Új privát üzeneted érkezett!

Üdvözlöm az újonnan csatlakozókat. :lol: :lol: :lol: :lol:

Tudom, sűrűn nem tudok jönni, de ez van 3 gyerek mellett. :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

Amúgy én még mindig feltűnően jól vagyok. Enyhe hányinger és hasfájás. :lol: :lol: Voltam ma védőnőnél is, van kiskönyvem végre, ami jó ronda, de majd szépen becsomagolom valamibe. Vérnyomásom jó, a súlyom meg sok, de ezt nem ecsetelném. :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

Kép
Kép
Kép
Kép
Kép
judy5
Székesfehérvár

judi, ugytunik ez a kiskonyvek napja :) ma en is kaptam, de az enyim lehet rondabb mint a ti magyarotok :)
Vegre dokibacsi is megtalalta a babszemet (egyelore ugy nez ki babunk lesz :D) ugyhogy elkonyvelt terhesnek. Mennem kell laborba meg UHra, de azokat a leleteket mar majd a masik dokinak viszem 17.-en, akihez atmegyek (gazdasagi okokbol, a masik biztositasommal olcsobb szulni :D) Dokibacsi be akar oltatni tetanuszra, na ennyit arrol, hogy terheseket soha nem oltanak semmivel. Ez itt nepszokas, hogy a felnottek is rendszeresen oltatjak magukat, es mivel en nem csatlakoztam es engem - mint altalaban a honfitarsakat ugye - gyerekkoromban oltottak utoljara, ezert mondta, hogy vonuljak el az egeszseghazba es oltassam be magam. Na majd errol meg megkerdem azert a masik dokit is, mert szultem en ugye mar kettot enelkul meg joparan odahaza is, szoval ez nem tunik elengedhetetlennek. Ez a doki pechemre raadasul influotast nem javallja, merthogy o sem oltja magat (szerintetek egy 50 eves pasi nekem mennyire referencia most?:D) majd hatha a masik javallja, de ha nem akkor is onkentesen felajanlom magam majd, ha eljutok abba a korba :)

Jahhh, sikerult kiegyeznunk ugy nagyjabol a terhesseg koraban is, de o ugy szamitotta, hogy juli 3 a vegcel. Hat szerintem nem de ezt majd a bebi eldonti, viszont arra gondoltam ha nem banjatok en mar nem ballagok at a juliusi topikba, hanem itt maradok hatvednek :lol: :lol:
luna6

[quote="konkri"]B írta:konkriabakocsi választásom okai: az előzőt utálom és tapasztalatból tudom, h mire vágyom.
-szuper hogy a cuccokat szembe és háttal is fel lehet pattintani - a hagyományos babakocsinál fontos hogy átfordítható legyen a tolókar, az ülés pedig vízszintesig dönthető és bolygókerekes legyen.
-bolygókerekes, és ideális a kerék méret is, no és a kerék anyaga is.
-szuper hogy a hordozót is rá lehet magában tenni, mert így frankón lehet plázázni menni :lol: és ha bárhol kell lépcsőzni könnyebben felcipelem
-jó hogy van mózes, mert így jól fog benne aludni
-a sport részt pedig nem is ecsetelem... így 3-4 évig használható az egész.
-ráadásul az ára is jó, főleg hogy így kompletten megkapsz mindent

babakocsi temahoz irnek, se nem mellette sem ellen, csak az en verziomat a harmadikhoz :)

- az elso lanyomnal olyan kocsit vettem aminek atfordithato a tolokarja, mert az kell :) aztan gyakorlatban egyreszt nagyon keveset kellett, masreszt lehet valami regi konstrukcios hiba, de atforditva nem ugyanoda esett a kocsi sulypontja, igy alig lehetett a tolokarral megemelni a kocsi elejet, szoval nagyon nehezkes volt a hasznalata. na de kalkulaljuk bele, hogy a bele valo gyerekem mar 15 eves elmult :D
- bolgokerek legyen... nos en megzavarodtam tole :) A kisebbikkel is bolygosithato volt ugyan a kerek de nalam mindig fixalva volt, agybajt kaptam a tekergozesetol :) nekem a minel nagyob kerek jott be es fixalva :)
- mozeses kocsi: az elsovel volt, nagyon gyorsan kinotte, a masodiknal mar nem es nekem nem hianyzott
- a komplett kocsirendszerekkel alapvetoen meg az volt a bajom, hogy veszettul nehezek. ez persze csak annak baj aki belvarosban lakik es mondjuk ehez meg sokat tomegkozlekedik is egyedul, mert videken sik terepen tenyleg tok jo (mar ha befer mondjuk a posta a zoldseges vagy az abc ajtajan :D
- most olyan helyen lakunk ahonnan kimozdulni majd leginkabb csak autoval lehet, ugyhogy asszem most valami egesz mas igenyekkel kell gondolkodni, ebbol ugy nez ki lesz majd egy sima quinni sportkocsi es ra egy bebi autosules, es slussz :) De tenyleg azert, mert itt nagy tologatos setalasokra esely sincsen, emeleten vagyunk lift nincs igy konnyunek kell lennie es a kocsiba be kell fernie
- ES legelso sorban ami a kocsinal is fontosabb (de az autosulesnel persze nem) az a hordozokendo :) Lehetosegeim es terveim szerint leginkabb kendoben cipeleszt lesz felenk a modi, a kisebbikemnel is egeszen jol bevalt (harmadik belvarosi emelet lift nelkul) azota meg ahogy lattam uuuugy felfejlodott a kendokinalat, hogy az ember lanya csak gyozzon valogatni :)

es ha mar kendozes, akkor melle majd a moshato pelusok... vissza a gyokerekhez :D
luna6

Sziasztok!

