Új privát üzeneted érkezett!

Beszti!

Érdekes nekem nem lesz UH-m, pedig kellene nem? utoljára a 32. héten volt, most meg a 37.hetet kezdtem.Megemlítem neki mindenesetre.

Lányok!
Terhesállományba vételről a nőgyógyi ad igazolást? Szülési szabira megyek ahhoz kellene.

Noémi
fantikbaba

Pocó, nagyon szép a kislányod.

Beszti, teljesen megértelek, nekem volt konfliktusom is ebből a fiú vagy lány kérdésből, a sógorommal. Ugyanis ő bejelentette, hogy kislányt szeretne. (Kisfiam lesz.) A sógorom. És hosszú ideig hallgattuk, hogy márpedig lány lesz, és kész, holott mondtuk neki, hogy értse meg, kisfiú. A végén jött a sírás, nem bírtam (hosszú, nem akarom elmesélni, csak újra felhúzom magam), kiborulás, azóta békén hagynak. Szóval teljesen megértelek.

Üdv. Csirkesz! Kép

Ma megyek orvoshoz, remélem, minden rendben van.

Liv

Kép

Kép
liv

Babanem: Én azt is nagyon díjaztam amikor úgy kérdezték, hogy "na, gyerek lesz, vagy csak lány?"
Noémi kérdéséhez csatlakozva világosítsatok fel engem, hogy mit hogyan kell intézni, mert mi nem vagyunk TB kifizető hely, mit kell tennem, hogy majd szülési szabira kerüljek, utána meg hogy Gyed-re?

Pocó! Beszti! Köszi az öltöztetéssel kapcs. tanácsokat! Kép

Andi! Készülödtök, készülödtök?! Ha nagyon keményedsz állítólag az a legjobb rá, ha oldalra fekszel és megpróbálsz ellazulni... Ha van rá módod. Kép

Erka! Tényleg próbálj meg pozítiv maradni és meglátod minden rendben lesz! Kép

Csirkesz! Jó régen nem láttunk! Kép A haverjaiddal meg ne törödj, mondd meg nekik foglalkozzanak a saját egészségükkel, te pontosan tudod, mi a jó neked és a gyereknek! Kép Én szoktam hívni a csajokat, hogy még most menjünk és dumcsizzunk egyet valahol, mert ha elkezdek szoptatni valószínűleg kicsit macerásabb lenne. Mire a kérdés: "Te még el mersz menni valahová?" - Hát kötelező egy terhes nőnek otthon ülni és az naptárt meg az órát lesve várni a gyereket 9 hónapon keresztül??? Kép

Liv! Naná, hogy minden rendben lesz! Kép A sogoródnak meg üzenem, hogyha neki feltétlen lány kell, csináljon magának! Kép Kép Kép

Macs
maccs

Macs!
A TGYÁS-t és a GYED-et
az OEP-nél kell igényelni ha nem kifizető a munkahelyed.Teve utca.
Az anyasági támogatást a TÁH-nál és a családi pótlékot is.(Területi államháztartási Hivatal)
.Van erre nyomtatványuk. De a honlapjukon utánna tudsz nézni.
fantikbaba

NAGY HÍREM VAN!

Reditke most kuldött sms-t, elment a magzatvíz és már a kórházban van, legkésobb reggel indítják a szulést ha addig nem történik semmi. Izgul, hogy a baba fejlett legyen.

Drukkoljatok neki!! Bár szerintem minden okés lesz, betöltötte a 37. hetet ha jól emlékszem! KépKép

Kriszta
soraya

Noémi!

De, emlitsd meg (kell egy UH most a végén is), szerintem nálam is elfelejtette volna (főleg hogy elvileg pihen), én is úgy szóltam külön. Tényleg, hüvelykenetet vett le neked? Mert az viszont magától eszébejutottKépKép...

Macs!

Igen, ez is hihetetlen. Ha jól érzed magadat, akkor miért ne? Sőt majd babával is miért ne? (Persze nem 1 hetes korában)
Igy is elég fárasztó a várakozás (nem csak fizikailag, de lelkileg is), jó kicsit kikapcsolódni. Én pont azt mondom, hogy mindenki aki tud, még msot menjen el. Vacsizni, moziba (ne legyen túl hangosKépKép), sétálni, bárhová. Szülés után ki tudja, mikor fog tudni.
Én is megyek, igaz attól nem tartok, hogy majd hipp-hopp kipottyan a baba(legyen azért gyorsKépKép).
Ha összekészitem a végre táskámat (ami most már napokon belül bekövetkezik), akkor csak annyi lesz a különbség, hogy indulás előtt a táskát is betesszük a csomagtartóba.Kép

Edit!

