Bnemethm!
Gratulálok Réka születése alkalmából, sok boldogságot és jó egészséget kívánok!
Zsuzsa!
Üdv itt! Betegyelek a táblázatba?
Hurki!
Úgy látod, hogy zavarja a csuklás? Mert ha nem, akkor ne foglalkozz vele. Dana is rengeteget csuklik (már a pocimban is lelkesen gyakorolt
) az elején nem foglalkoztam vele, mert nem zavarta. Most sem zavarja, de engem igen, ezért én szoptatom olyankor. Ha Balázskád nem akarja, akkor ne erőltesd.
Régen tényleg citromlevet adtak, de én nem adnék. Csak belegondoltam, hogy milyen lehet: az édeskés anyatejen kívül még mást nem kapott és a gyomra sincs az erős, savas dolgokhoz szokva.
Szoptatás: eszel, iszol, alszol eleget? Igazából Balázska viselkedésén és gyarapodásán látszik, hogy elég-e neki a tejcsi. Pont tegnap volt itt nálam vendégségben egy 4 gyermekes anyuka, akinek a 4. gyereke 9 hónapos, aranyos, kis hurkás lányzó, aki egy étkezésre még most is csak 130 g tápszert eszik és nem eszik gyakrabban mint más. Nagyon jól hasznosítja, mert nagyon jó húsban van, tehát szerintem nem feltétlen mérvadó, hogy mennyit eszik. Figyeld hogy viselkedik Balázska, és látni fogod, hogy elég-e neki a tejcsi. Szerencsére van elég tartaláka, pár nap alatt nem fog elfogyni a gyermek. Ha fogy, akkor biztos kevés a tejcsi neki. Meg a dühös szopizás is erre utal. Próbáld gyakrabban mellre tenni, akár óránként is, hogy serkentsd a tejtermelést. Nekem össze vannak gyűjtve a tejszaporító praktikák, felrakom a megjöttös hasznos linkek közé, mert nekik is úgyis szükségük lehet egyszer rá.
Reditke!
Jó, hogy így fel tudod tankolni a mélyhűtőt, én irigykedek. Én is szeretek főzni, valahogy mégsem szoktam kaját lefagyasztani, kivéve nyár végén egy kis szilvásgombócot, de lehet, hogy ez az idén Dana miatt elmarad.
Én is azt akartam, hogy a férjemmel hármasban töltsük az első két hetet, de anyukám kivette a szabiját akkorra. De sokkal jobb volt így, nem tudom mit csináltunk volna nélküle. Apukának ugyanis intéznie kellett Dana papírjait meg a juttatások igénylését, így fél napokra is eltűnt. Meg vásárolni kellett ezt-azt, ami még felmerült.
Gondold át még egyszer, hogy így lesz-e jó. Szvsz a 3., 4. héttől, amikor már jobban belejöttetek a dolgokba és minden megvan, sokkal örömtelibb csak 3-asban együtt lenni. De ez csak az én véleményem.
Bogár!
Köszi, az orrszívást abbahagytam, most anyatejet cseppentek. A szörcsögés még mindig megvan, de mivel csak éjszaka és eddig nem gyulladt be a füle, már nem annyira zavar, de nagyon várom, hogy elmúljon.
Vasárnap megérkeztek a húgomék Angliából, 3 napot itt laknak nálunk, aztán holnap megyünk a Balatora 4 napra.
Amikor megérkeztek, Dana a sok új arccal, gyerekzsivajjal és látnivalóval úgy lefárasztotta magát, hogy fél óráig üvöltött a fáradtságtól, szopizni sem tudott és megnyugodni sem. Most másfél óránként altatom, hogy ne fárassza túl magát, mert elég keserves volt a vasárnap este.
Puszi, Leone és Dana