Új privát üzeneted érkezett!

khm... hát, egyre tanácstalanabb vagyok piercing ügyben. főleg:legnagyobb félelem=a lyukak(amit a tű szúrt ki,amiben a piercing van) szétszakadnak, széttágulnak :shock: bocsi az undi kifejezésért :oops:

A Marley és én-t már nagyon régóta szeretném megnézni Luna!!! :o A barátnőm mesélte, hogy ő sírt rajta, pedig nem is terhes :P

Lányok!
UH-ra most teli, vagy ürített hólyaggal kell menni??? :shock:
Mert amikor most voltam, akkor a dokinak nem nagyon tetszett h éppen kellett pisilni :oops: de nekem jó volt egy kis feketeség a nagy szürkében, ahol csak úgy tudtam megkülönböztetni a pici babát, hogy a pulzálást néztem :D mert a nagy szürkében csak a pulzálást láttam :D :wink: meg a teli hólyagomat, és olyan volt,mintha rajta ülne a kismanó! :lol:
amúgy ma már két csoporttársamnak is megmutattam az uh fotót, pedig nem olyan sztárkészítmény, mint a Bibócska képei :D
Vendég

Sziasztok!

Örülök hogy mindenki jó híreket kapott:)

Valaki ismeri Kardos Gábort? X. kerületben a Bajcsy-ban dolgozik, jár hozzá valaki? Én eddig Gajdos Edithez jártam, de sajnos nem tudok hozzá járni, mert nem tud későbbi időpontot adni, Balót meg nem tudom senkire se bízni csak apára:(

KépKép

KépKép
msi22

geooo, hasi UH eseten teli holyag, huvelyinel meg ures :) Nalunk - mikor meg nem terhesseg csak kontroll okan voltam szonografusnal - mind a kettot megcsinaltak, igy telivel kellett menni, ugy megnezett a doki, aztan kimenni wcre es utana vissza huvelyihez :) De ilyennel Mo-n meg nem talalkoztam, bar elkepzeleheto, hogy csinaljak.
luna6

Én úgy tudtam, hogy a hüvelyihez kell teli, a hasihoz meg üres hólyag... na mindegy én ha lehet mindig középutazok - tudnék pisilni ha kéne (mert mindig, hisz nő vagyok :) ), de nem nagyon érzem.

Geo: jót nevettem, hogy azt írtad, hogy úgy érzed, hogy viszket a méhed... egyből az ugrott be, hogy nem baj, várj egy 6-7 hónapot és majd valaki úgy is belülről megvakarja :lol: :lol: :lol: na az még egy bizarr érzés, mikor ezt a vakarást érzed :)

Kép
Kép
Kép
konkri

Sziasztok!

Ezúton szeretnék csatlakozni határtalan örömömmel hozzátok. Szintén 2010. júniusára várjuk a kis pocaklakót. Most 6 hetes és 4 napos vagyok :D Hétfőn voltam a második ultrahangon, mert az elsőn még semmi nem látszott, de ezen már láttam dobogni a pici szívét.
Nekem ő lesz a második,de ugyan úgy izgulok, mint az elsőnél. Ő már nagy fiú, júliusban lesz 7 éves, és ő is izgatottan várja a fejleményeket.
Remélem, hogy megoszthatjuk tapasztalatainkat egymással. Esetleg van köztetek olyan, aki az I. sz szülészeti klinikán fog szülni?

Még egyszer üdvözlök mindenkit:

Handy
handy26

Sziasztok!
Ne haragudjatok a betolakodásért, csak szeretném figyelmetekbe ajánlani a kisfiam által kinőtt ruhákat 0-6 hó. Nagyon szép állapotban vannak, mert vigyáztam rájuk és nem szakadtak foltosak és bolyhosak, ha használtabb leírom!A lényeg,hogy szép és nem drágák!
Katt ide, ha megszeretnéd nézni őket!
http://ruhaparadicsom.gportal.hu/gindex.php?logout=1

Kép

Kép
gabka7926

Üdv Handy!

Na mi van csajok, mi ez a punnyadás?

Kép
Kép
Kép
konkri

sziasztok kismamik...
szia handy örülünk neked....szép és probléma mentes terhességet kívánok neked..

geo ha hüvelyi uh csinálnak ahhoz üres hólyag kell ha pedig hasi uh.ahhoz pedig telt hólyag.

csajok ha minden jól alakul jövő héten megyek védőnőhöz és vizsgálatokat csináltatni...
kicsit már várom mit beszélünk majd meg milyen vizsgálatok lesznek....
eddig minden rendben van szerencsére a helyzet majdnem két hete tiszta....
remélem most már semmi gond nem lesz.:-)
pusz mindenkinek
bibócska

Szia Handy!
gratulálok a picihez :D és a nagyfiúhoz is :wink:

Bibócska,
örülök h minden rendben veletek :P

Nekem tegnap volt egy nagyon durva migrénem.. streszkor szokott kijönni.. :evil:
kézzsibbadással indult, aztán amikor telefonáltam a férjemnek akkor már beszélni se tudtam :cry: aztán az őrületes fájdalom, szédülés, hányinger,hidegrázás is megérkezett. úgyhogy bevettem egy algopirint, de semmit nem használt. az egyetlen bogyó, az a cataflam ami használ, csak azt most ugye tilos... még most is fáj a fejem, szédülök, megyek is pihenni,
puszi mindenkinek
Vendég

Sziasztok!

Én is csatlakoznék! Mindenekelőtt természetesen gratulálok mindenkinek a babához!
Ma vagyok 7hetes és 1 napos ., iszonyatos émelygés, szédülés gyötör, vérnyomásom gyakorlatilag nincs (hogy az asszisztens szavaival éljek), úgyhogy most Elevit, Ehinácia (nem tudom, hogy kell írni :oops: ) és C vitamin minden nap, illetve próbálok vitamindúsan táplálkozni...csak nem igazán van étvágyam. Na, ennyit a panaszkodásról, mert persze borzasztóan örülök az állapotomnak! Múlt hét pénteken volt az első UH, látszott a szívverés! :)
A második babámat várom, jelenleg a kislányommmal vagyok itthon, aki 6hónapos. Szóval elég hamar jelentkezett a tesó, de úgy vagyunk vele, hogy ha jönni akart, hát jöjjön. Ennek is biztos megvan az előnye-hátránya, szerencsére orvosi oka nincs, hogy ne tarthatnám meg.
Szép napot Nektek!

Poppy
poppy

Sziasztok!
Udv a frissen erkezetteknek!! :)

Bibocska mar milyen elore tartasz!! Tok jo, vedono meg kiskonyv. Na mondjuk nekem ilyen nem is lesz, nincs vedoni rendszer, bar gondolom valami konyvecsket csak adnak egyszer, ha mar a doki is elhiszi a terhesseget :D
Geoo ez a migren dolog nagyon rosszul hangzik. Es mitol jott most elo? Remelem hamar kipihened es nem latogat meg tobbet a terhesseg alatt!

Poppy, hat jol belehuztatok. A legnagyobb elismeres tolem, hogy ket ilyen picurkaval fogsz 'megkuzdeni' egyszerre!!! :)
luna6

Sziasztok!

Gratulálok az új pocakosoknak :lol: :lol: :lol:
Nem sokára nekem is lesz majd uh képem remélem.
Képzeljétek, kezdenek visszatérni a tünetek. Mostanában már gyakrabban vagyok éhes, és néha érzek halvány émelygést is :lol: :lol: :lol:

Csilla
Gratulálok a babádhoz!! Úgy tűnik te jobban láttad, mint a doki :lol: :lol:

Tünci
Sajnálom, amin át kell esned, ha van kedved beszélgetni róla, nagyon szívesen állok a rendelkezésedre. Sajnos én is átéltem ezt, szólj, ha úgy gondolod... :(
talinn

Üdv Poppy! Irigyellek a két piciért (lesz egy kicsi meg egy pici) :)
Az én álmom is hasonló volt csak picit megcsúsztunk.
És mi akkor egy nap csusziba vagyunk vagy attól függ hogy számolódik a dolog, nekem szept. 16 (edit nap) volt az utolsó mensim.

Geo jobbulást, vagy inkább migrén mentes babásodást.

Luna mizu a gyerekkel? jobban van? ha jól emlékszem ti vagytok betegek? ha nem, akkor bocsi, nem akarom az ördögöt festeni.

Én tünetem jelentem: nem tudom begombolni a nadrágom és határozott pocak látszik :) zsír! ja már mint nem zsír hanem kisfütyfürütty domborodik kifele. szuper=zsír! másik tünetem, hogy előjött nekem is a szorulás kibővitve azzal, hogy szurkálnak is a szorulás miatt keletkezett buborékok. néha belenyilal a vesémbe, meg a hugyhólyagomba.
szerdán megittam 2 liter paradicsom levet, na erre tegnap olyan savam lett, pedig nekem még sose volt, rosszul voltam... na de azt hiszem ma is megiszok egy litert, mert sav ide vagy oda, nem bírom megállni, annyira kívánom! majd legfeljebb holnap kekszen élek. ja és úgy ennék kínai levest és ruszlit is! :lol:

Kép
Kép
Kép
konkri

Konkri

Én is tegnap állapitotta meg hogy bár csak 6+2 vagyok de nem tudom kényelmesen begombolni a nacimat:) nagyon meglepődtem és örülök neki. De hogy fogjuk karácsonyig igy titokba tartani ha bandázsba rohangálok ottno azt nem tudom.

Mesi

KépKép

KépKép
msi22

Ez a hüvelyi uh-üres hólyag, hasi uh-telt hólyag nekem is új....de mindig tanul az ember. Eddig úgy látszik, mindig épp megfelelő "állapotban" lehettem, legalábbis a doki nem szólt.

Bibócska,hajrá jövő héten a védőnéninél, Nekem anno nem nagyon tudott újat mondani, s nem is vette annyira komolyan a dolgot, pl. csak egyszer mérte meg a súlyomat, a 7.hónapban. Nem is tudta ellenőrizni, mennyit híztam. Egyébként ez a hízás dolog érdekes. Én 53-54kilóval indultam, s a végén 75 voltam, de én sem láttam magamon zsírpárnákat, meg a környezetemben lévők sem....állítólag nagy része víz volt. Valószínű ez lehetett, mert szülés után 1 hónappal belefértem a régi ruháimba. Most a 2.terhességnél szerintem hízékonyabb vagyok/leszek....valamiért ezt érzem...Na, de mindegy is...

Geo, borzasztó lehetett a migrén, nem szabad stresszelni, ezt a legutóbbi vizsgálaton én is megkaptam a dokimtól. Nekem is van fejfájás, fülzúgás, s egyértelműen azt mondta, fő ludas a stressz. Most tényleg sokat kell pihenni, ami néha nehéz, nem megoldható. Görcsölt a hasam, miután nagytakarítottam a lakásban, a nőgyógyászom meg is jegyezte, hogy felesleges a heroizálás.

Luna, köszönöm az elismerést, néha én is azt érzem, "küzdés" lesz, főleg az első időszak...

Konkri, nekem anno hasonló panaszokra az aszalt szilva vált csak be, de gondolom ez is mindenkinél más.

Poppy
poppy

Sziasztok!

Én is szerdán megyek a védőnénihez, már alig várom, hogy megkapjam a kis-könyvet :D.
Amikor megtudtam, hogy babát várok olyan szinten felpuffadtam én is, hogy rögtön kaptam egy kismama nadrágot (meg előkerestem a régit). Utána elkezdtem Elevitet szedni,meg kicsit odafigyelni arra, hogy mit eszek és a hatalmas puffadás eltűnt. (nem tudom, hogy az Elevitnek van e ehhez köze...) És újra a régi nadrágot kezdtem hordani, bár már megint kényelmetlen.
Ma kicsit beszélgettünk a párommal a vásárlás terén. Sok minden megmaradt a fiamtól, de nem minden. Én speciel alig bírom ki, hogy ne kezdjek el vásárolni, na persze csak apróbb dolgokat, de ő meg azt mondta várjunk még... :S Ti hogy vagytok ezzel? Kibírjátok?
Geo: Én így voltam valamelyik nap, csak nem a fejem hanem a fogam kezdett el fájni. A bölcsesség fogam szokott szórakozni időnként. Eddíg elintéztem egy Cataflannal vagy Algoflexszel na de most... Hát tűrtem... :(
Poppy: Tényleg furi lesz két pindurkával, de szerintem ez később meghozza gyümölcsét, alig lesz köztük korkülönbség együtt nőnek fel gyakorlatilag. Talán csak akkor lesz nehéz amíg ilyen picik :) De megéri :D
handy26

Poppy,
üdv a júniusi kismamik közt :wink: akkor a tesó nem volt még tervezve? :lol:

Luna,
Nekem 14évesen volt egy agyiérgörcsöm, amit egy egyéves hosszú vizsgálatok sora követett, de semmi szervi elváltozást nem találtak, aztán kutatták a lelki gondok közt, hátha amiatt volt, és hát igen.. :?
sajnos azóta sem javult a helyzet, mert ha a testem felmondja a szolgálatot, akkor így adja ki a gőzt. ráadásul ez összetett migrén, amivel a bogyók semmit sem tudnak kezdeni, ilyenkor kijön a doki, ad egy nagy szurit a fenekembe, egy napra kiüt, aztán jobban leszek.. És sajnos ez nem olyan dolog, amit bírni lehetne, mert közben rajtam a halálfélelem, hogy vajon miért nem tudok beszélni, illetve mozogni... :evil:
De ez a mostani nem volt "annyira" vészes.
Na és végre kérdésedre válaszolva, hogy most mitől jött ki, hát azt kell hogy mondjam, hogy mostanában rengeteget, szinte minden nap veszekszünk a férjemmel. Tegnap este pl fél2ig nyomtuk, és a legkevésbé sem izgatja az állapotom, mert azt mondja, hogy eddig a migrének miatt nem mondhatta el a véleményét, mert félt h hogy reagálok rá, most meg emiatt. na úgyhogy most el kell gondokozzak azon, vajon tényleg jobb e a biztos anyagi lét, de ilyen pocsék helyzetben. nade ezt nem akartam rátok zúdítani, hiszen itt mindenki örömködik, úgyhogy mégegyszer bocsi :oops:

Talinn,
én ha tehetném minden pillanatban csak ennék, kivéve ha émelygek.hamarosan indulok is, beszerezni a napok óta hőn áhított kínai kaját :lol:

Konkri,Mesi,
ti már látjátok a pocakotokat?? :shock: :D jajj már én is úgy várom, olyan kíváncsi vagyok :roll:

Mindenkinek kellemes hétvégét!! :P
Vendég

Haliho!

Konkri, koszi az erdeklodest es jol emlekszel, enyim gyerek beteg, illetve ugy tunik kilabalt, de suliba nem engedtem meg, majd hetfon. Es akkor vegre elmehetek a nogyogyaszhoz is meggyozni ot :)

Na en egyenlore boven beleferek meg a nadragomba, meg fogytam is egy kilot :) Mondjuk decemberben 12 kiloval voltam tobb, a gyogyszertol sikerult ujra a versenysulyomhoz visszaterni, na meg most meg ala is. Nekem viszont nincsenek szekrekedeses gondjaim, ezt is szepen megoldja a gyogyszerezes :) Neha tul szepen is :D

geoo, ez nagyon szornyen hangzik. Bar valos osszehasonlitasi alapom nincsen, en ellenben panikzavaros vagyok (voltam?!) na az is nagyon vacak dolog, jarhat rohammal, rohamokkal es bar en beszelni azert tudtam olyankor az is kiut napokra is es szornyu es nagyon szar elmeny, kimaszni belole sem egyszeru. Az is idegrendszeri dolog. Ugyhogy kicsit at tudom erezni mennyire rossz lehet neked ez :( (mondjuk biztos a ferjednek sem konnyu, tenyleg, de hat mastol nem nagyon tudsz tamogatast varni. en is mindig attol tartottam, hogy a paromnak tok elege lesz a dologbol, hisz lelkileg nehez ez egy csaladtagnak is, de vegulis o 'jol' birta. Idonkent en nagyon rosszul magamat :D) Na de ne szomoritsuk itt a nepet, probalj vigyazni magadra amennyire ez rajtad all
luna6

Sziasztok!

Na, a héten Engem is ledöntött az influenza, egész héten csak feküdtem, és próbáltam gyógyulgatni, ma van az első napom, hogy jobban vagyok.
Voltam kedden védőnőnél, megvan a kiskönyvem, meg mindenféle infós anyagokat is kaptam, és rengeteg beutalót. Viszont a betegség miatt a héten semmit nem tudtam belőlük elintézni, így a jövő hét zsufi lesz, szeretni fognak a melóhelyemen. :) Mert jövő hét utáni héten kell visszamennem dokihoz, addigra kéne némi eredményt is produkálni.

