csak,hogy a liftbe nem fért be csak állítva. :D Így két emberes volt a levegőztetés.Egyik vitte a kocsit,másik a gyereket.Aztán egyszer meguntam.Amíg ment lefelé a lift velem lemértem a belső méreteit.Így vettem egy CAM kocsit ami befér a liftbe.Annyira imádom,hogy most is az lesz picurnak semmi pénzért nem vennék más milyet. :D

KépKép
Kép
mucus75

Köszi a dokis reakciókat:)
Csak azért kérdeztem mert én is havonta megyek most kb 2 hét lesz az Afp miatt, de ha megyek mindig csinál uh-t stb.
Másnál ez nem így van?
kicsyke77

ez doki fuggo szerintem és h te mennyire vagy eroszakos - az én dokim foleg a vérnyomàsra és vizeleteredményre kivàncsi, nem vagyok benne biztos de gondolom a magas vérnyomàs és a cukor meg fehérjék miatt, de ezt màs jobban fogja tudni. ha meg egy normàlis egészséges terhesség, nem kell annyi uh
én nem akarok onzo lenni és mindig làtni a magam kedvéért a babàt, igyekszem màshogy erositeni és megnyugtatni magam lélekben. és elhiszem h a doki jobban tudja nàlam mi a jo, és ha rendben van minden, akkor a babussal is remélhetoleg minden ok
Vendég

Ann: Hát kénytelen leszek valakit beküldeni, más választásom nincs. Akár felesleges, akár nem az AFP nálunk kötelező :( Hepaptitis eredmény meg tudod mikor lesz meg? Kb. amikor 26 hetes leszek, vagyis 10 hét múlva!!!
Szopipárna szerintem vaalhogy úgy segít, hogy ha átöleled, tarja a hasat, ha a lábadat rakod fel, talán kevésbé húzódik, stb. Valószínűleg ez is mindenkinél máshogy működik.

Mucus: Emiatt a meleg miatt biztos hogy front van! Azért vagy rosszul. Ha tudsz pihenj le és hideg borogatás! Jobbulást!

Kicsyke: Én tegnap voltam dokinál, de nem csinált UH-t. Mivel minden rendben van és 2 hét múlva úgyis megyek a 18. heti genetikaira, így nem is bántam, hogy nem csinál. Tegnap viszont mért vérnyomást, amit eddig soha. Azt csak a védőnő mért.

KépKépKép
bogme

Jo napot! 8)

Ann nekem orvosilag ajanlott a szopi parna,mert oldalt fekvos vagyok! Igy ugye lefele nyulik a bor es a has is lefele huzodik,azt mondta ,hogy sem a babanak sem nekem nem jo hossszu tavon.
Ezert a szopi parnaval szuperul meg lehet tamasztani es kenyelmi szempontbol is jo ,sulytol fuggetlenul!

Nallam kethetente uh es egyebek,veszeleztetett vagyok azert is!

Szep napot!

Kriszta
schat

koszi, és vanna kulonféle ilyen pàrnàk vagy mindegy (jobbak, kevésbé jok, mi van bennuk?)

nekem is kezd forogni a fejem és beàllni a nyakam a melegfronttol, gondolom az van, mert kinn meleg van és a madarak sem nagyon jonnek enni. szoval én is kolàt innék de mivel az nincs asszem egy nagy tejeskàvé lesz a desszert igy spagoca utàn...
Vendég

Ann, már évek óta használok kézfertőtlenítőt, először furán néztek rám a barátaim, aztán ők is elkezdték használni. :) Maszkot majd viszek. Bátyám most jött haza US-ból, semmi baja és a másik 9embernek sem. A hugom jöv héten thailandrol, ha ő is negativ lesz , nem fogok parázni, maszk és kézfertőtlenitő, ennyit tehetek.
Szoptatóspárnát én azért akarok venni sos, mert nagyon érzékenyek a melleim, párnát kell alá tennem, oldal alvásnál is.

