Új privát üzeneted érkezett!

sziasztok!

Bibi! A lányomnak szeptemberben vette ki az orrmanduláját Fekete-Kiss doktornő. Igazándiból én nem fogadtam őt fel, hanem elég sokszor voltunk nála, mikor beteg volt a lányom, valamint mikor a gyerekorvos is kérte a vizsgálatot akkor is pont hozzá kerültünk. Ő mondta, hogy ki kell venni és én meg nem vitatkoztam már írta is az időpontot. Én ilyetén formán nem is fizettem neki semmit hálám jeléül, nem is lett volna rá pénzem ráadásul a férjem nagyon ellene van az ilyesminek. Én úgy vettem észre, hogy hálapénz nélkül is a körülményekhez képest mindent megtett a lányomért. Az egész amúgy eléggé futószalagszerű ott Újszegeden. Reggel 8-ra berendelnek, akkor átöltözteted a gyereket és vártok. Kb. fél 9 körül minden gyereket megnéz az altatóorvos és elmondja, hogy milyen lesz az altatás. Stellát injekcióval altatták, mivel még csak két és fél éves. Aztán elkezdenek műteni. A műtét után mikor kihozzák a gyereket kiszalad az orvos is és mond pár szót, de már megy is vissza a műtőbe. Műtét után megnézheted a gyereket, de utána el kell menned és csak három óra múlva mehetsz vissza. Akkor kerültök át a kórterembe, ahol egy éjszakát kell tölteni bent. Bent lehetsz, nagyágyat adnak tehát fel tudsz feküdni a gyerek mellé - el lehet férni, én már a hatodik hónapban voltam és mégis elfértem a gyerek mellett -. Itatni kell folyamatosan, csak akkor veszik ki az infúziót, ha a vizeletmintája jó a gyereknek. Az orrmandulások már kapnak vacsorát. Másnap reggel még megnézi az orvos és már mehettek is haza. Rá egy hétre kellett vinni kontrollra, addig nem mehetett közösségbe. A műtét napján, meg másnap elég aluszékony volt Stella, de utána mintha semmi se történt volna. Szóval jól viselte. Nekünk a műtét óta feltűnően visszaesett a betegségek száma, illetve enyhébb lefolyásúak.

A pasi témához én nem szólok hozzá, én nem beszélném ki ilyen nyílvános fórumon a választottamat, merthogy azért én (is) választottam.

Olyan szép idő van, hogy megsétáltatom a pocakomat.

Márti
stella2007

Enikő!
cipőkanál, vonalzó :mrgreen:
Patus is megy a hűtőhöz, mikor nem adok neki rudit, vagy amia fogára való kiszolgálja magát, meg ad a Vivinek is :lol: hétvégén nehéz az ebéd nálunk, tegnap mondtam h. ezután lakatoljuk a hűtőt :lol:
ha leszidom mondja, h. soha többet nem csinálom, ez kb. 5percig tart...

este olvasom a privit, most elvileg melózok 8)

Anett!
Vivinél én sem raktam el, de most nem tudom már h. mi legyen.
ja, bőrkanapé, annak is vége :roll: szép mintás már...

többet este, tényleg megyek dolgozni.
Vendég

Csajok, kérlek olvassátok el, fontos!

Mi eddig nem oltattuk a családot H1N1 ellen, írtam is, hogy a dokinkat is megkérdeztem, és ő is feleslegesnek találta. Ma volt itt az orvosunk és a következőket mondta:

Eddig a tájékoztatás egy katasztrófa volt, nagyon rosszul volt kommunikálva az egész, nem csak a lakosságot informálták össze-vissza, hanem az orvosokat is. Nem kaptak megfelelő információkat az ÁNTSZ-től, sem a vírusról, sem az oltóanyagról, össze-vissza vitatkoztak róla, hogy milyen korosztálytól javasolják stb., a szakmát is megosztották, így az orvosok is várakozó állásponton voltak.
A hétvégén volt egy orvosi konferencia a járvánnyal kapcsolatban, végre megkapták a megfelelő információt a vírusról, az oltóanyagról a WHO-tól, ÁNTSZ-től, megkapták a minisztérium állásfoglalását végre véglegesen.

Ezek alapján ő elnézést kért tőlünk, hogy múlt héten nem volt határozott az oltással kapcsolatban, a véleménye megváltozott, a megkapott adatok alapján nagyon fontosnak tartja az oltást, és minden szülőt kér rá, hogy oltassa be magát és a gyerekeket! (Hogy mennyire fontosnak tartja, abból is látszik, hogy saját telefonján hívja a szülőket és kéri őket, hogy hozzák a gyerekeket, minden nap a rendelése után a rendelőben van addig, ameddig csak jön valaki oltásért.)

Engem megkért arra is, hogy minél több családnak adjam tovább az infót, én pedig felajánlottam, hogy írok ide nektek.

Még annyit, hogy a doktornő elég dühös, azt mondta, sose lett volna szabad az állam kezéből kivenni az oltóanyag gyártását, milyen hülyeség, hogy a szülőre hárítják a felelősséget, hogy beadatja-e vagy sem, simán kötelezővé kellett volna tenni...

Kép

Kép

Kép
klzsuzsi

Megvolt az első bölcsis nap, persze még nagyon élvezte, a rengeteg játék közül nem is tudott választani :D Röpködött egyik játékról a másikra, mint egy méhecske.... :)
Majd jövő héttől jön a mély víz, bár szerdán már otthagyom picit (elugrok dokihoz kell íratnom fel gyógyszert!)
De sztem nem lesz gond, szokva van a társasághoz, a gondozónéni is mondta, hogy sokkal könnyebb beszokni, az olyan gyereknek akinek vannak otthon nagytesói...
Sírás biztos lesz de már nem az első gyerekem, szal ki vagyok képezve :D
Ma voltunk a sószobába is, gyurmáztak, színeztek az nekem nagyon tetszik,a só gyógyító erejében abszolút hiszek :)
Van is itthon Salin sóterápiás készülék meg sólámpáink is, minden szobában!

Csajok, a Marci elég rosszul beszél, hadar és rosszul artikulál, el kéne vinnem logopédushoz. Nem tudjátok, hogy ilyen nagy gyerekeknél kihez kell fordulnom? Sás utcába vagy hova? Kell-e beutaló vagy hogyan működik ez?
A Vius logopédusának fizetünk, mivel még nem nagycsoportos nem mehet tb-és alapon. Marcinak elvileg ingyenes kéne, hogy legyen ha pl elhordom a Sás utcába. Tudtok erről valami infót????

KÖSZI

Enikő és Marci 13 , Bogi 9, Viola 6, Zalán 3,5
ceniko
Szeged

Zsuzsi az iwiwen meg ezt a körüzit kaptam:

"Sziasztok!
Mindenkinek fontos tudnia, az orvosokat körlevélben értesítették, hogy aki nem adja be a H1N1 elleni oltást vagy ellenzi és megmondja a betegeknek annak bevonhatják az orvosi engedélyét.
Tehát ha az orvos hirtelen mégis oltani szeretne, nem meggyőződésből hanem fenyegetés hatására teszi. Kérlek titeket, gondoljátok meg alaposan!"

