Új privát üzeneted érkezett!

sziasztok.

hmeme valoszinuleg kesobb fogant a babad es azert ilyen picike.
ha meg akarod magad nyugtatni akkor tesztelj,ha szep eros a csik akkor minden okes,de ha halvany vagy elkezd halvanyodni akkor sajnos a masik lehetoseg all fenn.
szoritok.

Kép
monyo83

monyo
Köszi a tanácsod, megfogadom!
Te szedtél utrot?

Meme

Kép
hmeme
Németország

Feltennék egy lehet hogy hüle kérdést!

Október 14-én reggel nega ovu teszt. Délután doki látott 1-1 érett petét mindkét petefészkemben. Este csináltam még egy ovu tesztet, ami pozi lett. Este együtt voltunk apával. Lehet hogy én azt hiszem, hogy az volt a sikeres atrakció, hogy ben pedig esetleg a 2 pete 2 különböző időpontban volt megamzás képes? Lehet hogy a 2 pete között volt mondjuk egy 7?

Meme

Kép
hmeme
Németország

igen 2*1et.latom te jo nagy adagot kaptal.

Kép
monyo83

na akkor mégegyszer, mert nem tudom, hogy mit írok össze vissza:)
Október 14-én reggel nega ovu teszt. Délután doki látott 1-1 érett petét mindkét petefészkemben. Este csináltam még egy ovu tesztet, ami pozi lett. Este együtt voltunk apával. Lehet hogy én azt hiszem, hogy az volt a sikeres atrakció, közben pedig esetleg a 2 pete 2 különböző időpontban volt fogamzás képes? Lehet hogy a 2 pete között volt mondjuk egy 7?

na, így lehet érthetőbb:)

Meme

Kép
hmeme
Németország

Azért mert én jó nagy ember vagyok:) Meg hogy biztos odatapadjon a baby:)

Meme

Kép
hmeme
Németország

mekkorak voltak a tuszok?
szerintem nem lehet ket peteeres kozott 7 nap.

Kép
monyo83

azt nem tudom hogy mekkorák voltak. Az egyiket nehezebben vette észre.De a méretét nem tudom.
És nem pont 7 nap, csak eltérés a 2 pete között?

Meme

Kép
hmeme
Németország

Meme, szerintem se aggódj, és Monyótól nagyon jó ötlet volt a teszt, holnap reggelj tesztelj!

Lucuzs,
örülök hogy sikerült dönteni, sok sikert kívánok Tapolcán! :)

Aisha,
a kisbabák haját miért borotválják le? Ez Angliában szokás? Mások meg a hajasbabának örülnek 8)

Eclipse
eclipse
Budapest

ha erettek voltak akkor max 1-2nap kulombseget tudok elkepzelni,tobbet nem.

bocsi hogy igy rakerdezek de amit feltetel Uh kepet azon mit kell nezni?hogy a petezsak?akarmenyire nezem nem latom.

Kép
monyo83

tegnap meg tegnap előtt teszteltem. A tegnapi sötétebb volt, mint az az előtti. :) Akkor az még jó jel, igaz?

Meme

Kép
hmeme
Németország

Fel van nagyítva

Bekarikáztam:)
Kép

Meme

Kép
hmeme
Németország

így látod?:)

Meme

Kép
hmeme
Németország

ja en kicsit keresetem.es mekora merete a petezsaknak?ugy irja az Uh leleten hogy CRL.

bocs de nekem ez meg mindig nem vilagos,a petezsak nem igy nez ki.mondjuk lehet sokszoros nagyitasban meg nem lattam.

Kép
monyo83

monyo
Nem tudom.Azt nem mondta a doki. Lehet az a 6.0 M?

Meme

Kép
hmeme
Németország

Nem tudom, hogy hányszoros nagyítás, de nagyon sok, mert a gépen legalább4-5 cm volt.

Meme

Kép
hmeme
Németország

na mindegy. jövő héten minden kiderül.