Tök jó, hogy párótoknak már látszik a hasa, Nekem még nem :) bár elég husi vagyok (63 kiló, 160 cm-hez) lehet ezért nem látszik még, gondolom a vékonyabbakon előbb meglátszik. Eddig 1 kilót híztam, védőnéni szerint a 20-ik hétig nem is nagyon kéne semmit hízni, remélem sikerül megoldani. :) Nem eszem sokat, viszont fura dolgokat kívánok meg, ezzel kicsit nehéz boldogulni, de gyümölcsökkel próbálom elterelni a kívánásokat. :D
Én is vettem egy bandázst, mert van egy farmerom, ami amúgy is éppenhogy passzentos volt, és annak már az egy kiló hízás is elég volt, hogy kényelmetlenné váljon, de bandázzsal tökéletes. :D
Na, bereksztem magam, csak igyekeztem pótolni az egy heti elmaradásom. :D
Ja, és ma vagyok 9+1 :)
Vendég

Geo bocs hogy belekérdezek, de ez mit jelent? "vajon tényleg jobb e a biztos anyagi lét, de ilyen pocsék helyzetben" - mert így furán hangzik... érted?
sajnálom, hogy sokat veszekedtek, egyébként hátha vígasztal - Marcussal az első 3 hetet (amikor még nem is tudtam, hogy terhes vagyok) mi is végig veszekedtük... majd eléggé a végletig jutottunk mindenféle gondolatokkal, de aztán mégis kibékültünk és a szerelem is fellángolt. lehet hogy csak a pörölő hormonjaid. vagy a férjedé... azért ez a terhesség és babavárás sok mindent tud kihozni az emberből (főleg első babánál), hisz ez az egész ez folyamat és az ember nem úgy van, hogy puff jön a gyerek és utána totál átkapcsol az agya szülőbe... ezt fel kell fogni, át kell érezni, és hidd el ez még csak a kezdet, majd egy idővel belerázódtok a gondolataitokba viszont vár még rátok egy nagy szembesülés - mikor majd kibújik a baba. na akkor is toppon kell lenni, mert ott is megzakkanhat az ember, nő is és férfi is. tudod a sok kétely, a sok eltérő tanács, a biztos jól csinálom gondolat, és hát szokni az életet... én nagy bulizós voltam és hát bulikor csúszott a pálinka jager és egyéb... viszont mikor megszületett Marcus úgy éreztem, hogy itt vagyok bezárva, vége a bulinak és hasonló... majd eltelt egy kis idő és rohadtul nincs kedvem bulizni, inni, ha véletlenül elmegyek, akkor loholok haza... és mind az ami előtte az életemet jelentette már egy lukas léggömb, mert már a vágyam az, hogy annyi gyerekem legyen, hogy beleszakadjak :) (de 3at nagyon szeretnék) szóval szerintem nyugi és nagy levegő és szú-szá-szú-szá... mivel a férjed nem ír ide így neked mondom, hogy próbálj megnyugodni, látod neked se tesz jót a stressz, főleg nem a babának. ha veszekedésre állna a helyzet, akkor menj egy picit sétálni, vagy szép hangon megbeszélni, meg kell tanulni a helyzetet kezelni, hisz gyerek mellett nem tehetitek meg a nagy dirr-durrt, mert bántani fogja. (tapasztalat: ha már hangosabban beszélnük a gyerek hangosan elkezd kiabálni, hogy anya...) próbáld meg hogy te szépen, szeretettel állsz hozzá a dolgokhoz, hátha kapcsol - és ez nem feltétlen megalázkodás a férfiak előtt, de női aggyal kell irányítani őket.
és egy másik tanács: feng-shui! nekem bejött! :lol:
ja és bárki bármikor mondja el nyugodtan a gondját!

hasam: állítólag többedik gyereknél hamarabb látszik.

amúgy Antekirt, Bibócska, Judy, Heny stb hol vagytok? És Tücsi te most komoly eltűntél??? ne már!

Kép
Kép
Kép
konkri

hízás: én nem tudom, jó persze megvan a hátulütője: terhességi cukor, de én amondó vagyok, hogy ha nincs baj a cukorral de az ember még is hízik a terhesség alatt, akkor hízzon. mert szerintem ez alkati kérdés is. + nem biztos hogy hízás az a hízás, mert lehet vizesedés is.
én megmondom őszintén, ha megkívánok valamit akkor csak az tud visszatartani, ha nincs itthon vagy nem tudok elmenni érte (pl kínai kaja, el is felejtettem Geo, hogy milyen kis szenya vagy, kinyitom az ablakot küldj egy kis kínailevest :) )
mert ha kívánok valamit és itt van előttem, hát én bele tudok remegni és ájulni.

Kép
Kép
Kép
konkri

kellemes hétvégét kismamik....
hát csajok engem nem kerül el a frász..ma reggel dokinál voltunk mert az este miközben törölköztem két alvadt vérdarabka és néhány csepp vér távozott belőlem...szörnyű éjszakám volt alig aludtam minden órában mentem wc.-re hogy megnézzem hogy áll a helyzet reggel pedig mondtam az uramnak menjünk be az ügyeletre..de végül is a dokim éppen bennt volt a kaáliban így hozzá mentünk rendes volt megvizsgált.szerencsére kismanó jól van minden rendben van vele..talán a haematoma maradványa távozott vagy nem nem tudni de a lényeg nincs baj.
persze gondolhatjátok mennyire megijedtem.most megint pihenek és vigyázok magamra:-)
ja és képzeljétek a dokim azt mondta minden nap igyak meg egy felest...majd elájultam azt hittem viccel de azt mondta nem!!!
pálinkát gint vagy vodkát tehát csakis tiszta alkoholt nem szinest.
idegnyugtató és méhlazító.azt mondta a kicsi ettől nem lesz alkoholista!!!!!
na erre varrjatok gombot csajok nem semmi mi?????

geo nyugi egy kis veszekedés nem a világ...édesebb lesz a kibékülés.gondolom nehéz lehet neked a migrén miatt és most kismama vagy tombolnak a hormonok a párodnak is új ez a dolog de majd rendeződik minden!!csak egy kis türelem.

nyuszika remélem sokat javultál már és kilábalsz a náthából.... nekem még pici a pocim éppen csak kezd alakulni kb:2 kg plusznál tartok most,viszont az úszógumim a csípőmön kezd alakulni:-)
bibócska

azta Bibó, hogy te mindig kifogod... szegény! van részed idegességben, de látod mindig sima liba minden.

én szeretnék már akkora pocakot, mint a vonalzódon van.

Kép
Kép
Kép
konkri

hát úgy tűnik nekem már csak ez jutott :( :(
de ha egyszer megszületik ez a picur elfelejtek mindent...csak neki ne essen baja...
és már én is szeretnék ekkora pocit :D :D :D
bibócska

Sziasztok!

Szeretnék csatlakozni hozzátok!

Először is szeretnék gratulálni minden babavárónak!

Én most az itteni kalkulátor szerint 7 hetes vagyok. Múlt héten pénteken voltam orvosnál, de semmit nem mondott, csak adott egy papírt, amivel elmentem ultrahangra, ahova dec. 16-án kell visszamennem. Már látszott a szívműködés is. :D Meg mondták, hogy a védőnőkhöz menjek el.
Semmi tanács, vérvizsgálat stb.
Ez így szokott lenni?
Első baba lesz nálunk, ezért nem tudok semmit. Nem magán orvoshoz szeretnék menni, de azt sem tudom, hogy kell választani valakit, és adnak képet akkor is az uh-ról? Mert látom többeteknél a fotót, de tőlem nem kérdezték meg, hogy szeretnék-e. A 12 hetesen már biztos szeretnék én is. :oops:

Tüneteim: fájnak a melleim, és 0-24 óráig rosszul vagyok (hányinger, szédülés, fáradtság).

Jövő hét utáni kedden megyek a kiskönyvemért a védőnőkhöz, remélem, ott majd több információt kapok, és nem leszek ennyire bizonytalan.
foltivspicur

Nem sikerült a vonalzót elküldeni. Talán most. :twisted:
foltivspicur

Sziasztok!

Szeretnék én is csatlakozni a társasághoz!

Gratulálok minden kismamának!

Tegnap voltam az első ultrahangon, ami szerint 8 hetes és 5 naposak vagyunk.
Nekünk nem az első babánk (ha lehet ilyet mondani), ugyanis az első terhességemmel 6 hetesen elvetéltem.

A rosszullétrő csak annyit hogy nálam ilyen hullámokban jelentkezik egyik nap jobb másik rosszabb (hányás, hányinger, émelygés stb.)

Most kezdődnek majd nekem is a vizsgálatok vérvétel, EKG, védőnő.