Engem már baromira nem érdekel ez az egész, nem oltatom be őket és készpassz!
Úgyse lesznek betegek, szedik a vitaminokat, sólámpa, infra, ez az amaz, nem lesznek betegek és kész! :wink:
Eddig se oltattam semmi ellen őket és nem bántam meg, lezajlott a bárányhimlő is náluk, minden nyom nélkül (amíg tartott nem volt leányálom, de hát valamit valamiért, cserébe örökre védettek :D ), ha most be lennének oltva azon aggódnék, hogy bakker mi lesz hogy ha felnőtt korukra már nem véd az oltás, és akkor kapják el..... szívás!:?:
Így meg nyugodt vagyok, ezen is túlvagyunk, egy életre!

Ebbe a rohadás vakcinába is ki tudja mi van? Betegségek jönnek mennek, de bakker csak úgy maradhatunk életben, ha egyiket másikat elkapjuk majd jól meggyógyulunk és egyre erősebb lesz az immunrendszerünk... Influenza régen is volt, most is van, na bumm, sok vitamin, tea, húsleves azt jónapot! Mit kell úgy beszarni!? Az idióta pánikkeltő média, meg napi szinten hozza a tájékoztatást egyszer ezt mond egyszer azt, hinni már senkinek nem szabad, főleg nem egy gyógyszergyártó cégeknek akik ebből élnek..... :evil:
Nekik érdekük minél többet "eladni" a készítményből, gazdasági válság van kéremszépen....alig fogynak a gyógyszerek is, nehogymá csődközeli helyzetbe kerüljenek a "vezetőink" cégei... :evil: :evil: :evil: :evil: :evil:

ceniko
Szeged

Ehen, ezt én is hallottam, bár az iwiwen körbeküldött üzikben kevésbé bízom, mint a dokinkban. Mellesleg azt büntetik, aki megtagadja a beadást, ha te kéred, vagy konkrétan ellenzi! :!:
Azért nem jár plusz pont, ha valaki támogatja, pláne nem kap pénzt a túlóráért, amit az oltások miatt csinál (nem kér pénzt a beadásáért), és azt sem fizetik ki neki, hogy felhívja a betegeit... szóval én bízom benne!

Mellesleg engem az győzött meg, hogy az ukrajnairól kiderült, hogy H1N1. Basszuskulcs, az nagyon közel van, itt már nem arról van szó, hogy valami távoli földrészen járvány van!

Amúgy igaz, az influenza nem egy nagy dolog, szövődményt főleg a veszélyeztetett csoportoknál okoz, de ez állítólag durvább, nagyobb százalékban okoz szövődményt egészséges felnőtteknél is.

Amúgy én sem adatok be mindenféle oltást, nem mert nem hiszek benne, megpróbálok gondosan mérlegelni minden nem kötelező oltásnál.
Egyébként az oltás nem valami gyógyszer, ami gyengíti az immunrendszert, épp ellenkezőleg, mivel elölt vagy gyengített kórokozó, stimulálja az immunrendszert, megdolgoztatja!

És ha már szóba került a bárányhimlő, mi most végül beadattuk Dininek ezekből az okokból:
1. Kicsiként nem kapta el, most már elég nagy ahhoz, hogy össze-vissza vakarja magát (az unokatesója olyan szinten volt pöttyös, hogy a fülében, kukiján, talpán, haja alatt, szóval mindenhol volt rajta.)
2. A bárányhimlő nagyon kikészíti az immunrendszert, miután gyógyult belőle a gyerek, a szervezete még mindig olyan állapotban van, hogy egyszerű fertőzésnek súlyos következményi, szövődményei lehetnek! Mivel Dini egyébként is nagyon érzékeny a légúti megbetegedésekre, legyengülten tuti azonnal beszedett volna valami durvát.
3. A bárányhimlőt és az övsömört ugyanaz a kórokozó okozza. Ha valaki elkapja a bárányhimlőt, akkor az plakkokat képezve lerakódik a gerincvelő melletti idegdúcokban, és felnőttkorban nagyobb valószínűséggel okoz övsömört! Ha valaki oltást kap, nincsenek plakkok, nincs övsömör.

Ennek ellenére én nem kampányolni akarok, csak szóltam, mit tudtam meg.

zsuzsi

Kép

Kép

Kép
klzsuzsi

Klzsuzsi!
És akkor ti most beoltatjátok magatokat??? :wink:

Zituska!
Nem piszkálodásból irtam, hogy mi lesz ha dolgozol majd. :wink:
Inkább csak, hogy akkor majd neked is nehezebb lesz. :cry:
Egyébként nálunk is ez lesz, szerintem nyártól vagy szeptembertől megpróbálok visszamenni dolgozni.
Én a vasuttól jöttem el, éjszakáztam is, na oda nem szeretnék visszamenni. :roll:
De hátha sikerül valami nappalos állást találni. :wink:
Én is már most is nézgelődők, keresgélek.
Csak hát nálunk is ha apa is meg én is dolgozunk majd, félek, hogy a gyerekeknek már 7-kor az oviban kell lenni, és fél 5-nél hamarabb nem tudok értük menni. És akkor mindennap kocsival kell majd bejárni dolgozni Szegedre, ami azért megint nem olcsó. :roll:
Szóval, már én is előre ezzen aggódóm. :?

Zita

Kép
Kép
apátiné tóth zita

Amúgy nálunk a fele család lesz beoltva. Dini be lesz, mert amint írtam, ő szinte állandóan beteg télen, nem hiányzik rá egy hiperinfluenza. Matyi nem lesz, mert 1 év alatt van, engem beoltatunk, hogy az én ellenanyagom védje Matyit. Apát nem oltjuk, ő a faszagyerek a családban :mrgreen: , azt mondta megküzd vele... :)

Kép

Kép

Kép
klzsuzsi

Timi :)
Egy kis házimunkába még nem halt bele senki. :lol: ..De amit R. csinál, az tényleg életveszélyes lehet. :(
Persze, azért én nem is vagyok annyira nehéz helyzetben, Anyukámra biztos számíthatok, addig, míg bírja, és bízom benne, hogy ez még jó sokáig lesz. Meg van takinénink heti 1x, így ami nekem nem fér bele, ő megcsinálja.

És - bár piszok korán kelünk minden reggel - a Párom nekem minden reggel ágyba hozza a kv-t, a gyerekeknek meg a kakaót. :D
Négyesben megkávézunk-kakaózunk, aztán indul a rohanás...

Stella :)
Tök igazad van, én is így gondoltam, hogy nem akarom kibeszélni a Páromat nyílt fórumon, de már nem bírtam szó nélkül hagyni, hogy rossz apának és férjnek tartsanak vkit, azért, mert reggeltől estig gürizik - pont a családjáért....