Hajrá!KépKépKép

Beszti

KépKép
KépKépKép
beszti

Beszti!
Vett, ez eszébe jutottKép

Edit!
Mindent bele....Kép

Noémi
fantikbaba

Beszti,
ez így igaz épp most esedékes az újabb vizsgálat kukiügyben, hogy javult v. mégiscsak kell egy picit vágni. De majd csütörtökön kiderül.
Egyébként csak pihenj míg tudsz, és tudod 2 füled van...Kép

Nalika
nalika

EDIT!!!!

Hatalmas drukk!!!!!
Aztán várjuk a további híreket!

Macs
maccs

Noémi! Köszi
maccs

Szia Macs!

Aranyos vagy, hogy foglalkozol velem, alapjában egy optimista emberke vagyok, mások mindig azt mondják, hogy csak a pozitív energia sugárzik belőlem, ha magamról van szó, akkor azonban másképpen reagálom le a dolgaimat. Ráadásul három éve volt egy elég intenzív lefolyású pánikbetegségem, amit hála Istennek sikerült először ugyan egy kis gyógyszeres kezeléssel, de később öngyógyítással kikezelnem, most viszont újra vissza-vissza térnek a jelei, de eddig sikerült kordában tartanom, és nem volt rohamom. Nem tudom ismered-e ezt a fajta "betegséget", de amikor vészhelyzet, vagy valamilyen pánikhelyzet áll elő, rögtön elkezdek remegni, stb., stb.

A szülési sabadsággal kapcsolatban úgy tudom azt a munkahely akár kifizető, akár nem, intézi. Kell azonban egy GYÁS és egy GYED igénylő lap, amit ki kell töltened, (A GYED-eset csak a GYÁS lejárta után), mellékelni kell majd a gyerek születési anyakönyvét, a terhesgondozási kiskönyv pecsétjeinek fénymásolatát, a kórházi zárójelentést (azt hiszem ennyi), ezeket be kell vinni a TB-hez, akik majd ne csodálkozz csak nagy sokára küldik a pénzedet. A munkahelyeden biztosan tudnak valamilyen felvilágosítással szolgálni, de ha akarod jobban is utána tudok nézni, hogy a helyi kirendeltségű TB hivatalba, vagy a pesti központba kell-e menned. Mindenesetre ha mielőbb pénzt akarsz látni, mindenképpen személyesen kell neked, vagy a férjednek intézkednie.
Erka
szekera

HalihóKép

BesztiKép
Meg tudlak érteni. Tőlem is mindenki azt kérdezi, hogy jön a hugica? És amikor közlöm, hogy nem, megint kisfiúnk lesz, rávágják, hogy nembaj, majd a 3. lány lesz. Engem is zavar a dolog. Ráadásul én tényleg nagyon örülök így is, hogy kisfiú, titkon mindig is éreztem.

Reditke
Megy a drukkKép De izgi, várjuk a híreketKép

Csirkesz
Üdv újra a fedélzeten. Kritikusaidat meg csókoltatjukKépKép

MaccsKép
Gergő október végén született, akkor már hüsibb volt, de én is hosszúújjú body+rugi kombinációban tartottam, majdnem mind lábfejes volt, úgyhogy zoknnit csak később használtunk. A gyerekdoki szerint a nagymamik által ajánlott rétegek számából egyet levonva kapjuk meg az ideális öltözéketKépKép szerintem nem érdemes túlöltöztetni, sógornőm gyerekeén mindig 3* annyi réteg van, mint az én fiamon, szegényről folyik is a víz, még a hálózsák alá is kap zoknit, a body alá mindig trikó, még nyáron is, télen meg vagy ezer pulcsi, harisnya alól kerül elő a gyerek.

Babszobák nagyon csinikKépKép Hát, ezek szerint én nagyon rossz lakberendező vagyok, nálunk a gyerekszobában van szőnyeg, az ablakokon mintás függöny, plusz a fehér falon mackómintás bordűr. Azért Gergő megtanult járniKépKép Igaz, nem kapkodta el, mert 15 hónaposan kezdte, de úgyis akkor kezdődik a strapa, mikor elindulnakKépKép

Egyébként én is elég pocsékul vagyok, a vádlijaim reggel annyira begörcsöltek, hogy azóta alig bírom vonszolni magam. Én holnap megyek dokihoz, remélem minden oké lesz.

Judy

Judy

Kép
Kép
Kép
juti

Micsoda hír, Edit jól beelőzött mindenkit! Hatalmas drukk nekik! Kép Kép

Kép

Kép
macsek11

Judy, sajnos nekem is többször begörcsöl a lábam éjszakánként, pedig szedem a magnéziumot és kálciumot rendesen. Utálatos egy dolog! Kép Legrosszabb, amikor nem áll ki belőle teljesen és egész nap érezni. Sajnos a mai napom ilyen, neked is minden együttérzésem!

Kép

Kép
macsek11

MacsekKép
kösziKép Tényleg pocsék, nekem eddig ilyen még nem volt, ha be is görcsölt, utána már nem éreztem, most viszont reggel óta érzemKép Szerencsére sikerült Gergőt lebeszélni, pedig szegényke próbált húzkodni, hogy sétáljunkKép
Magnéziumot én is szedem, akkor lehet, hogy kalciumot is kellene.

pusz
Judy

Judy

Kép
Kép
Kép
juti

Sziasztok!

