Új privát üzeneted érkezett!

Zituska: köszi! Várom az árakat, meg azt is írd meg légyszi, hogy hol rendel, és fogad –e még gyerekeket.

Oltás: én is nagyon el vagyok bizonytalanítva. :( Voltam szerdán receptekért, dokinénink ezerrel rá akar beszélni, ő most tényleg kampányszerűen olt, 1 éves kortól mindenkit. Az oltás csak 60%-os védettséget ad, ezt ő mondta. :( Ismerősünk most oltatta be a fiát (12 éves), máris otthon fekszik lázasan, betegen…

Enikő: egyetértek. Ebben az a legnagyobb gáz, hogy ha olyan építtet, aki nem ért hozzá (mint sógornődék), annak a szemét is kilopják, becsapják, ahol csak tudják, undorító. :evil:

:?: Tanácsot kérek, hátha tud valaki okosat mondani. Dóri köhög, de csak alvás közben. Benne voltak egy enyhe nyavalyában mind a ketten, kb egy hétig köhögtek kicsit (főleg reggel) hurutosan, takony semmi, Marcsinál elmúlt teljesen, Dórinál meg ez maradt vissza, ha van egyáltalán köze a betegséghez. Éjjel már alig köhögött, csak egyszer kicsit, de most megint (nem hurutosan, csak mint amikor valami birizgálja az ember torkát). Egyébként nem köhög egyáltalán. Mi lehet ez? Párologtatok a szobában. Valami illóolaj? Sinecod-ot nem adnék, mert semmi más baja, tehát nem taknyos stb. :roll:

Nóra
KépKép KépKép
norus88

Norus!

Köhögés passz! :cry:

Az ismerősőd kisfia az oltástól beteg szerinted? :?

Nálunk hétfőn kapta meg a szomszéd kisfiú, még nincs 3-om éves, eddig nem lett semmi baja! :wink:
Anyukám is beoltatta magát hétfőn vagy kedden, mind a kettőt egyszerre kapta, neki sincs baja. :wink:

Zita

Kép
Kép
apátiné tóth zita

Norus: Valami homeós köptető/nyákoldó???? Hideg vagy melegpárásítasz??? Köhögésre a melegpára ingerel, a hideg a jó, nyugtató. Lehetőleg hüsike szobába (kb 18-19 fok) jól felöltöztetve kell altatni a csapatot!

Amúgy lehet, hogy a torka lobos és az ingerli a köhögést (nálunk is ez volt most!!!!!), nem feltétlenül tüdőprobléma a köhögés okozója!!! Nem tudod megkukkolni a torkát????? Gyógyulást++++++++++++++++++++++++++++

Enikő és Marci 13 , Bogi 9, Viola 6, Zalán 3,5
ceniko
Szeged

ATZita: azt mondta, egyértelműen attól. Szüleim is beadatták, nekik se lett semmi bajuk tőle. Dokinénink azt mondta,az oltás biztonságos, persze nem hiszem, hogy ezt alá is írná... :?

Enikő: csak vizes törölköző/pelus a fűtőtesten. :) Homeós könyvet olvastam, ilyen tünetekre nem találtam szert. A Stodalt meg nem veszem meg, mert nagy üveg és a maradéknak nagyon hamar lejár kibontva a szavideje, dobhatom ki. Nem hiszem, hogy a torka gyulladt, akkor köhögne ébren is, nem? :roll: Nem hurutos egyáltalán, így a köptetőre nem gondoltam.

Nóra
KépKép KépKép
norus88

Sziasztok!

Norus :) Én is folyton bizonytalankodok oltás ügyben - főleg Flóra miatt, de egyszerűen nem tudok dönteni :roll: :( A 60% azért elég kevés, nem :? :shock: Gyakorlatilag majdnem azt lehet rá mondani, hogy vagy véd vagy nem... ez azért gáz. Másrészről ez az oltás egy évre ad védettséget (vagy ezek szerint akkor annyira sem biztos) én meg tuti nem fogom évenként szúrkáltatni a családot :?
Dokinénivel nézesd meg a torkát szerintem....

Anett :) Te nem azt írtad pár oldallal korábban, hogy nem ajánlotta Marianna az oltást? :?: Fülhőmérőt én is vettem még K. születése előtt (svájcit :twisted: ), ahányszor mértem egymás után, annyiszor mutatott mást. Azóta is ott pihen a szekrényben... Persze lehet, hogy én voltam béna, Klzsuzsiék használják.