Meme

Kép
hmeme
Németország

Monyo! Nekem is inkább egy jó vastag nyálkahártyának tűnik, a petezsákot én sem ilyennek ismerem. :roll:

Meme! Amennyire én tudom normál esetben nem tudnak külön érni a peték, mert ha egy már kiszabadult, akkor olyan anyagot kezd el termelni, ami a többi kiszabadulását meggátolja.

Lucuzs

Kép

Kép

Kép
3x850g met: 2011. december 2.
lucuzs

akkor meme az amit bekarikaztal az nem a petezsakod hanem a mehed,abban fog majd kifejlodni a petezsak.a petezsak fekete szinu es bab vagy kerek alaku.
a CRL t mm ben adjak meg.Ha ekkora petezsakod lenne akkor azt a doki mar lemerte volna.ket kicsi X et tesz a petezsak ket szelehez es megadja a gep mm ben hogy pontosan mekkora.
mindenesetre maskor kerdezz a dokitol mert csak ugy tudsz tajekozodni a neten ha van valami alapod hozza.

Kép
monyo83

Ide is beírom az inszemes topik után, hátha tudja valaki a választ:

Lányok,
nagyon fontos kérdésem lenne!!!

Igaz-e az, ha elmegyünk a Kaáliba, vagy más TB-s meddőségibe, nem csináltathatunk inszemet TB alapon, ha nem vagyunk házasok? És ugyanez vonatkozik a lombikra is?

Köszönöm a választ!

Csak azért kérdezem, mert fel kell készülni rá lelkileg, hogy apácska eredményén nem segít a műtét, ill. nekem egyéb bajom is van, ami miatt nem tudok teherbe esni, és tisztán kell látni!
Az biztos, hogy a lombik nem TB alapon kb. 300 000-be kerül, akkor soha nem lesz gyerekünk, mert azt nem tudjuk kifizetni, inszemet még igen...

Eclipse
eclipse
Budapest

Lucuzs.
Lehet igazad van.
De nem keseredek el, majd ha szerdán rossz híreket kapok, majd akkor kesergek. Addig van remény! :)

Meme

Kép
hmeme
Németország

eclipse nem kell hazasnak lenni csak be kell szerezni valami papirt.ha gondolod megkerdezhetem hogy az milyen papir.egy lombikos ismimnek is el kellet valahova menni es szerezni,meg aztan valami apasagi nyilatkozat kell.

Kép
monyo83

Meme! Jaj, nem is azért írtam, hogy elkeseredj! Csak szerintem nem jó részt néztél a babának, és így nem a babót fényképezted le. :roll: A karika melletti sötét folt rejti szerintem a lényeget.

Lucuzs

Kép

Kép

Kép
lucuzs

Monyó,
ha megtennéd, nagyon köszönöm!!!! :D Ari vagy!!!

Eclipse
eclipse
Budapest

eclipse megkerdezem a csajt es amint valaszolt kuldom priviben a valaszt.

Kép
monyo83

Meme, én nem értek hozzá, de szerintem se ilyen a petezsák...

Eclipse, ha nem vagytok házasok a közjegyzői okirat kell mely szerint élettársi kapcsolat áll fen.
mókica

Mókica,
csak azért kérdezem, mert ugye a mocskos családellenes rablókormány most vezette be azt az új törvényt, ami az élettársi kapcsolatban élő párokat a buzikkal vonja össze, és azt mondja, hogy "nem vehetnek részt mesterséges megtermékenyítésben".

De itt nem értettem, hogy miről van szó - ez az idegen donoros cuccra vonatkozik, vagy mindenre? :evil:

Eclipse
eclipse
Budapest

Sziasztok!