Úgy látszik, mostanában mindenkire rájár a rúd: én reggel, mikor mentem (volna) dolgozni, megbotlottam (itt az utcánkban építkeznek valamit, minden fel van túrva), és jól megrántottam a pocakomat. Fáj azóta is, meg a derekam is, úgyhogy végül nem is mentem dolgozni (alig tudok menni) Kép. Babókának biztos nincs semmi baja, mert szépen rugizik, ahogy szokott Kép. (hiányzik az orvosom is - jövő héten jön vissza szabiról.)
A GYÁS/GYES témához csak annyi: a kiskönyvben vannak személyes információk, amiket nem vagyunk kötelesek kiadni, ezért nem azt kell lemásolni, hanem a kórház állít ki egy papírt, hogy megjelentél a kellő számú rendelésen (legalábbis nekem ezt mondta az egyik szülésznő a kórházban).

Reditkének én is nagyon szorítok Kép.

"Nem" témához: én lányt várok, nekem is mindig mondják: nem baj, majd a következő fiú lesz... De ha fiú lenne, akkor meg úgyis azt mondják, hogy: nem baj, majd legközelebb lány lesz... Szóval a kívülállók csak szeretnek kötekedni... Úgyis minden kismama és kispapa annak örül, hogy lesz egy szép egészséges kisbabája, akármilyen nemű is; a legjobban szeretjük a világonKép.

Timi
26

Kép
Kép
timóca

Látjátok, Editke nem küldött nekem időben mailt, ergo sms-t sem tudott küldeni nekem....Kép
Most aggódhatunk egy csomót, amíg híreket kapunk! Kép

Öltöztetési tippeket továbbra is köszönöm Ezzel kapcs. még annyit, hogy 2-en is javasolták, hogy huzzak majd a kis mancsára is zoknit, mert képes összekarmolni magát. De az milyen hülyén néz ki?!
TGYÁS-GYED ügyben is. Holnap jön a könyvelőnk, a pénzügyes kolléganő azt mondta vele beszéljem meg a részleteket, lehet hogy ő mégis elitéz majd nekem mindent, de az hogy akkor egy csomót várhatunk majd a pénzre nem volt a legmegnyugtatóbb hír.. Mert egy friss kismaminak nincs ám szüksége a pénzre, tudjátok..! Kép

Judy, Timi! Jobbulást! Vigyázzatok magatokra! Pihizzetek amennyit csak lehet.

Macs
maccs

Macs, szerintem is idétlen a babák kezén a zokni. Sokak szerint egy ideig nem szabad levágni a körmüket, de anyukám és más tapasztalt anyukák véleménye szerint nyugodtan le lehet már az elő napon is, ha hosszú lenne. Hát én lefogom, persze azért csak óvatosan. Egy hülye könyvben meg azt olvastam, hogy ne vágjuk, hanem rágjuk le a gyerek körmét!!! Azét kéne lerágni, aki ilyet ír! Kép

Kép

Kép
macsek11

Maccs,

elkuldöm neked Edit számát emailben, ok? Már úgyis kérdezni akartam hogy megadjam-e valakinek, szegény most az én kulföldi telefonomra kuldi az uzit jó sok pénzért.

Kriszta
soraya

Sziasztok!

Gyorsan dobok egy táblát.