Mucus, igyál colát ha kívánod és ha nincs otthon koffeines kávéd, lehet, h segitene. Biztos vannak olyan hülyék akik nem az olcsóság, hanem dicsekvés miatt járnakaz usa-ba vásárolni. Én még szerencsére nem találkoztam ilyenekkel.
A lift sajnos nálunk is meghatározza a babakocsi méretét. :evil:

Nekem 12.hét után a 16-on kell menni uh-ra, és mindig csak a magándokihoz. Aztán afp, szintén 16.héten. Cukorterhelésről még egy szót sem szóltak és kellene már nézni ellenanyagot is, gondolom majd ha szólok érte...
A 19.héten kellene menni, de elutazunk igy a 18-on lesz a köv. uh.
Összességében 3hetene járok nőgyógyhoz.(idáig igy volt)

Kép
silva

Ami az előbb kimaradt: :)

Suzy:, D vitamint meddig kell adni? Pár hetesen kell elkezdeni és egészen 2-3éves korig mindennap?

Lányok, Ti hányszor voltatok vizeletvizsgálaton idáig???
Azt hallottam, h nagyon fontos, nekem 6.héten volt az első és az utolsó.

Kép
silva

az ellenanyagot megnézheti bàrki, ha jofej a hàzidokid kérd h vegyenek le egy adag vért valamikor és néssék meg. nekem is kell majd mert szerintuk RH- vagyok és 0às, anyàm meg tok màsra emlékszik, szoval jobb ujra nézni egyet. de a doki nekem sem szolt még, és csak tudjàk, ott van elottuk mindig h milyen vércsoport vagy stb (legalàbbis az ényémnél)

nekem a melleim ost nem fàjnak ugy a 7. hét ota, de addig az elso héttol majd megvesztem ugy fàjtak és annyit nottek. de nekem a hàtam nem ok.

ma azt hiszem kicsit mozgékony a baboca. én nem tudok rendesen ulni a székeken, kényelmetlen, mindig valami fura pozicioban vagyok, mert hajlékony vagyok és nem kényelmetlen az abszolut felhuzott làbak a két oldalamon, de ma a babus odarugott (nagyvonalu vagyok h rugàsnak nevezem) azért, szoval ki kell talàlni valami uj poziciot.
most persze a kàvétol még élénkebb lesz, de ha nem iszom kàvét akkor nem tudok elmenni tanitani késobb és azért az jo lenne, nincs messze, àt fogok sétàlni, és akkor egy buszut minusz

a maszk elég szerintem, meg az ovatossàg, és foleg pozitiv hozzààllàs. és én nem vetem màsokba a bizalmamat, szoval kikerulom amit lehet, még jo h a pàrom ebben partner és amikor tud eljon értem meg elvisz, hamàr itt ez a frànya kocsi. sosem hittem volna h orulni fogok annak h kocsival kell munkàbajàrnia
mondjuk ma volt egy abszurd sztori egy baràtomnàl, akinek nem hajlando beadni a hàzidokija az oltàst és olyan szezonàlis irt neki fel ami szerinte ez ellen is véd, csakhogy ezt speciel tudom h nem igaz. azért ha valaki kéri akkor ne mondja màr azt egy orvos h nem, o nem hajlando beadni. ràadàsul nem terhes vagy gyerek.
Vendég

vizelet nekem volt a 8. on és a nodoki most szolt h akkor mostantol négyhetente a védono csinàljon ilyen papircsikos vagy milyen tesztet. tehàt nekem kb a 16-17. héttol. biztosa van jeentosége annak h most szolt errol és most rendelte el ezeket a kontrollokat (és én abszolut nem vagyok semmilyen rizikocsoportban, még a marha alacsony vérnyomàsom miatt sem, hiszen most legalàbb normàlis, mégis arrol is 4 heti kontrollt kért)
Vendég

