Új privát üzeneted érkezett!

onlány dilis!!! :lol:

Kép
gtunde75

8) csak kismami :!: :arrow: :lol:
Csip, mi is valahogy így fizettünk! Akkor ezek szerint nem csak velünk csinálják :roll: :shock:

Kép
Kép
onlány

Csip, ha mégis úgy gondolod, h rendelnél tesztet, az LH-s topikban EHCS-tól tudsz rendelni olcsón priviben :!:
drukkolok, h baba legyen a dologban++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++

Tünde, laptető...úgy legyen szívből kívánom :!: :wink:
nem semmi lehette vezetni azt az IFA-t, de ez egy nem olcsó jogsi volt azt hiszem...és ki tudja még mire lesz szükséged egyszer?

Ancsi, én már el is képzeltelek abban a szerkóban :lol:
várom a képet!

Kírus, kerekedsz már szépen :wink: csinos vagy :!:

Iner, nagyon, de nagyon veled vgyok holnap és drukkolok, h ne fájjon a mintavétel, ha lehet ilyet mondani nem feszíts, ne görcsölj, mert akkor nem tudnak jól szúrni, a legjobb lenne, ha vki ott lenne veled és fogná a kezed (a nővéremnél én ott voltam, sokat jelentett neki) :!: :wink:

Kép

Suzy és Ádám

KépKép
suzy78

kírus!
szép poci :)

iner!
ezerrel megy a drukk!

youlcsi, Muki anyuja
-j-
Baja

suzy78 köszi! :lol: ez a hasbaszúrás érzéstelenítő nélkül megy egyébként? biztos nem egy leányálom! de a cél érdekében mindent! nekem is kell majd valószínű... a koromra tekintettel... :lol:

Kép
gtunde75

tünde, igen nem tudnak, h érzésteleníteni :?: :!: sajnos, de inkább ez, mint egy betegség :!: :?:
igen a kor miatt is fontos, h az ember elgondolkodjon, h igénybe veszi-e :?:

Suzy és Ádám

KépKép
suzy78

suzy78 húúúú, hát akkor nem lehet kellemes!

na jó csajok, megyek! online randim lesz!!!!
jó éjszakát mindenkinek!!!

Kép

Kép
gtunde75

Jó reggelt !!

Köszi csajok a bókokat :D ,egyébként naciban nem látszik ilyen "formásnak"(szerintem)...
Többiek is tegyetek fel képet!!! :wink:

Iner!!
++++++++++++++++++Drukk!!!!!!!!!!!!!

Nem semmik ezek a gázosok azta
:shock: :shock:

Hoztam pár képet lánykámról,ma adták oda az oviban :) ,igaz alul megfésülhették volna elötte a haját mert elég szénaboglya :lol:

Kép

Kép

Kép
Vendég

Iner, drukk és várunk este nagyon :wink: :!: Kép

Suzy és Ádám

KépKép
suzy78

Kírus, aranyos kis csaj Kíra, h meg van illetődve nem :?:
milyen nagy és sötét a szeme, kitől örökölte :?:

Suzy és Ádám

KépKép
suzy78

Zsu!
Tuti ez a kép is,jó kis gőzőlgő kávé vagy tea :P :P
Megy neked majd egy privi!!
Köszi,hát igen az ovis fényképeken mindig ilyen képet vág,nincs aki mondja neki biztos hogy mosolyogjon :) ..
Apájától örökölte a szemét
8) Íme a bizonyíték :D ,de látod itt már fülig ér a szája ...

Kép

Bocsi ha sok vagyok a képekkel!! :oops:
Vendég

Kírus, én örülök a képeknek :wink:

így már érthető honnan az a szép sötét szeme színe :wink:

nekem is ment a privim válaszként :!: :wink:

Suzy és Ádám

KépKép
suzy78

szép napot!

