Új privát üzeneted érkezett!

sziasztok!

joli83 igen, a munkanélküli segély is olyan, mintha dolgoznál a GYED szempontjából...
mennyit fizetsz az apehnél? mert ha 5000 ft körül havonta, akkor az az ingyenes orvosi ellátásra ad jogosultságot... ahhoz, hogy GYEDre legyél jogosult, annyit kellene havonta az apehhez befizetned, mintha dolgoznál, és amit a béredből levonnak járulékot (pl minimálbér után 13.686) és még az EHO-t havi 1950, plusz amit a munkáltató fizet a bér után (kb 30%, minimálbérnél kb 21.000.- Ft)
azaz havonta durván 36000.- Ft, ez olyan, mintha kényszervállalkozó lennél, és a minimálbér után fizetnéd a járulékokat...

de végül is nem tudom, hogy mennyit fizetsz az apehhoz, ezért felesleges tovább csűrnöm-csavarnom... :lol: :lol: :lol:

suzy78 a 36,8 Nálad magasnak számít? nem tudom mi az alaphőmérsékleted...és az mindenkinek más... türelem!

Kép
gtunde75

susytunder jól gondolod... ha elég lenne a GYED-hez az, hogy havonta fizetgetek az apehhoz, mindenki azt csinálná... szóval ha nincs munkaviszony, vagy munkanélküli segély, akkor csak a GYES jár...
Te hogy mentél szülni? volt (van) munkahelyed?

Kép
gtunde75

Juli, drukkolok a tüszőcskéknek+++++++++++++++++++++++++++

Anita, végre...vártam már nagyon, h jelentkezz :wink: jajjjjj, a fotó gyönyörű, gratula, drukk az uhuhoz!

Tünde, nem fog megismétlődni, következő hónapban már hozod a szép uh fotót tutira, sok sikert!!!

Suzy, vártalak már kismami, örülök, h jól éreztétek magatokat!
Én nagy dilemmában vgyok az oltással kapcsolatban, olyan sok rosszat lehet vele kapcsolatban hallani!

Kírus, Kírának jobbulást kívánok, neked pedig drukk az AFP miatt!!!

Betty, tsók :wink:

Joli, lehet, h igazad van, de már az őrület határán vgyok!
Hál'istennek, ha minden rendben van veletek, a hasi uh nem ad igazi eredményt a méretet tekintve ilyenkor!Drukk az urológiára, majd jössz!

Ediii, köszi, ma egy medi-lab nevezetűvel csináltam!

Ancsi, remélem jól érzed magad itthon :wink: várlak majd :roll: :wink:

Vidám, szép napot!

Suzy és Ádám

KépKép
suzy78

Tünde, igen ez nálam magas, alapban menzi előtt 36-36,2 :!:

Suzy és Ádám

KépKép
suzy78

Tünde
Igen van. családi vállalkozásban dolgozom vagy 6 éve, és mikor Kristóffal terhes lettem, megemeltük a bejelentett fizumat 131 000- re. Ezután kapok kb. 68 000 gyedet. Akarom is kérdezni, hogy szerinted lehetne nekem most emelni a bérem, attól, hogy nem dolgozok, hogy a gyedem több legyen a kistesóval? Vagy ez nem működik ebben a formában?
Nálam most úgy lesz, hogy február 15- ig vagyok gyeden, utána gyes. Majd szülés előtt 28 nappal megigénylem a tgyást, Kristóffal is megigényeltük hamarább. Nekem a könyvelő így javasolta.

Kép
Kép
susytunder

Zsu
Mikor nem kellene megjönnie?

Kép
Kép
susytunder

Suzy, emlékszem persze!
Pénteken kellene NEM megjönnie!
Bocsi, ha ez minden hónapban ilyenkor így van velem kapcsolatban, de annyira nagyon szeretném,.....tudom, h nem kellene ennyire akarni......................de mégis!!!

Suzy és Ádám

KépKép
suzy78

Zsu
Már hogy ne kellene ennyire akarni??? igen is kell! Legalábbis én megértelek, én is ennyire akartam. Sikerülnie kell!
Jól emlékszem ugye, hogy a múlt hónapban még hamarább is jött meg.
Mit érzel? Valami szokatlan?