Lenne egy kérdésem, előreláthatólag szül valaki közületek az Uzsokiban?
barbizugló
Budapest XIV. kerület

sziasztok új kismamik szeretettel köszöntelek benneteket....
picur ha mész a védőnőhöz ő majd elbeszélget veled és én úgy tudom tőle kapsz majd beutalókat pl:vévételre vizelet vizsgálatra...
én is a jövőhéten megyek mert még én sem voltam csak hallottam hogy ezeket a dolgokat a védőnő szokta rendezni....úgyhogy nem fogsz unatkozni meglásd :D :D
bibócska

Sziasztok Folti, Barbi, gratulálok Nektek is. :)

Folti, ezt dokija válogatja, az Enyém elég beszédes , mindent elmondott, de a legtöbb infót a védőnőtől tudtam meg, nálunk Ő írja a beutalókat, és a háziorvos írja alá, Ő is elég beszédes, így sokmindent elmondtak. Én sem kaptam uh képet, a csajok asszem a mobiljukkal fotózták le a monitort, és úgy tudtak képet feltenni. :)

Konkri, gondolom ezt a hízás dolgot is védőnője válogatja. Nekem azt mondta a nőci, hogy igyekezzek változatosan, rendesen enni, ha valamit kívánok, egyem meg, de óvakodjak a felesleges kalóriáktól, mert az nem használ a babának, csak Én hízom tőle. :) Mondta, hogy az ideális, ha 10-15 kilót szedek fel, de mivel eleve van rajtam minimum 8 kiló, így elég lenne 10-et felszedni. :) Mondta, hogy megterheli a szervezetet a nagy hízás, ahogy Te is írtad, cukrot okozhat a terhesség alatt, meg nehéz utána leadni.
Meg Nekem van egy gerincbetegségem, amiatt sem hízhatok, mert akkor nagyon megterhelném a gerincem, szóval a 16.ik héttől jön a kismamatorna, addig nem szabad. Addig csak sétálnom szabad, de ebben a szar időben ahhoz meg nem sok kedvem van... :)
Vendég

Sziasztok!

Üdv. az "újaknak", bár még én is az vagyok :)

Geo, a tesót terveztük, és kis korkülönbséget szerettünk volna mindenképp, csak nem gondoltuk, hogy ennyire hamar összejön :o
Ami a veszekedést illeti, én is hasonlóakat tudok mondani, mint az előttem szólok. Most a legfontosabb Te és a baba! A hormonok miatt sokszor tényleg nehéz higgadtnak maradni, de egyetértek Konkrival, ami a "női agyat" illeti...Ez az időszak a férfiaknak is nehéz, de Te most gondolj magadra és a babádra, pihenj és ne stresszelj, higgadtan beszéljétek át a dolgokat a férjeddel. Első terhességemnél ezt Nekem is tanulnom kellett, most már azt hiszem "ügyesebb" is vagyok, s jobban úrrá tudok lenni a hormonviharokon.

Nyuszika, jobbulást Neked, reméljük tényleg sikerült kilábalnod az influenzából!

Bibócska, szegény, lényeg, hogy minden rendben! Ez a vérzés dolog tényleg ijesztő! Érdekesen hangzik a pálinka-gin-vodka "kúra", nekem a dokim vörösbort ajánlott vérszegénység ellen, de valahogy ebben az állapotban egy korty alkohol sem csúszik le a torkomon....Marad a Maltofer...

Folti, nekem sem a védőnő, sem az orvos nem beszédes, úgyhogy amit megkérdeztem, arra kaptam választ, de maguktól nem igazán mondtak semmit. A szívműködéshez gratulálok! Szerintem írd össze (akár fejben), amire kíváncsi vagy, és a védőnő tuti elmond mindent! Én pl. vérvételre, vizeletvizsgálatra az orvosomtól kaptam beutalót, de mások meg a védőnőtől, szóval úgy látszik, ez változó....de azért az a logikus, hogy egy védőnő ezeket el tudja intézni.

Előző terhességemnél én is már borzasztóan vártam a nagy pocakot, de csak a 7.-8. hónapban nőtt meg igazán...aztán meg azt vártam, hogy szülessen meg a kislányom...szóval mindig vártam valamit. Most is várom a pocakot, meg a magzatmozgást, de legfőképp azt, hogy mondják meg a nemét! Most kisfiút várok, úgy érzem az lesz, de próbálom nem beleélni magam. Kislánynak is ugyanúgy örülnék persze, de azért mégis... :)
Na megyek etetni, szép vasárnap délutánt mindenkinek!

Poppy
poppy

Folti Picur üdv!

vizsgálatok: igen változó, hogy ki adja a beutalót, van hogy a házi orvos, van hogy a védőnő, van hogy a nődoki és van hogy közös erővel (egyik beutalót ad, de a másik ad rá pecsétet... )

Tudom, hogy az ideális hízás 10-15 kiló, de tényleg van hogy az ember nem tud mit tenni... van aki fogy... én úgy gondolom, hogy a mértéktelen zabálás nem helyes, főleg ha előtte túl súlyos az ember, de ha valamit megkívánunk akkor annak biztos van oka. Ráadásul, ha elkezd nőni a pocak, akkor a gyomrod annál jobban össze lesz nyomva, úgy hogy irtó kis adagokat fogunk enni. ja + másik oldalról meg ott lesz a hugyhólyag, ami nyom :) aki álmos az tényleg most aludjon, mert nem a szülés után kezdődnek a rém éjszakák, hanem már előtte is 3 órás ciklusok lesznek, csak nem szopi miatt kell kelni, hanem wc járat... :)
Elmondom neked, hogy ha 10 kilót fogsz csak hízni, akkor borítékolom, hogy amint lejössz a szülő ágyról az már el is tűnik. Én 17 kilóval voltam több és a szülés utáni héten már abban a nadrágban voltam, amiben pocakosság előtt.
Viszont a nagy zabálás akkor kezdődött, mikor szoptattam és vacsorára 4 krémes lecsúszott - de legalább jót tett, mert a gyerek annál nyugodtabb volt :)
Majd szépen lefogytam, a melleim 3 számmal összébb mentek, pedig nem fogyóztam, csak itthon voltam, nem stresszeltem mint a munkahelyen és nem ettem idegességemben.

Kismamatorna: nem tudom mennyire tartja kordában a súlyokat, viszont arra mindenkép jó, hogy a terhesség végére könnyebben viseld a dolgokat. Nagy művészet ám felülni az ágyban :) én már volt hogy azon gondolkodtam, hogy mint dédipapámnak volt az ágy végéből mindenféle rongyokból kötözve egy kapaszkodó - hogy nekem is kéne ilyen.

Jaj lányok! bár szerintem szoptatásra nem alkalmas (leglábbis nekem nem vállt be), de terhesség alatt nagy szolgálatot tett a szopipárna! csak egy tvzés közben támaszték a deréknak, vagy oldaltalváskor lábat feltenni rá... nagyon jó! viszont elég húzós ára van néhol... én sok mindent a neten rendeltem meg, mert sokszor olcsóbb, viszont ilyen szopi párnát lehet olcsón rendelni a
http://www.babaruhazat.hu/termekek.php?kat=6 vagy a károly róbert úton a bababoltban.
Én a babakocsinkat is a neten néztem ki és valószínű az lesz:
http://aprosagokboltja.hu/shop_artdet.p ... TRITON_RED (vagy kék)
a tapasztalataim alapján én ere vágyom nagyon!

tényleg csajok ki írta azt hogy már megvan rég a babakocsijuk? és mi van vele? (mármint nem a babakocsival)

Kép
Kép
Kép
konkri

Sziasztok!

foltivspicur:
Nekem az utolsó találkozáskor a doki ráírta a papíromra a további teendőket és elküldött védőnőhöz. Emlékeim szerint a doki mást nem igen mond, csak hogy rendben van e minden avagy sem. Minden részletkérdést a védőnőtől kérdeztem meg, ha kellett telefonon is.

Nem tudom, hogy vagytok vele, akiknek nem az első baba jön, de ez emlékeim szerint tök más mint az előző. A kisfiammal sokkal rosszabbul voltam, viszont egész végig virgonc. Most is van hányingerem,de elviselhető, viszont egész nap aludnék. Rémes.
Lehet, hogy most kislányom lesz? :)

Én a kisfiamnál 14 kg-t híztam összesen, de nem is szabadott sokat, mert 81 kg voltam amikor megtudtam a hírt. Nagyon figyeltem, hogy ne hízzak el, na nem volt drasztikus fogyókúra vagy ilyesmi. A legjobb barátom az Abonet kenyér volt. :D (most is beszereztem egy két csomaggal :) )

Bíbócska:
Szegénykém jól rád ijesztett a szervezeted, de a lényeg, hogy minden rendben van. Én akkor izgulom magam halálra, mikor görcsöl a hasam, de állítólag ez normális...
handy26

Most hallgatom a híradót, és a kismamáról van szó, aki elkapta ezt H1N1-et. Ti beoltattátok magatokat? Szerintetek most igen vagy nem? Én eddig nem akartam, de most tanácstalan vagyok!!!!
handy26

[quote="handy26"]M írta:handy26ost hallgatom a híradót, és a kismamáról van szó, aki elkapta ezt H1N1-et. Ti beoltattátok magatokat? Szerintetek most igen vagy nem? Én eddig nem akartam, de most tanácstalan vagyok!!!!