Zozo :)
Én nem adok tollat ceruzát a gyerekeknek, csak akkor, ha ott tudok velük lenni, és látom, hogy mit csinálnak...
Amikor nincs időm, hiába kéri Boti, nem adom oda, megbeszéljük, hogy később...mondjuk délutáni alvás után, vagy vacsora előtt stb, szóval kb. tudja, hogy mikor, és akkor nyugton marad, csinál mást.
Noéminek meg szigorúan csak asztalhoz ültetve adok a kezébe ilyesmit, és figyelek, hogy csak a papírt dekorálja (leragasztom az asztalt cs.papírral pl, mert egy síma papír Neki is kevés lenne). Ha mást akar firkálni, asztalt, széket, akkor elveszem tőle.
Szerintem fontos a tiltás (is), valahogy meg kell, hogy tanulja a határokat.
Lehet, hogy én szigorúbb vagyok az átlagnál, de nálunk ez vált be. 8)

Bibi :)
Bella Zsolt naggggyon jó doki, mi is hozzá hordjuk a gyerekeket, meg Apát és engem is kezelt már, csak pozitív tapasztalatunk van vele kapcsolatban!
Nem műt mindenáron, ha azt mondja kell, akkor az sajna úgy van. :(
Tarifát nem tudok mondani, de megkérdezem Apát, Ő mennyit adna, Ő elég reálisan látja ezeket a dolgokat! :wink:
Ő a klinikán műt, ott sztem egy fokkal jobb a rendszer, mint a kórházban, de nem tudok pontos részleteket.
Majd megírod, amikor túl lesztek rajta...
Puszi Barninak!!!!!!

Enikő :)
Írtam az adok-veszekbe, hogy nekünk van pelenkázónk, de nem válaszoltál.
Ha érdekel még, szólj, mert ha nem, teszem fel a Vaterára.

Kép
Kép
zituska28

Exdeus: köszi! Azért kérdeztem, mert utánanéztem a számlakivonataimban, hogy megkaptam –e visszamenőleg augusztusra. (Szept. 2-án és okt 2-án is „453 CST 09” kóddal kaptam pénzt, akkor az első nyilván az augusztusi, csak elírták a kódot.)

Karmen: én ugyanúgy, mint a gyes-t, a csp-ot is visszafelé kapom, pl amit most utaltak, annak „451 CST 10” a kódja, vagyis 10. havi pénz.

Apa-téma: Ha a gyereknevelés teljesen a nő feladata egy férfi véleménye szerint, az mindenképpen gáz szerintem, de akkor legalább az a férfi hozzon haza annyi pénzt, hogy a nőnek ne is kelljen elgondolkodni azon, hogy kell –e visszamennie dolgozni, és észre se vegye, hogy mikor fogyott el a gyes.

Enikő: hova megy bölcsibe Zalán?
Karrier-téma:azért a karrierista (gyerekeit a munkája kedvéért háttérbe helyező) nő és az abszolút családanya (akinek nincs is igazán igénye dolgozni, mert teljesen jól elvan azzal, hogy otthon nevelgeti a gyerekeit és várja haza a férjét a vacsival, ezt most nem negatívumként írom, de ugye nem vagyunk egyformák, nagyon sok nőnek ez hosszútávon nem megy), szóval a két típus között azért van átmenet, én is valahova a kettő közé tartoznék, egyiknek se érzem magam.
Teljesen igazad van abban, hogy a férfi-nő párosnak kell működni jól egymás mellett, egymást kiegészítve. Egészen biztosan van olyan nő, akinek ez így teljesen megfelel, hogy ő mindent megcsinál a háztartással és a gyerekekkel, és nem is várja el, hogy segítséget kapjon ebben. Pl. én így vagyok a mosással és mosogatással, nem várom el egyáltalán, hogy apa mosogasson vagy akár betegye a cuccot a gépbe, ez az én dolgom, így nincs vita abból nálunk, ha ottmarad a mosatlan, és leül a tv elé – sok helyen ez vitaforrás lenne. De ha a lányokkal nem foglalkozna, morognék.

Zozo: én nem látom a hsz-odat, amire a többiek reagáltak (elutazott apa nélkületek?), de amit a töbiek reagáltak, abból eltudom képzelni, hááááát… :evil: Miért cserélted a nickedet? Firkálás: nem vihetik el a ceruzát stb az asztaltól, ahol rajzolnak, ennyi.

szilcsi: mikor lesztek ott a plaza-ban? Este?

klzsuzsi: K.I. az orvosotok? Minket is hívott (eddig SOHA nem hívott fel 4 és fél év alatt), én is rákérdeztem, hogy miért változtatta meg a véleményét szó szerint egyik napról a másikra, de semmiféle konferenciát nem említett, és más okot sem! Hát nem érdekes? :roll:

Influenza: Kezdek mérges lenni nagyon erre az egész helyzetre!!! :evil: Ma körbekérdeztem mindenkit, aki eszembe jutott (védőnők, az új pont ma volt nálunk, de a régit is felhívtam, mert őt józan gondolkodású jó szakembernek tartom, plusz az ÁNTSZ-es ismeretségünk), és a döntésem az, hogy továbbra is NEM, számos ok és vélemény miatt. Nagyon-nagyon fenyegetés, fenyegetettség szagú az egész, szerintem sajnos itt a pénz beszél, ielletve a pénz érdekében a beszaratós marketing. :( Örüljünk, ha nem lesz kötelező, mert az lesz, ha másként nem megy el az a rengeteg oltóanyag, amin valaki keresni akart sok-sok pénzt. Enikő is jól leírta, uff!

Aki hisz a homeopátiában:
http://www.homeopata.hu/immunrendszer.php
http://www.homeopata.hu/influenza.php

:?: Hol lehet Szegeden emeletes ágyat kapni (Faktumon kívül)? Házilag akarjuk megcsinálni, csak ötleteket szeretnénk meríteni, azért nézegetnénk.

Nóra
KépKép KépKép
norus88

Oltás: a H1N1-gyel már nekem is tele van a hócipőm :evil: :evil: :evil: Mindenki össze-vissza beszél mindenfélét, először a gyengébb immunrendszerűeket fenyegeti (gyerekek, terhesek, idősek), aztán kiderül, hogy mégsem, hanem az erős immunrendszerűeket, magyarul az egész társadalmat, csak fogyjon már az oltóanyag :? :evil: És persze rám is hat ez a beszaratás, ahogy Norus is írta, kezdem én sem tudni, mikor teszek jót és mikor rosszat.

Bárányhimlő elleni oltás: na ez a másik érdekes. A házi gyermekorvosunk nekünk is ugyanazt mondta, mint Klzsuzsiéké, a homeopatánk pedig pont a szöges ellentétét: szerinte ha nem esik át vki a bárányhimlőn, nem szerzi meg a szervezete a kellő immunitást és felnőtt korban hajlamosabb lesz az övsömörre :shock: :? Bakker, mintha nem egyféle orvosi egyetemet végeznének :?
A másik, hogy persze, szar betegség, kellemetlen, de szerintem mindegyikünk volt himlős, nem?

Zozo :) Szerintem is csak akkor add nekik oda a filceket, ceruzákat, ha leülnek és látod, hogy hova rajzolnak. Nem tudom, ismered-e Bartos Erika Anna és Peti könyveit, ott van egy olyan mese, aminek az a vége, hogy kijelölnek egy falat az erkélyen (firkafalat) és ha akarnak, oda, de csak oda szabad rajzolni a gyerekeknek.

KépKép

KépKép
timika

Norus!
Mintha a Szinfoltban is lett volna emeletes ágy.
Meg a Jysk-be is van, de ott az alsó rész nagyobb.
Amit Enikő irt, Tótkomlósi asztalos, annak a honlapján is voltak. :wink:

Zita

Kép
Kép
apátiné tóth zita

Hja, a másik, amin borultam ma egyet, az a hozzátápi volt, ugyanis Flórának napokon belül aktuálissá válik a dolog. Volt ma nálunk a védőnő, és mondta, hogy ha főzit csinálok majd neki, tegyek bele nyugodtan lisztet, a gyümibe meg reszeljek kekszet. Így néztem: :shock: :shock: :shock: Mondom, az glutén tartalmú, ami csak 1 éves kor után adható. Erre mondja, hogy nem, mert az okosok kitalálták, hogy lehet, hogy attól van ennyi allergiás, mert későn találkoznak ezekkel az ételekkel (nem ám azért, mert szennyezett a levegő, a föld, mindenfélével permetezik a növényeket és hormonokkal etetik az állatokat :evil: ) és most ez az ajánlás, hogy 7 hós korára találkozzon gluténnel. Komolyan az agyam eldobom - gyakice a gyerekeken kísérleteznek??? Bocsi, csak nagyon dühös vagyok....

KépKép

KépKép
timika

Norus: Aha, ő, de minket nem telefonon értesített, mivel Matyi beteg, én hívtam ma reggel, hogy jöjjön ki, és hosszasan elbeszélgettünk. Mialatt itt volt, sokszor csörgött a telefonja, mindenkinek szólt az oltás miatt, de nekik a telefonban nyilván nem részletezte olyan hosszan, mint nekünk.
Mellesleg az mocskos anyagiakról is volt szó, többek között emiatt gáz szerinte, hogy nem az állam gyártja az oltóanyagot, mert így kizárólag nyerészkedésnek tűnik a dolog. Sajnos a nyerészkedés elég valószínű, de úgy áll a helyzet, hogy ettől még a veszély nem kisebb, a magyar (sztem érthetően) meg olyan, hogy most már azért sem adatja be, pedig lehet, hogy kéne... Na, nem könnyű döntés! :!:

Amit kifelejtettem még először: régebben írtam, hogy a tágabb családunkban van orvos. A múlt héten beoltotta a teljes családját. Nyilván nem veszélyeztetné őket, és nyilván nem azért csinálta, hogy ne jelentsék fel... :lol: Minket még ez győzött meg, hogy oltassuk a fél családot.

Zituska: Ha valaki halálra dolgozza magát a családért, az sztem se tuti, hogy rossz férj és apa. Csak anya se legyen elfelejtve, az is számítson, hogy ő is megtesz mindent, na és talán tudni kell valamit a saját gyerekiről, és foglalkozni velük a kevés szabadidejében! Ha te és a gyerekek megkapjátok a szeretetet és a megértést, és elégedettek vagytok a helyzettel, az oké! Sztem főleg arról volt szó, ha anya túlterhelt, nem elégedett, apa meg tesz rá, vagy nem igyekszik megoldást találni!

Kép

Kép

Kép
klzsuzsi

timika: a hozzátáplálós redszer változni fog állandóan, ez biztos. Én is hallottam ilyet, hogy a túlságos kikímélés is vezethet allergiához. Jajj, Dóri még nem ivott tejet, gyorsan beledöntök egy pohárnyit este... :lol: Ez az, hogy tulajdonképpen gőzük sincs, egyszer így gondolják, fél év múlva vagy ezer kilométerrel arrébb meg másképp. :evil:

Oltás: a bárányhimlőt én többek közt az övsömör miatt adattam be, na szép, hogy annak is kiderülhet az ellenkezője... Mindegyfene mostmár, de ez az influenza idegesítő nagyon.

Az mindenesetre a több független forrás miatt számomra bizonyítottá vátl, hogy a szegedi fertőzött kismama, akiről a legújabb riadalom szól, tisztán marketing és kampányfogás. :evil:

klzsuzsi: az a helyzet, hogy mi eddig mindig fizettünk nála a nem kötelező oltások beadásáért, kivéve azt az 1 alkalmat, amikor itt oltott nálunk. De nem erről van szó, nem az ő nyereségéről, ez fel sem merült bennem, hanem azokéról, akik rengeteget keresnek az oltóanyag eladásán. :evil: Illetve keresnének, ha annyian beadatnák, amennyire számítottak.

Nóra
KépKép KépKép
norus88

Timi!
Ezt én is megkérdeztem! Nekünk azt mondták, hogy 1 éves kor után az anyukák jól megörültek, hogy mehet a glutén, és elkezdték a gyereket fehér kenyérrel, jól berántott főzikkel, a család saját ebédjével tömni. A szervezet a nulla mennyiség után a túlterhelést se bírja jól, az is okozott gondokat, ezért van most, hogy 9 hónapos kortól (nekünk nem 7, 9!) mondják, hogy minimális lisztet tehetünk a főzikbe! (A kekszeket a dokink eleve tiltja..) Ami azt illeti, én nem egyszer tapasztaltam a védőnőnél, hogy anyukát alig lehettett meggyőzni róla, hogy ne adjon már epret a 10 hónapos gyereknek, vagy nem joghurttal kellene elkezdeni a hozzátápit. Nyilván sok a probléma.

Zozo! Én olyat is hallottam már, hogy az egyik falat lefedték papírral, ha betelt, cserélték, a gyerkőc írt is a falra, meg nem is! :)

Matykó felébredt, vége a fórumozásnak, mára eldugultam. :)

Zsuzsi

Kép

Kép

Kép
klzsuzsi

Sziasztok!

Kisregényt kezdtem írni, de majd legközelebb befejezem addig elmentettem máshová....

Szilcsi: Dec. 12. engem érdekel, de még nem tudom jó lesz e, de szeretnék menni :)

Oltás: Ááááááááááááááááááááááááááááááááááááááááááááááá! Azért sikerült felcsigázni az indulatokat, elültetni a félelmet, a bizonytalanságot...ez is volt a cél, gondolom :(
Engem már a Prevenárral is kiidegeltek....most ez.....jövőre lesz valami szúnyoginfluenza......kezdjünk gyártani oltóanyagot...:(

Bea
KépKépKépKép
jégvirág

Norus: Igen van átmenet, ezért is írtam, hogy a kettő együtt (gyerek+karrier) szépen összeegyeztethető (arany középút), de ehhez olyan társ kell aki szintén így gondolja. :wink:
Ha a férjem pl állandóan dolgozna, valszeg nekem nem állna módomban pl 2 munkahelyen reggeltől estig dolgozni. Sztem a gyerekemet ne a bölcsi vagy az óvoda nevelje fel. Tudjátok mit éreznek azok a kicsik akikért az utolsó utáni pillanatban esik be anyuka :( Hát sírni tudnék velük...:cry: :cry:
Múlt héten voltunk fogadóórán a Marcinál, és ott állt a 7-8 évs forma kislány az ajtóban, hátán a bazi nagy táska, szomorú szemekkel nézett ki az üvegen és várta anyukáját (már 4kor is amikor mentünk és még fél 6-kor is ott állt az ajtóban szerencsétlen,amikor jöttünk el!!!!!!!!!!!!!!!!!!) És a tanárnéni szerint minden nap így van....na az ilyen az nem anya.... az egy önző dög... és nem csak ez az egy gyerek várja a könnyes szemmel anyukáját..... :cry:

Meg azért más a helyzet ott, ahol csak 1 gyerek van és csak 1ért kell rohanni, meg más ahol 2 vagy 3!!! Egyébként sztem 3tól kezd rázóssá válni (a szervezés miatt, főleg ha mind más intézménybe jár), legalábbis én ezt tapasztaltam :D Nekem reggelente másfél óra lesz elvinni a gyerekeket, (értük menni is)..... Szal én max 6 órás munkát tudok és vagyok hajlandó elvállalni, és akkor dolgozom is, és a gyerekeimre/páromra is marad időm :D

Oltást részemről lezártam, aki akarja oltassa be, ennyi :!: :D

ceniko
Szeged

Enikő :)
Nem válaszoltál... kell a pelenkázó vagy nem :?:

Csajok!!
A december 12-i retro bulin gondolkozzatok el!!
Nagyon jó volt!! :D :D :D
Én most szombaton 3-ig maradtam, és nagyon jól éreztem magam, szuper zenék voltak, kizárólag a 80-as évekből!
Minden hónap második szombatján van, 21.00-tól 03.00-ig
A lényeg: INGYENES!
Azért ha nagyjából körvonalazódik hányan mennénk, foglalunk asztalt, az a tuti! :wink:

Kép
Kép
zituska28

Enikő: Kondi?????

:roll:

Kép

Xénia,Emese,Kriszta
mandasz kriszta

Zituska! én mennél a bulira! Kivéve ha pont akkor nagy hó lenne, akkor nem autoznék szivesen.

Anett, Zozo! én nem azt irtam hogy elteszem a ceruzákat, tollakat és nincs rajzolás. Ha akartak rajzolni akkor kérték de volt én kérdeztem lenne-e kedvük. És akkor mindig adtam. Amugy meg nem hagytam véletlenül sem elöl. Most már Norbi megbizható, 3 hónapja nincs a ceruza eltéve de van elöl mindig papir, amiböl bármikor vehet el, de csak onnan és a dolgozo asztalomról pl ahol fontos papirokat is tartok nem. Nem volt soha gond ebböl.

Na ha kitalálnák hogy kötelezö lenne az oltás akkor kezdjék tárgyalni a biroságon tovább az ügyemet mert nem tuti nem engedem. Bárányhimlö azért más szerintem, én oltattam, de annak a valószinüsége hogy elkapja egy gyerek kb 98%, a dokink szerint hogy a férjem nem volt régen himlös 99% v több, kizárt hogy valaki hosszu évek alatt megussza. Ez a járvány egyelöre még szerencsére nem ennyire durva. De ha annyira rosszul alakulna akkor lehet mégis kérnék oltást, de mi most nagyon nyugodtak vagyunk.

Kép

Kép

Karmen
karmen

Bea!Norus!Enikő!
Írtam mélt.

E.

Lilypie Kids Birthday tickers

Lilypie Maternity tickers
szilde
Szeged

Zita küldtem privit!

Kriszta még szokunk a bölcsibe, 3 hét múlva térjünk vissza a témára :wink:

ceniko
Szeged

Enikő!
írtam privit.
Vendég

Zozo, Szilde válaszoltam :wink:

ceniko
Szeged

Enikő!
Megint méltem.

szilde
Szeged

Bea!
Privi ment.
E.

szilde
Szeged

Ezt a hisztériát, ami kialakult a H1N1-gyel kapcsolatban! Döbbenet! :shock: Ma egy kolléganőm teljes pánikban rohant be hozzánk, hogy jaj képzeljétek, Szerbiában már szájmaszkokat osztanak az oktatási intézményekben!
Szerintem egy marha nagy hisztériakeltés azért, hogy eladják a vakcinákat, ha már megcsinálták, valakinek nagyot kellene belőle kaszálnia... Azt én is hallottam, hogy a szegedi kismama esete kamu. :roll: Mert a kismamák nem akarják oltatni magukat, kitalálták, hogy na akkor legyen már egy terhes nő súlyos betegen, hátha akkor megrémülnek és oltatnak a többiek is... ezt hallottam.
Nekem járna ingyen állítólag, mint egyetemi dolgozónak, de nem fogom se magamnak, se a családnak beadatni.

Enikő, örülök, hogy eddig jól megy a bölcsi, de hát egy napból ne vonj le túl nagy következtetéseket még. :D Logopédus passz.

Anett, múltkor kérdezted, negyed 5-re járok Laliért. Hamarabb nem tudok menni, 4-kor zárunk.

Rajzolás: nálunk egyszer az akváriumot rajzolta össze Lali zsírkrétával. :roll: Apja örült nagyon. Amúgy nem firkál, kap papírt és leülök vele rajzolni, felügyelet nélkül nem kap ceruzát-krétát, mert megeszi. :shock: :roll:

Ma csináltuk a vacsit a konyhában, hát egyszer ezt hallom:
boci boci tarka (csend) farkaaaa (csend) tejet kapniiiiii :D
utána meg ezt:
borsót főztem, paprikáztam (csend) ábebábeblebubáááá :lol:
este meg még egy újabbat mondott:
gyerekek gyerekek szeretik a perecet (csend) ropogóóóóóósat
hazafelé a buszon:
feketét fehéret tarkát .... mehememed :lol:

Döbbenet, milyen ügyes, csak lesek néha. :shock: :lol:
Na lépek, apánk elutazva... tanulás van. :roll:

Kép
szilcsi

Szilcsi!
De kis ügyes Lali!Már ennyi mindent megjegyzett! :wink: :lol:

Lányok!
Kellene egy kis segítség..
Meg tudná mondani vki,hogy hogyan tudok képeket feltölteni a Tesz-Veszre?
Please!Elakadtam.. :oops:
Köszi.
E.

szilde
Szeged

Szilcsi!
Málna is ezeket mondja itthon,meg a fújja a szél a fákat, hej Gyula Gyula,meg az éni pénit, lassan jár a csiga biga, jár az óra, ezeket mind 4 hét alatt tanulta a bölcsibe és rendesen végig mondja, ált. a fürdőkádba a babáknak és utána közli velük,hogy a bölcsibe tanulta :D na jó, 3-at tőlem! Amúgy hihetetlen, mennyit fejlődött 3 hét alatt mióta bölcsis, meg tök lelkesen beszél róla, mindenről beszámol,evett, aludt stb... de reggel mégis sír, most már itthon is, nagyon car :cry:
20140113113746

