Új privát üzeneted érkezett!

Mares
ennél biztosabbra már nem mehetsz :lol:
Igen, megelőztelek :P

Csibuc, EHCS, Bikfy
nagyon köszike nektek is :!: :wink:

A mnyh: 10 mm. Ezt az előbb elfelejtettem :oops: :lol:

"Beteljesületlen álmaid miatt ne mondd szegénynek magad. Az az igazán szegény, aki sohasem álmodott."
betty615

Tetű, má megen :!: :lol:

"Beteljesületlen álmaid miatt ne mondd szegénynek magad. Az az igazán szegény, aki sohasem álmodott."
betty615

Mares, hmmm, klassz tünetek :lol: , csak így tovább! :wink:

Betty, na látod, te kis tetves csajszi :twisted: , most te jössz ám! :wink: Nadon tetsz a vonalzid :D

Lányok, mkinek:

Vicc: Házasság 15 év után

Tizenöt éves házasság után, egy pár a pszichológusnál. Miután a
pszichológus megkérdezte őket, hogy mi a gond, a nő egy hosszadalmas,
szenvedélyes és szívtépő listát zokogott el a szakembernek az elmúlt 15
év összes létező problémájáról. Csak mondta, mondta: elhanyagolás,
bensőségesség hiánya, üresség, magányérzet, szeretet hiány, s egy egész
lista a soha ki nem elégített érzelmi igényeiről, melyeket ki kellett
bírnia házasságának eddigi szakaszában.
A szakember miután végig hallgatta a listát, felállt, körbejárta az
íróasztalát, majd egy hatalmas szenvedélyes csókkal magához ölelte az
asszonyt. A nő elhallgatott, s mint akit elkábítottak, szótlanul leült.
A pszichológus a férjhez fordult és így szólt:
- Látja, erre van szüksége a feleségének, hetente legalább háromszor!!
Meg tudja tenni?
A férj gondolkodott egy kicsit, majd válaszolt:
- Nos, el tudom hozni önhöz, hétfőnként és szerdánként, de péntekenként
horgászok

Bölcsesség:

Egy szent ember egy nap Istennel beszélget...
Mondja neki:
- Uram, szeretném megtudni, hogy milyen a Paradicsom és milyen a Pokol.
Isten odavezeti a szent férfit két ajtóhoz. Kinyitja az egyiket és megengedi a szent embernek, hogy betekintsen......
A szoba közepén egy hatalmas kerek asztal volt és az asztal közepén egy nagy fazék, benne ízletes raguval.
A szentnek elkezdett csorogni a nyála.
Az emberek, akik az asztal körül ültek csont soványak és halálsápadtak voltak. Az összes éhezett. Mindegyiknek egy hosszú nyelű kanál volt a kezében, odakötözve a kezéhez. Mindegyikük elérte a ragus tálat és vett egy kanállal. De mivel a kanál nyele hosszabb volt, mint a karjuk, nem tudták a kanalat a szájukhoz emelni.
A szent ember megborzongott nyomorúságukat, szenvedésüket látva.
Isten ekkor azt mondta:
- Amit most láttál az a Pokol volt.
Majd mindketten a második ajtóhoz léptek. Isten kitárta azt és a látvány, ami a szent elé tárult, ugyanaz volt, mint az előző szobában. Ott volt egy nagy kerek asztal, egy fazék finom raguval, amitől ismét elkezdett folyni a szent ember nyála. Az emberek az asztal körül ugyanúgy hosszú nyelű kanalat tartottak a kezükben. De ez alkalommal az emberek jól tápláltak, mosolygósak voltak és nevetve beszélgettek egymással.
A szent ember ekkor azt mondja Istennek:
- Én ezt nem értem!
- Ó, pedig ez egyszerű - válaszolja Isten - ez igazából csak `képesség´ kérdése. Ők megtanulták egymást etetni, míg a falánk és önző emberek csak magukra gondolnak. `A Pokol gyakran itt van a Földön.´

Nem szeretem a láncleveleket, de ez is a levél végén volt:
Felmérés szerint az emberek 93%-a nem küldi tovább ezt a levelet. Csak 7 % az, aki úgy érzi, megosztaná a kanalát másokkal is.