Gigike :) Sikót én is merem ajánlani, többünknek ő a dokija és kedves, nem egy bunkó, mint a Szabó. Szerintem az olyanokat, mint ő, várandósok közelébe sem szabadna engedni :evil:

Hja, oltással kapcsolatban még annyit, hogy jövőre ez a H1N1 benne lesz a szezonális influenza oltásban. Dokinénink szerint a Tamiflura már nem reagál, csak a Relenzára. És 3 éven aluliakat ő sem olt szívesen ezzel, pedig oltás párti.

KépKép

KépKép
timika

Én holnap reggel kapom a szurit... remélem, nem dőlök ki, mert megyünk anyuékhoz a hétvégére. Majd beszámolok. :)
Lalit nem oltatjuk, a mi dokink sem ajánlotta 3 éves kor alatt, és ő azt mondta amúgy, hogy 70-90%-os védettséget ad az oltás, szóval elég nagyot szerintem.
Ismerősök közül, aki beoltatta magát, senkinek nem lett baja, a max mellékhatás a szúrás helyének fájdalma volt egy napig.

Nóra, Calcimuscot nem adsz neki éjszakára? Hátha segítene. :wink:

Gigike, no para, ez a legfontosabb! Én is azt ajnálom, hogy menj el magánuh-ra, szerintem ilyen helyzetben nem számít az a párezer ft, ha megnyugszol utána, hogy nincs semmi baj. Valóban a Sikovanyecz az egyik legjobb uh-s doki Szegeden szerintem is.
Amnioról nincs saját tapasztalatom, de az uh után még eldöntheted, és ha Sikóhoz mész uh-ra, rögtön meg is tudod vele beszélni, mi legyen. Nyugi!!! :wink:

Kép
szilcsi

Mivel Giginek a nucha lett rossz, fontos lenne tudni pontosam mikor nézték. Ha a 1.3 héten tudja már megmérni a köv. orvos az már nem olyan pontos, akkor már nem lehet ugy eldönteni, hogy valóban magas-e nagyon, ezt a genetikus csaj mondta nekem, az Emese akkor. Én igy értettem, legalábbis. Szoval ha másik UH akkor minél elöbb, vagyis azonnal!!

Nekem több kollegám oltatta magát, van akinek a felnött gyereke is kapott, nekik semmi gond nem volt utána.
Mi még mindig nem kérjük, bár már a cég is adna ingyen.

Norbival éjjel megjártuk az ügyeletet, kissé ideges voltam mert több percig vártam mire ébredtek, azt hittem nincs is ügyelet, gondoltam lehet csak hétvégén van akkor. Szerencsére csak nagyon aludtak. Kapott szurit, 40 fokos láza volt már joideje, Nurofen és Amid. kup sem vitte le. Azota most jol van. Tegnap de látta gyerekorvos is, ö nem talált semmit, máskor is volt amugy ilyen hogy 40 fokos volt, szurira vittem éjjel, aztán elmult és nem is lett utána sem beteg. Valszeg azért valamire reagált a szervezete, de lehet mondták ö ilyen alkat. Na remélem holnap de. sem lesz gond a kontrollon.

Na Differ v. akármi. Végre több hét után jött a nö az "eredményekkel" vagyis nálunk nem pontoznak, nincs értékelés, (akkor meg ugyan mire volt jo az egész???) de mivel Orsi kapkodott nagyon, fegyelmezetlen tulságosan is mennie kell még 5x a nöhöz hogy szoktassák a fegyelmezettségre. Na nehogy azt higgye már hogy majd ettöl megváltozik egy gyerek!! Orsi nagyon jol tudja hogyan kellene viselkedni, az más kérdés hogy ettöl függetlenül folyton bohockodik még, fegyelmezetlen sokszor, még velem is. 5 alkalom szerintem marhaság, semmire sem lesz jo. Majd kap egy tanárnénit az másik ember, ugyanugy nem fogja ismerni, idegenek elött ö folyton produkálná magát ezért olyankor még inkább bohoc, szoval kiakadtam a nagy szakértésen.
Én meg döntöttem, várunk majd még 1 évet és hátha azalatt komolyodik. Ovonéninek meg ha terher hogy külön kell vele feladatozni az az ö baja, adjon neki nehezebbet v. többet, oldja meg ez a dolga, nem?? Mert nekem erre panaszkodott nemrég.