Nem a védőnőnek vagy a nődokinak kellene mondani, h. na itt az idő ellenagyagot nézni? Vagy megmondani, h hány havonta keressem fel a háziorvost ezért? AMikor volt a vércsop. meghatározás akkor mondták, h no problem,h én RH neg vagyok, mert a terhesség alatt sokszor fogják ellenőrizni. Múlt héten voltam védőnőnél ő sem mondott semmit.
A vizeletvizsgálatra kérdeztem rá, mert bnőm mondta, h. azt a védőnő havonta nézi és nagyon fontos is fehérje és cukor miatt.
Az én védőnőmnek nincs tesztpapirja, majd a doki ad beutalót laborba ha aktuális lesz.
Nem tudom, de valahogy az az érzésem mintha elfelejtenék a vizelet és vérvizsgálatot! Legutoljára már 9e-t kért a dokim, és ha nem néznék itt a neten utána sokmindennek semmit nem tudnék a terhességről. :evil:

Kép
silva

ugyanott tartunk és nekem sem szoltak még az ellenanyag miatt, én ugy tudom majd a 20. hét felé lesz kontroll azzal kapcsolatban

nekem pont az szimpi minden dokimban és védonomben h allati precizek ebben, ok szoltak nekem.
Vendég

Ok, akkor a 20.hétig ne stresszeljek rajta, h. nem szóltak. Hát igen, én is szeretném ha a dokim preciz lenne...

Kép
silva

azért rà is kérdezhetsz, mondjuk az AFPn, hogy azt mikor illik, meg itt is biztos vannak ebben jàratosabbak... hova jàrsz?

nekem amugy a hàzidoki mondta h a nodokitol kérdezzem, mert o nem akar feleslegesen levenni vért és vannak ilyen protokol szeru idopontok amikor szoktak kérni amugy is labort, akkor ugy venné le. ezt persze én is elfelejtettem, de gondolom a 4 heti kontrollban az is benne van h mindig van mire kiirni az ember lànyàt

na nàlunk megy a nagy csalàdi pànik, orvosi korokbol jonnek a jàrvàny-infok, mindenki azt akarja h tegyem magam karanténba egy hétre ... :?
Vendég

Sziasztok!

Mi is használunk kézfertőtlenítőt, főleg most.

Vizeletet nekem 9 héten néztek, meg az AFP- nél lesz. Ellenanyagot is akkor néztek, de most nem fognak. :roll:

Lányok lassan mindenkinek eljön az idő AFP- re, majd genetikai uh- ra, elkezdenek szépen mozogni a babák, és nőnek a pocakok. Olyan jóóóóóó! :)

Silva
Nekem a védőnő és a doki is azt mondta, hogy egy éves korig minden nap kell. Úgy emlékszem 4 kilós korig 2 csepp, aztán már csak egy naponta. Ha betölti az első évet (mi esetünkben Május lesz) akkor megállunk őszig, mert nyáron sok a napsütés, majd ősszel újra adjuk tavaszig. Két éves kor után nem tudom kell e még, majd mondják. Kristóf kapja most tavaszig.

Jajj lányok mi ma akkorát sétáltunk Kristóffal ebbe a szép napsütésbe. A kedvem is egész más. Még megpucoltam 3 ablakot is, holnapra maradt még 3. :)

Kép
Kép
susytunder

ja, eszembejutott egy kérdés: ti nézitek a hotoket terhesség alatt? nektek is vàltozik? normàlis esetben 36,5 nalam mar majdnem hoemelkedes, most meg tok normalisan erzem magam ennyivel, fure :) mondjuk meleg van, le is veszem a futést
Vendég

Silva: Nem hiszem, hogy annyira fontos lenne a vizeletvizsgálat. Nekem minden alkalommal rá kell kérdeznem, ha vérvételre küldenek, hogy akkor vizelet is? Első laborra magamtól mentem, kb a 7. héten. És most a 16. héten volt az AFP vérvétele, akkor adtam le megint vizeletet.

Ann: Aki Rh-, annak kell ellenanyag vizsgálat. Következő vérvételre, ha kell menned, kérdezz rá.