Ja, és egy képecske 18-as karikával!!!

Enyhe mellékhatások, sertésinfluenza: Kép

Kép Kép[url=https://lilypie.com]Kép

"Boldogok az emberek, kiknek szívét öröm hatja át, mert az öröm Istentõl való" - részlet a Sissi c. filmbõl
esthajnalcsillag

CSillag,

a kép és a vicc nagyon komoly:D

Bettym,

igen, nagyon cukika a vonalzód!!!! :D
punkció, ez dejó szó!!!!

Kép Kép

KépKép

Kép

Kép Kép
kfmares

EHCS
viccek :lol: :lol: :lol:
jó a kép is :lol:

betty615

Sziasztok!
Mares!nagy garatula :lol: :lol: :lol: !
vikus82

Vikus,

köszönöm, de azért én még bizonytalan vagyok,.... most is délután volt erős folyás, nem tudtam mi baj.... szóval azért majd ha a doki mondja , hogy ott van valaki, akkor elhiszem..... de hát naná hogy ott van (remélem) :)

Kép Kép

KépKép

Kép

Kép Kép
kfmares

én parázós , csináltam most is tesztet, pedig reggel 2őt is csináltam, és persze ez halványabb... naná hogy aggódok azonnal :D dilinka vagyok

Kép Kép

KépKép

Kép

Kép Kép
kfmares

Sziasztok!

Lenne egy kérdésem, ma a dokim clostilbegyt tablettát írt fel, sztetek ez jó???
baba.goa22

Mares
te paragép :P
Kép

betty615

Szijjja Babagoa :!:
Mire írta fel a clostilt :?:
Általában azzal a peteérést szokták támogatni, stimulációra szolgál.

betty615

BAba,

Neked miért írta fel? mert a peteérést segíti, ahogy Betty írta.

Kép Kép

KépKép

Kép

Kép Kép
kfmares

Sziasztok!

Egyáltalán nincs peteérésem és policisztásak a petefészkeim, erre írta fel... akkor szerintetek ez jó, vagy inkább szurit kellene?
baba.goa22

baba.goa: szerintem Neked jó eséllyel van PCO-d. Először ezt kellene kideríteni s aztán csak stimuzni... Szerintem :roll:
Vendég

Ez a malacnős kép duuuuuuuuuuurva :?
Vendég

Babagoa
osztom Csibuc véleményét én is.
A doki erre semmit sem mondott :?:
Csak úgy felírt clostilt :?:

betty615

Sziasztok!!!

Egy éve nem sikerült a baba, ezért mentem el dokihoz, mivel csak 1x lett pozi az Lh teszt. Akkor megállapították, h multufoll szerkezetű a petefészkem, majd voltam több vizsgálaton, meg ultrahanggal nézték és akkor derült ki, h egyáltalán nincs....
Én inkább azért kételkedem, h nem e kellett volna szurival kezdeni, mert arról azt hallottam, h nagyon jóóó...
baba.goa22

Baba Goa!

Ez PCO. Egyéb tüneteid is vannak? Szőrösödés, túlsúly, kitolódott ciklusok?
Nálam is ezzel kezdett a nődoki, de csak még több cisztám lett tőle.

Kérj terheléses cukor és inzulin vizsgálatot! Plusz alaphormonokat.
Ha beigazolódik a PCO, akkor Metforminos kezelés, diéta és mozgás kell, és hidd el, rendeződik a peteérésed és nem is lesz szükséged Clostyra.

A lényeg szerintem, hogy nem a Closty a kezdő lépés.

Én is PCOS vagyok, ha bármiben tudok, segítek.

