Új privát üzeneted érkezett!

Zita!

Gondolom Névtelen Zozo is meggondolta magát, ami a véleményét illeti, nem véletlen törölte a profilját :wink:
Vendég

Sziasztok!
Csak egy percre ugrottam be mert a gyerekeknek szeretnék olvasni,de el kell újságolnom hogy mostantól hivatalosan is szakoktató jelölt vagyok ugyanis ma volt a felvételi vizsgám és juhéjj SIKERÜLT.A kreszben 110 pont volt a max nekem 105 lett a műszakin pedig 40 ből 37.-t sikerült megcsinálnom.Hozzáteszem nem B"" kategóriás műszakit írtam hanem volt abban motortól kezdve a teherautó lékfékberendezésén át minden.Úgyhogy decemberben elkezdődik a sulim és egy évig tart.Huhh über kemény volt,de rutinon nem volt sikertelen feledatom max hibavonalam és az is csak iz idegbaj rovására írható.Forgalmi vezetésemen nem volt semmi hibavonal,járt a fejem mintha menet lett volna a nyakamon szóval nagyon nagyon boldog vagyok.Ja és lesz olyan hogy kell majd teherautót is vezetnem ...majd .

Kép
Kép
zitacicu2

Én felvállalom a véleményemet mindig, szerintem amit ide le merek irni azt bárki másnak is el merem mondani, nem hiszem hogy olyan dolog lenne, ami miatt ugy érezheti bárki, hogy a férjemet lenézem mert nem végez annyi házi munkát stb. nyilván mind ugy fogadjuk el öket amilyenek.

Szilcsi! Honnan vetted hogy kamu a terhes kimama? A kollegám ismeri, ö nagyon aggódik érte.

Na a mikulás csomagnak én sem szoktam örülni:( Már az is böven sok amit a család ad, azt is elteszem és adagolom.

Kép

Kép

Karmen
karmen

zozo,
bocs, nem akartam megsértődést, távol állt tőlem, nem ez volt a célom

karmen,
tavaly több kg csokit kaptak mikulásra, sejtem, hogy idén is ez lesz. én elsütöttem. :) aznap egész nap csokit faltak, aztán eltettem és eldugtam
nálunk Mikulásra nincs ajándék, valami egészen apróság + némi csoki (idén Jozsó koppincs bakugan órát kap - 1300Ft, Bobi meg memory játékot)
Vendég

Mikulás: nálunk is egy tonna csoki érkezik, több forrásból, én se örülök neki. :( :evil: Tőlünk nem kapnak édességet (illetve a munkahelyi Mikulás csomagját én állítom össze, és abba teszek), tavaly bugyikat hozott a Mikulás, meg valami apró játékot. :lol: A rokonságot nem lehet meggyőzni, sajnos a mennyiségről és a minőségről se nagyon, na meg az ovis csomag is adott. Én összeömlesztek mindent a csomagokból, kiszelektálom a tejbevonó masszákat és a színes cukrokat, ilyeneket, a többi bemegy egy nagy fémdobozba, és abból választhatnak minden nap, így kábé húsvétig eltart. :lol: A teljes megvonást nem tartom szerencsésnek, én félnék, hogy ez később visszaüt. :roll:

zozo: mondjuk azt én se értem, hogy ha úgy van, ahogy mondod, akkor miért cserélgeted folyamatosan a nickeket? :roll:

Nóra
KépKép KépKép
norus88

Hahó!

Karmen, a terhes nős dolgot én a melóhelyen hallottam és egy másik ismerőstől is más forrásból. Na így terjed a pletyka ezek szerint.
Oltás: én meg apa beadatjuk, gyerekorvos javaslatára, Lalinak nem. Nekem azért is jó, mert ha én lebetegszem, mi lesz a gyerekkel??? Gy.orvosunk 3 év alattiaknak nem javasolta!!!

Dancsi, bocsi ezt nem hagyhatom ki. Nem azt mondtad nemrég, hogy te már nem fórumozol??? 8)

Egyébként én is az Alma koncert miatt jöttem, de látom, Zita már szólt. Mi nem tudunk menni, mert megyünk haza anyuékhoz.

Mikulás csomag: idén én is félek kicsit tőle, tavaly amit kapott, azt én állítottam össze a munkahelyemen is, na az idén a bölcsiset nem tudom, hogy lesz. :? Amúgy nálunk van csoki, nem sok, de nem tiltom tőle.

Kép
szilcsi

Köszi a hsz-eket. Én is gondoltam majd megkérdezem,hogy nem e lehet vinni nekünk, Szilcsi nem tudsz erről semmit???
Én írok egy listát a családnak,hogy ha akarnak venni ilyen dolgokat,akkor mi lehet benne és anyuéknak én adom,Laci meg anyóséknak és nem térhetnek el tőle. Rudi, műzli, gyümi szelet estleg Kinder tejszelet,aszalt gyümi, dm-es teljes kiőrlésű ropi,kölesgolyó és bármilyen gyümölcs!Szerintem ebből lehet azért válogatni. Tőlünk kap játékot is, kis Thomas mozdonyt kért a Mikulástól,már nagyon várja, minden nap elmondja :D meg egy kis nyomdakészletet és a szülinapjára kapott Chou-chou babához való pelenkázó táskát amiben van pelus, popsikenőcs, ami hasznos lesz, mert így az övét használja és vészesen fogy,mert a baba 2 percenként bakakil! :?
20140113113746

Hja és nem mindenfajta, csak Kinder és Győri édes kismackó. Na meg túró rudi. De gumicukor ilyesmi nálunk sincs, nem is tudom, meg tudná-e enni a cukrot. :shock:

Kép
szilcsi

szilcsi,
de azt írtam, hogy aktívan, rendszeresen nem :) és ez így is van. nincs rá kapacitásom. meg kedvem se :D lekötnek a gyerekeim
Vendég

Sziasztok!

Továbbra is várjuk a Te Történeted rovatba a szüléssel, gyermekvállalással, neveléssel kapcsolatos vicces, nevettető, megható, megkönnyeztető, tanulságos írásaitokat 1-2 oldal hosszúságban, Word dokumentumban a szerkesztőség email címére: szerkeszto@babanet.hu

A Kölökneten pedig még lehet nevezni a Mikulás-pályázatra, a legjobb történeteket remek gyerekkönyvekből álló csomagokkal díjazzák majd! Még odaérnek majd a Télapó előtt! Itt a következő mélcímre írhattok: szerkeszto@koloknet.hu

Mindenkinek további szép napot:

Dia
dia
Budapest

Hallé!

Ma már otthagytam picit Zazit a bölcsibe. Fél 10re vittem és 10kor elléptem, majd délre mentem vissza érte! Hát görbült a szája meg enyimé is :D De nem volt vele gond (egyelőre) Innentől következik a mélyvíz, bár terveim szerint csak deles lesz.