Én magam nagyon vívódom a H1N1 ügyben, így 7 hetesen...
Csatolok egy linket, ha vkit érdekel, Czeizel E. így nyilatkozik:

http://www.hirszerzo.hu/cikk.czeizel_tu ... 27564.html

Hát, még futok néhány kört az orvosokkal, de így nagyon védtelennek érzem magam, magunkat, és a 3 évesemet is!
:oops: :oops:

Amúgy, én is azok táborát erősítem, akik folyton hányingerrel küzdenek, savas felböfögés, főleg estefelé és borzasztó fáradtság...
mézvirág

mezvirag, en mar nem vivodom. Mivel nalunk az a verzio, hogy beoltatom magam korul a csaladot nem jarhato, ezert maradok en. Mar csak ki kell varnom azt a nehany hetet aztan megyek, es majd jovok nektek referalni :)
borzaszto faradtsag? nos en is mindjart osszedolok itt ulto helyemben :)

Egyebkent megneztem aztan netganp a szepseges kiskonyvemet (itt spenotzold es libafos zold szinekben pompazik :d) es kiderult, hogy ket vegcelt is megadnak errefele :) Az egyik szerint juni 30, a masik meg a juli 4 :) Valamelyik meg majdcsak bejon? :) Es megtudtam, hogy kozepesen rizikos a terhesseg (3 fokozat van a konyv szerint) ezt tuti a koromnak koszonhetem.
luna6

Luna!
Nagyon egy cipoben jarunk, csak nekem meg ilyen szinu kiskonyvem lesz!
Megjegyzem nekem meg idopontom sincs, tan penteken mond valamit a doki. De meg vagyok gyozodve, hogy at fogok csuszni juliusra.

Poppy!
Egyutterzek, es egyutt szedelgek veled :) bar en sajnos mar kaptam ra gyogyszert is. Ugy latszik a dokik is belattak, hogy tenyleg magas az, amit en mar masfel honapja magasnak erzek. :roll:

Oltas: en egyre inkabb az oltas fele hajlok, es nagyon felek tole, hogy tul keso lesz, mire eljutok oda, hogy beoltathassam magam. Nekem az meg legalabb 5 het! :cry:

Kép Kép Kép
Kép
_gemini

gemini, szerintem mi nagyon egyidosek vagyunk :) mar az elejen mikor csak olvasgattam, akkor is erre jutottam.
Nekem is m,eg jo 5 het az oltasig :( de azt mar fel labon is, meg napi hetven kezmosassal... en ugye nem jarok melozni szerencsemre (ebbol a szempontbol szerencse) igy csak a tobbiek hozhatjak haza, ami hat valos, mint ugye a csajom az influt a mult heten is :(
luna6

Sziasztok, bocs hogy így bepofátlankodok, de vannak eladó babaruháim, ha érdekelnek:

már kinőttük az 50-es méretet és lassan az 56-os méret is kicsi lesz. Nem tervezünk újabb babát - egyenlőre-, így el szeretném adni a babaruhákat.Sok olyan ruha van, ami nem is volt még rajtunk és sok ruhát pedig Londonból veszek, mert a sógornőm ott lakik és ő veszi meg nekem és küldi haza - pl: nagyon édes rugik és pulcsik, amit itthon nem igazán lehet kapni.

Szóval ha valakit érdekel szóljon és szépen nőjük majd ki a következő méretet is... Wink

Ja és ikreim vannak, tehát bőven van ruha - két apróságról :wink:

t-pk

Sziasztok!

Ok asszem a rengeteg utána olvasgatás és vélemények alapján beoltatom magam, ha már lehet. Még megkérdezem a dokit, hogy mit gondol erről, de szerintem szuri lesz. Rettentően félek, de attól ,hogy úgy járok, mint sokan attól jobban, és a párom is ezen a véleményen van.
Holnap megyek védőnénihez tőle is megkérdezem ,hogy a kismamák hogy döntöttek a körzetében. Erre jutottam így magamban, de nekem is van még erre 4.5-5 hetem.
Szóval ronda a kiskönyv? Nekem anno sárga volt a kisfiammal, még megvan, most kerestem elő, hogy mik is voltak anno...
Mindig azt írom, hogy kisfiam, pedig már nem is olyan kicsi :D Főleg, hogy elmondása szerint Ő lesz a legnagyobb segítségem :D
Annyira aranyos, ha puszit ad már nem egyet kapok, hanem automatikusan kettőt, mert az egyik a picié :)
Annyi kikötése volt, hogy fiú legyen :D

Kép
Kép
handy26

Sziasztok!

Ma voltam a védőnőnél. Tényleg csúnya a kiskönyv:( De végül is nem az a lényeg. Nekem nem tanácsolta ő sem az oltást, főleg a herpesz miatt. A lányomnak viszont azt mondta kéne, mivel sokat beteg amúgy is. Mondom, jó akkor oltsuk be, csütörtökön hozom. Akart adni időpontot, de kiderült, hogy ha óvodás, akkor meg kell rendelni az oltóanyagot, ami kb. 2 hét!:( Úgyhogy az ingyenes oltásból most az lesz, hogy holnap kiváltom a receptet, ha találok a patikában oltóanyagot és akkor beoltják most. Jó mi? Persze most, hogy hazajött az oviból, mintha folyna az orra, úgyhogy lehet, hogy lebetegszik és akkor annyi az oltásnak...Most hogy legyek okos???
Ráadásul állandóan éhes vagyok, mindent felfalnék, amit találok. Már 6 kilót híztam! Igaz így is csak 52 vagyok, legalább van egy kis tartalékom, ha lebetegednék, de azért nem lenne jó, ha így folytatnám, mert a végére nem fogom "elbírni" magam.
Van valaki, aki a Péterfyben szülne?
Na jó, lelövöm magam, mert betöltöm az egész oldalt.
Szép estét mindenkinek és nyugalmas éjszakát!

Kép
Kép
hari

Szia Hari, illetve szia mindenki!

Már furdalja az oldalam a kiváncsiság, milyen az a csúnya színű kiskönyv? Nekem kék volt a fiammal, ha jól emlékszem....

hallod, ha most 52 kilo vagy ,akkor nyugodtan hízhatsz, bár az üres kalóriákkal azért óvatosan :-) s ahogy látom a vonalzódon, Liliről nem mostani kép van fenn!

Kép

KépKép
eszterxx

Sziasztok lányok!