Kép

Kép

Karmen
karmen

Timi!
Igen így van. Aug végén mondta, hogy nem kell. A héten, hogy igen, mert bölcsis. :?
Hát én kivagyok! 1 hete taknyolunk, de egyre rosszabb. Éjjel semmit nem alszunk mert bedugul az orra és nem kap levegőt és köhög, gondolom hátrafolyik neki,meg szakad is fel a köptetőtől,de ez normális, hogy egyre szarabb???
Létezik,hogy az Aerus-tól lázas lesz kicsit?Mi a fenét adjak neki, hogy jobb legyen?Este issza a kálciumot is,orrcsepp,, minden, de a tengervizeset nem engedi befújni,mert csípi azt mondja, hulla vagyok és holnap meló! :cry: És annyira sajnálom szegényt!Szerintem így a keddi oltásból semmi nem lesz :cry: :cry:
20140113113746

Sziasztok.
csajok nagyon szépen köszönöm a sok választ,most sokkal jobban érzem magam.a héten vagyok 12 hetes terhes,hétfőn voltam dokinál és Dr.Pál ZOltán vizsgált.először 3mm nucha szintet mért ami jó,és rá pár percre mondta hogy mégsem jó mert 3.6mm és ez már magas.ott adta meg Dr.Horváth Emese teloszámát hogy kérjek tőle időpontot.voltam ma a vasas szt péter utcában is mert ott is kell nucha szürésre menni,de ott is időpont kell és decemberre adtak.a dokinőt még nem hivtam.lehet látni mindenét az orrcsontját,a végtagjait tehát minden rendben csak ezzel az eredménnyel kavart meg.ráadásul először jó volt az eredmény két percre rá meg mégsem volt jó.nembeszélve ahogy közölte velem,nagyon megijedtem.
De köszi nektek hogy ennyien irtatok most sokkal jobb megnyugodtam :lol: :lol:
gigike32

Csajok :)

Nem kampányolok az oltás mellett, Ti döntötök...
De szinte egyik védőoltás sem ad 100%-os védettséget!
A lényeg azon van, hogy az immunrendszer "megismerkedik" a vírussal, így ha találkozik vele "élesben, felismeri, és azonnal tud védekezni ellene.
Tehát megbetegít, de az nem mindegy, hogy mennyire.
Én mérlegeltem, hogy minek nagyobba veszélye: - ha elkapjuk a vírust oltás nélkül, vagy az oltás mellékhatása.
Oltás mellékhatásába még nem halt bele senki....A vírusba igen...

Nem vagyok túl tudományos, csak így "józan parasztosan" tudom leírni, amit gondolok.
De, ahogy az elején írtam, én nem akarok senkit rábewzélni, mindenki döntsön belátása szerint.

Kép
Kép
zituska28

Voltam a dokinéninél, megbeszéltük az immunerősítést a gyerekeknek.
Amiket mondott, azinkább priviben írnám, annak, akit érdekel.

Norus :)
5000 Ft a vizit Nála, és természetesen fogad gyerekeket! Ő elsősorban gyermekgyógyász! :wink:

Kép
Kép
zituska28

Zituska!
Akkor nekem égyszi küld el privibe miket mondott!Köszi.

Megkérdeztem egyik ismerősünket aki aneszteziologus orvos, intenziven dolgozik Makón,csak most otthon van gyesen a 10 hónapos gyerekével az oltással kapcsolatban. Mondta, hogy Ő is sokáig hezitált, aztán a 10 hósón kivűl mindenkit leoltott! :shock: Van két iskolás gyereke, azokat is. :wink:

Zita

Kép
Kép
apátiné tóth zita

Sziasztok!

Most költöztünk ide Szegedre Alsóvárosra. Gyerekorvost keresnék. Voltunk a körzeti gyerekorvosunknál, de nagyon nem volt szimpatikus. A stílusa se tetszett igazán, de egy valami nagyon zavart. A kisfiamnak fitymaszűkűlete van, mint minden 3 éves kisfiúnak. A doktornő, úgy hátrántotta a bőrt, hogy ott majdnem leugrott az asztalról. És este vettük észre, hogy szépen be is gyulladt neki a bőr és hajszálrepedések lettek a külső bőrén. Aminek kellemetlen mellékhatásai lehetnek, ha rosszul gyógyulnak. Na én ezek után nem szívesen mennék vissza hozzá.

Tudna nekem valaki egy olyan gyerekorvos ajánlani, aki nem ilyen barbár és nem gyógyszerpárti. Lehet alternatív gyógymódokat kedvelő is. Nem betegesek a gyerekek szerencsére, de nem szeretnem őket gyógyszerrel tömni, csak ha tényleg muszáj.
Minden segítséget szívesen fogadok. Nagyon nagy szükségem lenne rá, mert én senkit nem ismerek itt.