<pre>
SZÜLÉS IDEJE NICK HETEK NAPOK BABA NEME NEVE SZÜLÉS HELYE
2004.08.23 Kormi 39 1 egy kisfiú Benedek/Domonkos Bajcsy kórház
2004.09.01 Babs 37 6 egy baba Péter Johannes, Anna Catherina Máv Kórház
2004.09.06 Betti 37 1 egy baba Toldi Ferenc kórház
2004.09.06 Macs 37 1 egy kislány Lili Kútvölgyi kórház
2004.09.07 Pocó 37 0 egy kislány Fanni Dél-Pesti kórház
2004.09.08 Noémi 36 6 egy baba Heléna/Alex Máv Kórház
2004.09.08 Ildikó 36 6 két kisfiú Kiskunhalas
2004.09.11 R.Edit 36 3 egy kisfiú Bálint Szt.Imre Kórház
2004.09.12 Patricia 36 2 egy baba
2004.09.13 Beszti 36 1 egy baba Hanna/Ruben Máv Kórház
2004.09.17 Zsófi 35 4 egy kislány Rozi Sote 2-es Klinika
2004.09.18 Brius 35 3 egy kisfiú Brandon USA Milwaukee
2004.09.18 Csengo 35 3 egy kisfiú Miklós Szt.Margit kórház
2004.09.18 Trompipi 35 3 egy kislány Lili Bajcsy kórház
2004.09.18 Orsoly 35 3 egy kisfiú Sote 2-es Klinika
2004.09.18 Alice 35 3 egy baba Kútvölgyi kórház
2004.09.21 Bea 35 0 egy baba Uzsóki Kórház
2004.09.22 Dino 34 6 egy kisfiú Bernát Schöpf-Mérei kórház
2004.09.24 Kata 34 4 egy kislány Dorka Máv Kórház
2004.09.24 Mágika 34 4 egy kisfiú Zoltán Tamás, Máv Kórház
2004.09.24 Moszi 34 4 egy kislány Viktoria Anasztázia, Szt.Imre Kórház
2004.09.25 Csirkesz 34 3 egy kisfiú Botond Uzsoki úti kórház
2004.09.26 Momo 34 2 egy kislány Emese Szt.István kóház
2004.09.26 Linato 34 2 egy kisfiú, egy kislány Ruben Márk, Lorena Liza Szt.István kóház
2004.09.28 Laura 34 0 egy kisfiú Balázs Krisztián, Uzsoki úti kórház
2004.09.30 G.-né Kriszti 33 5 egy kislány Mezőtúri kórház
2004.10.03 Zsuzsa 33 2 egy baba egy kislány Kistarcsa
2004.10.04 Krisztinke 33 1 egy baba Péterfy kórház
2004.10.05 Moncsi 33 0 egy kisfiú Gábriel Barcelona Institut Dexeus
2004.10.06 Persela 32 6 egy baba Uzsoki úti kórház
2004.10.11 Niki 32 1 egy kislány Szt. Margit kórház
2004.10.12 Judy 32 0 egy kisfiú Kútvölgyi kórház
2004.10.12 Macsek 32 0 egy kisfiú Márk Szt.Imre Kórház
2004.10.14 Bibi 31 5 egy baba Zsófia/Zsolt Szt.István kóház
2004.10.16 Koczkapaczi 31 3 egy kislány Dorottya Uzsoki úti kórház
2004.10.18 Cateye 31 1 két kisfiú, Olivér, Sámuel Schöpf-Mérei kórház
2004.10.20 Liv 30 6 egy kisfiú Dávid Kútvölgyi kórház
2004.10.22 L.Bori 30 4 egy kislány Eszter Szt.Imre Kórház
2004.10.23 Motiot 30 3 egy kisfiú Ábel (Emese) Stuttgart/Németország
2004.10.23 Gabi 30 3 egy kisfiú Róbert/Dániel/ Domonkos Kútvölgyi kórház
2004.10.24 H.Kata 30 2 egy kisfiú Marcell Máv Kórház
2004.10.28 Eszter 29 5 két kisfiú Ferenc, Péter Sote 1-es Klinika
2004.10.28 Szila 29 5 egy kisfiú Péterfy kórház
2004.10.29 Györesz 29 4 egy kisfiú Norbi Kútvölgyi kórház
2004.10.31 Iboly 29 2 egy kisfiú Dániel Budai Honvéd Kórház
2004.11.09 Marica 28 0 egy kislány Mariann (Róbert) Szegedi Klinika
2004.11.10 Edina 27 6 egy baba Sote 2-es Klinika
2004.11.24 Orsi 25 6 két kisfiú Máté, Levente Sote 2-es Klinika
2004.12.15 Babóca 22 6 egy baba Schöpf-Mérei kórház
2004.11.20 Márti 26 3 egy kislány Bajcsy kórház</pre>

Nem csodálom, hogy Editke babája nem akart szept.11.-én születni. Millió drukk nekik.KépKépKép

Csirkesz! Üdv újra itt.Kép
linato

Nekem van kis babakesztyűmKép Egy rugival volt egy kollekció, és uo. cipőcske isKép
Szerintem ha otthon leszünk én is levágom a körmöcskéit, amit néha most is érzek a pocakomban.

Keményedek rendesen, vagy csak az ebéd miatt?Kép

Na készülődök CTG-re.

Puszi Mindenkinek!

Noémi
fantikbaba

Sziasztok!

Linato: légyszi bővítsd a táblát velem is: 2004.11.25/Timi/26/0/egy kislány/Olívia/Kútvölgyi
Köszönöm előre is.

Maccs: lehet kapni ici-pici kis kesztyűt (direkt bébi kesztyű - nincs ujja se) - vékonyka is van (gondolom, hogy ne legyen melege), biztos arra találták ki, hogy ne karmolja össze magát, és talán jobban néz ki, mint a zokniKép.

Timi

Kép
Kép
timóca

Soraya!