kírus!
az ovis képeken tényleg elég komoly a kiscsaj... de apájával egyszerűen fantasztikus az a mosoly :)
az ilyen mosolyokért (is) szeretnék gyereket :D

youlcsi, Muki anyuja
-j-
Baja

Jó reggelt, csak egy gyors jelentkezés, mert megyek anyámékkal vásárolni...
Tegnap annyian lettek a szoliban,hogy elseem bírtam köszönni :roll:
Este 7 körül úgy rám tört az alhasifájás, hogy csak na...Szerintem pirianyó jeletkezett be, hogy nem sokára itt van... :? :?:
Nem tudom...
Ma reggel meg felkelltem és nem alap szintem van híg.vizes, kicsit krémes folyásom...Ez szokott lenni menzi elött??Mert én nem figyeltem meg ezt anno????!!!!!!!!
Ezek vannak...
Majd jövök és vissza olvasok!!!!!!!!!!
Puszi
csip-csip18

Sziasztok!

kírus gyönyörű ez a lány! na és ez a mosoly apájával együtt! ééééédes!

suzy78,-j-
sziiiijjjjasztok! :lol:

csip-csip18 krémes-vizes nyák peteérés előtt, közben szokott lenni! kicsit sem lepődnék meg, ha még csak most lenne tüszőrepedésed! sztem ne várd szombatra azt a pirit! később lesz az ideje! figyeld továbbra is a nyákot... ha "kiszáradsz" :arrow: na akkor vagy túl a pé-n!

szép napot mindenkinek!

Kép
gtunde75

Tünde, szijjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjja :wink:
munka megy ezerrel :?:

Suzy és Ádám

KépKép
suzy78

Sziasztok!

Hát mi a Heim Pál kórházba kezdtük a napot, reggel felébredt Kristóf és olyan furán, beterpesztett lábal ment és mutogatott a pelusra. Majd ráült a motorra és le is szállt, na mondom kakilt, tisztába teszem, felöltöztetem. De minden hiába, kaka nem volt, de csak mutogatott a pelusra. Megnéztem jobban a kis fütyijét, és akkor vettem észre, hogy meg van neki dagadva és nem megy hátra rajta a bőr. Hívtam a védőnőt, aki még negyed 9- kor nem volt bent :!: a doktornő csak délután rendelt, így hívtam anyukámat, ő azt mondta vigyem az urológiára. Aztán elértem a védőnőt és ő is azt mondta, így mentünk a kórházba. A fityma zacskója van begyulladva, mikor közölte velem a doki, hogy kinyomják a gennyet onnan, azt hittem rosszul leszek. :shock: de végül csak pár pillanat volt, és a kis drágám hősiesen viselte, szorította a kezem és picit pityergett. Betadinozni kell neki, és egy hét múlva kontroll. Tegnap este még semmi baja nem volt, ma meg már ez történt.

Lányok az a rengeteg felnőtt és gyerek ott... ha most nem kaptunk el semmit, akkor sosem fogunk. :shock: :roll:

Kép
Kép
susytunder

Suzy, sajnálom, h ezen át kellett esnetek, de igazán egy hős kisfiad van azt hiszem :wink: ez a ti érdemetek, mert nagyon sok kisfiú csak úgy ordít, de sztem egy felnőtt is ordítana, mert az annyira fájdalmas lehet :!: :shock:
reméljük, h gyorsan gyógyul, drukk++++++++++++++++++++++

hát igen, egyik nap még semmi...aztán meg ott a baj...szörnyű lehetett, sajnálom :!:

nem kaptatok el semmit, ne gondolj erre, valóban sok a beteg gyerek és felnőtt is...azt meg megint csak tudjuk, h az ellátás milyen és mennyire gyors :!: :?: inkább hagyjuk :!:

Suzy és Ádám

KépKép
suzy78

suzy78 jaja...bele fogok fulladni!!! :lol:

susytunder szegény Kristóf!!! jobbulást Neki!

megyek vissza húzni az igát!!! :lol:

Kép
gtunde75

én mára befejeztem a melót...

este még leszek otthonról, további szép délutánt!

Suzy és Ádám

KépKép
suzy78

susy!
jobbulást Kristófnak!
már olvasni is borzalom volt, hogy mit csináltak szegénnyel...

youlcsi, Muki anyuja
-j-
Baja

Sziasztok Lányok!

Előre is bocsi, hogy most nem írok külön senkinek, de eléggé be vagyok fordulva. Ma voltam védőnőnél, és alacsony az AFP-m. Kecskemétre kell mennünk a genetikára, de ma már nem tudtam időpontot kérni, mert fél 4-re értem haza és senki sem vette fel.
Kirus, asszem neked is alacsony volt. Mennyire?
Azt mondták, hogy genetikai UH lesz. Szerintetek majd ezután döntik el, hogy kell-e magzatvizet venni, vagy akkor ott? Eléggé be vagyok fordulva.
Ezek az értékeim.