Mindenkinek előre köszönöm!

brbetti
brbetti

Anett: szerintem abban semmi extra nincs sajnos, hogy egy hete taknyos, és nem mjavul, sőt. Szerintem a gyógyszertől nem lehet lázas, az biztos. Ha meg tudjátok oldani, ne vidd bölcsibe, mert ha erre még ráköhögnek valamit, az nagyobb bajt is csinálhat. :(

Zituska: Nekem is küldd el légyszi, mit mondott! Persze, kevés oltás ad 100%-os védettséget, de a 60% az kicsit karcsúnak tűnik nekem... Nem ellened beszélek, én is nagyon bizonytalankodok... :roll: Ma este felhívtam a homeopátiás dokinénimet, ő határozottan ellenzi. (Nem csak ezt, minden oltást.) Azt mondja, egy védőoltás merénylet a szervezet ellen, egy csapás az immunrendszernek, aminek számos hosszú távon jelentkező következménye lehet. (Tudni kell, hogy ők kicsit másként szemlélik az orvoslás folyamatát, ami alapvetően szimpatikus nekem, csak persze nem nagyon értek hozzá.)

Nóra
KépKép KépKép
norus88

Zita :) , Nóra :)
Privi ment...

Kép
Kép
zituska28

Norus: Zalánnak is csak a torka volt piros, a tüdeje tiszta volt és csak éjjel köhögött (gondolom a visszafolyó takony ingerelte). A köptető meg oldja a takit is, sokkal jobban ürül az orr és az üregek a fejben ha kap köptetőt.... nem feltétlenül a tüdőbetegségekre adják....
A hidegpárásító sokkal jobb a melegnél, sztem érdemes beruházni egy hidegpárásítóba, nem egy nagy összeg és sokáig lehet használni!!!
Én a te helyedben az általan leírt tünetekre az alábbiakat adnám. Fenistil 10 csepp napi 2x, Homeós köptető, Calcium, C vitamin, béres csepp és grépfrútmagolaj.
Magánvélemény volt! :wink:

ceniko
Szeged

Zituska: Nekem is lécci :)

BrBetti: Szia, üdv itt :) Melyik városrészen keresel dokit???? Hány gyereked van, koruk, nemek aránya ??? Mesélj :)
Enyim kispasinak is van gond a fütyijével, úgy sajnálom, fájlalja, kenetegem (gyulladt a bőr alatt) .... :cry:

ceniko
Szeged

Sziasztok!

Zituska: Nekem is küld el léci!

Brbetti: Üdv :) Alsóváros felé nem vagyok ismerős....

Nóra: Levi is úgyanígy. Reggel ébredéskor köhög meg amikor felébred a délutáni alvásból. Egyébként máskor egyáltalán nem köhög. Én eddig nem adtam neki semmit, de lehet rásegítek egy kis kálciummal, c vitaminnal.

Bea
KépKépKépKép
jégvirág

Sziasztok
brbetti hát gyerekorvost én sem tudok ajánlani mi is nemrég költöztünk ide szegedre.de az én fiamnak is volt ilyen gondja.mivel drága akkori gyerekorvosunk anno azt mondta hogy 3 éves koráig nem kell piszkálni a fütyijét.nos begyulladt neki és begennyesedett.mentünk az ügyeletre ott kitisztitották neki.de szerencsére azota nincs baj.minden nap a fürdetésnél meg kell neki ovatosan huzgálni,de benne legyen a vizben.és naprol napra jobb lett.
gigike32

Gigike: és nem kellett kenegetni semmivel??????

ceniko
Szeged

Hali csajok!

Norbikának se lehet felhúzni a kukit de én elmentem vele a háziorvoshoz és nem mondott semmit.Amúgy én nem is nyúlhatok hozzá mert nem engedi de újra el fogok vele menni ha nem változik a dolog.

Ma mentem vissza a dokihoz hát a dolog nem lett jobb de a lényeg hogy rosszabb sem,de a doxiciclynből kettőt kell szednem egy helyett.Hm...A gyerekeken eddig nem látok semmi a férjem sem panaszkodott hogy fájna azóta a torka.A gyerekeknek multitabs van J nek meg 500mg C vitamin.Hú de boldog lennék ha nem kapnák el.Pici orrfolyás van a Nikinél de nem étvágytalan ,ugrándozik látszólag minden oké.Mostmár csak az kéne hogy ne érezzem úgy szívószálon keresztül lélegzem...a maszk is nagyon jót tesz mondha
tom :lol: Naponta lefertőtlenítek minden kilincset szellőztetek legalább 3 szor,jelen pillanatban ennyit tudok tenni.