Jövő héttől már 8 előtt be kell érjek vele. Egyelőre még rejtély számomra, hogy hogy oldom meg a reggeleket :D Bogival fél 8ra kell suliba érnünk, Marcival 3/4-ed 8ra, Viussal is meg Zazival is 8 előtt (a város 2 pontjára :D ) Hmmmm egy élmény lesz,főleg hogy az útépítések miatt csomó normális útvonal nem járható. No majd belejövünk :lol:

Enikő és Marci 13 , Bogi 9, Viola 6, Zalán 3,5
ceniko
Szeged

Szilde, Bea!
A 18-hós oltást megkaptátok már??? :?:

Szilde!
A foglalkoztatófüzetek közül van olyan, amiben, pontokat kell összekötni, és abból lesz az ábra?
Tudod mire gondolok, ugye?
Mert Márk az utobbi napokban rákapott!
Köszi

Zita

Kép
Kép
apátiné tóth zita

Enikő,
a bölcsibe (a mienkbe, legalábbis így volt) azért kellett 8 előtt beérni, mert 8-1/2 9-ig reggeliznek és ha akkor esnek be a szülők, a gyerekeket az nagyon megzavarja. de ha otthon megreggelizteted, akkor sztem 1/2 9 után simán viheted.ugyenez volt az ebéd, uzsonnánál is. nagyon nem szerették ha kajaidőben érkezett valaki a gyerekekért.

nálunk legalábbis így volt
Vendég

Zita: Igen, megkapta Levi 10.22-én. Nem volt semmi gond utána, ha erre gondolsz :)
Köszi, hogy szóltál a koncertről, mi megyünk :)

Bea
KépKépKépKép
jégvirág

Karmen: megkérdeznéd az ismerősödet, hogy a fertőzött kismama dohányzott -e (akár a terhessége előtt)? Kíváncsi lennék nagyon.

A védőnőnk szintén személyesen ismer egy hapsit (40 körüli, dohányos), aki beadatta a H1N1 ellenit, és 1-2 napra rá kikötött Deszken tüdővérzéssel. :cry:
Én egyszer voltam influenzás, egy szezonális Fluval oltás után, illetve tuti attól. Igaz, hogy nem volt magas lázam, és csak 1 napig tartott.

szilcsi, Anett: na, próbálnék én ilyen listát adni a rokonságnak :lol: Már így is kiakadnak a pampogásomon a kajákkal kapcsolatban :(

Alma-koncert: mi nem megyünk, egyikünk se szereti a tömegnyomort, ott pedig az lesz.

Nóra
KépKép KépKép
norus88

Helló!

Csináltam tegnap Márton-napi vacsit néhány barátunknak, nagyon jól sikerült! :) Frissen facsart narancs levében sütöttem meg libacombokat, főztem borban aszalt szilvát, meg csináltam krumplipürét. Kikapcsolódtam a főzéssel! :):) (Apa babázott). Csak sajnos nagyon ízlett a szilva, megettem egy csomót, és végül szegény Matyinak lett hasmenése... :oops: Jövőre jobban vigyázok...

Nem is írtam még, hogy múlt héten voltunk a 7 hónapos státuszon, és Matyi 9880 g volt! :shock: Mivel még mindig 150-200 g között hízik hetente, azóta sztem megütöttük a 10 kilót. :):) Csöppség. :lol:

Zitacicu! Gratula! :)

Stella! Tényleg mi választottuk a párunkat, de azt is kimondtuk, hogy együtt jóban-rosszban! Aztán menet közben kiderül, hogy a jóban-rosszban csak a feleségre vonatkozik, a férjre meg csak a jóban... :(
Amúgy én dicsértem az enyémet, sztem az nem a szennyes kiteregetése, és abban is csatlakozom a többiekhez, hogy senki sem köteleztünk, hogy a rosszat megírja, de ha vállalja és megkönyebbül tőle, akkor miért ne?

Norus! Az ingyen oltásnál arra gondoltam, hogy ezt ingyen adja be a közös dokink. Amúgy én is tudom, hogy másért fizetni kell.

Matyi felkelt, remélem még vissza tudok jönni később...

Kép

Kép

Kép
klzsuzsi

Kollegát megkérdezem, de a család ugye annyira titkolozik lehet neki sem mondott semmit amikor érdeklödött. Mondta pár napja keresi öket, akartam is érdeklödni nála csak elfelejtettem eddig

Enikö! Nálunk is az a szabály, reggeli 8-fél9 és közben akkor nem mehet gyerek. Vagy elötte v utána.

Dancsi! Orsi is Bakugánt kért, neki azt hozza a Mikulás. Norbinak én még csokit nem adtam eddig (nemrég bölcsibe vitt egy kisgyerek, szétosztották ö nem tudta mi az nem kérte, de félö hogy most majd ráfanyalódik:() Család sem örülök ilyet vesz, de elsö nap nagy részét én is lenyulom:) nekik meg a többi adagolom

Kép

Kép

Karmen
karmen

Üdv.

Enikő, igazad van, 1 gyerek nem 3-4, csak azt akartam mondani, hogy az is lehet nehéz.
Jah, priviben küldj már egy címet, aztán ha úgy alakul, elugrunk a doboznyi játékkal, oké?
Na szvsz akkor Zazit kellene majd vinned először, és a végén a gyerekeket. Mondjuk nem értem, hogy miért ennyire földhöz ragadtak, nálunk csak annyi volt, hogyha nyolcig nem érünk oda (mondjuk ilyen nálunk nem volt), akkor már csak fél kilenc után menjünk, mert a "köztes" időben kaja van, ami közben a gondozónéni az épp evő gyerkőcökre figyel, tehát nem szerencsés akkor érkezni. (De gondolom, azért sem köveztek volna meg.)

Norus, az autóvezetéses példa jó...mondjuk nem értek egyet vele, mert ha nincs kocsi, minek jogsi? Nekem sem lenne, ha épp nem olyan pasit fogtam volna ki, akinek van autója...így legalább van értelme a "papírnak".,

Zitaaa, na igen, hatkor kelni kicsit gázosabb, azért remélem, hogy találsz munkát, ami nyolckor kezdődik. Egyébként milyen tájon keresgélsz? (Én azt sem tudom hirtelen, mivel foglalkozol.)
Alma koncentről én is láttam az infot, de nekünk az korán van sajna.

Dancsi, egyetértek Zozoval, akiről véleményt mondunk, az azért van, mert azért az felháborít, ha valaki zugolvassa, és magára ismer, ám legyen, én vállalom, hogy az az én irományom, és remélem, építő jellegű, ha meg megsértődik rajta, veszett fejsze nyele.

Anett, nálunk nem volt Mikulás a bölcsiben, vagy épp akkor hiányzott Peti. Ha már gumicukor, és nem akarsz nagyot, a Lidl-be lehet kapni olyat, amiben több kis csomag van, abból egy adag nem egy hatalmas mennyiség. Mellesleg a müzliszelet jó ötlet.

Bea, na látod, még jó, hogy enyim férj nőcis oldalakra nem regisztrál... Vagy ha igen, tojom le, úgyis ismerem a véleményét. :D

Haragosi, nálunk is most pénzt kell beadni. Igazából azért nem érdekel, mert Peti annyira nem csokis, ill. annyi csokit eszik meg, amennyit engedünk. Mellesleg tőlünk is csoki lesz, ha kapnánk Thomasos "kindertojást" a Metroban.

Zitacicu, gratula, akkor mostantól hajrá!!!

Szilcsi, a mi gyerekorvosunk is azon a véleményen van, hogy 3 év alatt nem olt. De mivel Peti már betöltötte, így neki beadta.
Gumicukor: Peti is csak a bölcsiben "szokott" rá, de akkor már 2,5 éves volt. Akkor már meg tudta rágni. :)

Klzsuzsi, örülök, hogy jól sikerült a Márton-napi vigaszság!

Na mára ennyi voltam, és megint hosszúra sikerült a hsz. Sorry.

Szép estét!

Ági és
KépKép
exdeus

Zita!
Kevin is megkapta,nem volt semmi gond..
Miért?