Általában csak olvasni szoktalak titeket, nagy ritkán írtam csak, igaz más néven.
De most szeretném megnyugtatni Memét.
Mikor a kisfiammal terhes lettem én is szaladtam egyből az orvoshoz. 5 hetesen egy üres petezsákot látott csak, 6 hetesen volt baba is, majd pár nappal később már dobogott a pici szíve is.
A januári vetélésemnél 6 hetesen semmit se láttak, akkor még petezsák se volt. Egy üres petezsákot csak 8 hetesen látott a doki.
franci

eclipse irtam a csajnak varom a vaalszt.

meme remelem nem haragudtal meg.nincs az egata vilagon semmi baj csak koran mentel,legkozelebb bizti lessz petezsak,csak ne a vonalzodhoz szamold magad,valaszeg elcsuszott a ped es nem annyi idos vagy amit a vonalzod mutat.

Kép
monyo83

hmeme: nem akarok en is csatlakozni...de en sem latom a petezsakod,inkabb a mehdet csak.

eclipse: en is ugy tudom kozjegyzoi papir kell, meg apasagi nyilatkozat. ja es baboca haja: a parom muszlim es ez az o hagyomanyuk, hogy a babanak az elso 7 napban le kell borotvalni a hajat. kesobb meg azert borotvaljak, hogy erosodjon, es egyenletes legyen.

ma megyunk babakocsizni...remelem megint jol erzi magat babus :)

Üdv.
Aisha
aisha

Lányok,
köszi. A legjobb lenne, ha semmi ilyesmire nem lenne szükség, mert spontán jönne a babó.

Aisha, így már értem :D nem vagyok járatos ilyesmiben, nem tudtam :oops:

Eclipse
eclipse
Budapest

Sziasztok!
Hmeme!

Az első ultrahangon nekünk sem volt még szívműködés, s szerintem is, ha nagyon korán mentél, akkor még olyan icuri-picuri még. Nálam az első adatok FS 8 mm, YS 3 mm embryo. Ezt én sem értem, de rá másfél hétre már CRL: 6 mm, jó szívműködés volt a vizsgálati eredmény.
Néztem az ultrahangfelvételed, nekem sem egyértelmű, mert a petezsák, az nálam is egy fekete bab alakú valami volt, benne egy szürke folttal (az első)
Már arra is gondoltam, hogy nálad az a nagy valami lenne a petezsák????

Nálam az első terhességemnél teljesen üres volt a petezsák, hetente nézték vagy 3 alkalommal, mire kimondták, hogy valószínű, hogy felszívódott.
Az hogy pici, szerintem még nem jelent rosszat, hiszen valahonnan el kell indulnia neki is!!! Nem??
A nyugalom most a legfontosabb!!!!
jucus80

Monyo! Nem haragszom!

Most hogy jobban én is megnéztem, és lehet hogy már mindent beképzelek, de arra jutottam, hogy az, amit bekarikáztam+mellette a fekete folt a petezsák+ baby vagy szikhólyag. Nem lehet?

Meme

Kép
hmeme
Németország

meme elokerestem Noci elso fotojat.

azert gondolom hogy az amit bekarikaztal az a mehed mert noci petezsakja korul is valami ilyen anyag van.
megmutataom.
Kép
az a fekete kor az a petezsak es ami korulotte van az a mehem.

Kép
monyo83

Bocsi sietek, csak gyors Eclipsenek írok!
Tőlünk a kaáliban semmilyen papírt nem kértek arról, hogy házasok vagyunk.Csak a doki kérdezte meg a konzultáción.Meg a regisztrációkor lefénymásolták a személyinket, meg a tb-kártyánkat!
Egyébként szinte minden ingyenes. Nekünk egy konzultációt, és 1apavizsgálatot kellett fizetni, minden más tb álltal finanszírozott.
Ha bármi kérdésed van, nyugodtan írj!Szombaton és vasárnap dolgozom, netközelben leszek! :wink:

Lucuzs,
gratula az új ciklushoz!

Meli
Kép
Kép
Kép
2008.12.04: 3x850mg met
2010.06.15: 2x850mg met
Nem az az erõs, aki sohasem bukik el.Az az erõs, aki mindig fel tud állni!!!
Kép
Görbe: http://www.fertilityfriend.com/home/22f589
melinda84

Monyo
Köszönöm szépen, hogy előkerested.