Ja, a bulira én is mennék,majd lehet megkérem anyut, hátha itt aludna Málnival, ha megmarad vele, mert most senki mással,még apjával sincs el 1 percet sem, de remélem addig javul a helyzet.Pedig annyira jól indultunk,el sem hittem, hogy ilyen könnyen megy, most meg.....Már reggel le akar feküdni aludni,aztán felkel fél 2 körül,uzsizni akar,mert tudja,hogy utána jövök érte :cry: :cry:
Én is negyed 5re fogok odaérni érte, jó estben, forgalomtól függ ugye,most fél 4re járok!Irtó sok időt van ott nélkülem!
20140113113746

Ilcsi: nagyon jól tudom én azt :wink: ezért is írtam, hogy "egyelőre", lesz ott majd bőgés, de már edzett vagyok :wink:

Pusza, sűrű a napom! :D

ceniko
Szeged

Enikő!
Hogy ment a bölcsizés?
Tetszik a munkafüzet?

Norus!Bea!
Öröm volt veletek üzletelni! :wink:
Gyertek máskor is. :wink:
A lányoknak,hogy tetszik?

Edit

szilde
Szeged

Üdv.

Tegnap kb. öt percem volt netezni, hát eljutottam az e-mailjeim olvasásáig. :)

Zozo (nekem már csak a régi maradsz, ha nem baj), a sarok nálunk sem bünti, Peti ha olyanja van, mondja is, hogy ő megy gondolkodni, és ezzel bevonul a sarokba. Neki az a rossz, ha pl. nem kap gumicukrot, nem nézhet Thomast, vagy nem számítógépezhet. Na ezekkel lehet zsarolni.
Rajzolás, na az nálunk is megy mindenfele, ha épp az jön rá a fiatal úrra, volt már, mikor a tapétát dekorálta ki, vagy az ajtót, de szerencsére radírral elég jól korrigálható volt a dolog.

Enikő, kiszolgálás nálunk is dettó, hűtőből és tisztálkodó szerekből egyaránt. Én már nem is veszek magamnak drága tusfürdőt (a fiúknak muszáj, mert ők kényesebb bőrűek), mert a fele minimum Peti fürdővizében végzi. Na szaglik is olyankor az egész lakás!
Vicces ez a körüzi, honnan tudja meg vki, hogy nem ajánla a doki az oltást? Szvsz baromság ez a körüzi, mert a doki hiába akarja oltani, ha szülő nem hagyja és fordítva.

Timika, persze, nem akarom minden ellen beoltatni, sőt. De ezt én valós veszélynek látom, nem úgy, mint pl. a bárányhimlőt. ;)

Klzsuzsi, köszi az infot, ugye Peti már megkapta, én nem fizetek érte, a család többi tagjának, ahogy törpének is, térítésmentes volt a szuri, így mi nagyobb részt rendben vagyunk. :)

Na ez volt reggel, folyt. köv.

Zitaa, messze van hozzátok az óvoda? Csak azért kérdem, mert aggódsz a korán kelés miatt, mármint a gyerekeknél. Nálunk Peti így is 6.45-kor kel legkésőbb, szerintem azért ez inkább korai, mint késői. Mondjuk nála ez nem gond, jó, már keltegetni kell, de nem nyekereg vagy ilyesmi.

Zituska, asszem tudom, miről beszélsz szigorúság terén, nálunk ez vagyok én, mármint aki ennyire szigorú. Én vagyok a házisárkány. :)

Norus, na igen, nálad nehéz megkülönböztetni, hogy melyik pénz melyik hónap. :) De remélem, megvan mindegyik havi juttatásod!
Apás témához: rendben van, amit írsz, de akkor egy apuka ne is háborodjon fel azon, hogy épp akkor ottmaradt a mosatlan. (Nem nálunk van így, de ismerek ilyet sajna.) Nem hiszem ugyanis, hogy épp az a pár óra lesz neki annyira rossz, ha meg nem tetszik, lehet segíteni.
Az oltáshoz kapcs. annyit, hogy annak a pénznek már úgyis mindegy, értem ezalatt azt, hogy aki ezen akarta megszedni magát, az már megtette, akkor már ne vesszen kárba a MI pénzünk.
Kismama: az a baj, hogy nincs tájékoztatás. Épp a mai újságban van benne, hogy senki nem tud semmit. Lehet, hogy nem marketingfogás, de nem értem, hogy a család miért tiltakozik az infokiadás ellen. Hogy legalább tudják az emberek, hogy mi van (nincs).

Timika, barihimlővel kapcsolatban egyetértek veled, Peti sem kap oltást ellene, majd átesik egyszer rajta.
Hozzátápi: hát passz, Peti félévesen már evett mindenfélét, mellesleg az én szívemhez közelebb áll a védőnő mondata. Evvan. Én azt gondolom, hogy az allergiát inkább az egyéb külső (környezeti) tényezők befolyásolják nagyobb mértékben, és nem az, hogy most reszelsz-e kekszet Flóra kajcsijába avagy sem.

Enikő, na és mi van akkor, ha az az anyuka épp egyedülálló, és dolgozik reggeltől estig, hogy legalább a lakást ne vigyék el a fejük fölül? Mellesleg megértem a felháborodásod, csak azt akartam mondani, hogy nem mindenkinek van lehetősége válogatni a munkahelyek között (értsd: vagy dolgozol nyolc órát, vagy mehetsz munkanélküli segélyre - már ha jogosult vagy rá) vagy nem mindenkinek van valamilyen módon segítsége.

Rajzolás: Peti most firkálta össze a kádat, mosható krétával. Nagyon jó ötlet!

Szilcsi, na látod, Peti a bölcsi után ilyeneket sosem mondott, viszont most sokat bővül a repertoárja, persze csak sutyiban mondja, de hallom. :D

Na megyek, szép estét mindenkinek.
És bocs, hogy sok voltam.Üdv.

Tegnap kb. öt percem volt netezni, hát eljutottam az e-mailjeim olvasásáig. :)

Zozo (nekem már csak a régi maradsz, ha nem baj), a sarok nálunk sem bünti, Peti ha olyanja van, mondja is, hogy ő megy gondolkodni, és ezzel bevonul a sarokba. Neki az a rossz, ha pl. nem kap gumicukrot, nem nézhet Thomast, vagy nem számítógépezhet. Na ezekkel lehet zsarolni.
Rajzolás, na az nálunk is megy mindenfele, ha épp az jön rá a fiatal úrra, volt már, mikor a tapétát dekorálta ki, vagy az ajtót, de szerencsére radírral elég jól korrigálható volt a dolog.

