Szia Bori!
Mégcsak véletlenül se érezd magad másodrangúnak, mert valójában a gyermek/gyermekek nevelése a legszebb és legfontosabb dolog. Ha valaki többet vállal ( és nem a tudatlan vagy a felelõtlen emberekre gondolok), az csak tiszteletet és megbecsülést kellene, hogy kiváltson az emberekbõl ( a társadalomból). Ha nem így van, akkor nekünk nagycsaládosoknak sokkal nehezebb és rögösebb az utunk, de akkor is tudjuk, hogy nagyszerû az, amit csinálunk. Nem akarok patetikailag túltengeni, mi 4 gyereket nevelünk, és sok albis év van mögöttünk, átérzem a helyzeteteket.
Ha arra vártunk volna, hogy anyagilag megalapozzuk a gyerekvállalást, egy gyerekünk sem lenne.Vagy talán mostanra jutottunk volna el ahhoz, hogy bele merjünk vágni. Csak attól tartok, aki ebbe a "verembe" esik, nem, vagy csak nagyon nehezen tud belõle kimászni. Mert mi is az a "megalapozás"? Szakma, diplomák, lakás, kocsi, telek, nyaraló...még egy kocsi, a felújítás...és végül a házimozi rendszer is elõbb lesz fontosabb, mint a gyerek. Ha meg már elmúltál 40, kapkodsz,és sajnálod magad, de akkor már késõ. Nem tudom, lehet, hogy ez amolyan gyártmány-filozófia,de mindegy, én/mi így gondoljuk. Feleségem 27, én 29 évesek vagyunk, a skacok 8,6,4 év,10 hó.- osak.
Egyébként az én szüleimmel pl. egyáltalán nem tartjuk a kapcsolatot, õk nem fogadták el a döntéseinket....hát hosszú és lapos, mint Damoklész kardja..szóval a két kicsit nem is ismerik, sosem látták, pedig a család néhány többi tagjával tartjuk a kapcsolatot, bármikor el tudnának érni, ha akarnának
Mivel sem az én szüleim, sem a feleségem szülei nem toltak a fenekünk alá lakást és a nagymamák hagytékát is a nálunk idösebb testvérink kapták meg, és alapvetõen szembehelyezkedtünk a konzervatív életformával, ezért meg is lett a "büntetés": szerezz lakást, ahogy tudsz. Nem akarok nagyon OFF lenni, de talán nem zavar senkit: Ma egy lakás/ház mondjuk nagyon minimálisan 10 millió Ft. Hitel csak annak jár, aki kellõen dokumentálni tudja, hogy nincs rá szüksége, ennyit összespórolni a mindennapok, és a lakásbérleti díjak mellett, ha nagyon jól keresel, akkor is évtizedek, de a reális inkább az, hogy lehetetlen. Még a hab a tortán az, ha e mellett van arcod gyereket vállalni. De vannak ám ennél sokkal, de sokkal rosszabb helyzetben is a világon, és a lelemény jó dolog, de akkor is sokkal könnyebb lenne ezekkel a terhekkel élni, ha "legalább" a társadalommal nem kéne megvívni nap mint nap a piti kis harcunkat.
Bocs , se pikírt, se flegma, se sírós nem akartam lenni, csak ismerõs volt a szitu, amit írtál, azért bontakoztam ki ennyire.Most lehet, hogy hihetetlen, de alapvetõen életvidám emberek vagyunk
Na, szóval hajrá, és csak semmi elbizonytalanodás!!!
Üdv: Zalán