Kép
Kép
susytunder

susytunder dehogynem! de azt javaslom, hogy szakaszosan emeljetek... pl írjatok egy szerződésmódosítást 2009.01.02-vel, és egyet 2010. 01. 02-vel...
nem tudom, hogy jövőre lesz-e minimálbér emelés, de a minimálbér kétszeresénél sokkal többre nem érdemes emelni (jelenleg 143.000.- Ft), mert erre az összegre van maximalizálva a GYED alapja... ennek veszik majd a 70%-át, mínusz adó, mínusz nyugdíjjárulék...
remélem érthető voltam!!!

Kép
gtunde75

Suzy, ez az, h nincs semmi változás a szokásosokon kívül, az egész mellem csupa kemény, csupa izomlázszerű már egészen fentről indulva!
Igen tudom és nagyon köszi az együttérzést!

Suzy és Ádám

KépKép
suzy78

Szuzy
tsók 8) :lol:

Ediii
Mi most Pécsre járunk a PTE-re.
Még valamit akartam neked írni a gyogyikkal kapcsolatban.
Még mikor ide jártunk adtak neki egy havi clostilbegytet, 30 napig kellett neki szedni.....és az igaz, hogy megemelte 20 millával a spermaszámot (akkor is határ alatti volt mondjuk), de ahogy eltelt 2-3 hét és jött egy újabb vizsgálat, a gyogyhatás elment, és ugyanolyan lett, mint előtte.
Tehát én a gyogyis kezelésben sem nagyon hiszek, mert az nem hosszútávú előrelépés, csak ideiglenes.

"Beteljesületlen álmaid miatt ne mondd szegénynek magad. Az az igazán szegény, aki sohasem álmodott."
betty615

Betty
8)

Suzy és Ádám

KépKép
suzy78

Tünde
Persze, érthető voltál, én értem ezeket a dolgokat. Visszamenőleg nem hiszem hogy meg tudjuk változtatni, mert minden hónapban be kell küldeni a bevallást, és mivel azok ügyfélkapun bementek, hogy tudnám visszamenőleg megváltoztatni? :roll:

Kép
Kép
susytunder

susytunder egy munkaszerződés módosítás, ha az illető után nincs járulékfizetés, mert épp GYED-en van, nem kerül bele a bevallásba... :) az csak egy szerződés...

Kép
gtunde75

Megjöttem az urológustól.

Zsu

Talán te értesz ehhez leginkább, így téged kérdezlek elsősorban.
A doki szart se mondott, csak elküldött teljes hasi UH-ra, mert állítolag a ma reggeli pisimben volt vér. leírom, hogy mi van a leletemben.

Múlt keddi:
V.vvt9/látótér
V.fvs<1/látótér
V.urotél laphámsejt<1/látótér
V.nyák-elvétve
Baktérium nem tenyészett ki.

A ma reggeli:

Vizelet: F. neg. G. nyom.
Vizelet: Stix negatív

Diagnózis: Cystitis gravidarum
Ez mit jelent? Frankón semmit nem mondott, csak menjek teljes hasi UH-ra. Mondom, de múlt kedden a doktor úr csinált. De az nem teljes hasi UH volt. Kérjek időpontot, aztán, ha van eredmény, menjek vissza. Szerintetek mikorra kaptam időpontot?
November 27. 9:50. Csodás nem. Mire kivizsgálnak, megszülök. :twisted:

Joli
Kép
Kép
joli83

Tünde

Én úgy tudom, hogy a szülés napjától visszafelé számított 2 éven belül kell 180, vagy máj, 1. után 365 biztosított nap, aminek nem kell folyamatosnak lennie.
A TGYÁS-nál kell asszem úgy lenni, hogy a szülés előtti 42. napig biztosítva legyél. Magyarán az nem fog járni, de a GYED talán igen.
4500 FT-ot fogok fizetni magam után. És tényleg nem fog járni már nekem semmi. Még segély sem. Mivel az egy háztartáson belül élők összjövedelme, személyekre bontva meghaladja a 28500 ft-ot. A kurva nénikéjüket. 56000-ből megnézem ki az a két ember aki megélne. Nem szórakozásból lettem munkanélküli. Lehetőség szinte semmi. Ahova meg behívnak, közlik, hogy úgyis elmegyek szülni, ezért nem vesznek fel. Hát most tényleg elmegyek, és csesszék meg. Bocsi. Ez nem nektek szólt. csak kijött. :oops:

Joli
Kép
Kép
joli83

susytunder most megkérdeztem a könyvelőnket, hogy erősítsen meg, és igen, jól gondoltam... nyugodtan dátumozzátok vissza... maga a munkaszerződés nem kerül a bevallásba, az a munkaügyhöz tartozik, az apehnak semmi köze hozzá, csak ha történik járulékfizetés. de Nálad nem történt, mert 2009. 01. 01- én már GYED-en voltál, ha jól számolom :)
én pl prémiumot fogok kapni év végén!!! :) de mondjuk én még dolgozok... :)

azért mondom, mert sokkal hihetőbb, ha több lépésben emeltek, kicsit fura lenne, hogy kiderült, hogy terhes vagy, és akkor ooops, hirtelen emelkedik a szerződés szerintid... :)
a TB-nél dolgoztam 6 évig, tudom mit adtunk ki ellenőrzésre... :)

a könyvelő azt is mondta, hogy bár még nincs hír róla, várhatóan emelik a minimálbért... szóval én olyan 151-re állítanám be a béredet jan.02-től!!! :)

Kép
gtunde75

joli83 a TGYS után jön a GYED... ha TGYS-re nem vagy jogosult, GYED-re sem!!! olyan nincs, hogy valaki a szülés napjától GYED-re megy! vagy TGYS, vagy GYES indulhat a szülés napjától... (TGYS igazából a szülés várható idejét megelőző 28. naptól indul, de ez már részletkérdés... )

Kép
gtunde75

joli83 megértem az elkeseredettségedet, csak azért írom le, hogy nehogy meglepetés érjen! amit most az apehhoz fizetsz (4500 pénz), azt azért fizeted, hogy "ingyenes" orvosi ellátásban részesülhess, és az orvosi beavatkozásokat ne számlázza ki a kórház...
a jelen helyzet szerint GYES-t fogsz kapni szülés után...
hacsak nem találsz egy ismerőst, aki bejelent 2 hónapra szülés előtt, vagy ténylegesen nem helyezkedsz el... :(:(:(
sajnos ez van...

Kép
gtunde75

Sziasztok!
Joli!
Örülök hogy minden oké a bébivel!! :wink:
A diagnózisod: terhesség alatti húgyhólyaggyulladás/húgyhólyaghurut :?
Jó sokára adtak időpontot :roll: ,legalább elörébb vettek volna mivel kismama vagy!

Zsu!
Várj pár napot,aztán már látni fogod hogy mi van+++!!
Reggel majd jövök az afp eredménnyel :roll: ,már előre gyomoridegem van :?

Többieknek is üdv!!!
Vendég

Joli, hólyaghurut, húgyhólyaggyulladás

később jövök még, bocsi

Suzy és Ádám

KépKép
suzy78

Tünde
Nagyon köszi az infót, akkor így fogjuk csinálni.
Még az lene a kérdésem ,hogy szerinted hogy járok jobban? Ha a gyest apa veszi igénybe és én elmegyek betegre, vagy ha én megyek gyesre, amíg nem lesz kistesó? :roll:

Közben megkérdeztem az unokatesómat ő is első perctől gyest kap, neki sem volt munkája.

Joli
Sajna még egy rossz hír, hogy bármit is kap az ember szüls éután nem vágják hozzád rögtön, hanem általában 2 hónap eltelik mire fizetnek. Ezt azért írom, hogy tudd!

Azt nem tudom, hogy te az egyszeri anyaságit fogod e kapni, ami a mindenkori öregségi nyugdij nem tudom hány százaléka, kb. 70 000 ft, ezt hamar adják, csak a babának gyorsan kell intézni a papírjait hozzá. Nem jó ha a kórház intézi, mert lassú, és így ez is húzódik.

Tünde
Világosíts még fel ez ügyben. Joli kapni fogja ezt az anyaságit?