A foglalkoztatóban van olyan feladat is amit kérdezel,de nem ezzel van tele.. :lol: :wink:
Sokféle klassz feladat van benne.Szerintem Márk biztos élvezné a többit is. :wink:

Edit

Lilypie Kids Birthday tickers

Lilypie Maternity tickers
szilde
Szeged

Zitacicu!
Gratulálok!Ügyes vagy!
És nem semmi,hogy ilyen kevés időd volt és mégis ilyen jól szerepeltél..!!:)
További sok sikert!

Anett!
Málna is milyen fogékony az énekekre!Édes lehet ahogy mondogatja..
Annak idején Hanna is ontotta magából amit a bölcsiben tanult.Érdekes,hogy az ovikezdéssel ez megszakadt.Úgy kellett mindent kihúzni belőle.... :?: :roll:
Sajnos.

szilde
Szeged

Szilde!
És a foglalkoztatók együtt vannak, vagy darabonkéni is lehet venni?
Köszi!

Bea!
Akkor holnap kereslek majd a tömegben! :wink:

Zita

Kép
Kép
apátiné tóth zita

Zita!
Írtam privit. :wink:
E.

szilde
Szeged

Csajok van olcsó beszerzési forrásotok játékokra????

Újakat szeretnék nem aranyáron! Zazának ilyen spirálos 3 emeletes garázst (strapabíró jó minőségű műanyagból!!!) Viusnak meg valami beszélő babát, vagy pónit, vagy azt a tanuló kutyát vagy miszösz aminek megnyomjuk a végtagjait és beszél, énekel mittoménmicsinálmég..... Tudtok helyet ahol reális áron beszerezhetők ezek a dolgok????

Boginak meg kiegészítőket szeretnék, barbie babához, ruhákat, cipőket ilyesmiket...

Otthagytam Zazit a bölcsibe, fél 10re vittem és 10ig maradtam, olyan fura a scend itthon :D Főzök ezerrel, este jön Marci nagynénije itt alszik nálunk, holnap meg Marci kisöccséék jönnek Békés megyéből, vasárnap me megyünk a Pilisbe megnézünk egy passzív házat (aminek nincs vagy csak nagyon minimális a fűtése, ugyanis apácska ilyet szeretne építeni majd :wink: )
Úgyhogy pörgés van mármegint kéremszépen :D

ceniko
Szeged

Enikő!
Én a Feső-Tisza parti Minimax játék nagykerbe szoktam vásárolni, most is mindent onnan szereztem be! Az Fp tanuló kutyus kb hasonló áron van mindenhol, szerintem 8ezer alatt nem kapod meg,de a póni amit Málna is kap,zenél is, nagyon szép most akciósan 6ezer ft! Szerintem nézz be oda!

Zitacicu!
Nagy gratula! :D
20140113113746

Exi,
zugolvasás ... egy nyilvános fórumon hogy lehet szerinted zugolvasni? :) éppen ezért nyilvános, nem? akkor meg miért kell kiakadni azon, hogy olyan is olvassa, aki sosem ír, ezt nem fogom fel valahogy

egy zárt az más, de ez nyilvános, nézd meg hány látogatója volt eddig... akkor elég sok az aljas zugolvasó. én is beleolvasgatok pár fórumba, ahová sosem írok, akkor lehet én is zugolvasó vagyok ...

és szerintem nem innen kell az "építő" jellegű dolgokat az illetékeseknek meríteni (rohadt megalázó sztem), mert ha így van az elég szomorú ... én speciel rohadtul kiakadnék ha a neten szidnának engem a legközelebbi rokonaim tulajdonképpen vadidegen netes haveroknak (én is tettem ilyet és mélységesen megbántam anno és szégyelltem is magam miatta).

tudom, hogy nem értetek velem egyet a legtöbben, nem is várom el. de ha majd nem a gyereknevelés, háztartás lesz az elsődleges érdeklődési pont némelyetek életetében, henem egy kicsit nyittok kifelé is, akkor garantálom, hogy véleményetek és a fórumozáshoz való hozzáálásotok is változni fog! na és én éppen ezért nem fórumozok, csak néha néha! mert sokatoknak az a legnagyobb tragédia, hogy megint tüsszög a gyerek, meg apa nem segít a háztartásban!

na, eldugulok :D
Vendég

Dancsi, arra azért kíváncsi lennék, neked 3 gyerek mellett mi az elsődleges? És neked mi a legnagyobb tragédia, ha nem az, hogy valamelyik gyereked beteg? Pláne, ha nincs, aki melletted állna ilyen helyzetben???

Nekem most az a legnagyobb tragédia, hogy Lali megint beteg, egész éjjel próbáltam lehúzni a lázát, de ma is eddig egész nap lázas volt, megint AB-t kapott, megint táppénzen vagyok... Igen elég nagy tragédia, mert a táppénz rohadtul kevés, mert leszakad az asztalom a munka alatt, amit most otthagytam, mert itthon vár a másodállásom és a tanulnivaló, na meg a beteg gyerek, és mindezt egyedül kell megoldanom... Nekem köszi ez elég nagy tragédia, és van még, amiről itt nem is beszélek... :roll: :twisted:
Apa-téma: nem hinném, hogy azzal, hogy elmondtam nektek, nem segít a háztartásban, szennyest teregettem volna ki... egyébként olvasta ő is, először rosszul esett neki, aztán elgondolkodott rajta... legalább ennyit nyertem ezzel. Ma este pl ő bulizni megy, én meg maradok itthon a lázas gyerekkel... Na ezen vajon hányan fogtok felháborodni?
És igaz az is, hogy rohadtul kemény hetek vannak mögöttem, és nem vagyok túl rajta, benne vagyok a közepében és majd meghalok a fáradságtól, de igyekszem a gyerekemnek jó anyja, a páromnak megértő felesége és a munkahelyemnek szorgalmas munkatársa lenni. 8)

Enikő, K. nem tud reggel besegíteni széthordani a gyerekeket? Kettőt te, kettőt ő... Kitartást a bölcsihez, ügyes lesz Zaza, meglátod! :wink:

Zitacicu, gratula a vizsgához, nagyon ügyes vagy! :D Nem semmi, ilyen rövid idő alatt sikerült felkészülnöd! :D Nem dobsz fotót a gyerekekről?

KlZsuzsi, ha jól emlékszem, ti vettetek Dénesnek szuper emeletes-csúszdás ágyat. Tudnál róla képet dobni, meg hogy hol és mennyiért vettétek?

Karmen, ha nem igaz a pletyka, akkor elnézést az ismerősötöktől, természetesen szorítok, hogy felépüljön és ne maradjon vissza semmi ebből a csúnya betegségből és egészséges legyen a baba is!!!

Anett, nincs bölcsiMikulás infóm sajna. Ha Lali olyat fog bele kapni, vagy bármilyen csomagjába, akkor megmondom neki, hogy az rossz és kész, felajánlok helyette olyat, amit szeret és kaphat is, nem hiszem, hogy hiszti lenne belőle.

Hétfőn kapok ökonetes grapefruitmagolajat, hogy kell adagolni? Mennyit kaphat Lali belőle? Fel kell oldani valamiben?

Dec. 12. sajna bizonytalan nekem, 11-én lesz munkahelyi évzáró parti, ami sokáig eltart és most idén először én is szeretnék maradni végig, ha Lalira tud vigyázni valaki majd, így másnap lehet, használhatatlan leszek... 8) majd látjuk.

