Nem találtam még ilyen topicot. Lehet, hogy egydül vagyok a problémámmal. Kislányom 19 hónapos, és soha nem tudott pohárból inni. 6 hónapos koráig nem is volt rá szüksége, hiszen szopott csak, de néha, ha homeopatias szert adtam be neki, megpróbáltok pohárból (vízben oldva), s egyáltalán nem csukta rá a száját a pohár szélére, ill. ösztönösen belelógatta a nyelvét. 6 hónaposan a csőrös poharat azonnal megszerette, azóta is abból iszik vizet, tejet. Néha megpróbálkozunk pohárral, bár elég ritkán. Élvezi, de a helyzet ugyanaz: száját nem csukja rá, ill. nyelvét sokszor belelógatja. Vagy ha maga emeli fel, akkor általában nem is a szélét emeli a szájahoz, hanem a közepét a pohérnak. Igazság szerint születése után sokaig szinte mindig nyitva volt a szája (nem tudták miért, nézték innen onnan). Most is picit nyitva tartja általában, de már csak én veszem észre.
2 hónapos unokahúga gyönyörűen iszik pohárból, ha tartják neki.
Ha elmagyarázom, mit csináljon, néha sikerül egy-két kortyot innia, de nem tul cseppmentesen.
Érdemes próbálkozni, vagy várjam meg, amig pontosan meg nem érti az utasitásaimat.
Acsőrös poharral nekem személy szerint semmi bajom, kényelmesnek tartom, de szeretném, ha legkésőbb az oviban már a társaival együtt tudna poharat is használni.
Kinek van hasonló tapasztalata? Ötlete?