KépKépKép
bogme

tudom h kell, de nem biztos h minden àldott alkalommal, és egyszer valahol olvastam h legkozelebb valahol a genetikai Uh korul, utàna néznek
a dokim azért messze van a hanyag dokiktol akikbol ki kell huzni az infot, nem hiszem h ezt kihagynà, màr beszéltunk rola, csak pontos idopontot nem mondott
Vendég

Sziasztok, engem most az AFP-vel együtt küldenek ellenanyagvizsgálatra is, és valszeg pozítív is lesz, mert az egyik leányzómmal is összeférhetetlen voltam.

jucicuki

én az is lehet h afpn megkérem h csinàljanak vércsop analizist és ellenanyagvizsgàlatot. nekem amugy sem baj ha megnézik, hàtha laborhiba volt az a 0RH-
és akkor onnan gyogyszert kaptàl vagy hogy volt?
a jo, utànaolvasok
Vendég

Sziasztok Lányok!

Túlvagyunk rajta...
Kicsit ideges voltam tegnap, nem tudtam ellazítani magam és kicsit rossz érzés volt a mintavétel de ki lehetett bírni...
A magzatvíz tiszta volt mondta a doki...
Dec.10-én lehet majd érdeklődni, hogy van-e már eredmény, és utána személyesen kell bemenni érte, telefonon semmit sem mondanak...

Reggel kicsit fájt a pocak, de most már egész jó, csak a tű helyét érzem néha...na meg utána a fenekembe is kaptam egyet a vércsoportom miatt (RH-)...

most megyek lefekszem, feküdni kell....

pussz

Köszi, hogy gondoltatok ránk!!!!

Iner

Lilypie - Personal pictureLilypie Kids Birthday tickers
Lilypie - Personal pictureLilypie Second Birthday tickers
iner

eztet talàltam: http://www.babazo.hu/szakertok/20090201 ... acska.html

azt mondja hogy
[quote]A írta:z Ön esetében az RH negativitás miatt minimum 3 alkalommal kell (normális esetben) ellenanyagszűrés: az első 12 hétben, 24. és 36. hét körül. Ha viszont bármikor az ellenanyagszűrés pozitív, akkor további célzott vizsgálatok szükségesek.

és foleg ha nem az elso terhesség mert elsonél nem szokott gond lenni àllitolag

nekem legutobb valahol a 9-10. heten negativ volt, szoval gondolom akkor januàr vagy esetleg ha kikunyizom a két unnep kozott lehet vérvétel ezzel kapcs. hacsak nem tudom az AFPnél kikonyorogni :)
Vendég

Suzy, köszi az infót!

Bogme:Nagyon fontos a vizelet vizsgálat, csak ezek szerint még nem most. Én meg itt előre aggódom :lol: . Lehet, h. csak 20.héttől vagy később.

Ann, Dokihoz Oxyvit-be járok a II. ker-be. Na majd az sztk-s nőgyógyot kikérdezem az ellenanyagról, egyúttal levehetnék arra is a vért. AZ én hőm sokszor 37.1. Nagyobb hőfokon működöm mióta ketten vagyunk. :)

Tegnap észrevettem,h nem is a hasam nő, hanem szélesedem. :?

Kép
silva

silva: meghyugtatsz egy kicsit a hovel, mert ugy beparàztatnak erre a hulye influenzàra h màr egy 36,7tol is megijedek, kozben meg udom h a kàvé most bemenditette a szivem kicsit, azota felment egy picit a hom, csak nem influenza... muszàj vagyok holnap és hnaputàn tanitani és most màr szolnom kell mert paranoiàsnak tartanak h nem megyek 2m-en belulre és fertotlenitem a kezem minden utàn...
viszont màr teljesen a régi a hangom, csak a tegnapi oràmon volt az elején fura, mert 4 napja nem beszéltem és nem jàratodott be valami hamar a hangszàlam, szoval màr ok, orrom sem fujom csak a por miatt meg a szàraz levego miatt, nem is kohogok csak kicsit reggel, szoval làthato betegség nuku
Vendég

ANN, köszia linket megnézem majd, most el kell mennem. Aha, 12. héten, az volt nekem a 6.héten. :) Szerintem fertőtlenitsd csak a kezed nyugodtan! Én szerencsére el tudom kerülni a tömegközlekedést ami influenza veszély nélkül is undoritó.

Kép
silva

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?