Annyit írtatok, hogy most nincs is időm nagyon visszaolvasni. Épp hogy a H1n1 vírust elolvastam.
Azonban hoztam nektek meglepi képet tegnapról (9+2)
CRL = 25 mm
ritmusos szívcsőpulzációval
Kép

Kép

Kép
princzike

Luna, amit feltettem álom babakocsimnak, az kb hasonlít a qinni-re... :wink: szerintem. csak az één verziósomban nem kapni úgy hogy csak sport és hordozó, hanem a mózes mindenkép benne van a csomagban.

2-3-4 gyerekes anyukák! segítsetek!!!
tegnap este a külső méhszájam kinyílt egy újjnyira :( betett a takarítás... amúgy is puha volt és a szülés óta már nem az a beton keménységű a méhszájam, de azt nem gondoltam volna egy nagytakarítástól kinyílik. úgy néztem, hogy a méhszájam egyébként még egy újjnyi van és a belső rész még zárt... de hát... nagyon befostam!!!
ha valakinek volt már ilyen az írjon, vagy valami.
dokihoz kedden megyek csak... és remélem előbb nem is kell, barnázást vagy vért még nem tapasztaltam. Segítsetek! Luna, Judy, Gemini!!! ha kell én még kórházba is befekszem csak ne legyen semmi baja az én kisbabámnak!
:cry: :cry: :cry:

Kép
Kép
Kép
konkri

Princzi gratula!

Kép
Kép
Kép
konkri

már engem is nagyon érdekelne, hogy milyen...Na jó én holnap megkapom, de előre félek.
Princzike gratulálok a képhez, egy igazi kis élet :)

Alig várom ,hogy én is lássam, de az még biztos soká lesz. Az ember ha tehetné beszerezne egy ilyen masinát, hogy minden nap láthassa mi? :D Bár lehet, hogy akkor oda a várakozás izgalma.

Kép
Kép
handy26

konkri, en soha terhessegek alatt nem vuzsgalgattam magam, nem nyukaltam a huvelybe, ugyhogy fogamam nincs rola milyen az amirol irsz. Nekem ido elott sem nyilt soha, szoval egyaltalan ilyen nem tortent, de te miert csinalod? Persze biztos tiszta kezzel, na de minel kevesbbe jar arra barmi is, annal kisebb a fertozes veszelye, nem? Vagy ezt te megerezted es gondolod csak?
Szoval tanacstalanul nezek es erre nem tudok mit mondani. Akinek terhesseg alatt (na de nem az elejen) nyilik a mehszaja azt van mikor ossze szoktak varrni, de ilyet, hogy a terhesseg elejen tortenik, meg soha nem hallottam. Hatha majd a tobbiek.

Ja, quinnihez akartam irni meg, hogy az nem is atlagos sport ha jol emlekeszem, mert asszem nem dontheto vagy nem teljesen, szoval az a hordozo utan teljesen ulos kocsi, mig a tiednek a sport resze gondolom fektetheto, nem? Nekem a kisebbiknel egy olyan kocsim volt, ami majdnem teljesen fektethetos (igy nem kellett a mozes, amit a nagy anno piszok hamar kinott, es nem is szeretett mert nem latott ki belole mikor mar nem aludt, meg sokkal nehezebb is volt a kocsi), ugyhogy az megszuletestol vegtelensegig jo volt. Csak aztan mar az is nehez volt :d:d (de kisbabaval sem lehetett pll egyedul egy troli korlatjan atemelni, elottunk meg a regi trolik jartak, kalandos volt :))
luna6

princzi, nagyon helyes kis urlakod van!! :) sokkal reszletesebb mar mint az en babszemem :D
luna6

köszi Luna!
Most végre találtam egy fórumon egy hozzászólást, hogy egy második gyerekét váró anyuka szintén az elejétől nyitva van és hogy nem gond.
Érzem is és megnéztem... :(
A varrásról én is tudok, mert anyut is varrták, ő is korán nyílt 2. 3-al... de mára már elavult ez a dolog, illetve kevés esetben alkalmazzák, mert nem oldja meg nagyon...

Kép
Kép
Kép
konkri

[quote="konkri"]k írta:konkriöszi Luna!
Most végre találtam egy fórumon egy hozzászólást, hogy egy második gyerekét váró anyuka szintén az elejétől nyitva van és hogy nem gond.
Érzem is és megnéztem... :(
A varrásról én is tudok, mert anyut is varrták, ő is korán nyílt 2. 3-al... de mára már elavult ez a dolog, illetve kevés esetben alkalmazzák, mert nem oldja meg nagyon...

fuu, en meg a tagulast sem ereztem szulesnel, lehet egy ilyet sem ereznek meg? na vigyazz magadra addig is mig dokihoz nem kerulsz!
luna6

Luna a kocsit már el se olvastam: mi vidéken élünk, nem tömegközlekedünk, nekem a babakocsi arra kell, hogy mamához, dédihez elguruljunk, fagyizzunk, boltba menjünk apróságokért, néha dokihoz (ha nincs kocsi és csak státuszvizsgálatra kell menni), ha nagy üzletbe megyünk vagy plazaba, akkor oda kocsival megyünk és hordozóval, ezért örülök, hogy a hordozót rá lehet pattintani külön, mert így míg pici be tudom tolni így bárhova, akár butika is és ha esetleg kiszállunk az autóból csak fogom a hordozót és rápattintom... nekem ez tetszik benne a legjobban, bár ez kb 6-8 hónap... a mózesben talán a nyarat kibírjuk így nyáron ki tudom gurítani a teraszra. viszont az előző kocsink nem volt átfordítókaros és szívás volt, hogy a picit nem láttam, mert hátulról tolhattam csak. viszont most sportkocsinak meg már elég nagy, de szerencsére nem kell sokat cipelni csak tolni.

megpróbálok holnap vagy csütörtökön bejutni egy dokihoz, igaz az nem az enyém lesz, de nézzen meg valaki... viszont így nem tudom, hogy elmerjek e menni a gyerekkel tornára (babatorna, cipelés, zsip-zsup...) sajna most is érzem, hogy valami nem stimmel ott...