Kép
Kép
zitacicu2

Sziasztok!
Kuki ügyben! :cry:
Mi is sokat kinlodtunk, 2-3 éves kora között kétszer vis elvittük a Tornyoshoz, aki szépen felhúzta Neki!
Azt mondta, hogy egy héten egyszer szépen próbáljuk meg felhúzni , meg pisilésnél fogjuk be a végét, és akkor a pisi picit felfujja ott a végén a bőrt, tágitja!
Mikor elvittem 3 évesen a házidokihoz, akkor váltottunk orvost, Ő is szépen felhuzta Neki, és azt mondta, hogy minden nap huzzuk fel!
Eleinte nehezen ment, de mostmár szépen felmegy. Legjobb vizben, mert akkor megtudod mosni is Neki, de nekem nagyon csuszik a kezem, nem mindig sikerül. :roll:
Sajnos bemegy alá a tusfürdő, szappan, stb.. és ettől begyullad Neki.
Esetleg körömvirággal szerintem belehet kenni! :wink:

Zita

Kép
Kép
apátiné tóth zita

Zituska!
Boti ma kapja, igaz?
Otthon tartod, vagy attól megy jövő héten oviba?

Zita

Kép
Kép
apátiné tóth zita

Betti!
Ő egy szegedi gyerekorvos, mi nem hozzá járunk, de lehet, hogy tud róla valaki többet is :wink: http://www.vilaginfluenza.hu/Menu_x418x.asp

meg a Kossuth Lajoson rendel egy drnő aki homeopata és háziorvos, talán Sipos Réka(?), Toncsiék járnak hozzá.

Zita

Kép
Kép
apátiné tóth zita

Zita :)
Igen, Boti ma megkapta, és én is, én megkaptam a szezonális influ ellenit is, Boti jövőhéten kapja azt.
Picit érzékeny az oltás helye, eddig ennyi.
Boti ma nem ment oviba, de hétfőn már megy, ha minden oké.

Kép
Kép
zituska28

Enikő: na ez az, hogy NEM taknyos, egyáltalán nem, és amíg hurutosan köhögött egy hétig, addig sem volt az, semennyire. Nincs, ami csorogjon a torkán. :lol: De találtam itthon Calcimuscot, 4 éve vettük :lol: de még nem járt le, adtam neki elalvás előtt fél ampullát, nem köhögött, csak most, ahogy felébrdet, egy kicsit.

ATZIta, brbetti: Sulyok Rita :wink: Aranyos fiatal dokinéni.

Nóra
KépKép KépKép
norus88

Betti! Nekünk is Alsóvároson rendel a dokink, kizártnak tartom hogy ö ilyet csinált volna, a másik doki aki ott van, na róla simán feltételezem. Megirnád a monogramját melyik volt? Mi a másikhoz tartoztunk volna, de a hátamon feláll a ször ha hozzá kellene menni, a másikat kértük fel, nagyon szeretjük. Meglepödnék nagyon ha ö csinált volna igy. Nekem nyomatékosan mondta hogy nem szabad piszkálnom, ha ö mozditja meg ha eljött az ideje, akkor is csak ovatosan, én NE csináljak vele semmit.

Kép

Kép

Karmen
karmen

Üdv.

Zituska, a dokinéniteket láttam vmelyik nap a tévében. Mondjuk az nem volt szimpi, hogy akkor azt mondta, hogy mindenkit oltani kell, aki 1 év feletti, de ahogy írtad, mindenkinek szíve joga, hogy szúrat-e vagy sem.
Priviben nekem is küldenél javaslatokat?

Brbetti, a mi dokink szerintem jó, de ugye mindenkinek más az ízlése. A miénk nem bőrhátrarántós (szerencsére), mi ezzel a sebészeten voltunk anno, és oda is megyünk vissza, mert valószínűleg műtét lesz a nóta vége. Mellesleg a húzogatást ott sem javasolták, és nem mellesleg nekem eszembe se jutna piszkálni.
(Pont a múlt év végén gyulladt be a fiamnak, így ügyeletben mentünk be, de mindenki nagyon aranyos volt, és azóta is csak szuperlatívuszokban tudnék mesélni a klinikai sebészekről.)

Anett, szerintem sem a gyógyszertől lázas Málna.

Enikő, sebésszel már nézetted Zalán fütyijét? Mert Petinek is csak annyi volt, hogy valami kis izével körbefejtették a fitymáját, hogy ne gyulladjon be alatta, és azóta (lekopogom), semmi gondunk nincs. Az a jó, hogyha a bőr felpúposodik, amikor pisil, mert a vizelet fertőtlenítő hatású.

Szép napot...ez az fránya köd. :(

Ági és
KépKép
exdeus

[quote="exdeus"] írta:exdeusMondjuk az nem volt szimpi, hogy akkor azt mondta, hogy mindenkit oltani kell, aki 1 év feletti, de ahogy írtad, mindenkinek szíve joga, hogy szúrat-e vagy sem.

Exi :)
Ezt nem értem...

Dokinéni szerint indokolt esetben oltják az 1-3 év közöttieket is -pl. állami bölcsödébe jár a kicsi.
Én oltatnám Noémit is, ha erről lenne szó, de Nála azért nem indokolt, mert itthon mindenki oltva van, és nem jár nagy közösségbe.