Kép
szilcsi

Szilcsi,
nem csak neked beteg a gyereked, hidd el! nekem egyszerre volt beteg 3+nekem tüdőgyulladásom, tökegyedül, apa elutazva több 100km-re és nem munka miatt (hanem kirándulni ment), mégsem sirattam a magam szerencsétlenségét és szidtam a férjemet ... mert ez nem tragédia, hanem ilyen az élet!

Ma este pl ő bulizni megy - és te miért nem mész el? nem most, hanem máskor, barátnőkkel, az egy szem gyerek meg egy estét apával kibírna, nem? hidd el, sokat dobna a hangulatodon. :D

ez a kényszerbezárkózás valahol az anyukák hibája is, hogy azt hiszik összedől a világ, ha nincsenek a gyerek mellett. kell némi önzés, hogy ne kattanjon be az ember.
én speciel alig várom,hogy vége legyen a szoptatásnak, hogy szabadabb lehessek. és már tervezem a nyári elutazást. család nélkül csak barátnőkkel, lehetőleg jó messzire :D
és nem akadok ki ha apa elutazik kirándulni, síelni. persze rossz, hogy nincs otthon, de "jár" ennyi kikapcs neki is.
Vendég

Szilcsi!
Igen, mi vettünk csúszdás ágyat. Este épp akartam képeket letölteni, majd kattintok egyet az ágyra és felteszem neked! 28 ezr + áfáért vettük az RSben Pesten. Szegeden is lehet kapni, ha jól emlékszem a Balla bútorban (vagy Black,Red &White? a fene tudja :) ), de legalább egy tizessel drágább volt, és nekünk az útiköltség nem számított bele, mert egyéként is járunk Pestre. Sajnálom, hogy Lali megint beteg. :(

Dancsi!
Ne haragudj, de ez nagyon úgy hangzott, mintha az itt fórumozó anyukák szerinted mind bezárva élnének, és a fórum lenne az egyetlen kapcsuk a külvilággal, és a gyerekeiken kívül nem lenne semmi témájuk.
:shock: :shock:
Csak magamról tudok nyilatkozni, de én "nyitok kifelé", szerencsére nem koptak el tőlünk se a gyerektelen, se a családos barátaink, sokat járnak hozzánk, mi is hozzájuk, sőt, sokat hosszú hétvégézünk pl. a dunántúli barátainknál, nem csak a mamáknál. Járunk nyaralni-telelni, igaz, a gyerekekkel, de nem élek bezárva.
Ráadásul ez egy babás fórum, nyilván sokat írunk a gyerekekről. :) Ettől még van más témám/bajom stb. is.
Örülök, hogy már a nyaralást szervezed, biztos jó lesz, és igazad van, a párodnak is jár a nyugi, sztem nem is ilyen helyzeten akadt itt ki senki, hanem olyanon, ha egy családban csak az apának jár a család nélküli pihi, anya meg el van felejtve... az ugye neked se lenne jó, ha mindig csak a párod járna el, és te nem?
Az én férjem mindig mondja, hogy csináljak csajos programokat a barátnőimmel, de nem minden apuci bevállalós, ha a gyerekekről van szó...

Kép

Kép

Kép
klzsuzsi

Egyébként azért kezdtem el fórumozni itt 4 éve, mert pocakos voltam Dinivel, az elején senki sem volt a közvetlen környezetemben, aki szintén pocis lett volna, és szerettem volna kismamikkal/anyukákkal társalogni.
Most már azért fórumozok, mert érdekel, mi van a kedves on-line barátaimmal és gyerkőceikkel (akik sokszor már nem is csak on-line barátok :) ), és nem azért mert ez a legfontosabb dolog az életemben. :)

Kép

Kép

Kép
klzsuzsi

Dancsi!

Én értem, hogy mit írtál... és egyetértek. De szerintem túl kell legyen az ember egy fejlődési fázison ahhoz, hogy ne kekeckedésnek fogja fel a mondanivalódat.
Vendég

Köszi Haragosi! :) Asszem én is értem, mit akart Dancsi, csak nem értek egyet! De ezek szerint még nem fejlődtem eléggé... :):)

Kép

Kép

Kép
klzsuzsi

Hali Csajok!

Köszi mindenkinek a gratulát állati boldog vagyok el sem tudom mennyire,büszke vagyok magamra ,de közben nagyon bűntudatom van hogy elhanyagoltam a gyerekeket...teszek fel képet is majd csak most megjöttek anyuék szóval megint mennem kell.Pusza

Kép
Kép
zitacicu2

Zsuzsi!

Én is csak a harmadik gyereknél jöttem rá erre az egészre. Egyszer engem is lecseszett Dancsi még Enéh születése előtt, és akkor nagyon nagyon szarul esett, és nagyon igazságtalannak éreztem, de ma már tudom, hogy akkor mire gondolt. Pedig én is azt hittem akkor, hogy érti ő is, hogy én mit mondok, és én is őt, és ő mégis milyen durva velem... :lol: De valójában, így az idő távlatából azt mondom, akkor nem értettem, hogy mit mond, csak a szavak jelentése volt világos, de a mondanivaló nem... egyszerűen azért mert nem éltem meg belül, csak az értelmemmel fogtam fel.
Vendég

Haragosi!
Ettől függetlenül én azt gondolom, értem mit akar Dancsi. Sőt, azt hiszem alapvetően annyira nem is vagyok érintve, hiszen nincsenek gondjaim a párommal, élek életet a fórumon kívül, (sőt, hosszú hetekre el szoktam veszni, de most Matyi beteg, sokat alszik és sokat voltunk a lakásban, ezért sok más dolgon kívül a héten volt időm a fórumra is), és értem mire gondol, hogy ő nem panaszkodott, mert ilyen az élet stb., nem sorolok fel mindent.
Mégsem értek vele egyet, mert pl. azt írta:
[quote] írta:sokatoknak az a legnagyobb tragédia, hogy megint tüsszög a gyerek, meg apa nem segít a háztartásban!

Amit lehet, hogy 3 gyerek és 5 év múlva máshogy lát az ember, de jelenleg ez egy valós és komoly probléma lehet valakinek, amire rámehet a házassága vagy az egészsége, vagy a gyerek sínyli meg... Amúgy meg sértő is lehet (hangsúlyozom, én nem vagyok megsértődve), mert kicsit úgy hangzott, hogy bár Dancsi nem fórumozik, azért arra szakít időt, hogy benézzen és a fejéhez vágja a többieknek, hogy még éretlenek, és a problémáik nem akkorák, mint amekkorának gondolják... még akkor is lehetett így érteni, ha nem ezt akarta mondani...
Meg kevesen szoktak itt azon nyavalyogni, hogy tüsszög a gyerek, vagy apa nem mosogat... sok nagyobb probléma feljött az utóbbi időben...

Egyébként a néha-néha fórumozó Dancsinak én mindig örülök, Dinit és Boldit kis különbséggel szültük, sokszor voltak hasonló gondjaink szopival, alvással, most Matyi és Gellért között sincs sok, jó hallani néha róluk!

Kép

Kép

Kép
klzsuzsi

Zsuzsi, köszönöm, hogy védesz, nagyon jólesik! :D
Lehet, az én problémáim nagyon pöttömkék másokéihoz képest... Nem tudom, szerintem mindenkinek a sajátja a legnagyobb, nem? Azzal kell együtt élnie, azt kell megoldania...
Nekem is van életem a gyerekemen kívül, hiszen dolgozom, a nap nagy részét a munkahelyemen töltöm és el is szoktam járni itthonról... (és most jöhetnék azzal, hogy baromira nem értek egyet azzal, hogy egy anya a gyereke(i) nélkül nyaraljon, ha kicsik még a gyerekek...)
Szerintem nem szidtam a férjemet, soha, max panaszkodtam valamire vele kapcsolatban, de ez nagyon nem ugyanaz!
Most még azt nem értem, miért vagyok én kevesebb azzal, hogy csak 1 gyerekem van, nem 3... :shock:
Úgy tűnik, nem vagyok eléggé "fejlett" még a "normális" életfelfogáshoz... :o

Kép
szilcsi

Dancsi!
Biztos én sem vagyok még azon a szinten, mert én nem mennék el a gyerekek meg a férjem nélkül nyaralni. :?
Sőt annak se örülnék, ha valamelyik gyerek lázas beteg lenne, és Ő elmenne bulizni! :shock:
Mert ha dolgozni kell mennie, az oké, de azért ha beteg a gyerek, ne menjen már el szórakozni!!!!
Nálam ilyen felfogás van, nyilván van aki ezt nem igy gondolja, ezért nem vagyunk egyformák, ezért vannak akik tolerálják azt is, ha apa, nem segit semmit otthon. :shock:

Szilcsi!
Jobbulást Lalinak, mi a baja? :cry:

Ha valakit érdekel:

From: Lajos Rethy
Sent: Friday, October 30, 2009 5:43 PM
Subject: H1N1 -oltsunk? Ne oltsunk? Szakmai vélemény

Kedves Szülőtársak/Sorstársak,

Mivel hivatásomból és munkakörömből fakadóan (gyermekgyógyász , immunológus, Orsz. Gyermekegészségügyi Intézet) ) módomban állt az elmúlt hetekben az újabb szakmai információkat első kézből megkapni, engedjék meg, hogy tényszerűen közreadjam mindazt, amit fontosnak tartok megosztani, a teljesebb tájékoztatás érdekben, a rendelkezésre álló szakmai anyagok felhasználásával.

Remélem, segít az eligazításban, és annak eldöntésében, hogy oltassuk –e gyermekeinket, magunkat és családtagjainkat, mivel tehetünk lelkiismeretünk szerint a legjobbat gyermekeink és a felnőttek számára az adott helyzetben. Tehát a tények:

A pandémiás, A(H1N1) influenza vírus (uj influenza vagy sertésinfluenza néven is ismert) mind genetikailag, mind biológiailag új, az eddigi tapasztalatok szerint igen stabil vírus, mely a déli féltekén már körbejárt, és ismét egyre több fertőzést okoz az északi féltekén is. A megszokott (szezonális) influenza mellett ezért számítanunk kell a szezonális járványt vagy pár héttel megelőző, vagy – szerencsétlenebb esetben – azzal nagyjából egy időben zajló pandémiás influenza vírus okozta tömeges fertőzésekre is. A legdöntőbb különbség a két fajta influenza között az életkori megoszlásban van- az A(H1N1) –re ugyanis az 1957 után születettek szinte teljes körűen fogékonyak, így közülük fog várhatóan kikerülni a legtöbb beteg is, a legtöbb komplikált fertőzés is és szövődményes influenza is.

A Magyarországon kifejlesztett Fluval P vakcina egyike az Európában jelenleg elismerten hatékony és ajánlott vakcináknak (lásd Pandemic vaccines, www.eurosurveillance.org ). A vakcina élő kórokozót nem tartalmaz, a WHO- által idén kiadott törzsből (és nem a harmincas évekből származóból! ) készült, de hasonló technológiával mint a hagyományos szezonális influenzák ellen egyébként a WHO ajánlások szerint aktuálisan évente frissen előállitott vakcina (Fluval AB, amiből kb. 16 millió dózist már az ország felhasznált az elmúlt évtizedekben különösebb baj nélkül).

Viszont mivel a Fluval P teljes elölt virust tartalmaz ezért várandós kismamáknak és 3 éves kor alatti gyermekeknek -ha van rá lehetőség - akkor nem ezt, hanem az u.n "split"(hasitott) vakcinát javasoljuk. Ennek oka, hogy várandósoknál és 3 éve kor alatti gyermekeknél nem lehet kizárni esetleges mellékhatásként ritkán kisebb láz jelentkezését- és a láz ezekben a korcsoportokban nem kívánatos. A split (hasitott) vakcina ilyen mellékhatást nem okoz, bár a védettség sem olyan tartós (de ebben a szezonban azért tart az is)

A Fluval P stabilizáló anyagként tiomerzált , adjuvánsként aluminium foszfát gélt tartalmaz. A tiomerzál vízoldékony, etil származékként a szervezetből –még ujszülötteknél is! napokon belül teljes mértékben kiürül, ártalmatlan: a tetanusz toxoidban, amivel mindenkit immunizálnak, ugyanez van. Az Al-foszfát gél szintén évtizedek óta alkalmazott, kipróbált adjuváns, ezt szintén sok kötelező védőoltásban alkalmazzák régóta baj nélkül.

A pandémiás influenza szempontjából nemcsak az egyébként egészséges, hanem a különböző krónikus betegségekben, anyagcserebetegségben, a rosszindulatú daganatos betegségben szenvedőknél alapbetegségük, vagy annak kezelése miatt sérült immunitású, ill. autoimmun betegségben szenvedő, vagy szervtranszplantált gyermekek influenzás kockázata is kiemelten magas! Az utóbbiak esetében a környezetük alapos oltottsága mellett egyedi elbírálással kell az oltásokról dönteni, melyhez az ilyen gyermekek oltásaiban tapasztalt védőoltási szaktanácsadók segítenek, mivel influenza elleni védőoltásuk minden európai országban ajánlott a nemzetközi ajánlásoknak megfelelően.

Fontos leszögezni: Az egészséges , épp immunrendszerű fiatalok sem találkoztak hasonló antigénszerkezetű influenzavirussal eddig! Egy esetlegesen elkapott influenza szövődményei náluk is sokkal súlyosabbak lehetnek bármilyen oltási reakciónál: másodlagos baktériumos felülfertőződés okozta tüdőgyulladás, agyhártyagyulladás mellett a későbbiekben akár krónikus autoimmun betegségek is kialakulhatnak. Az esetek egy részében sajnos fatális is lehet a betegség, amit a déli féltekén már lezajlott járvány mellett nyugat-európai példák is igazoltak. Vagyís nem elegendő az ép immunrendszerben” bizni! (Csak Angliában tizezrek betegedtek meg az elmúlt hetekben, ott jelenleg több száz embert kezelnek intenziv osztályokon. Éppen tegnap Angliában aktuálisan 157 ember volt közülük válságos, életveszélyes, halálközeli állapotban a publikus statisztikai jelentés szerint, szinte valamennyi ép immunrendszerrel! - azt már a brit sajtó irta meg, hogy közülük pl. egy fiatal nőt mentőrepülővel kellett Svédországba vinni mert Angliában már nem volt szabad lélegeztetőgép !. (Angliában sajnos ez a sztori és egy 5 éves kisgyermek nemrégi influenzás halála kellett ahhoz hogy a sajtó a témát újra felkapja- látványosan meg is emelkedett az oltást igénylők száma az elmúlt hetekben… )

Az oltási mellékhatások kockázata (esetleg enyhe láz vagy pár napos kisebb izomfájdalom) –a fentiekhez képest elhanyagolható! Felmerült még körözött anyagokban a bénulásos tünetekkel járó Guillen-Barré szindróma is mint szövődmény. A Guillen-Barré syndroma az oltottak körében azonban rendkívül ritka: Egymillió oltásra legfeljebb egy eset jut. Azt is tudni kell, hogy a Guillen-Barré syndroma előfordulása influenza időszakban oltástól függetlenül is mindig megemelkedik. Kóreredetét és patomechanizmusát pontosan nem ismerik.