KépKépKép
bikfy

babagoa: nézd, stimugyben én nem tudok segíteni Neked. Nem akarlak ijesztegetni sem, de ha policisztásak a petefészkeid és egyáltalán nincsen PÉ-d, akkor én a helyedben elmennék egy jó dokihoz, csináltatnék egy cukorterheléses vizsgálatot annak érdekében, hogy a PCO szindrómát és az inzulinrezisztenciát kizárjam. Ugyanis ha PCO-d van és teherbe is esel, a spontán vetélés kockázata sokszoros, mint a "nomál módon" működő hormonháztartás esetében.
A másik dolog pedig: ha van túlsúlyod, fokozottan zsírosodó hajad, aknés bőrös, férfias szőrnövekedés a testeden (elsősorban a szeméremcsont és a köldök közötti vonalon, bajusznál, egyéb arcszőrzet, karok és ujjpercek szőrzete), rendszertelen ciklusod (akár ki-kimaradozó mensivel) akkor meg mindenképpen ajánlatos először az okot keresni és nem a tünetet kezelni. Hiába kap az ember ugyanis pé-t stimuláló injekciókat, PCO esetén a szervezet felborult hormonháztartása miatt a terhesség megtartása sokkal nehezebb (de nem is lehetetlen). Arról nem is beszélve, hogy PCO esetén a vezető tünet (de nem mindenkinél fordul elő) a policizstás ováriumkép.
Én ezennel befejeztem az okoskodást, természetesen csak jtanácsként írtam le a fentieket, nem kell megfogadni ha nem akarod.
Vendég

Kedves bikfy!

Nem vagyok szőrős és túlsulyos sem vagyok, kitolodott ciklusom az van 32-36 naposak, de mindig is ilyen volt. Pco? az mit jelent? Terheléses cukrom normális volt...
baba.goa22

Ja és még valami: bikfyvel együtt én is nekem is PCOS van.
Vendég

Baba!

Ha hajlamos vagy a cisztásodásra, akkor az Isten mentsen meg egyelőre aszuritól. Hidd el, nem ez a kezdő lépés.

ALAPHORMONOK és CUKORTERHELÉS!!!!!!!!!!!!!!

FSH
LH
Ösztrogén
Progeszteron
Ösztradiol
Prolaktin

Ciklus 3. és 21. napján!!!

KépKépKép
bikfy

Jaj most már értem a pco-t :D
baba.goa22

Én sem vagyok egyébként szőrös és kórosan sovány vagyok, erre kiderült hogy SÚLYOS!!! inzulin rezisztenciám van és cukorbeteg lettem.

Milyen a terhelt cukor eredményed?

KépKépKép
bikfy

babagoa: nem csak a terhelt cukorérték a lényeg, az nekem is tankönyvi. A terhelt inzulin sokszor már kezdetben nagyon magas. Nekem ami tünetem volt: kitolódott ciklusok (30-tól akár 45-50 napig extrém esetben), zsíros és vékonyszálú haj (2 naponta kell mosnom), kis túlsúly (ami szintén nem mérvadó, mert bikfy sem túlsúlyos, sőőőőt) és policisztás petefészkek. PÉ-m ugyan volt, de kezeletlenül nem kezdett stimuzni a dokim, mert az sokkal veszélyesebb egy PCO-s nő esetében.
PCO pedig: policisztás-ovárium szindróma. Hosszú leírni, inkább olvass utána a www.pco-szindroma.hu oldalon.
Vendég

PCO= Policisztás ovárium

Sok ciszta a petefészekben.

KépKépKép
bikfy

bikfy: ezt jól leírtuk :)
Vendég

Csibucom, amúgy ölellek. Mi a szitu?

Remélem hamarosan követjük Marest, akinek ezúton is gratulálok. :wink:

Bettykém!
Milliószor ölellek és nagyon szupik az eredményeid. :wink:

Most elmegyek enni, aztán jövök.