AFP-14,8 IU/ml
Median-31,8 IU/ml
MoM-0,47

Zsu

Talán te ebben jártasabb vagy. Mi a véleményed? Mi az a másik két érték a MOmon kívül? Az nem is számít?

Joli
Kép
Kép
joli83

Joli!!!

Ne aggódj!!!
Az enyém 0,23 lett..
Ha az uh-n rendben minden akkor nem fognak felajánlani amniót(magzatvízvételt)..nekem is azt mondta a doki hogy mivel az uh nem igazol semmi féle rendellenességet így nem csinálnak semmit..
És hagy mondjam el a Karasz még az én 0,23-ra is azt mondta no para...mert 0,15 szokta öket is megilyeszteni... ugyhogy ne aggódj Joli!!!
Én is 7.-én megyek ismét Kecskemétre...
Itt Baján mikor mész uh-ra???
A median-om nekem is ugyan ennyi mint neked..
Meg fogsz nyugodni hidd el!!! :wink: Nem lesz semmi gond!!!
Vendég

sziasztok!

megint nagyon fárasztó napom volt, de ma valahogy jobban haladtam a melóval, mint az elmúlt időszakban... így legalább kevésbé lelombozó a helyzet! :)

joli83 szegénykém! de ne keseredj el!!! borzalmas érzés lehet, de biztos minden rendben lesz... ezek az eredmények nagyon félrevezetőek tudnak lenni!!! bár nem tudom mi mit jelet, és hogy mennyinek kéne lenni, de egyre több olyan esetet olvasok, hogy egy-egy ilyen vizsgálat után a kismamik teljesen el vannak keseredve, mert megijesztik őket, aztán végül is minden a legnagyobb rendben van!!! Nálatok is rendben van minden! látod Kírusnak rosszabb lett az eredménye...és mégis minden ok!!!
megy a drukk Nektek ezerrel!! ++++++++++++++++++++++

Többiek hogy vagytok?

csip mizu?

suzy78 hogy vagy ma?

gyancsi holnap már szerda!!!!! :wink: :lol: :lol: :lol: képet kell hoznod!!! :wink: :lol: :lol: :lol:

szép estét mindenkinek!

Kép
gtunde75

Sziasztok!

Joli, sajnálom, h amikor jössz is csak rossz dolgokkal... :cry:
Jó lenne már, ha tényleg a nődokik kézbe vennék ezt az AFP dolgot és végre megszűnne ez az egész :!:

A lényeg, h az AFP önmagában nem indokolja a magzatvíz mintavételt, csak ha társul hozzá egyéb uh gyanújel is :!:
:arrow: ezért kell menned Kecskemétre (gondolom, h akkor baján nincs genetikai uh :arrow: ez van hozzátok legközelebbi genetikai központ :?: :!: ), h ott akkor megnézzék van-e uh gyanú jel :!:

sztem a leleted alapján ne legyél elkenődve, de tudom az ördög nem alszik!

nyugi Joli :!:

Iner
Kép
várlak már nagyon :!: :!: :!: :roll:

Tünde, küszködök a tüszőmmel...a jobb oldalam egyszerűen leszakad...spontánkodunk amennyit csak tudunk :lol:
sokat dolgozol nagyon, mikor van nálatok év vége :?:

Suzy és Ádám

KépKép
suzy78

hát nem jöttetek elköszönök...
Kép

Suzy és Ádám

KépKép
suzy78

suzy78 szijjja! nálam az év vége az utolsó banki munkanapon van, idén dec.30. :) nekem az év utolsó napjaiban kell a legjobban figyelnem, hogy a bevétel-kiadás egyenleg ne szálljon el nagyon + vagy - irányba! :?
igazából nálam az év közepe a lightosabb időszak... :)
átérzem a küszködésed a tüszővel, most én is megszenvedtem vele...vagy egy hétig fájt... :) de most úgy tűnik elmúlt! :lol:
szurkolok, hogy a télapó valami nagyon szép ajit hozzon Neked cserébe a sok spontánkodásért!!! :wink: :lol: :lol: :lol: :lol:

Kép
gtunde75

suzy78 lekéstelek! :cry:
na akkor én is megyek alukálni! :lol:
jóccakát!!!