Szóba került az is, hogy a védettség az oltás után alacsony, pár százalék, ami szintén nem igaz! Minden engedélyezett oltóanyagnak legalább el kell érnie a 90-95%-os védettséget adó hatékonyságot, azaz 100 oltottból 90-95 teljesen védett lesz- de a maradék pár százalék, akit a vad virus mégis megbetegíthet, is jóval enyhébb tünetekkel és hamarabb vészeli át a betegséget, mint azok, akiket nem oltottak. A magyar oltóanyag is ugyanezt tudja, furcsán hangzik, de jelenleg szinte az egyik legjobbnak tünik - ennek az is az oka hogy szerencsére az előállító labor valóban jó , tapasztalt, kitünő szakemberekkel- ( a tulajdonosi gárda egy másik téma de itt most nem is ez a kérdés).

Tudni kell azt is, hogy a járvány több hullámban jön, a nagyobb, erősebb rész csak késő ősszel-télen várható, mint ezt a déli féltekei tapasztalatok előre láttatják. (Ott hamarabb kezdődött) Tehát önbecsapás azt mondani, hogy nem kell a járványt komolyan venni, fel van fújva az egész!

Gyermekgyógyászként és immunológusként is, a gyermekgyógyász szakmai kollégium számos tagja véleményével összhangban, de elsősorban a fenti tényekből levonható konklúziók alapján mindenkinek azt tanácsolom, bátran és mielőbb oltassák be gyermekeiket, magukat és családtagjaikat. Egyrészt a megbetegedés kockázata, lehetséges szövődményei miatt, de egyidejűleg ezzel is csökkentve a betegség terjedését a többi ember között is!

Köszönöm a figyelmet.

Dr. Réthy Lajos Attila (M.D., Ph.D.)

Főorvos, vez. tudományos munkatárs

(Gyermekgyógyászat, humángenetika,

Allergologia-Klinikai Immunologia,

Országos Gyermekegészségügyi Intézet

Diószegi u. 64, H-1113 Budapest,

Levelezés: H-1519 Budapest, P.F. 478

Tel: 36-1-365-15-40/132 Fax: 36-1-209-33-37

E-mail: rethy.lajos@ogyei.hu

Vez. Egyetemi Előadó (Immunológia, & Genetika)

University of Vienna, Faculty of Life Sciences

Althanstraße 14, A-1090 Wien, Austria

E-mail: lajos.rethy@univie.ac.at

Felhasznált források:

WHO, Center for Disease Control, USA anyagai,

www.infovac.hu, www.hgye.hu, www.eurosurveillance.org

Dr. Mészner Zsófia, vakcinológus-gyermekinfektológus (Infektológiai Szakmai Kollégium tagja és Gyermekgyógyászati Szakmai Kollégium felkért szakértője interjúi és szakmai állásfoglalásai)

Egy Dr. Mészner Zsófiával a témában készült szakmai interjú általános érdeklődése számot tartó részeit is -a szerző tudtával – mellékelek: Influ Meszner interjureszlet.doc

--------------------------------------------------------------------------------

2009/10/30 dr. Pászthy Bea <paszthy@gyer1.sote.hu>

Kedves Szülőtársak! Kedves Lajos!

Először is, köszönöm Lajos a nagyon korrekt összefoglalódat, melynek minden szavával egyetértek. A Gyermekgyógyászati Szakmai Kollégium tagjaként is megerősítem, hogy mind a Kollégium, mind az Országos Gyermekegészségügyi Intézet szakmai állásfoglalásában egyértelműen az oltást javasolja a járvány megelőzésére. Vagyis mindkét oltás egyszerre történő beadását (szezonális influenza és H1N1)

Nem szabad ebből politikai kérdést csinálni, bár könnyen formálunk ekképp véleményt. Borzasztó, meggondolatlan és elbizonytalanító volt a kampány, egy ilyen esetben az egészségügyi kormányzatnak le kellene mondania. Legalább is felvilágosultabb országokban ez így lenne…. De nem szabad, hogy áldozatai legyünk egy ilyen bután kivitelezett kampánynak.

Én még soha nem oltottam be magamat, mert bíztam az immunrendszeremben. Nem is voltam legalább 10 éve influenzás. Idén azonban, beoltom magam és a családom minden tagját, mert az 53 évnél fiatalabbak a H1N1-el szemben védtelenek, hisz még nem találkoztak ezzel a vírussal, nincs mire emlékeznie az immunrendszernek. Ezért veszélyes a vírus a fiatal,-és középkorúakra.

Ne értsetek félre, nem akarok meggyőzni senkit, hogy oltassa be magát és gyermekeit. Mindenki maga kell döntsön saját sorsa felől. De a gyerekekről, nekünk szülőknek kell felelősen döntenünk. Ebben szerettem volna segíteni Nektek én is, Lajos levele által ihletet kapva.

Szeretettel,

Bea

Dr. Pászthy Bea Ph.D.

osztályvezető klinikai főorvos

Semmelweis Egyetem

I. Gyermekgyógyászati Klinika

1083. Budapest, Bókay u. 53.

Tel: 3343-186/52785

A Csilla által küldött két levél szerzői kiváló szakemberek, kórházunk korábbi munkatársai, Pászthy doktornő elkötelezett keresztény. Véleményük irányadó.
További segítségként átküldöm az ANTSZ honlapjáról elérhető linket, a legfrissebbet kell nézni. A tájékoztató szerintem minden felmerülő kérdésre választ ad és széles nemzetközi szakirodalom áttekintése után íródott.

ÁNTSZ hálózatán kívülről: http://www.oek.hu/epinfo

Zita

Kép
Kép
apátiné tóth zita

Üdv.

Dancsi, lehet, hogy a zugolvasás nem a legjobb szó. Ha van rá jobb, legyen.
Mellesleg az a baj, hogy sokan vannak, akik szvsz innen jönnek rá (ha vannak ilyenek, nem tudom, és nem is érdekel, mert ahogy írtam, én vállalom, amit írtam, nem szaladok el azelől, akiről írok), hogy valami mégsem stimmel. És igen, ez szégyen, de mit tudsz tenni? Megoldásnak ez is jó, aztán vagy beválik, vagy adsz a kakinak egy pofont. (De legalább lenyugszol.)
Apa-téma: nincs is ezzel gond, ha vissza is kapod. Ok, nekem nincs ilyen gondom, mert sem én nem vagyok kijárkálós, sem a férjem, de akinél ez van, ott véleményem szerint a viszonzásnak is működnie kellene úgy, hogy apa ne kérjen segítséget. Értem ezalatt azt, hogy nálatok mindenki kidőlt ugye a múltkor, akkor a férjed is egyedül legyen a gyerekekkel, ha majd te pihensz. (Mondjuk nem ismerem a párodat, de gyanítom, hogy a férfiak nagy többsége ilyenkor rohanna némi helpért.)

Szilcsi, én felháborodtam!

Zitaaa, jó ez a szöveg, igaz, csak átfutottam, ehhez csak annyi, hogy gyerekeket nem oltanak egyszerre...

Ági és
KépKép
exdeus

Exdeus: ez az autóvezetéses példa nálam nem ilyen egyszerű. :lol: Van egy „elméletfélém”, ami nap mint nap beigazolódik és használható, amióta tanultam: mindenki mindent egyformán csinál. Nagyon tág értelemben kell érteni, tehát, ugyanúgy fog mosogatni, mint tanulni, ugyanúgy fog megjelenni egy állásinterjún, ahogy a gyerekeivel foglalkozik, és itt most szinte akármiket írhattam volna, a lényeg, hogy mindent ugyanolyan alap-hozzáállással, intenzitással, lendülettel, odafigyeléssel stb fog csinálni. Remélem, érthető valamennyire. :roll: Írok egy példát, közel a karácsony, az ajándékozás témaköréből választok :wink: (mind a kettő megtörtént): ha valaki átad nekem egy ajándékot egy szép papírtasakban, és a tasak fülén fityegő címkén az áll, hogy drága Ödönkének szeretettel, akkor ebből tudom, hogy az ajándékozó egyrészt újrahasznosít, ami számomra nagyon szimpatikus :lol: , de most nem ez a lényeg, hanem hogy azt is, hogy nem elég precíz, mert nem figyelt oda arra, hogy ezt a címkét letépje a zacsiról. Namármost, ezek után nem bíznám rá egy fontos papír kitöltését, mert azt is csak ilyen precízen csinálná. Vagy: kapok egy csillivilli módon becsomagolt csomagot, benne sminkeszközökkel, ebből én tudom, hogy az illető számára sokkal fontosabb az, hogy hogy néz ki az ajándék, mint hogy tudom –e használni valamire egyáltalán. Vissza az autóvezetéshez: ha egy férfinak nincs jogsija (és nem azért, mert elvették :lol: :lol: ), akkor ő egy csomó mást olyan módon él az életében, ami nekem tuti nem jön be. Na, így értettem.

Gumicukor: lehet kapni bio változatot (Tesco-ban is van, nádcukros), én olyat veszek, de szerencsére fél év alatt fogy el egy zacsi kb. Nálunk bevált, hogy Marcsit nem tiltottam el tőle, mostmár nem kíváncsi rá.

Zugolvasás: szerintem sincs benne semmi kivetnivaló. Én se mindenhez szólok hozzá, akkor amihez nem, azt zugolvastam? :lol:

dancsi: hát, ez nem volt fer :( , mi a frászkarika lenne elsődleges, ha nem a gyerekek??? Akkor is, ha „nyitunk kifelé”, amin nem tudom, mit értesz… Szilcsivel, klzsuzsival maximálisan egyetértek! „...mert ez nem tragédia, hanem ilyen az élet”, hát ez nem igaz, legalábbis szerencsére a miénk nem ilyen. Én se sértődtem meg, de sértőnek tartom, amit írtál, van különbség. :wink: Írnál egy példát egy mindennapi tragédiára, amit te annak tartasz?

Haragosi: hát ez érdekes. És írott szavakkal elmagyarázhatatlan, márminthogy az, hogy később megérti az ember? Ha mégsem az, magyaráznád? Vagy ez kizárólag 3 gyerekkel érthető? Nagyon érdekelne a magyarázat pedig. :wink:

Szilcsi: én 10 cseppet adok nekik naponta, ha akárki beteg közülünk. Propoliszt is adtam Marcsinak legutóbb.

ATZita: Köszi az idézetet. Teljesen bizonytalan vagyok. :cry: Én úgy tudom, hogy a split vakcina, amit ajánl 3 év alatt, az nem hozzáférhető Mo.-on. Érdekes a vége: a politikát már belekeverték, de mi a nyavalya köze van az oltási kampánynak a kereszténységhez??? :shock: :shock: :evil:

Nóra
KépKép KépKép
norus88

Na, még valami a magányos kirándulásokkal kapcsolatban, amiket dancsi említett, hogy mindenkinek jár. Ez is olyan, hogy ha dancsi elviseli, sőt, jogosnak tartja, hogy a férje síel valahol, amikor ők négyen itthon dögbetegek, hát akkor az ő párosuk tud így működni együtt. Én nem viselném el, tehát én nem tudnék együtt élni egy ilyen hapsival. Más kérdés, hogy én se lépnék le, mert egyszerűen nem érezném jól magam (és nem azért, mert nem bírom elviselni, hogy nem vagyok mellettük és ők nincsenek mellettem), és ketten se lépnénk le a gyerekek nélnül se nyarlni, se telelni, amíg ilyen kicsik, hiába vállalnák őket a szüleim.

Szilcsi pl. hiába lenne elég önző ahhoz, hogy nekiinduljon lazítani egy hétre a barátnőkkel, ha egyszer nincs kire bíznia Lalit, akkor hogy menjen szegény?

Nóra
KépKép KépKép
norus88

Sziasztok!

Azt hiszem, Norussal maximálisan egyetértek... Ez egy babás és kisgyerekes fórum, szerintem természetes, hogy legtöbbször gyerekekkel kapcsolatos a téma. Beszélgethetnénk az időjárásról vagy a cserebogarak múlandóságáról is, csak nem hiszem, hogy az sokunkat érintené :roll: Lehet, hogy egy nátha egy gyógyíthatatlan betegséggel összehasonlítva tényleg semmiség, de én teljesen átérzem, hogy Szilcsinek miért okoz problémát, ha Lali beteg. És valószínűleg én is begyepesedett agyú vagyok, de sokkal inkább megértem ezt, mint azt, hogy vki egyedül hagyja a beteg párját a beteg gyerekeikkel. De ez persze én vagyok, ha ez Dancsinak nem gond, akkor minden oké. Az is más kérdés, hogy Norushoz hasonlóan mi sem mennénk nyaralni a gyerekek nélkül.

Norus :) Jól tudod, split vakcinát nem lehet itthon beszerezni.

Jó éjt!

KépKép

KépKép
timika

Üdv.

Norus, aha. Így értelek. :) Mondjuk az intenzitással kapcsolatban, meg úgy a tág véleményezéseddel kapcsolatban nem értek egyet, én a családomon ennek ellentétét, vagy nem is ellentétét, hanem nem igazoltságát látom. De nem vagyunk egyformák.

Nyaralás: mi épp a jövő évi túránkat tervezzük, előre láthatólag Peti nélkül. De akkor ő már négyéves lesz, és csak egy hosszú hétvégéről van szó. De addig még ki tudja, mi lesz, a személyijét megcsináltatjuk, így ha úgy alakul, akkor jön velünk. :D

Ági és
KépKép
exdeus

Én is rágódtam még egy csomót rajta tegnap, bár én már véleményeztem a dolgot...
Dancsi, te elfogadtad a helyzetet, hogy betegen otthon maradtok, megoldottátok, nem problémázol, mert ilyen az élet. De asszem, ilyen a te életed, mert az enyém tuti nem ilyen, nekünk apa nem utazna el, ha mind betegek vagyunk, nem mert könyörögnék neki, hanem mert eszébe sem jutna. Mellesleg azt nem írtad, hogy apa úgy hagyott-e ott benneteket, hogy volt esetleg a közelben egy vagy két nagymama, aki mondjuk néha főz vagy rátok néz, vagy takarító- vagy bejárónő, aki segít, vagy teljesen egyedül voltatok? Mert sztem nem mindegy. Ipari méretű "nemmindegy".
És mivel nem mindenki élete ilyen, senkit nem tudnék elítélni, ha ilyen helyzetben problémázna...