Köszi! Irtam is gyors mindenki nevében, hogy szurkolunk és várjuk a híreket! Kép

Macs
maccs

<pre>
SZÜLÉS IDEJE NICK HETEK NAPOK BABA NEME NEVE SZÜLÉS HELYE
2004.08.23 Kormi 39 1 egy kisfiú Benedek/Domonkos Bajcsy kórház
2004.09.01 Babs 37 6 egy baba Péter Johannes, Anna Catherina Máv Kórház
2004.09.06 Betti 37 1 egy baba Toldi Ferenc kórház
2004.09.06 Macs 37 1 egy kislány Lili Kútvölgyi kórház
2004.09.07 Pocó 37 0 egy kislány Fanni Dél-Pesti kórház
2004.09.08 Noémi 36 6 egy baba Heléna/Alex Máv Kórház
2004.09.08 Ildikó 36 6 két kisfiú Kiskunhalas
2004.09.11 R.Edit 36 3 egy kisfiú Bálint Szt.Imre Kórház
2004.09.12 Patricia 36 2 egy baba
2004.09.13 Beszti 36 1 egy baba Hanna/Ruben Máv Kórház
2004.09.17 Zsófi 35 4 egy kislány Rozi Sote 2-es Klinika
2004.09.18 Brius 35 3 egy kisfiú Brandon USA Milwaukee
2004.09.18 Csengo 35 3 egy kisfiú Miklós Szt.Margit kórház
2004.09.18 Trompipi 35 3 egy kislány Lili Bajcsy kórház
2004.09.18 Orsoly 35 3 egy kisfiú Sote 2-es Klinika
2004.09.18 Alice 35 3 egy baba Kútvölgyi kórház
2004.09.21 Bea 35 0 egy baba Uzsóki Kórház
2004.09.22 Dino 34 6 egy kisfiú Bernát Schöpf-Mérei kórház
2004.09.24 Kata 34 4 egy kislány Dorka Máv Kórház
2004.09.24 Mágika 34 4 egy kisfiú Zoltán Tamás, Máv Kórház
2004.09.24 Moszi 34 4 egy kislány Viktoria Anasztázia, Szt.Imre Kórház
2004.09.25 Csirkesz 34 3 egy kisfiú Botond Uzsoki úti kórház
2004.09.26 Momo 34 2 egy kislány Emese Szt.István kóház
2004.09.26 Linato 34 2 egy kisfiú, egy kislány Ruben Márk, Lorena Liza Szt.István kóház
2004.09.28 Laura 34 0 egy kisfiú Balázs Krisztián, Uzsoki úti kórház
2004.09.30 G.-né Kriszti 33 5 egy kislány Mezőtúri kórház
2004.10.03 Zsuzsa 33 2 egy baba egy kislány Kistarcsa
2004.10.04 Krisztinke 33 1 egy baba Péterfy kórház
2004.10.05 Moncsi 33 0 egy kisfiú Gábriel Barcelona Institut Dexeus
2004.10.06 Persela 32 6 egy baba Uzsoki úti kórház
2004.10.11 Niki 32 1 egy kislány Szt. Margit kórház
2004.10.12 Judy 32 0 egy kisfiú Kútvölgyi kórház
2004.10.12 Macsek 32 0 egy kisfiú Márk Szt.Imre Kórház
2004.10.14 Bibi 31 5 egy baba Zsófia/Zsolt Szt.István kóház
2004.10.16 Koczkapaczi 31 3 egy kislány Dorottya Uzsoki úti kórház
2004.10.18 Cateye 31 1 két kisfiú, Olivér, Sámuel Schöpf-Mérei kórház
2004.10.20 Liv 30 6 egy kisfiú Dávid Kútvölgyi kórház
2004.10.22 L.Bori 30 4 egy kislány Eszter Szt.Imre Kórház
2004.10.23 Motiot 30 3 egy kisfiú Ábel (Emese) Stuttgart/Németország
2004.10.23 Gabi 30 3 egy kisfiú Róbert/Dániel/ Domonkos Kútvölgyi kórház
2004.10.24 H.Kata 30 2 egy kisfiú Marcell Máv Kórház
2004.10.28 Eszter 29 5 két kisfiú Ferenc, Péter Sote 1-es Klinika
2004.10.28 Szila 29 5 egy kisfiú Péterfy kórház
2004.10.29 Györesz 29 4 egy kisfiú Norbi Kútvölgyi kórház
2004.10.31 Iboly 29 2 egy kisfiú Dániel Budai Honvéd Kórház
2004.11.09 Marica 28 0 egy kislány Mariann (Róbert) Szegedi Klinika
2004.11.10 Edina 27 6 egy baba Sote 2-es Klinika
2004.11.20 Márti 26 3 egy kislány Bajcsy kórház
2004.11.24 Orsi 25 6 két kisfiú Máté, Levente Sote 2-es Klinika
2004.11.25 Timi 25 5 egy kislány Olívia Kútvölgyi kórház
2004.12.15 Babóca 22 6 egy baba Schöpf-Mérei kórház</pre>

Timi! A táblázat magától számolja a heteket és napokat. Nem én írtam félre.Kép
linato

Linato: köszönömKép. Én ma csak azt számoltam ki, hogy még 100 nap van nov. 25-igKép. (ezek után már az se biztos?Kép)

Kép
Kép
timóca

HUh...
Pedig még szombaton is benéztem...
Maccs, úgy néz ki, hogy fuccs az első helynek Kép, persze, ha Bellanát leszámítjuk.

