Sziasztok Csajok!
Végre van egy kis időm!!!!
Csak szépen sorjában:
Judit!
Welcome back!
Milyen nagyok már a gyerekek! Bár nem csodálkozom, mert az enyémek is ekkorák
Mesélj, milyen a kégli? Meló?
Dóri!
Nálatok is nőnek
Milyen meglepő! És még mindig nagyon irigy vagyok a hajukra
Képzeld Orsiéknál jön a baba: áprilisra van kiírva!
Finike!
Üdv anyukádnak, remélem most már teljesen jól van, és gyógyul a sebe szépen. Tesóbaba? Még mindig kislány? Basszus már 30 hetes vagy!!! Pocikép????? Alakul a jövevény szobája? Szupi a bringa! Gratula a nagyágyhoz! Kissé rögösen, de megérkezett
Szandra!
Nálatok is mekkorák már a csajok - micsoda közhely
Ez a bicó is szuper!
Úgy látom ez most ilyen időszak volt, nálunk is megkapta Bence a bringát, igaz mi "kissé" előre hoztuk a szülinapját, dehát decemberben már nem lehet kerékpározni...
Sajnálom a lázat, most már jobb? Mivel próbálod lejebb vinni? Hajlandó a csajszi tablettát bevenni? Én Bencének tudok adni Calmopyrint egy felet. Elrágja, lenyeli, jól betakargatom, és hagy izzadjon.
Nitácska!
Milyen a helyzet? Pocakfájás? Napi rutin?
Mazsuzs!
Ne aggódj Nándi miatt. Anno mikor mi Bencének elkezdtük az ovit, nem volt három éves még, mikor először mentünk a régi oviba beiratkozni. Bence nem beszélt - egyáltalán. Mindent gyönyörűen megértetett velünk, de nem volt hajalndó megszólalni. Erre okos óvodavezető közölte velem, hogy vigyem orvoshoz, mert lehet hogy a hangképző szerveivel van gond. Néztem rá, mint marha, hagytam, had beszéljen. Rá másfél hónapra a gyerek folyékonyan beszélt mondatokban, az r és s hangok tökéletes képzésével (soha nem selypített...). Szóval Bence is már 3 éves volt, mikor hajlandó volt megszólalni.
Pelus, wc: érdekes, mert Réka teljesen más, mint Bencus volt... Én is kb. hasonló cipőben járok, mint te. Bence az első pillanattól fogva a wc-be pisilt - állva, mint apa. Kaka ment kb. 3 hóig csak a pelusba, de mindig szólt, hogy kell a pelus, mert jön a kaka. Ráadtam, kakált, levettük, kész volt. Éjszaka sem pisilt be gyakorlatilag itthon egyszer sem, idegen helyen kb. négyszer.
Erre Réka teljesen más. Ugyanúgy próbáltam, mint Bencénél, de semmi. A pisi már simán megy a wc-be, viszont a mai napig van, hogy elfelejti, belemerül a játékba pl. és bepisil. Éjszaka a mai napig csak pelenkába, a délutáni alváskor már száraz a pelus, de nem mindig. Reggelre az alvás után szó szerint fullra teli van a pelenka pisivel. A kaka pedig kész horror.... Egyszerűen nem tudja a kakát kontrollálni - plusz sosem volt ezen a téren kiszámítható, sosem tudtam azt mondani, hogy pl. most ettünk, fél óra múlva kaka, vagy ébredés után esetleg. Semmi rendszer nincs neki benne. Szóval meg vagyok lőve.
Tudom, segíteni nem segítettem sokat, csak leírtam, hogy tudd nem vagy egyedül.
Nem is emlékszem, mi van a saját ágyban alvással? Nem olvastam vissza
És akkor rólunk: hát az én kicsi fiam elbújhat akkor a gyerekek között. 110 cm, és 16 kg. Réka 90 cm, és 13 kg. Egyik sem egy égimeszelő
Az ovi tök király! Bence igazi nagy fiú, teljesen természetes, hogy mi dolgozunk, ő pedig oviba megy. Réka már kissé más, de ott meg szintén természetes, rájött, hogy most már mindig oviba kell járni, próbálkozik, hogy nem akar menni, de aztán szépen felöltözik, beül a kocsiba és indulunk. Bencééknek elindítottak ovi-sakkot. Nagyon tetszik neki. Majd lesz nyílt nap, kíváncsi vagyok.
H1N1: szerintem ez is felfújás, mint anno a madárinfluenza. Én nem adatom be. Nővérem, aki tanár és terhes is megkérdezte a dokiját, és az is azt mondta, hogy az akinek egészséges az immunrendszere ugyanúgy átvészeli, mint egy másik influenzát. Ő sem adatja be....
És végül egy kérés-kérdés. Bencikém előadta a szülinapi kívánságát. Verda alakú tortát kér vaníliás krémmel, tüzijátékkal... Ötlet, hogy hol lehet ilyet kapni, csináltatni, esetleg ki csinál????? Ja, és még egy kérdés, azt hiszem erre talán Finike fog tudni válaszolni: hol van a közelben egy jó kis hely, ahol Bencének meg lehet majd tartanom a szülinapját? Én nem vagyok olyan bátor, mint Judit - hozzám ne jöjjön a házba 10 gyerek...
Tényleg mesélj, milyen volt?
Remélem nem hagytam ki senkit....
Na, most aztán írtam nektek, olvassatok, és írjatok!
Pápá: Eszti