Enikő, kiszolgálás nálunk is dettó, hűtőből és tisztálkodó szerekből egyaránt. Én már nem is veszek magamnak drága tusfürdőt (a fiúknak muszáj, mert ők kényesebb bőrűek), mert a fele minimum Peti fürdővizében végzi. Na szaglik is olyankor az egész lakás!
Vicces ez a körüzi, honnan tudja meg vki, hogy nem ajánla a doki az oltást? Szvsz baromság ez a körüzi, mert a doki hiába akarja oltani, ha szülő nem hagyja és fordítva.

Timika, persze, nem akarom minden ellen beoltatni, sőt. De ezt én valós veszélynek látom, nem úgy, mint pl. a bárányhimlőt. ;)

Klzsuzsi, köszi az infot, ugye Peti már megkapta, én nem fizetek érte, a család többi tagjának, ahogy törpének is, térítésmentes volt a szuri, így mi nagyobb részt rendben vagyunk. :)

Na ez volt reggel, folyt. köv.

Zitaa, messze van hozzátok az óvoda? Csak azért kérdem, mert aggódsz a korán kelés miatt, mármint a gyerekeknél. Nálunk Peti így is 6.45-kor kel legkésőbb, szerintem azért ez inkább korai, mint késői. Mondjuk nála ez nem gond, jó, már keltegetni kell, de nem nyekereg vagy ilyesmi.

Zituska, asszem tudom, miről beszélsz szigorúság terén, nálunk ez vagyok én, mármint aki ennyire szigorú. Én vagyok a házisárkány. :)

Norus, na igen, nálad nehéz megkülönböztetni, hogy melyik pénz melyik hónap. :) De remélem, megvan mindegyik havi juttatásod!
Apás témához: rendben van, amit írsz, de akkor egy apuka ne is háborodjon fel azon, hogy épp akkor ottmaradt a mosatlan. (Nem nálunk van így, de ismerek ilyet sajna.) Nem hiszem ugyanis, hogy épp az a pár óra lesz neki annyira rossz, ha meg nem tetszik, lehet segíteni.
Az oltáshoz kapcs. annyit, hogy annak a pénznek már úgyis mindegy, értem ezalatt azt, hogy aki ezen akarta megszedni magát, az már megtette, akkor már ne vesszen kárba a MI pénzünk.
Kismama: az a baj, hogy nincs tájékoztatás. Épp a mai újságban van benne, hogy senki nem tud semmit. Lehet, hogy nem marketingfogás, de nem értem, hogy a család miért tiltakozik az infokiadás ellen. Hogy legalább tudják az emberek, hogy mi van (nincs).

Timika, barihimlővel kapcsolatban egyetértek veled, Peti sem kap oltást ellene, majd átesik egyszer rajta.
Hozzátápi: hát passz, Peti félévesen már evett mindenfélét, mellesleg az én szívemhez közelebb áll a védőnő mondata. Evvan. Én azt gondolom, hogy az allergiát inkább az egyéb külső (környezeti) tényezők befolyásolják nagyobb mértékben, és nem az, hogy most reszelsz-e kekszet Flóra kajcsijába avagy sem.

Enikő, na és mi van akkor, ha az az anyuka épp egyedülálló, és dolgozik reggeltől estig, hogy legalább a lakást ne vigyék el a fejük fölül? Mellesleg megértem a felháborodásod, csak azt akartam mondani, hogy nem mindenkinek van lehetősége válogatni a munkahelyek között (értsd: vagy dolgozol nyolc órát, vagy mehetsz munkanélküli segélyre - már ha jogosult vagy rá) vagy nem mindenkinek van valamilyen módon segítsége.

Rajzolás: Peti most firkálta össze a kádat, mosható krétával. Nagyon jó ötlet!

Szilcsi, na látod, Peti a bölcsi után ilyeneket sosem mondott, viszont most sokat bővül a repertoárja, persze csak sutyiban mondja, de hallom. :D

Na megyek, szép estét mindenkinek.
És bocs, hogy sok voltam.

Ági és
KépKép
exdeus

Ági: Jogos, de 1 gyerek az nem akkora macera, mint mondjuk 3-4.... És akkor belefér simán a 8 óra munka is :wink:
Körüziket én is lecarom, csak érdekességképp másoltam be :D Sose küldöm tovább őket...

Edit: még nem néztem át a füzetet, nem volt időm! Majd este.... Köszi szépen, és Beának is a segítséget/közreműködést :D

ceniko
Szeged

Enikő!
írtam privit.
Vendég

Zozo nem jött privi, mikor küldted? Várom izgatottan pedig :lol: 8)

ceniko
Szeged

ott van már?
mert küldtem. :roll: ha nincs, írom újra
Vendég

Exdeus: A mosogatást példának szántam, a férfi-nő együtt-jól-működési partnerviszonyra, hogy pl. erre én nem vagyok háklis, tehát passzolok olyan férfi mellé, aki hajlamos esetleg otthagyni a mosatlant. :lol: De nem passzolok olyan mellé, aki szerint a gyerekekkel való foglalkozás a nő dolga, vagy semmit se segít a házimunkában, vagy hogy kevésbé általános esetet említsek, én nem tudnám elviselni, hogy a férjem ne tudjon autót vezetni.

Allergia: ezzel nagyon nem értek egyet, szerintem az allergia kialakulását sokkal inkébb belső, mint külső tényezők határozzák meg, már amennyire a beleinkben zajló folyamatokat belsőnek nevezzük. Magyarul, hogy miket kajálunk be, különös tekintettel a sok műanyag vicikvacakra, danonínó, gumicukor, szénsavas üdítő és társai.

Influenza ügyben egy kis elbizonytalanító/megerősítő adalék:
H1N1-oltás: Eltúlzott, átgondolatlan, veszélyes
http://www.homeopata.hu/doc/h1n1-oltas.pdf

Szavazó:
http://szavazo.net/showresults.php?pid=49023&voted=yes

Nóra
KépKép KépKép
norus88

Exi!
Hát konkrétan a falu tulsó oldalán van az ovi, de ha nem kapok sorompót kocsival 5 perc.
Inkább azért aggodok, mert el kell vinni Szandit a bölcsibe, ami itt van az utcánkban, utána Márk oviba, és még be kell autózni Szatymazról Szegedre a munkahelyre.
És ha mondjuk fél 8-kor kell kezdeni, hát akkor lehet, hogy 6-kor majd kelni kell. :roll:
Mert hát azért levetköztetni a gyereket, elköszönni tőle, stb.., nem két perc.
Mondjuk ha Lacinak szabadnapja van akkor nem gáz, ez akkor van, ha Neki is menni kell 7-re dolgozni, meg mondjuk Nekem is. :roll:
De hát ez majd akkor derül ki, ha majd találok valami munkát egyáltalán! :wink:

Zita

Kép
Kép
apátiné tóth zita

Zozo: Nincs :(

Norus: megerősítő volt 8) Köszi

ceniko
Szeged

ugye tudjátok, hogy ez egy nyilvános fórum, amit rengetegen olvasnak és sokan a család szennyesét teregetitek itt ki? senkit nem akarok ezzel megbántani, régen én is csomó személyes idegenekre nem tartozó dolgot leírtam .... amivel akartatlanul megbántottam azokat, akik a legközelebb állnak hozzám

mi oltattunk H1N1 ellen, a sima influenza ellenit jövő héten kapjuk. gyerekek is, mi is be lettünk oltva, komoly mellékhatás nem volt :)

