Köszönjük szépen mindenkinek a sok gratulációt!
Jól vagyunk, szerdán jöttünk haza.
A szülés iszonyat gyors volt. Hajnali kettőkor éreztem a fájásokat, de nem voltak durvák, azt hittem, hogy esetleg jóslók, mert nem voltak erősek. 10 percesek voltak. A férjemet 4-kor ébresztettem, addig nézegettem az órát, hog hogy jönnek a fájások. Néhány durvább volt csak köztük, de akkor már gondoltam, hogy lesz valami, mert a fájások ismerősek voltak, mint anno Pepénél. Összekészülődtünk, de én nem akartam, hogy esetleg hazaküldjenek, mert nem igaziak, ezért még vártunk... közben én fájtam, de jól bírtam!
5.55-kor felhívtam a szülésznőmet, hogy bemegyünk, mert vannak fájások és egy kicsi tágulási vérzés is volt.
Mondta, hogy menjünk vár, éppen akkor ment volna haza, de mivel tudta, hogy a méhszájam érett, ezért gondolta, hogy gyorsak leszünk.
Ne ekkor elindultunk, a kocsiban már 3 perces fájásaim voltak, kb. kettő, míg a kórházba értünk.
6. 15-kor még a rádióban hallottuk a híreket, 6. 30-kor vették fel az adatokat, már amit tudtak... mert szóltak gyorsan a dokimnak, hogy itt vagyunk, jöjjön. Éppen ügyeletes volt. Különben nem ért volna be, az biztos!
Megvizsgált és mondta, hogy azonnal szülőágy, mert ott a koponya. Én már ekkor kezdtem érezni a tolófájásokat.
Mit mondjak elég nagy kapkodás volt, a férjemnek is úgy kiabáltak a folyosón, hogy jöjjön, mert mindjárt szülünk.
Gyorsan beadták a strepto elleni antibiotikumot, közben már nagyon nyomtam volna... végül 6.40-kor elős tolófájásra megszületett a pici fiam.
kissé kapkodós volt az a 10 perc!
Majdnem a karunkban vittük be, ezt mondták, vagy otthon szültünk, vagy nem tudom... mindegy a lényeg, hogy minden rendben van! mondta a dokim, hogy a harmadiknál az utolsó héten hozzámköltöznek, hogy minden ok legyen! kicsit le is szidott, hogy miért nem jöttem hamarabb, mondta, hogy jó a fájdalomküszöböm, ha még azt hittem, hogy ez nem az igazi.
Az tuti, ha mégegyszer szülök, akkor elindulok időben!
Szerencsére varrni sem kellett sokat, nem volt olyan rossz, mint Pepével.
Viszont a második szülés utáni méhösszehúzódások egy újabb szüléssel érnek fel, nagyon durvák!
Voltak a vajúdóban is 2-3-an, de csak néztek, hogy most jöttünk és már megyünk is szülni... szóval a teli hold meghozta a hatását, volt egy pár szülés akkor éjszaka.
Utána már csak úgy emlegettek az osztályon, hogy a 10 perces, meg aki csak a kitolásra ért be... volt hírem!
Egyébként az osztállyal kapcsolatban minden pozitív volt.
Nem kellett bugyi nélkül rohangálni a kezelésre, adtak új lepedőt maguktól, megkérdezték kérünk-e, segítettek, kérdezték, hogy kell-e segíteni. Szóval le a kalappal!