En eddig is oltasparti voltam, aztan olvastam ez:
http://www.mancs.hu/index.php?gcPage=/p ... p&id=20094

es aztan a kismamas dolgot is, es ez csak megerositett az elkepzelesemben. De egyelore sajna meg nem tema, mert szerintem nalunk is csak 12 (vagy 16?) het utan oltanak. aki nem esik bele a kritikus korbe annak semmi lehetosege mert itt nincs vakcina patikakban meg, de meg a gyerekek oltasa sincs a kanyarban sem. (a politikusaink mar vedettek persze, mar aki kert :))
Amugy az indexes cikkben a kismamarol szo van rola, hogy azokat az orvosokat akik egyertelmuen lebeszelik a pacienseket az oltasrol, szakcionaljak, ha van megfelelo bejelentes:
http://index.hu/bulvar/2009/11/08/szege ... _kismamat/
"Falus Ferenc elmondta: a tisztiorvosi szolgálathoz eddig csak néhány értékelhető bejelentés érkezett arról, hogy egyes háziorvosok megtagadták az oltást, vagy nem javasolták a hozzájuk fordulóknak. Ha ilyen bizonyíthatóan történt, az érintett orvost felelősségre vonják."
luna6

Sziasztok kismamik!

Először is üdv az újaknak! Jó sokan lettünk az utóbbi napokban. Aki szeretne felkerülni a júniusi kismama listára az kérem ossza meg velem az infókat. Felrakom, hogy jelenleg hogy néz ki a lista.

Azért nem írtam az utóbbi pár napban, mert apa uralta a számítógépet, így csak gyorsan elolvastam a hozzászólásaitokat, de írni nem volt idő.

Köszönöm, mi jól vagyunk! Kedden voltam a nőgyógyásznál. Csak megvizsgált, uh nem volt. Azt mondta szép nagy a méhem - pontosabban a terhességi hétnek épp megfelelő a nagysága. 18-ra kaptam időpontot a 12 hetes uh-ra, akkor alaposan megnézik a kis pocaklakót. Biztosan sokat nőtt az első uh óta, ami ugye a 6. héten volt. Ja, meg most fogják mérni a nyaki redő vastagságát is. Holnap megyek a védőnőhöz, ugyanis és csak most kaptam zöld utat a nőgyógyászomtól, hogy most már lehet jelentkezni nála.

A híradóban hallottakon én is megdöbbentem. Viszont mikor rákérdeztem a dokimtól az oltásra, azt válaszolta, hogy nem javasolja. Egyébként én magam is az ellenzők táborát erősítem. Nagyon nehéz eldönteni, hogy mi lenne a helyes. Mert...
Ha beoltatom magam, akkor ki tudja milyen mellékhatásai lesznek, illetve a babára milyen hatással lesz és akkor ki fog mindezért kockázatot vállalni? A válasz egyszerű: SENKI.
Ha nem oltatom be magam, akkor elkaphatom esetleg a vírust, és bizony előre azt sem lehet tudni, hogy milyen durva lefolyású lesz a betegség.
Na ezek után, hogy lehet okos döntést hozni? Nagyon nehéz.

További szép estét mindenkinek!
Vendég

Bocs, elírtam: nem KOCKÁZATOT, hanem FELELŐSSÉGET vállalni.
Vendég

Kép
Vendég

Luna,
a pánikroham sem kellemes :? anno engem nagyon sok mindenre kivizsgáltak, kiderült h borderline vagyok, de szerintem ahhoz képest elég jól eléldegélek a dologgal :wink:
ha jól olvastam, akkor holnap már mész dokihoz :P majd írj, hogy mi volt :lol:

Iknyuszika,
hát, jól elkaptad ezt a fránya influenzát, remélem mostanra már tényleg jobban vagy :!:

Én ezidáig csak fogytam. aztán szombaton elmentem anyukámnak venni szülinapjára ajándékot. egy dolce gabbana melltertót vettem neki bugyival, na amikor kijöttem az üzletből, már tisztára hülyéztem magam, nade biztos a terhességi hormonok gondolták, hogy megengedhetem a pénztárcámnak :evil: :D
és amikor a melltartót próbáltam, hogy vajon jó lesz e anyának, akkor ahogy oldalról néztem magam, mintha alul dudorodott volna a hasam...
de lehet h csak Konkri és Mesi szavait beszélem be magamnak :D
de talán van benne vmi.. minden héten csütörtökön mérekezem, a múlthéten 56.3 voltam (171cm vagyok), most meg 57.4
de az is igaz, hogy a hét eleje óta kívánós vagyok. :oops:
most pl megőrülök a húslevesért :P
és sokszor csak ennék..
habár ma reggel enyhe migrénnel ébredtem, úgyhogy nem mostam hajat, nem sütöttem tortát, hanem visszafeküdtem picit, de előtte ittam két korty szilvás nestea-t.Aztán egyszer csak elkezdett velem szaladni az ágy, azt hittem a migrén durvult be, de ez valahogy más volt. majd rohanás a wcre, és hát azt kell hogy mondjam, végighánytam a reggelt :oops:
nagy nehezen elkészülődtünk, aztán elmentünk a szüleimhez vidékre, ott voltak már anyának a nővére, a férje, meg a nagyszüleim(édesanyám szülei).Aztán szépen bejelentettük a férjemmel hogy kisbabánk lesz, mire mindenki gratulált, meglepődtek(kivve mama és anya tesója, mert kiderült anya már elkotyogta nekik)és utána azon ment a viccelődés, hogy anya 39évesen nagymama lesz :P mama pedig 58 évesen dédi :D
aztán a vendéek elszállingóztak, mi is mentünk tovább, édesapámhoz, és az ő anyukájához, ott is volt ujjongás, stb. és most értünk haza.. :shock: :)
el is fáradtam jól :lol:
ja és egész nap csak falatokat tudtam enni.. de asszem most bűnözök egy töltött káposztát :lol:

Fhú, Konkri,
elég jó volt olvasni a soraidat, tényleg megnyugtató :)
azóta elmentünk szépen vacsizni, olyan helyre ahol viselkedni kell, nem otthon, ahol mehet a cirkusz, és képzeljétek, mindent megbeszéltünk, és még magam is meglepődtem, mennyire nem is vészes a helyzet. ezek tényleg a hormonok... 8) és köszönöm mégegyszer :!:
jha igen!! együttérzés a kívánósságodhoz 8) :D
na és nagyon jók az oldalak amiket belinkeltél,holnap figyelmesebben is áttekintem őket :P
és a babakocsidat meg egyszerűen imádom, nagyon jól néz ki!!!! :shock: :lol: én is hasonlót szeretnék, csak egy picit hagyományosabbat, és olyan régebbi típusút... :x na ez nem lett valami jó leírás, és ételmezés, mindgy.. :D

Bibócska,
jól rádijesztett megint ez a fene vérzés... :evil: de a lényeg, hogy minden rendben :!:
na a dokid meg nem semmi :lol: betartod a tanácsát? amúgy ha én szeretnék, akkor se tudnék töményet inni, mert a szagától is rosszul vagyok... :shock:

Foltivspicur,
üdv a kismamik közt, gratula :D
én eddig egy vizsgálaton voltam, ahol uh-t is csinált a doki,(de ő mondjuk magán)és ő ott nekem ki is nyomtatta azonnal, nem is kellett kérnünk, 2-t is adott. egyet ráközelítve, amin be van jelölve a pici, meg egy távolabbit. mi megbeszéltük, hogy csak 3-4 hét múlva ha megyek akkor kezdjük az intézkedést, tehát 10hetesen. most örüljünk a picinek, a szívverésének, és szokjuk a helyzetet :D szóval nekem is csak dec2után kezdődik a rohangálás a vizsgálatokra.
ja és a dokim azt mondta, gondolkozzak el adiig h szeretnék e szülésznőt? mondjuk ez még plussz 30 ezer, de akkor ő szaladgál el az eredményekért, a laborba, stb.. na majd a következő alkalommal jobban rákérdezek, de lehet h szeretnék :wink:

Szia Barbizugló,
gratula neked is :D

Poppy,
köszönöm neked is a jó tanácsot, és le a kalappal, hogy ilyen hamar jön a második baba,nagyon jó lehet :D
jhujj, én is nagyon kíváncsi vagyok a nemére!!!! :lol: kisleányzót szeretnék, de valami azt súgja fiúcska lesz :D vagy csak nem merem magam nagyon beleélni :lol:

Handy,
nálunk a férjem hamarosan beoltatja magát, én pedig a 3.hónap után biztosan befogom.én nem hiszek a mellékhatásaiban, a nagyszüleim is beoltatták már magukat. de magától az influenzától jobban félek... :? így marad az oltás :lol:
Vendég

Sziasztok!