és keresnék takinénit, heti egyszer 5-6 órában. megbízhatót, leinformálhatót, akinek nem kell a szájába rágni, hogy mit kell csinálni, nem csak ott takarít ahol a papok táncolnak, és aki felporszívózik pl. azelőtt hogy felmosna, brrrrrrrrrrrrrrrrrrrr :D és aki tud délelőtt jönni, legalábbis úgy, hogy legkésőbb 3-ra végezzen! és hosszú távra, aki nem lép le ha talál bejelentett 8 órás melót!
Vendég

off:
Én olyan embert nem ismerek, akik zugolvas és érdekel a véleménye, olyat annál inkább aki zugolvas és nagy ívben teszek rá, de ő ugyis tudni fogja h. rá céloztam, innen üzenem, inkább dolgozni kellene, nem otthon tespedni :lol: na, kíváncsi leszek kapcsol-e. sztem nem, olyan kevés agyállománnyal nehéz.

nagyon szegényes lelkivilágúnak tartom azokat, akik csak úgy zugolvasnak itt-ott, elég gáz ha már nincs jobb dolguk. :lol: meg ennyire unatkoznak, dehát nem vagyunk egyformák.
és itt nem azokra célzok akik írnak is.
Vendég

Szerintem mindegyikünk tisztában van azzal, hogy ezeket a sorokat akárki olvashatja, és ennek szellemében csak el udja dönteni, hogy mit írjon ide és mit ne :roll:
Az apa-téma szerintem hasznos, mert 1. így szó esik egyben általánosságban a férfiakról is, ami jó téma :lol: , 2. sokan éppen dícsértük a férjeinket, amiben semmi kivetnivalót nem találok, 3. ha meg valaki negatívumot írt, azon nyilván rágódik már egy ideje, és lehet, hogy jót tesz a lelkivilágának, hogy leírhatja ide. Ha a "kiteregetett" dolgok a valóságot fedik, de azt az adott apuka mégsem vállalja fel, nem tetszik neki, hogy megtudta más is, akkor talán esetleg észbe kap és változtat...

Nóra
KépKép KépKép
norus88

Anyukák,akinek már van tapasztalat: mit kapnak a gyerkőcök a Mikulás csomagba a bölcsibe? Mert én előre parázok a nagy csokimikitől meg cukortól,Málna még nem kapott ilyeneket soha és még nem is szeretném,mindig gyümölcsszeletet veszünk neki a dm-be müllerbe nagyon klassz tiszta asztalt gyümiből van és mondjuk csokinak igazából, de most le fogunk lepleződni :?
Még korainak tartom a csoki/gumicukor evést !

A férj témához én sem szólnék hozzá (annak ellenére,hogy negatívumot én sem tudnék felhozni igazából) pont azért amit Dancsi írt,nekem is dúrva ilyen szinten kiteregetni a dolgot,bárki olvashatja aki ismer és nem rá tartozik!
20140113113746

én fényképeket nem teszek fel, (ne lesse senki a gyerekeket).+ vonalzóm sincs+ nem írom oda h. én én vagyok csak az tud beazonosítani aki ismer, erre írtam a fenti hsz-t.
amúgy meg sztem, amit írtam csak nézőpont kérdése h. kinek mennyire durva vagy nem durva, de igaz, a reakciók voltak erősek,egyik másik, volt aki viszont nagyon diplomatikusan fejezet ki magát.
nem volt teljes a kép, nem is lehet itt, nem is kell h. az legyen.

pl.: én anno, azt hülyeségnek tartottam, mikor jött a hsz. h ne írjátok ki, kinek mennyit kell adni szüléskor, mármiértne?
ha annyit kell és x.y.nak?

Enikő!
írtam privit.
Vendég

Anett: Nálunk az oviban az szmk-s intézi az ilyen csomagokat, és nagyjából az van benne amit a szülők kérnek/megszavaznak, stb.
Namost általában 2 tábor van, az egyik szerint mikulásra, nyuszira, csokit, csokit és csokit a gyerekeknek, a másik tábor meg bármit csak ne csokit, ill. ha már csokit, akkor tényleg csokit és ne csak annak nevezett masszákat...úgyhogy nálunk végülis egész jól alakult a dolog, pl. a nyuszi színes ceruzát, kifestőt hozott...
Ja, és az oviban nem engedték nekik kibontani a csomagot, amit nagyon helyesnek tartok, a szülőre van bízva hogy mikor kukkanthat bele a gyerek....

Apa-téma: Enyém férj meg van győződve hogy én itt rosszakat írok róla :D De hogy ezt honnan veszi?!?!?!? :roll: Mondtam neki, hogy vállalom a felelősséget minden betűmért, nyugodtan olvasson bele...azt mondta nem kíváncsi rá. :lol: És 100% hogy ő pl. nem olvasna még véletlenül se bele ezekbe... De ez milyen fura már, én tuti hogy olvasnám ha ő írogatna egy pasis fórumba a nőkről, gyerekeiről :D Bár lehet jobb lenne ha nem tenném :lol: :lol: Nekem kifúrja az oldalamat a kíváncsiság hogy hogy beszél a férjem rólunk ha én nem hallom :)

Tudom, Dancsi nem az apákra gondolt elsősorban és akkor itt meg írhatnám azt amit Nóra. :)

Bea
KépKépKépKép
jégvirág

EnikŐ!
átjött a privi.
este megy.
Vendég

Anett!

Nálunk tavaly az oviban szedtek pénzt mikulás-csomagra. Megkérdeztem az óvó nénit, hogy ugye nem csokihegyeket fog hazahozni a gyerek. Ő csak sajnálkozva bólogatott. Aztán végül megegyeztünk abban, hogy én állítom össze a csomagját, azt viszem be, és ő azt fogja megkapni a Mikulástól. Ez nagyon bejött, mert ott úgysem engedték egyik gyereknek se kibontani, így nem derült ki, hogy ő egész mást kapott. :wink:
Remélem tudod hasznosítani valamire az ötletet!
Vendég

Névtelen!
Van amiben igazad van, de Én például szeretem tudni, hogy aki ir ide, az nagyjából kicsoda. :wink:
Hogy hivják, hány gyereke van, milyen idősek, stb :wink:
Szóval, gondolom, te most közülünk vagy valaki, de szerintem ha mindenki igy irna mint te,névtelenül, nem lenne ennek a forumnak sok értelme. :shock:

Haragosi!
Nálunk tavaly egy bögrét kapott mindenki, A csomagban mandarin, szaloncukor volt, ha jól emlékszem. :wink:

Mindenki!!!!
November 13-án 17 órától ingyenes Alma koncert a Corában!!!!!!!!!
Ma jött katalógus, abban van. :wink:

Zita

Kép
Kép
apátiné tóth zita

Vissza: Lakóhely szerint

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?