Krimo!
Köszi
Anyapoc!
jaaa, az a torony
Én a hajón keresgéltem a tornyot...
Nem kaptam kicsi cserepet a tetejére, csak harang-alakút. Amikor azt odabiggyesztettem, akkor valahogy nagyon elütött az egésztől. Fogtam egy falapot, kivágtam belőle egy karikát, annak a közepét kifúrtam, és az alsó cserépre rögzítettem. A korlátnak sok lukat fúrtam, és fogpiszkálót döfködtem bele. Azok lógnak ki alul. Először le akartam csiszolni őket, de így valahogy olyan "életszerű" az a kilógó vacak a terasz alján
A hajó alját és tetejét Pálma Fa ragasztóval ragasztottam össze, meglepő módon nagyon stabil lett. A gondom a korláttartóval volt, az nem akart a helyén maradni, bármivel ragasztottam. Mostmár mindegy
Én is gondolkoztam a Heinén.
Persiles flaskából el lehetne készíteni azt is, csak az orrészt kellene kissé homorúra csiszatolni, az én bárkáim orra inkább domború.
Fogod a formát, kiöntesz egy "hajónyit", akkor ezt kapod meg:
http://www.babanet.hu/ujgep/discus4/messages/39/82792.jpg Aztán kiöntesz egy ugyanilyet.
Ez azért kell, hogy az emeletet megtartsa. Mikor ez a második darab megkötött, akkor visszarakod a formába, teszel rá némi fóliát, és öntesz rá egy "emeletnyi" gipszréteget, de az emeletet az orr felé egy plexivel, vagy kartonnal lehatárolod. Nyilván ki fog folyni itt-ott a gipsz, de az is tökéletesen formázható utólag.
Mikor megszáradt az emelet, az tökéletesen passzolni fog a hajó aljához, hiszen egy formában öntődtek kifele
Ablaknak lehetne kicsi üvegmozaikot ragasztani, majd vmi kötőanyaggal(pl.gipsz)körbefugázni, a piros csíkot szélesmetélttel lehetne megoldani...
Az antennák bambuszpálcikák, fogpiszkálók is lehetnének...
Hajrá
Simán menne
Érthető amit leírtam, vagy lerajzoljam?
Itt vannak a képek a kész tócsáról, nem tudtam rendesen lefotózni, mert sötét volt bent, és ráadásul a kicsik próbáltak, így nem is szöszölhettem sokat. Itt a festett gézből készült
kék gézfelhő, aztán a
tornyos kép,
kicsit közelebbi kép, itt már látszik a torony tövében hajtó búza, és a kihajtott farönk a kép jobb részén. A farönk kissé elkókadt a szállítás alatt, de már jobban van
Van itt
másik oldalról,de
föntről látható zátonyra futott hajó is, ezen a békalencse is látszik. Már amennyire...Bár lehet, hogy
itt látszik jobban a békalencse. Még virul a saláta is, holnap meg már úgyis az utolsó nap lesz az oviban
Csi