Majd szerdán kiderül, hogy mi micsoda, vagy van e valami egyáltalán...Inkább nem is találgatok. Nem élem bele magam, akkor talán nem lesz akkora pofáraesés. Majd csendben, magamban sirdogálok, és majd ezen is túl leszünk. Vagy így, vagy úgy.

Meme

Kép
hmeme
Németország

meme igazad van szerdan minden kiderul.mindenesete az nagyon jo jel ha a teszted nem havanyul,ha erosodik az az jelenti fejlodik a baba.hidd el parszor mar vegigmentem ezen sajnos es Noci elott a tesztjeim nem erosodtek,ugyanolyanok voltak par napig majd elkezdett halvanyodni.
a dokid sem mondott semmi rosszat nincs okod rosszra gondolni.
nagyon szoritok hogy jovo szerdan mar fulig ero mosojjal gyere es mutasd a petezsakod :)

Lucuzs.1cn :cry: :lol: nem tudom ennek most oruljek-e

Kép
monyo83

Monyo! Én örülök. :lol: Úgyhogy te is örülj nyugodtan velem! :wink: :lol:
Már 10 napja barnáztam, ebből az elmúlt két napban már nagyon erősen, úgyhogy már a babóra nem volt sok esély, ezt már feldolgoztam. Viszont akkor meg már vártam, hogy végre mensi legyen, és talán jövő csütörtökig a barnázással együtt vége is lesz, és mehetünk Tapolcára! :lol:

Lucuzs

Kép

Kép

Kép
lucuzs

lucuzs ertem akkor en is orulok :lol: :lol:

Kép
monyo83

megjottunk :) meg jo 2 orat voltunk ki, elvezte a csopp, aludt is, meg nezegetett el. de ha nem lett volna dugi tej, akkor baj lett volna :)

Üdv.
Aisha
aisha

hu aisha 2orat setaltatok :shock: nem faztatok?

Kép
monyo83

Aisha
Az nem semmi! Nem esik nálatok az eső?
Tudsz szopiztatni, vagy tápszeresek vagytok?

Meme

Kép
hmeme
Németország

lassan kész lesz a fincsi leveske!:) Husi levest főzök pipiből. Olyan fini az illata. A főételt nem tudom, hogy mi legyen. Lehet hogy leszedem a husikát, csinálok hozzá egy kis fokhagyma mártást.De az nem jó, mer nincs itthon tejföl. Akkor nem tudom, hogy mmit csináljak.De lehet hogy apával hazafelé hozatok egy tejfölt, és mikor hazaért, akkor csinálom meg a mártást. Így is lesz! :)

Meme

Kép
hmeme
Németország

a 2 ora nem csak kint volt, sot inkabb boltokban, postan voltunk, igy nem faztunk. meg voltam a munkahelyemen is megmutatni a picit...mindenki azt mondta hogy gyonoyoruuuuuuu

meme: szoptatok egyenlore, de szerintem lassan keves lesz neki....van itthon tapszer mar, uveget es sterilizalot mar vettunk regen. de lefejtem a tejet es azt kapta, az a dugi tej :)

Üdv.
Aisha
aisha

meme osszefutott a nyal a szamban :o bar meg eletemben nem ettem fokhagyma martast most megennem. :D

aisha azert durva hogy mar egy honapos a lanyod,hisz meg csak most szuletett....ropul az ido..

Kép
monyo83

hat monyo epp ez az...ma teljesen elhultem...1 honapja itt van velunk es mennyi oromot adott...az a 2 es fel honap el fog repulni, foleg hogy Karacsony is benne lesz...gondolj csak bele, jovo ilyenkore mar mekkora lanyod lesz:)

almos a lelkem...de annyira felporgott a setatol alig tud elaludni :)

Üdv.
Aisha
aisha

Aisha! Hidd el, hogy elég tud lenni a tejed a picinek! Az anyai szervezet nagyon csodálatos, és ha nő a gyerek étvágya, fokozza a termelést. Ha úgy érzed, nem elég neki egy mellből, szoptasd meg a másikból is. Én sokáig nyomtam az ún. "3 mellből szoptatást", ez nagyon jó tejmennyiség növelő:
A lényege:
- pl. bal mellel kezdesz, azt kiszívja a pici
- aztán jöhet a jobb, azt nem kell hogy kiszívja teljesen
- aztán egy böfizés után újra a kezdő, bal mellre visszarakod
A mell érzékeli, hogy több kell, mert nagy a kereslet és elkezd többet és többet termelni.
A legeslegjobb ha anyatejet kap! Az megvédi a betegségektől! :lol: :lol: :lol:
Ja és persze a szoptatás utáni ráfejés is segít, az is emeli az adagot.

Bocs, hogy ennyire elkapott a hév, de a szoptatás a szívügyem. :lol: Annyira csodálatos dolog, ahogy működik a szervezet, a gyerekért mindent. És persze az anya-gyerek kapcsolat sem elhanyagolható. Én egyszerűen imádtam szoptatni. Mikor Bogi 14 hónaposan elhagyta, néha annyira akartam, hogy még szopizzon, de persze nem eröltethettem. :oops:

Lucuzs

Kép

Kép

Kép
lucuzs

aisha igen tudom hogy az ido gyorsan telik,most hogy elokerestem a petezsakom ...kicsit elerzekenyultem hisz ez is most volt nemreg.
egyenlore ha arra gondolok hogy nemsokara szulok elkap a panik,rmelem ez majd megvaltozik mert neha tok hulyen erzem magam tole.

lucuzs 14honapig szoptatad Bogit?ugyes voltal.engem anyu csak 3honapig tudodtt szoptatani,az ocsemet egy picit tovabb.mindketten elfordultunk a cicitol anyu barmenyire is probalkozott.

lanyok lehet buta kerdes de egy baba hany pelust hasznal el naponta?
van ez a jumbo csomag,csak nem tudom menyit tarazzak be.asszem 4kg ig jo,ujszulotekre valo de nem tudom egy csomaggal vagy kettovel vegyek.nincs itt kozel hipermarket es nem szeretnek februarban pelus utan rohangaszni,foleg hogy nem vezetek telen.

Kép
monyo83

Monyo! Elvileg minden etetésnél van pelusváltás. Tehát az elején 8-10 is kellhet naponta. Van amelyik baba gyorsan rááll a 3 majd a 4 óránkénti evésre, de van aki sokáig gyakran eszik.
De mivel a baba méretét még nem tudod, szerintem ne tárazz be 2 csomagnál többet, feltéve, hogy apácska vagy rokon tud neked vásárolni, ha kell.
Amúgy is lehet gyorsan kinövi, vagy az elején lehet nem leszel megelégedve a márkával és váltani akarsz. Mi 3-4 fajtát is kipróbáltunk mire döntöttünk.

Lucuzs

Kép

Kép

Kép
lucuzs

Monyo: mi vettunk jumbo csomagot amikor megszuletett picike :) 100 darab volt benne, most fogy el, de jo is, mert a 2-es meret mar kicsi nekunk, igy a 3-asra kell atallni, meg jo hogy az is van 100 itthon...van amikor Panni csak 2 pelust hasznal naponta, valamikor 5-ot, ez a napjatol fugg...Panni atallt, a napi 1 kakira, igy csak pisikor kell cserelni...ne haragudjatok csajok ezert...

Lucuzs: fejek, 2 mellet sziv le, de valahogy csak en vagyok hulye tudom, hogy aggodom a tej miatt...a tapszer tenyleg arra van itthon, ha lebetegednek, cicivel tortenne valami, akkor ne haljon ehen a gyerek :)

Üdv.
Aisha
aisha

Vissza: Fogamzás

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?