Kép
Kép
Kép
konkri

köszi!
hát a szülésnél nekem is csak fájás volt semmi egyéb, és még a gép se mutatta, ráadásul ezt is beton máhszájjal kezdtem és a doki nem is hitte el, hogy szülünk, majd fél óra múlva 2 újnyi lettem...
na megpróbálok nem stresszelni...
bár míg nem tudtam, hogy terhes vagyok (ciklus közepe) volt egy álmom- baj van a terhességemmel, és álmomban éreztem konkrétan a méhszájszurkálásokat... :cry:

Kép
Kép
Kép
konkri

Hat szerintem a tornat hagyd ki inkabb, inkabb vaklarma legyen minthogy tenyleg gondot csinalj. Es ilyen esetben vegyulis tok mindegy ki az a doki nem? En ugy lennek vele, ha nem tudom leakasztani a sajatot (na ez itt ahol vagyunk viccesen hangzik, az eddigi dokiknal ez szoba sem johetett, e itt a hazi meg gyerekorvos sem jon hazhoz, penzert sem, max a mento) akkor nezzen ram barki e s iteljen o, aztan ahogy van sajat irany oda.

Videken a mozeses abszolut idealis lehet plane ha kert is van!! :) Na nekunk csak 3 erkelyunk, oda majd valami utazoagyat teszek asszem alvashoz, csak meg nem tudom mi lesz a macskakkal, de az majd eloben kialakul :)
luna6

Sziasztok!

voltam tegnap dokinál. Van egy két milis babucim szívdobogással, DE (útálom mikor az jön hogy DE) van a petezsákon egy 3,5*14 mm- s hematoma, a doki semmi jóval nem kecsegtetett, azt mondta vérezni fogok, de hogy marad e a baba az nem biztos. láttam rajta hogy igyekszik óvatosan fogalmazni hogy ne parázzak, de ne is biztasson:(((( vigyázzak magamra és ne emeljek, na ezt hogy csináljam egy 14 hós baba mellett??????? mindegy az ez én gondom, most pihenek amennyit csak lehet, irt fel utrogestant...

valaki van hasonló helyzetben? valami bíztatót tud mnodani? mert picit elvagyok keseredve nagyon....de ennek a babának is küzdeni kell, Balót nem rakhatom el addig befőttnek:((((((((

KépKép

KépKép
msi22

Sziasztok, bocs hogy ilyen ritkán jelentkezem, de megmondom őszintén, olyan ijesztő dolgokat írtok, hogy egyszerűen nem is merem olvasni a fórumot. :D

Mi is megijedtünk hétfőn, de szerencsére minden rendben láttuk a babánkat, a kis szívét lüktetni, meg a kezével kapálózott, nagyon cuki volt. :D Én bekaptam egy gombát, most emiatt kúpozok, és itthon is kell maradnom egy hétig, pénteken megyek vissza a dokimhoz.

Mindenkinek minden jót, és remélem minden rendben lesz mindenki babájával!!! :D
Vendég

Sziasztok!

Konkri, ilyet még én sem hallottam, de én is elmennék inkább még ma bármelyik dokihoz. Inkább nézze meg valaki, minthogy akármi legyen.....nekem utoljára Andris születése előtt vizsgálták a méhszájamat, hááát, minden volt, csak jó érzés nem,így eszembe sem jut magamtól.........

Msi, kitartást, Manócska jönni akar, ezért jönni fog. Balónak pedig tényleg nem mondhatod, hogy most már nagy fiú vagy, pelenkázd és emelgesd magad :-)

Lányok, milyen szinű a kiskönyv, most már olyan kiváncsi vagyok!

Kép

KépKép
eszterxx

Sziasztok!

konkri: biztos jó ötlet magadat vizsgálgatni? Én tuti nem merném...

Maximum másfél óra és meg lesz a kiskönyvem, annyira kiváncsi vagyok!!!!
Remélem nekem nem az a ronda lesz, amiről beszéltetek :)

Majd lefotózom és bemásolom nektek.
Tegnap este majd éhen haltam, kész lett a vacsi és mikor elkezdtem enni esküszöm rosszabb volt mint az éhség. Olyan rosszul lettem, bevettem egy B6 vitamint, attól lett jobb egy kicsit.

Na készülődök! Azt mondta a védőnéni, hogy mindent kérhetek tőle, bármiben segít, cserébe csak annyit kér, hogy legyek pontos. Ha kapok időpontot akkor ahhoz ragaszkodik. :)

Kép
Kép
handy26

Szia Hari!
Én a Péterfyben szeretnék/fogok szülni, dr Kiánál. Te is ott tervezed?

Princzike,
nagyon jó a képed :lol:

Konkri,
szerintem is hagyd ki most a tornát, biztos ami biztos. huhh, én tuti nem mernék benyúlni, viszont azt megkérdezhetem, hogy mit éreztél azalatt, hogy nyitott méhszáj? na jó, lehet h hülye kérdés volt.. :?

Mesi,
nem lehet hogy elírtad a babóka méretét?mert a két milis baba kb 5és fél hetesnek felel meg, a vonalzódon meg 7 hetes van. :roll:
mi a múlt héten voltunk 6hetesek és 8milisek.

tegnap voltunk vacsizni a férjemmel Esztergomban, mert évfordulónk vab, és akkora Márton napi libatort tartottunk... :D :lol:

üdv mindenkinek és további szép napot, ebben a rossz időben is! :D
Vendég

ja, és Iknyuszika,
nagyon tetszik amit írtál, hogy kapálózott a baba :lol: 8)
Vendég

Geoo, hogy kerultetek ti Mogyordrol Esztergomba? :D

Na elmentem a vervetelre, hat brutal sokat fizettem. Oke most tesztelnek HIVre, rubeolara, toxora, minden nyavajara, na de akkor is, tamogatassal valami 46 euro volt, naggyon csunya. De ilyenkor mindig elgondolkodom, hogy odahaza milyen jo dolgom volt (meg van a nepnek) hogy ezek allami zsebbol mennek, brutal osszegeket kifizetnek akkor igy rank, szamunkra teljesen eszrevetlenul, igy nem csodalom, hogy nem jol all az egeszsegugy es nincs penz :(
luna6

Sziasztok!