Kép
Kép
zituska28

Zituska! Nekem is elküldenéd priviben? Engem is érdekelne

Nóri! Köszi, nem ismerek Ökoneteseket, de van a közelben itt egy, csak öt tudtam, ö sem tudja olcsobban viszont ha ö rendeli meg akkor könnyebb az átvétel, nem kell Szegeden (föleg most hogy a Kossuth L fele már nem tudok menni hozzátok) átkocsikáznom érte.

Timi! Fülhömérő :( Én csak arra használom ha lázas v. gyanus ezzel nézel hogy emelkedik v csökken. De nekem ált 8-10 tizeddel mér kevesebbet. Igy amikor nagyon forro volt Norbi és azt láttam emelkedik de nem tudtam mennyi lehet a valos akkor popsiban mértem neki, ahogy régen és 40 fokos volt, azonnal indultunk az ügyeletre. Ennyit a fülmérésröl nálunk is. De éjjel viszont nem kellett ébresztenem, elég volt a fülében kontrollálni hogy csökken-e már, na erre jo. De az ára ehhez képest hogy ennyire nem megbizhatók horror. Nekem a digitális is szar amugy, Omron pedig, de a többi is rossz volt, csak popsiban tudok vele mérni.

Kép

Kép

Karmen
karmen

Zituska, először is köszi a privit.
A dokinénivel kapcsolatban arra gondoltam, hogy ő mindenkit oltana, mert... OK, kiemelte, hogy a közösségbe járóknál nagyobb a veszély, de ez csak ilyen mellékes volt. Erre gondoltam. :wink: Mellesleg nincs bajom vele, mi is voltunk már nála, ha a mi orvosunk szabin volt.
exdeus

Halihó,

Lali állami bölcsibe jár, és így sem javasolta a dokink az oltását. Én tegnap megkaptam, a kezem fájdogál, de nem vészes, viszont kezdek belázasodni, az orrom totál bedugulva, éjjel sem aludtam már jól. :( Remélem, nem lesz sokkal rosszabb... :roll:

Zitus, megvettem négyet. :wink: Vagány voltam, bicajjal mentünk tesómmal, úgy röhögött, a nadrágszár bedugva a zoknimba, hogy ne kapja be a lánc... :lol:

Kuki: Lalinak is időnként begyullad, de neki nagyon szűk sajnos. Próbáljuk tisztogatni, óvatosan visszahúzni minden fürdéskor, de így is sok baj van vele. Lehet, nem várjuk meg a 3 éves kort, hanem januárban elviszem magánba sebészhez. Mi gyulladáskor Bactrobant kapunk rá, 5 napig kell kenni reggel-este, illetve kamillával lemosni, ha nagyon gyulladt. Neki is felhúzta dokinéni nemrég, csak picit, hogy tudjon rendesen pisilni, de az is nagyon fájt neki még napokig. :(

Zitacicu, gyógyulj meg hamar!!!

Kép
szilcsi

Hm, ez a kukidolog nekem magas, az, hogy Petinek szűk, már régóta tudjuk, de egészen a múlt év utolsó napjáig nem volt vele gondunk, na akkor viszont begyulladt neki, és sebészetre kellett mennünk. Ekkor ugye még ő sem volt három. Aztán hároméves kora után elmentünk kontrollra (egyébként is kellett a köldöksérve miatt), akkor azt mondta az orvos, hogy úgy néz ki, hogy a sérvét műteni kell (jövő év elején megyünk vissza időpontért), és ha úgy áll a helyzet, akkor egy kalap alatt a kukacával is tesznek némi jót.
Amikor gyulladt volt, egyébként csak annyit csináltak (a csakot idézőjelesen értem persze), hogy egy kis fém izével a fityma alá nyúltak, és azzal szedték fel a bőrt, hogy ne tapadjon le. De visszahúzásról ott sem esett egy szó sem!!! Pedig a három alkalom során három orvosnál voltunk...

Ági és
KépKép
exdeus

Tegnap oltottak a sulinkba is (én nem kértem az oltást) és mondja a barátnőm akinek szintén elsős a lánya, csak a másik osztályba jár, hogy 7 gyereket oltottak az osztályukból és a 7-ből 6 nagyon rosszul lett, hívták a szülőket, hogy jöjjenek a gyerekekért...... állítólag...de hangsúlyozom nem személyes tapasztalat, csak Anita elmondaása...én nem beszéltem senkivel ezügyben, rohanás volt... :D :lol:

ceniko
Szeged

Sziasztok!