Kép
gtunde75

nem késtél le...itt vygok ám még... :lol:

értem, akkor még sok munkanapod van még hátra :cry:

köszi, remélem megszán télapó vagy a jézuska egy pozi teszttel, neked is hasonló szépet kívánok :wink: :roll:

most mentem aludni, puszi

Suzy és Ádám

KépKép
suzy78

Hát nem aludtam túl jól, és már fent is vagyok. Már most 7-kor telefonáltam időpontért. Nagyon rendes nőci vette fel. Mondtam neki, hogy mi az ábra. Azt mondta dec. 1-re tud legközelebb időpontot adni az UH-ra. Közvetlen a genetikára nem. gondolom ez a szakrendelést jelölheti. De először úgyis UH kell. Kérdeztem, hogy ott ugye meg tudják mondani, ha kellenek még más vizsgálatok? Mondja, hogy persze. ha bármit észrevesznek, akkor megmondják, hogy hogyan tovább. De azt is mondta, ha bármi furát érzek, hogy esetleg baj lehet, akkor ne várjak keddig, hanem menjek, akár hétvégén is. Elvileg semmi különöset nem érzek, hogy más lenne valami, így szerintem kivárom a keddet. Nem szeretném, ha valami mondva csinált indok miatt meg esetleg bunkók lennének, mert mások elé tolakszom.
Kirus, nálad is így volt? Hogy először az UH-ra adtak időpontot?

Joli
Kép
Kép
joli83

Sziasztok!!

Joli!!!
Én is dettó így voltam vele hogy nagyon kész voltam...de neked is kell ez az uh hogy megnyugodj,meglásd nem lesz semmi baj!!! :wink:
Csak az uh-ra kell időpont,aztán mész a genetikai tanácsadásra,ott csak beadod a kiskönyvedet meg amit kaptál uh-n papírt és majd szolítanak... Ott egy kicsit sokat kell várni :roll:
Nekem mikor megmondta a Karasz hogy a sulyom miatt ennyi az afp-m akkor tökre megnyugodtam...ezt neten is írják kerek perec..
De remélem tényleg csak ez..bár minden uh elött görcsbe áll a gyomrom nekem is...
Tudom nehéz..de nyugodj meg egy kicsit!!!! :wink:
Vendég

Jó reggelt, lányok...

Nem is tudom ki mondta vagy ajánlotta nekem az ovu tesztet, talán Ancsám vagy Onlány.... :oops:
Na hát nem rendeltem, de tegnap bementem a Rossmannban és mondom megnézzem...
Persze, hogy vettem is 1 csomagot...
Ma meg is csináltam életem első tesztjét, de azért jobb, hogy ezt csinálom meg mint egy egy terhességi tesztet, érdekes attól jobban tartok...talán az eredménye miatt :oops:
Na szóval és mit láttok először csak egy erős csíkot...Na mondom jó megsemm lepödöm...Aztán vissza raktam a tasakba be a pénztárcámba, majd ismét 15 perc múlva mondom meg kuksizzom erre, ott van a másik csík....de halványan....
Ügye ez most negatívat ír az értékelésnél...
De Onlány, azt hiszem te mondtad, hogy csináltál...És...

Akkor most mi van :roll: :roll:
csip-csip18

Kirus

Köszi az infókat! Mondjuk azt elfelejtettem megkérdezni, hogy hasi UH lesz vagy hüvelyi. És teli hólyaggal kell menni, vagy üressel?

Joli
Kép
Kép
joli83

Joli!
Szivesen,ha bármi kérdésed van csak kérdezz nyugodtan,ha tudok segítek!!! :wink:
Hasi uh lesz már,üres hólyaggal kell menni..
Bajára mikor mész uh-ra???
Vendég

Csip-csip!
Hu én ehhez nem értek :roll: ,de megy a drukk!!!!!!!!++++++++++
Vendég

Köszi, Kirus!

Bajára dec. 10-én kell mennem, a 20 hetesre.