Azért az picit megijeszt, hogy Edit egy héttel korábbra volt időzítve, mint én Kép, én még be sem pakoltam, sőt Tenát sem vettem, mert túl nagy volt a csomag, nem akartam magammal hurcolni tegnap a városban.

Voltam CTG-n! Leszidódtunk...
MIndenkinek ugrált a babája, az enyém meg végig lapított. Persze belekezdtem a bezzeg gyerekezésbe, meg is lepődtem megemon. Aztán az egészet arra fogtam, hogy az apja is túl nyugodt, biztos azt örökölte. Jövő hétre azt ajánlotta az egyébként tündéri nőci, hogy egyek valami édeset előtte. Így asszem megkínzom magam egy csokival vagy fagyival, vagy sütivel, esetleg ebben a sorrendben Kép

Mások véleménye:
Hát nehéz eset, én a baba nemére vonatkozó megjegyzéseket figyelmen kívül hagyom, mindenkinek azt válaszolom, hogy valszeg csajszi, de nem tudta biztosra a doki, azaz majd szüléskor kiderül. Erre általában az a válsz, hogy nem baj, hiszen első baba, ilyenkor még mindegy. Szerintem utána is, a lényeg, hogy mindenki egészséges legyen a famíliában, ami ugye manapság már nem kis teljesítmény Kép

Én a sógornőmnél megfogadtam, hogy nem szólok bele, hogy mit csinál, az ő gyereke, ő ismeri a legjobban, noha sok mindent én másképp szeretnék. Szerintem ezzel azt elértem, hogy ő sem fog beleszólni a mi kölykünk nevelésébe, hiszen ahány család, annyi szokás, s ha a módszer különbözik is, még lehetnek ugyanolyan tüneményesek a csöppek.

Egyébként az a tapasztalatom, hogy azok adják a legidegesítőbb tanácsokat, akiknek nincs, vagy régen volt babájuk.
Próbálom figyelmen kívül hagyni.

Tegnap nagyon kétségbeejtő tapasztalatokat szereztem a közlekedésben. Egy hónap múlva szülök, de szinte mindenhol állnom kellett, és a pocaksimizés is csak egyszer jött be. Mire hazaértem hulla voltam, alig bírtam ülni, állni, úgy fájt a medencém. Állandóan az az érzésem volt, hogy ki fog esni a baba, annyira húzta szegényt a föld Kép Ma is csak totyogok, így főleg pihenek. Egyébként c2000 még mindig.

Puszi mindekinek, közben szorítok Editnek, hogy simán menjen minden Kép

zsófi

ui:gratula a babasarkokhoz Kép olyan édesek!
papzso

Sziasztok!

Ebben a másodpercben kaptam meg Editkétől az sms-t! Idézem szó szerint:
"Nagyon aranyosak vagytok, igazán jól esik. Két órája már 6 perces elég erős fájásaim voltak, de semmit nem tágulok. Lekésőbb csüt. reggel meginditják, ha addig magától nem jön. Jótanács: Tenna betét elfolyt magzatviz esetén is szuperszolgálatot tesz, mindenki vegyen. Ha kibújik a kis lurkóírok. Köszi, puszi: Edit"

Úgyhogy továbbra is várja a pozítiv energiákat és a drukkot! Kép

Macs
maccs

Mamik Kép
Körömlevágáshoz. A mamám bőrgyógyász, és sajnos nagyon rossz a tapasztalata a rosszul levágott babakörömmel. Akik hamar levágják, azoknál 80%ban begyullad a körömágy, ami utána hosszas kezelést igényel, hogy rendbejöjjön. Ezért nem szabad vágni.
kb. 300 ft-ért lehet a kiskesztyűt bármelyik bababoltban kapni, és ezt kell a babák kezére húzni.

Orsi

Orsi

Orsi
KépKépKép
icsilya

Edit!

Egészen izgatott lettemKép Nagyon szurkolok Nektek!Kép Meglesz az elsö babánk!KépKépKép

Puszi
Moncsi
minike

Sziasztok!
CTG-m rendben, bár babó bealudt közben, sikerült felébreszteni, és azután adta a formáját.
Méhszáj még mindig 3000.

Beszti!
Jövő héten a szokott időben sem lesz doki, Icus CTG-zik, gondolom neked meg a szülésznőd, méhszájat más doki fog vizsgálni, azt nem tudom ki.A szülinapomon lesz UHKép 31-én.

Edit jól belehúzottKép Sokat gondolok rá, a kiírásunk között olyan kevés a különbség.