Akit érdekel autóra való fényképes háromszög matrica, annak szeretném a figyelmébe ajánlani egy nagyon jó barátunkat, aki most elkezdett ezzel foglalkozni, a háromszög eső és időjárás álló, bármilyen kép megfelelő hozzá, és a rajta levő szöveg is bármi lehet, mintának beteszem ide a sajátunkat.

Kép

Két matricát gyárt le (mivel a legtöbb családnak biztos van még egy olyan autó a családon belül, amire fel tudják tenni) ennek a kettőnek az ára 1800 Ft., az elkészült háromszöget nyomtatás előtt mailben meg lehet nézni, és ha megfelel, akkor megy a nyomdába, aztán a készet postázzák.

Mail cím: dvst2001@gmail.com

Szilvi

<
sziszka78
Tolna

Elfelejttem írni, hogy tegnap voltunk a Corában és vannak leakciózva bakancsok (1400.-ért), meg benti mamuszok, papucsok(900 ft-ért), meg ruhák is, pl kordbársony hosszú nadrág 4000 ről 2000-re. Érdemes kiugrani szétnézni.
Hja és megállapítottam, hogy minden játékboltól jóval olcsóbb a Cora! Pl a tanuló kutyus 7290 ft volt, míg másutt 10 körül van vagy a felett, még a Gulliverben se olcsóbb aranykártyára se (8600 aranykártyára)
A barbie babáktól kezdve minden jóval ocsóbb.....

Az emeletes garázs itt a legesleges legolcsóbb:
http://www.liliputjatek.hu/?id=termekek ... &nyelv=hun
Viszont ha rászámoljuk a postát is, akkor drágább, mint a Corába.
Úgyhogy én a Corába veszek meg mindent asszem.... :roll:

ceniko
Szeged

Enikö! Én Legot akartam venni, az sajna Corában is annyi volt mint Gulliverben. Aranykártyára meg Legora nincs kedvezmény, sajna. De köszi akkor lehet mást a Corában megnézünk, majd megint kimegyek.
Nekem NOrbinak kellene gyerek felmoso készlet, nem a Viledás 6e ft-os valami egyszerübb, olcsobb. Ha valaki lát azért légyszi szoljon, mert nem találtam még. Ahogy fünyirót sem, gondolom az meg nyári termék. (vettem nyáron de 3 hónap után kiesett már 3 kereke, nem lehet rögziteni akkor meg nem forogna :o )

Kép

Kép

Karmen
karmen

Karmen!
A Cserepesen van egy játék bolt, szerintem nézzd meg ott!
A benti részen van, a bejárattal szemközti sornak a tulsó vége felé. Nagyon sok játék van, volt kiskonyha is, lehet, hogy felmoso is van.
Meg lehet van fűnyiró is, mert pl. müanyag bevásárló kocsi volt.
Hétfő kivételével minden nap nyitva vannak, kb du-tán 3-ig, azt mondtál. :wink:

Enikő!
Vettél tanuló kutyust? :?:

Zita

Kép
Kép
apátiné tóth zita

Karmen!
http://www.lwb.hu/index.php -t nézd meg, ha kérsz hírlevelet, akkor még olcsóbb. Ennél a neten nincs is olcsóbb!
A székre meg még mindig kiváncsi lennék! (Zita, várok még Karmenra, de ha nem mond semmit, vagy nemet, akkor 95% érdekel a dolog!)

Üdv mindenkinek:
Cseppek

Kép
Kép
cseppek

Zita: D vette meg neki (tegnap de)! Mondta, hogy egy tizest szán a gyerekeknek karira. Mondom jó, akkor Viusnak vegye meg ezt (olyan rendes vagyok, még a leges legolcsóbb helyet is kinyomoztam neki :D ), Zalánnak meg vegyen egy kisebb értékű akármit, pl Wader kisautót vagy ilyesmit. Én meg a Zalánnak veszem a nagyobb értékűt, Vius meg kap egy orvosi táskát :) no meg aztán nekem itt van még 2 gyerek akiknek venni kell ajándékot, szal éppen tudok kikre költeni.... 8) :lol:

Karmen: Hát őszintén szólva én a Legókat nem néztem. Nekem Bogim inkább babás, mint építős, a kicsiknek meg nagy Duplo méretű kockáik vannak.....

ceniko
Szeged

Enikő, már írtam régebben, de szerintem elsiklottál felette: mivel elfoglalt vagy, elvinnénk a játékokat, de priviben kéne a címed, és a telcsiszámod. OK?

Ági és
KépKép
exdeus

Cseppek! köszi öket megtaláltam, de a posta miatt nem érte volna meg. Teszvesz olcsóbb lett volna, egyes Legora amugy. SZegeden is körbenéztem ill. telefonáltam több helyet, aztán vettem. Tesomat még mindig probálom elérni, nem sikerült, de igyekszem. Levélre meg nem válaszolt.

