Sziasztok!
Mi megkezdtük az ovit múlthét kedden. Kopinak nagyon tetszik és nekem is!!!!!! Úgyhogy minden szuper!
Nála csak idősebbek vannak (lévén, hogy elvileg 3 éves kortól veszik fel a gyerekeket). Azóta normálisabb otthon is (kivéve az elmúlt hétvége). Nem hiszem, hogy bebeszélném magamnak, de szerintem fejlődött, nincs meg az a hiszti, ami az ÁLLAMI bölcsi idején volt és egyre több szót mond. Mindez 1 hét alatt. Kopp-kopp-kopp.
Magánbölcsi:
az a sződi az valóban nagyon sok!!!!!!! Persze nem mindenki mögött áll egy alapítvány, de ez tényleg már olyan "pesti alsó" ár.
Mi Őrbottyánba a Fészekrakó magánbölcsibe járattuk Kopit. Róluk csak pozitívumot tudok írni. Nagyon aranyosak, segítőkészek és gyermekbarátak a gondozónők! Az ár 38ezer volt kajával együtt. Az alapdíjnak (28ezer) 30%-a leírható az adóból.
Itt Veresen több magánbölcsi van, de árban feljebb vannak, azt hiszem 48-50ezer a legolcsóbb. Pesten 65-től kezdődnek, de amikor én 1 éve nézegettem, találtam 120ért is Pesten. Úgyhogy relatív... a mi pénztárcánknak rengeteg, mégis sokan ki tudják pengetni. Mi inkább átvonatoztunk, átbuszoztunk, néha átautóztunk Őrbottyánba a gyerekkel. Jól is tettük!
Jövőre mi is szeretnénk nyitni itt Veresen egy magánbölcsit, de megpróbáljuk a legalacsonyabb árat megcélozni, mert hiába van túljelentkezés az állami bölcsibe, ha mi tök drágán adjuk a szolgáltatást, nem lesznek sokan a gyerekek (kivéve ha jó programok: angol, úszás, stb), mert a szülők nem biztos, hogy tudják/akarják fizetni.
Amúgy meg azt nem értem, hogy miért nincs olyan bölcsi/ovi, ami hajnaltól estig van nyitva? Mi ilyenek leszünk - remélem sikerül beindítani. Mivel a legtöbb szülő bizonyám Pesten dolgozik és bizony nem mindenkinek van autója. Így általában a 6-6.30-6.50-es vonattal járunk dolgozni és el kell jutni az állomásig. Ugyanígy van este, minimum 16.30-as vonat, de lehet az 17.30-as is. Aztán mire odaér a vonat... már bezár a bölcsi és jöhet a felár! Én nem láttam még olyan bölcsit, ahol pl. 5.30-tól vannak nyitva 19.00-ig. Őrbottyánban is 6.30-kor nyitottak, de ha 6-ra tudtam odavinni Kopit, hogy elérjem a vonatot, akkor 6-ra vittem, aranyosak voltak, nem kértek érte semmit és jó szívvel fogadták a gyereket! De ezt nem lehet ám minden intézményben eljátszani, főleg nem államiban.
Itt Veresen az államiba idén már csak 2011-re lehet előjegyeztetni a gyereket.
Bocsi, mennem kell és elnézést, hogy a magánbölcsibe így belenyúltam, de hátha segített az info.
Remélem mindenki jól van, Kati örültem, hogy találkoztunk. Majd valamikor átmehetnénk Ritához - már ha megengedi.
Puszi mindenkinek!