Nekem anno sima fehér kiskönyvem volt, fekete írással a borítón, semmi extra, sőt, inkább ronda, de én bekötöttem, egyrészt, hogy ne sérüljön (mert ugye nem árt mindig magunknál hordani), másrészt, hogy jó legyen ránézni. Kíváncsi vagyok, ezúttal majd milyet adnak, de én csak dec.11 (a 12hetes UH) után megyek védőnénihez.

Ez a méhszájnyílás dolog érdekesen hangzik, ebből előzőleg én sem éreztem semmit. Állítólag 1 ujjnyira nyitva volt már a 7.hónapban, azt jósolta a doki, gyors szülés lesz, ha ilyen ütemben halad, ehhez képest szerda délután 2kor kezdődtek a fájások, s csütörtökön reggel 10kor született meg a kislányom. Borzasztó hosszadalmas, fárasztó vajúdásom volt, de végül természetes úton megszületett.
Nem tudom, most mi a helyzet a méhszájammal, mindenesetre megerőltetni nem érdemes magunkat.

Konkri, vigyázz magadra! Szerintem se cipekedj, takaríts, tornázz most, inkább várd meg, mit mond a doki, nehogy baj legyen! (nem lesz!!!!)

Msi, sajnálom, amit mondott az orvosod! Pihenj, amennyit csak tudsz Baló mellett, és mindenképp hinned kell benne, hogy a baba meg akar és meg is fog születni!!! Kitartás!!!

Princzike, gratulálok az UH-hoz!

Gemini, korábban már én is írtam, hogy beoltatom magam mindkét influenza ellen majd, s az én fejemben is megfordult, hogy az még egy hónap+2hét, mire kialakul a védettség....de mostmár úgy vagyok vele, hogy ez ellen nem tudok mit tenni, ha akarok sem tudok hirtelen 12hetes terhes lenni, szóval türelem:) Addig is próbálok minél kevesebbet tömegbe menni, s reménykedni, hogy addig nem ér ide a járvány (mondjuk utána se érjen ide!)

Geo, ezeket a terhességi hét-mm dolgokat én sem értem. Nekem a 6 hetes ultrahangon mondta a doki, hogy 4,3mm-es a baba. Hm, nem értem.... :o
Az évfordulótokhoz gratulálok! :)

Handy, a B6 vitamin mire jó pontosan? Csak mert velem is sűrűn előfordul, hogy szédelgek az éhségtől, majd elkezdek enni valamit, s rosszabbul leszek....de ha a B6 vitamin beválik, akkor kipróbálnám....

Poppy
poppy

Sziasztok!

Nem tudom mi lesz H1N1 ügyben, de én azt hiszem végérvényésen ellene vagyok!!! Sem most (7hét 2 nap) sem később!
Tegnap a nőgyógyászom megnyugtatott, hogy ne is hallgassak a hírekre, mert őt amúgy nagyon érdkelné annak a híres szegény szegedi kismamának az állapota, kórtörténete, a folyamat, amiről semmit sem hallani.... :?
A háziorvosom azt mondta, hogy mérjem a hőmérsékletem állandóan, ha már 2 tizeddel is több a terhességben megszokottnál, ami nálam 37,5 akkor azonnal hívjam és nem lesz baj. Czeizel E. is azt nyilatkozta,hogy ha leviszik a lázat, semmi károsodást nem okozhat.!!!! + tegnap kaptam egy 10 oldalast leírást, egy szülésznő ismerősömtől, miszerint a védőoltás összetételét azért nem adják ki sem az orvosoknak, sem senkinek, mert olyan anyagot tartalmaz, ami már évek óta a gyerekoltások esetében is betiltott.....higannyá bomlik le, ami mérgező és agydaganatot okozhat a magzatban!!!!!! és hogy eredetileg H5N1re gyártották, így volt az OGYI honlapján is, aztán átírták H1N1-re.... Ja és a védőnőm tette be a kaput, mivel egy ismerőse beoltatta magát, és volt benne vmi kis fertőzés szerű vmi...és 40 fokos lázzal fekszik otthon! Így ő most hogy ajánlja a terheseinek?-kérdezte :?:
Ha van kedvetek olvasgatni ezügyben, részletek:

http://www.tenyek-tevhitek.hu/terhesseg ... aoltas.htm

http://www.natursziget.com/page.php?sho ... s-vakcinat

http://giulio.freeblog.hu/archives/2009 ... K_A_JOVOT/

Amúgy, undorítónak tartom, hogy Ránk, kismamikra hárítják a felelősséget, hogy döntsünk...milyen jogon, mikor nincsenek meg hozzá a szakmai ismereteink???
Na,de én tovább nem is kívánok ezzel traktálni senkit, akinek van kedve olvassa el, aki nem, hát tegyen másképp. :)

Poppy! a B6 hányingerre van, nekem azt mondta a nőgyógyi, hogy napi 3x1 mehet, de ha nagyon gáz van 3x2 is. De sztem az émelygés, torokban gombócérzést nem veszi el, nekem legalábbis nem tette. Ellenben a gyömbértea igen!!! meg a könnyű ételek segítenek, de én este 7 körül már csak felfúvódva kínlódom és nem segít semmi, pedig Espumisan-t is szedek néha!
mézvirág

Mezvirag, nem olvastam el a linkeket, de azt latom, hogy az elso az egy sci link, akitol szarmazik nem orvos, nem szakmabeli amde mindenhez nagyon ert :D Na ha valakinek egy szavat sem hiszem el, az pont o, kb annyi kompetenciaja van a temaban mint neked vagy nekem.
A higany resze a dolognak is urban legend, ami benne van az nem az a higany, es tavozik is a szervezetbol.
Sem pro sem kontra nem szolok hozza, csak azt mondom, ezek felreinformaciok, a tobbi linket nem neztem meg, mert latom az elejukbol, hogy nem szakmai forumokrol van szo.