Akik szülési szabira akarnak menni, és szülés előtt akarják megkezdeni, a nőgyógy dokitól kérjenek igazolást (terhes állományba vételről)ezt kell munkaügyön leadni, vagy az OEP-nél.
Noémi
fantikbaba

Maccs, a sógorom már összehozott egy kislányt magának, csak úgy tűnik, akart még egyet, de most meló nélkül. Kép
Voltam orvosnál, minden rendben! Méhszáj 3000, a baba akkora, amekkorának lennie kell, láttuk a kis dobogó szívecskéjét, megnézte a veséket, meg mindent, szóval minden oké. A vérnyomásom rendben van, de azt mondta, azért nézzem minden reggel és este, úgyhogy vettünk egy vérnyomásmérőt. Kérdeztem tőle (tudjátok, a védőnő javaslata), tartsak-e almanapot. Azt mondta, nem muszáj, de ha akarok, tartsak. Mondtam neki, hogy akkor éhenhalok. Azt mondta, akkor ne. Kép Szóval nem szükséges. Azt mondta, kevés kenyér, szörp meg ilyesmi, mondtam, hogy kenyeret eddig se ettem, szörpöket se iszom. Szóval marad minden a régiben - mondjuk arra odafigyelek, hogy kevés sót fogyasszak, meg gyakrabban mérem majd a vérnyomásom.
Szóval minden rendben, a baba jól van, ez a lényeg.
Még nem olvastam vissza a ma délutáni termést, az ezután következik.

Üdv., Liv

Kép

Kép
liv

Sziasztok lanyok!

Sajons csak most tudtam jonni, mert egesz nap jottunk mentunk, szekrenyt csinaltunk stb...

Csak most olvasom Editet.

HATALMAS DRUKK NEKI! Kép Kép Kép

Juj de izgatott vagyok. Varom nagyon a fejlemenyeket. Kép

Nos megvettuk az autosulest, ami kompatibilis a babakocsival.
Ra lehet csatlakoztatni.
eleg huzos volt 20 000Ft.
De nagyon szep.

A baranom is kuldott irorszagbol egy csomagot.
Tele volt edibbnel edibb rucikkal.
van benne tigrises is, aminek kapucnia van kis fulekkel es olyan a baba benne mint a tirgir.
Mondjuk kicsit nagy a meret, de pont jo lesz tavaszra.

Mar csak baby orzot kell vennunk. Kép

Na meg fuggonyt.

Segitenetek, hogy hol is van az a bolt, amit nemreg irtatok nekem.
Egy net cim volt.
Kerlek irjatok meg megint, ahol jo anyagot, meg fuggonyt lehet venni gyerekszobaba. Kép

Koszonom

Magi (35)
Vendég

Lanyok!

amiota acetont talaltak a vizeletembe, azota lelkiismeret furdalas nelkul eszem.
Reggeli egy fel tabla csokika volt, vacsi meg nagy adag eper es csokipuding sok sok tejszinhabbal. Kép

Kitunoen erzem magam tole. Kép
Vendég

Visszaolvastam.
Edit, nagy-nagy drukk! Kép

Kép

Kép
liv

Sziasztok!

Napközben már írtam egy levelet, és próbáltam feltenni a hálózsákról képeket, de olyan dühös lettem a technikára, hogy mérgemben kikacsoltam a masinát.
Szóval amikor internetet rendeltünk, akkor éppen az volt az akció, hogy kapunk hozzá digitális kamerát. Na megkaptuk, de most már úgy kell nekem, mint púposnak a hátbaverés!
Eleve kész kabaré a gép maga, szinte semmire sem jó, csak kattintgatni lehet vele, irtó pici a felbontása, optikai-zoomolni nem képes. A szoftver, amit hozzá adnak totál lelassítja még a legjobb sz.gépet is. Ráadásul a sz.gépet a végén kikapcsolni sem lehetett. Na mindegy, ezzel a szupercsodával kattintottam kettőt a hálózsák mindét oldaláról. Feltenni azonban nem tudtam, mert a megengedett méretnél nagyobb lett a kép. Azt hiszitek engedett változtatni a tetű szoftver akármin is??? Hát nem! Szóval hálózsákos képeket majd a babával együtt rakok fel (remélem csak szeptember végén), mert akkor kölcsönkérjük apósomék jó digi kameráját.

Editnek nagyon drukkolok!
Amióta olvastam a nagy hírt azon gondolkodom, hogy vajon a helyében higgadt tudtam volna maradni, vagy tök ideg lennék?
Nekem néha még minidg az az érzésem, hogy csak álom az egész, a nagy pocak, a benne mocorgó kisfiúval együtt. de ha az, akkor nem akarok felébredni - mert ennél szebbet álmodni sem tudnék. Mégis olyan hihetetlen, hogy csak hetek választanak el attól, hogy babázzak itthon apávalKép

Ma mégsem szántam rá magam a Tena vásárlásra, de ha már ilyen gyorsan pörögnek az események itt a topikban, nem húzom-halasztom tovább. Holnap megveszem.