A.T.Zita! Köszi szépen! A még ingadozó rokonaimnak-barátaimnak már tovább is küldtem! :)

Kép

Kép

Kép
klzsuzsi

Én is Nórussal értek egyet! Meg az utána köv. hsz-ekkel! Szilcsit pedig maximálisan megértem!
Lehet én vagyok befelé forduló akkor,de én nem is szeretnék kifelé fordulni, ha az élet ott olyan, mint Dancsié! :? Mert nekem ez nagyon gáz. Meg ez a fajta életfelfogás is!

Grapefruit csepp: én bementem patikába és azt mondták, 3 éves kor alatt nem adható. Akkor mi is van? SZilcsi Te adod? Nórus? Akkor mégis lehet? Propoliszt mibe keverted Nórus??
20140113113746

Szilcsi, kedves!

Én azt hiszem, bántani, kritizálni soha nem akartam senkit. Téged se. Ha így gondolod, magadba nézz! ÉN speciel 3 után jöttem rá arra, amire Dancsi utalt. Te lehet, hogy már 1-gyel. Ennyi.

Norus!

Valamiért kekeckedést érzek felőled. Nem posztom magyarázkodni.

Az, hogy itt a fórumon gyerekes témákról van szó, teljesen OK. Dancsi arra utalt, hogy valakinek egyetlen szórakozása és témája ez (fórumon kívül is) Akinek nem inge, ne vegye magára. Aki pedig megsértődik ezen, annak valahol mégiscsak inge.
Vendég

Sztem is kell hozzá a 3 gyerek, hogy másképp láss...... :oops: Egész átalakul az ember a harmadiktól....... 8) (mindegyiktől, de a harmadiktól különösen)
Nem lesz se több, se kevesebb, mint az egy gyerekesek, csak más! Ennyi!
Ééééééééééééééés leszarom tabletta rulez 8) :D

ceniko
Szeged

Anett! A Felsö T. Parton hol van Minimax bolt? Én arra csak a Gullivert ismerem, én meg ott szoktak bevásárolni.

Én is a férjem nélkül mentem volna most sielni (ha akart jöhetett volna de ö nem szereti, sajnál azért magára annyit kifizetni hogy csak ott sétálgasson és én is.). De egyébként mi sem szoktunk külön járni, de sielésre gyereket sem viszek, luxusnak tartom annyit kiadjak rájuk. Engem sem vitt anyukám amikor járt, felnött koromban mentem elöször. Persze jobb ha kisgyerek is tanul sielni de horror az ára, nekem.
Sajna idén barátnöm visszalépett, egyedül meg én sem megyek.

Enikö! Nekem is furi volt amig nem dolgoztam az a pár hét itthon egyedül, Norbi meg bölcsiben. Szokni kellett a teljes nyugalmat is :lol: néha nagyon jól esett, de ált. nagyon hiányzott N.

Kép

Kép

Karmen
karmen

Sziasztok!

Kaptam a emaileim szerint egy privát üzit innen, viszont, ahogy beléptem, nem látszott semmi. Újraküldenéd? A babaholmikról lenne szó. Köszi. :)

Pár napja kapcsolódtam be ismét a fórumolvasásba. Hétfőn megyek a 20 hetes genetikai vizsgálatra, már nagyon várom, hogy kiderüljön, hogy kisfiam vagy kislányom lesz. Már van két fiam, és mindenki azt hiszi, akkkor biztos csak kislányt szeretnék. És mindenki csodálkozik, amikor elmesélem, hogy ha elképzelem, hogy már a karomban tartom, mindig kisfiúarc van előttem és a boltokban mindig a világoskék plüss holmikat fogom meg először. :D Mindkettőre készülök, csak tudnék már vmi biztosat. Sóhaj....:))))

A témához hozzászólva: a nagyobbik fiam másfél éves volt, amikor nyáron kétszer kirándultunk: egyszer vele a tengerparta, egy hónappal később pedig pár napra a hegyekbe a gyerek nélkül, de persze a férjemmel együtt. A második fiam után ugyanígy, addig mamáztak. Addig is töltöttek pár napot a mamánál egyfolytában, úgyhogy nekik "mindegy" volt, hogy mi éppen hol vagyunk azalatt a pár nap alatt. Így megvolt a kecske és a káposzta is. A férjtől-feleségtől való különnyaralást én is nehezen tudom elképzelni, de ahol működik, hát hadd csinálják. Ehhez persze az kell, hog otthon eleve rendben működjön minden és ne menekülésként menjen el vmelyik fél otthonról kirándulni.
Szóval nagyon nehéz véleményt mondani egyik vagy másik oldalról, minden család más.
Bulizni mi rendszeresen járunk (én csak jártam a nyárig) külön, de ennek praktikus okai is voltak( nagyon nem egyforma a zenei ízlésünk:)))))), a másikunk csak szenvedett volna, úgy pedig nem jó. :D

Grapefruigmagcseppet már csecsemőkorban is lehet adni, én úgy tudom. Én adtam az ökoneteset, semmi baja nem lett tőle.

A Miniklinikben Szabó Ágnes tüdőgyógyászt ismeri vki? Eddig máshoz jártunk, de a háziorvosunk mindig megjegyezte, hogy nem örül, hogy oda járunk, ezért keresek most mást. Neveket nem aarok kiírni, csak pü-ben, ha vkit érdekel.

Mindenkinek szép napot!
Andi

Kép
indababa

Kármen! Gulliver igen, összekevertem,bocsánat!Én is szeretnék síelni menni, de Málnával, hogy mielőbb megszeresse/tanulja,de még kicsinek tartom( meg anyagi helyzet sem olyan most), talán 2011 telén,remélem összejön! Hová mentetek volna?
20140113113746

Anett! Szlovénia, Vogel. Azt üzente a csaj nincs mégsem pénze. Igaz másik barátnö mondta hogy neki meg mesélte vett most 2 csizmát 50e ft-ért!!! Na ennyi lett volna az út ára az irodának:( Csak érted akkor miért lelkesedett, meg igérgette. Én már beleéltem magamat végre megint megyek sielni, amig kicsik voltak nem tudtam megtenni. Most már apával elvannak meg mamával is bármikor.

Indababa! Én kislány után nem tudtam elképzelni a kisfiut még akkor sem amikor már megszületett egy kis ideig még. Szokni kellett, de hamar rájöttem ö is olyan öröm mint egy lány, öket is lehet csinosan is öltöztetni

Kép

Kép

Karmen
karmen

Indababa!
Nekünk Ő a háziorvosunk. :wink:
Mert Ő Zsombón a háziorvos. :wink:
Szerintem rendes, jó doki, elmond mindent alaposan, lehet kérdezni Tőle. :wink:
Középkorú! :wink:
Ha valami még érdekel, szóljál.

Exi!
Milyen Thomasos Kindertojás? Van olyan? Engem is érdekelne! :wink:

Anett!
Nekünk a védőnőnk is mondta az Ökonetes Grapefruit magot, szóval gondolom mehet. :wink:

Norus!
Te a grapefruit magot akkor adod, mikor betegek, vagy mindig? :?:

Karmen!
Hogy tetszett a koncert? Végig maradtatok?

Klzsuzsi!
Nincs mit! Már én is elvagyok bizonytalanodva, de attól félek, ha most beadatjuk, 2 hét mire védett lesz, és akkorra meg szerintem ideér a járvány.
Egyik volt osztálytársam gyógyszeriparban dolgozik, azt mondta, hogy az OGYI azért szarhoz nem adja a nevét! :?

Zita

Kép
Kép
apátiné tóth zita

Vissza: Lakóhely szerint

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?