Joli
Kép
Kép
joli83

Sziasztok! jó reggelt!

csip-csip az lh tesztet mindig késő délután-kora este kell csinálni, úgy, hogy előtte 2 órán keresztül nem iszol!!!! az értékelhető eredmény 5 perc múlva látszik... később (pl 15 perc múlva) már nem a valós eredményt mutatja, mert ahogy szárad egyre erősebb lesz!
akkor pozitív az eredmény, ha a második csík ugyanolyan erős, vagy erőssebb mint az első...
sok sikert!!!

Kép
gtunde75

suzy78
Te kis hamis!!! :wink: :lol: :lol:

Kép
gtunde75

Kép

Tünde, :lol:

Suzy és Ádám

KépKép
suzy78

Tünde: De még mindig ugyan olyan....
Pontosan nem nézztem hány perc telt el, de szerintem 10 perc körül, de nem tom...
De nem erősebb a második csík,mint az első....
Olvastam ezt amit írtál, igen azt értem...Csak, hogy Onlány, szerint ha jól emlékszem ez is ki tudja mutatni a korai terhességet???
Lehet hozzá köze, vagy baba a dologban???
Vagy rosszul értettem.... :? :?:
csip-csip18

csip-csip18 ha terhes lennél elméletileg nem lehetne vizes-krémes folyásod, főleg nem olyan nagy mennyiségben, ahogy azt tegnap írtad! bár ki tudja, lehet máskép működsz, mint a nagy átlag! :lol: :lol: :lol:

Kép
gtunde75

Csip csip! Igen én mondtam. Hm, eeez annyit jelent, hogy baba, de tessék várni néhány napot kb 2-3at és egy hcg tesztet is csinálj, mondjuk az nap, mikor nem kéne megjönni. Küldök privit!

Amúgy jó reggelt mindenkinek!
Nemsokára visszatérek a normális kerékvágásba, de ez a szakdolgozat kicsinál! dejóóóóóóó, fellocsoltam a lépcsőt a kávémmal :twisted: Mi történt tegnap? Be kellett mennem a fősulira sos és jön egy telefon anyóstól, hogy mit etettünk a gyerekkel Shocked Mondom miért, mert végigvonult rajta valami kiütés és fel van dagadva. Mondom, ok azonnal dr.! Szerintem mogyoróra allergiás! Apja adott neki, hiába mondta, hogy ez nem egy másfél éves gyerek tápláléka!!! Először azt mondja anyós vár még, mondom nem!!!!!!!!!!!!!! Mivan ha befullad a dagadástól??? Végül elvitte, injekció kúrára van ítélve szegény és allergia. De nem értem, hogy lehet mogyitól, mikor azt korábban is ette, és semmi baja nem volt tőle és miért másnap jön ki???

Iner? Na??? Drukkoltam ám!

Pill, lányom kötül csend honol :shock:

Kép
Kép
onlány

lányom néma csendben ül a játékvárában és alkotóelemeire bontja a hajgumimat :shock:
Senki sehol??????????
Tünde, a te görbéd is elég érdekes :shock: Pedig varázsigét is mormoltam!!!
Joli, nyugi! Afpnál nem ritka eset az alacsony mom. Amúgy én sem tudom a többi mit takar! A genetika mindent eldönt, hidd el rendben lesz minden :)
Suzytunder, mikor mentek 4dre legközelebb? Illetve, mikor mész uhura? Kíváncsi vagyok babátok nemére!

Kép
Kép
onlány

Onlány: Én vagyok ám!!!!!!!!!!
Privi válasz küldve :D !!!!!!!!!!
csip-csip18

Jo reggelt Csajszik!!

A kepet csak delutan tudom hozni, ( mert meg meg sem csinaltam :roll: ) mert most megyek autot szerelni....Nem indul termeszetesen az egyik es ma akartunk menni a baratnömmel kari diszeket venni....Na mindegy, remelem csak az aksija szarakodik es csak be kell bikazni...De mar megint az auto :evil: :lol:

Iner- Gyere a hirekkel, nagyon varlak!!!!

Joli- Nem szabad adni az AFP-re, kerlek nyugodj meg, mert minden rendben lesz...Ugyan azt tudom neked irni, mint Kirusnak, hogy itt kint mar nem is csinaljak, mert annyira elavult es tul sok a hiba szazalek!! :wink:

Kirus- Kislanyod nagyon cuki, az a mosolygos kep halali :lol:

Susytunder- Jobbulast Kristofnak, nem lehetett egyszerü neked ezt vegig nezned, neki meg kibirnia, de milyen kis hös volt!! :wink:

Onlany- Aztaaaa :shock: ..Ez az allergias roham nem semmi hallod!!
Mit jelent az injekcio kura???Hordanod kell valahova ahol beadjak neki??