Üdv az újaknak! :-)

Gatyót én sem tudom begombolni.

Én eléggé émelygek, aludni alig tudok, este is csak forgolódom, fáradt vagyok. Kívánós vagyok, viszont van olyan amit egyik nap nagyon kívánok másik nap már fúj. Pl egyik este csináltam parlizsánkrémet, jól rákészültem aztán mikor enni kellett volna inkább szalonnát ettem parival, mert a hányinger kerülgetett. Ja és este 11-kor ettem. :-)

Viszont előzőhét kedd óta stresszelek sajnos, mert mintha barnáznék, vagy nem tudom mi van. A bizonytalanság okát, nem részletezném itt. :-)
Csütörtökön mennénk dokihoz, hát most félek elmenni.
Sokkal parásabb vagyok mint Lidivel voltam.:-(

Geo, szilvás Nestea, tudod milyen régóta keresem. Ezer éve nem ittam, már azt hittem bevonták. :-)

Bibócska, anno nekem is mondta a dokim, hogy igyak egy kis páleszt, meg vörösbort. HÁt kipróbáltam egyszer-kétszer, de mivel amúgy sem szoktam inni, így pláne nem pocisan kezdeném el gondoltam. :-) Inkább akkor a magnézium adagot növeltem és az bevált.

Kép

Kép
antekirt

Antekir
Én is ezen egyalok hogy most barnázok vagy nem barnázok, én úgy döntötem hogy folyásom van ami nem hófehér és kész, most szerdán megyek remélem dokihoz és kiderül.

Amugy én is iszonyat parázok, reggel este azzal kele-fekszem hogy csak legyen szívhang, legyen minden rendben, imádkozom 1000L és remélem meghalga Isten, mert ugyan az elején mikor megtudtam hogy baba van akkor bizonytalan voltam hogy tuti akarom e(pedig tervezett a második is), de már megnyugodtam hogy megoldok majd mindent, nem parázok ezen (anyira) és tudom hogy nagyon akarom a második kispöcsöst is:) (úgy érzem fiu lesz, Balónál meg hogy lány lesz és fiam lett, szóval van remény hogy lány lesz, nem tudom érthető e:))

KépKép

KépKép
msi22

Sziasztok!

Már régóta olvasgatok itt, de csak most regisztráltam. :)
Elvileg 7 hetes vagyok, a másodikammal, az első 3 éves, kezdő ovis.

Az influenza engem is nagyon beijeszt, a hírek...stb, főképp,hogy a fiam ugye ovis, és neki sem ajánlotta az oltást az orvos mert épp csak 3 éves, és nekem sem a háziorvosom, sem a nőgyógyim sem javasolta! :? :? Így aztán tök bizonytalan vagyok!!! A férjem pedig semmilyen oltást nem pártol, így ő egyértelműen kilőve oltásügyben.
Tiszta gáz!!!! :!:

A másik problémám a viszketős "nyavalya", ami engem már sok éve győtör nőgyógyászatilag, de most két napja borzalmasan viszketek megint, pedig a nőgyógyihoz elvileg jövő héten kéne mennem... azt hiszem, jobb lesz ha ma felhívom, nekem is magándokim van,mert nem merek kockáztatni a TBfinanszírozottban...

Szóval, örülök,hogy itt lehetek Veletek és kívánom,hogy mindenki maradjon is komplikációmentes! :)
mézvirág

Juj de jók ezek a vonalzók.... :)

Most láttam csak, hogy honnan van nektek :D

Kép
handy26

Sziasztok ujak es regiek!
Ne haragudjatok, hogy nem jovok mostanaban, de meglehetoseg megviselnek az elso hetek. Hihetetlenul szarul vagyok, tegnap egesz nap csak fekudtem, es elveztem, hogy semmi kulonoset nem kell csinalnom. Zsofit unnepeltuk csaladilag, aki szerdan lesz 2 eves. Nagyon kis boldog volt a lelkem! :)
Kulonben hihetetlnenul faradt vagyok, mindenem faj, minta minden csak lefele huzna. Szedules, etvagytalansag, mely folyamatos ehseggel parosul. Szoval soha jobban nem voltam :?
Gem

Kép Kép Kép
Kép
_gemini

Szia Mézvirág!

Hát igen a média rátesz egy lapáttal erre az egész influenza dologra.
A párom nagyon azt szeretné, hogy oltassam be magam, mert megijedt a tegnap hallott statisztikától, hogy állítólag minden 3. beteg kismama meghal....
Sosem szerettem a mű vírusokat, oltásokat, de most teljesen tanácstalan vagyok...Pedig ilyen téren határozott voltam mindig, nem tudom...
Beszélek a nőgyógyászommal és a hematológusommal is, ja mert hogy nekem véralvadásgátlót is kell szúrnom, és nem tudom, hogy még egy oltás mit váltana ki, féltem a babát....

Handy

Kép
Kép
handy26

Sziasztok! jól elvagyok tűnve de mindig olvaslak titeket ám! én vagyok a babakocsit már megvette - csaj (is) :-) annyira rosszul vagyok csajok még MINDIG hogy szinte egész nap aludnék!ez rám semmilyen szinten nem jellemző úgyhogy nagyon rosszul viselem minden napomat! :-( a doki szerint viszont "normális" úgyhogy nyugodjak meg és Norbi is rendben fejlődik cukimuki volt a múltheti UH-n! de én úgy félek hogy nem jut be elég vitamin elevit mert mindent kihányok! napi 3-4x és nagyon lever energiailag vagy az hogy nincs bennem kaja és éhes vagyok vagy pedig a hányás! bocsi hogy mindig erről írok :) a párom viszont a tenyerén hord! hihetetlen mintha egy hercegnő lennék valami tündérmesében! de sajnos dolgozni még nem tud helyettem :-) úgyhogy azért sem irtam mert én most mást sem tudok írni mint fentieket :-( reméljük a 12. héten elmúlik most töltöm a 10.hetet! még van pici remény! bár a doktorom mondt ahogy volt már paciense aki végig hányta ilyen drasztikusan a 7. hónapot... szóval ... na nem is gondolok erre :-)
Vendég

Sziasztok!

Én is szeretnék csatlakozni. Most vagyok 9 hetes és 5 napos:) Második baba lesz, remélem kicsit kevésbé eleven mint az első:) Egyelőre dolgozom és nagyon nem élvezem, de remélem januártól már otthon lehetek majd.
Oltás ügyben én is tanácstalan vagyok, de "szerencsére" mivel náthás vagyok és herpesz van a számon, így be sem adják, mondván, hogy le van gyengülve az immunrendszerem. Úgyhogy legalább nem nekem kell döntenem. Viszont a 4 éves lányom esetében ugyancsak nem tudom mi lenne a jó döntés:(

Kép
Kép
hari

Sziasztok kismamik...
puszi mindenkinek üdv az új kismamáknak:-)

Én jól vagyok azóta nem volt aggodalomra okom.ma voltam védőnőnél elküldött a nőgyógyászatra hogy jelentkezzek be és kérjek laborba és belgyógyászatra beutalót.megtörtént.holnap megyek éhgyomorra a laborba majd szerintem szerdán meg a belgyógyra.
amúgy kedves a védőnő ha meglesznek az eredmények mennem kell hozzá vissza és felveszi az adatokat.
szóval beindultunk.

antekirt én sem iszom.szombaton letoltam egy vodka narancsot de arra jutottam nem kell...csak nem szeretem én annyira hogy igyak én is inkább a magne b6. mellett döntöttem.ha kell inkább beveszek napi 8-10 szemet.

tünci miújság van veled?nem jelentkezel remélem minden rendben?
bibócska

Üdv Hari és Mézvirág!

Geo örülök, hogy mindent megoldottatok, már csak a migrén miatt is, talán így jobban elkerülöd... ha bármi gáz van, nagy levegő és szú-szá-szú-szá... nyugi, hisz minden szép és happy, a többi mellékes, míg van hol lakni, enni és aludni!