A magzatvíz egyébként nem egy nagy loccsanással távozik az ember lányából? lehet, hogy ostoba a kérdés, de hát ugye eddig egy baba sem akart kibújni belőlem, és gőzöm sincs, mit várjak a testemtől.
Azt már tudom Macstól, hogy a nyákdugó simán helyet kaphatna egy Zewa papírzsepi reklámban, mint tüsszentés-termék.
Edit soraiból meg azt veszem ki, hogy betéttel a sejhajom alatt kell majd vajúdnom. Engem az nagyon zavarna, mert világ életemben tampon párti voltam, és baromira idegesít, ha valami van a popóm alatt, lábam között. Olyan szupervékony betétet még nem találtak fel, ami ne zavart volna engem.

Más: ha már a baba kint van a pocakból, és vérzünk rendesen, akkor hogy vizsgálnak meg a dokik? Hálóing fel, bugyi betéttel együtt le, és jöhet a betekintés? Vagy van mód arra, hogy előbb tisztasági fürdőt vegyen az ember? Vérző altájjal is felcsücsültetnek a betekintő-székbe?

LinatoKép
Akartam írni ma már, hogy szuper a honlapod. Hihetetlen, hogy a csajócáidról minidg van egy jobb képed az előzőeknélKép

Csirkesz

Csirkesz

Kép

Kép

Kép
csirkesz

EDITNEK NAGYON SZORÍTOK ÉS NAGYON DRUKKOLOK!!!!!

Györesz

Kép
Kép
györesz

Sziasztok
Editről még semmi hír, viszont pár perce nekem is elfolyt a magzatvizem.. Indulunk a kórházba, majd kispapa tudósít! Kép
Puszi, és szurkoljatok, hogy gyors legyen,. és egeészséges baba bújjon ki!

Soraya! Bocs! Kép

Macs
maccs

Csirkesz!

A magzatvíz szivároghat vagy egyben nagyobb adagban kifolyik és akkor folyamatosan folyik, mert újra termelődik. Olyan, mintha folyamatosan pisilnél csak melegebb.Kép

Szülés után nem vizsgálnak meg csak gátkezelnek ami langyos vizes lemosás.

Köszi a dícséretet. Ezek a lányok már csak ilyen "szépek".Kép
linato

Macs! Drukk hegyek és ügyesek legyetek. Várjuk kispapa tudósítását.
Hajrá Lili babaKépKépKép
linato

Edit! Drukk nektek is. Hajrá Bálint babaKépKépKép
linato

Sziasztok kismamik!

Én is búcsúzom, bár nekem nem folyt el a magzatvizem, csak holnap reggel költözöm a kórházba. Vigyázzatok magatokra, meg a pocaklakókra!

Pocó

Kép
Kép
pocó

Pocó! Azért tőled is várjuk a híreket.Kép
És te is vigyázz magatokra.
linato

Maccs és Pocó, minkettőtöknek szorítok, hogy minden a legsimábban menjen!
Nagyon beindultatok, kismamákKép!

Kép
Kép
timóca

Hát az eszem megáll Kép Jól beeloztök engem Kép
Macsnak nagy drukk KépKép
Ha Edit ír, jelentkezem!

Soraya
38+5
soraya

Nahat szohoz sem jutok!

Mindenki megy szulni! Kép Kép

Macs!
NEKED IS NAGY DRUKK!!! Kép Kép Kép

Poco!
Neked sok sikert! Kép Kép Kép

Varom mindenkirol a hireket!!! Kép Kép Kép

Juj nem is fogok tudni aludni!!!

Magika
Vendég

Sziasztok!

Edit, Macs!
Hajrá lányok! Mindent bele!Kép

Gabi
efgabi

Sziasztok
sajnos ugy tünik nem lesz gyors szülés, még nincsenek fájások egyáltalán.Engem haza küldtek pihenni, itthon várom a riasztást.Remélem még ma tudok képet küldeni a babárol. Macs nagyon jol és nyugodtan viseli a dolgot szerencsére.Én nem.

Kispapa
maccs

Kispapa! /Macs/ Kitartás. Nemsokára babáztok.KépKépKép
linato

Macs!
Mi ez az előzés?KépKönnyű szüléstKépKispapa meg nyugodjon meg, erre nagyobb szüksége van Macsnak.
Pusszantás Macsnak.

Pocó!
Kitartást a kórházban!Kép

Edit!
Nem tudom hol tartasz de könnyű szülést!Kép

Na ezek után kezdek parázni......
30-áig ki kell bírnomKép

Fantik
fantikbaba

Sziasztok!
Minden nap úgy kapcsolom be a gépet,hogy mikor olvasom az első szülési híreket.Hát most itt vannak!Nagyon örülök neki csak kicsit meglep,hogy elszaladt az idő.
Nagy szurkolás a lányoknak!Remélem minden simán megy!
GnéKriszti
gnékriszti

Vissza: Gyermekek / magzatok kor szerint

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?