Csézjang: mi használtuk a Ftorocortot, és tök jól feloldotta a letapadást. Napi 3-4-szer vékonyan kellett kenni és nekünk a 4. napon már teljesen hátra lehetett húzni, pedig előtt semmit nem lehetet.
Fertőtlenítős szappan: én is vettem, amikor Dani megszületett, de pár hét használat után gyönyörű ekcémám alakult ki tőle, de mivel szoptattam, nem lehetett rá használható kencét felírni, szteroidosat meg nem kenek szoptatás alatt.. Szóval várnom kellett 20 hónapot, és a végére a kezem nagyon gáz volt, volt hogy nem tudtam aludni éjjel, annyira viszketett és kirpedezett, véres volt, ahol vakartam. Szóval most elkerülöm, melegvíz+szappan.. De irigylem azt, aki tudja haszálni a fertőtlenítős dolgokat, nekem azóta is gumikesztyűben lehet csak mosogatni, krumplit és zöldséget hámozni,mert egyből kijön az ekcéma..
Ez az oltás körüli mizéria engem is zavar, nekem extra gyenge immunrendszerem van, mindig ilyen volt, és most várandósan soxorta gyengébb. Ezen sajna a vitaminok sem javítanak. Azt meg tudom tenni, hogy nem megyünk közösségbe, de azért emberekkel/gyerekekkel találkozni kell, mert begubózunk itthon, és ha már mással találkozom, akkor nem tudhatom, hogy az ő családja honnan és milyen fertőzést hoz. Én meg tuti elkapom, és ha én elkapom, akkor Dani is.. ÁÁÁhhh...
Honey: vallással kapcsolatban teljesen értelek és megértelek. Én sem járok minden héten templomba, de ettől még van hitem, és nem nézem sokra azokat, akik dumcsizni járnak, vagy évente párszor, hogy elmondhassák, milyen vallásosak..
Jut eszembe, Flórát hová teszed, amíg tornázol? MOM-ban van valami megőrzős játszóház számukra?
Czeizel-téma: én azt gondolom, hogy abban igaza lehet, hogy amennyiben az első trimeszterben valaki megfertőződik, akkor a baba fejlődési rendellenességgel születhet, hiszen akkor még nagyon sebezhető a magzat, főként a 8. hétig. Ellenben nem hiszem, hogy a 3. trimeszterben olyan betegségeket okozna, mint pl. a nyitott gerinc (ezt említette). Ugyanakkor a tüdejét félteném a babának, hisz arra még rámehet..
Andrea: manódnak gyors gyógyulást, jaj szegénykém, remélem nem fáj már neki.. Nem akartál te dokit váltani? Egyébként a képek tök jók, hol készültek a vonatosok?
Anett üdv köztünk!
Danyuci: ilyen egyik nap lázas, másnap nem, majd megint igen, megint nem volt Daninak is, de egy hét után elmúlt. Már pont akart valami antibigyót adni a doki, de végül nem kellett.. Gabusnál is el fog múlni, jobbulást, és kitartás!