Amugy hat mindenkinek sajat szive joga donteni, hogy egy nem kotelezo oltast beadat e vagy sem, ezert sehol a vilagon nem vallalja senki a felelosseget, sajna ez egy ilyen dolog. Neked kell majd arrol is dontened, hogy beoltatod e a bebit baranyhimlo meg egyeb csak ajanlott oltasokkal. Es biza ott is egyik gyerekorvos ezt ajanlja masik meg pont az ellenkezojet :(
luna6

geooo: nezz be erre a linkre:
http://forum.index.hu/Article/jumpTree? ... &t=9036766
a csajnal sok profibbat nem talalsz a temaban. bar a konkret felvetes egy kicsit mas mint a tied, de a napokban mar olvastam tole tobbszor is a terhesen meloba bejelentettekrol, es irt mindenfele vizsgalatokrol, es hogy nagyon ellenorzik, nagyon eletszagunak kell lenni a dolognak es bizonyithatonak, hogy nem falbol lett valaki bejelentve, azt irja tobbszor is, hogy erre nagyon utaznak mostanaban.
En a helyedben rakerdeznek nala ott a topikban, konkretan a te esetedre, nehogy ugy jarj, hogy felfuggesztik az egeszet mielott megiteltek es a vegen meg nagyon rosszul is jarj :( Nagyon pengeelen cancolas ez az utolagos bejelentes ujabban, szerintem tenyleg kerdezz ra nala, sokszor volt mar neki igaza konyvelokkel szemben, akiknek nem ez a 'profiljuk' kifejezetten :(
luna6

Sziasztok!
Bocsánat, hogy idepofátlankodom.Azt szeretném kérdezni, hogy nincs-e közöttetek olyan,aki beadatta azelőtt a H1N1-et,mielőtt megtudta, hogy terhes, de már az volt?
Nagyon megköszönném ha esetleg van írna privit.
Mégegyszer bocsánat a zavarásért!

Riki és Niki
Kép
kutyafüle

Luna, azért annyira nem szépek ezek a dolgok. Itt most fizettél kb. 10 eFt-nak megfelelő összeget. Idehaza 200 eFt-s bruttó bérnél levonnak tőled 12 eFt egészségbiztosítási hozzájárulást és a cég fizet utánad 58 eFt-t. Magyarán havonta 70 eFt, ha volt bármi dolgod az egészségüggyel, ha nem. Kérdés, hogy ez kinn mennyi, mert akkor lehet igazán összehasonlítani.

Kép

KépKép
eszterxx

utanakerestem a higanynak, hogy ne csak ugy a levegobe mondjam:
szoval az oltasban etil higanyra bomló tiomerzál van ami par nap alatt lebomlik es a vizelettel tavozik, ami a gondot jelentene (de nincs az oltasban) az a metil higany.
luna6

[quote="eszterxx"]L írta:eszterxxuna, azért annyira nem szépek ezek a dolgok. Itt most fizettél kb. 10 eFt-nak megfelelő összeget. Idehaza 200 eFt-s bruttó bérnél levonnak tőled 12 eFt egészségbiztosítási hozzájárulást és a cég fizet utánad 58 eFt-t. Magyarán havonta 70 eFt, ha volt bármi dolgod az egészségüggyel, ha nem. Kérdés, hogy ez kinn mennyi, mert akkor lehet igazán összehasonlítani.

Szerintem semmi ertelme osszehasonlitani, nem relevans, de nem is hasonlitani akartam :( (az en biztositasom mogott befizetes amugy nincsen, mert nem melozom) En csak azt mondtam, hogy ha otthon valaki sokat jar laborba meg korhazban van es veszik a vert es ugye kulon szamlat nem kap rola, akkor latatlanban jo kis penzek elmennek ra, csak nem erzekeli. Nem allitottam, hogy nem fizeti ki levonasokbol (bar barmennyit keres is, akkor is ugyannyi a verveteli dij, szal meg igy sem erdemes viszonyitani, mert van akinel alig van levonas de ugyanazt az ellatast kapja)
luna6

Luna,
hát igazából egy szép álom az, ha fél éven belül sikerülne kiköltöznünk Mogyoródra, ezért módosítottam is a profilomat :wink:
valóban rengeteget fizettél, de ha jól tippelek, az ellátás is jobb, nem? :oops: teljesen igazad van abban,amit az e.ü.-i helyzetről írtál...
ja, és kösz, majd átnézem a linket :wink:

Poppy,
köszi szépen a gratulációt :)
ja, és a 6hetes méretek, amiket írtál teljesen helyesek, megnéztem a kis táblázatomban :lol: :D
http://www.mamanet.hu/kismama/magzat.html

Mézvirág,
én nekem még egyik beoltott ismerősöm sem lett rosszul, sőt ma a férjem is beoltatta magát. én azt gondolom az emberek mindig félnek az újtól, de persze mindenkinek szíve joga eldönteni, hogy oltat e vagy sem :)
de az egyik hivatkozásodat nem venném biztos alapnak... :?
Vendég

Ja, kozben visszaolvastam es lattam, hogy hol laktok most :) Keresztszuleim es leszarmazottaik elnek ott amiota az eszemet tudom, keresztapam korzeti orvos volt ott, ma mar csak a privat megmaradt pacienseit latja el szerintem, mar nem rendel :)

Hogy az ellatas itt jobb e? Haaaat nem mondanam egyertelmuen, hogy igen. Allami szferaban - allami tb - sokkal roszabb mint odahaza. Maganban biztositassal van ami jobb vagy latvanyra szinvonalasabb (pl a korhazi ellatasom tavasszal a magankorhazban az mas kategoria volt tenyleg - vallamat operaltak) de erre sem mondanam, hogy egyertelmu. Gyerekorvoshoz vinni a gyereket 24 oran belul egyszeruen szinte keptelenseg. Orvos hazhoz nem jon, csak a mento. Illetve van olyan privat szolgalat akikhez ha az ember havi tagdijat fizet allandoan, akkor megnyeri a lehetoseget a kijaros orvos kihovasanak (aki soha nem gyerekorvos pl) es 'csak 10 euro a kiszallasi dij. Ha nem fizet tagdijat akkor 70 euro a kiszallasi dij. Es ezzel a dokival akkor tobbet valoszinuleg nem is talalkozunk, szoval nem koveti vegig senki a gyerek felepuleset pl rajtam kivul, nincs is sehol regisztralva milyen bajai voltak. Nehezkes dokihoz bekerulni, meg magan uton is. (illetve nem mindenhova, de gyerekorvos, nogyogyasz, fogorvos mindenkeppen)
luna6

sziasztok kismamik remélem mindenki jól van és minden babó szépen növöget a pociban...