Kép
Kép
susytunder

Köszönöm lányok mindenkinek, akik felajánlották segítségüket! Örök hála!
Bocsánat, ma csak este tudok jönni. Ki kell használnom a lehetőséget, hogy lányom alszik -> szakdogát gyártok :)
Puszi mindenkinek!

Jaj holnap megyek uhura!!!

Kép
Kép
onlány

az anyagági alanyi jogon jár, azt mindenki megkapja!!!

igen, azt viszonylag gyorsan utalják... a többi... nos, ügyintézőtől függ... nálam mindenki időben megkapta... :)

susytunder én nem mennék el tp-re a helyedben, mert az után a munkáltató fizeti a tp 1/3-át, illetve az első 15 napot (Betegszabi)... szóval sztem nem éri meg ez a macera, főleg, hogy kb 3 hónapról van szó...
de ha van energiátok utána járni... illetve megjegyzem pont az ilyen "kavarások" keltik fel a figyelmet... :)

Kép
gtunde75

ANYASÁGI-t akartam írni!!! :):):)

Kép
gtunde75

susytunder most így gyors utánaszámoltam, és kb nettó 100.000.- Ft plussz bevételetek lenne összesen a második érkezéséig azzal, ha Te elmész Tp-re, apuka pedig GYES-re...
ha ez miatt kaptok egy ellenőrzést, a legkisebb hiba minimum 80.000.- Ft... szóval érdemes mérlegelni, hogy megéri-e kiugrasztani a nyulat a bokorból... :(

Kép
gtunde75

Tünde
Nem ragaszkodom én ehez a felálláshoz nagyon, azért kérdeztelek, hogy hogy lenne jobb. Nagyon köszönöm a segítséged, jó hogy van köztünk egy ilyen okos csaj is. :wink:

Lányok nincs valakinek egy jól bevált flódni receptje?

Kép
Kép
susytunder

susytunder
nem vagyok okos :oops: , csak ez is (volt) a munkám...

de ha bárkinek ezekkel a dolgokkal kapcsolatban (munkaügy, táppénz, TGYS, GYED) kérdése van, nyugodtan... akár priviben is... szívesen segítek...

Kép
gtunde75

Tünde
Dehogynem! Okos vagy! Azért ezekben az ügyekben naprakésznek lenni... le a kalappal.

Onlány
Te mész Bécsbe adventezni?
Ma eldöntöttük apával, hogy mi is megyünk. Anyósék vigyáznak Kristófra, mi meg kicsit kiruccanunk, ha már úgy is elmennek Németországba karácsonyozni.

Kép
Kép
susytunder

Joli!

[quote]N írta:ovember 27. 9:50. Csodás nem. Mire kivizsgálnak, megszülök.

ilyen nincs :!: :!: :!:
ugyan nem ismerek sokmindenkit a radiológián, de ha átküldöd privibe az adataidat (név, lakcím, szül. idő, taj-szám), akkor megpróbálok valami korábbit nézni :)

youlcsi, Muki anyuja
-j-
Baja

Joli, lehet, h Julinak sikerül hamarabbi időpontot egyeztetni, ne idegeskedj, mert igazából a lelet negatív, nincs benne baci, fehérje!
De sajnos többet Én sem tudok mondani!
A gyulladás jöhetett a hüvely környékéről, a férjedtől, felfázásból is adódhatott!

Suzy és Ádám

KépKép
suzy78

Sziasztok Csajok!!

Hazaértem, családozom, barátozom, jövök-megyek, intézkedek :lol: És sokat gondolok Rátok!!!

Mindenkinek nagyon nagy ölelés!!

Szeretettel:
Ancsa

KépKép
gyancsi

Ancsi, örülök, h jól érzed magad, további szép napot!

Suzy és Ádám

KépKép
suzy78

Sziasztok!