Gtunde- Szijaaaa te lany!!!Mizujs nalad??Mikor erkezik a parod megint hozzad? :D

Zsu- Szep jo reggelt neked!!Sok munkad van draga??

Csip-Csip- Szevasz Csajeeee!!!Hat azt nem tudom, hogy hogyan kell jostesztkent hasznalni az ovu tesztet, de ha rakeresel a neten, ott le van irva, mert egyszer mar en is megtalaltam, csak persze most mar dunsztom sincs, hogy hogy volt :wink:
Mikor kene nem megjönnie??Szombaton??Akkor szerintem egy 10-es erössegü tesztel siman tesztelhetnel egyet holnap ( HCG tesztre gondoltam), mert elivleg 12 DPO-n mar mutathat valamit :wink:

Na most lepek kicsit lanyok, de jövök kora delutan a keppel :lol:

Pusszantas!

KépKép
gyancsi

onlány igen, úgy tűnik anovulációs a ciklusom! :) privi megy!

Kép
gtunde75

Ancsi, nem vészes :!: várom a képet, de tudod ezt is elképzeltem már... :wink:

Suzy és Ádám

KépKép
suzy78

Tünde: te küldted nekem azt az oldalt, ahol a nyákról írnak, na elolvastam...
És én is azt olvastam, amit te írtál nekem...
3 nappal a tüszörepedés után szárazságnak kell bekövetkezni. Egy héttel utána a szervezet újra krémes állagú nyálkát termel, ez 2-3 napig is megfigyelhetö. Ez a nyálkatermelés a beágyazódás idöszakára esik ugyan, de ezzel nem függ össze. Ezután a menstruációig ismét szárazság következik. 1-2 nappal a vérzés elött újra vizes, tojásfehérjeszerü nyálka figyelhetö meg, ha nem lépett fel terhesség. Ez a következö vérzés elörejelzöje.

Náalm úgy volt:
Talán volt 1-2 napig szárazságom...És mrűár 3 napja krémes...Most nem vizes, és tojássárga...Krémes...És itt tartok...De szárazság sehol nincs...
És ügye az olvasható, hogy menzi elött ismért szárazság következzik...
Na mind 1 mjd elválik...
De szerintem Én úgy érzzem Neked lesz igazad piri anyó lesz....
Pedig nem bánnám, ha Onlánynak lenne igaza :D
csip-csip18

Zsu- Na kivancsi vagyok, majd mit mondasz a kepre, ilyennek kepzelted el vagy sem :lol: Tudod, mint a masiknal is :wink: :D

Csip- Szerintem bird ki holnapig es holnap tesztelj egy HCG-t , en tuti ezt csinalnam :lol:

Csajok most olvastam egy masik topikban, hogy Bettynek 19 db tüszöje lett, vannak majdnem 3 cm-esek is :shock: :lol: ....Ugyhogy holnap punkcio, szurkoljunk együtt ( fuuu ez olyan, mint valami olimpiai reklamfilm :lol: ), hogy sok pete termekenyüljön meg!!!!!En annyira izgulok!! :wink:

Na most mar tenyleg eldugultam!!

Pusssz

KépKép
gyancsi

Sziasztok!
kicsit odavagyok :( annyira számítottam arra, hogy ma kezdhetem a norcolutot... de a dokim reggel jött, és fél 9kor már mondta is a telefonban, hogy ma már nem lesz. hangja alapján utolérte valami kórság :? így holnap sem lesz a szakrendelésen... majd csak jövő hét elején. szabin akartam lenni... de így kénytelen leszek bejönni :?
kérdezte a jóember, hogy terhes vagyok-e már... ovu nélkül elég nehéz :roll: de azért jövő hétig csak húzzunk bele... köszi.

joli!
nyugi! minden rendben lesz :!:

iner!
mi van már :?: jelentkezz :!:

youlcsi, Muki anyuja
-j-
Baja

Vissza: Fogamzás

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?