Zita! ez az a sor lenne ami a sorok végére meröleges, a leghátulján a piacnak?

Kép

Kép

Karmen
karmen

Karmen!
Nem, ez párhuzamos sor!
A sor elején táskás van, utánna meg egy könyvet, naptárat árusitó hapsi.
Tovább mész, és ott a sor vége felé van a játékos. :wink:

Enikő!
Én is gondolkodom Szandinak a kutyán! :wink:

Zita

Kép
Kép
apátiné tóth zita

Sziasztok!

Exi :)
Ja, értem!
Én Tőle kértem tanácsot, hogy Noémit is oltassam-e, és Ő mondta, hogy ne, mert nem annyira veszélyeztetett...ha javasolta volna, én oltattam volna Őt is.

Botinak semmi baja nincs, se hőemelkedés, se fájdalom!
Nekem kicsit fájt a karom, de már az is múlik, és ezen kívül semmi.

Cseppek :)
Majd szólsz, ha aktuális a dolog.
Képet még mindig nem tudok küldeni, mert a nagygép még nem műxik, erre - Párom laptopja - meg nem akarok képeket tölteni, Apa nem örülne neki.

Ilcsi :)
Holnap hívlak, hogy mikor tudnék beszaladni az öblítőkért! Robitól függök, hogy mikor nem kell a kocsi neki.

Voltunk ma korcsolyázni! :D
Noémit lepattintottuk mamának, Botit vittük.
Tök jó volt! :D Az én lábamon kb 15 éve nem volt korcsolya, de hamar belerázódtam!
Boti volt néha a Jégsuliba, de eleinte nem nagyon szerette, nem volt sikerélmény, ezért öt perc után mindig lejött a pályáról.
Egy darabig nem is vittük, mert nem akartuk végleg megutáltatni vele (a jégkorong iszonyúan tetszik neki, de nem értette, hogy előbb korizni kell megtanulni :lol: ). Most pénteken megint elvitte Apósom, és állítólag nagyon élvezte, meg ma is velünk a korizást! Nagyon ügyes, hihetetlen, milyen gyorsan tanulnak ezek a kicsik! :D

Kép
Kép
zituska28

Cseppek! Kérdeztem tesomat, szerinte lomtalanításkor kidobta a széket, de megnézi mert nem biztos benne, keresni fogja. Amugy nem volt semmi baja, csak nem kellett senkinek. Én meg nem tudtam kidobja ha én nem kérem, felkináltam volna én is itt ha tudom :o

Zita! köszi, majd tesomnak mondom, ö ugyis ráér, nem dolgozik, GYED-en van még, ö venné az ajándékot, járjon csak utána ö:)

Kép

Kép

Karmen
karmen

Cseppek! Sajna nincs meg a szék, tavasszal kitették a lomtalanitáskor. Hibátlan volt csak nem akarták kerülgetni. Bocs

Kép

Kép

Karmen
karmen

Csajok! Vki nem szeretne Flavon lekvárt venni? Mert ha 4-en vennénk 1 üveggel akkor meg lehetne venni 1 kartont és úgy 8700 ft/db,amúgy meg 9900,gondoltam megkérdezem,hátha érdekel vkit!
20140113113746

Hali!
Én meg azt akartam irni, hogy az Alexandra online oldalán 1500-ft ért vannak Anna, Peti és Gergő könyvek. :wink:
Ha valaki akar, rendeljünk már együtt, mert akkor oszlik a postaköltség. :wink:

Zita

Kép
Kép
apátiné tóth zita

Hali!
Közben rájöttem, hogy egy csomó könyv 40% engedménnyel van az Alexandra online-on, nem csak ANNA és Peti. :wink:
Szépirodalom, mesekönyvek, stb...
10 ezer feletti rendelésnél ingyen kihozzák.
Hát Én már majdnem összeszedtem ennyi értékben, szóval társulhatunk, ha gondoljátok! :wink:
A héten van az akció!

Zita

Kép
Kép
apátiné tóth zita

Üdv.

Enikő, köszi a privit, ha megyünk, jelzek. A héten (is) magam vagyok, ill. magunk vagyunk, de ha lesz apánk meg egy csöpp időnk, elgurulunk a dobozzal.

Zituska, az én lábamon még általánosban volt utoljára kori, vagy talán középsuli elején, de az se most volt. A koritudományomon ezért lenne mit csiszolni... Hát nem tudom, hogy Petinek tetszene-e, szvsz ő leghamarabb az általánosban fog ezzel a sporttal találkozni.

Szép napot!

Ági és
KépKép
exdeus

Vissza: Lakóhely szerint

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?