KépKépKép
bikfy

Nem tudom fejből a leleteredményemet a dokinál vn, de ha legközelebb megyek elkérem.... de van ebben valami, mert egy éve híztam kb 15 kilót, persze kórósan sovány voltam, elfért, bár én az elevitre fogtam a dolgot, de most, h ti mondjátok lehet, h ezért volt :(:(
baba.goa22

Csibuc!
Nagy királyok vagyunk így együtt. :D

KépKépKép
bikfy

15 kg Elevittől?????????? :lol:

A pajzsmirigyedet i meg kellene ám nézetni. Vagy válts orvost, vagy követeld tőle ezeket a dolgokat. 1 év után nem csináltat alaphormonokat? :shock: :shock: :shock:

KépKépKép
bikfy

bikfy: semmi kül nincsen, itthon punnyadok. Új ágyunk tegnap megjött, úgyhogy élvezkedem, hogy végre keresztben-kasul elférek rajta (uram miatt 220 cm hosszú matrac kellett, tehát tényleg extra méret).

baba.goa: nem szabad bebeszélni magadnak, szakember kell, hogy kimondja ezt a diagnózist, de nem árt gyanakorni cisztás petefészkek esetén. Ha a fogigátló elhagyása után röppent fel a 15 kg akkor az megint csak tipikus lehet, de mondom: szakorvos kell, hogy ezt kimondja-leírja. Merre laksz? Tudunk esetleg segíteni?
Vendég

bikfy néni, Te hogyan kajálsz egyébként? 3 óránként szintén? Jó étvágyat Neked!
Vendég

Csibuc
új ágyat vettetek :?:
220cm :shock: matrac :?:
Hát mekkora a te urad :?:

Bikfy
én is ölellek, csumidázom a kis bulgáriádat jó kis kapros öntettel :lol: :lol: :lol:
Jó étvágyat Kép

betty615

Most váltottam orvost mivel a másiknál egy év alatt nem estem teherbe, és holt sötét volt. Most budára járok magánklinikára, ott derült ki, h policisztás petefészkeim vannak, az a doki írta ki ezt a clostilt, de hónapok óta nem voltam vérvételen. Most olvastam ezt az oldalt amit csibuc küldött, és teljesen ledöbbentem tőle, mivel nem tudtam, h ez a policisztás dolog ezzel jár... senki sem mondta... :(:(:( szóval teljesen átkell rendeznem az életem, ti hogy bírtátok ezt? Imádok enni, ettől leszek főleg ki :(
baba.goa22

Babagoa
kitartás, fel a fejjel...először is ki kell vizsgálni, hogy tényleg PCOs vagy e...

betty615

baba.goa: na ez az amit nem szabad csinálni. Először is: tessék megnyugodni! Másodszor: ha érdekel adok egy nagyon jó magánklinikához elérhetőséget, ahol kb. 30.000 Ft-ból megmondják Neked, hogy PCO-d van-e vagy nincsen és megkapod rövid távon a megfelelő kezelést is - már ha szükség van rá.
Harmadszor: ez nem egy betegség kezelése hanem teljes életmód-váltás, ami az elején kicsit drasztikusnak tűnhet (de egyáltlán nem az), és hamar bele lehet rázódni. Nézd meg csak a vonalzimat, röpke 5 hónap alatt 13 kg mínusz (és remélem még nincsen vége).
És igen: doki nem mondta, hogy a policisztás ovárimkép ezzel jár? Hát légy nyugodt drágám, az enyém sem mondta. Sőt.... Ezért már nem is az orvosom. Mielőtt méregdrága stimuinjekciókat váltanál ki, kérlek fogadd meg a tanácsunkat és az okokat keresd meg.
Ha az mevan, jön a megfelelő további lépés is, végül pedig ott fog szuszogni a kezeid között egy pici csöppség :)

betty: az uram 2 méteres :D
Vendég

Csibuc
ejha :shock: jó nagyra nőtt :lol: :lol:
Legalább nem tudod lenézni :lol: :lol: (csak vicc volt :lol: )

betty615

bettym: ez már igaz, jó nagyra nőtt a lelkem. De én sem vagyok pöttöm leány, jó hosszú virgácsokkal áldott meg a sors (meg közel 180 cm-es magassággal) :D
Vendég