msi hol helyezkedik el a haematómád?a petezsák alatt?mert nekem ott volt egy 3x10 mm nagyságú.
szigorú pihit írtak elő semmi emelés semmi cipekedés és azzal nyugtatott a doki hogy felszívódik vagy távozik.szerencsére azt nem mondta hogy kismanó veszélyben lenne.bár én be is tartottam a fekvést tényleg csak wc.-re jártam ennyi.de gondolom hogy egy izgő-mozgó babával ezt már nem könnyű megtenni.
de amikor megkérdezte a doki milyen gyogyikat szedek és mondam a többi mellett a rutascorbint azt mondta az jó.
szerintem ha még nem szeded akkor kezd el szedni napi 3x2 szemet..amikor voltunk uh.még látható volt de összébb ment és múlthét pénteken az is lehet hogy távozott is ugyanis néhány csepp vér és két nagyobb alvadt vérdarabka távozott belőlem..a doki azt mondta akár a véröbleny maradéka is lehetett....
remélem neked sem lesz semmi baj de tényleg próbálj meg pihenni és a babázáson kívűl kerülj minden fizikai munkát és erőltetést már amennyire lehet...drukkolok hogy azért a dokinak ne legyen baja...
bibócska

Lnyuszka
Örülök, hogy minden rendben... remélem azt a csúnya gombát hamar lekűzditek

Konkri
:shock: :shock: Ilyet még nem hallottam...

Eszterxx
Nem tudom milyen színű, de hétvégén elárulom nektek, mert pénteken megyek védőnőhöz :lol:

Geoo
Boldog évfordulót nektek :) így utólag is. Tegnap mi is libáztunk

MSI
Remélem felszívódik vagy eltűnik onnan! Drukkolok nektek.

Kép

Kép
princzike

Sziasztok!

Az utsó szó jogán: Én csak néhány linket dobtam be, ne akasszatok érte!!!!! :D
Nekem sem a háziorvosom, sem a nőgyógyászom, sem a védőnőm, sem a 3 évesem gyerekorvosa nem tanácsolja. . úgyis mindenki a saját környezete szerint dönt!!!
Én amúgy oltáspárti vagyok, mindent beadattam a fiamnak eddig, csak a kullancsot nem, de azon is gondolkodtam...és a családom évek óta kapja a sima influt is, kivéve az idén. Soha semmi bajunk sem volt egyik oltástól sem!!! De azokat az orvosaink erősen ajánlották! És nekünk mindenből saját,választott, állandó orvosaink vannak, akik sztem messzemenően jók a szakmájukban.

Luna6:
"A Thimerosal egy 1930-ban kifejlesztett, kiugróan magas higanytartalmú (49%) vegyület, melyet antiszeptikus és gombaölő hatása miatt használtak a vakcinák tartósítószereként mintegy 70 éven keresztül, amikor is az ezredfordulón rájöttek, hogy többek között autizmust okozhat kisgyermekek esetében. A szer toxikusságára számos bizonyíték van, a gyártók természetesen azóta is tagadnak.
A Thimerosal etilhiganyt tartalmaz, aminek az ártalmatlanságát a metilhiganyból vezetik le minden alap nélkül.
Mindezek ellenére a 6 éven aluliak számára készült oltóanyagokban egy ideje már nem ezt a szert alkalmazták. És most mégis megint előkerült a H1N1 vakcinák java részében. "
:)

Na, és tovább nem is kívánok erről szót ejteni se pro se kontra.

Amúgy, ma voltam fogorvosnál, és mondtam neki,hogy mi van, erre beinjekciózott,hogy nyugodt legyek, ezt szabad...
mézvirág

Sziasztok!

A kiskönyv fehér, fekete betűkkel, nem túl szép, de hát egy hivatalos irat, nem is kell szépnek lennie. De úgyis kell egy mappa a többi cuccnak, az már lehet szép, amilyet akarunk, Enyém rózsaszín és cica van rajta. :D

Lehetne olyat kérni, hogy erről az influenzás dologról ne beszéljünk, úgyis mindenki maga dönti el mit akar, de Nekem személy szerint már nem is olyan jó olvasni a topicot, mikor minden második bejegyzés erről szól. Bocs, hogy ezt írom, de Én pl. emiatt járok ritkábban fel. ez egy olyan boldog időszak, annyi minden szépről lehetne beszélgetni, de csak ez a hülye riogató téma megy :(
(Vérzés, láz, influenza, mészájnyílás, meg ilyenek, tudom, hogy ez is hozzátartozik, de már úgy tűnik, mintha csak ez menne :) )Bocsi mégegyszer.
Vendég

Hat ha csak a szeprol meg a jorol es a pozitiv dolgokrol lehet irni, akkor asszem elegge meg fog fogyatkozni a hozzaszolasok szama :( Barmennyire is ez lenne az idealis, kikuszobolhetetlen a temak felmerulese, de akkor majd gondolom hallgatunk roluk. Bar ez meg struccpolitika, illetve diszkriminacio azoknak, akiknek nem rozsaszin felleges es gondmentes a babavarasuk, hanem adodnak beza problemak.
De oltas tema reszemrol bezarva, es igerem en igyexem csendben maradni, negativ temakban, ha ez kell.
luna6

a H1N1 kérdésben egyetértek veled nyuszika szerintem is kiveséztük már és innentől kezdve mindenki maga döntse el akarja-e az oltást vagy nem.

