Detti: saját felelősségre hazajöhetsz, de lagalább azzal, hogy bemész megnézik, rendben vagytok-e és adnak valamit ami csökkenti a görcsöket. Ezzel is időt lehet nyerni, vagy épp megmenteni egy kis életet, mégha nem is örökre, vagy teljesen múlnak el a fájdalmak, de csökkenteni tudják.
Alexa tanításkor anyukádéknál van, nem vállalnák el 1-2 napra? legalább amíg a kh-ban pihizel és a kis pocaklakó is szusszanna egyet veled együtt. Mégha nem is aludt még máshol, belejön majd. Kh nélkül is leadhatod 1-1 napra. Ennyit megtehet a családod.
Neked is lazítanod kéne, mert ilyen feszülten sírós és nyűgős lesz a baba és akkor tényleg meg fogsz őrülni. De ez csak jó tanács. Mégis csak egy élet van odabent. Ennyi már neki is jár.
Tudom, hogy tanácsokat osztani könnyű, de ez így mégse jó egyikőtöknek sem. Lassítanod is kellene. A babasírás, nyafogás akkor készíti ki és idegesíti leginkább anyukákat amikor már nagyon ki vannak merülve. Téged meg már minden idegesít amiből is látszik teljsen kimerültél fizikailag és idegileg is. Ez a szívednek sem jó. Talán végig kellene gondolnod, hogy hogyan lehet megoldani egy kis lazítást. Már 1 nap teljes nyugi, alvás, fekvős pihi, zene, könyv vagy amit szeretsz és kikapcsol csodákat tesz.
Bocsi, ha túl őszinte vagyok, de csak jót akarok. Másképp sajna nem tudok segíteni
Alexa evésével meg nem sokat tudsz tenni ha fogzik ahogy írtad. Ez normális ilyenkor néhány napig. Ha már annyira éhes lesz, hogy a fájdalom se érdekli úgyis enni fog.
Darabos kaja: komplett ebédet nem eszik még? Letti pl. ma meggylevest és krumplipürét evett. (ma nem volt husi) A meggylevest már a miénkből adtam, pici tejszín van benne, de keményítővel sűrítettem liszt helyett.
A krumplit meg csak ici-picit sóztam és babérlevéllel ízesítettem, saját levével összeturmixoltam kivételesen, de villával összenyomkodva is szereti. Nyűgős volt ő is de szó szerint zabált. Szoktam bolognyait adni (házi készítés, gyorsan megvan), a tésztát nagyon szereti és husi is van benne, finom is...
Tegnap rizs volt pipi husival. A husit a miénkből tettem meg a két teáskanál tejfölös-sajtos szaftot is, ami lightos volt mert 3 csirke felsőcombra: egy kis pohár tejfölt és kb 5 dkg maradék sajtot kevertem a husi szaftjához és azzal leöntve bő szaftban sütöttem meg elősütés után a sütőben. Nincs külön munka, ebből már ehet és imádta. Ha épp nincs kedve darabosan,akkor turmixolom. Pár napja meg lencse főzi volt tejföl és liszt nélkül megint csak keményítővel sűrítve. Ha kész kiveszek belőle és csak utána teszek bele füstölt valamit még íznek vagy mellé a nagyoknak. Néha rántott párizsi van, vagy csak sült párizsi, v. virsli. Zöldborsó főzi meg sárgaborsó is nyerő. Mostmár ilyeneket is ehetnek és én pici babapörivel szoktam. Vagy ha épp csirkepörit főzök akkor a miénkből kap. Amúgy is nagyon lightosan főzök, de ízesen. Aki akarja (apa) az meg jobban fűszerezi a saját tányérján.
A töltött paprika is bejön Lettinek is persze sima kis húsgombócokat csinálok neki is meg Lilinek is. (a húsgombóc tojás nékül is jó. A paprikában nem esik szét, evéskor meg kibontod neki belőle.
Múltkor nem volt tojásom, de kellett valami, bolt nem volt nyitva. Anélkül csináltam meg a fasírtot. Lili el volt ájulva, mert szerinte sokkal finomabb volt
Karfiol kruplival együtt összenyomkodva és pörivel. hmmm fincsi.
Ezek egyikében sincs tojás.
Sokkal ízesebbek, talán Alexa is elfogad belőlük valamit és gyorsan megvannak. Nem pepecselős főzni valók. Nem próbáltál még ilyen felnőttesebb kajákat neki?
Lettim mióta ezekbe belekóstolt a bébikaja többsége nem kell neki.
A levesek akkor is bejönnek amikor semmi más nem kell. (gyümileves, borsó leves, húsleves, zöldség leves, gulyás, hamis gulyás, rántott kömény leves, krumpli leves, karfiol, lencsel. ...stb. ezeket még cumis üvegből is lehet és ha pl. sűríted kicsit akkor mégiscsak táplálóbb és nem kell aggódni. Pl rántott kömény leves, gyümi leves, krumpli ezt magával is lehet sűríteni. A jó kis húsleves meg megfázáskor, betegségkor külön jól esik, gyógyít is
Néha megbolondítom tárkonnyal és tejföllel, vagy joghurttal. De azt Letti még csak most fog enni mert eddig ugye nem ettünk tejtermékeket, most meg még apránként szokjuk.
Figyu, ha Alexa szinte semmit nem eszik pár napig, akkor sincs gond. Nem lesz baja. Azért a levest megpróbálhatod, hátha.
Drukkolok nektek és tényleg pihenned kéne már a kicsivel.
Képzeljétek a minap eléggé görcsöltem a "nehéz napok" elején. Nem volt gyógyszerem, de nem is akartam volna azt.. egyszer csak gondoltam egyet és amúgy is szedek most magnéziumot és kalciumot a feszkó ellen.... hát csodák csodájára 5-10 percen belül pikk-pakk elmúlt a görcs. Persze
hiszen ez is méhösszehúzódás, mint terhességkor. De hülye vagyok, hogy korábban erre nem gondoltam. Mindenféle tablettákat kapkodunk erre a problémára, holott ilyen egyszerűen megoldható.
Red: Ti jobban bírtátok a mai napot?