Jaj, lányok, hagyjátok már...a helyzet az, hogy nagyon sok olyan van, mint ő, csak vagy nem neteznek, vagy nem itt, vagy ha itt, akkor nem szólnak hozzá ilyen témában. Ő viszont szemmel láthatóan feltette magában, hogy a "szoptatáskommandó"-ellenes kommandó alapítójává válik. Nem zavarja, hogy szoptatáskommandó, mint olyan, nem létezik
Alice/Alíz,
már korábban is akartam írni, hogy a "kérdezd Ibolyt" kitétel úgy is ki szokott nézni, hogy "kérdezd Dr. Sarlai Katalint" (tudod, ki ő?), vagy hogy "kérdezd Pelét", merthogy ha tetszik, ha nem, ők értenek hozzá. Mind. Mivel képezték és képezik magukat ebben a témában (ami szorosan összefügg a gyermektáplálás és a gyermekegészségügy egyéb kérdéseivel, tehát nem megy anélkül, hogy azokban is jártasságot szerezzenek). Ja és van olyan is, hogy "kérdezd Snoopyt" vagy "kérdezd Juditot" (őket ismered?).
Mert a tapasztalt orvosok és gyerekorvosok nagyon jó, hogy vannak. Kellenek, nagyon nagy szükség van rájuk, akik nyitottan és sokoldalú módon szereznek tapasztalatokat. Ebbe pedig beletartozik a friss szakirodalom és ajánlások követése. És a Magyar Gyermekorvosok Szakmai Kollégiuma IS a hat hónapig tartó kizárólagos szoptatást javasolja, anyatej hiányában nyilván tápszeres kiegészítéssel. Ez is tény. A mi gyerekorvosunk - nem tudom, mit gondolnál róla, kíváncsi lennék, de nincs reális esélye annak, hogy személyes tapasztalatok alapján véleményt alkoss róla - pontosan ezt teszi. Korábban egy nagyon kedves idős doktor nénink volt, nagyon szerettem, de a baba etetésével kapcsolatban az egyetlen tanács, amire emlékszem, az volt, hogy négy hónaposan már kapjon egy kis almát, hogy "egy kis friss vitaminhoz jusson". Április vége volt...
Pedig ha valaki, ő igazán tapasztalt volt a korát tekintve, mégsem adott jó tanácsot. A mostani orvosunk egy háromgyerekes doktorbácsi, elhivatottabb és kedvesebb gyerekgyógyásszal ritkán találkozni.
Amúgy kíváncsi lennék - minden indulat nélkül, tényleg kíváncsi vagyok -, mi a véleményed a Szoptatásért Magyar Egyesületről?
Beleolvastam a "Söfis" topikba is, és úgy veszem észre, hogy az érveken egyre inkább átlépsz egy-egy durcás megjegyzéssel. Hogy akkor én miért próbálok érvelni? Mert ezek az általad mélyen lenézett és láthatóan vörös posztónak minősített emberek és tanácsok (amúgy én, ahogy visszaemlékszem, a legtöbb jó tanácsot és emberi szót Pelétől, Mentától, Ágcitól, Borcsától és Snoopytól kaptam, most ők jutnak eszembe, de nyilván voltak sokan mások is) segítettek. Hozzátéve, hogy nincs és sosem volt sok tejem, a lányom aluszékony volt, nem nagyon akart szopni, bármi más eszközt pedig, amivel táplálni próbáltam, mereven elutasított az elejétől fogva (még a játszócumival is távköpött később). Rengeteget kínlódtam, a Szoptatás topikban 2003 márciusa óta vagyok jelen, ha van időd és kedved (gondolom, nincs), megnézheted, miket tipródtam és milyen tanácsokat kaptam. Tiszta sor, megmosták az agyamat
Kriszi
az agymosott szektás ibolyhívő tejcsárda, aki úgy működik, mint a villanykapcsoló, és ettől azt hiszi, mindenhez ért (ha nem értenéd, csokorba szedtem a te és mások sztereotípiáit)
Lányok, most pontosan bemutattam, hogy minek nincs értelme szerintem ebben a helyzetben
Üdv
Kriszi (ezúttal csak simán
)