A policiasztás ovi az biztos, itt van a kezemben a lelet, ultrahangképpel együtt, már a múltkor is mondta, h ez van, de én nem gondoltam, h ezzel ennyit kell foglalkozni. Ahova én járok az is magánklinika, a neve Praxis budán a bartók béla út 92-94 alatt van. De érdekelne az az elérhetőség is, jobb ha több doki is megvizsgál... köszönöm, h segítettek, és válaszoltatok a sok kérdésemre.... :)
baba.goa22

Ha már úgyis a Bartók Béla útra jársz, akkor csak pár tíz méterre kell menned ;) Priviben dobom az elérhetőséget. És fel a fejjel, nem csüggedünk! HA esetleg elmész a klinikára amit javasolunk, akkor kérlek jelezz vissza, hogy mit mondtak.
Vendég

Csibuc, köszönöm neked :) a héten még kérek egy időpontot, és majd jelzek, h mi volt :)
baba.goa22

Nincsen mit köszönni. Várunk a hírekkel, de egyébként anélkül is szívesen látunk bármikor. Nem igaz lányok? :)
Vendég

Csibucom!

Ja, ja én nagyon tartom a diétát. Szinte sohasem szegem meg, és igyekszem tartani a 3 óránkénti evést is.

Babagoa!

Most még nem tudod, (mert elsőre besz@rik az ember az ijedtségtől)
de ez a legjobb dolog, ami történhetett veled. Innentől kezdve csak minőségi, egészséges kajákat ehetsz. A legfinomabbakat, a legjobbakat. Ezen kívül, mivel most rá leszel szorítva, mész majd tornázni, mozogni is. Ettől szépen lefogysz, kisímul a bőröd, kitisztul, elmúlnak a pattanásaid és annyi bókot kapsz, mint még soha. Szóval fel a fejjel, semmi gáz, higgy nekem!!! :wink:

KépKépKép
bikfy

Baba!
Hajrá Mens Mentis! Segíteni fognak. :wink:

Csibuc!
De jó, ilyen csodás virgácsaid vannak? Mehetnél manökennek. :wink:

KépKépKép
bikfy

sziasztok!

Mares, halk gratu! Vagy már lehet picit hangosabb?

Vidulásul egy vicc:

Egy várandós asszonyka ellenőrzésre megy az orvosához. A vizsgálat után szégyellősen megszólal:
- A férjem megkért, hogy kérdezzek meg valamit...
- Tudom, tudom. - feleli a doki - Megnyugodhat, a szex nem veszélyes egészen a terhesség utolsó hónapjáig.
- Nem egészen erről van szó. Hanem arról, hogy nyírhatom-e továbbra is én a füvet.

:D :D :D :D :D

baba.goa,

Üdv itt!
Vendég

bikfy: én manöken? :shock: Na attól mentsen meg a jóisten mindenkit! Attól még 20 kilóra vagyok :)
Vendég

Csibucom, ha ilyen tempóban fogysz, akkor az is el fog jönni. Még 2-3 hónap és irány a kifutó. :lol: :lol:

KépKépKép
bikfy

Sziasztok!

Nekem is lenne kérdésem a pco-val kapcsolatban, ha tudtok segíteni.Valószínűleg nekem is az van (vagyis a policisztás pfészek tuti), de hormonvizsgálatom csak ezútán lesz) Nem vagyok szőrös, de a fogigátló abbahagyása után híztam kb. 4 kilót és rengeteg mitesszer és időnként pattanás borzolja az idegeimet.

A kérdésem az lenne, hogy az lh teszt mennyire megbízható, ha valóban pcos vagyok, mivel 4 napig abszolút pozitív volt a teszt. Ma egy másik fajtát használtam, ami kevésbé érzékeny, de még ezen is majdnem egyforma volt a két csík.

Köszi a segítséget!
morcivaci

Nem-nem bikfy néni... Még 5-6 kg jó szívvel lemehet, aztán utána szerintem nem nagyon fogom erőltetni a dolgot. A kifutót meghagyom Neked :lol: :lol: :lol:
Vendég

Vissza: Fogamzás

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?