Sziasztok, visszajöttem...
Bocsánat, hogy olyan szűkszavú voltam, amikor legutóbb jelentkeztem, de kb. egy óra múlva mentünk nyaralni...
Gyorsan leírom, mi történt, kismamák ne olvassák...
22-én mentünk dokihoz, mivel megbeszéltük, hogy a nyaralás előtt jó lenne, ha látna, no meg kiadja a leletet... Alig vártuk, hogy bejussunk a rendelőbe, szinte ficánkoltunk a váróban... Bementünk, kedélyesen elbeszélgettünk, hogy hogy vagyok, hova utazunk stb. Végül rátértünk a lényegre, felfeküdtem az ágyra... Doki vizsgál hüvelyen keresztül - nőtt a méhem, ez jó hír... UH, felteszi. Nézi, nézi, nézi (a párom a paraván mögött izgul...) egyre komolyabb az arca - életem legnehezebb percei... Kérdezem, baj van? Egy pillanat - válaszol. Újabb perc, a párom már szaporán veszi a levegőt, hallom... Nem látok életjelenséget. - szól a doki. Jöjjön, hívja a páromat. Együtt nézik, lemérik - nagyon kicsi és már nincs szabályos formája sem. A párom megsimitja a lábam és nemet int a fejével. Vége.
Felöltözöm, majdnem elsírom magam. Az orvos biztat, elmondja, hogy a terhességek 1/5-e, ez szerencse, a feleségének is volt stb. Emberséges nagyon.
Rákérdezek arra, amit tudom, hogy ő csak később kezdene el. Műszeres befejezés kell? Javasolja. Mikor? Holnap reggel lehet? Igen. Párom izgul. Nem korai. Nem. Utazhatok utána? (Otthon megőrülnék) Igen, ha minden rendben lesz. Ön csinálja? Igen.
Reggel 7 óra, Margit Kh. mint Forrest Gump a buszmegállóban (egyenes hát, zárt lábak ) ülök a terhespatológia felvételén az abortuszra várók között. Jön az orvosom, elvisz onnan, felveszi a kórlapot, szól, hogy ne ültessenek már ott. A nővérke persze első adandó alkalommal kivág vissza oda. Orvosom ismét elvisz, UH kell, mert nincs hivatalos UH leletem.
Kicsi vizsgáló, én fekszem az ágyon a függöny mögött, ketten várnak kint a függöny előtt mindent hallanak. A falon kis monitor. Az UH-os emberséges, megkérdezi, szeretném e látni. Nem, mondom, így kikapcsolja. Hány hetes?9. Előző UH? Láttuk, vert a szíve. Lelet készül. Kint sír egy lány. Később beszélünk, elmondja, 12 hetes volt, megemelte magát, neki is előző nap derült ki.
Párom kint a folyósón.Én még bírom magam, kezembe nyomják a papírt, missed ab. Mérete alapján 7 hetes, nincs életjelenség.
Menni kell feltetetni a méhszájtágító pálcikát - ezt nem az orvosom csinálja. Előtte (6-8 közönyös arcú abortuszos között, közülük ketten barátnők, fecsegnek) átnézem a papírokat, amiket ki kell tölteni, aláírni. A harmadik lap egy statisztikai adatszolgáltató lap: Magzati halálozásról. Gépiesen töltöm: név, cím, kor, iskolai végzettség, apa kora stb.