Babakocsi választásom okai: az előzőt utálom és tapasztalatból tudom, h mire vágyom.
-szuper hogy a cuccokat szembe és háttal is fel lehet pattintani - a hagyományos babakocsinál fontos hogy átfordítható legyen a tolókar, az ülés pedig vízszintesig dönthető és bolygókerekes legyen.
-bolygókerekes, és ideális a kerék méret is, no és a kerék anyaga is.
-szuper hogy a hordozót is rá lehet magában tenni, mert így frankón lehet plázázni menni :lol: és ha bárhol kell lépcsőzni könnyebben felcipelem
-jó hogy van mózes, mert így jól fog benne aludni
-a sport részt pedig nem is ecsetelem... így 3-4 évig használható az egész.
-ráadásul az ára is jó, főleg hogy így kompletten megkapsz mindent

de még reménykedem hátha ikrek :) bár az iker kocsik közül nem találtam még olyat ami tetszik

Amúgy jól visszajöttetek csajok, jó sokat írtatok.

fáradság, hányás: hát semmi, én ma nagytakrítottam és most még azon gondolkodom, hogy ha felébred Prücsök hova menjünk ebben a szép időben :) remélem ilyen maradok!

mi még nem mondtuk el a csaláldban senkinek a hírt, de anyósom, meg sógornőm már megálmodták és tegnap is azzal jöttek, hogy tuti titkoljuk... de mitől... én mikulásig várnék még, akkor van anyu szülinapja. bár a karácsony jobb lett volna, de addig már tuti nem bírjuk ki és sztem eléggé látszódni fog :)
a nagy gáz hogy a barátainknak hogy mondjuk meg: augusztusban 23. héten elment a kisbabájuk... :( tudom, hogy örülnek és nem bántja majd őket a dolog, de a sebeik feltépődnek...

ja meg egyszer apuék előtt a Marcus felhúzta a pólóm és kiabált, hogy kistesó :), de próbáltam terelni meg hasonló :)
olyan édi, mikor fürdünk (ha férjem éjszakás együtt fürdünk) és mondom neki, hogy mossuk ki a füled, mert példát kell mutatni a kistesónak... odahajol a hasamhoz és odakiabál, hogy NEM! :) viszont sokszor meg a tesóra hivatkozva szót fogad (pl nem rugdossa a hasam pelusozáskor)

ja Geo: gondold azt hogy tuti a pocómotyó nődögél! és ne bánd a DG szettet anyukádnak - én mindig azt mondom, hogy addig éljünk és adjunk a szeretteinknek, amíg lehet, mert jobb mindent megélni, mint később bánni amit nem tettél meg!

Kép
Kép
Kép
konkri

Sziasztok!

Handy, én is a második babámat várom, s eddig nekem a két terhesség szinte egyforma: hányinger, émelygés, rettentő fáradékonyság, szédülés...kislányom van, lehet, hogy most is az lesz??:) Nem tudom, hihetőek- e az efféle babonák, majd meglátjuk!

Ez az oltás dolog már engem is az őrületbe kerget! Férjem beadatta, s most ott tartok, hogy dec.11 után (akkor telik le a 12 hét) én is beoltatom magam sima influenza, és h1n1 ellenivel is. Engem már többen meggyőztek a környezetemben, a dokim is javasolja...valakiben muszáj bízni! Mondjuk dec.11-ig még van idő, kiderül, addig mi lesz az országban.

Konkri, hihetetlen volt olvasni a soraidat a várandóssággal kapcsolatban. Nem is olyan régen éltem át, de amint megszületett a kislányom, el is felejtettem. Most megint előttem a gyomorégés, a pici falatok, mert a gyomrom összenyomódott, az állandó éjszakai wc-járat...Az már az az időszak, amikor szerintem mindenki nagyon várja a végét :) Én a 7. hónapban még hegyet is másztam (most itt ne a szó szerinti hegymászást képzeljétek el, inkább csak hegynek felfele sétáltam :oops: ), amit aztán meg is bántam, mert estére megjelent a lábszáramon egy csúnya visszér, ami irtóra bedagadt és fájt. Egyedül a vadgesztenye krém nyújtott segítséget, el is tűnt a visszér. Szóval azért óvatosan a végefelé a megterheléssel.:)

Geo, húsleves és töltött káposzta?? Imádom!!! Én 2 napja tartottam "káposzta napot", nagyim lepett meg savanyúkáposztával és az utánozhatatlan töltött káposztájával, mert hogy mennyire egészséges. Hallgattam rá, s szépen mind megettem:) Egyedül estére lett egy kis felfújódás problémám:)

Mézvirág, Hari! Üdv. és gratula Nektek is!:)

Gemini, mintha az én tüneteimet írtad volna le....Émelygős, szédülős társaság van itten:)

Bibócska, örülök, hogy jobban vagy!

Nanetto, mázlid van a pároddal, hogy a tenyerén hordoz! Én is szerencsésnek érzem magam a férjem miatt, aki szintén ezt teszi a kezdetektől fogva, s amióta szültem, még inkább. Azt hittem, ezt nem lehet fokozni, de lehet, mert most, hogy a másodikat várom, ismét új arcát ismertem meg. Ezt az időszakot nem is tudnám másképp elképzelni, csak mellette:)

Na, megyünk sétálni picit, mert végre süt a nap. Mondjuk fél óránál többet szerintem nem bírok, mert vérnyomás padló, aztán szédülés...
Ja, és ma sikerélményem volt, mert sült tököt kóstoltattam kislányommal és végre megette! Szóval ma, életében először kiváltottuk a tízórait tökre :wink:

Poppy
poppy

Csajok,

Ezt a márciusi topic-ból loptam ismerős fórum társtól.

Érdemes elolvasni. :oops: :oops: És elgondolkodni. :oops: :oops: :oops:

>>> >>> Mivel hivatásomból és munkakörömből fakadóan (gyermekgyógyász ,
>>> >>> immunológus, Orsz. Gyermekegészségügyi Intézet) ) módomban állt az
>>> >>> elmúlt hetekben az újabb szakmai információkat első kézből megkapni,
>>> >>> engedjék meg, hogy tényszerűen közreadjam mindazt, amit fontosnak
>>> >>> tartok megosztani, a teljesebb tájékoztatás érdekben, a
>>> >>> rendelkezésre álló szakmai anyagok felhasználásával.
>>> >>>
>>> >>> Remélem, segít az eligazításban, és annak eldöntésében, hogy
>>> >>> oltassuk -e gyermekeinket, magunkat és családtagjainkat, mivel
>>> >>> tehetünk lelkiismeretünk szerint a legjobbat gyermekeink és a
>>> >>> felnőttek számára az adott helyzetben.
>>> >>>
>>> >>> Tehát a tények:
>>> >>>
>>> >>> A pandémiás, A(H1N1) influenza vírus (uj influenza vagy
>>> >>> sertésinfluenza néven is ismert) mind genetikailag, mind
>>> >>> biológiailag új, az eddigi tapasztalatok szerint igen stabil vírus,
>>> >>> mely a déli féltekén már körbejárt, és ismét egyre több fertőzést
>>> >>> okoz az északi féltekén is. A megszokott (szezonális) influenza
>>> >>> mellett ezért számítanunk kell a szezonális járványt vagy pár héttel
>>> >>> megelőző, vagy - szerencsétlenebb esetben - azzal nagyjából egy
>>> >>> időben zajló pandémiás influenza vírus okozta tömeges fertőzésekre
>>> >>> is.
>>> >>>
>>> >>> A legdöntőbb különbség a két fajta influenza között az
>>> >>> életkori megoszlásban van- az A(H1N1) -re ugyanis az 1957 után
>>> >>> születettek szinte teljes körűen fogékonyak, így közülük fog
>>> >>> várhatóan kikerülni a legtöbb beteg is, a legtöbb komplikált
>>> >>> fertőzés is és szövődményes influenza is.
>>> >>>
>>> >>> A Magyarországon kifejlesztett Fluval P vakcina egyike az Európában
>>> >>> jelenleg elismerten hatékony és ajánlott vakcináknak (lásd Pandemic
>>> >>> vaccines, www.eurosurveillance.org ). A vakcina élő kórokozót nem
>>> >>> tartalmaz, a
>>> >>> WHO-
>>> >>> által idén kiadott törzsből (és nem a harmincas évekből származóból!
>>> >>> ) készült, de hasonló technológiával mint a hagyományos szezonális
>>> >>> influenzák ellen egyébként a WHO ajánlások szerint aktuálisan évente
>>> >>> frissen előállitott vakcina (Fluval AB, amiből kb. 16 millió dózist
>>> >>> már az ország felhasznált az elmúlt évtizedekben különösebb baj
>>> >>> nélkül).
>>> >>>
>>> >>> Viszont mivel a Fluval P teljes elölt virust tartalmaz ezért
>>> >>> várandós kismamáknak és 3 éves kor alatti gyermekeknek -ha van rá
>>> >>> lehetőség - akkor nem ezt, hanem az u.n "split"(hasitott) vakcinát
>>> >>> javasoljuk. Ennek oka, hogy várandósoknál és 3 éve kor alatti
>>> >>> gyermekeknél nem lehet kizárni esetleges mellékhatásként ritkán
>>> >>> kisebb láz jelentkezését- és a láz ezekben a korcsoportokban nem
>>> >>> kívánatos. A split (hasitott) vakcina ilyen mellékhatást nem okoz,
>>> >>> bár a védettség sem olyan tartós (de ebben a szezonban azért tart az
>>> >>> is)
>>> >>>
>>> >>> A Fluval P stabilizáló anyagként tiomerzált , adjuvánsként aluminium
>>> >>> foszfát gélt tartalmaz. A tiomerzál vízoldékony, etil származékként
>>> >>> a szervezetből -még ujszülötteknél is! napokon belül teljes
>>> >>> mértékben kiürül,
>>> >>> ártalmatlan:
>>> >>> a tetanusz toxoidban, amivel mindenkit immunizálnak, ugyanez van. Az
>>> >>> Al-foszfát gél szintén évtizedek óta alkalmazott, kipróbált
>>> >>> adjuváns, ezt szintén sok kötelező védőoltásban alkalmazzák régóta
>>> >>> baj nélkül.
>>> >>>
>>> >>>
>>> >>>
>>> >>> A pandémiás influenza szempontjából nemcsak az egyébként egészséges,
>>> >>> hanem a különböző krónikus betegségekben, anyagcserebetegségben, a
>>> >>> rosszindulatú daganatos betegségben szenvedőknél alapbetegségük,
>>> >>> vagy annak kezelése miatt sérült immunitású, ill. autoimmun
>>> >>> betegségben szenvedő, vagy szervtranszplantált gyermekek influenzás
>>> >>> kockázata is kiemelten magas!
>>> >>> Az
>>> >>> utóbbiak esetében a környezetük alapos oltottsága mellett egyedi
>>> >>> elbírálással kell az oltásokról dönteni, melyhez az ilyen gyermekek
>>> >>> oltásaiban tapasztalt védőoltási szaktanácsadók segítenek, mivel
>>> >>> influenza elleni védőoltásuk minden európai országban ajánlott a
>>> >>> nemzetközi ajánlásoknak megfelelően.
>>> >>>
>>> >>>
>>> >>>
>>> >>> Fontos leszögezni: Az egészséges , épp immunrendszerű fiatalok sem
>>> >>> találkoztak hasonló antigénszerkezetű influenzavirussal eddig! Egy
>>> >>> esetlegesen elkapott influenza szövődményei náluk is sokkal
>>> >>> súlyosabbak lehetnek bármilyen oltási reakciónál: másodlagos
>>> >>> baktériumos felülfertőződés okozta tüdőgyulladás, agyhártyagyulladás
>>> >>> mellett a későbbiekben akár krónikus autoimmun betegségek is
>>> >>> kialakulhatnak.
>>> >>>
>>> >>> Az esetek egy részében sajnos fatális is lehet a betegség, amit a
>>> >>> déli féltekén már lezajlott járvány mellett nyugat-európai példák is
>>> >>> igazoltak.
>>> >>> Vagyís nem elegendő az ép immunrendszerben" bizni!
>>> >>>
>>> >>> (Csak Angliában tizezrek betegedtek meg az elmúlt hetekben, ott
>>> >>> jelenleg több száz embert kezelnek intenziv osztályokon. Éppen
>>> >>> tegnap Angliában aktuálisan 157 ember volt közülük válságos,
>>> >>> életveszélyes, halálközeli állapotban a publikus statisztikai
>>> >>> jelentés szerint, szinte valamennyi ép immunrendszerrel! - azt már a
>>> >>> brit sajtó irta meg, hogy közülük pl. egy fiatal nőt mentőrepülővel
>>> >>> kellett Svédországba vinni mert Angliában már nem volt szabad
>>> >>> lélegeztetőgép !. (Angliában sajnos ez a sztori és egy 5 éves
>>> >>> kisgyermek nemrégi influenzás halála kellett ahhoz hogy a sajtó a
>>> >>> témát újra felkapja- látványosan meg is emelkedett az oltást
>>> >>> igénylők száma az elmúlt hetekben. )
>>> >>>
>>> >>> Az oltási mellékhatások kockázata (esetleg enyhe láz vagy pár napos
>>> >>> kisebb
>>> >>> izomfájdaolom) -a fentiekhez képest elhanyagolható!
>>> >>>
>>> >>>
>>> >>>
>>> >>> Felmerült még körözött anyagokban a bénulásos tünetekkel járó
>>> >>> Guillen-Barré szindróma is mint szövődmény. A Guillen-Barré syndroma
>>> >>> az oltottak körében azonban rendkívül ritka: Egymillió oltásra
>>> >>> legfeljebb egy eset jut. Azt is tudni kell, hogy a Guillen-Barré
>>> >>> syndroma előfordulása influenza időszakban oltástól függetlenül is
>>> >>> mindig megemelkedik. Kóreredetét és patomechanizmusát pontosan nem
>>> >>> ismerik.
>>> >>>
>>> >>> Szóba került az is, hogy a védettség az oltás után alacsony, pár
>>> >>> százalék, ami szintén nem igaz! Minden engedélyezett oltóanyagnak
>>> >>> legalább el kell érnie a 90-95%-os védettséget adó hatékonyságot,
>>> >>> azaz 100 oltottból
>>> >>> 90-95
>>> >>> teljesen védett lesz- de a maradék pár százalék, akit a vad virus
>>> >>> mégis megbetegíthet, is jóval enyhébb tünetekkel és hamarabb vészeli
>>> >>> át a betegséget, mint azok, akiket nem oltottak. A magyar oltóanyag
>>> >>> is ugyanezt tudja, furcsán hangzik, de jelenleg szinte az egyik
>>> >>> legjobbnak tünik - ennek az is az oka hogy szerencsére az előállító
>>> >>> labor valóban jó , tapasztalt, kitünő szakemberekkel- ( a
>>> >>> tulajdonosi gárda egy másik téma de itt most nem is ez a kérdés).
>>> >>>
>>> >>>
>>> >>>
>>> >>> Tudni kell azt is, hogy hogy a járvány több hullámban jön, a
>>> >>> nagyobb, erősebb rész csak késő ősszel-télen várható, mint ezt a
>>> >>> déli féltekei tapasztalatok előre láttatják. (Ott hamarabb
>>> >>> kezdődött) Tehát önbecsapás azt mondani, hogy nem kell a járványt
>>> >>> komolyan venni, fel van fújva az egész!
>>> >>>
>>> >>> Gyermekgyógyászként és immunológusként is, a gyermekgyógyász szakmai
>>> >>> kollégium számos tagja véleményével összhangban, de elsősorban a
>>> >>> fenti tényekből levonható konklúziók alapján mindenkinek azt
>>> >>> tanácsolom, bátran és mielőbb oltassák be gyermekeiket, magukat és
>>> >>> családtagjaikat. Egyrészt a megbetegedés kockázata, lehetséges
>>> >>> szövődményei miatt, de egyidejűleg ezzel is csökkentve a betegség
>>> >>> terjedését a többi ember között is!
>>> >>>
>>> >>> Köszönöm a figyelmet.
>>> >>>
>>> >>> Dr. Réthy Lajos Attila (M.D., Ph.D.)
>>> >>>
>>> >>> Főorvos, vez. tudományos munkatárs
>>> >>> (Gyermekgyógyászat, humángenetika,
>>> >>> Allergologia-Klinikai Immunologia,
>>> >>> Országos Gyermekegészségügyi Intézet Diószegi u. 64, H-1113
>>> >>> Budapest,
>>> >>>
>>> >>> Levelezés: H-1519 Budapest, P.F. 478
>>> >>>
>>> >>> Tel: 36-1-365-15-40/132 Fax: 36-1-209-33-37
>>> >>>
>>> >>> E-mail: rethy.lajos@ogyei.hu
>>> >>>
>>> >>>
>>> >>>
>>> >>> Vez. Egyetemi Előadó (Immunológia, & Genetika)
>>> >>>
>>> >>> University of Vienna, Faculty of Life Sciences
>>> >>>
>>> >>> Althanstraße 14, A-1090 Wien, Austria
>>> >>>
>>> >>> E-mail: lajos.rethy@univie.ac.at
>>> >>>
>>> >>>
>>> >>>
>>> >>>
>>> >>>
>>> >>> Felhasznált források:
>>> >>>
>>> >>> WHO, Center for Disease Control, USA anyagai,
>>> >>>
>>> >>> www.infovac.hu, www.hgye.hu, www.eurosurveillance.org
>>> >>>
>>> >>> Dr. Mészner Zsófia, vakcinológus-gyermekinfektológus (Infektológiai
>>> >>> Szakmai Kollégium tagja és Gyermekgyógyászati Szakmai Kollégium
>>> >>> felkért szakértője interjúi és szakmai állásfoglalásai)
>>> >>>

Kép
Kép
Kép
Kép
Kép
judy5
Székesfehérvár

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?