de a többi"probléma" viszont már más kérdés..sajnos nem mindenkinek szól arról a terhessége hogy igen kismama vagyok és kilenc hónapig semmilyen panasza nincs.bár nagyon jó lenne ha így lenne.
vagyunk itt páran és én is közéjük tartozom akiknek kicsit nehezebb a terhesség öröme mert mindig történik egy kis ez meg egy kis az ami miatt aggódhatom és meg is teszem mert ilyen vagyok.de én úgy gondolom hogy ha leírom a jókat a szépeket amiknek nagyon örülök és boldog vagyok akkor talán megtehetem azt is hogy néha sajnos adódnak problémák amiket eddig szerencsésen átvészeltem és remélem sokaknak sikerül átvészelni szóval hogy ezeket is leírhatjuk és talán segíthetünk a másiknak.ha mással nem pár jó és megnyugtató szóval.
de szintén ne hari rám senki nekem ez a véleményem....
bibócska

Nem is úgy értem, hogy egyáltalán ne kerüljön szóba semmi negatív, de valahogy úgy tűnik, mintha csak erről szólna ez a topic. Van egy másik babás topic, amit olvasgatok, és érdekes, de ott nagyon ritkán vannak ilyen negatív hsz-ek. Illetve, persze előfordul, de nem ilyen mennyiségben. Szóba került a betegség ott is, de nem oldalakon át.

Lehet Én vagyok túlérzékeny, de nem tetszik ez a téma (tudom, akkor ne olvasgassak itt :) )
De például arról, hogy ki hogyan készül, mit szól a Férje, hogy hívják a babát, mit szeretne, nem nagyon kerül szóba. :)
Vendég

akkor kezd el te....
hogyan készülsz?örültük neki?
milyen nemű babának örülnél a legjobban nevek vannak már kilátásban??
nem tudom hogy írtad-e már ha igen bocsi hogy nem emlékszem rá ha nem akkor mesélj...örömmel olvasnám én is a csupa jó dolgokat..
és igen lányok mindenkinek szólnak ezek a kérdések!!!
annyi sok töprengő dolog után beszélgessünk ezekről mert ezek is fontosak.
bibócska

[quote="lknyuszika"]D írta:lknyuszikae például arról, hogy ki hogyan készül, mit szól a Férje, hogy hívják a babát, mit szeretne, nem nagyon kerül szóba. :)

Hat ennek reszben az az oka, hogy tobben itt nem elso terhesek es tobben nem problemamentes terhesek, es a ket csoport fedi egymast, szoval az elso 12 honap nem arrol szol, hogy mi lesz a neve a bebinek, hanem, hogy jo helyen van e, jol megkapaszkodott e, dobog e a szive, rendesen no e, es egyaltalan egeszseges e ha mar kapaszkodik jol :D
Speciel en meg akkor sem tudtam mi a neve a csajomnak mikor kibukkant, okoztam is ezzel derultseget a szuloszoban, mert szerettem volna meg huzni az idot a bemondassal.
A fentiek miatt meg szerintem sokan meg nem keszulnek sehogy, a vizsgalatokat varjak es tutira szeretnenek menni, mig ilyen kesobbi dolgokba beleelik magukat.
Ettol meg persze lehet rola beszelni, igazad van, en csak magyarazom, hogy sokan miert nem ezzel foglalkoznak. (en speciel megint lanyt szeretnek, ha lehet valogatni :D de mivel nem lehet, azert a fiut is hazavisszuk, igy dontott a csaladi tanacs :D)
luna6

es hogy valami egeszen pozitivat is irjak es kiallitsam magamrol a bena bizonyitbanyt, en aki amugy egesz jol elvagyok a szamitogepekkel keptelen vagyok egy vonalzot osszehozni :lol:
luna6

sziasztok!

hát helyzet: beteg az egész család, illetve apa már gyógyul, viszont Marcu reggel 6-kor kelt, tiszta láz volt, mondta hogy menjünk le játszani, majd míg elugrottam a konyhába a kúpért azzal a szóval fogadott, hogy "játékos frissesség" :) egy reklám zabáló! úgy imádom, mert ha beteg mindig jókedvű :) a rendelőben is udvarolt, de azt is úgy... aztán én is vacakolódok, reggel még csak a torkom nyálkahártyája, de délóta mint akinek ülnének a mellkasán meg a hátán... de lázam nincs szerencsére, se hőemi. mivel a saját házidokimnál tömeg volt így nem mentünk be oda is, bár később jöttem rá, hogy a terhességre hivatkozva biztos bekopoghattam volna... viszont a gyerekorvos és a gyógyszerészek is azt mondták, hogy a rinathilot én is szedhetem, és lázcsillapítót meg fájdalom csillapítót is szedhetek (pl. nurofen, algoflex...) így ennyi...

méhszáj téma: hát én vessetek meg érte, de minden nap kimosom a hüvelyem, de mióta terhes vagyok már nem intim zuhannyal, csak finoman újjal (1), sajnos nekem ez kell ahhoz, hogy tisztának érezzem magam. így tisztában vagyok a benti helyzettel és tudom, hogy mi hogy változik, de úgy gondolom, hogy nincs nagy vész, mert a méhszájkúp leges legvége nyílt ki, a többi zárt. és persze nem feszegetem, csak ép hogy megérintettem... ma bejelentkeztem keddre a dokimhoz, de megkérdeztem a nyilvántartóba, ha nagy baj van mehetek másikhoz addig... illetve nálam az van, hogy nagy baj esetén, bármikor irány a kórház...

egyébként tegnap este már azon voltam, hogy mégis elviszem a gyereket a tornára, mert várja egész hétne, de hát a betegség és a sors talán, közbeszóltak...

Msi, kitartás! biztos minden rendben lesz!

nekünk is tegnap volt az évfordulónk, bár igaz én majdnem meggyőztem a férjem arról, hogy holnap lesz. Sajna ő ment éjszakásra, így nem volt ünneplés, viszont most már szabin van így ma miután megjöttünk az orvostól rendeztünk egy közös nagy beteg punyulást a tv előtt a kinyitott kanapén...

Kép
Kép
Kép
konkri

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?