Jól jártam már korán reggel :( ,ma készültem dokihoz erre benyögi a nő hogy nincs több időpont :cry: .. Most mi a fenét csináljak??
Amúgy is már kész vagyok hogy milyen eredményt mond a védönő,erre tessék még ez is :cry: :cry:
Vendég

Kírus, mi az, h nincs több időpont, hova :?:

Suzy és Ádám

KépKép
suzy78

Zsu!
A nődoki magánrendelésére ahova járok!
De még csak a számát sem tudom :? [/u]
Vendég

Kírus, és ma akartál elmenni vagy csak időpontot kérni :?: és az asszisztensnő nem adhatja meg a számát :?:

Suzy és Ádám

KépKép
suzy78

Kírus!
miért kell menned?
holnap szakrendel olyan 12:30-14:00 között tuti... (én dél körül megyek vadászni rá :lol: ) próbáld meg a kórházban, kérj ide időpontot, vagy hívd fel itt vmelyik melléken (422-233 a kórház, legkönyebben a 3121-en lehet megtalálni, de ha ott nem, akkor megmondják, hol érdemes keresni)

youlcsi, Muki anyuja
-j-
Baja

Itt ugy megy hogy mindig aznap reggel 7-8-ig lehet idöpontot kérni aznap du-ra(16-18ig rendel)..
Na és 7:05kor vették fel a telót és akkor már betelt az időpont :( ...
Ma kellett volna elmennem minden képpen mert holnap meg terhesgondozásra kéne mennem,és ha az itteni doki látja hogy 1 hónapja voltam vizsgálva akkor majd magyaráz meg megakar vizsgálni... Szoval ez tök gáz... Ugyhogy így akkor nem megyek se ma magánhoz,se holnap gondozásra,azt ennyi :cry:
És ha jövö héten is így járok akkor már leszarom az egészet :cry: :cry: :cry: eddig még nem jártam így...
Nem hiszem hogy kiadja a doki számát a nő,elég bunkó.. :evil:
Vendég

akkor mindenképp hívd fel a kórházat... lehet, ma is meg tud nézni bent.

youlcsi, Muki anyuja
-j-
Baja

Juli!
Holnap nekem már késő...ma kéne mennem..de már nem is érdekel akkor kihagyom ma őt is meg holnap a terhesgondozást is...
Azért köszi!
Vendég

Mit kapcsolnak ezen a melléken?
Vendég

a nőgyógyászati osztályt.

youlcsi, Muki anyuja
-j-
Baja

Oké,köszi!! :wink:
Lehet erőt veszek magamon és felhívom, párom is azt mondja nem lehetek ennyire makacs :( ..
De komolyan ez kiborított ma reggel(nem számítottam rá)...
Megvárom milyen eredményt kapok a védőnőtől(lehet az is kiborít) aztán felhívom!
Köszi mégegyszer!
Vendég

Kírus, mindenképpen hívd fel őket, ne idegeskedj, nyugi van, Joli látod segít :!: :roll: :wink:
Tudom mennyire kiborultál már nem először, de drukkolunk ezerrel :wink:

Tudod, a baba érdekében MINDENT
:!:

Suzy és Ádám

KépKép
suzy78

Juli, igazán nagyon rendes tőled, h segítesz Kírusnak :wink: ha én lennék ott ugyanezt tenném!
Jolinak sikerült vmit intézned :?:

Suzy és Ádám

KépKép
suzy78

sziasztok! jó reggelt mindenkinek! :D

kírus na jó, most nyugodj me szépen és hívd fel azt a számot! :!: :!:

suzy78 :?:

Kép
gtunde75

Tünde, a hőm 36,8 változatlanul, újabb teszt nincs, a melleim kő kemények, nincsenek ragyáim...

És Te hogy vagy
:?:

Suzy és Ádám

KépKép
suzy78

suzy78 nem mondod, hogy kibírtad, hogy ne tesztelj!!! :lol: :wink: :lol: :wink:
én jól vagyok, köszi... várom, hogy piri anyó elhúzzon a francba, és szép lassan kezdődjenek a pé tünetei... :):):):) másznék már apára! :oops: :wink: jóóóó persze anélkül is megy, csak úgy lelkesebb vagyok, ha lehet eredménye!!! :wink: :lol: :wink: :lol: :wink: :lol:
és Te hogy vagy? kicsit túl higgadtnak tűnsz nekem!!! :wink:

Kép
gtunde75

suzy78 hol méred egyébként a hődet?

Kép
gtunde75

Vissza: Fogamzás

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?