Szia Osri!
Én is Mészinél szültem és EDA-m volt, bár nem tudom, hogy támogatta volna-e, mert még nem volt ott amikor kértem ;-). Majd megkérdezem tőle, most megyek 6 hetes kontrollra (már majdnem 8 héttel a szülés után). Én nagyon bírom őt. Az Anyósom mutatta be, Õ 20 éve hozzá jár. Nem aggódós típus, tehát nem fog beparáztatni, ha nincs rá ok. Én a 37. héttől jártam volna a kórházi ctg-re, de előtte 2 nappal megszületett a kicsi. Előtte havonta mentem hozzá a magánrendelésre, ott a szokásos tarifa volt, a szülésnél ennek 10x kótáját adtuk, vagy kicsi többet (??) ezt a férjem intézte. Szülésznőm nem volt, de így utólag talán jó lett volna legalább egy dúla, mert a hirtelen burokrepedéstől nagyon beparáztam (nem voltam felkészülve) és szerintem ezért nem tágultam rendesen. talán jó lett volna valaki aki szakmailag felkészült és támogat lelkileg a vajudás alatt. A férjem ott volt, de szegény csak értünk aggódott végig. Ha lett volna valaki elmondja, hogy most üljek fel, sétáljak, másszak be a kádba, hogy jobban menjenek a dolgok, akkor nem kellett volna oxy a végére. Minden esetre nem volt rossz vajudás, csak szerintem agyilag nem voltam a helyzet magaslatán. A szülés alatt már nagyon jó volt minden. Megjött a Mészi is és a szülésznő is rendes volt velem. A szülés után még videókamerázott is a mi drága dokink, sokáig velünk maradt, és olyan jó volt..nem tudom elmondani, de valahogy más lett a viszony, mint a szülés előtt, amikor "csak" terhesgondozott. A szülésemet már 1x leírtam, de most bemásolom még 1x ide.
Ha van még kérdés, írj!
"Kicsit ritkán járok erre, de mivel május 21.-én megszületett a kicsi lányom, ezért még friss élményekkel "felvértezve" írok az én tapasztalaimról.
Előszöris köszönöm a legkedvesebb dokimnak Dr. Mészáros Lászlónak aki szuperül levezette a szülésemet, bár csak a végére ért oda (előbb nem is szóltak neki) de a legfontosabb pillantban nagyon kedves és szakmailag tökéletes volt. Nagyon aranyos volt tőle ahogy foglalkozott velem és a picivel szülés után, és videózott nekünk, amikor a férjem épp köldökzsinórt vágott vagy fürdetett. Ezen kívül nagyon aranyos volt a szülésznőm is, Józsa Andrea, pedig nem is választott szülésznő volt. Sajnos a fájdalmakat nem bírtam, így EDA-t kaptam (megváltás volt) ezt egy nagyon profi doki adta be, az Õ nevét nem tudom (más forrásból tudom, hogy talán Dr.Mándli Tamásnak hívják, de nem biztos) . Az osztályra kerülésem után a csecsemős nővérek nagyon sokat segítettek, kivétel nélkül mindegyikre bármikor lehett számítani, de külön kiemelném Mártikát és Klárikát. Egyetlen rossz tapasztalatom Sarlai doktornővel volt,de ezt most nem részletezném. "
Nos ennyit írtam akkor, de most kiegészítem: A magzatvíz du negyed 3-kor ment el, egy gramm fájás nélkül. Úgy berezeltem ettől, hogy lótottam-futottam mint egy mérgezett egér, a kórházi csomi csak félig volt kész (mindenkinek ajánlom, hogy a 37. héten már bőven legyen meg ez a dolog!!). A kórházba kb fél 5-re értünk be, fájás még nem volt, csak keményedés. Rámkötötték a CTG-t, 20 percre, aztán megvizsgáltak (kijött a többi víz), és döntöttek, hogy maradjak. Ekkor voltam 2 cm-re kinyílva. Kaptunk szülőszobát és elkezdtünk várni. Bekötöttek egy infúziót a burokrepedés miatt, valami antibiotikum, asszem. Kb fél 6-tól voltak már komolyabb fájásaim, kb 5-6 percesek, de szuperül bírtam. Este 8-9-ig erősödtek a fájások, már 1-2 percesek voltak, és a falat kapartam, örültünk is neki, hogy hamar lesz baba. De a vizsgálatkor kiderült, hogy a méhszáj még mindíg keméyn és 2 centis. Ekkor a szülésznő konzultált Koiss (Koits??) dokival, és ajánlották az oxit (mert, ha elfolyik a víz nem szabad napokig vajudni) én ekkor kértem az EDA-t, amibe rögvest bele is mentek. Először még azért ki kellett bírnom kb 1 órát amíg lement egy infúzió az EDA-nak. Ekkor már teljesen ki voltam purcanva. Majd meglett a fájdalomcsillapítás és ekkor kötötték rám az oxit.Kicsit később megjelent a dokink. Ez kb este fél 10 lehetett. Este 11-re meg is lett a pici.
Van még kérdés?
Puszi
Ilyenek voltunk amikor megszülettünk:
És ilyenek lettünk egy hónap múlva: